Ronai and Ronai
AMERIKAI

Madách-díj egy antiszemitának 2011. január 18. kedd 17:54 | MTI, AN

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Madách-díj egy antiszemitának

Salgótarján – Madách-díjat kap a magyar sajtó legdurvább antiszemita cikkeinek szerzője, Bayer Zsolt.  Legutóbb a Le Monde tette szóvá, hogy Bayer antiszemita, és egyben Orbán Viktor miniszterelnök bizalmas barátja. Az antiszemita közírónak ítélt Madách-díj ellen egyedül a náci nézeteket hirdető Jobbik képviselői tiltakoztak. Nem rasszizmusa miatt, hanem azért, mert Bayer “pártkatona, és nem nógrádi”.

Jobbik képviselői nem mennek el a Nógrád megyei Madách-ünnepségre, így tiltakoznak amiatt, hogy a Madách-díj egyik idei kitüntetettje Bayer Zsolt író, publicista lesz – erről a Jobbik képviselői tájékoztatták kedden az MTI-t.

Bayer Zsolt jelölésével a Nógrád megyei önkormányzat fideszes képviselői megsértettek más, a kitüntetésre érdemes jelölteket is, de legfőképpen a hagyományt, Madách Imrét és a nógrádi embereket – írja négy jobbikos politikus az MTI-hez eljuttatott, a Nógrád megyei önkormányzat elnökének és Balassagyarmat polgármesterének címzett levélben.
E két önkormányzat és a balassagyarmati városi könyvtár szervezi a pénteki megyei Madách-ünnepséget, amelyen átadják az idei díjakat is. A két kitüntetett Pándy Piroska, a Magyar Állami Operaház magánénekese, a Madách Színház művésze és Bayer.
A Palotai Szilárd és Gácsi Péter megyei, Fábián Gábor balassagyarmati önkormányzati képviselő és Czuczi János megyei bizottsági tag által aláírt levélben ezt írják: “megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy a nem kevés arra érdemes jelöltek közül a Madách-díjra meglepően egy fideszes pártkatona került a kitüntettettek sorába, aki nem Nógrád megyei”.
Kitérnek rá, hogy ők ugyan nem vitatják Bayer Zsolt írói, szerkesztői tevékenységét, úgy látják, hogy a Fidesz “pártkatonát állító magatartása és annak magyarázata semmiben nem különbözik az MSZP ilyen irányú tevékenységétől”.
A Jobbik képviselői kijelentették: tiltakozásul nem mennek el a rendezvényre, “mivel az elvesztette legitimitását a silány pártérdekek miatt”. Ezek szerint őket még az sem vigasztalja és nem kárpótolja, hogy a fideszes pártkatona antiszemita.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.9/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 18 szavazatból)
Madách-díj egy antiszemitának, 2.9 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Kész röhej!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  2. Bayer… ő nem antiszemita, csak egy megélhetési újságíró, aki mindig annak az ülepét …..ahonnan a pénz, és siker jön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  3. PappLajos és Morvai Krisztina a hattérben? Szép kis tarsasag!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  4. Ennyi elmebeteget még Ken Kesey sem tudott felvonultatni egy lapon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  5. Az a válogatott pszichopata banda a háttérben… meg ez az alak, eleve…

    Ettől függetlenül:

    - A fityesz immár teljesen nyíltan teszi meg vezérnek, tünteti ki saját baráti körét, ad nekik sok milliós havi jövedelmeket, teszi őket kirobbanthatatlan kulcshelyekre…

    Na, ha valaha kellett volna egy újabb ‘56, az alighanem a következő egy- két évben fog eljönni.

    Ilyen pofátlan, tehetségtelen söpredékből álló banda, mint ez a mostani, az antakl- “kormány” óta nem ült az ország naykán… (ilyen sz***r még az első fityisz- “kormány” sem volt, pedig ott volt benne torgyán, az újkori, egyszemélyes Mohácsi Vész…).

    Úristen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (24 szavazatból)
  6. no nem, ez nem lehet igaz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. Döbbenetes! Azok akik a kitüntetésre javasolták hallották, nézték már egyszer is Bayert a TV-ben? Sajnos ezzel a kitüntetéseket ezután már semmibe nem fogják nézni az emberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. Dobos Attila, Morvai Hisztike, Dr. Papp Sámán Lajos – nemigen tartózkodna mostanában már egy teremben Bayer velük. Különös tekintettel a videora, úgy 5.20 körül. http://www.youtube.com/watch?v=1zw2ZKdN8y0

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  9. “Byrdes of on kynde and color flok and flye allwayes together.”
    Madarat tolláról….Orbánt Bayerjáról….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Tőlem kaphat a legnagyobb barom díját is.Le….rom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  11. Az hogy egy ilyen ember díjazott lehet, mindent elmond a pártjáról, és annak tagjairól.
    Tévedésben ne legyünk, mindannyian ilyenek. Csak még titkolják.Amint bejönnek a választásokkal kapcsolatos elképzeléseik, levetik az álarcot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. szegény Madách

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. Kaphat akármilyen díjat, akkor is bunkó, tahó fa…..ta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Lassan ismét aktuálissá válik a politikai menekültjog kérdése….
    Az viszont már tény,hogy számos ismerősöm,barátom már az itthoni életének a felszámolásán ügyködik,vagy a gyermekének keresi a külföldi elhelyezkedésének lehetőségét.Sajnos idáig juttatta az országot ennek a gonosz bosszúálló gazembernek a magyarságot megosztó politikája.
    Nem erre szavaztunk!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  15. Kedves Rossmodorban,

    de igen! Erre szavaztak! (Azok is, akik nem mentek el.)
    S nem a népet, vagy mi van mostanában…, embereket, nézik óvodásnak, ahogy egyik kommentelő írta itt valahol, hanem az emberek viselkedtek óvodás módjára, s most saját bőrükön tanulják a leckét, ami több, mint keserves. A demokráciához fel kell nőni. Ez az ország még messze nem tart ott. Játszottunk nagyfiúsat meg nagylányosat, de ha jön a sötét, fogjuk a Papa kezét.
    Az meg nyilvánvaló, hogy egy elvetemült banda addig megy el, ameddig engedik neki.
    /Jaj, már kezdek a sorok közt írni? Nem félek tőlük, kimondom, az elvetemült banda: Orbán Viktor and Co./

    Politikusnak én fizetést nem adnék! Dolgozzon jól, minimálbérért, s legyen neki célprémium. S ha ciklus végén elégedettek vagyunk vele, vegyen fel rengeteg pénzt. Amiből elélhet 4 évig jól. De ha ilyen törvényeket hoz, ami csak neki hoz hasznot, akkor örökre legyen eltitlva a politikától.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  16. Véget vet a nyugdíjasok a 65 év felettiek ingyen utazásának.Helyette vízágyúkat vesznek,mert az a 2 kevés lesz….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Atyavilág, hova jutottam, hogy már a Jobbikkal kell “egyetértenem”???
    A “zorbánviktor and Co.” nagy varázsLÓ, hogy ezt elérte.Pardon nem akartam megséreteni a lovakat. Őket szeretem, mert a fityiszes bandával ellentétben egyenes lelkü állatok.
    Meddig kell még a Kossuth térre járnunk, hogy végre felébredjen ez a pár millió átvert “istenadta nép”??? Már nemcsak a saját alattvalóit, de az egész EU-t nézi hülyének… Meddig még???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Micsoda OPNI társaság!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. A magyar irodalom megcsúfolása . Sértő azokra nézve is akik eddig ezt a díjat megkapták .Meg kell nézni kik ülnek körülötte .A kép mindent megmagyaráz . Pappot, Pécsett nagy megtiszteltetés övezte, egész addig, még víziói el nem juttatták, lemondatásáig . Szomorú, hogy ez, a semmit érő politika, az irodalmat sem kiméli,. Ilyen emberek kitüntetésére ,miért nem hoznak létre Orbán rendet .Aki azt megkapja ,arról mindenki tudni fogja ,hogy milyen közel van a lyukhoz !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  20. Dobos ,Papp ,Morvai és középen a Krisztus, Bayer !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Te nagy konyhádba helyzéd embered,
    S elnézed néki, hogy kontárkodik,
    Kotyvaszt, s magát Istennek képzeli – mondja Lucifer az Úrnak, s szülőjük, Madách persze még nem gondolhatott Orbánra és művére. Ha irodalmunk e kissé már avíttnak számító mestere belepillanthatna szeretett hazája mai állapotába, s látná, nevét kinek a mellére tűzik, bizony hogy elborzadna. Mint három fiú apja, gyakran eltűnődtem azon, honi sajtónk e tökéletesen jellem nélküli (szűk szakmai értelemben véve pedig tehetséges) figurája miként neveli gyermekeit, milyen eszméket, ideákat plántál beléjük, s mi élteti benne annak hitét, hogy helyesen él, erkölcse rendben, azaz létének igazi értelme a megszállott gyűlölet mindenki iránt, aki alkalmazni szeretné a Tízparancsolatba rejtett emberisteni törvényeket? No jó, elragadott a hév – voltaképp nagyon fáj, hogy eddig süllyed a hatalom, még ha csak annak kis helyi képviselői vétik is el a jó irányt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. Ide jutott Magyarország ! Egy ilyen minden erkölcsöt nélkülöző egyednek ez a kitüntetés a díj névadójának a megcsúfolását jelenti . Útszéli minden jó ízlést nélkülöző beszédeit a legutolsó kanász is megirigyelhetné . Vajon lehet ennél lejjebb süllyedni ?? Ilyen sivár lelkivilágú emberrel cimborál Orbán . Ámbár a közmondás szerint amilyen a mosdó olyan a törülköző v. madarat tolláról embert a barátjáról lehet megismerni . Nagyon büszkék lehetnek egymásra a zsák megtalálta a foltját . Magyarország valóban többet érdemelne ! Ezeknél mindenképpen többet !!!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  23. Nos,nekem eddig sem okozott semmi problémát BZS megítélése! Őt ismerem,ismerjük!
    De azokat a kuratóriumi tagokat akik így döntöttek nem.Kíváncsi vagyok kik a tagjai?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Úgy tűnik,hogy már nem csak Magyarország presztízse, hanem a Madách-díj is devalválódott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  25. Ami a legfontosabb: a kormány képviselője (Halász János államtitkár) köszönti a díjazottat.
    Gyalázat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. Két tény:
    1.
    A Magyar Köztársaság kormánya nem talál alkalmat, szavakat arra, hogy legalább mérsékletre intse azt a – hozzá nagyon is közel álló – médiát, amely közéletünknek, a magyar kultúrának neves személyiségeit kórusban mocskolja, hazaárulózza, zsidózza. Sőt, egyes kormány(párt)tagok maguk is “énekelnek”.

    2.
    Január 21-én Balassagyarmaton a Magyar Köztársaság kormányának képviseletében Halász János államtitkár mond köszöntőt azon a rendezvényen, amelyen – sárba rángatva a Tragédia íróját – Bayer Zsoltnak, az említett kórus egyik vezéralakjának adják át a Madách-díjat.
    Minden világos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Semmirekellő senkik osztogatnak díjakat, több milliókat havonta (fejenként), és csúcsmunkahelyeket másik semmirekellő senkiknek… EZ magyarország ma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Gusztustalan szervilizmus, ostoba megfelelni-akarás, műveletlenség és az olvasottság teljes hiánya. Nem csak aránytévesztés, nem. Az ostoba csinovnyikok kétségbeejtő dilettantizmusa. Bayer meg, akinek errefelé esztergomi ügyeiről, a város és polgárai és az ordenáré cinizmus ellen kétségbeesetten hadakozó polgármesterét célzó gusztustalan és mocskos támadásáról is bőven tudunk, röhög. Jó hangosan: „Megveszlek benneteket, kilóra!” – mondja. És, bizony, gyalázat: ebben igaza van. Na ilyen alakokkal vannak tele önkormányzati képviselő-testületeink. A Jobbik meg… úgy tiltakozik, nehogy súlya legyen. De hát súlytalanok is, a léggömb bizony kipukkadóban. Szegény Madách? Ujjain Lucifer vörös marionett-figurája, tétován ugráltatja (a nógrádi Lóránt János zseniális festménye). S igazolva látja mindazt, amit oly zseniálisan leírt: mindannyiunkról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. A tanult ördög a legveszélyesebb gonosztevő, nagyvezírünket is ideértve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos