Ronai and Ronai
AMERIKAI

„Túl szociális” apácák mellett tüntettek 2012. augusztus 10. péntek 11:22 | AN Forrás: Yahooo News

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
„Túl szociális” apácák mellett tüntettek
St. Louis – Amerikai katolikus apácák és több mint háromszáz támogatójuk tartottak tüntetést csütörtök este a St. Louis Archtól nem messze. A Vatikán azzal vádolja őket, hogy ellene szegülnek az egyházi doktrínáknak. Az apácák a hétvégén tartott négynapos konferencián döntik el, miként reagáljanak az inkvizíciós szellemi terrorra.
.
A Vallásos Nők Vezetőségi Konferenciája (LCWR) most először tartanak országos gyűlést azóta, hogy a római katolikus egyház kárhoztatta a csoportot, mondván, a kelleténél többet foglalkoznak jótékonykodással, szegénység elleni harccal, miközben elhanyagolják az abortusz, a melegjogok és az eutanázia elleni küzdelmet. A négynapos rendezvényen mintegy kilencszáz apáca vesz részt.
.
A 178 éves St. Louis-i bazilika előtt tartott virrasztáson az apácák szimpatizánsai tüntettek „Köszönjük, nővérek”, illetve a „Nunsense not nonsense” (kb.: nonszensz helyett inkább az apácák gondoskodására van szükségünk) szójátákkal. Az arra haladó autók dudálással fejezték ki szolidaritásukat. Számos tüntető öltözött a Szűz Máriára utaló világoskékbe.
.
Marg Beckmann 78 éves illinois-i katolikus úgy véli, a Vatikánnak nem kellett volna kipécéznie magának az apácákat. A 69 éves, helybéli Sharon Tebbe pedig azt állítja, nőket is fel kéne szentelni papnak. „Támogatom az apácákat és a szabad véleménynyilvánítási jogukat”, nyilatkozta Tebbe. „Nagyra becsülöm mindazt, amit gyermekeink oktatásáért, betegeink ápolásáért és szegényeink megsegítéséért tesznek.”
.
A vatikáni Inkvizíció – jelenlegi nevén: Hittani Kongregáció – gyakorlatilag megvonta a szót az apácáktól azt követően, hogy közülük néhányan nyilvánosan megkérdőjelezték a püspökök egyházi ügyekben alkotott véleményét, különösen a nők pappá szenteléséről. Ez utóbbi téma feszegetése is tilos a katolikus egyházban. A Vatikán szerint az LCWR berkeiben „radikális feminista nézetek” vertek tanyát.
.
A szervezet a vatikáni intézkedésnek köszönhetően három amerikai püspök irányítása alatt van. Ez a döntés vitte az utcára az apácák támogatóit – jobbára olyan elesett embereket, akik rászorultak az LCWR segítségére. A szervezet az 57 ezer amerikai apáca nyolcvan százalékát tömöríti.
.
Az apácák ezen a hétvégén azt vitatják meg, hogy milyen választ adjanak Róma intézkedésére.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 8 szavazatból)
„Túl szociális” apácák mellett tüntettek, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. ” Számos tüntető öltözött a Szűz Máriára utaló világoskékbe.”
    Bocsánat, hogy mindenről “AZ” jut az eszembe, de egy Mo..i hír szerint Tarlós az új ( használtan vett ) buszokat világoskékre akarja festetni.
    Most már tudom miért! Lopakodik a klerikalizmus!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  2. Az apácák szerintem csak azt tették amit tenniük kellett. A vati/papiklán meg jobban tenné, ha többet foglalkozna a szegényekkel, elesettekkel, betegekkel – ami pedig elsőrendű kötelességük lenne – mint az abortusz és melegek elleni harccal..
    Persze, harcolni mindig is jobban tudtak mert az kifizetődőbb. Vegyék már végre észre, hogy eljárt felelttük az idő!!! A néphülyítés ugyan kiment a divatból, mégis sokan gyakorolják a vati/papiklánban és a magyar qquurrrmányban egyaránt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. Van szennyes az apácaság számláján, amiből az ilyen események többet tudnak tisztítani a vatikáni nyilatkozatoknál!!! :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  4. Kedves Gets!
    Az apácák, és papok, mindig olyan mértékben térhetnek a helyes útra, – a humánum útjára, – amilyen mértékben elszakadnak főnökeiktől, a hazug tanításoktól és az embereket szédítő dogmáktól, meséktől és „példabeszédektől”. Az egyház alázatos szolgálata azonos a klubsovinizmussal, a nacionalizmussal, a diktátumok alázatos elfogadásával és teljesítésével. Ez maga az emberi szellem rabosítása!
    A szerencsétlen egyházi dolgozóknak nem létező árút kell eladniuk, és ameddig mentálisan gyenge emberek vannak, van vevő is rá! Igaz, szerencsére egyre kevesebb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  5. Valami hasonlóság látszik
    - a Vatikán viszonya az apácák mozgalmához, valamint
    - Orbán viszonya a demokráciához.
    Azt lehetne gondolni, hogy ez a túlburjánzott hivatástudat. Ugyanis annak
    próbálják magyarázni. Szerintem inkább az uralkodási vágyat magyarázzák
    hivtástudatként.
    .
    Tudtam is én mi az, amikor gyerekes csinyeinkért e szavakkal kezdte
    fenyitésünket egyik paptanárunk a debreceni piariban:
    ADOK ÉN NEKTEK OLYAN DEMOKRÁCIÁT, HOGY ARRULKÓDULTOK TŐLE!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. Ezek szerint a Vatikánban most is pont ugyanolyan sötétség uralkodik mint ezer évvel ezelőtt. Az apácák viszont valóban azt teszik ami az egyház dolga volna és ezért tiszteletet érdemelnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Serédi Jusztinián (Serédi csak és kizárólag a keresztény hitre áttért zsidók érdekében emelte fel a szavát) versus Salkaházi Sára testvér
    .
    Római Katolikus egyház Salka mártíromságával takaródzik: a zsidók már 1972. ápr. 2.-án Jad Vasem elismerésben rétesítették Sára Testvért, míg a Római Katolikus egyháznak 34 évig nem jutott eszébe és az elismerésre csak 2006. szeptember 17.-én került sor.
    .
    Hajrá St.Louis-i apácák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Nem meglepő, hogy a Vatikán azokon veri el a port, aki Jézust követik a püspöki kar avagy a pápa helyett. Nem hiszem, hogy ne lenne szerte a világon az amerikai apácákat követő más katolikus közösségek, tehát nem szabad általánosítani a Szentszék álláspontját, de ahogy többen is megfogalmaztátok, az eset jól példázza a megkövesedett eszmerendszerű, a mai világ szellemi dimenziójával köszönőviszonyba se lévő vezetés ártalmasságát, hasztalanságát.

    Ami pedig a nők pappá szentelését illeti; Egyáltalán nem vagyok a nyugati feminizmus híve, hiszen az már olyan abszurd és kártékony lett (szemben a közel-keleti, afrikai és ázsiai válfajaival, akiket támogatni kéne az igazi érdemi tevékenységük sikereiért!), hogy inkább üldözni kéne követőit a társadalmi rend és békesség megőrzéséért, de abban egyetértek, hogy mindkét nemet képviselhetné a kereszténység. Nagyjából fele-fele arányban vannak férfi és nő követők, akkor miért ne lehetne női vallási vezető? Persze tudjuk, az a vatikáni központi rend számára lenne újabb nyűg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. Tori!
    Aki halálba búcsúztatta a magyar fiatalokat: Serédi Jusztinián. Szent Benedek rendi szerzetes. 1927 ben született, 1945 ben halt meg.
    Szlovák származású. Eredeti neve Szapucsek György.
    Katolikus főpap, hercegprímás, esztergomi érsek, 1944-ben nyilvánosan nem kívánta megbélyegezni a zsidóüldözéseket , pedig részletesen ismerte a gyilkos atrocitásokat…
    Serédi Jusztinian, a „tudós fõpap” nemcsak krónikása, de aktív közreműködője is volt a második világháború magyar politikai életének.
    Ma Esztergom friss díszpolgára. Az egyháza nyilvántartott, megbecsült eminense az emberek ellen elkövetett bűnei ellenére. Saját írásai tanúskodnak önmaga ellen.
    Egy Deákiban (Szlovákia) élő tetőfedő 10. gyermeke.
    Az egyházát mindenben kiszolgáló, érte mindenre kapható ember.
    A Szovjet frontra induló felkészületlen magyar fiatal katonákat és fegyvereiket a pályaudvaron isten nevében áldotta meg mielőtt a frontra indította őket meghalni a magyar dzsentri, Isten és az egyház nevében, halálba búcsúztatta a szerencsétleneket. Beszédeiben ugyan azokat a hazugságokat jelölte meg a katonák áldozatos céljaként, amiket ma is hallunk az egyházaktól, a fasisztoid és fasiszta jobboldali nacionalistáktól: A kereszténység védelme, a nagy Magyarország visszaszerzése, a haza védelme, a nemzeti önrendelkezés visszaszerzése, stb. Tette ezeket a kijelentéseket akkor, amikor nemzetünk nem Szovjet, hanem éppen Német megszállás alatt állt, és a Szovjetek elleni fegyveres harchoz 800 – 900 kilométerre kellett utazni határainktól a frontra, „hazánk és a nemzet védelmére”. Csak mellékes tény, hogy mi, Magyarok üzentünk hadat a Szovjet Úniónak, éppen úgy mint a többi Szövetséges Hatalmaknak.
    Más, objektív megfigyelők szerint Serédi egy erkölcsi nulla volt. Tessék megismerni az életét, tevékenységét, és mindenki alakítson ki magának véleményt. Érdemes. Privát szexuális viszonyaival a hivatalos egyházi méltatás nem foglalkozik, viszont megbízható adataink vannak arról, hogy hogyan szegte meg saját egyházának tett esküjét, és kivel. (Kikkel!) Erről az egyház bizalmasan kezelt anyagok sokaságát őrzi!
    Megjegyzés:
    Erdős Renée is a barátnői közé tartozott, aki megírta, hogy Szapucseknek (Serédinek) soha nem fog megbocsátani, mert a zsidóüldözés alatt minden segítséget megtagadott tőle, pedig kérte segítségét, hiszen ismerte kitűnő kapcsolatait a németekhez is, az elit magyarokhoz és a jobboldali kormányhoz is. Tette ezt Szapucsek annak ellenére, hogy bensőséges testi kapcsolat fűzte Erdőshöz.
    Javasolt irodalom: Pelle János: A katolikus egyház és a zsidótörvények. Valamint Szapucsek – Serédi hercegprímás saját írásai.
    Sajnálom, hogy az MTV elfogultan szerkeszt műsorokat és hamis képeket fest azokról, akiknek az elismertetése a jobboldali klerikális politizáló egyház érdeke. Egész Európában nem találni még ennyi egyházi műsort és ráadásul ilyen elfogultan sugárzó TV vagy rádió adót, mint nálunk. Legalább a tisztesség megkívánná az elfogulatlanabb műsorszerkesztést!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Keresztes S.
    Így jár – mint most én is – aki Angliát megszokva UNDERSTATEMENT-ekre “vetemedik”.
    Egyszerűen a Főpapság és a lelkiismeretükre hallgatók konfliktusára hoztam egy tragikus magyar példát. Kár, hogy ezért a Békés Gellért és a mai Főpapság által “kiközösített” Asztrik Főapát Úr Pannonhalmáját is közvetve megszólás érte.
    .
    HAJRÁ PANNONHALMA, HAJRÁ VÁRSZEGI ASZTRIK !
    .
    Szörnyű volt látni amikor II. János Pál pápa 1983-ban Nikaraguában nyilvánosan megszégyenítette az ott miniszterséget vállaló Ernesto Cardenal Liberation Theology papot. Szigorúan eltólta magától az elé térdelő, gyűrüjét megcsókolni akaró Sandiniszta kultúrális minisztert. Nagy kár volt !!!!!
    http://seattletimes.nwsource.com/html/nationworld/2002237743_popelatam11.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. a következő YouTube video második percében látható az előbbi hozzászólásomban említett nikaraguai jelenet: http://www.youtube.com/watch?v=WhJNpm-AKJ0

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. A Hittani Kongregációnak átkeresztelt Szent Inkvizició elnöke a pápává történt megválasztásáig Joseph Ratsinger bíboros, illetve XVI. Benedek pápa volt, aki fiatal korában – a háború alatt – a Wffen SS-nél szolgált. Úr Isten! Miket láthatott és ’stenments, miket tehetett a szent ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Találtam egy videót az előbb említett esetről, az 1:26 perctől látható a jelenet: http://www.youtube.com/watch?v=fjaq9YbEutQ&feature=related

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Kedves KORDON BLUED!

    XVI. Benedek papa annyit ér a tőzsdén mind a Haiti volt diktátora François “Papa Doc” Duvalier! Az egyik naci a másik meg diktátor és fő varázsló!
    Az első osztogatja Vasárnaponként az ,,ORBAN ET ORBI” áldásokat a másik meg…………! játsza a sámán táncát! a pokolban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. KORDON BLUED
    Német állampolgárként 1944 nyarától Hitler Jugend-re kellett járjak az akkor Tisza Kálmán téri (aztán Pártházzá lett, ahol 1956-ban a későbbi FIDESZES képviselővé vált egyike gyikossággal bemocskolta a forradalmat.) Deutsches Hausba. Addig megúsztam azzal, hogy a budapesti Berzsenyi Gimnáziumba járva azt mondtam, hogy én ott Leventére járok….és vica versa.
    .
    A mai Pápa nem SS katona, hanem mezei Hitler Jugend volt. Mert volna nem lenni…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Azt hiszem – ha nem is türelemmel, – megértéssel kellene kezelnünk minden olyan intézményt és híveiket, akik tudomásul vették és elfogadták, vallották és vallják, hogy jóval 1000 évvel ezelőtt megállapított alapszabályaik, az idő múlásával mind inkább tarthatatlanok lettek és lesznek. Nekik „mind örökké ámen”.
    Sajnos a primitív tudományok és az írástudatlanság, még a képzetteknek is gyermekded képet festettek a világunkról, a múltunkról és a jövőnkről. Röviden, a valóságot nem tükröző, mondákkal és legendákkal teletűzdelt egyházi ideológiák képtelenek voltak többet, vagy mást nyújtani, tanítani, mint önmagukat. Ez az idő szinte minden egyháznak, vallásnak, hit közösségnek a saját dogmáik kialakításának az ideje volt.
    Mentségükre szolgált, hogy egyszerűen nem volt jobb, értékesebb, és szinte mindegyik igyekezett a maga híveit egy élhetőbb életre nevelni. A Krisztus előtt kb. 1500 évvel a zsidó pásztorok által megtalált kőtáblákon megjelenő un. 10 parancsolat valami módon minden egyházi szervezet lényege lett, mert valóban ez szolgálta legjobban az emberi békés együttélést! (Zsidó Keresztény kultúra.)
    Sajnos a vallások alaptéziseibe a hitük és dogmáik, mind örökké érvényessége változatlansága is bekerült, ami bebetonozta a hitrendszerüket és szervezeteiket a fejlődésképtelenségüket, a minden területen változó és egyre többet tudó világunktól a folyamatos elmaradásukat, eltávolodásukat okozva.

    Azóta az egyes államok már nem 10 parancsolat betartását követelik meg állampolgáraiktól, hanem – sajnos – életüket azaz életünket több 10.000 törvény és szabály szorítja egyre szűkebb keretek közé. Már nem az ismeretlen és kézelfoghatatlan dogmák és legendák előtt, de az egyes államok által hozott törvények sokasága előtt a bíróságokon felelünk tetteinkért.

    Így történhetett meg, hogy Ratzinger amikor Hitler Jugendként lövészárkot és tankcsapdát ásott a Reich számára, – valószínűleg – nem volt más választása.

    Sokaknak a meggyőződése, hogy az egyházaknak ugyan úgy alkalmazkodnia kellene az evolúcióhoz, a megállíthatatlan fejlődéshez, az ismeretek bővüléséhez, ha fenn akarnak maradni és meg akarják tartani legalább a hívőik egy részét, és meg kívánják őrizni szervezeteiket, és legalább papjaik egy részét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Szobrot állítottak Chuck Berrynek 2011. július 31. vasárnap

Apácák perelik a bostoni érsekséget 2011. március 22. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos