Ronai and Ronai
AMERIKAI

Apácák perelik a bostoni érsekséget 2011. március 22. kedd 10:27 | AN Forrás: Reuters

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Apácák perelik a bostoni érsekséget

Boston – Szokatlan ügy eldöntésére kérték a massachusettsi Legfelsőbb Bíróságot. Az egyik oldalon római katolikus apácák állnak, a másikon Sean O’Malley bostoni bíboros. A vita tárgya az egyházi nyugdíjkassza.

Az apácák azt állítják, immár öt éve hiába próbálnak hozzájutni a pénzükhöz a bostoni érsekség nyugdíjalapjából. Decemberben beadott keresetükben a Szent Pál Leányai rend tagjai azt állítják, a nyugdíjpénztár tizenegy vagyonkezelője, köztük O’Malley, nem hajlandóak elszámolni sem a pénzükkel. Tartanak tőle, azért nem, mert az már nincs meg.

A felperesek azt kérik, hogy vagy kötelezzék a vagyonkezeléssel megbízottakat az elszámolás átadására, vagy mondják ki, hogy ők, az apácák soha nem is voltak részesei az egyházi nyugdíjprogramnak, így az általuk befizetett összeget haladéktalanul fizettessék vissza.

A Szent Pál Leányai egy Bostonban, mintegy hatvan taggal működő nemzetközi rend, amelynek az országban másutt összesen további hetvenöt tagja van. A rend működteti a Pauline Books and Media című kiadót, amely katolikus kiadványokat, oktatási anyagokat és zeneműveket gondoz. A rend körülbelül ötven laikust alkalmaz Bostonban és további harmincat más városokban.

Michael McLaughlin, az apácák ügyvédje elmondta, nem szívesen perelték be a vagyonkezelőket, de nem hagytak számukra más választást. „Ez nem az apácák akciója a bíboros ellen bíborosi minőségében”, hangsúlyozza az ügyvéd. „A vagyonkezelőket perelik, akik közül az egyik történetesen a bíboros.”

Terry Donilon, az érsekség szóvivője szerint Sean O’Malley jó kapcsolatokat tart fenn a Szent Pál Leányai renddel, és bízik abban, hogy a jogvita mediáció útján rendezhető, aminek időpontjában – március 29. – a felek meg is állapodtak.

Az apácák összkövetelése a 2007-es adatok alapján 1,37 millió dollár. Az érsekség még 1989-ben hívta meg a rendet, hogy csatlakozzon az ő nyugdíjpénztárukhoz. Az apácák a keresetben azt állítják, a pénzeket nem kezelték külön, ez az oka annak, hogy könyvelési zűrzavar keletkezett, és most lehetetlenség elszámolni a pénzükkel.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Orbán nyíltan felvetette az EU-ból való kilépést 2013. október 13. vasárnap | AN-álláspont/Bartus László

„Túl szociális” apácák mellett tüntettek 2012. augusztus 10. péntek | AN

Kisfiúkat kasztráltatott a katolikus egyház 2012. március 17. szombat | MTI

Gyurcsány felismerte a Vatikán szerepét 2012. március 6. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos