Ronai and Ronai
AMERIKAI

Inflációban az Európai Unió éllovasai vagyunk 2012. december 17. hétfő 7:44 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Inflációban az Európai Unió éllovasai vagyunk

Budapest – Ha egy távoli bolygóról idetévedne egy idegen, és tanulmányozná Európa népeinek viszonyait, könnyen arra a következtetésre juthatna, hogy a magyarok a földkerekség legtehetősebb népei közé tartoznak.

Onnan gondolhatná mindezt, hogy az Európai unió országai közül Magyarországon a legmagasabb az éves infláció. A magyarok még ezt is megengedhetik maguknak – gondolhatná az idegen. És persze vinné a hírünket a messzi hazájába.

Mérséklődött a fogyasztói árak emelkedésének üteme novemberben az euróövezetben és az Európai Unióban egyaránt – ezt közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat.

Novemberben a 17 tagú euróövezetben éves 2,2 százalékra csökkent a fogyasztói árak emelkedésének üteme az októberi 2,5 százalékról. Novemberben októberhez képest 0,2 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak az euróövezetben.

A 27 tagú EU-ban novemberben 2,4 százalékos volt fogyasztói árak éves emelkedésének mértéke, alacsonyabb az októberi 2,6 százaléknál és alacsonyabb a 2011 novemberi 3,3 százalékos éves inflációnál.

Novemberben a legalacsonyabb éves inflációt Görögországban (0,4 százalék), Svédországban (0,8 százalék) és Cipruson (1,4 százalék) regisztrálták. A legnagyobb éves áremelkedés Magyarországon (5,3 százalék), Romániában (4,4 százalék) és Észtországban (3,8 százalék) volt novemberben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 7 szavazatból)
Inflációban az Európai Unió éllovasai vagyunk, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Szerintem az Eurostat nem reális számokkal dolgozik.
    Vagy csak nekem van olyan érzésem, hogy nem annyi az annyi? Én érzem csak azt, hogy a hús, a liszt, a cukor,a tejtermékek ( hogy CSAK ennyit említsek) nem annyival emelkedtek,mint amit ők kommunikálnak?
    Valami baj lehet velem… Osztok,szorzok, és sehogy nem annyi az annyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  2. Én meg azzal nem értek egyet amit a Lázár mondott ,hogy több mint százezer marad az embereknél a 10%-os csökkentés után.Szerintem ez maximum 30 ezer panelra levetítve,de ennek mi már a többszörösét befizettük az ő hülyeségük miatt.Ez olyan mikor mosdatják a hóhért , ja meg kampány is van…………………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  3. nakadzsi,
    Számoljál kicsit! A közműszolgáltatóknak a hálózatok minden métere után 125 Ft adót be kell fizetniük 2013-tól minden évben. Ez azt jelenti, hogy olyan extra kiadásuk lesz, amivel eddig nem kellett számolniuk. A kormány ezek után kötelezi őket, hogy a lakossági (!) – és ez nagyon fontos, hogy lakossági – előfizetőknek adják olcsóbban a szolgáltatást. Nincs szabályozva a rendelkezésreállás díja, valamint a közületi fogyasztók díjszabása, azaz a szolgáltató első közelítésben máris két helyen tud emelni, hogy ne legyen veszteséges. A rendelkezésreállási díj emelésével a lakosság sem 10% csökkenést fog érezni, a közületi fogyasztók díjainak emelését pedig közvetetten fogják a lakossági fogyasztók megfizetni. Mert ugye, ha a molnár, a pék, a kenyérbolt egyaránt drágábban kapja a közműszolgáltatásokat, akkor mindannyian a saját szolgáltatásukba, termékükbe építik be a drágítást, azaz a kenyér drágább lesz. Még akkor is ha te fával fűtesz, és gyertyával világítasz, és hiszed, hogy nem függsz az energiaszolgáltatóktól, többet kell fizetned a kormány nagylelkű gáz-, és elektromos díjcsökkentése miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  4. tündér mese szép

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  5. Ezen a képen Gyurkánk pont úgy néz ki, mint aki épp sikeresen behugyozott és roppant büszke magára!

    Piros pontocskát neki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  6. Az nagy kérdés, hogy a pénzünk tudatos elinflálásán mely érdekcsoport(ok) gazdagodnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  7. Ezekkel a kusza szemekkel, nem csodálom, hogy így látja a gazdaságot, hisz az Ő műve, toronyépítőnek semmi esetre sem ajánlom. A PISAI ferde torony az Ő művéhez viszonyítva abszolút függőleges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  8. Rejtő Jenő sem tudna jobb karaktereket kitalálni, és mekkora fordúlat és poén várható a történet végén, azt biztos megfilmesítik :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  9. Felkegyelmu Matolcsyval felesleges foglalkozni! Orban a keresztapa dont mindenben! Meg a legutolso senkit is meghallgatja , majd utana meg kell csokolni Don Vito kisujjat, ezzel jelzi huseget . Don Vito maganhadseregenek evi koltsege 13 milliard .Szegeny emberek adojabol tartja fent , MAGANAK! Ez is az o demokraciajanak a szorny szulottje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Szerintem az unortodox gazdaságpolitikát a gazdaság más területeire is ki kell terjeszteni.
    Ugyanis mára kiderült: a nyugdíjvagyon, a bankadó, a közműcégek adói, a csekkadó, a stb. sarcok nem elegendőek ahhoz, hogy az európai kalózhajók támadásait kivédjük.
    Ezért a Simicska vagyont, a Nyerges vagyont, a Leisztinger vagyont, és a haveri vagyont is einstandolni szükséges annak érdekében, hogy megszűnjön az infláció és a gazdaság végre tőkéhez jusson.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. Einstand után meg elénekelhetik magukról Kibédy Ervin kupléját “én nem hiszem, hogy normális vagyok…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Matolcsy államtitkot sértett 2014. március 14. péntek

Matolcsy, az őrült Néró 2014. február 4. kedd

Aranyvasárnap, gyér forgalom 2013. december 23. hétfő

Mennek a bankok, jönnek a tankok 2013. december 22. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos