Inflációban az Európai Unió éllovasai vagyunk 2012. December 17. Monday 7:44 Forrás: AN, MTI

Inflációban az Európai Unió éllovasai vagyunk

Budapest – Ha egy távoli bolygóról idetévedne egy idegen, és tanulmányozná Európa népeinek viszonyait, könnyen arra a következtetésre juthatna, hogy a magyarok a földkerekség legtehetősebb népei közé tartoznak.

Onnan gondolhatná mindezt, hogy az Európai unió országai közül Magyarországon a legmagasabb az éves infláció. A magyarok még ezt is megengedhetik maguknak – gondolhatná az idegen. És persze vinné a hírünket a messzi hazájába.

Mérséklődött a fogyasztói árak emelkedésének üteme novemberben az euróövezetben és az Európai Unióban egyaránt – ezt közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat.

Novemberben a 17 tagú euróövezetben éves 2,2 százalékra csökkent a fogyasztói árak emelkedésének üteme az októberi 2,5 százalékról. Novemberben októberhez képest 0,2 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak az euróövezetben.

A 27 tagú EU-ban novemberben 2,4 százalékos volt fogyasztói árak éves emelkedésének mértéke, alacsonyabb az októberi 2,6 százaléknál és alacsonyabb a 2011 novemberi 3,3 százalékos éves inflációnál.

Novemberben a legalacsonyabb éves inflációt Görögországban (0,4 százalék), Svédországban (0,8 százalék) és Cipruson (1,4 százalék) regisztrálták. A legnagyobb éves áremelkedés Magyarországon (5,3 százalék), Romániában (4,4 százalék) és Észtországban (3,8 százalék) volt novemberben.

Tags: , , ,

11 Reader’s Comments

 1. Szerintem az Eurostat nem reális számokkal dolgozik.
  Vagy csak nekem van olyan érzésem, hogy nem annyi az annyi? Én érzem csak azt, hogy a hús, a liszt, a cukor,a tejtermékek ( hogy CSAK ennyit említsek) nem annyival emelkedtek,mint amit ők kommunikálnak?
  Valami baj lehet velem… Osztok,szorzok, és sehogy nem annyi az annyi.

 2. Én meg azzal nem értek egyet amit a Lázár mondott ,hogy több mint százezer marad az embereknél a 10%-os csökkentés után.Szerintem ez maximum 30 ezer panelra levetítve,de ennek mi már a többszörösét befizettük az ő hülyeségük miatt.Ez olyan mikor mosdatják a hóhért , ja meg kampány is van…………………………

 3. nakadzsi,
  Számoljál kicsit! A közműszolgáltatóknak a hálózatok minden métere után 125 Ft adót be kell fizetniük 2013-tól minden évben. Ez azt jelenti, hogy olyan extra kiadásuk lesz, amivel eddig nem kellett számolniuk. A kormány ezek után kötelezi őket, hogy a lakossági (!) – és ez nagyon fontos, hogy lakossági – előfizetőknek adják olcsóbban a szolgáltatást. Nincs szabályozva a rendelkezésreállás díja, valamint a közületi fogyasztók díjszabása, azaz a szolgáltató első közelítésben máris két helyen tud emelni, hogy ne legyen veszteséges. A rendelkezésreállási díj emelésével a lakosság sem 10% csökkenést fog érezni, a közületi fogyasztók díjainak emelését pedig közvetetten fogják a lakossági fogyasztók megfizetni. Mert ugye, ha a molnár, a pék, a kenyérbolt egyaránt drágábban kapja a közműszolgáltatásokat, akkor mindannyian a saját szolgáltatásukba, termékükbe építik be a drágítást, azaz a kenyér drágább lesz. Még akkor is ha te fával fűtesz, és gyertyával világítasz, és hiszed, hogy nem függsz az energiaszolgáltatóktól, többet kell fizetned a kormány nagylelkű gáz-, és elektromos díjcsökkentése miatt.

 4. tündér mese szép

 5. Ezen a képen Gyurkánk pont úgy néz ki, mint aki épp sikeresen behugyozott és roppant büszke magára!

  Piros pontocskát neki!

 6. Az nagy kérdés, hogy a pénzünk tudatos elinflálásán mely érdekcsoport(ok) gazdagodnak?

 7. Ezekkel a kusza szemekkel, nem csodálom, hogy így látja a gazdaságot, hisz az Ő műve, toronyépítőnek semmi esetre sem ajánlom. A PISAI ferde torony az Ő művéhez viszonyítva abszolút függőleges.

 8. Rejtő Jenő sem tudna jobb karaktereket kitalálni, és mekkora fordúlat és poén várható a történet végén, azt biztos megfilmesítik :)

 9. Felkegyelmu Matolcsyval felesleges foglalkozni! Orban a keresztapa dont mindenben! Meg a legutolso senkit is meghallgatja , majd utana meg kell csokolni Don Vito kisujjat, ezzel jelzi huseget . Don Vito maganhadseregenek evi koltsege 13 milliard .Szegeny emberek adojabol tartja fent , MAGANAK! Ez is az o demokraciajanak a szorny szulottje.

 10. Szerintem az unortodox gazdaságpolitikát a gazdaság más területeire is ki kell terjeszteni.
  Ugyanis mára kiderült: a nyugdíjvagyon, a bankadó, a közműcégek adói, a csekkadó, a stb. sarcok nem elegendőek ahhoz, hogy az európai kalózhajók támadásait kivédjük.
  Ezért a Simicska vagyont, a Nyerges vagyont, a Leisztinger vagyont, és a haveri vagyont is einstandolni szükséges annak érdekében, hogy megszűnjön az infláció és a gazdaság végre tőkéhez jusson.

 11. Einstand után meg elénekelhetik magukról Kibédy Ervin kupléját “én nem hiszem, hogy normális vagyok…”

Kapcsolódó cikkek

Matolcsy államtitkot sértett 2014. March 14. Friday

Matolcsy, az őrült Néró 2014. February 4. Tuesday

Aranyvasárnap, gyér forgalom 2013. December 23. Monday

Mennek a bankok, jönnek a tankok 2013. December 22. Sunday


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók