Ronai and Ronai
AMERIKAI

Drágulnak a farmerok Amerikában 2011. február 15. kedd 4:22 | AN Forrás: CNBC

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Drágulnak a farmerok Amerikában

New York – A CNBC szerint tavasszal szinte minden áruházlánc emelni szándékozik a ruhaneműk árát.

Az olcsó import ruhák kora véget ért, jelentette a CNBC. A munkaerő és az alapanyagok ára olyan mértékben növekedett az elmúlt évben, hogy a gyártók nem hajlandóak már a termékek egyszerűsítésével szinten tartani az eladási árakat.

A gyapot világpiaci ára megduplázódott 2010-ben, és a szintetikus anyagok is 50%-kal többe kerülnek. A farmer nadrágok termelési költségének a felét a pamut ára teszi ki, így aztán az amerikaiak leghétköznapibb viselete is többe fog kerülni. A népszerű Lee, Wrangler, The North Face és Nautica termékek gyártója közölte, hogy minden egyes márka árát emelni fogják.

Ma eredeti amerikai Wrangler farmer nadrág 15 dollárért kapható, Levi’s farmert már 25 dollárért lehet kapni, a legklasszikusabb modell, a gombolható 501-es fazon ára 35-42 dollár között van. A legjobb Lee farmer ára 25 dollár. Ezek az árak biztosan emelkednek majd. Amerikában egyébként sokkal olcsóbb a ruhanemű, mint például Magyarországon, olcsóbb az élelmiszer, a megélhetés, egyedül a lakhatás drága, akár lakást bérelni, akár vásárolni kell.

Több hasonló bejelentés várható március végén, amikor J. C. Penny és az Abercrombie & Fitch közzéteszik az első negyedév pénzügyi egyenlegét.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Micsoda tragedia! Drágább lett rajtuk a tehénszar?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Haha, ebben az a tragédia, hogy akkor otthon is drágább lesz. Magyarországon így is 100 dollárba kerül az, ami itt 25 dollárba.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az MSZP lehangolónak tartja a gazdasági adatokat 2012. augusztus 3. péntek | AN

Hazudnak a gyógyszerártámogatásokról 2012. február 23. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos