Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elaludtak a pilóták repülőn 2011. február 9. szerda 22:08 | MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Osló – Norvégiában minden második pilóta aludt már el menetrend szerinti repülőjárat vezetése közben saját bevallása szerint.

Az NRK rádió szerdán mutatta be egy vizsgálat eredményét, amelynek során a megkérdezett 389 pilóta ötven százaléka ismerte el, hogy szunyókált egyet vezetés közben anélkül, hogy erre figyelmeztette volna a másodpilótát.
A kérdőívre válaszolók két százaléka szerint gyakran fordul vele elő ilyen eset.

“Az eredmények azt mutatják, hogy sok pilóta eleve fáradtan érkezik munkába” – fejtette ki Aleksander Wasland, a pilóták szövetségének elnökhelyettese. Véleménye szerint az előírt pihenőidőt évek óta csökkentik a költséghatékonyság érdekében.

Wasland információi szerint a menetrendszerinti járatok pilótái átlagosan heti hatvan órát dolgoznak. Gyakran előfordul, hogy egymás után több napon keresztül dolgoznak 13-15 órát.

A felmérés során a pilóták beszéltek arról is, mennyire kifárasztja őket a túl hosszú munkaidő. “A tizenkét órás munka, miközben hóval és viharral is meg kell küzdeni, egyszerűen felelőtlenség” – mondta el az egyik pilóta. Kollégája olyan esetről is beszámolt, amikor ő és a másodpilóta is egyszerre bóbiskolt el.

Sokan a családjukra nehezedő terhekről beszéltek: “Huszonegy hétvégéből tizenhétszer dolgozom. A lányom elsírta magát a barátai előtt, amikor egyszer végre sikerült elmennem az egyik focimeccsére.”

Magnhild Kleppa közlekedési miniszter a rádióban bejelentette, hogy a polgári repülés vezetőségét is igyekeznek bekapcsolni a probléma megoldása érdekében.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Száz éve halt meg az első pilóta 2012. május 28. hétfő | AN

Terrorizmus a “béke félszigetén” 2011. szeptember 11. vasárnap | AN

Újra kihallgatják Breiviket 2011. július 29. péntek | AN

A fehérorosz titkosszolgálat listáján volt Breivik? 2011. július 28. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos