Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csütörtökön megalakulhat a Zsidó Tanács 2014. február 5. szerda 8:53 | Bartus László

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csütörtökön megalakulhat a Zsidó Tanács

Budapest – Mint ismeretes, Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökre összehívta a Zsidó Közösségi Kerekasztalt, amelyet az Orbán-kormány 2011-ben egy kormányhatározattal hívott életre. Akkor még elkerülte mindenki figyelmét, milyen veszélyeket hordoz a kitűzött cél, hogy “egy platformot biztosítson a hazai zsidó szervezetek és a kabinet közötti párbeszédre”. A cél nagyon ismerős. A csütörtöki találkozó után a “zsidó kerekasztal” könnyen Zsidó Tanáccsá válhat.

A zsidóság képviselőinek már 2011-ben tiltakozniuk kellett volna az ellen, hogy a kormány hoz létre egy Zsidó Közösségi Kerekasztalt. A kormánynak semmi köze nincs a zsidó szervezetekhez és szerveződéseikhez. Ha ők akarnak koordinálni egymás között, akkor koordinálhatnak, ehhez a kormánynak semmi köze nincs. Ha ők ki akarnak alakítani bármilyen platformot a kormánnyal való párbeszédre, akkor kialakíthatnak egy ilyet, ha nem akarnak, akkor nem hoznak létre semmit. A felülről létrehozott szervezet már önmagában azt az érzetet kelti, hogy a kerekasztal résztvevői az államnak alárendelten működnek. Ezt az érzést erősíti, hogy Lázár János hívja össze a zsidó kerekasztalt, és nem a zsidó szervezetek. Ez olyan, mintha Lázár a főnökük lenne.

Ez a szerveződés nem demokráciákra jellemző. Ilyen “kerekasztal” azt a benyomást kelti, mintha valamiféle állami szervezet lenne, amelynek a kerekasztal résztvevőinek alá kell rendelniük magukat.  Semmiképpen nem azt a hatást kelti, hogy egyenrangú felek tárgyalnak, és a civil szervezetek szabadsága megmarad. Kiélezett helyzetekben a kormány arra használhatja a kerekasztalt, hogy nyomást gyakoroljon a zsidó szervezetek némelyikére, esetleg zsarolja őket. A kormány által létrehozott kerekasztal azt a helyzetet moderálja, hogy a benne résztvevők alárendeltjei a kormánynak, és kötelesek elfogadni a többség akaratát. A kormány pedig manipulálhatja úgy a szerveződést, hogy a vele kollaborálók többségbe kerüljenek. Mivel a különféle pénzek elosztása itt zajlik, ez felszámolhatja vagy korlátozhatja az egyes szervezetek önállóságát és szabadságát. A jelenlegi helyzetben nem lehet kizárni, hogy a kormány a Zsidó Közösségi Kerekasztalon keresztül kikényszeríti, hogy az évfordulós megemlékezésekkel kapcsolatban egységes álláspont szülessen, és a  kormánnyal kollaboráló zsidó szervezetek többségi szavazataival a többi zsidó szervezetet is bekényszerítik a karámba.

Ez már emlékeztet az egykori Zsidó Tanács szerepére, de ennél rosszabb forgatókönyv is elképzelhető. Nem kizárt, hogy az Orbán-rezsim azt fogadtatja el a kerekasztal zsidó lovagjaival, hogy az évfordulós megemlékezések idejére a kerekasztal alakuljon át valamiféle zsidó “koordinációs bizottsággá”, amelynek van egy vezetője (elnöke), amelyet a kerekasztal választ és egy elnöksége. Ez a vezetőség tartja a kormánnyal a napi kapcsolatot, és a megállapodásokat kötelező érvénnyel közvetíti a tagszervezetek felé. Ha egy ilyen bizottság létrejön, akkor az maga lesz a Zsidó Tanács, már csak azért is, mert a másik oldalon a létrehozó államhatalom hasonlóképpen egy antiszemita ideológiára épült fasiszta kormány. Eddig csak Köves Slomó volt a horthysták pénzen megvett dísz-zsidója, aki kész az antiszemitákat tisztára mosni egy kis pénzért. Most magával ránthatja a többieket is.

A Mazsihisz pénzpárti irányzatának vezetői a kerekasztal esetleges határozata mögé bújva fogadhatják el szervezeten belül és kívül az évfordulós rendezvényeken való részvételt, anélkül, hogy a horthysta Orbán-kormány a feltételeiket maradéktalanul teljesítené. Ez esetben el lehet bújni a kollektív döntés, és egy olyan hazugság mögé, hogy “a zsidóság egysége és az évfordulós rendezvények méltósága” érdekében alárendelték magukat a közösségi döntésnek, amelyben a többség demokratikusan így döntött. Megkapják a fügefalevelet is, és a pénzt is, és azt hazudhatják, hogy nem tehettek mást.

Ha a Mazsihisz eljátssza ezt az aljas szerepet, akkor beállt a gyilkosok utódai mellé, meggyalázta a holokauszt áldozatait, és a nácikkal kollaboráló Zsidó Tanács helyére állt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (27 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +43 ( 61 szavazatból)
Csütörtökön megalakulhat a Zsidó Tanács, 4.3 out of 5 based on 27 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. A MAZSIHISZ nem tanult a történelemből?
    Nem gondolnak még az elmúlt 4 évére sem a kormánynak?
    Nem látják, hogy itt az a cél, hogy mindenkit a saját gyalázatuk alá akarnak terelni, hogy ne lássék annak ami?
    Gondoljanak már a söralátétnyi adó rendszerre!
    A rokkantak megalázására, és ellehetetlenítésére!
    A munkanélküliek számának a kozmetikázására!
    A saját hazájukat itt hagyókra!
    Az oktatásra, az eü-re!
    Mindent,amihez hozzányúltak, az leamortizálva!
    Mint máshol már írtam, a MAZSIHISZ csak szépségflastromnak kell a világ szemében, és ehhez ne segédkezzenek, mert a holokauszt áldozatainak az emlékét akarják velük meggyaláztatni!
    Nincs az a pénz, amiért ezt a gyalázatot le tudnák mosni magukról, ha behódolnak lázárjankónak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (48 szavazatból)
  2. “A Mazsihisz pénzpárti irányzatának vezetői a kerekasztal esetleges határozata mögé bújva fogadhatják el szervezeten belül és kívül az évfordulós rendezvényeken való részvételt, anélkül, hogy a horthysta Orbán-kormány a feltételeiket maradéktalanul teljesítené. Ez esetben el lehet bújni a kollektív döntés, és egy olyan hazugság mögé, hogy “a zsidóság egysége és az évfordulós rendezvények méltósága” érdekében alárendelték magukat a közösségi döntésnek, amelyben a többség demokratikusan így döntött. Megkapják a fügefalevelet is, és a pénzt is, és azt hazudhatják, hogy nem tehettek mást.”

    Szó szerint! Nem lehet(ne) mást mondani, mint: GYALÁZAT!
    Nem ezt érdemlik az élők, és a meggyilkoltak!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (38 szavazatból)
  3. Nem értem, hogy a MAZSIHISZ miért folytatja ezt a hintás játékot?
    Nem ígértek nekik elég pénzt?
    Csütörtökön megérkezik az is lázárjankó viszi az ígéretét.
    .
    NEM SZÉGYENLIK MAGUKAT, HOGY A LEGELSŐ NAPON NEM ADTAK KI EGY ELUTASÍTÓ NYILATKOZATOT?
    .
    Semmi gerinc?
    Akkor a továbbiakban ne sírjanak a nácik előretöréséért ebben az országban, mert Ők adnak minden adut a kezükbe a megerősödéshez, és a jövőbeni megalázásokhoz a közösségüket illetően!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (37 szavazatból)
  4. bumburi@ nekem valahogy az az érzésem, hogy a MAZSIHISZ vezetői arra gondolnak, a soá nem történhet meg többé, vagy ha igen, a világ nem nézi összetett kézzel a fejleményeket. Nem látok igazi, egyenes gerincű vezetőt, csak a félrehajtott fejű, meghajlott hátúakat, akik a “majd csak lesz valahogy” álláspontját képviselik.
    Szép példamutatás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  5. Ugyan azt a sablont használják ,mint a vasúti szakszervezeteknél. Ideje lenne észbekapni. Ugyanúgy nem fogja képviselni a Zsidó Tanács a zsidóság érdekeit,mint ahogy a Gaskó féle összevont szutyok a vasúti dolgozókét. Néha a látszat kedvéért lesz egy kevés ellenállás de letérdelnek Orbán elé pár fillérért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  6. 2011 óta a zsidóság is egy hivatásrend, mint a pedagógusok, a fegyveres szervezetek stb. Orbán nagyon nem bírja a sokféle véleményt, ezért amit csak lehet, dobozokba, hivatásrendekbe gyömöszöl bele, és egyre több doboz sorakozik a polcán. Mindegyik dobozba ő adagolja a táplálékot és az oxigént. Ha a dobozlakók nem úgy viselkednek, ahogyan akarja, lecsavarja a táplálékot és/vagy az oxigént. Az éhezés pedig szépen szétválasztja a dobozlakókat olyanokra, akik kitartanak valami mellett, és olyanokra, akik mindenáron túl akarnak élni és ezért az elvárt viselkedést produkálják. Az engedelmesek a túlélés érdekében nekiesnek az engedetleneknek, és a doboz egészének érdekeire hivatkoznak, amit szerintük az engedetlenek veszélyeztetnek. Fel sem merül bennük, hogy a probléma nem a másik vélemény, hanem a doboz maga.
    Aki egyszer bement a dobozba, annak vége, a dobozban csak engedelmeskedni vagy elpusztulni lehet. Az engedetlenekkel maga a többi dobozlakó fog elbánni, semmi szükség látványos és kényelmetlen külső erőszakra.
    Minden dobozlakó vagy potenciális kápó, vagy potenciális áldozat.
    Láttunk már ilyet.
    A mai hatalom elődei tették ezt a mai zsidók elődeivel.
    És láttuk, hová vezetett.
    Állítólag Einstein mondta: “Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.” (Őrültség: ha ugyanazt újra és újra megtesszük, hátha legközelebb más lesz az eredmény)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (47 szavazatból)
  7. Nem volt nekik elég a Holokauszt? Ezért élték túl?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  8. újabb ÖRDÖGI TERV Orbántól !!!
    borzalmas!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  9. Nem szokásom egy másik cikkhez írtam de a kettő egybevág ezért ide kopíroznám.
    —–
    Ha a Mossad fel tudta négy nap alatt készíteni az IDF et 1976 Júliusában és az IDF pillanatok alatt rendbe tette Amint és a szaros entebbei repterét Ugandában, akkor nem lenne egyszerűbb eltakarítani nekik ezt a kormányzatot ugyanannyi idő alatt mint azt tették az emberevő Aminnal? Orbánék sem jobbak egy cseppet sem, sőt még veszélyesebbek Izraelre minta Palesztinok.
    .
    Nem viccelek, a magyar kormányzat nem egyszerűen szemét csaló antiszemita és a magyar zsidóság sírásója, hanem potenciális veszély egész Izraelre nézve.
    .
    Gyorsan ki kellene vonni őket a forgalomból. Megvan hozzá mindenük, senki nem fog rájuk ezért megharagudni, (és ha igen akkor mi van) Orbánt jobban utálja mindenki, ellensége tengernyi. Nem elég jellemesen nemet mondani arra aki fegyverrel a kézben nyájaskodva ki akarja cselezni, a fegyvert is ki kell verni a kezéből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (31 szavazatból)
  10. Ego. Félelmetesen élethű ábrázolását adtad Orbán módszerének. Maga ez a módszer képezi a fasizmust, amire BL évekkel ezelőtt figyelmeztetett és a mai napig nem hiszi el senki a kezdetben osonva, lopózkodva, ma pedig már teljesen nyíltan előretörő fasizmus egyre inkább irreverzibilis kiépülését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (34 szavazatból)
  11. Eagle,
    Az a különbség, hogy ezt a kormányzatot nem néhány gazember alkotja, hanem sok. Az ország felét nem lehet eltakarítani. Itt nem egy repülőgép utasait kellene kimenteni, hanem az ország másik felét. Ha ezt meg lehetne tenni, akkor az ország másik fele már megpróbálta volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  12. Eagle. Orbán sorsában állítólag meg van írva, hogy erőszakos halált fog halni. Orbán amúgy rendkívül gyáva ember, de ő maga is tud erről, és ha gyáván is, de várja a sorsa beteljesülését, mert annyira hiú ember, hogy már előre kárpótolja őt a jövendő mártíromsága. Azzal fog beteljesülni a szentté válása. Ugyanis egy sima királyi státusz is kevés már neki, ő a magyarság szent mártírja akar lenni, akinek a megmaradó testrészeit majd a szentjobbal együtt lehet körbehurcolászni a körmeneteken.
    .
    Attól, hogy ez így lesz, azért még mentsen meg bennünket az Isten attól, hogy ehhez a sorsbeteljesüléshez bármi köze is legyen a zsidóknak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  13. girbegurba
    2014. február 5. szerda
    10:45

    Az ország fele csak a Magyarországon élő zsidókat sanyargatja, helyi hétköznapi inzultusokkal és így is marad amíg valaki kormányszinten be nem segít nekik rohadt antiszemita munkájukkal.
    .
    Nem kell a fél országot kivenni, elég azt a párat és akik a helyébe akarnak lépni nagyjából tudni fogják, hogy velük is megtörténhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  14. Öreg Titán
    2014. február 5. szerda
    10:48

    “Attól, hogy ez így lesz, azért még mentsen meg bennünket az Isten attól, hogy ehhez a sorsbeteljesüléshez bármi köze is legyen a zsidóknak!”
    .
    Attól mentsen meg az Isten bennünket, hogy a szomorúbb sorsunk beteljesüljön ennek a született hóhérnak a jóvoltából.

    Ezt a sors megírta dolgot nem értem, ezt honnan lehet tudni, honnan van ki mondta, és azt, hogy Orbán mit gondol erről???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  15. Egy Zsido Tanacs mar volt, az o kivaltsaguk volt eldonteni, hogy ki keruljon Izraelbe es ki a gazkamrakba! Ez most akkor fejlodes vagy vagy csak feledekenyseg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. mi lenne, ha fröcsögés helyett tájékozódnátok??!!
    a zsidó kerekasztalt a kormány hívta össze a kialakult helyzetre való tekintettel. vagyis látják ők is, hogy baj van, ezért gyorsan egyeztetni akarnak.
    technikailag mindegy, ki hívja össze, a lényeg most az idő.
    és nem lesz zsidó tanács..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -16 (26 szavazatból)
  17. A zsidó kerekasztal alighanem így néz ki:
    1. T alakú.
    2. A T felső, vízszintes vonalánál, a függőleges szár felé nézve ülnek az odacsődített “zsidók”.
    3. A baltás gyilkos cinkosának megbízottja ül a függőleges szár végénél, a “zsidók” felé nézve.
    4. A T felső, vízszintes vonala a terem szintjén áll.
    5. A függőleges szár csak felülnézetben függőleges. Oldalnézetben a vízszintes vonal felől emelkedik, a szár vége magasban van, a két egybenyitott emeletnyi terem felső részében.
    6. A baltás gyilkos cinkosának megbízottja írásbeli utasításait egyszerűen lecsúsztatja a T szárán. A “zsidók” alázatos könyörgései nem érnek föl hozzá.
    7. A termet a Magyar Gárda őrzi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  18. Gyula Bognar, Jr.

    A MAZSI HISZ, amíg viktor és a koszos bagázs hazudik, megaláz és megfélemlít! Csak így kapják meg a “korrupciós pénzt”, elnézést, az állami támogatást. A MAZSIHISZ vezetőinek gerinctelensége valahogy emlékeztet a Második Világháború idején működő zsidó tanácshoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  19. Orbán és társai nem tűrik az önálló civil mozgalmakat. Mivel a magukat civilnek mondó szervezetek döntő többsége adóforintokból tartja fenn magát, ezért nagyon erős a dörgölődzési kényszer. Az Orbán polgári köröseiből kinőtt álcivilekhez adószázmilliók ömlenek, melynek fejében (lásd. CÖF) politikai agitációt és Orbán ellenzékét lejárató karakter-bérgyilkosságot vállalnak és végeznek. Orbán egyházügyi törvényeinek kegyeltje ugyan ezt teszik.
    A MAZSIHISZ kollaboráló vezetőinek is az adóforintikra fáj a foga, amelyért hajlandók feladani önállóságukat, képesek elárulni tagságukat és a tágabb értelemben vett zsidóságot, meggyalázni a megalázottak, kiraboltak és legyilkoltak emlékét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  20. “Hogy ki a zsidó, azt majd én mondom meg!”
    -mondta a Felcsúti Messiás (is)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  21. Sracc (2014. február 5. szerda 12:34)
    Látod, te tájékozódtál, mégsem érted:
    .
    “a zsidó kerekasztalt a kormány hívta össze”
    — A probléma az, hogy egyáltalán van “zsidó kerekasztal”, amit a tetejében a kormány hív össze. A zsidóság (a pedagógusság stb.) NEM vehető egy kalap alá, NEM tehető be egy “zsidó” dobozba, és kormány NEM nyithatja fel a doboz fedelét, belekiabálva: “Mit akartok, zsidók?” Ez nem érdekegyeztetés, ez nem érdekképviselet, hanem definíció szerinti fasizmus.
    .
    “technikailag mindegy, ki hívja össze”
    Egy frászt mindegy.
    Ha fel kell kelned reggel 7-kor, akkor technikailag mindegy, hogy pofán vágással ébresztenek vagy a vekkered csöng: a lényeg az, hogy fel kell kelni, ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  22. Az nyilvánvalónak tűnik, hogy a mai magyar zsidó vezetőség nem mondjuk Szenes Hannát vagy a mentőakciókat szervező egykori shomer-eseket; hanem az egykori Zsidó Tanácsot tekinti példaképének… Viszont a magyar zsidóságnak nem kötelessége a kollaboránsoknak és a fasisztáknak engedelmeskedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  23. Eagle: el tudná rendezni.
    De nem teheti.

    Mit ahogy te sem lőheted le az alkoholista asszony és gyerekverő alkoholistát, annak ellenére hogy a n+1-szer engedi haza a bántalmazott családhoz a hivatal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  24. schmidtmária (akiről az elútnyócévalatt még azt hittem, hogy nála aljasabb férget nem hordoz aFöld) is ott lesz? Milyen minőségben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  25. Hiryu2,0
    2014. február 5. szerda
    13:18

    Látod ez itt a probléma, és éppen ezért n+1 szer is elveri az asszonyt, forduljon ügyvédhez ha nem tetszik neki. Ugye így van?

    Én meg a hasonlatnál maradva, azt mondom, amikor hazajön, várja őt az asszony az ajtó mögött ás ahogy belép verje pofán a kerti lapáttal de keményen, és utána amíg a földön van rúgja ki a szart is belőle. Nem teheti?? Nem bizony tehát bűnös az asszony. Helyes, akkor verje tovább és forduljon az alkoholista férj ügyvédhez.. legyen jog és igazság. egy kis szerepcsere nem árt és ha megvédi magát az alkoholista férj, amig verik a lapáttal, hát azért felelni fog mert azt nem teheti.
    -
    Ugye milyen primitív az eszmefuttatásom, csak az az érdekes benne, hogy csak ez működik.
    .
    Tudod nagyon elegem van ebből az álerkölcsös világból és igazságtalan jogból, hogy a megtámadott nem védheti meg magát. Mert igaz ugyan, hogy megtámadni sem szabadna másokat, de ha már megtörtént akkor a megtámadott tartsa be a törvényt.
    .
    Akkor ha megyek az utcán és megtámadnak két választásom van. Vagy megnyomorít engem, ül egy kicsit ami engem nem vigasztal, vagy feltételesen szabadlábra helyezik, de ahogy mondod visszatér n+1 szerre és újra kezdi és legalább 1O szer kell engem tönkretennie amíg végre hosszabb időre bezárják. De a vége az, hogy minden pénzem elmegy kórházi ápolásra, ügyvédre, elvesztem az állásom és már perelni sem lesz pénzem.
    .
    Másik variáció, hogy megvédem magam, én szerzek egy jó ügyvédet és engem helyeznek feltételesen szabadlábra, és pereljen ő ha marad pénze ügyvédre a kórházi ápolás után.
    -
    Erre mondod te és sokan mások a törvénytisztelők, hogy ezt nem tehetem.
    És mit mondok én???
    -
    Orbán és a hozzá hasonlók tudják, hogy vagyok olyan balga, hogy tisztelem a szabályokat és nem teszem meg ezért ő mindent megtehet és meg is tesz. Helyes akkor betartom az Ő szabályait és azt teszem amit ő, lecsapom őt és menjen ők reklamálni. Ha túlélik. én meg inkább vállalom a következményeket és a felelősséget azért amit tettem, minthogy a halált azért amit nem tettem meg.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  26. Úgy látszik, Mo.-on Bármi előfordulhat és bármi elő is fog fordulni, csak nem fog semmi történni. Hihetetlen, hogy a napi események során mik történnek és minden marad a régiben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  27. Mi az ,hogy megalakul a zsido tamacs, ugyanazt a szerepet megismetlik mint 44-ben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  28. Alakul a helyzet.
    A MAZSIHISZ magára marad az alkupozíciójával?
    http://nepszava.hu/cikk/1010014-a-zsido-nyari-fesztival-sem-ker-a-kormany-penzebol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  29. Jólvan Sracccc vagy kiafene.
    Kaptál egy negát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. Schmidt Marika egy kimondottan buta ellenszenves no olyan mint Selgmecci Gabika hasonlitanak egymasra .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  31. A kis magyar fasizmus Boross Péter miniszterelnök az ATV vasárnapi Szemtől Szembe műsorában saját maga végezte el egyenes adásban az 1919 és 1944 között Horthy korszak egyik legdurvább jelenkori történelemhamisítását. Egy laza szélsőjobboldali mozdulattal ítélte el, mosta össze és mosta egybe e korszak II. világháború utáni immár 68 éve folyó rákosista, kommunista, szocialista és a rendszerváltó demokratikus ellenzék elitjeinek liberális baloldali történelem szemléletét, kritikáját. Azt, amelyet e kritikák összefoglalóan, mint a magyar fasizmus történetét vizsgálják, tárgyalják és magyarázzák, mint Magyarország legújabb kori történelmének legsötétebb fejezetét. Tudásom szerint e korszak igazi, valódi történelmét már 1960-as években kutatta többek között elsősorban Karsai Elek, Szinai Miklós és Szűcs László történészek és levéltárosok a Magyar Országos Levéltárban és mindenütt, ahol e tárgyú történelmi dokumentumokat őriznek és őriztek meg a jövő nemzedékei számára. E munkáknak köszönhetően kb. ettől az időtől számítva publikálták eredményeiket a magyar legújabb kori történelem hazai és nemzetközi történelemtudomány javára. Így jelent meg 1962-ben legelső kiadásban –és utána még tudomásom szerint még ötször- Horthy Miklós titkos iratai című munkájuk, amelyet Szinai Miklós és Szűcs László közösen írtak. E munkájukat a Horthy korszak magyarországi és külföldi levéltári dokumentumok alapján írták meg hiteles történelmi ítéletként a Horthy rendszerről. A jelek szerint sajnos nem eléggé közismert, ha azt, mint Boross Péter példája mutatja, gátlástalanul lehet szinte ugyanott folytatni történelmünket, ahol az 1945-ös felszabadulásunk előtti Magyarországgal abbahagyatták ezt a szörnyű korszakot az antifasiszta koalícióba tömörült nagyhatalmak, a Szovjetunió Vörös Hadseregének segítségével. Ez annál szomorúbb, mert ez a Boross Péter volt az, aki az Antall kormány belügyminisztereként a rendszerváltás után alig két évvel saját beosztott kiskatonáit civilbe átöltöztetve parancsára alattomosan megzavarták az 1956. október 23-át ünneplő új Magyar Köztársaság immár hivatalos ünnepét. Majd ugyanő volt az, aki regnálása alatt a háttérben megszervezte Horthy Miklós félhivatalos újratemetését, majd Antall József halála után, mint az ország miniszterelnöke megalapította, majd örökös tiszteletbeli elnöke lett a máig létező úgynevezett Nemzeti Emlékbizottságnak és mint egy ilyen ember vezeti az Orbán kormány alatt hivatalosan megalakított Holokauszt Emlékbizottságot. Ennek „eredményét” a Veritast, a Sorsok Házát, a II. világháború emlékművét viszont sajnos mára már az egész ország és világ is ismeri már. Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy az ország közvéleménye megismerje végre a létező és a már megírt igazi a valódi magyar történelem legújabb kori legrettenetesebb történelmének hiteles történetét. Ezért idézem Horthy Miklós saját szavait, amelyek önmagáról szólnak saját, hiteles szavaival. „Ami a zsidókérdést illeti, én egész életemben antiszemita voltam, zsidókkal sohasem érintkeztem. Tűrhetetlennek tartottam, hogy itt Magyarországon minden-minden gyár, bank, vagyon, üzlet, színház, újság, kereskedelem stb. zsidókezekben legyen, és hogy a magyar tükörképe – kivált külföldön – a zsidó. Azonban, minthogy a kormányzat egyik legfontosabb feladatának az életstandard emelését tartom, tehát gazdagodnunk kell, lehetetlen a zsidókat, kiknek minden a kezükben volt, egy-két év leforgása alatt kikapcsolni, és hozzá nem értő, leginkább értéktelen, nagyszájú elemekkel helyettesíteni, mert tönkre megyünk. Ehhez legalább egy emberöltő kell” (Horthy Miklós levele gróf Teleki Pálhoz 1940. október 14-én). Szinai Miklós-Szűcs László Horthy Miklós titkos iratai című 1962-ban megjelent könyvéből. Alighanem az az egy bizonyos emberöltő már igencsak letelt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  32. A Zsidó Tanácsról.
    http://www.degob.hu/index.php?showarticle=21
    Megdöbbentő és egyben szomorú is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Eagle:

    Elméleted szerint:
    Sayaret iderepül, leparkol, Spike tíz kilométerről tetszőleges felcsúti ház ablakán bekopog.
    Hurrá.

    azaz:

    Katonai akciót hajt végre Izrael Magyarországon.
    Nemzetközi jog szerint háborús cselekmény, hadüzenet nélkül.
    Hadiállapot beáll Magyarországgal.
    Ami ugye vicc kategória lenne.
    De Magyarország, mert még nem rúgták ki, NATO-tag.
    Automatice életbe lép a szerződés azon pontja, hogy ha a tagállamot külső támadás éri, a szerződő felek beizzítanak…

    Na többek között EZÉRT is nyugodtan alhat a Moszad felől A Kereklabda Lovagja…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Izrael nem fog egy egy olyan ország ellen semmit végrehajtani , ami még arra is képtelen hogy egy szaros zászlóalja hatékonyan szembeszálljon Afganisztánban a többi nemzet fiainak oldalán a rongyfejüek ellen.
    Ezek ott félnek kimenni éjszaka a táborukból !
    Az izraeli kommandósok ezen max. hülyére röhöghetik mgukat , de ilyen nációra nem fognak pénzt-paripát-fegyvert pazarlani.
    A magyar nélkülük is ki fogja irtani önmagát félig , mint azt jópár éve a délszlávok tették.
    Akinek esze van , menekül.
    Ehhez nem kell Izrael.
    Vicc a hatvanas évekből:
    -Hogy hívja fel a hülyezsidót Pesten az okos zsidó ?
    -Hát interurbán vonalon , New Yorkból….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Eagle, ismeretlenül is kérem! Véleménye szerint mennyire reális, hogy Horthy “reinkarnációja” már most keresi szokása szerint Ukrajnában az új ellenséget, az orosz barátjával szövetkezve? Majd a NATO-t is “megvezeti”, időt nyer, aztán miatta jönnek ide a rendcsinálók? Állítólag külföldön csináltat magának katonai díszegyenruhákat és otthon azokban tetszeleg magának. Ha a fele igaz, az is nagyon aggasztó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Apropó hogy ontpic is legyek…

    ha már Zsidótanács.. vagy Zsidó Tanács?

    Akkor vitéz Horthy szellemében nem ELŐBB keleltt volna kijelölni a gettót?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Ego
    2014. február 5. szerda
    10:04
    ++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. ” bármi köze is legyen a zsidóknak!” Majd rájuk fogják!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Az a sok épülő, felesleges stadion mire használható még? Gyűjtőhelyre?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Közész
    2014. február 6. csütörtök
    01:16

    Először talán a reinkarnációról.

    .
    Vannak tanítások miszerint minden ember és állat egyéni entitás és újraszületik.
    ez persze nem garantálja, hogy új életében ugyanúgy folytatja majd mint az előzőben ahol abbahagyta, lehet, hogy az átélt élmények hatására ellenkezőleg fog cselekedni.

    Erről sokat nem tudunk, bizonyíték nincs. Meglehet, hogy újraszületéskor mindent elfelejtünk csak a tapasztalatainkat hozzuk, és az is meglehet, hogy minden tapasztalatunk halálunkkor belép egy nagy közös emlékezetbe és születésünkkor és életünk során onnan merítünk. Megérzések, déjà vu. Nekem pl, gyerekkorom óta vannak déjà vu élményeim amelyek fiatalkoromban másodpercekig tartottak, ahogy idősödök már igen hosszú ideig, Látok dolgokat és tudok választani, hogyan folytassam, megtegyem ugyanazt amit tettem, vagy cselekedjek másképpen. Magam sem tudom, hogy ez tudatalatti, paramnézia, a közös megosztott emlékekből szivárog fel valami, telepátia, vagy csak egyszerű érzékcsalódás vagy kialvatlanság. Tény és való azonban, hogy ez működik és értékes és valós használható információkhoz jutok általa. Különösebben nem érdekel nem is firtatom mi ez, mindenkivel megesik, én meg egyszerűen felhasználom és kész.

    .
    Akárhogyan is, az bizonyos, hogy mindennapjaink valós de illuzórikus történései alatt finomabb mentális, lelki, szellemi dimenziók húzódnak meg amelyek irányítják nem csak érzéseinket, gondolatainkat és tetteinket hanem kölcsönhatásban vannak egymással, ugyanúgy mint ahogyan testünk minden sejtje kölcsönhatásban van mindegyikkel és állandó az információ áramlás. Ha ez az információ áramlás megszakad a sejtek elszigetelődnek, nem tudnak bioelektromos információt küldeni az agynak az agy nem tud korrigálni a sejt degenerálódik és rákos sejt lesz belőle.

    .
    Nos ugyanez történik Orbánnal, ő is egy ilyen degenerálódott sejt de megtörténhet egy nemzettel is. Mint mondtam korábban, számomra nincs történelem, csak események ismétlődő halmaza, így ismétli magát a “történelem” így követik el az emberek ugyanazokat a hibákat újra és újra, újabb háborúk, viszályok. Itt egy finom energia dolgozik a háttérben amely irányítja életünket.
    .
    Nem tudom Orbán kinek a “reinkarnációja,” de nyilvánvalóan egy torzult súlyosan beteg, nagy valószínűséggel elmebeteg, roncsolt személyiség.
    .
    Amikor egy ilyen ember beilleszti magát a hatalmi és jogi mechanizmusba akkor borzalmas károkat okozhat. Valójában megmérgezi az egész testet, degenerálja a környező sejteket..
    Nem ismerem Orbán gondolatait és magánéletét, azt sem tudom pontosan milyen elmeállapotban van és valóban mennyit irányít ő maga és mennyire báb.
    .
    Ha báb akkor meg van neki engedve, hogy költsön a stadionjaira, játsszon de csinálnia kell amit irányítói parancsolnak neki a nagy politikában és üzletben. Megeshet hogy már nem tetszik neki, hogy irányítói vannak és ami hatalmat az ő jóvoltukból kapott már teljesen ki akarja sajátítani.
    .
    Akárhogyan is, ő téveszmékkel teli, önmagát tévedhetetlennek hiszi, egyben a saját kényszerpályáján mozog amibe hatalmi törekvéseivel bezárta önmagát és már nem hagyott kiutat önmagának sem.
    .
    Minden bizonnyal egy beteg elme akitől a legésszerűtlenebb és a legaljasabb dolog is kitelik.
    Természetesen ha kell, mint az őrültek általában, tud lopakodni, kivárni, taktikázni, és szerintem valóban elképzelhetetlen aljasságokra is képes. Ahogy csendben lecsengenek a szemét dolgai úgy bátorodik fel és veszti el a józan eszét és realitásérzekét egyben veszélyérzetét napról napra. Eddig minden gaztette lecsengett és ő rendíthetetlenül masírozik előre. Nyilvánvalónak tartom, hogy titkos dédelgetett terve, hogy abszolút hatalmat szerezzen és átvegye a fegyveres erők irányítását is.
    .
    Nyilvánvaló, hogy eltökélte vagy ő lesz a király és úgy les ahogyan ő karja vagy sehogyan sem.
    Vagy ő lesz a csúcson, vagy lerombol mindent. Gátlástalan, érzéketlen, kárörvendő, sámánisztikus ösztönökkel, erőimádó, istene a nyers erő és a kényszer, kedvtelése a disznóölés böllérkedés, egy valódi Neandervölgyi vadember aki a tetejében elmebeteg is.
    .
    Nem tudom mit hoz számára és az ország számára a holnap, reálisan nézve sok jóra nem számítok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Hiryu2,0
    2014. február 6. csütörtök
    00:44
    .
    Nem kell feltétlenül látványos katonai akció. Hogy lelövik, vagy rákot kap mint Hugo Chavez és számos politikus kollégája az attól függ milyen eredményt akarnak elérni. Félreállítani, megfélemlíteni, vagy hatalmas zűrt kreálni. Mindegyik megvalósítható és elkerülhető is. Úgyis mindenki tud mindenkiről mindent, a modern kémszolgálatok nagyon hatékonyak, van idejük tájékozódni a háttérben az elkövetés előtt afelől s hogy mi lesz a várható reakció és felkészülni rá.
    .
    Izraelnek számos módon kell biztosítani védelmét ami számukra nehezebb mint sok más országnak.
    .
    A NATO nagy részben üzleti vállalkozás. Mindig is a hadiipar volt amely megkapta a pénzt a kutatásra, fejlesztésre és a legtöbb technológiai vívmány a hadiiparból indult ki. Most is a fegyvereladás jelentős forrása a NATO nak.
    .
    A világot a primitív fegyverek idején a tábornokok uralták, most az üzletemberek, és a jövőben a legszörnyűbb forgatókönyv amikor a tudósok és kutatók fogják irányítani.
    .
    A pénzemberek üzletemberek, kedvük szerint bármikor bármelyik országban kreálhatnak háborút, népfelkelést bármit amit üzleti életük és hasznuk diktál, és Izraelnek nem sok dolga lesz az általad vázolt jövővel, ha úgy szedik ki Orbánt és társait a sorból, hogy az érdekelt üzleti köröket ne sértsék sőt jobban járjanak. Az, hogy a zsidók uralják a világot kezükben tartva a pénzpiacot az egy marhaság. A kínaiakat nevezik Ázsia zsidóinak és ami azok művelnek a világgazdasággal ahhoz képest Izrael és a zsidók ártatlan kisgyerekek, és a világ igencsak sok irányítója egyáltalán nem zsidó és a zsidóknak nincs is akkora beleszólásuk mint azt sokan mondják.
    .
    Orbánt kivenni nem kérdés senkinek. Ő belépett a pénzemberek világába mint Janukovics aki szintén az legmagasabb hatalmi szférába akar betörni a világ irányítói közé a pénze a horribilis vagyona révén. Nem is maradt annyiban a dolog mint látod. A kérdés, hogy kinek az emberét bábkormányát tegyék Orbán helyett, kellenek e fegyverek vagy sem, milyen legyen az időzítés, hogyan osszák fel a vagyon, mit szól hozzá Putyin, (nem mintha neki szívügye lenne a bolond vagy ne tudná játszva betölteni az űrt vagy maga javára fordítani a dolgokat) csak nem szereti ha őt és a nagy Oroszországot kihagyják az előzetes egyeztetésből mielőtt átrendezik a terepet. Egyébként nagy ívben leszarja Orbánt.
    .
    Ha Izrael vagy bárki érdekei vagy önvédelme megkívánja, senki sem lesz szívbajos lépni, a megfelelő eszközökkel. Az IDF nek, CIA nak BND nek és bármelyik szolgálatnak megvannak az eszközei, hogy ezt a bolondot és seggnyaló hűbéreseit bármelyik percben simán csendben kivonja a forgalomból.
    ————–
    ————–
    És hogy miből lesz nagyobb baj esetleg a háború, ha valamelyikük kiveszi őt, vagy ha bennhagyják tovább, azt dönts el magad kedves @Hiryu2,0, vagy döntsék el maguk az érintettek.
    .
    Szerintem megérne egy előzetes megbeszélést egyeztetést köztük és gyorsan alaposan kipucolni ezt a veszélyes koszfészket mielőtt Putyin mélyebben beteszi az egész lábát a NATO érdekterületre amit már megtett a mostani titkos, Paks fedőnevű akcióval.
    .
    Mindenki döntse el maga melyik a veszélyesebb, cselekedni vagy tovább várni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Majd még kiderül, hogy megalakítják egy füst alatt a Magyar Nemzeti Zsidó Kamarát is, amibe minden magát zsidó vallásúnak mondó magyar állampolgárnak be kell lépnie, kötelezően kirótt tagdíjfizetés mellett. Természetesen a MNZSK vezetését a fidesz kormány jelöli ki, és a későbbiekben csak ezt a szervezetet fogadja el a zsidóság ügyeivel kapcsolatban hiteles tárgyalópartneréül. A kamara elnöki tisztségére esélyes Szakály Sándor, és Szegedi Csanád. Az elnökség tagjainak Boross Pétert, Vona Gábort, Toroczkay Lászlót, Budaházy Istvánt, és Schmidt Máriát delegálja a kormánytöbbség. Az a zsidó vallású, aki nem fizeti a kamarai tagsági díjat, az a továbbiakban nem tekinthető sem zsidónak, sem teljes jogú magyar állampolgárnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. Mindenki a Mazsihizst hibaztatja, mikozben az Emih, elen Koves Slomoval bujik a kormanyhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Nem lehet tudni, hogy Magyarországon még hozzávetőlegesen is hány zsidó származású ember él, de különböző becsléseket összegezve talán negyven ezer olyan zsidó, akik anyai ágon leszármazottakként zsidóknak számitanak a zsidó törvényrend szerint, és talán még ötvenezer, akik csak apai ágon, illetve apai-nagyapai vagy apai-dédapai ágon zsidó származásúak, és ezért a vallásos zsidóság nem tekinti őket zsidóknak..
    A vallásos zsidóság egyébként talán tizenöt százalékát teszi ki a zsidó törvényrend (halacha) által elismert anyai ágon leszármazott magyar zsidóknak, talán hatezer embert.
    Ezek zöme neológ, mondjuk ötezer körül, akiket a Mazsihisz képvisel, néhány száz Slómóék lubavicser Chabad szektájához tartozik az EMIH képviseletében, egy hasonlószámú csoport hagyományos ortodox, és tudomásom szerint van egy kisebb amerikai reform irányzatú töredékcsoport is néhány tiz taggal.
    Két főbenjáró problémát látok mindezzel.
    Az egyik az, hogy a Mazsihisz, és kisebb mértékben az EMIH jogot formálnak a Magyarországon élő összes zsidószármazású ember képviseletére, azok megkérdezése nélkül, amikor a zsidó törvényrend által is zsidóknak számitók legalább nyolcvanöt százaléka (számitásom szerint harminchatezer) és a zsidó törvényrend által el nem ismert zsidószármazásúak majd hogy száz százaléka (circa ötvenezer) nemhogy nem kér ezekből a képviseletekből, de vallástalan asszimiláns, akiknek lényegében nemcsak hogy fogalmuk sincs se a zsidó vallásról, se a zsidó történelemről, se pedig a zsidó kultúráról, de a legkisebb mértékben sem érdeklik őket ezek a témák, elsősorban mert alapvetően magyaroknak tekintik magukat, zsidóságukat pedig legjobb esetben egy nyűgös tehertételként fogják fel.
    Bár nagyon is jól érzik a bőrükön a magukat “tősgyökereseknek” tekintő magyarok zsidógyűleletét, lényegében közömbösek maradnak iránta, és nem készek semmiféle átfogó szervezkedésre, összefogásra, semmiféle hiteles érdekvédelemre, és legjobban csak azt szeretnék, ha valahogyan egyik napról a másikra már nem is számitanának zsidóknak a többségi keresztény-nacionalista kurzus szemében.
    Leghőbb vágyuk, hogy valamilyen, mások által szinte észrevehetetlen módon beleolvadhassanak a keresztény-nacionalista kurzusba és részévé váljanak a magukat “tősgyökereseknek” tekintő többségi társadalomnak.
    Az hogy a Mazsihisz és/vagy az EMIH jogot formál ennek az elsöprő többségnek a képviseletére is, tehát egyaránt nevetséges és szánalmas, de nem kevésbé mint ahogy a hivatalos keresztény-nacionalista kurzus készséges elfogadása és hasznositása ennek az önámitásnak és szédelgésnek is egyaránt nevetséges és szánalmas..
    A második főbenjáró probléma szerintem az, hogy államilag elismert vallásos intézményként a Mazsihisz, és múlt év óta kisebb mértékben már az EMIH is államilag dotált intézmények, hasonlóan a katolikusokhoz, a reformátusokhoz és az evangélikusokhoz.
    Ez persze azzal jár, hogy ezek a zsidó vallásos szervezetek, amelyek a lényegében vallástalan asszimiláns magyar zsidóságnak csak az elenyésző kis vallásos részét képviselik, az állam disz-zsidóiként működnek, anyagilag az államtól függnek, és nem engedhetik meg maguknak, hogy sokat ugráljanak, mert akkor nagyon is gyorsan kiszáradhatna a vályú, amiben az állam tólja feléjük az adófizetők pénzét, hogy jóizűen falatozzanak belőle.
    Szerintem az amerikai vagy ausztráliai zsidóság intézményeinek és képviseletének a finanszirozása összehasonlithatatlanul hatékonyabb és gerincesebb.
    Ha egy amerikai neológ, reform vagy ortodox közösség zsinagógát akar, akkor saját összegyűjtött pénzükből épitik fel és tartják fenn azt, a rabbi fizetését pedig ők állják.
    He egy zsidó kórházat akarnak, akkor összegyűjtik a pénzt rá, illetve a közösség felvesz hosszúlejáratú bank kölcsönöket, és saját maguk fizetnek nem csak az épitkezésért és berendezésért, hanem az állomány fizetését is, addig, amig a kórház nyereségessé nem válik.
    Ha zsidó iskolákat akarnak fenntartani, dettó, és a szülőknek borsos tandijat kell fizetni a gyerekekért.
    Öregek házai, a szegények istápolása, Izrael támogatása, dettó, dettó, dettó!!!
    Ha a magyar zsidók igazán törődnének az ilyesmivel, nekik se lenne semmi szükségük az állambácsitól függni.
    Semmi szükség sem lenne vizfejű, bürokratikus zsidó intézmény-adminisztrációkra sem. Olyan intézmények, mint a szeretetkórház, a Dohány utcai zsinagóga, a Rumbach utcai zsinagóga, a zsidó múzeum, a zsidó iskolák, a zsidó öregek étkeztetése, stb, pedig nagyon szépen és függetlenül fenn tudnák magukat tartani egyrészt hatékony, nyereséges működtetéssel másrészt pedig amerikai stilusú belföldi és külföldi szponzorokkal és más adománybegyűjtéssel.
    Persze a probléma mindezzel az, hogy a magyar zsidók elsöprő tunya és közömbös többségének legkisebb gondja is nagyobb, mint az ilyesmikkel vacakolni, az ügybuzgó kicsiny vallásos kisebbség pedig, amely érdekeltnek tekinti magát a dologban, többnyire korlátolt értelmű intézményi bürokrata tipusokból áll, akiknél lényegében hiányzik bármi hatékony szervezőképesség, képzelőtehetség vagy lendület.
    Pedig másként is lehetne, és nem szükségszerűen kéne örökké az állam tőgyén szopni, és ezáltal függővé válni tőle, mint egy drogfüggő a következő kokain szippantástól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Bocs, elirtam. :-))
    Nem “harminchatezret”, hanem “vagy harmincnégyezret” akartam irni fentebb.
    :-))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. ˙
    Nem igaz! A MAZSIHISZ nem állt be sehova, semmiféle Kerekasztal mögé, amit a fasiszta Orbanisztán hozott létre.
    .
    Itt többen, köztük bumburi elsőnek, kapva kapnak az alkalmon, hogy a magyarországi zsidó hitközségek [demokratikus!] . s z ö v e t s é g é b e . a kis hitközségek egyetlen és igazi közösségébe bele-belerugjon.
    .
    Ha valamit pozitív értelemben kerekasztalnak nevezhetünk, akkor az a magyar zsidóság bejegyzett és jogos képviselője a MAZSIHISZ.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. ˙

    A Cikknek is az a hibája, hogy feltételezések alapján “HA” így lenne, meg “HA” úgy lenne alapon ítélkezik…
    Tegye már meg valaki, hogy ismertesse velünk, az olvasókkal, hogy kik is a “tagjai” ennek a kerek asztalnak !!!???
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. málnaszőr
    Nem először foglalkozol velem, de reménytelen a próbálkozásod, hogy elhallgattass!
    Ha úgy lenne ahogy véleményezed, hogy demokratikus a zsidó hitközösség, akkor a kormányt, meg lézerjankót elküldte volna az anyjába amikor nyilvánosságra hozták a szobortervet!
    Ehelyett hezitál, és alkupozícióba lavírozza magát, azt a látszatot keltve, hogy zsarolhatja a kéréseivel a kormányt.
    Nézzél már szét magad körül, és találd már meg amit elvesztettél!
    Ha megtaláltad, meg gombolyítsd tovább, de másik irányba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  49. Heilser András tájékoztatja a közgyűlés tagjait arról a határozatról, amelyet a ma reggeli: MAZSIHISZ és a BZSH együttes vezetőségi ülése fogadott el, egy ellenszavazattal és egy tartózkodás ellenében.

    Jelen körülmények között a Mazsihisz távol tartja magát a Kormány „Holokauszt 2014” emlékprogramjától.

    A közgyűlés felkéri Magyarország Miniszterelnökét, állítsa le a Szabadság térre tervezett Német megszállási emlékmű felállítását, mert annak szimbolikája jelentős mértékben hozzájárul a nemzeti felelősség elhárításához, a szobor körül kialakult konfliktus pedig károkat okoz hazánk nemzetközi megítélésének.

    A közgyűlés felkéri Magyarország Miniszterelnökét, állítsa le a józsefvárosi projektet (Sorsok Háza), mert történelemfelfogása a mai napig ismeretlen a Mazsihisz szakemberei számára, a projekt vezetője pedig érdemben nem működik együtt a Mazsihisszel.

    Közéleti-szakmai megnyilvánulásai miatt a Mazsihisz alkalmatlannak tartja a ”Veritas” élére kinevezett Szakály Sándort az Intézet vezetésére, ezért kéri felmentését.

    A Mazsihisz akkor tud részt venni a „Holokauszt 2014” kormányprogram folyamatában és abban az esetben fogja felhasználni a Civil Pályázati alaptól elnyert támogatásokat, ha a Magyar Kormány a holokauszt emlékezetével és feldolgozásával kapcsolatos gyakorlatán jelen határozatunk figyelembevételével változtat.

    A Mazsihisz politikai pártoktól független, határozatát országunk, Magyarország jövője melletti elkötelezettséggel fogalmazta meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Harmadszor is kordont bontottak a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

Lemondott a Mazsihisz ügyvezető igazgatója 2014. április 10. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos