Ronai and Ronai
AMERIKAI

Obama kibékült McCainnel 2011. február 3. csütörtök 12:54

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Obama kibékült McCainnel

Washington – Az Ovális Irodában folytatott megbeszélés során ásta el végleg a csatabárdot a 2008-as választásokon egymás ellenében szereplő két politikus.

A két évvel ezelőtt elnökválasztási kampány pengeváltásainak zaja két évig nem ült el; ahhoz, hogy a békülési folyamat kezdetét vegye, egy tragédiának kellett bekövetkeznie. Idén januárban, a tucsoni vérengzésben súlyos sérüléseket szenvedett John McCain földije, Gabrielle Giffords arizonai demokrata képviselő, és a két fél ezt követően kezdett közeledni egymáshoz.

Barack Obama elnök megjelent a Tucsonban tartott megemlékező szertartáson, és ez nagyban hozzájárult a civilizált légkör újbóli megteremtéséhez, miután McCain a Washington Postban méltatta a lépést. „Az elnök számos politikai lépésével nem értek egyet”, írta, „hiszek azonban abban, hogy hazafiként őszintén hazánk ügyének előremozdítására kívánja hivatali idejét felhasználni”.

Obama ezt követően hívta meg volt ellenlábasát a Fehér Házba. A gesztus egyben a novemberben kongresszusi többséghez jutott republikánusoknak is szólt. Nem kétséges, hogy a félórás találkozó után is megmaradtak a nézetkülönbségek, szóba kerülhettek viszont azok a területek, ahol lehetséges az együttműködés a két párt között, így áttekintették az Egyiptomban kialakult helyzetet, a bevándorlási és határbiztonsági reformokat, valamint azt, miként lehetne a politikai szakzsargonban csak „könyvjelzőként” emlegetett, a költségvetési törvény tervezetébe az egyes képviselők által az utolsó pillanatban „bedugdosott”, jelentős pluszkiadást okozó módosítói indítványok elburjánzásának gátat vetni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Obama marad az Egyesült Államok elnöke 2012. november 7. szerda | AN

BBC-felmérés: a világ Obamára voksolna 2012. október 23. kedd | AN

Obamáék húsz éve házasok 2012. október 7. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos