Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egymillióan járnak rosszul az adócsökkentéssel 2011. február 21. hétfő 8:31 Forrás: Napi Gazdaság

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Egymillióan járnak rosszul az adócsökkentéssel

Budapest – A Napi Gazdaság számításai szerint akár egymillió munkavállaló is rosszul járhat a nemrég életbe lépett egykulcsos adórendszer következtében. A kedvezményeket, valamint a felső kulcs megszüntetését a bruttó 300 ezer forintnál kevesebbet kereső gyermektelen munkavállalók finanszírozzák.

Pontos adatokkal csak a 2012-ben elkészülő 2011-es adóbevallásokból lehet majd megtudni, azonban annyi bizonyos, hogy évente körülbelül 4,4 millióan készítik el adóbevallásukat az önfoglakoztatókat is beleértve. A 4,4 millió emberből mintegy 3,74 millióan keresnek kevesebbet mint 250 ezer forint és négymillió ember fizetése nem haladja meg a 333 ezer forintot.

Potenciálisan tehát közel négy millióan vannak azok, akik bukhatnak az adójóváíráson, azonban közülük a gyerekeseket kárpótolja az adókedvezmény, így őket, valamint a nyugdíjasokat illetve a munkanélkülieket kiszűrve a listából kiderül, hogy akár több mint egymillió embert is negatívan érinthet a adórendszer változása.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 12 szavazatból)
Egymillióan járnak rosszul az adócsökkentéssel, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. Az nem lehet, senki nem járhat rosszabbul. – a fideszben biztosan nem.
    Az az egymillió az csak statisztikai hiba.
    Az simán belefér az egyszeri és nagyarányú adócsökkentés rendszerébe.
    Akinek meg nem tetszik, hogy akár 50%-kal is csökkenhetett a jövedelme, az kérhet kompenzációt.
    Maximum nem kap, mert járni ugyan jár, de nem jut…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  2. Magyar és Orbán igazság :

    Orbán 500000 -l több , feleségem 6000 -l kevesebb !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  3. “Orbán Viktor miniszterelnök közel félmillió forinttal többet visz haza havonta.. Senkinek sem lehet kevesebb a jövedelme.”

    üsse kavics … kicsit duzzogva ugyan, de elfogadom azt a közel félmilliót … mennyre van közel, megadhatom a bakszámlaszámomat ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  4. komolyra forditva:
    várható volt már az szja törvény tervezet szintjén is
    mindössze pár független (párt és/vagy érintettség) nélküli sima mezei könyvelő elegendő lett volna ahhoz, hogy kiszámolja
    ***
    kis kockás papirt+ceruzát nagyjaink kezébe (kis energiatakaékosság, notikákat addig pihentetik), helyette számtan óra
    Utóbbi amúhy is hasznos lenne az aktuális 2/3 számolgatásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  5. Ez a mostani eredmény csak a 98′-as “nyugdíjemelés” továbbfejlesztése. Akkor mindazoktól megtagadták a törvényben rögzített nyugdíjemelést, akiknek sok szolgálati év és magas járulékbefizetések okán fidesz-megítélés szerint “pofátlanul magas” volt a nyugdíjuk.
    Az így lerabolt tételből emeltek azok nyugdíján, akiknek alig egy-két év szolgálati idejük volt.
    A mi családunk esetében ez havi 6 ezer megvonást jelentett, ami az első évben összesen 72 ezer volt, a többi évet nem is számolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  6. Fater59 és Degenerált!
    Ti vagytok hát a tanúja annak, hogy közel száz (konkrétan 83.3333333stb.) hozzátok, feleségetekhez hasonló embernek kell rosszabbul járnia, hogy ifjú kegyelmes urunk, bölcs vezírünk s nemzet(meg)vezetőnk (fölöttébb demagóg képpel élve, de hát a plebsz csak ebből ért!) a reggeli pirítosára egyik oldalon vörös, a másikon fekete kaviárt kenhessen…
    A 263 fityiszes képviselőről átlagosan 300 000 Ft. “adócsökkenést feltételezve egy 50 000 lakosú város, mondjuk Eger teljes lakossága (csecsemőtől aggastyánig) kell ennyit vesszen.
    Szép, nem?
    Miért nem szajkóznak ilyen egyszerűen felfogható üzenetet Török Zsolték? Az alkotmányjogi, magasröptű filozofikus magyarázatok helyesek ugyan, de nem férnek be Pusztakottkodácson Mari néni, Jancsi bácsi 2 elemivel “pallérozott” agyába!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  7. De mondhattam volna két megyeszékhely [Szekszárd (33800) és Komárom (19700)], együttes lakosságát is, ami még húzósabban hangzik. A fityiszes stílusú turpisságot csak kevesen látnák át, hogy ez a két legkisebb hazai megyeszékhely, ami együtt is kevesebb, mint egy átlagos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  8. Hát számolni, azt nem tudnak! Pedig kérhettek volna szakemberektől is tanácsot. inkább mint erre a közgazdaságot nem értő Matolcsyt bízták meg az adórendszer kidolgozásával. Vagy nem akarták direkt látni, hogy az általuk üdvösnek tartott 16%-os adó milyen nyomorúságos helyzeteket eredményez? Szerintük az előzetes számítások, egyeztetések, és hatástanulmányok amolyan úri huncutságok???Mert úgy néz ki a helyzet, hogy az urak készítettek maguknak egy premizálási rendszert, és ezt ráhúzták adótörvény gyanánt a bérekre, és rendesen pofán verték a lakosságot vele!
    Kis önmérséklet sincs az urakban.Annyit sem mondanak, hogy bocs tévedtünk.
    Ezért itt az idő, hogy elhúzzanak a búbánatba! Monnyon le a csábos szemű a gazdájával egyetemben, és vigyék magukkal az összes többit is!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  9. Kedves bumburi!
    Ugye nem gondolod,hogy nem tudnak számolni?! Nagyon is tudnak!!
    Csakhogy a kommunikáció és a valóság az a Fidesznél nem ugyanaz.
    Így tudták a kakát aranyként eladni,és erre nagy volt a kereslet.Most ehetjük,amit vettünk,illetve megvetettek velünk.Nagyon jól átlátták,hogy úgy “adnak” hogy valójában elvesznek.Egy szavuk sem igaz,és ez sajnos igaz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. Tisztelt Gugyerák javitani szeretném Komárom ugyan Komárom-Esztergom megyében van, de a megyeszékhely Tatabánya. Egyébként írásával max. egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Megtiltották a közszolgáknak, hogy bárkinek elmondják, hogy kevesebb lett a borítékban!!! Mit képzelnek ezek???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  12. Bumburi 13.38
    19 % -s szja nem volt, nincs.. éppúgy nem létezik, mint a 17 % -s szja
    jelenleg 16 * 1.27, =
    20.32 %
    azaz, húsz egész harminckétszázad százalék jelenleg a legkevesebb szja kulcs
    akad pár kivétel
    - osztalék után
    - hazamenekitett jövedelem (érdekes, ennek ellnére nincs ???)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. bocsi nem 19 %, 16 %

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Stefán!
    Köszönöm. Kellően szégyellem magamat! Körmös magamnak és mars vissza az 5. általánosba! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Rossmodorban
    Lehet hogy tudnak számolni, de az ötletelésük felülírja az egész tudásukat.Azonkívül, a parlamenti közvetítést láttam, amikor a nagyvezér meglepődött… Jól átverték.Azt nem mondanám hogy bánja.Pedig szép gesztus lett volna tőlük azt mondani, hogy bocs tévedtünk, vissza az egész, és marad a 17%-os adó.
    Lehet hogy lázas vagyok, hogy ilyesmit várok tőlük?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Kedves Tóth Zsuzsa!
    Én 16%-os adót írtam. Nem értem a 19%-osat miért írod nekem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Ez az “Egymillióan járnak rosszul” sem igaz…
    Mert ha egymillió munkavállalónak jut kevesebb, mint eddig jutott, akkor azoknak a családtagjai is rosszul járnak. Bár lehet, hogy kitűntetésként kell értelmezniük, hogy fokozottabban veszik ki részüket a saját nadrágszíjmeghúzásukkal az ország talpraállításából. Hiszen aki azért nem kap cipőt, vagy húst a vízicibere mellé, mert neki is ki kell vennie a részét a nehézségekből, az elégedettebb lesz – nyilván! – önmagával, mint ha nem meztélláb, hanem cipőben, és nem korgó gyomorral, hanem teli hassal építi Orbánnak a jólétet…
    Ha pedig az “egymillióban” már benne vannak a legatyásított családtagok is – ebben az esetben csak kábé negyedmillióan vannak bejelentve 160 ezer alatt, az meg az eltartóknak töredéke csak -, akkor viszont valóban olyan magasak az átlag jövedelmek, hogy ne akarjon közülük senki államilag kiutalt kalbász-kerítést…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. A populizmusnak mindig nagy ára van. A kevesek hatalmának a többség felett mégnagyobb. Most mind a kettő érvényesül, s ennek eredője még nagyobb. Sajnos a kétharmados fülkeforradalmat létrehozók nem kizárólag saját magukat lavírozták ebbe,a gondolkodó emberek által előrelátott helyzetbe. Most az összes kárvallott a saját bőrén tanulhatja meg, amit más kárán nem tanult meg.
    Nem kell csodálkozni az előállt helyzeten. A FIDESZ már 1998 és 2002 között megmutatta, hogyan értelmezi a demokráciát, hogyan gondolja az újraelosztással a végtelenségig kettészakítani a társadalmat. Miért kellett volna másra számítani? A 8 éves gyűlölet- és mindent tagadó kapmpány által megtévesztettek most sajnálhatják jövedelmüket. Remélem eszükbe jut, hogy sokkal kisebb vélt sérelmeikért rohantak az utcai tüntetésekre, az előző három kormány távozását követelő nagygyűlésekre. Érdekes módon ma senki sem táborozik a Kossut téren (szerencsére), senkisem támad a Magyar Televízió székházára (már nem is lenne érdemes), senki sem forgatja fel az utcákat és senki nem támag a rendőrökre. Majdnem az összes kárvallott hallgat, amikor elveszik alapvető jogaikat, magánvagyonuk egy részét (nyugdíj-pénztári megtakarításukat), amikor nyp, mint nap a kirúgás réme fenyeget, s a közvéleménykutató ma is azt mondja, hogyha ma lennének a választások a FIDESZ akkor is kétharmados győzelmet aratna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. Szerintem egyáltalán nem érdekes, sőt: éppenséggel teljesen természetes, hogy most nem randalíroznak semmiért a zemberek. Ugyanis akiknek érdekük volt korábban a randalírozás, mindenféle rendzavarás, már átvették a hatalmat. Azok pedig, akik soha nem voltak érdekeltek semmilyen randalírozásban, miért tennék? Akik azt híresztelik, hogy a 2006-os események spontán népi kezdeményezések voltak, azok éppen ugyanazok, akik különbuszokkal, napidíjakkal verbuválták a nagy népi felzúdulást.
    Nos, a zemberek megtették, amit kértek tőlük, most már nincs szükség semmilyen nyilvános latrinázásra, gyújtogatásra.
    Korábban volt a munka, most élvezzük az eredményeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. Nincs Kossuth terezés, TV elfoglalás, törés-zúzás. Nincs , mert a Fidesznek már nem érdeke, hogy legyen. Most nincs balhé és ez is azt támasztja alá, hogy amikor volt, akkor a FIDESZ pénzelte és irányította az aljanépet. Emlékszem volt szó annak idején arról, hogy a Kossuth terezés közben az egyik közeli kis üzletbe minden reggel átvehették a “teresek” a kaját, piát. Az anyagiakat a Fidesz biztosította. A Fidesz állta a nagygyűlésekre vidékről tömegeket felszállító cégek költségeit is. Tehát most miért lenne törés-zúzás? Ez a módszer nem a bal- és liberális oldal módszere = meg is látszik! Eredmény egyse!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az utolsó csepp pálinkáig harcolunk 2014. április 11. péntek

Szijjártó rejtélyes vagyongyarapodása 2014. február 12. szerda

Elég volt a rombolásból 2014. január 5. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos