Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyors tárgyalást ígérnek monsignor Lynn ügyében 2011. március 27. vasárnap 14:07 | AN Forrás: Reuters

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyors tárgyalást ígérnek monsignor Lynn ügyében

Philadelphia – Renee Cardwell Hughes bírónő az előzetes meghallgatást kihagyva azonnali tárgyalást rendelt el a philadelphiai katolikus érsekséget megrengető szexbotrány-ügyben, amelynek résztvevői között van monsignor William Lynn, az érsekség volt titkára is.

A bírónő döntése értelmében Lynn és négy vádlott-társa pedofília-perére haladéktalanul sort kerítenek. Lynn kiskorú veszélyeztetése vádja miatt került a törvény elé, Charles Engelhardt és Edward Amery papok, James Brennan volt pap és Bernard Shero volt diakónus tanár nemi erőszak és más bűncselekmények vádja miatt.

A vádlottak számára az ügy igen rosszul indult. A kimondottan ingerültnek tűnő bírónő hírzárlatot is elrendelt mindkét oldal ügyvédei számára, akik ezért nem állhatnak szóba a sajtóval. A kerületi ügyész eközben levélben hívta fel a bíróság figyelmét arra, hogy James Brennan ügyvédje, Richard DeSipio korábban szeminarista volt, így nem kizárt az összeférhetetlenség, mert kapcsolatban állhatott az ügy potenciális tanúival.

DeSipio panaszt tett a kerületi ügyészre, mire a bírónő felvilágosította, hogy az ügyésznek szakmai kötelessége felhívni a figyelmet az esetleges összeférhetetlenségre. „Ha még egyszer kinyitja a száját, a seriffel vitetem el innét”, fenyegette meg Hughes az ügyvédet. Egy másiknak pedig ezt mondta: „Pofa be.”

Hasonlóan éles hangnemben faggatta a bírónő Lynnt arról a körülményről, hogy az ő két ügyvédjét az érsekség fizeti. Megkérdezte a monsignort, megértette-e, hogy az ő személyes érdekei nem feltétlenül esnek egybe az érsekség érdekeivel ebben az ügyben. Azt a kérdést is feltette a volt egyháztitkárnak, tisztában van-e azzal, hogy huszonnyolc évre börtönbe kerülhet, ha bűnösnek találják.

Lynn kitartott ügyvédei mellett. A per április 15-én folytatódik.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Orbán nyíltan felvetette az EU-ból való kilépést 2013. október 13. vasárnap | AN-álláspont/Bartus László

Ministránsfiút kényszerített sztriptízre a pap 2012. április 27. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos