Ronai and Ronai
AMERIKAI

Botrányokkal indul a holokauszt emlékév 2014. február 3. hétfő 7:17 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Botrányokkal indul a holokauszt emlékév

Budapest – Akár ki is szállhat a Mazsihisz a holokauszt emlékév rendezvényeiből, ha nem tud megállapodni a kormánnyal a Sorsok Háza projektről, vagy a nagy vihart kavart német megszállás emlékműről. Szakály Sándor, a Veritas élére kinevezett történész személye is ütközőpont a zsidó szervezet számára.

Ha a Mazsihisz kiszáll, világra szóló botrány kerekedik. Kérdés, hogy meg merik-e húzni ezt a lépést. A kormány újabb nemzetközi vesszőfutást kockáztat, a Mazsihisz sok pénztől eshet el.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége nyitottan várja a kormány javaslatait a józsefvárosi Sorsok Háza emlékhely és a német megszállás emlékművével kapcsolatban. Erről a szervezet elnöke beszélt vasárnap este.

Heisler András a Mazsihisz vezetősége és a Budapesti Zsidó Hitközség elöljáróságának vasárnapi együttes üléséről, az ott hozott határozatról számolt be. Közlése szerint az ülésen egy napirendi pont, a holokauszt-emlékévvel kapcsolatban kialakult konfliktusok tárgyalása volt.

A határozatban felkérték a Mazsihisz vezetőségét, próbáljon minden erőfeszítést megtenni azért, hogy a kormánytól olyan “javaslatokat, gesztusokat, alternatívát” kapjon, amelyeket a jövő vasárnap tartandó közgyűlés elé lehet tárni. Hozzátette: arról is döntöttek, amennyiben nem kapnak megfelelő javaslatokat, akkor a közgyűlésen “a vezetőség és az elöljáróság a holokauszt 2014-es programból való távolmaradás melletti kiállást javasolja a közgyűlésnek”.

Heisler elmondta, hogy Lázár János csütörtökre összehívta a Zsidó Közösségi Kerekasztalt, ahol “sok zsidó szervezet fogja majd elmondani a gondolatait”. ( A Zsidó Közösségi Kerekasztalt a kormány 2011-ben kormányhatározattal hozta létre.)

Szakály Sándorról, illetve a történésznek a kamenyec-podolszkiji deportálást érintő nyilatkozatáról szólva azt mondta: “nemcsak egy egyszerű elszólása volt, hanem van egy olyan pályája, ami, úgy gondoljuk, hogy egy fontos állami intézmény (a Veritas Történelemkutató Intézet) élére őt nem teszi alkalmassá”.

A józsefvárosi Sorsok Háza emlékhely projektről Heisler András azt mondta, voltak, akik ellenezték a projektet és a helyszínt is, de a Mazsihisz “nem állt be ebbe”, elfogadta azt. Arra hívta fel ugyanakkor a figyelmet, egyetlen “vörös vonal” van a számukra, az, hogy az oda látogatók hiteles történelmi képpel jöjjenek majd ki onnan.

„Igen, ebbe mi bele akarunk szólni, és igen, ezt mi kontrollálni szeretnénk, erre tettünk javaslatot Lázár János államtitkár és Schmidt Mária (akit a kormány felkért a projekt vezetésére), felé is” – mondta.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 23 szavazatból)
Botrányokkal indul a holokauszt emlékév, 4.8 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Ha ezt a vörös vonalat komolyan betartani gondolják, akkor abba Szabadság téri szoborkép is beletartozik. (nem az oda betérőknek kell a hiteles kép, hanem az országba érkezőknek kell egy hiteles összkép.)
    Akkor pedig csak egy út van.
    Az viszont egy megújuló hitelesség fele vezetne. De szép is lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  2. Ne reménykedjenek!
    Ha Lázár megy tárgyalni Köves Slomóval az oldalán, az már eleve kudarcot feltételez részükre.
    Nem tanultak a Terror Háza nevű gyalázatból?
    A Sorsok Háza még hangsúlyosabban ki fogja mosdatni az akkori államapparátust a gyalázatból.
    Ezt mindenki tudja idehaza és külföldön egyaránt akiket érint.
    Mivel a múlt hibáiból ez a kormány nem vonta le a következtetést (lassan ugyanazon az úton halad) kötelességük a feltétel nélküli tényfeltáráshoz ragaszkodni, hogy ne tudják ezt a gyalázatot is elmaszatolni!
    Követelhetnék egyúttal azt is, hogy Schmidt Mária a közelébe se kerüljön a megvalósításnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  3. Kertész Ákos:
    “Így jutottunk oda, hogy engem, a zsidót, majd megvéd Orbán Viktor.

    De én nem kértem belőle!

    Én zsidó létemre is magyar voltam, és csak annyi védelemre tartottam igényt, amennyi a magyar földön minden magyar embert megillet. De az ország teljhatalmú ura a zsidókat nem nézi magyarnak.”
    -
    Szóval nem csak arra kell figyelni, amit mond, hanem arra, amit tesz, ezt már tisztázta a vezír elég régen!
    De némely beszédében vannak olyan elemek, amelyekre nagyon is figyelni kell.
    Egy új, magyar/fidesz értelmező szótárra van szükség!
    Pl. itt van mindjárt a megvédés, mely azt jelenti, hogy arra keresztet lehet vetni.
    -
    “McCain:
    “Az Orbán Viktorral folyatott megbeszélésen szóba került a német megszállási emlékmű is, amiről McCain annyit mondott, hogy nem csak az a fontos, hogy valaki tudja, miről akar beszélni, de az is, hogy az minek látszik.”
    -
    Hallják de akkor miért nem reagálnak erőteljesebben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  4. csakén
    ++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  5. Nem lehet kompromisszum, mert annak gyalázatos eredménye lenne.
    Az orbán banda így értékelné: ” Megint behajoltak!”, és maguk között kiröhögnének.
    Nácikkal, bűnözőkkel nincs értelme beszélni. 30 ezüstöt elfogadni…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  6. Hogy mi van, ez már az orkbánisztáni zsidó szervezeteknek is sok?
    .
    Lehet, bár szerintem nem, mert túl jó a pénz, amivel a diktátor lekenyerezi őket. Nem csoda, ha az izraeliek gyakran megvetéssel emlegetik az úgynevezett galutban maradtak egy részét, például ilyen esetekben. Már ha egyáltalán tudnak az ilyen esetekről, mert ez nekik csak vihar a biliben (nem láttam, hogy a sajtó foglalkozna az esettel Izraelben, persze lehet, hogy valaki igen, de nem vettem észre).
    .
    Akárhogy is, ebből az átlagzembernek orKbánisztánban csak annyi jön le, hogy a mocskoszsidók má’ megin’ kavarnak, ahejett hogy mentek vóna a gázba, meg elveszik a magyar pénzét, és báncsák a magyartot meg hogy gyalázzák a Zországot a szintén zsidó uralom alatt lévő Zusákoknál.
    .
    Igen meglepne, hogy a sok disznósága után most a Mazsihisz befejezné az orkbáni történelemmegerőszakoló projektben való részvételt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  7. @csakén

    Sőt arról is beszélt McCain szenátor,hogy a Mo.-i választásokra KÜLFÖLDI megfigyelőket kellene hívni.
    Ezzel kapcsolatban senkitől semmilyen reakciót nem hallottam,ill. olvastam eddig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  8. Béla

    Teljesen egyetértek veled. Egyébként ezen a héten sok minden el fog dőlni ,hosszú időre. Ha ezekben a kérdésekben meghátrál a mazsihisz akkor meg is érdemlik ezt az egészet. Nem látom ,nem hallom se a nemzetközi szervezeteket , se Izraelt, pedig nekik most teljes erővel oda kellene állni az “ügy” mellé. Ilan Mor a szokása szerint most is kussol, de jobb is ,mert ha bármikor megszólal ,eza megalkuvó ,jellemtelen ,senkiházi ,kalapos életmúvész akkor kinyílik a bicska……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. A MAZSIHISZ sajnos boritekolhatoan nem szall ki. Marad a penzesbodonnel es a valoban eross poziciojat csak tvabbi zsetonok kizsarolasara fogja hasznalni.

    Miert gondolom hogy igy lesz ?

    Mert eddig is ezer ok lett volna a jogos felhaborodasra de a MAZSIHISZ nem tette hanem csak lapitott vagy eppen szineszkedett. Ez azt jelenti szamomra hogy a penz fontosabb az elveknel ertekeknel. Egeszen addig amig majd ujra elveszik toluk a marhavagonokba valo betereleskor.

    Adja Isteh hogy ne legyen igazam.

    Egyik ismerosom aki 5 es ket evvel ezelott is hazalatogatott megdobbenessel ujsagolta hogy az antiszemitizmus es az altalanos gyanakvas sot gyulolet olyan szinten megnovekedett hogy az szembetuno a ket evvel ezelotti alapotokhoz kepest az ot evvel ezeleottiekhez meg nem is hasonlithatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  10. “Sőt arról is beszélt McCain szenátor,hogy a Mo.-i választásokra KÜLFÖLDI megfigyelőket kellene hívni.”
    És? Ellenőrizzék a szavazási procedúra LEBONYOLÍTÁSÁNAK szabályosságát, miközben szó sem esik az ELŐKÉSZÍTÉSRŐL, az indulási, ajánlási és részvételi szabályokról, a kampányszabályokról, a médiamonopóliumokról, az ellenőrző testületek összetételéről, a fellebbezési fórumokról?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  11. bumburi,
    lényegében megírta, amit én is szerettem volna.
    .
    Annyit tennék még hozzá, hogy a Hazsihisz ne várjon semmiféle gesztust a kormánytól, inkább ő tegyen egy jelzésértékű gesztust:
    nyugodtan lépjen ki ebből a szerecsenmosdatásból, nem ezen a pénzen múlik a működése.
    .
    Ami meg az egész holocaust-emlékévet illetti, az egész egyre inkább egy
    Horthy-caust, vagy Hungarocaust emlékfutamban csúcsosodik ki.
    Lesz esetleg még egy-két új Horthy-szobor, Wass Albert-emlékmű utca- vagy térátnevezés is a HOLOCAUST-emlékév alkalmából?
    ..
    Miniszterelnök úr, kíváncsian várom válaszát! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Német megszállás emlékmű neve is hazugság. Német megszállás nem volt,a megszállókat ellenállással szokták fogadni nem virággal. Amit az emlékmű kifejez az holokauszt tagadás.Három dolgot szoktak mondani a holokauszt tagadók. 1. holokauszt nem is volt. 2. különben se mi csináltuk. 3. többen jöttetek vissza mint ahányan elmentetek. A 2.-at fejezi ki az émlékmű. Tehát a megrendelőjét fel lehet jelenteni holokauszt tagadásért.!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  13. srage:
    .
    “..Három dolgot szoktak mondani a holokauszt tagadók…”
    .
    - Négyet.
    .
    Ami kimaradt, az az általad 2. pontként megjelölt után jön, és kb. így hangzik:
    .
    “Amúgy is megérdemelték”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  14. ˙
    “Zsidó Közösségi Kerekasztal – amit a kormány hozott létre” ???!!!
    ˙
    Ügyes, mondhatná a pesti hitsorsos, ha jó kedvében lenne, de nem lehet jókedvű, mert ezt a műpúpot ugyanazért tették a hátára, amiért az EMIH-et is ők rakták rá még korábban, Köves Slómóstól együtt, a számukra nehézdiónak számító MAZSIHISZ ellehetetlenítése érdekében…
    .
    Már megint egy látszat-demokratikus nulla ! Nem is nulla, hanem minusz 13. + Disznóság!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. ˙
    ˙

    A MAZSIHISZT ugyanúgy igyekeznek “amortizálni”, ahogy Gyurcsány Ferenccel ezt már meg is tették. Vagyis a lejáratásra megy ki a játék…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Lézer János – a gyermek és felnőtt holokauszt áldozatokról szóló példátlan kegyeletsértő megnyilatkozása után – összehívja a Zsidó Tanácsot… A zsidó vezetők szóba állnak ezzel a mocsadékkal…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Ismét mások döntenek a mi ÜGYÜNK-ről. Nekünk kell a feltételeket magszabni: 1) Schmit csinálj teror házát, hagyja , hogy mi csináljuk a többit!. 2)Szakály mondjon le. 3) A Szabaság téri emlékmű felállitása ne jöjjön létre. A fent írottak minimum, ami kijár a 600000 meggyilkoltaknak és a kevés túlélőknek és talán furcsán hangzik, de az egész magyarságnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Kedves, drága MAZSIHISZ! Minden nácinak megvan a saját szalon-zsidója. Választhatnak: Önök akarnak a fidesznek az lenni, vagy nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Csacsicska Tamás

    Brunszvik Teri:
    .
    A Mazsihiszt már nem kell amortizálni: megtette ezt ő maga a közismerten pénzéhes vezetőjével az élén. Most persze nehéz a visszatérés a normális útra – de legalább elkezdődött valami. Nagy baj, hogy a Z. ügyvezető munkássága miatt felszínre került Köves Somló belebújik Orbán ánuszába – szóval mire normálisabb pályára evezne a Mazsihisz, már van királyi ellenfele.
    .
    A sok évtizedes beltenyészet következményeit láthatjuk most.
    .
    A Magyar Állammal pedig nincs miről tárgyalni, míg az egyenlő Orbán Viktorral és Kövér Lászlóval. Orbán úgy és akkor szegi meg a szavát, amikor akarja – és ilyen emberekkel egyszerűen nincs miről tárgyalni. Hányszor kell még bizonyítékát adnia Orbánnak, hogy megbízhatatlan, kiszámíthatatlan, hazudozó?
    .
    Ki kell mondani világosan, hogy a Mazsihisz csak kiszámítható, normális féllel hajlandó tárgyalni, Orbánnal, Lázárral, Kövérrel, Schmidt Máriával, Boross Péterrel és Szakály Sándorral SOHA. Ennyi éppen elég is lenne a világnak. Orbán – mint minden szájhős – végtelenül gyáva, ezt senki se hagyja figyelmen kívül. Ha nem lenne az, nem beszélne a világ előtt mást, mint itthon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. Ha a MAZSIHISZ nem kap pénzt a kormánytól, gyakorlatilag meghal. Tehát szépen elfogad minden feltételt, amit Lázár ajánl.
    Egyébként meg a szavazófülkékbe saját tollal menjen, aki megy, azt nem tudják manipulálni. Ha az övékével ír, aki X-et akar tenni a négyzetbe, az néhány óra múlva már nem lesz látható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. A szerecsenmosdató rohadt életbe,hogy mi a fene történik ebben az idióta országban. Leállnak alkudozni,mint egy vásári kofa és ez “témának” tekinti a média?Egyetlen hitközség áll ki becsülettel és mondja el,hogy van ami nem eladó?Különböző társaságok és személyek is kivárnak,hogy mekkora lesz a visszhang és (jó pár nap elteltével )utána mernek csak tiltakozni?A Holokauszt emlékév nem politikai téma, aki megpróbálja belevinni,nem partner.A Sorsok Háza (hülye név) , a német megszállás emlékmű szintén nem politikai téma.A Terror Háza nevű förmedvény “mondanivalója” után az igazgatójával szóba állni az áldozatok meggyalázása.Onnan (is) már rég el kellett volna távolíttatni a zsidósághoz köthető kiállítási tárgyakat.A valóságot meghamisítani (a magyar részvételt bagatellizálni) igyekvő “kiállítások”-ban való asszisztálás gyalázat.A magyar kormány “esetleg” részt vehet a tervek egyeztetésében de beleszólása nem szabad,hogy legyen.Főleg olyan embereknek mint Schmidt Mária,Lázár János,Szakály Sándor.Ezekkel szóba állni önmagában is bűn,nemhogy “egyeztetni” velük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Csacsicska Tamás
    2014. február 3. hétfő 19:59
    Sok sok +++++++++++
    Legalább valami elkezdődött.
    Nem így kellett volna, de beszélünk róla.
    Hogy a kormány most öngólt rúgott, helyes.
    Ezt a témát nem szabad elhalni hagyni.
    Ki kell végre mondani bizonyos dolgokat, és ahhoz nagyon sokáig kell hagyni forrni az egészet. Van minek letisztulnia, a zsidóságon belül és kívül egyaránt.
    A Mazsihisz csak egy keret, cserélhető az is.
    .
    De ez nem a zsidóság ügye, hanem az egész magyarság ügye ( tetszik-nem tetszik), csak a zsidóságról szól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Horváth Béláné

    Tegnap este az ATV-ben Boros milyen ocsmány, undorító módon védte, a szobrot, a kormányt, a Veritas kinevezett elnökét:((( Hányinger volt komolyan! S közben elismerte, hogy ő nem olvas napi- és heti lapokat! Ezzel védi az egészségét!
    Heisler követte őt Olgánál, s nagyon korrekt volt!! Minden elismerésem az övé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Horváth Béláné

    Bocsánat! Nem Olgánál, hanem Mészáros Antóniánál volt!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Pávatáncos nem ijed meg senkitől, mint tudjuk. Az ellenállás még makacsabbá teszi.
    Semmiféle ész-érv nem tudja befolyásolni. Megteszi, mert megteheti. Csak. Ez következik szocializációjából, ez a válasza párttitkár apuka pofonjaira, rúgásaira.
    Ez a diktátorok tulajdonsága.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Harmadszor is kordont bontottak a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

Lemondott a Mazsihisz ügyvezető igazgatója 2014. április 10. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos