Ronai and Ronai
AMERIKAI

Március 15-én tüntetés a szabad sajtóért 2011. február 19. szombat 5:20 | AN

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Március 15-én tüntetés a szabad sajtóért

Budapest – Március 15-én délután 4 órakor újabb tüntetést tart a médiatörvény ellen az Egymillióan a sajtószabadságért Facebook-csoport. Az Egymillóan a Szabad sajtó útján című rendezvényre az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Szabad sajtó úton kerül sor. Itt olvasható a Facebook-csoport felhívása.

„Sajtószabadságot szerezzetek. Sajtószabadságot, csak ezt ide! Ez oly nagy, oly mindenható ige.” (Petőfi Sándor: Az Országgyűléshez)

Tüntetés a sajtószabadságért

A kormány a fokozódó Európai Uniós nyomás hatására 4 ponton is megváltoztatja a médiatörvényt. Ebből mára mindenki számára nyilvánvaló: nem mondott igazat a kormány januárban, amikor azt állította, hogy a médiatörvénnyel minden rendben van. Nem mond azonban igazat most sem, amikor azt állítja, hogy az Európai Unióval egyeztetett módosításokkal ez a médiatörvény immár megfelelő. Azért kell újra összegyűlnünk, hogy megértessük a hatalommal: hiába minden alku az Európai Unióval, hiába minden megegyezés a piaci szereplőkkel, legitim médiaszabályozást nem lehet a nyilvánosság kirekesztésével megalkotni!

Követeljük, hogy kezdődjön el a médiatörvény nyilvános vitája, a szakmai, valamint a szólásszabadságot és más emberi jogokat védő szervezetek és a közvélemény bevonásával! A nyilvánosság kihagyása a nyilvánosság jogi kereteinek kialakításából a kormány demokratikus berendezkedést gyengítő intézkedéseinek iskolapéldája.

Követeljük a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerének megerősítését, az alkotmányos kontroll tiszteletben tartását, a kormányzati önkényt korlátozni képes intézmények visszaállítását!

A legégetőbb problémák nem szűnnek meg a médiatörvény Európai Uniós nyomásra történt módosításával.

A változtatások továbbra sem biztosítják a médiahatóság és médiatestületek politikai függetlenségét.

Továbbra is megmarad az önkényesen kiszabható és aránytalan büntetések lehetősége.

Továbbra sincs lehetőségük a szakmai és emberi jogi szervezeteknek résztvenniük a médiaszabályozás alakításában.

Továbbra sincs biztosítva a médiahatóság, a médiatestületek és a közszolgálati hírszerkesztőségek politikai függetlensége.

Továbbra sincsenek tiszteletben tartva a törvény által védett magántitkok és továbbra sincsenek védve az újságírók bizalmas forrásai.

Ezek nélkül nem lehet csorbítatlan sajtószabadságról beszélni.

INFORMÁCIÓK AZ EGYMILLIÓAN A MAGYAR SAJTÓSZABADSÁGÉRT (EMS) FACEBOOK-CSOPORTRÓL

Az EMS egy az interneten szerveződött, civilekből álló kezdeményezés.

A tüntetések szervezésében egyetlen politikai párt, vagy annak politikusa sem vesz részt – civil állampolgárok vagyunk, akik aggódnak a demokrácia jövőjéért Magyarországon, s összefogva, közösen tenni akarunk érte. Az EMS munkáját semmiféle párt, vagy politikai mozgalom nem támogatja és támogatásukat a továbbiakban sem fogadjuk el.

A tüntetések költségeit közadakozásból teremtettük elő, és a támogatások felhasználását eddig is, ezután is mindenki számára átlátható, megismerhető módon dokumentáljuk.

A MÁRCIUS 15-I RENDEZVÉNNYEL KAPCSOLATOS FONTOS INFORMÁCIÓK

Kérjük, hogy a tüntetésre senki ne hozzon magával pártjelképet – semmilyen formában! Március 15-én kokárdát tűzünk – az 1848-as forradalom és szabadságharc nemzeti jelképét -, hogy méltósággal emlékezhessünk meg történelmünk nagyjairól, az 1848-as forradalom és szabadságharc 163. évfordulóján, mint minden honfitársunk.

Ismételten felhívjuk a pártok és pártokhoz közelálló szervezetek figyelmét, hogy tagjaikat kizárólag civilként várjuk a tüntetésen!

A szervezők arra kérnek minden volt és jelenlegi miniszterelnököt és minisztert, hogy a tüntetésen egyáltalán ne jelenjenek meg!

TÜNTETÉSEK VILÁGSZERTE

Számos demonstráció szerveződik világszerte: Bukarest, Brüsszel, Drezda, Dublin, Frankfurt, Hamburg, Hága, Koppenhága, Liszabon, New York, Párizs, Pozsony, Róma, Stockholm, Tel Aviv, Washington) melyekről folyamatos tájkoztatást adunk a http://sajtoszabadsagert.blog.hu/ oldalon.

Arra kérjük a külföldi állampolgárokat is, hogy ismét szervezzenek szolidaritási demonstrációkat március 15-én – az 1848-as forradalom és szabadságharc 163. évfordulóján – délután négyre, magyar nagykövetségek és Uniós intézmények elé!

Köszönettel tartozunk barátainknak a világ számos pontján, szolidaritási akcióikért és segítségükért!

HÁTTÉRINFORMÁCIÓK

http://sajtoszabadsagert.blog.hu/

http://www.facebook.com/sajtoszabadsagert

SAJTÓKAPCSOLAT

Vámos Annamária

30/367-39-67

addahangod@gmail.com

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 9 szavazatból)
Március 15-én tüntetés a szabad sajtóért, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Igen, tüntessünk a szabad sajtóért, de ne olyan sápatagon, mint ahogy eddig 2 alkalommal is!
    Szóljon az a hang! Kiabáljon bárki van a mikrofonnál, hogy Orbán, és haveri köre is meghallja!!!
    Súlya legyen a szónak, hogy értelmet kapjon a holnap!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Csak merem remélni, hogy nem olyan hiteltelenek fognak mikrofont kapni, mint pl. Bakács, vagy Babarczi. És hogy lesz végre valami tökös dramaturgiája is rendezvénynek. Egyetlen hiteles, hozzáértő művészféleség, rendezőféleség se mer még háttérből, anonim módon se besegíteni, tanácsot adni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  3. És milyen jó, hogy a ballibes “mozgalom :-) ” hivatásosai, vezénylői is épp márc.15-re terveznek valami óóóóriási kivonulást. Megint a jó kis megosztottságot erősítve tovább. Mi lenne, ha egyszer már valahogy egymást erősítve, együttműködve csinálnának valamit?
    Ha én volt vagy jelenlegi miniszterelnök lennék, ellentüntetést jelentenék be izibe, a kirekesztés ellen tiltakozva :-) Vagy egyszerűen álruhát öltenék. Bár GYF elég egyéni megjelenésű, jobban kitűnik a tömegből, neki nehéz lenne rejtekezni, OV talán könnyebben el tudja rejteni az egyéniségét :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  4. Bakács most ezt fogja gyakoroltatni a tömeggel:
    Bakács: baromfi párizsi, akciós trappista?!
    Tömeg: Nem, nem, soha!
    Bakács: téliszalámi, eidami sajt?!
    Tömeg: Ezt akarjuk!
    Valami ilyesmire emlékszem a nagy hidegben is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  5. Antifülke, ezt most nem igazán kéne…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Ahogy kirekeszteni a tüntetésről a politikusokat sem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Hanna
    Én úgy tudom, hogy csak a min.elnökök, és miniszterek vannak kirekesztve. A valaha voltak, és a mostaniak. Mostaniak! Hát azok biztos nem szándékoznak megjelenni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Kedves Bumburi,
    “csak”?
    A kirekesztés kirekesztés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Kedves Bumburi,

    itt nem csak a miniszterekről van szó: http://nol.hu/belfold/harom_a_magyar_igazsag__ujabb_tuntetes_a_sajto_szabadsagaert#.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Hanna, talán ha elolvasnád itt fölül a cikket, akkor látnád, hogy a volt/jelen miniszterelnökökre vonatkozik a “kirekesztés”. Ez a kirekesztés amolyan csipkelibes divat-felhorgadás lett. Hát akkor nosza, hadd jöjjenek az újfasiszták is, kéz a kézben velünk.

    Ezúton jelentem be, hogy tiltakozni fogok minden mellékhelyiségnél, mosdónál, ahol ki van írva, hogy csak férfiak számára, és én bizony be fogok menni oda, hiszen mégiscsak felháborító kirekesztés, hogy egy nyilvános helyiségbe nem mehetek be.
    Hasonlót javaslok hímnemű embertársaimnak egy nők számára kijelölt mellékhelyiség esetében.
    És még tudnék mondani példákat, amikre mind rá lehet húzni a kirekesztés csipkelibes köntösét.
    De csak annyit mondok: legyen világbéke, ahol összeborul a tigris és a szelíd őz, a farkas és a bárány. Legfeljebb egyszer csak majd mégis bekapja a tigris az őzet, a farkas a bárányt, de végtelen humanizmusra éhes lelkünk is jóllakottan mehet a mennybe. És ez mindennél fontosabb. Még az életnél is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Kedves E-vita min akadtál így ki? Amikor az ember híreket olvas, törekszik arra, hogy több helyről a legprecízebben összeszedje az információkat arról, ami érdekli. Ha megnyugtat, elolvastam a cikket, mielőtt kommentáltam azt. De olvastam máshol más cikket, ami nem pont így hangzott. Talán észrevetted azóta, hogy ide is linkeltem. Tiszteletem az AN egész csapatának, de mégiscsak egy-egy rövid cikkbe kell összezsúfolniuk a lényeget. Én nem elégszem meg az Amerikai Népszavával, ráadásul a tüntetés szervezőitől is kaptam levelet a múltkor, s ott sem miniszterekről, hanem politikusokról volt szó.
    Tudod, voltam olyan antifasiszta tüntetésen, amin alig voltunk százan, mert egyik azt mondta, ő buzikkal nem tüntet, a másik azt, hogy komcsikkal nem. Kinek volt ez jó? A neonácijainknak.
    Abban már nagyok vagyunk, hogy összefogjunk, ha közösen akarunk utálni valakiket. Most épp a politikusokat. Pedig vannak köztük olyanok, akik becsületesek, és sokan rengeteget dolgoznak. Ezért nem tartom helyesnek, egyrészt. Másrészt szerintem öngólt rúg magának a mozgalom, ha a profikat távol tartja. Nem tudom, Te voltál-e az általuk szervezett tüntetéseken, de, hogy úgy mondjam, babatipegőben járnak. Ne érts félre, minden tiszteletem az övék, tisztában vagyok, hogy minden kezdet nehéz, s hogy valahol el kell kezdeni. S ott leszek legközelebb is. Csak ennek az országnak nincs sok ideje megvárni, míg 4-5 ilyen mozgalom elindul-bedöglik, elindul-bedöglik. Olyan sokan voltunk, hogy megengedhetjük magunknak, hogy kizárjunk bárkit is?
    S mért ne állhatna egy becsületes politikus az élükre? Nem akarok tippeket adni. De akár Bokros Lajos, akár Kuncze Gábor főnyeremény lenne nekik.
    Akik kirekesztenek, azok nem fogták fel, mekkora a baj. S ez ijesztőbb, mint ha odamegy mondjuk Gyurcsány Ferenc, mert az azt jelenti, hogy nincs realitásérzékük, csak játék, esetleg divat számukra a tüntetésesdi. Én ott voltam, s kicsit ilyen érzésem volt. De ne legyen igazam, s írjuk annak a számlájára, hogy nagyon kezdők vagyunk mi a civilek mozgósításában.
    Az én lelkem nem éhes végtelen humanizmusra. Egyáltalán nem éhes humanizmusra. S mikor wc-re megyek, én is kirekesztem a világot. ;)
    Aludj jól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Én a koedukáció lelkes híveként,a fenti tanácsok értelmében fogom a tüntetési
    kultúrámat előirányozni.Csak nehogy elhatalmasodjon rajtam,még elfelejtem
    miért is tüntetek.Hannának igaza van ,olyan volt a tüntetés mintha buszra
    vártunk volna,csak abban megvan a busz váratlan megérkezésének izgalma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Hanna!
    Ha lettek volna a 20 év alatt becsületes politikusaink, akkor nem engedték volna az országot egy fasisztoid ízesítésű, diktatórikus hatalom kénye-kedvére kiszolgáltatni. Kuncze tudtommal már nem politikus, mert elegánsan kiszállt a manézsból, mikor a demokráciáért igazán a piszkos melóra, kemény boxolásra lett volna szükség. És hasonlóan tett sok, a rendszerváltás dicsőségével eltelt politikus. Azt hitték, hogy azzal, hogy papírra írták, hogy demokrácia van, kész is a meló. Amikor pedig igazán a kemény, mindennapi harc lett volna vele, egymás után fogták a kalapjukat, és távoztak. Ezért mostmár jobb, ha ott maradnak, ahova visszavonultak.
    Bokros pedig egy olyan párt színeiben EP képviselő, amelyik vezetője nem értett a focihoz, ill. egy másik prominens volt tagja, Boross Péter konkrétan segítette az újnyilas mozgalmak megerősödését. Madarat tolláról, politikust pártjáról. De egyéb vonatkozásokban se egyértelmű eddig pályafutása (l. wikpedia).
    Én nem tudnám egyetlen, eddigi és jelenlegi politikusra se kétely nélkül a becsületes jelzőt aggatni. (Persze kérdés, kinek mi a becsületesség definíciója.)
    Hanna, én 2002 óta minden antifa és egyéb megmozduláson ott voltam, ahol az újfasisztáink fenyegető jelenlétével szemben kellett kiállni, és még most is – én hülye, amikor egyelőre semmi értelme nincs – elmegyek, bár már fézekett habzással. (Feltéve, ha nem a munkaidőmbe szervezik bele.) És ilyenekre egyre kevesebb ember mozdul, mert mostmár még jobban félnek. (De ha ezt szemükbe mondom, akkor vérig sértődnek, hogy ők aztán dehogyis gyávák.)
    A sajtószabadságért felhorgadók is igyekeznek elhessegetni maguktól a ciki gondolatokat, hogy pl. az antifasizmushoz bármi köze lenne, holott a fasisztáknak 8 éve szabad akármilyen uszító, lázító, fasiszta megnyilvánulás médiában és bárhol bárhogyan.
    És meg se merik hallani, hogy a fasiszták miatt ez az egész államhatalom illegitim. Márpedig ha ezt a tényt ignoráljuk, akkor fölösleges bármi egyébért háborogni, akár sajtószabadság, akár más. Csak látszatháborgás, ami nem mer a probléma gyökerére még csak gondolni se.
    Ha 8 év alatt pár emberen kívül lett volna a “demokratáknak” realitásérzékük, akkor most nem jutottunk volna ide. E csecsemődemokratákat nem a 20 év alatt leszerepelt “becsületes” politikusok fogják tudni nevelgetni, hiszen 20 alatt se tudtak (nem akartak) ilyesmivel foglalkozni a saját, zártkörű kisded hatalmi, anyagi játszmáikon kívül.
    Ezért teljesen támogatom e zsenge demokrata-palántákat abban, hogy a 20 év alatt ill. jelenleg lejárt szavatosságú politikusokat, pártokat nem látják szívesen, és egyéb módokon is elhatárolódnak tőlük. (Igaz, semmire se garancia, ha újgenerációs politikusok jelennek meg a színen, lásd pl. LMP. De újaknál mégis van némi remény – egy ideig -, hogy tényleg mások lesznek, mint az eddigi többi.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. undorground! Én csak az 1. sajtószabis tüntin tudtam ott lenni. Nos, én a szokásosan erotikus jellegű példával tudtam már ott helyben jellemezni: olyan volt, mint ha egy nő/férfi felizgatja a társát, aztán úgy hagyja. Odament a sok lelkes ember, tényleg nagyon sokan, aztán kurta is volt, sava-borsa se volt, a vége meg főleg sete-suta. Nem volt íve, dramaturgiája a demónak, az emberek nem kaptak semmi lelki útravalót, bátorítást. És Bakács baromkodásai az egészet még jobban ledegradálták. Így utólag, a szalámiügyet is átgondolva, már némi összeesküvés elméletre hajlok: a fasiszta gójok haverja esetleg direkt akarta lejártani a sajtószabadságért mozgolódókat. Ennek a szalámiügynek sincs más épkézláb magyarázata.
    El se tudom képzelni, hogy már a gójok miatt épp a sajtószabadság ügyében elhiteltelenedett Bakács egyáltalán hogy került váratlanul képbe, mint a “műsor” levezetője. Mikor megláttam az FB oldalukon a nevét, mint műsorvezető, azonnal eldobtam az agyamat, azóta is keresem.
    A 2. tünti ütközött a munkaidőmmel, bár Bakács hiteltelenítő jelenléte miatt amúgy is bizonytalan voltam, de barátaim arról is meséltek: az se volt jobb, mint az 1. Pláne Bakáccsal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Ja, még annyit a legutóbbihoz: a 2.-nál meg kicsit a ló másik oldalára estek: a fagyos hidegben ez meg túl hosszú volt, barátaim összefagyva jöttek el, már aki képes volt végighallgatni mínuszokban 2 órán át a beszédeket. A 3.-nál esetleg eltalálják a megfelelő kivitelezést (mesebeli bűvös 3-as), a beszédek nem lesznek hosszúak, unalmasak, tényleg lesz valami rendes ritmusa, íve, koreográfiája, dramaturgiája, a zene és szöveg váltakozásával, ütemezésével, a közönség bevonásával közös éneklésbe, mint ahogy Bródy esetében volt, a megjelentek kapnak valami lelki-érzelmi muníciót, valami gyakorlati útmutatót a hogyan-továbbra, nem gyermeteg email-írás OV-nak, hanem, pl. jelenleg is folynak még újságírók ellen olyan perek, amik még az orbán birodalom előtt kezdődtek, ahol szintén a sajtószabadság a tét, pl. azokhoz lehetne támogató akciókat szervezni, mert ha ezeket nem vállalják fel, akkor ez is csak látszatmozgalom. Na és ezúttal talán eltekintenek Bakács hiteltelenítő jelenlététől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Ja (bocs a túltengésemért) és még:
    Hanna!
    Bár a magyar médiafelületeket 2010. áprilisa óta kerülöm, 2011 január 1-től meg még elszántabban (ugyan már, mennyi lehet abban a való, amit egy diktatórikus médiahatóságtól való félelem jegyében írnak/mondanak?), most kelletlenül mégis belekukkantottam, amire hivatkozol, hogy érvelni tudjak. És igazolva érzem magam: az csak egy átirata (átköltése) az eredeti felhívásnak. Megerősíti a mindig is vallott elvemet, hogy amennyire lehetséges, mindig az eredeti, hiteles infót kell felkutatni (“csak tiszta forrásból”). És ha már eleve olvastam azt, akkor teljesen fölösleges egyéb “információk” után kutakodni.
    Én a szervezők helyében tiltakoznék a NOL.hu-nál, és helyreigazítást kérnék, mert megint lesznek oly “ügy iránti elkötelezettek”, akik a politikusok helyett megsértődnek, és akiknek a kirekesztés csipkelibes eszméje fontosabb, mint a sajtószabadságért való kiállás. És nem jönnek, és másoknak is terjesztik az elferdített “infót”, tk. aláássák a szervezést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Oszd meg és uralkodj!
    Ha végigolvasom a kommenteket, lassan már nem tudom miről szól a cikk, amihez véleményeket írnak. Kéne egy oldalág, ahol az egymással vitatkozók jól eltölthetnék az időt és a felületet.
    Ismét leírom a véleményem. A sajtószabadságért tüntetők között örülnék, ha ott látnám mindazokat is, akik az Orbáni önkény ellen kívánnak fellépni. És ha Gy. F. vagy bármely poltikus mellettem állna, büszke lennék arra, hogy egyes kérdésekben hasonlóan gondolkodunk.
    A mai kormány és a mai parlamenti többség ellen csak összefogással lehet majd a célt elérni. Remélem egyre többen rádöbbennek erre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Kedves E-vita,

    megértelek. Keserűbb napjaimon én is pont úgy érzek, mint Te.
    Abból viszont, hogy a zsenge demokrata-palánták elhatárolódnak a politikusoktól egy-két tüntetés erejéig, korántsem következik, hogy becsületes politikusgeneráció fog megjelenni a színen. De legyen igazad! Mindenki jól járna. A nol-lal kapcsolatban is igazad van, tényleg pontatlanok.

    Amit undergroundnak írtál: tartok attól, hogy sokáig még csak izgatni fogjuk egymást, meg magunkat… S a végkifejletben (bár már túllennénk rajta!) sem lesz sok köszönet, mert orbán fog elmenni :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. T.E-vita!Félek ez a tunya ellenállás,a lelkünket tükrözi.Nem tudunk tüntetni,
    nem tudunk kiabálni,nem tudunk szervezni.Szép halkan, hogy senkit se zavarjunk
    ilyen késői órán,belesuttogjuk a nagy magyar éjszakába hogy elég!Elégedetten
    hazamegyünk.Megtettük ami tőlünk tellett.Megőriztük intellektuális méltóságunkat,
    mi akkor sem engedjük az indulatokat magunkon eluralkodni,ha épp szabadságunktól fosztanak meg.Ez ugyanolyan képmutatás mint ez a álkeresztényi hablaty a túloldalon.A fellépők tudomásul vehetnék hogy egy
    politikai tüntetésen beszélnek,nem a nyugdíjasotthon szépkorú közönsége előtt.Ebben az esetben érthető lenne hogy senkit sem akarnak felizgatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a mészárlás Líbiában 2011. február 20. vasárnap | AN

Erősödő tüntetések szerte az arab világban 2011. február 19. szombat | AN

Példátlan erőszak Bahreinben 2011. február 18. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos