Ronai and Ronai
AMERIKAI

Van, amit jól csinálnak Orbánék 2011. január 17. hétfő 5:15 | Sherlock

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Budapest – A három fiatal lány halálát okozó diszkóbaleset után a belügyminiszter tartott sajtótájékoztatót, azonnal őrizetbe vettek öt embert, a miniszterelnök elment a helyszínre gyertyát gyújtani. Ezt profi módon csinálták, ez Amerikában is így megy. Az a rendetlenség nem amerikai, ami egy ilyen helyzetet előidézhet.

Amit jól csinálnak, azt el kell ismerni. Különösen annak fényében, hogy az MSZP-SZDSZ kormányok ezen a területen mennyire rosszul teljesítettek és milyen rosszul kommunikáltak. Egy ilyen helyzetben ezt kell tenni. Hasonlót egy szocialista belügyi vezetéstől soha nem láttunk. Az emberek érzése mindig az volt, hogy nem lesz ennek se felelőse, az érintettek mellett azonnal megjelentek a sztárügyvédek, akik végighaknizhatták a reggeli tévéműsorokat jó pénzért a hazugságaikkal, és kiszedték a felelősöket a börtönökből.

Az nem amerikai, ami a pesti éjszakában van. Ilyen szórakozóhelyek nem üzemelhetnének így, elképzelhetetlen, hogy ez megtörténhessen. Olyan szigorú az ellenőrzés, a büntetés, hogy nem lehet egy mulatót gy üzemeltetni. A rendőrök ellenőrzés címén nem odajárnak inni és bratyizni, és nem vesznek fel folyamatosan meghatározott összegeket, ahogyan ez a budapesti éjszakában történik. Arról nem beszélve, hogy rendőr nem dolgozhat másodállásban éjszakai bárokban. Tlán nem véletlen, hogy a New York-i rendőrök presztízse akkora, hogy a Times Square-en a turisták vásárolják a rendőrpólókat. Az egyelőre nehezen képzelhető el, hogy a magyar rendőr ruhája turistákat vonzana.

A felszínen a látszat már jó. Az igazi professzionalizmus az lenne, ha egy hét múlva rács mögött lennének a lefizetett rendőrök és önkormányzati alkalmazottak, ha a pesti éjszakát nem a rendőr és nem-rendőr bűnözők uralnák szorosan együttműködve. Esetleg Pintér Sándor felgöngyölítené a volt és jelenlegi rendőrök által menedzselt drogterjesztést e diszkók környékén. New Yorkból lehet tudni a neveket.

Az ilyen esetek holnap újra megtörténhetnek, de a tragédia után már profi módon kommunikálnak. Elődeik még erre sem voltak képesek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 5 szavazatból)
Van, amit jól csinálnak Orbánék, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. A rendőrökre vonatkozó általánosításokkal nem értek egyet, Amerika – USA – New York pedig – itt nálunk – nem erről híres, hírhedt – ám lehet, hogy tévedek… És a hiteltelen Pintér álszent viselkedése példa?
    Ezeket másként látom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. “Ezt profi módon csinálták, ez Amerikában is így megy. Az a rendetlenség nem amerikai, ami egy ilyen helyzetet előidézhet.”

    KIRAKAT! NÉPSZERŰSKÖDNI NEM ITT, ÉS NEM ÍGY KELL!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Magyarországon abból ítélik meg Amerikát, amit az amerikai filmekben látnak. Az köszönő viszonyban is alig van a valósággal. A filmek szélsőséges eseteket, extrém történeteket mutatnak be. Itt is lebuknak korrupt rendőrök, de ez inkább arról szól, hogy itt lebuknak. Az amerikai rendőrt össze sem lehet hasonlítani a magyar “kollégával”.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Azt hiszem, alapvető különbség van: ott a közrend biztosítása és a jogrend betartatása céjából állnak szolgálatba a rendőrök, itt pedig a központi költségvetés bevételi oldalának kiegészítése a feladatuk. Amíg útonállókként öregasszonyokat büntetgetnek, autósokat sarcolgatnak haramiákként, ellenben a bűnözőkkel szemben doromboló cicakánt viselkednek, ez nem is lesz másként. Tisztelet a ritka kivételnek!
    Próbálták volna Amerikában betonoszlopokkal megtámadni a rendőrséget élő egyenes közvetítéses tévéadásban, autókat felgyújtani, és utána a fél főváros rombatétele után még kártérítési igénnyel fellépni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  5. “Próbálták volna Amerikában betonoszlopokkal megtámadni a rendőrséget élő egyenes közvetítéses tévéadásban, autókat felgyújtani, és utána a fél főváros rombatétele után még kártérítési igénnyel fellépni…”

    Így igaz! Nem értettem, hogy miért NEM LEHETETT, törvények alapján eljárni ellenük!
    Na persze, van rá maqygarázat! A BÍRÓSÁGOK is, a vekkeresék kezében VOLTAK/vannak!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. Tisztelt cikkíró. Mindössze annyi hozzáfűzni valóm van, hogy az elmúlt kormány idején, bármilyen erélyesebb rendőri intézkedésre azonnal megvolt a fityiszes sajtótájékoztató. A rendbontások után a huligánokat áldozatoknak tüntették fel. Ha pedig egy hasonló esetben azonnal léptek volna, másmnap már szájjártatóék körbe kiabálták volna fél európát, hogy politikai indítattású intézkedések történtek. Akár az lett volna akár nem! A rendőrség elmúlt időszakban végzett munkáját nem ők tették hiteltelenné, hanem a garázdák védelmezőjeként ájtatoskodó fityisz és szárnysegédei, akik a jobbik fedőnevű fasiszta alakulatban tevékenykedtek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A rendőrautóban halt meg a Simon-ügy érintettje 2014. március 20. csütörtök

Simon Gábor egyedül viszi el a balhét 2014. február 6. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos