Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lefoglalják a Kinder-tojást az amerikai határon 2011. január 12. szerda 3:18 | AN

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lefoglalják a Kinder-tojást az amerikai határon

New York – Meglepődött egy kanadai nő, amikor Amerikába utazott autóval, a határon pedig arról tájékoztatták, hogy illegális termékkel akart átlépni az Egyesült Államokba. Egy alig két dolláros csokitojás volt a vitatott áru, amelybe a gyártók játékot tettek. Amerikában ugyanis tilos a Kinder meglepetés tojások forgalmazása. A Kinder tojást azért tiltják, mert a gyerekek lenyelhetik, és azért mert az amerikai zabályok szerint nem lehet nem ételt ételbe tenni.

Lind Bird a kanadai CBC közszolgálati adónak elmesélte, hogy karácsony előtt autózott volna át a szomszédos Amerikába. A vámosok véletlenszerűen megállították és ellenőrizték, és rábukkantak tojásra. Az asszony szerint azt mondták neki a vámosok, hogyha útközben, amerikai területen kapják el az illegális édességgel, akkor 300 dolláros (csaknem 65 ezer forint) bírsággal sújtják. “Ez őrület”- vélekedett a nő.

Az olasz cég 1972-ben dobta piacra a gyerekek körében népszerű termékét. Amerikában már akkor megtagadták a forgalmazási engedélyt. Az Egyesült Államok hatósága szerint ugyanis az apró játékdarabok fulladást is okozhatnak a kisgyerekeknél. A helyi törvények egyébként azt sem engedélyezik, hogy ételbe nem élelmiszer termékek kerüljenek.

Kanadában viszont 1975 óta kapható tojás. Az ottani szakemberek szerint a valóban kisgyerekeknek nincs olyan kézügyességük, hogy a játékot rejtő műanyag burkot szétpattintsák, így pedig be sem tudják szippantani a még apróbb játékdarabokat.

Az Egyesült Államokban egyébként úgy tűnik komoly gondot jelent az illegális csokitojás. A határőrség szóvivője, Mike Milne azt mondta, hogy húsvét és karácsony előtt kobozzák el a legtöbbet belőlük a határállomásokon és reptereken. 2009-ben 25 ezer Kinder Meglepetést foglaltak le.

Lind Bird egyébként nem úszta meg az elkobzással. Később ugyanis egy hétoldalas levelet kapott az amerikai hatóságtól, amelyben hivatalosan is engedélyt kértek arra, hogy megsemmisítsék a tojást. “Azt hittem, hogy ez egy vicc. Kétszer kellett elolvasnom. De teljesen komolyan gondolják”- mondta a winnipegi nő. A levél arra is felhívta a figyelmet, hogyha az asszony fellebbezni akarna a csokitojás lefoglalása ellen, akkor 250 dolláros (54 ezer forint) tárolási költséget köteles megfizetni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Lefoglalják a Kinder-tojást az amerikai határon, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Mate, Ivan Tibor

    A nepszeru szines alufoliaba csomagolt kindertojasoknak csak a vekonyka heja csokolade, es a nagy izgalmat a kis muanyag “jatek” mutyurke okozza, ami a csokitojas belvilagat gazdagitja. A gyerekek “gyujtik” ezeket a jateknak nehezen becezheto vackokat.

    A vamtorvenyek nem mindig bolcsek, es en, mint gyakorlo cukorbeteg nem jovok izgalomba a tojasonkent masfel deka csokoladetol, de mint a teliszalami, libamaj es kolbasz elkotelezett hive, kotelessegemnek erzem kozzetenni hogy ezek a szinte nelkulozhetetlen elelmiszerek szinten tilto listan vannak, es ha az USA-ba belepeskor a vamos vagy a bevandorlasi tisztviselo megtalalja, azonnal elkobozza ezeket a finomsagokat, es a tulajdonos szeme lattara a szemetbe dobja. Udvariasabb hivatalnokok ugyan felajanljak, hogy a latogato belepes elott elfogyaszthatja a hazait. Aki hallja, adja at. Nemzetkozi diplomaciai szinten valoszinuleg nem nyerhetunk orvoslast erre a szornyu rutinra, en elsodlegesen honfitarsi kotelessegemnek teszek eleget ennek a justismordnak a feltarasaval. Nem csak magyar problema. Europa, vigyazz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. No es mi ujsag a legoval?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Bonyhádi Zoltán

    A fenti “szerzett” fotó készítője Garai Antal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Obama emberei segíthetik az MSZP-t 2012. május 14. hétfő

Orbán mégis menni Amerika 2012. május 1. kedd

Amerika már súlyosan aggódik 2011. december 19. hétfő | Zentai Péter/hvg.hu

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos