Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mikor mond le Mesterházy, Gyurcsány és Bajnai? 2014. április 7. hétfő 5:57 | AN

  • Hozzászólások(72)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mikor mond le Mesterházy, Gyurcsány és Bajnai?

Budapest – Ha következetes lenne a “kormányváltók” vezérkara, akkor a megsemmisítő vereség után az “összefogás” pártjainak elnökei lemondanának. Utólag nem hivatkozhatnak a csaló választási törvényre. Ha elfogadták a feltételeket, akkor nem hivatkozhatnak azokra. A baloldal többször kifogásolta, hogy Orbán három választási vereség után sem távozott. Pedig azok  a vereségek nem is hasonlíthatók az “összefogás” vereségéhez.

A magát “demokratának” nevező összefogás egy nappal a választás előtt is azzal hitegette a baloldali és liberális szavazókat, hogy nyerhetnek. Elindultak a választáson, amelyről tudható volt, hogy legitimálja az Orbán-rendszert. Nevetségessé váltak, és azzá tették a választóikat is, hogy a “kormányváltók” nevet adták egy olyan tömörülésnek, amely meg sem közelítette a kormánypártok választási eredményét. Nem lehet utólag a választási rendszerre és Orbán médiájára hivatkozni. Azok a választás előtt is ismertek voltak. A balliberális pártok saját logikájából az következne, hogy elnökeik egyenként lemondanak.

Különösen Mesterházy Attila, aki vállalta ennek a rossz emlékű, és a demokrácia minden szabályát felrúgó “összefogásnak” a vezetését. Ezzel nemcsak azt vállalta, hogy miniszterelnök lesz, ha nyernek, hanem a felelősséget is. Egy ekkora választási vereség után egy pártelnöknek távoznia kell. Nem azért, mert Mesterházy Attila nem kedves ember, hanem azért, mert ezt követeli meg egy demokratikus párt hitele. Hiba volt, hogy nem bojkottálták a rendszert, már az is az volt, hogy az alaptörvény illegitim elfogadása után visszamentek a parlamentbe. Hiba volt az “összefogás” körüli cirkusz, ha utána mégis belementek az “összefogásba”, ami viszont megszüntette a demokratikus versenyt egymással össze nem tartozó pártok esetében. Hiba volt az “összefogás”, tévedés volt alkalmazkodni Orbán csaló válastzási törvényéhez, amely össze nem tartozó pártokat egy szövetségbe kényszerített. Az “összefogás” helytelenségére Bajnai Gordon a választás után már egyértelmű utalást tett.

Az ellenzéki “összefogásnak” nem volt közös programja, amit Mesterházy meghirdetett közös programként, az nem ütötte meg egy általános iskolai dolgozat szintjét, s azzal fenyegetett, hogy ha végrehajtják, Magyarországot tragédiába dönti. Az MSZP kampánya olyan volt, mintha nem is lenne, mintha nem is akarnának nyerni, vagy néhány képviselői hely megszerzésén túl komolyabb eredményt elérni. Mesterháy Attila felelőssége azért sem kerülhető meg, mert az MSZP szövetségi politikáját annak rendelte alá, hogy ő legyen az ellenzéki szövetség vezetője.

Gyurcsány Ferenc végzetes stratégiai hibát követett el, amikor bevitte a pártját az ellenzéki “összefogásba”, és ezzel az Orbán-rendszer igazi ellenzékének egyetlen reményét az MSZP-s kollaboráció részévé tette. Ha ezt nem teszi, akkor most a DK a demokraták egyetlen esélyeként, morálisan megerősödve állna az Orbán-rendszerrel szemben, és a rendszer ellenzéke hozzájuk csatlakozna. Ehelyett, most beülnek díszpintynek, lefegyverezve, Orbán parlamentjébe, ahol semmi eszközük nem lesz. Ha demokrata, akkor egy ilyen rossz döntés, majd egy ilyen súlyos választási vereség után lemond. Feltéve, hogy a DK nem az ő egyszemélyes pártja. Ha elindultak a választáson, ha vállalták ennek a felelősségét, akkor le kell vonni a konzekvenciákat. Ha nem teszik meg, az egy újabb cáfolata annak, hogy a vallott értékeknek és a gyakorlatnak bármi köze van egymáshoz. Nyugati típusú pártokban ilyenkor lemondanak.

Bajnai Gordon bármennyire is szimpatikus ember, végzetes és döntő felelőssége van abban, hogy az ellenzék belesodródott ebbe a választási színjátékba, és legitimálta az Orbán-rendszert. Fellépésével kényszerhelyzetet teremtett. Nem sikerült egy igazi pártot sem létrehoznia, Szigetvári Viktor személyében aktivizálta a baloldalra legveszélyesebb politikai tanácsadót, aki egyéni politikai karrier építésére, és ugródeszkának használta Bajnai Gordon népszerűségét. Szigetvári minden politikai stratégiája tévesnek bizonyult, az MSZP-ellenes retorikától indultak, majd kizárólag az MSZP-vel való szövetség mentette meg Bajnai Gordont a teljes bukástól. Bajnai lemondása csak azért nem lenne jó, mert Szigetvári személyében, aki ugrásra készen áll, rászabadítaná az országra Orbán után a másik Lucifert.

Végzetes hibát követett el a három pártelnök. Nem jól számítottak, nem az Alkotmány szellemében jártak el, lemondtak a jogállami normák érvényesítéséról, és úgy legitimálták a diktatúrát, hogy megsemmisítették az ellenzék minden további morális hitelét. Orbán Viktor rendszerének részeivé váltak, lemondtak a rendszer megdöntéséről, és ehhez elveszítettek minden morális alapot. Ha bevonulnak a parlamentbe, az illegitim alaptörvényre tett esküjükkel megpecsételik mindezt, és Orbán álparlamentjéban díszletként biztosítják azt a hamis látszatot, mintha Magyarországon parlamenti demokrácia lenne.

A felelősségük óriási. De vállalja-e bárki mindezért a felelősséget, vagy csupán az, hogy Orbán “rossz ember”, mindenkit felment a felelősség alól?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (45 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +45 ( 71 szavazatból)
Mikor mond le Mesterházy, Gyurcsány és Bajnai?, 4.0 out of 5 based on 45 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(72)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

72 Reader’s Comments

  1. A felelősség vállalását csak az mutatná, ha minden parlamenti helyet elnyert ellenzéki képviselő, és pártvezér megtagadná a NER-re az eskü tételét!
    Igaz hogy ez is csak szépségflastrom lenne az ország becsületét helyrehozandó, de legalább tanújelét adnák hogy maradt bennük még annyi józan ész, hogy hamis esküt ne tesznek!
    A bűnük megbocsáthatatlan! Mondom ezt én, egy mezei állampolgár, aki ugyan kis pont, de az én becsületemet is eladták az országéval együtt a kollaboráns választásukkal együtt.
    Takarodjanak, mert a méltóságukat (ha volt egyáltalán) bedobták a szavazó urnába, hogy lábtörlői lehessenek a kormánynak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (50 szavazatból)
  2. Egyetértek. Előre lehetett látni, hogy nem győznek, és ezzel utólag is legitimálják a III. Magyar Köztársaság ellen végrehajtott puccsot, a “CSAK A FIDESZ” Magyarországot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (28 szavazatból)
  3. Admin, a Gyurcsanyrol szolo bekezdes masodik soraban a “hiveinek” szo helyett az “ellenfeleinek” …. ;-)
    Minden egyebbel egyetertek es koszonom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  4. A fidesz egyvalamiben sokkal jobban teljesít: a megfélemlítésben és a szorongás keltésben. Szerintem Mesterházyék buta módon úgy gondolhatták, előre menekülnek azzal, hogy bekerülnek a Parlamentbe, ugyanis a mentelmi jog elvesztése azzal a veszéllyel jár, hogy ők is úgy járnak, mint Hagyó Miklós. Amit ők nyertek, mi sokszorosan fizetjük meg, helyettük is, és ezzel a lépésükkel maximum elodázták, hogy minden kis zsarnokocska beléjük törölje a koszos csizmáját, gondolok itt a 20 méteren belüli ötszörös közúti ellenőrzéstől kezdve a minden heti NAV vizsgálaton keresztül még sok mindenre, de nem adok ötleteket.
    Engem a kormányváltók félszeg próbálkozása arra emlékeztet, amikor egy fertőzésveszélyes helyen az anyuka azért nem oltatja be a csemetéjét, mert jaj, hát sírni fog szegény a tűtől, arra persze nem gondol, mi fog történni, ha megkapja a betegséget.
    Egyikük sem merte/meri felvállalni, hogy mártír legyen a nép érdekében. Ez számomra azt is jelenti, nem bíznak bennünk, hogy melléjük állnánk-e egy ilyen helyzetben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (21 szavazatból)
  5. EZ A KOLLABORÁNS MŰELLENZÉK MAJD BESÉTÁL OV PARLAMENTJÉBE, FELESKÜSZIK AZ ALAPTÖRVÉNYÜKRE, ÉS BELESIMULNAK A NER-BE.
    TUDJÁK JÓL, HOGY SEMMIBE NEM SZÓLHATNAK BELE EZEK UTÁN SEM, MINT AZ ELMÚLT 4 ÉVBEN SEM.
    SEMMIT NEM NYERTEK, DE MINDENT ELVESZTETTEK.
    LEGITIMÁLTÁK A FELCSÚTI DEMOKRÁCIÁT.
    HAZAÁRULÓK ÜLNEK MAJD A PARLAMENTBEN, EGYTŐL EGYIG AZOK, KIVÉTEL NÉLKÜL!
    ELÁRULTÁK AZ ALKOTMÁNYT ÉS A DEMOKRÁCIÁT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (35 szavazatból)
  6. Az lehet, hogy Mesterházy egy kedves ember. Csak nem ez a beosztása! – ahogy nálunk Egerben mondják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  7. Ilyen tesze-tosza, debil, impotens, sokszor felkészületlen kommunikálni képtelen ellenzék nem is érhetett el más eredményt.

    A fidesz szinte naponta reppentette fel magasra a nagyobbnál nagyobb gazemberségeket, és az ellenzék meg tördelte kezeit, ült mint nyuszi a fűbe ahelyett, hogy visszagyűrte volna a szart, a fideszt saját hazugságaival és tolvajlásaival szembesítette volna.

    A maygar képviselők élén a fidesszel meg hazaárulók, mert arra esküdtek fel az ország érdekében tevékenykednek, ehelyett a saját zsebük és pártjuk vezérli őket.
    Köptem egy nagy kórházit ami beterítette az egész kuplerájt!

    Kertésznek igaza van: a magyar genetikailag alattvaló!

    És:
    Abban az országban ahol a regnáló miniszterelnök közpénzbõl tízmilliárdokat költ a maga fényezésére, falusi budijának sarkába szintén közpénzbõl magánstadiont és futball akadémiát építtet hobbijának kielégítésére, és még nem zavarták el, nem dugták fel az elsõ betongerendát a seggébe, abban az országban baj van, ott birkák élnek, genetikailag alattvalók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (45 szavazatból)
  8. Remenytelen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  9. Sikerült összebarkácsolni az egypárti többpártrendszert, a diktatórikus demokráciát és a törvénysértéseken alapuló jogállamiságot. Ilyen találékony és okos a Magyar Ember.
    Orbán Viktor Mihály rendszerének leváltása álom, ami legfeljebb laza évtizedek múltán valósulhat meg.
    Lám a kifiús mosolyú “Mengele” akkoriban igazat mondott, mikor a vezérbe szerelmes határontúliakról és a húsz éves regnálásról nyilatkozott …..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  10. Gibicnek semmi se drága!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  11. Csak néhány gondolat így korán reggel. A hollandokkal is kezet fogtunk mikor megalázóan megvertek bennünket. Szerintem megint csak lejáratják a baloldalt a nagy vezetőik. Nincs gerincük a vereség a vereség, és nem másokba kellene keresni a hibát. Le kellene mondani az egész vezetőségnek, (persze nem fognak). Az MSZP bevitt a hátán még három állbaloldali pártot, vajon miért? Talán mert így több
    Bizottsági helyet lehet megcsípni, csak ezért reszkettek, hogy nekik meglegyen a millióik. Persze nem a szavazókra gondoltak. Megint becsaptak bennünket, még hogy kormányváltó hangulat, látóm az eredményen főleg vidéken, azt a pár mandátumot is a Jobbiknak lehet köszönni, mert elvették a szavazatokat Pesten a Fidesztől. Szóval kedves baloldali vezetők, le kellene mondani, ezt a választást ti buktátok el úgy, hogy el lehet menni jó messzire. Vagy talán dolgozni. Nekem fáj a vereség de, gratulálok a Fidesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  12. Kérem az AN-t MOST ne hagyjon magunkra, mert elveszünk.
    *
    Bár nem ildomos, de utalok arra, hogy igazam volt Giap elvtárssal együtt.
    *
    “Hivatásosaink” teljes alkalmatlansága katasztrófa és végmegsemmisülés szélére sodorta országunkat.
    _
    Hol van még a világon egy ország ahol 43,69 %-al kétharmadot lehet elérni?
    Az egyszerű számtan megcsúfolása, hacsak nem úgy igaz, hogy Magyarország jobban teljesít.
    Ne legyenek illúzióitok,világ nagy matematikusai hallgatni fognak és tapsolni.
    *
    Egyetlen hang maradt, hogy értésére adjuk a világnak: MÉG ÉLÜK !
    *
    ” A kárpátoktól le az Aldunáig
    egy bősz üvöltés, véres zivatar.
    Szétszórt hajával véres homlokával
    áll a viharban a magyar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  13. Na EZ AZ Antifülke! Ez a LÉNYEG: FELESKÜSZNEK a vonaton összetákolt, alaptörvénynek nevezett IZÉRE! Gratulálok, legfőképpen Fodor Gabinak, hű de aljas ez az egész, nincsenek szavaim…:-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. kapitány

    “Nekem fáj a vereség de, gratulálok a Fidesznek.”

    Én meg nem gratulálok. Nincs mihez és miért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  15. Meg kellene alakítani a radikális baloldalt és Gyurcsányostól, Fodorostól, Mesteházystól elkergetni ezt a bandát, hogy hitelképesek legyünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  16. .
    “Kérem az AN-t MOST ne hagyjon magunkra, mert elveszünk.” – írja Gonoszka.
    .
    Én is így gondolom. Elveszünk széthullunk.
    És elvész az az a szellemi, érzelmi érték, amit ez az értékközösség az évek során létrehozott.
    .
    Kell, hogy az AN valamilyen, bármilyen formában lehetőséget biztosítson azoknak, akik hűek maradtak az AN szellemiségéhez.
    .
    Ez persze most, elégé kétségbeesetten hangzik.
    De, itt e hazában már nincs helyünk – egyik oldalon sem.
    De, nem is akarunk egyik oldalhoz sem tartozni. Szabadok és függetlenek szeretnénk lenni, és szeretnénk hinni, hogy eljön az a nap amikor ez magvalósul.
    .
    ,,Míg megvalósul gyönyörű
    képességünk, a rend,
    mellyel az elme tudomásul veszi
    a véges végtelent,
    a termelési erőket odakint s az
    ösztönöket idebent…”
    (József Attila)
    .
    Mindezt mondja ez azt, aki árván maradt. Mert
    Rákosi: aki nincs velünk, az ellenünk van.
    Kádár: aki nincs ellenünk, az velünk van.
    Orbán: aki nincs velünk, az nincs, vagy hazaáruló.
    .
    Tehát választhatok: vagy az egyik, vagy a másik.
    Hát, ezért kellene továbbra is – valamilyen formában – az ÁN.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  17. oldster
    Én is úgy gondolom, leírtad helyettem is.Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  18. Most komolyan b§sszus, a HIBBANT lehet, hogy a röhögésbe fog beledögleni, amikor látja ezeket a NER-re és az alapizére felesküdni… ‘öcsém’ az szép lesz, érdemes lesz a közvetítést nézni erről, ez FELFOGHATATLAN! Komolyan aki ért mém gyártáshoz, érdemes lenne olyan képet csinálni, amelyen a HIBBANT és nyilas-nyirő-kövér őrületes vigyorral a képükön a ner-alapizé-fekáliába nyomkodja ezeknek az orrát. Kész vagyok…kiakadtam… igaza van Adminnak, ezt nem lehet és nem is érdemes folytatni, mert felőröl mindannyiunkat, Admin egyben “vigyáz az egészségünkre” is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  19. Csatlakozom az előttem szólókhoz, az AN olyasféle szerepet tölt be mint annak idején a szamizdat. Jó lenne ha maradna a fórumozási lehetőség; szerintem nincs értelme túl komolyan venni néhány “balliberális demokrata” párthívő primitív kötekedését. Komoly érveket nem tudnak felsorakoztatni a miénkkel szemben, legjobb lenne egyszerűen ignorálni őket, nem válaszolni a kommentjeikre, ha egyszer annyira zavaróak. Bár szerintem semmi baj nincs ( az értelmes ) vitával. A rezsimet és vele együtt kollaboráns álellenzékét elutasítók számára viszont nincs semmilyen fórum, online közösség. Persze ha a kiadó úgy gondolja, hogy nem tudják tovább vállalni az oldal működtetésének anyagi terheit, akkor erre nem tudok mit mondani, mindenesetre köszönet az eddigi működésért. Úgy látszik ez az ország a következő évtizedekre elveszett; leírható úgy ahogy van ( illetve szerintem – gondolom ezzel sokan nem értenek egyet – a demokratikus, jogállami értékeire büszke Nyugat is, főleg az EU, amely nem, hogy nem bojkottálja hanem eurómilliárdokkal tömi ezeknek a pondróknak az off-shore számláit ), ez jó lecke. Nem éri meg hogy bármit tegyenek érte, úgy is csak a gyűlöletet vagy még rosszabbat várhatnak érte cserébe. Hiába, nem egy hálás dolog a magyar uralkodó osztályok ellenzékének lenni ( főleg ha még ellenzék sincs…).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  20. Orbánt időben fizikailag kellett volna megtámadni..Elmulasztottuk hála Gyurcsány úrnak, mert Mo.-on demokrácia van és demokráciában nem illik.
    Újabb 4 évet Mo nem bír ki, tehát a forradalom csak idő kérdése.
    Minden nappal nagyobb áldozatot fog követelni.
    Én azt hiszem mindent elmondtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  21. Orbánt bele kell hajszolni a rendkívüli állapotba, ami viszont az EU-ban fenntarthatatlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  22. Na igen; hogy lemondanak e ezek… Jól jellemzi ezt a bagázst önmagában is ( valahol, talán a nol.hu -n láttam futólag ) ennek a pondró Fodornak az első reakciója: urasága máris külön frakcióban szeretne ülni ( és felesküdni az illegális, illegitim NER-alaptörvényre ) a kövér-parlamentben, a kamu-liberális fantompártjával. Amúgy a negyedévszázados múltú retorikailag halvány rózsaszínű jobboldali szociáldemokratává, praktikusan a neoliberalizmus vadkeleti vadhajtásait képviselővé vált – kádári utódpárt maradványának kivételével az összes többi is fantompárt, kamupárt… No meg ott a drága “széplelkű” elempé “bravúros” szereplése; de érdekes, hogy bejutott úgy is, hogy még a hivatalos eredmény szerint is majdnem fele annyian szavaztak rá mint négy éve, a közvélemény kutatások meg stabilan cirka két-három százalékot hoztak ki nekik… Nem is beszélve arról hogy most alávaló féreg módjára a “kormányváltók” valószínűleg ellenünk, akiket nem tudtak megvezetni, fognak uszítani ( egy követ fújva a fideSS-jobbik rezsimmel ahogyan Bartus is megírta ) Arra lenne szükség, hogy Or(k)bán fasiszta rendszerével együtt diszkreditálva legyenek nemzetközileg. A következő feladat: BOJKOTTÁLNI az EP választást; ez az ország csak formálisan része az EU-nak!!! ( Tényleg ezek a csúszó-mászók magyar vagy EU-pénzből kapnak négy éves wellness üdülést Strasbourg-ba…? )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. Tényleg amúgy érdekes, hogy az EP -ben ülő, a katolikus, reakciós Néppárt frakcióján kívüli legkülönbözőbb ( nyugaton természetes a pluralizmus ) árnyalatú frakciókban ülőket nem zavarja, hogy a csaló fidess-es választási rendszer következtében az ő kárukra is manipulálódhat a végeredmény…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  24. Az egyetlen oka, hogy Orbanek gyoztek, az ellenzek volt. Nem az, hogy ringbe szalltak, hanem az, hogy lejaratott, hiteltelen figurak, akikben mar senki sem bizik (ok maguk sem), es akik lathatoan celtalanul kovalyognak, mint a mergezett eger. Ha lettek volna friss arcok, akiknek van valami hiheto (baloldali) uzenetuk, akkor lett volna esely. De nem volt. Ez nem a Fidesz gyozelme -ez a mai magyar baloldal kudarca. A magyar baloldale, amely kivulallok szerint is ugy viselkedett az utobbi husz evben, mint egy neoliberalis Thatcherita part.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  25. Egy szomorú hírt hoztam ismételten: “It’s understood the President of the European Commission Jose Manuel Barroso phoned the prime minister to personally congratulate him.”

    Magyarul, Jose Manuel Barroso telefonon gratulált Orbánnak!
    Ez van , no komment !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  26. No persze ennek az Or(k)bánt védő Frau Merkel nevű “stahl kanzlerin”-nek legalább akkora szava van a kontinensen mint Putyin cárnak, tehát kár sokat várni az EU-tól…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  27. Innen üzenem Barosso-nak és a többi néppárti és más eurokrata kollégáinak hogy kinyalhatják… Ugyanolyan undorító cinkosak – természetesen ettől még lehet az ő országaikban demokrácia, de lehet hogy titkon szívesen lemásolnák odahaza is Or(k)bánt ha az ő népeik is olyan birka, alattvalók lennének – mint az ungárische álellenzék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  28. Walla!

    2014. április 7. hétfő

    13:55

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Remek komment , köszönöm!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  29. Sedona
    Ebből semmilyen következtetést nem lehet levonni. Egyszerű diplomáciai udvariasság.i szokás.

    Walla!

    Kár az EU-tól várni azt, amit a derék és okos magyar Zemberek nem tettek meg. Nem azért jött létre az unió, hogy helyettünk tegyen bármit.

    Oszt a Stahlkanzlerin igenis kiosztja a mi Kedves Vezetőnket, ha arra szükség van, csak azt nem verik nagy dobra.
    Hogy az NSZK-nak pedig mekkora súlya van, arról kár polemizálni, gazdasági ereje elégséges nyomatékkal szolgál politikájának.

    Nekünk se politikaii erőnk, se gazdaságunk.
    Csak pofánk, de az legalább jó nagy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  30. Hát kb. ez most a szitu.
    Bárki bármimást mond , az vagy festi magát vagy Földönkívüli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. gyozike

    De lehet úgy is csinálni, ahogy Merkelt nem érdekelte Orbán Viktor beszéde.
    A német kancellár az Európai Néppárt dublini kongresszusán felállt és beszélgetni kezdett, mialatt Orbán Viktor beszédét mondta a pulpitusnál :)))
    Ilyenkor egy néma csönd sokkal többet ér!
    Gyakorlatilag mindegy is, hogy mit mondott, de nagyon jól tudja, hogy milyen a miniszterelnökünk, hisz az elmúlt négy év alatt egy pár telefont és levélváltást is lebonyolítottak egymással!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. M, Gy, B politikusoknak távozniuk kell a közéletből. Ismét átverték a SAJÁT TÁMOGATÓIKAT ÉS SZIMPATIZÁNSAIKAT. Erre nincs több mentség.
    .
    Tekintsék külön szerencséjüknek, hogy Mo. nem Japán, mert a szamuráj becsületkódex szerint a történtek után illene a kardjukba dőlniük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. Lényegremagyar!

    Gyalázatosak! Nincs elég jó szó rájuk! Ezek nem fognak távozni maguktól! Nagyon hálásan köszönök itt mindenkinek minden okos gondolatot! Többen is vannak! De számomra is kiemelkedik Bartus László, Öreg Titán és Eagle. Eagle, őszintén sajnálom, hogy nem tanulhatok többet Öntől is (már elköszönt)! Régóta tervezem, de Önöknek köszönhetem a döntő érveket a kivándorlásom végett (jó messzire!)!
    Régi sejtéseimet igazolták! Eagle! Kérdezte: miért tűri az EU ezt? Talán német és vatikáni érdekek, a “hagyományosak”?… Aztán meg “látszat-sajnálkoznak”!:

    http://nepszava.hu/cikk/1016440-a-magyar-szelsojobb-eloretorese-aggasztja-a-nyugatot

    Külpolitikai hibák Orbántól? Sejtem mik… Engem már kevésbé érintsen!… Eagle jóslata (is) be fog következni!…
    “Jóváhagyandó” forradalom majd-majd az EU-tól?
    Ha majd az elnyomottak már nem “nem akarnak”, hanem már nem tudnak (!) a megszokott módon élni, mint én, aki elmegy! Tényleg “hülyék” országa! Attól, hogy ide születtem, lélekben nem tudok mindezzel azonosulni és most már keresem Istent, Aki a nemzetek felett áll (ha nehéz lesz megszokni a máshogyan idegen országot…)…
    Minden jót Mindenkinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  34. gyozike; április 7. 13:59;
    Arról van szó, nagy pofa nélkül is, hogy ha az EU nem veszi komolyan a saját elveit, a saját kapuin belül, az nem sok jót ígér. A jelenlegi kondícióival aligha vették volna fel Magyarorsz.-ot az EU-ba vagy tíz évvel ezelőtt. Tizennégy éve még tudta az EU, hogy mit reagáljon Ausztriában az ottai FideSS-re, a Haider-féle pártra. Pedig ott sokkal enyhébb volt a helyzet, nem volt se kétharmad, de még ötven százalék is csak koalícióban; tehát semmiféle puccs, fülke(ellen)forradalom stb. az ottani köztársaság ellen. Magyarország esetében a tagsági jogosítványok felfüggesztésére ( de legalább is az eurómilliárdok folyósításának szüneteltetésére ) volna szükség. Még akkor is ha Ork)bán kilép az EU-ból. Ebben az esetben ezt nem volna szabad elismerni ( ha “népszavazás” lenne, azt legitimitás, legalitás szempontjából a krímivel kellene egyenértékűnek kezelni ), és ki kellene jelentenie az EU-nak hogy amint helyreáll a demokratikus jogállamiság, és a puccsistákat és kollaboráns álellenzéküket felelősségre vonták, a tagság az eddigi szerződések szerinti eredeti formájában automatikusan ismét helyreáll. Amúgy Németország/Ausztria hagyományos imperialista jellegű befolyása Magyarországra sosem volt pozitív; különben sem hiányzik nekik a konfliktus ahogyan Putyinnal sem. Az EU amúgy csak olyan országokkal konfrontálódik akiket diplomáciailag ( mint pl. Izrael ), gazdaságilag ( Görögország, a részben megszállt Ciprus és a többi mediterrán ország ), katonailag ( Ciprus részleges megszállása, Jugoszlávia szétzúzása kb. a szíriai polgárháborúhoz hasonló emberáldozattal, koszovói bábállam létrehozása ) gyengébbnek vél. Különben is Magyarorsz. egy primitív, elmaradott kis országként éppen olyan ideális gazdasági, politikai konkurenciát nem jelentő, biztos felvevő piacot, olcsó félrabszolgasorban tartott munkaerőt, kiszipolyozható devizahiteleseket és sok egyebet biztosító, jól kihasználható hátsóudvara elsősorban a németeknek/osztrákoknak, amilyen az USA-nak Mexikó és nagy részben Latin-Amerika többi országa. Na persze most itt van a keleti nyitás, Putyin, az ayatollahok, People’s Rep. of China .. stb. ez izgalmasabbá teszi a “játszmát”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  35. Az ellenzék vesztét végülis az okozta, hogy a mérhetetlen politikai butasággal és önhittséggel rendelkező Mesterházy hónapokon át azon vitatkozott Bajnaival, hogy ki legyen a miniszterelnök jelölt. A szavazás előtt i beszédében ismételten bebizonyította, hogy még azt sem tudja, hogy mikor kell némának maradni (befogni a száját). Egy kérdésre azt válaszolta, hogy ő már tudja kiket akar minisztereknek beállítani, de ezt nem beszélte meg a szövetségesekkel.

    Erre a beszédre egy 16 fős család minden egyes szavazója az LMP-re adta le a szavazatát.
    Nem bűn a butaság, csak bizonyos szinteken nem szabad vele visszaélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  36. És ha netán nyer az összefogás, az jobb? Így legalább nem nekik kell működtetniük azt az elnyomó rendszert, melynek kialakítását amúgy végigasszisztálták a parlamentben. Szerintem még meg is könnyebbültek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. Walla!
    2014. április 7
    Egész jól összeraktad,de még tedd hozzá Paks II-t,jó lesz nekik biztonságos energiatartaléknak az ott termelt fölös áram. Viszonylag távol van tőlük de ahhoz elég közel,hogy érdemes legyen hiány esetén vásárolniuk.Az üzleti kockázat sem az övék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  38. A polgár nemcsak szaktudással, öntudattal de tulajdonnal is kell, hogy rendelkezzen, ha a politikában és közéletben részt vesz, mert ilyen esetekben, mint egy rosszul sikerült választás, amikor könnyen utcára is kerülhet… Másképp hogyan, miből biztosítja a saját és családja létét ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  39. Walla!
    Az EU sokat okult abból, ami Jörg Haider úr és a bojkott kapcsán történt. Ezért is a nagy óvatosság.
    Hunnia azért került az Unióba, mert geostratégiai szempontból ezt Nyugat fontosnak ítélte és nem azért, mert mi lettünk az EU legfényesebb csillaga.
    Tény, hogy a német nyelvű országok ténelmünkben nem minidg játszottak pozitív szerepet, de most nem Haynauról kéne elmélkedni, hanem az Audi, meg a Mercedes gyárról, a német tőkéről és piacról.
    Az EU-nak nem természete a konfrontáció, a Lajta túlsó oldalán ugyanis nem begőzölt fejű szabadságharcosok élnek. A ráció nagyobb szerephez jut, mint Hunniában. A diplomácia meg kissé bonyolultabb annál, mint azt kisakkozni, ki lő visza és ki nem.
    A “félrabszolgasorban tartott munkaerőt, kiszipolyozható devizahiteleseket” illetően meg egy kis óvatosság nem ártana, ez itt nem a kuruczinfo.
    Évekig lehetne regélni a MAGYAR vállalkozók megtaposott munkavállalóiról, és a követelőző, ingyen hitelt remélő turbómagyarokról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  40. Nem is értem, hogy miről beszélünk.
    Az EBESZ itt lévő vezetőjével készített a HVG riportot, azt hiszem a múlt héten volt.
    A sok bennünket érintő kényes kérdésre, hozzátéve az EBESZ lép e valamit, a hölgy válasza minden estben az volt, hogy ezt a népnek kell eldöntenie.
    Majdnem minden kérdésre ezt hozzátéve válaszolt.
    Akkor mit nem értünk?
    Be kell látnunk, hogy a politikusok érdekébe két pólusúvá vált országunk csak arra képes, hogy az orránál fogva vezessék.
    .
    Ha nem lépünk elveszünk. Sajnos kevesen vagyunk. És tehetetlenek, mert nincs aki összefogja a demokraták akaratát,és képviselje azt.
    Ennek az országnak igénye sincs rá.
    Ahol az értelmiség így el van gyávulva, és megalkuvóvá vált,ott várhatóan be kellett következzen ez az állapot.
    .
    Tiszta szégyen, ég az arcom miattuk.
    Ne az EU-tól várjunk segítséget, mert nekünk kell megoldanunk a saját belterjes problémáinkat. Csak akkor tudnak mellénk állni, ha látják a többség akaratát.
    Most ezt látják, a választás eredményét, ami ugyan kisebbség, mégis többséggé tudott válni a törvényeink szerint.
    Csak zárójelben jegyzem meg, hogy még senki nem mondott le.Nem is fog. Nincs belső késztetése, ami azt jelenti, fel sem fogták mit tettek. Ha mégis felfogták, és tudják, akkor meg gazemberek.
    És ezek kampányolnak most teljesen hiteltelenül az EU-s választásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  41. :) és a nép is mondjon le, ha már nem tudtuk rávenni az ország népét, hogy érdekelje a sorsa, akkor mondjon le mindenki más, mert ugye a Fidesz a mindig és minden helyzetben, tudja a megoldást, ha ellenzékben van akkor takarodjon a kormány, ha kormányon, akkor meg takarodjon az ellenzék, akik meg megmondták előre, hogy ez lesz, nekik pedig pusszantásom

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  42. bumburi
    Egyetértek a megállapításaiddal. Csak igen halkan merem megjegyezni, az értelmiségnek régről alaptermészete a hatalomhoz való igazodás. Most is ezt teszi.
    Hunniában soha, senki sem mond le, soha senki sem felelős a kudarcért, de mindig megtalálja magát az, aki a dicskedni akar, akár más munkájával, eredményeivel.
    A műellenzék még az előző választási katasztrófából sem volt hajlandó levonni a tanulságokat. Elmaradt a megújulás, a fiatalítás, tovább folytatta a szokásos langyos vegetálását, meg “A ki legyen a kapitány a nem létező rombolón” c. egymás közti marakodást, mindebből azért eddig is szépen meg tudtak élni. Ki a francnak hiányzott volna a kormányzás nyűge, a fityesszel a hátában?
    És mindez nem változik majd a jövőben sem.

    gabriella veres
    Eszméletlenül jó ötlet. Ha a politikusok nem mondanak le, mondjon le a nép. Egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  43. bumburi (2014. április 7. hétfő 16:45)
    Nyugi. Még csak egy nap telt el. A legrosszabb, amit választhatnak, az az, hogy úgy tesznek, mintha semmi nem történt volna, “business as usual”. Eddig ez van. Így viszont negyedére fog zsugorodni a bázisuk. Most azon tökölnek hogy mit mondjanak, mikor mondják és ki mondja. Meg azon, hogy ki úszhatja meg. Meg azon, hogy hogyan tovább. Ne félj, házon belül megy a fogcsikorgatás, a zsarolás meg ami kell. A sosem volt Összefogás már tegnap este szétrobbant. Folyik a kármentés. Aztán majd előállnak valamivel. MUSZÁJ mondaniuk valamit arról, ami történt, és arról is, hogy mit akarnak ezután. Nagyon nagyon NAGYON nehéz a dolguk, mert azt nem mondhatják, hogy azt folytatják, amit eddig csináltak (mert akkor a sajátjaik kövezik meg őket). Ezen kívül csak két út van: Orbán-hű ellenzék vagy radikalizálódás. Az előbbi esetén percek alatt lehúzhatják a rolót, az utóbbi meg ezzel a gárdával elképzelhetetlen.
    Szóval van min tökölniük. Ha nem radikalizálódnak, 2018-ban be sem jutnak. Béke poraikra,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  44. Jaj, itt nem az az a tét, hogy a Mesterházi 2020-ban bejut-e valahová. Ki foglalkozik vele.
    A liberális és a baloldali gondolkodás agonizál éppen, ezekkel együtt pedig az európaiság is haldoklik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  45. Rettenetes olvasni ezt a sok képmutató hozzászólást. Magyar mentalitás, belerúgni a földön fekvőbe. A választók fél éve még az összefogásért ordítottak! Most pedig ostorozzák emiatt?! Senki sem tudta azt előre megjósolni, hogy mi lett volna, ha a pártok külön-külön indulnak! Nem a pártok vezetőit kell szidni, hanem azokat a választókat, akiknek négyévente adatik meg, hogy befolyásolják a sorsukat, de nem éltek vele! Közel 3 millió polgár maradt távol!

    “Megérdemled
    Nem láttalak a Hősök terén, amikor napokig demonstráltak a rettenetes melegben azok, akiktől elvették a rokkant-járandóságukat. Vihettél volna nekik egy palack vizet.
    Nem láttalak azon a tüntetésen, ahol azok tiltakoztak, akiktől elvették a nyugdíj-megtakarításukat. Ezren, ha voltunk a 300 ezerből. Nem láttalak ott, ahol azért pörlekedtünk, mert elkobozták a tűzoltók és a fegyveresek …szerzett jogait. Pedig valaha tűzoltónak álmodtad magad. De aztán gyávácskának bizonyultál. Talán ez volt az első jel.
    Nem tiltakoztál, amikor kitalálták, hogy náci szerzők műveivel rontják meg a gyerekeinket. Meg azzal, hogy egy gonosz hatalom erkölcstanát kell majd tanulniuk. Mert a gyerekeidet is odaveted a hatalomnak, annyira gyáva vagy.
    Nem álltál ki a tanárok mellett, akiket úgy államosítottak, mint a birkákat. Otthon hümmögtél, amikor kiderült, hogy senki nem kíváncsi arra, hogy akarsz-e atomerőművet, stadionokat annyi pénzért, amennyit elképzelni se tudsz. Egy szavad se volt, amikor a barátod apját láttad zokogni, mert elvették a földjét, amiről az állatait etette, hogy ezután kevély emberek szipolyozzák róla a hasznot. Kussoltál, amikor sunyi módon vitték az Alkotmányt, és odalett köztársaságod. Magzatpózban kussoltál az ágyadban, amikor kirugdosták a barátaidat.
    És mekkorát hallgattál, amikor bezárt a trafik, amelyikben már gyerekkorodban is sósborszeszes cukorkát és színészképeket vásároltál, aztán meg szálanként, hitelre a cigit! És két nap után besunnyogtál az immár “nemzeti” drogboltba!
    Nem mertél elmenni gyűlésekre, mert attól tartottál, hogy lekameráznak. És még magyaráztad is: nem magadat, hanem a gyerekedet félted. Nem mertél ordítani, amikor a fiad meg az unokád fölszállt a gépre, hogy örökre elmenjen innen. Egy vécében zokogtál a repülőtéren.
    Hogyan lettél ilyen ember?
    Legalább néha eszedbe jutott, hogy megérdemled a sorsodat? Sőt: még négy évet ebből a hatalomból! Bár mi a negyvenig is jól elvagyunk jogfosztottan. Ez a mi hazafiságunk: jól ellenni.
    Megérdemled, ha Orbán Viktor marad. Mert még szavazni is tunya és gyáva vagy. Mert ugye minek az, és különben is: hátha fölírnak.
    Kár érted.”
    Andrassew Iván

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  46. Ego
    Ugyanezt gondolom én is.
    Csak aztán majd tanúi leszünk, amint haló poraikból újjáélednek.
    Semmit meg nem bánva, semmit át nem értékelve.
    Gyáva egy társaság!
    Legalábbis elvártam volna már ma reggel, hogy ÖSSZEFOGNAK azonnal, és kijelentik, hogy nem hajlandóak ilyen körülmények között majd esküt tenni.
    Én naiv!
    Orbán a sajtótájékoztatón már azon élvezkedett, hogy a választással meg lett erősítve az alaptörvény stb,stb.
    Mit érünk még meg?
    Ezek meg kussolnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  47. bumburi (2014. április 7. hétfő 16:45)
    .
    Azt mondod, hogy: “Be kell látnunk, hogy a politikusok érdekébe két pólusúvá vált országunk csak arra képes, hogy az orránál fogva vezessék.”.
    .
    orbán (kötcsei beszéd): “… egy olyan kormányzati rendszert próbálunk felépíteni, amely minimálisra csökkenti a duális erőtér visszaállásának esélyét, és helyette hosszú távon egy nagy centrális erőtérben rendezi el a politikai kérdéseket.”.
    .
    Az által, hogy a magát demokratikusnak mondott ellenzék szépen betagozódott az orbáni fasiszta diktatúra rendszerébe, megvalósította orbán álmát: a nagy centrális erőteret.
    .
    Mi nem az ellenzék ellenzéke voltunk.
    Mi a fasiszta diktatúra ellenzéke voltunk és vagyunk mindörökké.
    Mi nem tartozunk bele ebbe a centrális erőtérbe, amelybe immár beletartoznak a magukat demokratikusnak mondott ellenzék.
    Ez az ellenzék már nem ellenzék, és főleg nem demokratikus, hanem ugyanolyan és ugyanaz mint maga a rendszer.
    .
    Most olvastam, hogy bár négymillióan élnek a szegénységi küszöb alatt, ezért a választási eredményért nem demokratikus a népet hibáztatni. Nos én nem hibáztatok konkrétan senkit, inkább ide idézem Széchenyi örökbecsű gondolatát:
    “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép ezeket a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi.
    De, ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba.”
    .
    Hááááát, bizony ezzel, csak egyet lehet érteni!!!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  48. Zsigmond
    Mi az hogy képmutató hozzászólás?
    Évekkel ezelőtt leírta Bartus László azokat a történéseket, amiken most rugózunk, és bekövetkezett!
    Nem hittük, hogy a politikusok ezt meg merjék tenni,és mégis megtették!
    Ne a 3 millió szerencsétlent hibáztasd, amikor hazugságokkal terelték a népet az urnákhoz, úgy a jobb oldalon, mint a balon.
    Kezdem azt hinni, hogy nem volt véletlen, hogy a megalázottak sokasága így büntesse politikusokat.
    Jogos volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  49. oldster
    Olvasd Zsigmondot!
    Belerúgtunk a földön fekvőbe?
    Nem hiszem.
    Ezt a földön fekvőt nem lerúgták, ezt nem vagyunk hajlandók elhinni, mert mi tudjuk hogy nem,csak önszántából feküdt le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  50. Ficot milyen szépen helyrerakták a szlovákok.
    Ez maradt el tegnap.
    Ne Barrosot bántsuk, ő formalitásból is gratulált, nem ő tehet arról hogy ilyen ostoba népe van Orbán Viktornak.
    Itt volt a lehetőség, hogy 4 év àmokfutás után megbüntessük. Nem ez történt.
    Ezek a bukott balosok is a magyar népből erednek, morálisan csak elviselhetőbbek mint a bűzös jobbikos, fideszes métely. Ilyen a nép is. Idézhetném Adyt, de inkább nem fáradok vele :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Magyarországon nincs ellenzék 2014. május 8. csütörtök | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos