Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gallup: USA-munkanélküliség 9.9% 2011. február 4. péntek 23:34 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gallup: USA-munkanélküliség 9.9%

Washington –  A kormány által bejelentett hivatalos munkanélküliségi rátánál magasabb arányt jelez a Gallup, 30 ezer felnőttel készített telefonos interjúk alapján.

A kormány legfrissebb bejelentését, amely szerint a munkanélküliség 9%-ra csökkent januárban, nagy vita követte a tévé és rádió hírműsoraiban. Rick Santelli, a CNBC népszerű riportere, szenvedélyesen vitatkozott kollégáival a Squawk Box című műsorban, mert szerinte a katasztrofális munkanélküliséget a média állandóan mentegeti és magyarázni próbálja, legutóbb például a rossz időjárást hozva fel mentségként. Szerinte a számok azért csökkentek, ha egyáltalán csökkentek, mert egyre többen adják fel a keresést. Érvelését alátámasztani látszik a kormány munkaügyi osztályának hivatalos, de ritkán említett statisztikája, amely szerint az aktív keresők aránya a lakosság számához viszonyítva 26 éve nem volt ilyen alacsony.

A Gallup mérései szintén Santelli oldalán állnak: 30 ezer 18 év feletti felnőttel készített interjúban 9.9% munkanélkülinek vallotta magát, míg 19.2 százalékuk  “underemployed”, vagyis csak részmunkaidőben dolgozik, de teljes munkaidős állást szeretne találni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Ugyanez az illegalisok kozott meg a 0,5%-ot sem eri el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mégsem áldozat az amerikaiak 47%-a 2012. október 7. vasárnap | AN

Ötszáz embert rúg ki a Magyar Telekom 2012. október 1. hétfő | AN

Százezrek távozása sem elég a Fidesznek 2012. június 28. csütörtök | AN

Rekordalacsony munkanélküliség Amerikában 2012. március 29. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos