Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fújjátok meg a kürtöket és nyergeljetek! 2014. február 16. vasárnap 17:40 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(110)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fújjátok meg a kürtöket és nyergeljetek!

Budapest – Biztonsági kűrt futott Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében. Nem bízott semmit a véletlenre, nem kockáztatott, vélt vagy valós előnyének biztos tudatában a szokásos lózungokat olvasta fel papírjáról. A megjelentek többször is nagy tapssal is jutalmazták a produkciót, bár érződött, hogy a közhelyeken túl több lelkesítőt vártak volna el a „pénzükért”. És a műsoridőt is szűkre szabták: Orbán alig több mint fél órát beszélt – ezért kár volt kimozdulni vasárnap délután a kényelmes budai otthonokból.

Magyarország már nem az az ország, mint amelyik négy éve volt, mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében vasárnap.

Azzal, hogy megváltoztattuk a jelenünket, megváltoztattuk a jövőnket is, más jövőnk lesz, mint amit a londoni vagy a brüsszeli jósdák papjai jövendöltek nekünk, már ha a szavazók is így akarják, közölte a kormányfő.

Szólt arról is, hogy a multik és a fogyasztók, a bankok és a devizahitelesek közötti konfliktusokat nem ők robbantották ki, már a kormányváltáskor is folyamatban voltak, és Magyarország mindenhol vesztésre állt.

2010-ben azt kellett eldöntenünk, hová állunk a ringben, és mi a piros-fehér-zöld sarkot választottuk. Azóta több menetet is megnyertünk, de a küzdelemnek nincs vége. Ne hagyjuk, hogy elvegyék a rezsicsökkentést, a gyermekek után járó adókedvezményt, a bérek növekedését, a gyed extrát, az időskor biztonságát.

Orbán Viktor azt mondta: a posztkommunista rendszer húsz év alatt nem tudta bizonyítani fölényét a régivel szemben, ezért az embereknél betelt a pohár, második rendszerváltásra volt szükség.

A magyarokat új nemzeti és politikai közösséggé kellett szervezni, ezért volt szükség új alaptörvényre, az ország szuverenitását helyre kellett állítani, rendet kellett teremteni, és új, igazságosabb közteherviselést biztosító megállapodást kellett kötni az emberekkel.

A miniszterelnök azt mondta, kormányának legfőbb célja a közösség megerősítése volt, mert a sikeres Magyarország záloga az erős állam és a cselekvőképes kormány.

Magyarországon negyven év után először csökken a rezsi, emellett nő a foglalkoztatottság és a minimálbér, évtizedek óta nem volt ilyen alacsony az infláció, bővül a gazdaság, a kormány megvédi, sőt növeli a nyugdíjak értékét, és évek óta három százalék alatti a költségvetés hiánya, sorolta az eredményeket a kormányfő.

Orbán Viktor kitért a 2010-es választási győzelmükre is, amelyet úgy jellemzett, hogy 2010-ben valójában rendszerváltás történt, húsz év alatt a második.

Azt is mondta később, hogy az április 6-i parlamenti választáson újra meg kell mutatni: erősek és egységesek vagyunk.

Mutassuk meg: nem gazsulálunk senkinek, mutassuk meg, hogy a magunk útját fogjuk járni. Mondta. Ha nem mi irányítjuk a saját életünket, valaki más fogja.

Fújjátok meg a kürtöket és nyergeljetek, mert holnap reggel indulunk! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok! – ezzel zárta félórás beszédét Orbán Viktor a Millenáris Teátrumban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.4/5 (49 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -45 ( 95 szavazatból)
Fújjátok meg a kürtöket és nyergeljetek!, 2.4 out of 5 based on 49 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(110)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

110 Reader’s Comments

  1. Érdekes és figyelemreméltó Orbán beszédének a végén amikor kijelenti, hogy nincs pezsdítőbb érzés mint amikor rálőnek az emberre és nem találják el. Majd közölte, hogy ezért nagyon pezseg az életünk. ( nem inkább ” életem” a te életed?)
    .
    Utána viszont többször is elcsuklott a hangja és néha sírósra váltott.
    .
    Viktória, Viktória, csak nem félsz, mitől csuklik a hangod te vitéz bátor harcos ? Kinek válaszoltál, kit froclizol challengels már megint. Nem férsz a bőrödbe? Csinálod az újabb nehézséget Hajdúnak, megkérdezted őt előre mennyit és meddig vállal??? Örülj, hogy megúsztad és nem találtak el, ne hetvenkedj. Bár már megtetted, már késő. Ez nagyon könnyelmű dolog volt. Elmondanád mi köze ennek egy miniszterelnöki évértékelőhöz.
    .
    Az nem lehet véletlen ha a miniszterelnök az évértékelőben, főleg a végére időzítve ilyenek mond. Mi okod volt rá, kihez szóltál, kinek üzentél???
    .
    És ha már hetvenkedsz legalább fegyelmezd magad, a hangod, majdnem elsírtad magad.
    .
    Viktória, nem tudom mi folyik a háttérben, de a szereplésed és az üzeneteid azt jelzik, hogy gyűlnek a fellegek a fejed felett. Viktória, azt hiszem teljesült a kívánságod és addig izegtél mozogtál amíg találtál magadnak valós ellenséget nem csak a szelídítettet amit a stábod szállít neked rendelésre.
    .
    Ejnye ejnye derék vitéz kis kecó, ahogy előre láttam, feljutottál a csúcsra a hullámvasúton, most jön a lejtmenet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  2. “Tisztelt Hölgyeim és Uraim”: Fújjátok meg a kürtöket,mert már csak azok maradtak,a többit már a hű híveimmel megfújtuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  3. Tudtommal a mákot csak külön engedéllyel lehet termeszteni,kár volt orbánéknak megadni!Ez a mákos hasonlat nagyon találó volt Gyurcsány részéről,orbán mindig úgy beszél,vigyorog mintha a mákgubó bizonyos hatóanyagát fogyasztotta volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  4. Nem vagyok ideggyógyász, így számomra a beszéd értékelhetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  5. Érdekes vita bontakozott ki a kommentekben a felelősségünkről. Én is úgy gondolom magamról, hogy ideológiailag egy világ választ el attól, amit a rendszerváltás óta konzervativizmusnak titulálnak Magyarországon. De nem mondhatom azt, hogy semmi közöm nincs ahhoz, ami körülöttem történik. (A legcsúfosabb időszak 2010 -ben kezdődött.) Mert a szélsőjobb (Jobbik, Fidesz és forradalmár társaik) híveivel nap, mint nap találkozom a munkahelyemen, ott vannak a szomszédaim között és szégyen szemre a családomban is. Udvariasak vagyunk, tesszük a dolgunkat, segítjük egymást, számtalan helyzetben jó példát mutatunk, stb…stb… Képtelenség azt gondolni, hogy semmi közöm hozzájuk és az az érzésem, hogy ezzel nagyon sokan vagyunk így. Forradalmi helyzet majd akkor lesz, ha az alapok is megrepednek. Ha barát barát ellen, apa fia ellen, szomszéd szomszéd ellen kész fellépni. Ha nincs forradalmi helyzet, akkor pedig a változás nagyon lassú lesz, aminek 2014 április 6. csak fontos, de nem biztos, hogy szükséges és egyáltalán nem elégséges feltétele. Addig pedig el kell fogadnunk, hogy ha valaki azt mondja, hogy a magyarok nácik és megalkuvók, akkor azokba a magyarokba mi is beletartozunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  6. Orbán legfőbb célja ma már a mártíromság. Az ő helyzetéből más irányba már nem vezet út. Illetve egy elvi lehetőség adott még: először Köztársasági Elnök, majd király. Ha ez valami miatt azonban mégsem jön be, akkor marad az első verzió, majd a szentté avatás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. teljesen nyilvánvaló, hogy Orbán pszichés egészségügyi állapota (magyarán pszichiátriai leépülése) nem teszi lehetővé, hogy még egy ciklust végigcsináljon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. Ateista:de jót irtál /fujják meg a kürtöt,mert a többit már megfujták./

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. ÖREG TITÁN:régenmondtam,lessz még koronázás,szentté avatással.Ha többen mondjuk,még igaz lessz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. “Egy baszott nagy cirkusz ez az egész ország;
    elfajzott bohócok irányítják sorsát.
    Kétharmad alapján silányítják, nyúzzák,
    ám Vilmos napján a rövidebbet húzzák!”

    Egy ország utálja már az egész rendszert;
    pár hét, és bevallja: Bohóckám, ez nem nyert,
    hiába fújjattál kürtöt, az bizony bedöglött,
    lovadhoz létrát támasztva már, most nyergelhötsz,

    Hiába pufogott tompán a sámándob,
    hiába lejtetted el a pávatáncot,
    hiába hazudtak a szavak és a tettek,
    láncot többé nem visel el a néped.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos