Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán elrendezte a csillagok állását 2014. március 29. szombat 23:12 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(66)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán elrendezte a csillagok állását

Budapest – Orbán Viktor a Fidesz nagygyűlésén óvta közönségét attól, hogy elbízzák magukat. Jól állnak a csillagok, jól vannak elrendezve, mondta. Hogy ki rendezte el a csillagokat, azt nem részletezte a miniszterelnök.

Sejteni azért lehet: a Fidesznek lejt a pálya, akárhogy is nézzük. Övék a média és gyakorlatilag minden hirdetési felület, ők tartják nyitva a választás napján az okmányirodákat. Nyilván nem azért, amire mindenki gondol: hogy a határon túli magyarok ne csak a pártlistára, hanem, ha a szükség úgy hozza, egyes körzetekben a lakóhelyekre bejelentkezve az utolsó pillanatban átvehessék lakcímkártyájukat. Ám hiába a tetemes előny, a számtalan törvénytelenség és csalási lehetőség, nem biztosak magukban.

Orbán és a Fidesz valamiért idegesnek látszik. Van okuk egyébként a nyugtalanságra, a Jobbik jön fel, mint a talajvíz, és Vona Gábor pártja minden ellenkező híresztelés ellenére nem a baloldaltól, hanem a Fidesztől vesz el szavazókat.

Még az a szégyen is megeshet április 6-án, hogy a három nagy tömörülés – Fidesz, Kormányváltók, Jobbik – közel egyforma szavazatot kap. És akkor szegény Fidesz szégyenszemre, kénytelen lesz békejobbot nyújtani a Jobbiknak.

Szégyenletes lesz, de könnyen megtörténhet. Ne legyenek illúzióink: Orbán mindennél, még a focinál is jobban szereti a hatalmat.

Orbán beszéde, amit lejjebb az MTI összefoglalása alapján megismerhetnek, tele van hazugságokkal és csúsztatásokkal, nem lep meg senkit. Mintha egy másik világról beszélne, nem arról, amelyben mi élünk. Lehet hogy ő nem is velünk él, csak időnként leszáll közénk és annyira megzavarja, amit lát, hogy teljesen összezavarodik.

Egységet bont, aki megosztja szavazatát az április 6-ai parlamenti választáson – ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP szombati választási nagygyűlésén, Budapesten, a Hősök terén, ahol még négy évet kért a választópolgároktól.

A Belügyminisztérium becslése szerint a Kossuth térről a Hősök terére vonuló békemenetnek csaknem félmillió résztvevője volt. (Valójában nem voltak ennyien. Szakértői becslések szerint 120-150 ezren lehettek, ami persze nem lebecsülendő létszám, ám ahhoz képest, hogy a békemenetre központi akarat terelte az egybegyűlteket, kevés. Látszott is némi csalódottság a szervező arcán, Széles Gábor például egymillió felvonulóban reménykedett.)

A Fidesz elnöke szerint bár a választás esélyese a kormányzó pártszövetség, azt is mondta: az esélyesség még nem győzelem, azért dolgozni kell.

Szerinte a kormány átalakította, megújította, áramvonalasította Magyarországot, egy lerobbant, döcögő, defektes járgányból üzembiztos, gyors, merész versenyautót építettünk.

Orbán Viktor azt állította, hogy az ország napról napra erősödik, visszatért az önbecsülése, újra méltó régi nagy híréhez, és nagyszerű jövő előtt áll. Mint mondta: világgá kiáltottuk: a magyaroknak nem kell többé sem kommunizmus, sem szocializmus. Nem kell többé a baloldal jelmezbálja, amellyel a Kun Bélák már száz éve szórakoztatják Európát.

A miniszterelnök szerint az elmúlt négy évben elvégeztek mindent, amit lehetett, néha úgy érezte, még annál is többet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 22 szavazatból)
Orbán elrendezte a csillagok állását , 4.0 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(66)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

66 Reader’s Comments

  1. Hogy Orbán nem tudja mit beszél, azt már megszoktuk, hozta most is a tőle várhatót ezen a téren.
    Ami engem meglepett, hogy idejön egy párt társa a Néppártból, és ugyanolyan zagyvaságot beszél, mint Orbán.
    Ajánlanám Joseph Dualnak, hogy mielőtt Orbánt jellemezné, tájékozódjon a hazai viszonyokról.
    Vele ellentétben, mi tudjuk, hogy Orbán hazudik, mert lebontott mindent, ami egy demokráciához szükséges, tudjuk milyen áron, és látjuk ennek a következményeit is előre.
    A szerencsétlen pali idejön nekünk dicsérni a megnyomorítónkat, és fényezi bőszen, nemhogy tájékozódott volna előtte!
    .
    Orbán viszont hű volt önmagához. A félmondatok után a papír volt a mankó megint. Nincs gondolata amit közölne a híveivel, csak olvasni tudja hazája minden erényét,és kilátását a jövőt illetően. Mert szerinte vannak…
    Szánalmas teljesítményt nyújtott.
    A hívek megnyugodtak, harcolhatnak megint. Ha a vezérük – mint mondta – ALKOTMÁNYOS FORRADALMAT vitt véghez, akkor nekik természetesen tovább kell harcolniuk.
    És ez az alak vezeti az országot!
    A fülkeforradalmat már letagadta, és előléptette ALKOTMÁNYOS FORRADALOMMÁ.
    Orvos meg nem volt a közelben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (59 szavazatból)
  2. Tényleg elvégeztek mindent, amit csak lehetett. Meg azt is, amit nem. Meg is látszik az eredménye. Az ország meg bevégezte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  3. Azért kíváncsi lennék a nettó számadatra is: Gondolok itt a közalkalmazottak ” ajánlott ” részvételére, a szállított közmunkások tömegére, az importált Orbán imádókra vagy csak a közpénzből finanszírozott alkalmi turistákra.
    Nem biztos, hogy nyugodtan hajtja álomra fejét Orbán.
    Kívánom, hogy soha ne legyen egy nyugodt éjszakája ennek az átoknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (39 szavazatból)
  4. bumburi
    Persze. Papír nélkül egy lépést se. Gondolj csak bele a seusó kincsek átadásán azt a pár mondatot is amit előadott a sajtótájékoztatón képtelen volt előadni a dilifleppnije nélkül.Szánalmas idióta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  5. „A Fidesz elnöke szerint bár a választás esélyese a kormányzó pártszövetség, azt is mondta: az esélyesség még nem győzelem, azért dolgozni kell.”
    .
    Kellett volna. Mondjuk egy négy évre szóló programot illett volna összebarkácsolni. Nem lett volna semmi veszélyes benne, mert úgysem tartották volna be.
    .
    „Orbán Viktor azt állította, hogy az ország napról napra erősödik, visszatért az önbecsülése, újra méltó régi nagy híréhez, és nagyszerű jövő előtt áll.”
    .
    Erősödünk nagy önbecsülések közepette. Sajnos szövetségeseink ezt nem egészen így látják. Mostanában egyre inkább azok lesznek csak a barátaink, akik ferde szemmel néznek ránk. Na meg a nagyszerű jövő! Na attól félünk, ha továbbra is ez a szutyok banda marad.
    .
    „…világgá kiáltottuk: a magyaroknak nem kell többé sem kommunizmus, sem szocializmus. Nem kell többé a baloldal jelmezbálja, amellyel a Kun Bélák már száz éve szórakoztatják Európát.”
    .
    Tényleg nem kell a „baloldal jelmezbálja,” inkább kell a Horthy éra urambátyám világa, az erdélyi városokba lóháton bevonuló pojáca, Semjén. Inkább kell a “szórakoztató” Lázár, Rogán, Kósa, Szíjjártó, Hoppál, Zsigó, Selmeczi, Kocsis Máté …
    .
    „A miniszterelnök szerint az elmúlt négy évben elvégeztek mindent, amit lehetett, néha úgy érezte, még annál is többet.”
    .
    Tényleg elvégeztek mindent, amit lehetett, elvettek mindent amire a foguk fájt. A következő négy év csak arra kell, hogy a még itt-ott heverő limlomot is összetakarítsák, az eddigi dúlásokat végleges törvényekbe foglalják, a nyomokat elsikálják. Oszt’ jó napot. Ám ha néha úgy érezte, még a lehetségesnél is többet végeztek , csak annyit jelenthet, hogy – ezen ő maga is elcsodálkozik olykor – terven felül sikerült lerabolni az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  6. Ha a tengerentúlon élnék, nem hinném el, hogy hadsereg nélkül is lehet valaki Napóleon, Hitler vagy Sztálin vagy … A keleti nyitás nem megy, a nyugati zárás se. Mi folyik itt? Kollektív elmebaj? Indulnak a marhavagonok a stadionokba?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  7. Megírtam már korábban itt, hogy az egész nyomorult magyarországi helyzetnek az használna a legtöbbet, ha Orbán rákényszerülne valamiféle koalícióra a Jobbikkal. Egy ilyen házasságból a jelenlegi helyzetnél jobb nem jönne ki, rosszabb annál inkább. Mint amikor két megháborodott házasodik össze.
    .
    A lehető leggyorsabban tisztázódnának a frontvonalak – és elérkezne az ország egy vállalhatatlan pillanathoz, mondjuk úgy: törésponthoz. És hogy nagyon unorthodox legyek: el fog jönni az a pillanat, amikor a többség azt fogja mondani „mindenféle pártok nélkül”. Mert bizony elképzelhető demokratikus és igazságos kormányzás anélkül, hogy pártok, vagy politikai csoportosulások befolyásolnák azt. Egy átmeneti időre egészen biztosan.
    .
    Mert ezekkel (bármelyik „oldallal”) együtt élni, értelmeset tenni képtelenség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  8. Csacsicska Tamás!
    .
    Te most egyszerűbben szólva a szakértői kormány mellet szólsz, ha jól értem. Igen ám, de ehhez az kellene, hogy “politikusaink” félreálljanak, ami lássuk be, nem elképzelhető. Tehát kellenek a pártok (kellenek a fenének, pláne ezek, de mégis). vagy legalábbis kellene néhány olyan politikus, aki fel merné vállalni, hogy alkalmatlan egy ország vezetésére (de még egy suszterájéra sem), így kénytelen lennének megbízni tőlük független szakemberekben. Csakhogy a politikus az az állatfajta (önmagából kiindulva), aki nem bízik senkiben aki fölött nincs hatalma. Vagyis ez sem járható út.
    .
    Lenne megoldás. Ha a köztársasági elnök kérne fel valakit (a fenti kritériumok alapján), hogy alakítson kormányt maga mellé véve hasonló kvalitású embereket. Ádertől ez elvárható lenne? Na ugye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  9. Pár nappal ezelőtt a Kálmán Olgánál járt a magyar Lajka, az egyik kamu párt még kutyusokhoz is méltatlan intelligenciájú jelöltje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. “Még az a szégyen is megeshet április 6-án, hogy a három nagy tömörülés – Fidesz, Kormányváltók, Jobbik – közel egyforma szavazatot kap. ”
    .
    Feltéve ha az emberek elmennek mind szavazni és nem csak a fideszesek. Ugyanis annyi fideszes biztos lead annyi szavazatot amennyi elég a a kormányzat legitimálásához.
    .
    A jelen kormányzat illegitim, de a szavazás intézménye az nem. Az legitim.
    De előre manipulálta a Fidesz által , valóban feléjük lejt a pálya, de nincs okuk elbízni magukat, ahogyan Orbán mondta. ezért akit lehet Orbán távol tart a szavazó urnátoktól. kérdés meg az eredményt is megkísérel-e hamisítani. Ha igen az ritka kemény ütésváltást eredményez majd.
    —–

    ” És akkor szegény Fidesz szégyenszemre, kénytelen lesz békejobbot nyújtani a Jobbiknak.”
    .
    De a Jobbik nem les köteles elfogadni. elég erős már ahhoz, hogy ne engedje a felcsútit a nyakára ülni. ha senki sem lép koalícióra a Fidesszel és senki senkivel, de az MSZP és a Jobbik együtt már kormányzóképes lehetne, akkor is a látszat kedvéért elkülönülhetnek és egyszerűen csak közös egyetértésben koalíció nélkül nap mint nap kormányzás képtelenné tehetik Orbánt. Nem hiszem, hogy a felcsúti képes lenne őket rettegésben tartani, kénytelen lenne megnyitni a pénztárcáját. Akkor kizsebelik és megbuktatják.
    -
    Na majd meglátjuk mi lesz ebből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  11. Hol van ilyen ország még a világon ahol a diktátorért menetelnek??? Valaki mutassa meg nekem, mert ilyenről mostanában nem hallottam. Igen, Észak-Koreában, de az már totális diktatúra, ez még nem teljesen az, de alakul.
    Undorító, és most már azt mondom, akkor ezt meg is érdemlik, főleg hogy az un. ellenzék ilyen béna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  12. “Hol van ilyen ország még a világon ahol a diktátorért menetelnek??? ”
    .
    Bárhol ahol a diktátor képes olyan mértékben lenyúlni a lelkeket és kiváltani a Stockholm szindrómát, hogy hálásak legyenek neki ha csak minimálisan kínozza őket és saját érdeküknek tekintik a diktátor személyes érdekeit, és a kínzóiktól várnak könyörületet és védelmet, mert erősnek látják őket. igen erősek is de csak foglyaikkal, ha valós ellenséggel szembesülnek nekik annyi. De a foglyaiktól ennek a felismerését ne várjuk el.
    Ők ezt csak akkor lesznek képesek felismerni, ha egy még erősebb valaki kiszabadította őket. De a lelkük soha nem fog meggyógyulni, és bármikor újra behódolnak, ha rabul ejtik őket.

    .
    Vagy egyszerűen csak olyan szegénységben tartani a népet, hogy bármit megtegyenek érte ha megfizeti, és rabol is tőlük annyi pénzt amennyivel megfizetheti legalább a menet költségeit és szervezőit.
    .
    Az első lépés, hogy kiirtson az elméjükből egy szót amit többet a szájukra sem vehetnek, a ” MIÉRT” -et.
    .
    A második a mítosz keltése, hogy ő isteni, vagy ha ez nem megy akkor, hogy démoni erők küldötte és ahova megy ott viszály támad. Mindegy mi, csak higgyék őt természetfeletti képességekkel rendelkezőnek. Ócska propaganda. az emberek hajlanak arra, hogy természetfeletti erőket sejtsenek ott ahol kellő információ hiányában nem találnak logikus magyarázatot.

    Lepaktál a nép az ördöggel is ha eléggé nyomorba döntötték ahhoz, hogy remélhjen valamit. Kacor király meg él és virul, már senki sem veszi észre, hogy csak egy nagypofájú, erőszakos, hazudós sunyi parasztgyerek.
    —–
    “Undorító, és most már azt mondom, akkor ezt meg is érdemlik, főleg hogy az un. ellenzék ilyen béna!”
    .
    Lassan alattomosan kúszó kór a penészes rothadás. Lassan alattomosan évtizedekig fertőzte a demokráciához meg nem szokott népet. A demokrácia kifejlődéséhez nem 2O év kell sokszor századok. Mintha egy csecsemőt rohasztott volna szét a penész. Ennek a penészes rothadásnak Orbán a neve.
    .
    Nem számít mi történt. vagy beindul és életre kap a szervezet ( a nyomorba döntött magyar nép) immunrendszere, vagy a halála biztos. Kell a külső segítség, a gyógyszer, de ha nem indul be a saját immunrendszere akkor sajnos vége az életének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  13. Sajnálatra méltó ország az, ahol így lehet közvetlenül emberek tízezrei szemébe hazudni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  14. KORMÁNYVÁLTÓK!
    Eljött hát a nap, amit annyira vártatok.
    Érdemes volt elhalasztani a március 15.-ei nagy ünneplést, mert azóta okosabb lett mindenki, hiszen Orbán tegnap bejelentette, hogy ALKOTMÁNYOS FORRADALMAT hajtott végre!
    .
    Ezért ma már a demokraták nem gyűlhetnek össze egy jövőbeni kormányváltásra, hanem érvényt kell szerezniük az ALKOTMÁNY azonnali visszaállításának, és a NER azonnali eltörlésének!
    Az ALKOTMÁNYOS FORRADALOM a magyarokra nézve PUCCS volt az ALKOTMÁNY ellen!
    Kormányváltók!
    A világ szeme rajtatok van!
    Vagytok e annyira bátrak, hogy nem hagyjátok tettek nélkül a demokrácia felszámolását, és az ALKOTMÁNYOS FORRADALOM eredményének szárba szökkenését?
    Ha igen, akkor ideje lenne ennek érvényt szerezni, és nem megvárni az Orbán és hívei által kreált választási törvénnyel megcsúfolni a szabad,demokratikus elveken alapuló választás eszményét.
    .
    Itt az idő! Ébredjen hát minden szabad ellenzéki, és tegyen róla, hogy a CÖF-ös szégyenteleneknek ráfagyjon az arcukra a bárgyú vigyor!
    Most kell megmutatni, hogy a demokratáknak a NYUGAT a cél, és nem egy KELETI despotikus rendszer!
    .
    Nem szabad megvárni, hogy egy eleve csalásra rendszeresített választási törvénnyel elvegyék tőlünk a szabad élet reményét!
    .
    Nem kormányt kell szavazással leváltani,hanem le kell verni az ALKOTMÁNYOS FORRADALMAT, a vezérével, és csahosaival együtt!Diktatúrát nem lehet demokratikus módon leváltani,ne hazudjátok ezt az embereknek! Ideje volna felnőttnek tekinteni az embereket, és nevén nevezni a dolgokat!
    Tudom hogy ehhez bátorság kell, mutassátok hát meg, milyen bátrak vagytok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  15. @bumburi

    Nem csak bátorság hanem főleg pénz. A forradalomhoz pénz kell. Valaki aki finanszírozza? Ha van akkor megjön a bátorság is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. “Annak jegyében, hogy az úr adta a közmunkát, az úr elvette az egyenlő feltételeket. A választásra. Meg a munkára. Meg a túlélésre. Aminek lassan az lehet a feltétele, hogy ki milyen hangosan tudja az „Éljen Orbán! Éljen a Vezér!” szólamokat üvölteni. Bár az eközben irányadó kéztartáson talán még a Fideszben is vita van. Addig is: a diktatúrák iránt nosztalgikus érzéseket táplálók életérzés-komfortját szolgálják a hatalom által a hatalom megtámogatására szervezett tömegdemonstrációk. A Hazafias Népfront mintájára. Alighanem Pozsgay Imre szaktanácsai alapján.”
    http://gepnarancs.hu/2014/03/orbanikus-dikta-demo-tura/

    Amúgy erősen gyantíom, hogy bárki nyeri a választásokat, 1-1,5 éven belül az utcákon fog eldőlni a hatalom sorsa. Akkor is, ha a korzozó neoSA egységek fogják a nyugalmat biztosítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  17. Orbán még 4évet kért, nem is lesz több neki…
    A Jobbik jön fel, mint a talajviz, a mai tizenévesek (képzeljük el, milyen történelmet “tanulnak”…) körében ők a legnépszerűbb párt.
    2018-ban az addigra 4évvel idősebb gyerekeink a nácikra fognak voksolni, tekintettel a mindenben tovább romló viszonyokra, hatalomba juttatják őket…
    A tákolmány tökéletes melegágya ennek az újkori fasizmusnak!
    Ki beszél ma erről a baloldalon? Ki-kik és mit tesznek ez ellen?
    Ebben a világban kéne ellenzéknek lenniük? Ebben hol a demokrácia?
    Mi lett volna a teendő?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  18. Eagle
    Valahogy úgy érzem, hogy ez nem így van.(természetesen nem minden esetben) Ha nyer Orbán, rövid időn belül változás lesz.
    Magára rohasztja az alkotmányos forradalmát, és nem fog számítani a népnek, hogy ezt hogy fogja megérezni.Pénz nélkül természetesen.
    Ez a rendszer megérett a bukásra, akár van pénz, akár nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  19. bumburi!
    Kommented hibátlan.
    A mai tömeggyűlés nem véletelnül a 2012es Alaptörvénynek nevezett tákolmány bevezetése elleni tüntetés helyszinére szerveződött, ezért tartják az Operánál.
    Orbán most valóban feltette a kérdést a baloldalhoz: mit szóltok az alkotmányos forradalomhoz, annak minden következményéhez? Továbbra is részt vesztek-e benne?
    Igazad van bumburi, ma megkapjuk a választ…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  20. telekis
    “Mi lett volna a teendő?”
    -
    2010-ben, az utolsó demokratikus választáson nem 2/3-t adni/hagyni egy biankó csekkre, melyet egy már ismert, sohasemhazudozó kaphatott!
    Azóta apránként törte darabokra a nemzet gerincét….a 2/3 birtokával szemben a demokratikus erők és a külföld is csak nézett ki a fejéből, nem hittek a szemüknek és a fülüknek, hogy mire képesek az ilyen gazemberek!
    Ebből elég nehéz lesz kikecmeregni, a katyvaszt a fejekből kitisztítani!
    -
    A HAZA BÖLCSE szerint:
    -
    “Amit erő és hatalom elvesz, azt az idő és kedvező szerencse ismét visszahozhatják. De amiről a nemzet, félve a szenvedésektől, önmaga lemondott, annak visszaszerzése mindig nehéz és kétséges.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  21. Engem igazán ez a Joseph Daul zavar, aki nem kisebb emberke, mint a Néppárt elnöke. Nyugat-európai lévén nem hinném, hogy lefizették volna, akkor viszont mit is keresett itt? A nyugatiakat a titkosszolgálataiktól a sajtójukig már mindenki informálta arról, hogz mi történik itt valójában, hogy fasiszta diktatúra kiépítése folyik, hogy az állammafiáról/state capture-ről már ne is beszéljünk. Most akkor a Néppárt mindezt támogatja? Vagy Európában (és az USA-ban, ha már itt tartunk) mégis mindenki bevette ezt az álválasztási cirkuszmaszlagot?

    Na mindegy. De legalább orbán haverja, Fico akkurát bukott, mint az ólajtó. A relative amatőr versenyző győzelme a szlovákoknál mindenesetre precedens értékű lehet az egész térségre nézve, beleértve minket is, ha már majd levonult a náci-fasiszta diktatúra valószínűleg véres újrajátszása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. Eagle!
    Petőfinek mennyi pénze volt a forradalomra, és az 56os egyetemistáknak mennyi? Szal, ez nem igy van…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. @bumburi 2014. március 30. vasárnap 08:42
    .
    Mondjuk ebben is van sok igazság de akkor nem forradalom lesz hanem vérontás, polgárháború vagy anarchia. Ha Orbán nyer akkor sok egyéb dolog is történhet, mondjuk esemény, akár történelmi esemény amiket előre nem látunk és nem tudjuk kiszámítani, hogyan érint minket.
    Bár abban egyetértek veled, hogy amennyiben Orbán nyer, főleg ha kétharmaddal, akkor nagy valószínűséggel falnak viszi a “üzembiztos, gyors, merész versenyautót” amit “egy lerobbant, döcögő, defektes járgányból épített”, hogy őt idézzem. A beszédét. Nem komplett a bátyó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  24. csakén!
    2010ben demokratikus választásokat nyert Orbán…
    2012.jan.2.-án már tüntetés volt az Operánál, akkor aktuálisan az Alaptörvény ellen.
    A baloldalnak akkor és azóta kellett volna a teljes rendszert mindenben BOJKOTTálnia! (parlamenti munka teljes és azonnali beszüntetése, utcai békés demonstrációk folyamatos szervezése és megtartása, fiatalok/egyetemisták/középiskolások spontán tüntetéseinek támogatása, hiradás külföld felé, stb…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  25. telekis
    2014. március 30. vasárnap
    08:57

    Nem akarok nagyon mélyen belemenni a történelembe nehogy magyar hősök gyalázása legyen a vége, de pénz nélkül nem megy és voltak hőseink akik bordélyházakat üzemeltettek a szabadságharc költségeinek finanszírozására. Vagy éppen forradalom. Mindegy, pénz és egyéb támogatás nélkül nem megy, csak éppen nem mindig tudunk róla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. telekis
    Az lehet hogy igazam van, de hogy a mínuszokat vonzani fogom vele, az biztos!
    .
    09:03-ban írsz az Operaház szimbolikus jelentéséről.
    Sajnos az ellenzék hozni fogja a formáját.Nem fog élni ezzel a lehetőséggel sem.
    Továbbra is a választást fogják preferálni.
    2 év telt el az esemény óta, és ezek bevették az esemény utáni tablettát.
    Nincs remény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  27. Kedves bumburi és Deathstick!
    Joseph Daul mondókájában több olyan magyar népies kifejezés, nyelvtani fordulat volt, amiből arra lehet következtetni, hogy előbb írták meg a magyar “fordítást”. Ezt támasztja alá az is, amikor felidézte, hogy 25 éve Viktor kizavarta a “KÜLFÖLDI” csapatokat. A kérdés tehát nem az, hogy miket beszélt — mert ahhoz szellemileg valószínűleg köze nem volt — hanem, hogy mindehhez miért adta az arcát. Ez pedig sokkal elgondolkodtatóbb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  28. Pedig bizony az a helyzet, hogy a csuti ápolt kijelentette, puccsot csinált.
    Nem kell itt választás, meg mindenféle varázslás.
    Aki erőszakosan jutott a hatalomhoz, visszaélve az Alkotmánnyal (és utána eltörölve) azt erőszakosan el kell távolítani.
    Roppant egyszerű be kell menni a hivatalába és letartóztatni.
    Ennyi az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  29. Hogy lesz egy kis csetapaté. Miért, különben nem lesz?
    Hogy Pintért, a TEK-et, Poltpetit, Áderjanót, ….. és a többi mamelukot is el kell távolítani, az nyilvánvaló. Foggal-körömmel ragaszkodnak a pozíciójukhoz.
    És?
    Mi a probléma?
    Erőszakra erőszak a válasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. telekis
    2014. március 30. vasárnap
    08:57

    Egy forradalom kirobbanásához elég egy provokatív környezetben elejtett provokáció.
    ‘56 nem jöhetett volna létre a Gerő-beszéd és a hasonló húzások nélkül. Alkalmasint a kifele indult oroszok visszafordulása is elég komoly cél volt ahhoz, hogy a szovjet titkosszolgák keze is benne lehessen az ügyben. amellett, hogy alapvetően a párton belüli hatalomátrendezésről szólt. Ami az ártatlan, naív hősök szerepét nem csökkenti, és nagyon kár értük.
    Petőfi is békében írkálhatott volna tovább még évtizedekig, amíg egy szifilisz el nem viszi esetleg, mint egy nagy utódát. Feltéve, ha ott és akkor néhányan nem érzik úgy, hogy itt a lehetőség a feszkó gazdaságos levezetésére. Kossuth például egész jól jött ki a buliból, ha úgy vesszük.

    A forradalmak kirobbanása tehát mindig egy pillanat műve. De megnyerni nem lehet pénz nélkül. S ha véletlenül meg is nyerik (egyfajta nevető harmadikként a veszekedők között), a forradalom utáni felspilázott hangulatot lecsendesíteni, a körülményeket konszolidálni semmiképpen nem lehet pénz nélkül. A hősök megítélése mindig ennek a korszaknak a függvénye.

    Dugovits Tituszt is egyaránt lehet hősként, és részegen bástyáról leszédült kóklernek láttatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. Ez a sok mi lett volna, ha és mit kellett volna csinálni ugyan nem vezet sehová, valamint a jövő találgatása sem, de azért én is beszállok az elméleti vitába. Mégis hogyan lehetne “mindenféle pártok nélkül” megoldani? Az meg milyen rendszer lenne?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Mihancsik Zsófia írása Joseph Daul műsorszámáról:
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/370074_egy_ember_europabol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. @Zappa
    “Roppant egyszerű be kell menni a hivatalába és letartóztatni.”
    Hát akkor…? A feladat adott. Menj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  34. én ehhez a békamenetesdihez, meg Orbánhoz csak ennyit szólok hozzá:
    .
    ha-ha-ha-ha-ha, ekkora marhákat :-))) :-)))))) :-))))))) :-))))))) :-)))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  35. Geo
    Fidel Castro hogy csinálta pénz nélkül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  36. Eagle
    “akkor nem forradalom lesz hanem vérontás, polgárháború vagy anarchia. ” – írod.
    Az ellenzék tehetetlensége, és sumákolása miatt gondolod hogy ez elkerülhető lesz?
    Ezek az események, amikre gondolsz, mind mind az ellenzék számlájára írandók majdan, mert a NER kihirdetése óta kollaboráltak a hatalommal.
    Miért? Gyávaságból, vagy a helyzetet nem ismerték fel?Vagy vártak egy alku ajánlatra, amivel meg tudtak volna békélni?
    Miért?
    Mert én ésszerű magyarázatot nem találok a gyávaságukra, de mondhatnám azt is hogy a hazaárulásukra.
    Ép ésszel fel nem foghatom, hogy hogyan hagyhatták ezt az elmebajost így tobzódni a saját csökevényes lelkivilágában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  37. Bárhol ahol a diktátor képes olyan mértékben lenyúlni a lelkeket és kiváltani a Stockholm szindrómát, hogy hálásak legyenek neki ha csak minimálisan kínozza őket és saját érdeküknek tekintik a diktátor személyes érdekeit, és a kínzóiktól várnak könyörületet és védelmet, mert erősnek látják őket. igen erősek is de csak foglyaikkal, ha valós ellenséggel szembesülnek nekik annyi. De a foglyaiktól ennek a felismerését ne várjuk el.
    Ők ezt csak akkor lesznek képesek felismerni, ha egy még erősebb valaki kiszabadította őket. De a lelkük soha nem fog meggyógyulni, és bármikor újra behódolnak, ha rabul ejtik őket.
    .
    Vagy egyszerűen csak olyan szegénységben tartani a népet, hogy bármit megtegyenek érte ha megfizeti, és rabol is tőlük annyi pénzt amennyivel megfizetheti legalább a menet költségeit és szervezőit.
    *
    Engem igazán ez a Joseph Daul zavar, aki nem kisebb emberke, mint a Néppárt elnöke.
    *
    Egy forradalom kirobbanásához elég egy provokatív környezetben elejtett provokáció.
    *
    Aki erőszakosan jutott a hatalomhoz, visszaélve az Alkotmánnyal (és utána eltörölve) azt erőszakosan el kell távolítani.
    Roppant egyszerű be kell menni a hivatalába és letartóztatni.
    *
    Hogy lesz egy kis csetapaté. Miért, különben nem lesz?
    *
    Mit is mondott Gonoszka elvtárs?
    Hát miért nem figyelnek rá az elvtársak? Csak a TEKüket vakargatják?Ezért vannak itt az elvtársak?
    *
    Megadom Gonoszka elvtársnak a szót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. “Egy forradalom kirobbanásához elég egy provokatív környezetben elejtett provokáció.”
    *
    Elvtársak, hallották?
    HALLOTTÁK?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  39. Öreg Titán
    2014. március 30. vasárnap
    09:37
    Geo
    Fidel Castro hogy csinálta pénz nélkül?
    *
    Férfiakkal kedves, férfiakkal.
    Ti tán férfiak lennétek? Nem csak attól a kis lógó darabkától, mástól! DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  40. Zappa, menjünk!
    Gonoszka, Kuksikért?
    Hm Zappa, talán magunkért.
    Gonoszka, waze, bumburi is jön, meg még ki /k is?
    Zappa, indulunk ? DDDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  41. Gonoszka (Giap)
    Nem hallották, mert nem akarták hallani!
    Ez a Joseph Daul ( tegnap tévesen írtam a nevét, ezért bocs) idejött nagy bátran, és fényezte a matt királyt.
    Halvány lila segédfogalma nincs a magyar helyzetről, de nyomta az igét, rendületlenül.
    “Provokatív környezetben elejtett provokáció”
    Gondolod hogy értik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  42. És beszélt J. Daul is…

    Eljött hozzánk, nyomorult Orbániánkba, ez a Daul nevű szellemi-erkölcsi toprongy, hogy képünkbe vigyorogva „boldogan támogassa” – amolyan „Pistának jó lesz” alapon – azt a keresztapát és bandáját, akiket rühell az egész demokratikus világ…

    http://gepnarancs.hu/2014/03/gazember/comment-page-1/.html#comment-35505

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  43. https://www.youtube.com/watch?v=ncKbVw5Y3MQ
    *
    Daul és Bar Rosso félék ojrópája!
    Köszönöm, nem kérek.
    *
    “Hatalmas kezdesz lenni végre nép,
    de ezzel még nem tettetek sokat,
    …… “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  44. Öreg Titán
    2014. március 30. vasárnap
    09:37

    Ha elég Öreg Titán vagy, akkor Te is tudod, hogy nem pénz nélkül csinálta, és azt is, hogy hogyan.
    Azért tudott lépni, mert Amerika otthagyta neki Battistát koncnak. S azért tudott konszolidálni, mert a Szovjetunió és a KGST számolatlanul nyomta a pénzt. Nem mintha a kubai narancs rossz lett volna, de azért létezett az a korszak.
    Azt követően ebből a pénzből igen komoly apparátus épült ki a tömegek féken tartására.
    Pár generáció alatt pedig beindul egy önkonszolidációs rendszer.
    Ahogy nálunk is, a cccp-ben is, és mindenhol. az emberek alapvetően túlélni akarnak.
    Ahogy írtam, nem kirobbantani kunszt pénz nélkül egy forradalmat, hanem megnyerni. Az utána jövő békével együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  45. bumburi! Pontositanálak…
    Az Operát nem én tartom szimbolikus helynek, hanem a mai naggyülés helyszinéül saját elmondásban az ellenzék emiatt választotta.
    Orbán magának ma ebből is politikai tőkét kovácsol, … hogyan?
    A 2011decemberében elfogadott Alaptörvény parlamenti zárószavazásáról a baloldal kivonult, azt nem fogadta el, nagyon helyesen az Operához 2012.jan. 2.-ára tüntetést szervezett … azonban sajnos ennek az ügynek a folytatását elmulasztotta.
    Orbán ennek kapcsán (is) most alkotmányos forradalomról beszélt, feladva ezzel a magaslabdát a mai Kormányváltó-tömegdemonstrációnak, ahogy irtad is, délután vizsgáznak a fiúk.
    Ennek a magaslabdának a leütése azonban mára már elkésett, ezt Orbán pontosan tudja és valójában ezzel is csak bedarál !!! … hiszen az igy kialakult csapdából a baloldal már nem tud kihátrálni, túl kevés már a hátralevő idő a megoldást jelentő bojkott bevezetésére.
    Ezért, bár a kommentedben irt felvetésed nagyon jogos és ütős volt, mindannyian tudhatjuk a végkifejletet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  46. Magyarország ma a FIDESZ-szel olyan mint a kommunista időkben volt!

    https://www.youtube.com/watch?v=E-_D_-3iCfA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. telekis
    2014. március 30. vasárnap
    10:32

    Az alaptákolmányi operagyűlés szervezése inkább kormánypárti volt, mint ellenzéki. Azzal, hogy “bocsika, hogy itt voltunk” felkiáltással mindenkit ahazküldtek, mire érdemben elkezdődött a pezsgőzés oddbent.
    Akkor tizezrek voltak ott.
    Ma, félek, tiz-százak is alig lesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  48. https://www.youtube.com/watch?v=fDAP3k0gAe0
    *
    Igen Geo.
    Március 15.-ét márc 15-én kell ünnepelni.
    Ez az ellenzék még a naptárt sem ismeri.
    Kormányt akarnak váltani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  49. Geo Cracker! Szerintem sokan lesznek, csak hát hiába…
    Ez az egész el lett “bafva”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  50. Én még úgy nem szégyelltem, hogy magyar vagyok, mint tegnap.
    .
    Nekünk ez kell… ennek a majomnak az üres hablatyolása, két székely “vicc”, meg 3000 HUF “rezsicsökkentés”, miután a 27% ÁFÁ-val, meg mondjuk a tranzakciós adóval kihúzták a zsebünkből havi szinten a tízszeresét. Ennyit érünk, ennyire tartjuk magunkat. Szánalmas. Undorító

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos