Ronai and Ronai
AMERIKAI

Náci terroristát kapcsolt le az FBI 2011. március 10. csütörtök 10:41 | AN Forrás: Reuters

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Náci terroristát kapcsolt le az FBI

Spokane, Washington – A Martin Luther King napi parádén akart bombát robbantani a 36 éves Kevin William Harpham. Az elhelyezést illetően kontármunkát végzett, bombájára könnyedén rábukkantak. A pokolgép viszont profi szerkezet volt.

Eric Holder igazságügyi miniszter elmondta: Harpham nem álcázta megfelelően a robbanószerkezetet, szerencsére azt ki lehetett szúrni. A hatóságok szerint ha nem lelik meg a pokolgépet, bizonyos, hogy többen meghaltak volna a bekövetkező robbanásban. A vádesküdtszék holnap, pénteken határoz a vádemelés felől.

Harpham, a Washington állambeli Colville volt lakosa fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportokkal állt kapcsolatban; egy alabamai emberjogi csoport szerint 2004 vége óta a neonáci National Alliance tagja. A légibázisról, ahol a férfi 1996 és 1999 között szolgált, elmondták, hogy Harpham tűztámogatási specialista volt.

A spokane-i Martin Luther King-napi, ezerötszáz résztvevőt megmozgató felvonulást más útvonalra terelték, mialatt a tűzszerészek hatástalanították a szerkezetet, ami  egy magára hagyott hátizsákban volt, s a drótok feltűnően kilógtak belőle. Egy pad alatt találták meg a köztisztaságiak, ők hívták ki a rendőrséget fél órával a menet kezdete előtt.

Ha bűnösnek találják, életfogytiglani szabadságvesztés várhat a tettesre, aki a nyomozás eddigi állása szerint bűntársak nélkül cselekedett.

A National Alliance évtizedeken át Amerika legdominánsabb nemzetiszocialista bandája volt, alapítója és vezetője, William Pierce 2002-es halála óta viszont hanyatlásnak indult. Pierce írta a The Turner Diaries (Turner-naplók) című rasszista háborús regényt, amely megjelenése óta az amerikai radikális jobboldal Bibliája.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Megint vonulhattak a nácik Budapesten 2014. február 8. szombat

Meg kell zavarni a horthysta megemlékezéseket 2014. január 29. szerda | AN

A náci emlékművet fel kell robbantani 2014. január 25. szombat | AN

Ezt is mondhatta volna Horthy 2014. január 23. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos