Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mesterházy Amerikát tájékoztatja a Fideszről 2011. január 26. szerda 7:16 | AN

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mesterházy Amerikát tájékoztatja a Fideszről

Budapest – Pamela Quanrud helyettes államtitkár köszönetet mondott Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezetőnek mindazért a támogatásért és áldozatvállalásért, amellyel hazánk évek óta hozzájárul a nemzetközi terrorizmus elleni harc sikerességéhez. Mesterházy, mint az MSZP elnöke a héten bemutatkozó körúton vesz részt az Egyesült Államokban. Washingtoni látogatásának első napján a Külügyminisztérium magyar osztályának vezetőjével és szakértőivel találkozott.

A Quanrud államtitkár-helyettessel folytatott tárgyalás központi témája az amerikai támogatást is élvező magyar romaprogram volt, amely egyben soros uniós elnökségünk egyik legfontosabb küldetése is. Az MSZP elnöke ennek kapcsán elmondta, akárcsak egyéb, például a strukturális reformokat érintő kérdésekben, a romastratégia ügyében sem kezdeményezett párbeszédet a kormány. Az MSZP elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy az előző kabinet válságkezelését a nemzetközi hitel- és pénzintézetek sikeresnek ítélték meg, azonban a Fidesz-kormány pillanatok alatt eljátszotta azt a bizalmat, amelyet másfél év kemény munkával épített ki a szocialista vezetés.

Mesterházy Attila tájékoztatta a külügyminisztérium illetékesét az alkotmányozást az uniós elnökségünk idejére felfüggesztő szocialista javaslatról is, amelyre a kormány érdemi választ nem adott. Az MSZP elnöke elmondta: az alkotmányozást a Fidesz annak ellenére folytatja, hogy a folyamat eredményeként nem egy nemzet, hanem egy párt alkotmányát fogja keresztülerőszakolni a parlamenten.

A pártelnök-frakcióvezető – többek között a lengyel példával szembeállítva – igazságtalannak nevezte a magánnyugdíj-rendszer államosítását megvalósító Fidesz-intézkedéseket, amelyek a kormányzati kommunikációval ellentétben nem biztosítják az állampolgárok szabad választásának lehetőségét.

Pamela Quanrud a megbeszélés után konstatálta, hogy a médiatörvény kapcsán kirobbant nemzetközi tiltakozás beárnyékolta Magyarország uniós elnökségének sikeresnek remélt kezdetét. Ennek kapcsán Mesterházy Attila közölte, a médiatörvény feltehetően csak az utolsó csepp volt a pohárban, hiszen olyan, az emberi méltóságot, a jogállamiságot és a „nemzeti együttműködést” megkérdőjelező törvénykezést indított el a Fidesz (az indokolatlan elbocsátásoktól kezdve a visszamenőleges hatályú törvénykezésen és a MNB függetlenségébe beavatkozó intézkedéseken át egészen az igazságtalan adórendszering), amelyre a kétharmad sem lehet magyarázat. Az amerikai tárgyalópartner aggodalmát fejezte ki továbbá a Magyarországon tapasztalható szélsőséges indulatok, illetve a szélsőjobb előretörése miatt.

Az MSZP elnöke szerint a most zajló magyarországi politikai-társadalmi folyamatokra a megoldás kizárólag a józan ész és a demokrácia alapelveit tiszteletben tartó politizálás lehet. Mesterházy Attila este a Pacifica rádió politikai showjának vendége volt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 18 szavazatból)
Mesterházy Amerikát tájékoztatja a Fideszről, 4.7 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Nagyon helyesen teszik, h minél nagyobb nyilvánosságot kapjon Orbán elmebeteg ámokfutása!
    Így legalább mindenki láthatja, h Magyarországot egy elmebeteg irányítja!! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (32 szavazatból)
  2. Valóban, a nyilvánosság sosem árthat. Viszont Mesterházyék sem azok a tipikus szent jófejek, tudják ám, mit kell mondani…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (13 szavazatból)
  3. Ha csöpp eszük lenne, meg se szólalnának ebben az ügyben. Természetesen be kell perelni a fidesz-hazudozó rágalmazókat, s ha kell, nemzetközi bíróságig is elmenni, de az MSZP-nek pont azzal lehetne itthon igazolnia, hogy semmi közük a “hajcihőhöz”, ha kívülről néznék, amint a fidesz fő a levében.
    Mint ahogy távol tudták magukat tartani a legutóbbi EU-kezdeményezéstől is, amit ugyebár egyetlen magyar se írt alá, és mégis bőven meglett a szükséges aláírás. Attilának kerülnie kéne minden olyan momentumot, ahol panaszkodást foghatnak rá.
    Hál’ Istennek, nagyon jó kezekben van az ügy (ugyanis az egész világ ezt kezeli egész addig, amíg meg nem odódik), ha a szocik nem avatkoznak be, nem is lesz elrontva a dolog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (13 szavazatból)
  4. Helyes! Addig kell a vasat ütni, amíg tüzes!
    Degenerált, akár van sapka Mesterházyn, akár nincs: az MSZP tehet erről a hajcihőről. Agyukba gondolatirtóval beoltott fidesznyikek szerint.
    Amúgy szerintem épp azért hívták oda, hogy kicsit kioktassák, ne legyenek már ennyire bénák!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  5. “Nem kell beszarni Orbán Viktortól” mondta Gyurcsány Ferenc, s mint oly sok mindenben, ebben is igaza volt. Helyes amit Meterházy Attila tesz. Nem kell a Fidesz reakcióihoz mérni az MSZP cselekedeteit. Amit a Fidesz mond, az vagy hazugság vagy másik hazugság. Nem számít mit mondanak. Ők még nem tudják, de politikai hullák. Ettől még maradhatnak hatalmon, de végük. Végre lelepleződtek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  6. Jó, jó. Had tudja meg mindenki (külföldön is) milyen ámokfutást végez a kormány. De, könyörgöm nem ők fognak választani 3 év múlva, nem ők élnek ebben az országban. Most lenne itt a lehetőség kicsit kinyitni az emberek szemét. TV, újságok és minden egyéb hírportálon nyomni a szöveget (alkotmánybíróság, nyugdíjpénztár, üzemanyag-árak, svájci frakon hitelek stb. stb.), hiszen lehetne miről írni. Postaládákba bedobni: “Mit ígértek? Mi lett belőle!” Itthon semmit nem hall az átlagember. Nincs mindenkinek internetje ahol tájékozódhat, a TV-k pedig meg lettek vásárolva. Gyűléseket szervezni vidéken, propagálni, hogy milyen rossz irányba tart az ország. Bele kellene feccölni egy kis pénzt. Hiába megyünk mi Amerikáig, ha Röcsögepusztán nem tudnak belőle semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  7. Tragédia,ezért elgondolkodtató:miért áll a történelemben Magyarország élén valamilyen korlátolt,sőt elmebeteg vezér? Horthy-Szálasi-Rákosi- Orbán…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  8. Pontosan arról a stratégiáról kellene szólni mindennek, amiről “Dakota” ír. És nem kellene feldobni magas labdaként a külföldre szaladgálást. Mert bármennyire is nem tetszik a véleményem, a fidesz ezeket a külföldre szaladgálásokat panaszként, lázításként értelmeztetik a híveikkel. Merthogy van is benne valami: itthon annyira gyenge az ellenzék, hogy külföld nélkül semmi esélye. Csakhogy nem a külföld fog választani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (8 szavazatból)
  9. Sajnos a “kedves viktor” is romániába szaladgált hiveket toborozni. Az Attilának mért ne lenne szabad? Egyébbként kint is kell mozgolódni. Szerintem elöbb utóbb eléri a fityeszes tábor hogy valóban az EU-ban elveszik a szavazati lehetőségüket. Vagy még szebb, ha az USA- előre jelzése válik be! Nem vesznek részt a Magyar országon rendezett üléseken.Magyarúl bolykottálják az EU-s képviselők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  10. Sőt, mondok valamit:
    szégyellje magát az mszp, amiért nem szaladgált, s nem csinált jóval korábban ötször ekkora hajcihőt, mint amitől most, hála az ET-s svéd (néppárti!!!) politikusoknak, harsog a média.
    Ugye, jól sejtem, hogy helyesebb lett volna, ha azt írom a ballib média?
    Vagyis, annak is az a része, amelyik nem félti a kenyerét…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  11. Eljátszottam a gondolattal…tudom nem érdemes.De képzeljétek csak el mekkorát durranna,ha az elnök fogadná az MSZP elnökét?
    persze ők ettől sem kapnának a fejükhöz,sőt szájjártató barátunk ugy kommunikálná ezt az eseményt ,hogy “…kommenista,cocialista ármány áldozata lett az USA elnöke…”
    Úgy vélem már ápolásra szorul ez a fiatal ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. Nem örülök neki de ma az a demokrácia egyesek szerint, hogy “én” A ( KEDVES VIKTOR) (ezt az északkoreai megszólitást nem véletlenűl használom,) megmondom mettől meddig! Eddig nekik szabad volt ki szaladgálni, és mindenhol kiabálni FIGYELJETEK, MERT A MAGYAR KORMÁNY CSALNI AKAR!! Ez nálam kimeritette a hazaárulás fogalmát és nem kaptak semmit? vajon miért? Kiváncsian várom mikor fog felébredni ez a sok agymosott, akiknek a segitségével a 2/3-adot megszerezték és most dobják a kukába mindet.Ettől pedig ” gubisok ” lettek mind.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  13. Tudják is amerikában, hogy mi az a fasizmus, meg kik a nyilaskeresztesek!
    Foggalmuk sincs róla!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  14. tevedsz “Billy” ok tudjak csak igazan, amerika lakossaga ezer nacio
    hisz nem az oslakosok lakjak amerikat hanem a menekultek es azok leszarmazottai nagyreszt
    a nalunk most megint bantott zsidosag ott tobben, joval tobben van, tehat ok aztan igazan tudjak mit jelent megint ez a borzalmasan undorito
    ” ellensegkepezes”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. buta szo az utolso, de viccesen probaltam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Kedves “nyugdíjas”! Nem az a helyzet, hogy “nem szabad” Attilának, hanem az, hogy a fidesz kommunikációja nagyságrendekkel eredményesebb, mint a szociké (sajnos). Ők akkor is képesek kihasználni a formát a tartalom ellentétjének a rovására is, ha szó sincs arról, amit híresztelnek. Ha pedig van alapja a híresztelésnek, akkor a híveik mind benyalják a maszlagot. Nekem pedig az a véleményem, hogy nem a csatákat kell megnyerni, hanem a háborút. Azt pedig itthon, nagyon komoly felvilágosító kapmpánnyal lehet csak elérni, hogy felnyíljon a zemberek szeme. Ám amíg igaz az, hogy M. Attila kimegy Amerikába, azt is rá lehet fogni, hogy kizárólag panaszkodni, lázítani megy ki. Ha viszont itthon világosítaná fel a népet minden módon és minden eszközzel, egy lecsapható labdával kevesebb lenne a fidesz előtt.
    És változatlanu meggyőződésem, hogy a normális világ akkor is rákényszerítheti Orbánra a médiatörvény megváltoztatását, ha a szocik egy szót se szólnak ebben dologban határainkon kívül. Ellenben másba nem fog a külföld beleszólni. Azaz: mindegyik szoci vezérnek itthon lenne nagyon sürgős tennivalója, nem külföldön.
    Nem ártana nekik Fletótól tanácsot kérni. Ő az egyedüli, aki pontosan tudja, hogy mit kell nekik tenniük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  17. ………….. MAS……………..amerikaban es canadaban a volt 56-osok /szocialistagyulolok/ sajnos nem jo velemennyel vannak a baloldalrol, ezert tevesen mert hogy nem elnek otthon azt hiszik hogy a jobboldal a nemzet megmentoje stb. inkabb orbanpartiak es ezt adjak at gyermekeiknek, unokaiknak
    keves kint elo ember latja jol es tajekozodik igazan az itthoni esemenyekrol
    ezt tapasztalatbol mondom.
    raadasul nem az amerikai napszavat olvassak , hanem a canadaban pl. a Magyarorszag c. lapot amit ingyen kuldenek szet a magyaroknak

    szoval igenis beszelni kell!!!!!!!!!!!! ahol csak lehet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  18. Hm. Milyen érdekes. az utóbbi 8 évben nem volt képes az mszp akár külföldi segítséget kérni. Akkor kellett volna világgá kürtölni, hogy orbán a jobbikkal mi felé viszi az országot. Én külföld helyében megkérdezném: és tessenek mondani, t. szocik, mit tetszettek csinálni 4+2×4 év alatt azért, hogy az ország ne jusson ide.

    Hát, elég röhejes. Olyan ez, mint egy szülő, aki elhanyagolja gyermekét, amikor meg már nagy a gáz a gyermek viselkedése miatt, akkor idegenekhez fordul panaszkodni, ahelyett, hogy otthon tenne meg minden telhetőt. Mert a szocik még most is elkezdhetnék korábbi bűnüket jóvátenni, ha nagyon akarnák. De hát semmi jele sincs ennek lassan egy éve. Úgyhogy talán mégis jobb lenne, ha oszolnának végre.

    Mivel az orbán “médiafelügyeletével” magyar kiadású újságokat, híreket már nem olvasok, nem hallgatok, nem tudom, hogy orbánék már megtették-e, de mérget vennék rá, hogy már telekürtölték a “fidesz-szabad” médiát: juj, a szocik már Ámerikába járnak árulkodni. És közben biztosan jókat mulatnak, a 8 éve jól megismert cinikus, gőgös, flegma mosollyal a szájuk sarkában.

    Talán még azt is hozzátették: ha már kimentek, jobb lenne, ha ott is maradnának. Kivételesen ebben egyet értek velük.

    A külföld tájékoztatásában pedig több fórum is dolgozik, önként, önfeláldozóan, ingyen, pusztán a jó ügy szolgálatában, pl. a nepszava.com, esbalogh.typepad.com. A szocik meg csak fizetésért tudják elképzelni, hogy “harcoljanak” valamiért. Ezért nem kéne drága külföldi utazásokat tenni a mi drága megélhetésieinknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. ““Nem kell beszarni Orbán Viktortól” mondta Gyurcsány Ferenc ” Gyurcsány csak jobb, ha hallgat. 8 éven át folyamatosan besz@rtak tőle, holott a kezükben lettek volna a megfelelő eszközök. 8 éven át táncolt az mszp(+szdsz) úgy, ahogy a fidesz fütyült. Besz@rtak minden tiltakozástól, tüntetéstől, utcai fenyegetőzéstől. Hányszor volt, hogy a ballibes kormány elsőre nagy mellénnyel nekiveselkedett szépen, hogy na most aztán elindul valamerre. Aztán lépett egyet, majd ahogy a fidesz-jobbik uszulással szembesült, mindjárt vissza is sasszézott.

    Úgyhogy Gyurcsány csak ne mondjon ilyeneket, mert nem minden hívének az emlékezetére borít ködöt az ájult imádat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  20. A világ legtermészetesebb dolgának tartom, hogy a pártok nemzetjközi kapcsolatokat építenek, ápolnak, függetlenül attól, hogy éppen hatalmon vagy ellenzékben vannak. Nem tekintem ezért külfüldre szaladgálásnak, ha egy pártvezető pl. Amerikába látpogat. Nem tekintem árulkodásnak se azt, hogy ha Magyarország helyzetéről tárgyalnak – nyilván más világpolitikai kérdésekről is szót ejtenek -, akkor a mindenkori kormányzat intézkedéseiről is véleményt cserélnek. Mesterházi Attila nem a FIDESZ-kormány küldötte, ezért a véleménycseréken az ellenzék véleményét, álláspontját kell ismertetnie, s nem úgy hogy mást beszél külföldnek és belföldnek. Annak nem örülök, hogy negatív dolgokról kell beszámolnia, mert Magyarországon nem jó irányba mennek a dolgok, s ezt, nem csak baloldali szemmel lehet látni. Ebbe a szituációba kár belekeverni Gyurcsány Ferencet és a 2002-2010 közötti időszakot, amikor az akkori ellenzék tudatosan törekedett a kormány idő előtti megdöntésére, s ennek érdekében semmilyen eszköztők sem riadt vissza. A 2002 és 2010 közötti időszak hibáit ezért sem, de a szocialista és liberális pártban uralkodó viszonyok, és a két párt együttműködés-képtelensége miatt sem lehet egy ember nyakába varrni. Persze nyilván Ő is sok hibát követett el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  21. Egyetértek azokkal a hozzászólásokkal,amelyek az MSZP komoly felelősségét hangsúlyozzák az orbanista ámokfutás kialakulásában! Ugyanakkor,nem szabad azt várni,hogy a Nyugat majd megoldja – helyettünk-gondjainkat! A fideszes birkáknak a tények hatására maguknak kell rájönni nagyon súlyos tévedésükre,mert a jelenlegi helyzetben egy előrehozott választás még a Fidesz győzelmét hozná,igaz,nem valószínű,hogy elérnék a parlamenti 2/3-ot!
    Nem nézheti az MSZP sem tétlenül az autokrácia izmosodását,nem maradhat távol a harctól,máskülönben hogyan számíthatna fordulatra???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Fidesz megszállja az Alkotmánybíróságot 2011. május 14. szombat | AN

Kozák Márton: Bűn és büntetés 2011. május 12. csütörtök

Kemény kérdések Genfben 2011. május 10. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos