Ronai and Ronai
AMERIKAI

Már huszonnégy halott Líbiában 2011. február 18. péntek 10:45 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Már huszonnégy halott Líbiában

Bengázi – A líbiai tüntetéseknek már 24 halálos áldozata és rengeteg sérültje van, miután napok óta tömegek követelik Moamer Kadafi távozását.

Tudósítók szerint a rendőrség fellépése példátlanul brutális Líbiában, a tüntetőkre éles lőszerrel lőnek, de még a kórházak ellátmányát is visszatartják, hogy ott ne tudják ellátni a sérülteket – írja a BBC munkatársa Kairóból. Bizonyos értesülések szerint a hadsereget is bevetik a demonstrációk elfojtása érdekében. Az internetet is sok helyen megbénították az országban, így kevés konkrét információ áramlik ki.

Csütörtökön a „harag napját” hirdették meg a tüntetők, követve ezzel az arab világ lassan szokásává váló tüntetés-etikettjét. Ezeket rendszerint összecsapások követik a rendfenntartó erők és a tüntetők között. Ennek eredménye Líbiában a 24 halott és a sok sérült-állítja a Human Rights Watch.

A mostani zavargásoknak azért is nagy a jelentőségük, mert Kadafi uralmának kezdete, tehát 1969 óta ez az első ilyen kormányellenes megmozdulás az észak-afrikai államban. Más arab államok mostanában zajló tüntetéseivel ellentétben viszont Tripoliba, a fővárosba eddig nem terjedtek át a megmozdulások. Itt inkább kormánypárti tüntetők vonultak az utcára.

Pénteken tartják az utcai harcokban elhunytak temetését, ami több mint valószínű, hogy ismét tüntetésbe csap át.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Ha nem lenne szomorú az állítólagos 200 halott, akkor azt mondanám: Itt valami tévedés kell legyen, hiszen (Egyiptommal ellentétben) ifjú kegyelmes urunk, bölcs vezírünk s nemzet(meg)vezetőnk nem is járt kollégájánál Muhammad el Kadhafinál tapasztalatcserén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

Orbánék megbüntették az ATV-t 2014. április 2. szerda

Az Operánál tüntet vasárnap az ellenzék 2014. március 30. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos