Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Amerikai Népszava közleménye 2014. február 6. csütörtök 8:53 | AN

  • Hozzászólások(132)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Amerikai Népszava közleménye

New York – A HVG információi szerint Magyarország Külügyminisztériuma aggályát fejezte ki az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén az Amerikai Népszava egy cikke miatt, amely a német megszállás tervezett emlékművének felrobbantására biztatott. A magyar külügy véleménye szerint a cikk szélsőséges és bűncselekményre uszító, ezért “azt kérte a nagykövetségtől, hogy tegyék meg ez ügyben a saját jogrendszerüknek megfelelő lépéseket, miután a portál az Egyesült Államokban van bejegyezve”. A híradás zerint emlékeztettek: “ahogy a kuruc.info esetében is jelezni szoktuk véleményünket”, úgy most is megtették azt. Az esettel kapcsolatban az Amerikai Népszava az alábbi közleményt adta ki.

“Magyarország Külügyminisztériuma tévesen értelmezi a jogi helyzetet és saját szerepét is, amikor azt állítja, hogy az Amerikai Népszava “az Egyesült Államokban van bejegyezve”, ezért jogot formál arra, hogy véleményét jelezze a budapesti nagykövetségnek, és intézkedésre szólítsa fel az amerikai hatóságokat. Ezzel szemben a jogi helyzet az, hogy az Amerikai Népszava 123 éves amerikai újság, amely alapítása óta soha nem szűnt meg és nem szünetelt. Az Amerikai Népszava éppen olyan amerikai újság, mint a New York Times, csupán magyar nyelven jelenik meg, ahogyan az Egyesült Államokban szinte a világ minden nyelvén jelennek meg amerikai újságok. Az Amerikai Népszava nem az “Egyesült Államokban van bejegyezve”, ahogyan a Klügyminisztérium által példaként említett kuruc.info című antiszemita szennyportál, amelyet Magyarországon szerkesztenek, a magyar hatóságok tétlenségének köszönhetően működhet, és csak azért jegyezték be Amerikában, hogy kikerüljék a magyar törvényeket. Az Amerikai Népszavához Magyarországnak semmi köze nincs, és soha nem is volt. Ez az újság mindig Amerikában működött. Nem vonatkoznak rá a magyar törvények. Ez a magyar nyelvű amerikaiak lapja.

Ezért az Amerikai Népszava visszautasítja, hogy Magyarország Külügyminisztériuma beavatkozzon egy amerikai újság életébe, és csendőr szerepet játsszon a világ magyar nyelvű sajtójában a Magyarországra vonatkozó híradásokat és véleményeket illetően. Az Amerikai Népszava osztja a világ aggodalmát a német megszállás tervezett emlékművével kapcsolatban, amely meghamisítja a történelmet, letagadja Magyarország  részvételét és szerepét a világ egyedülálló népirtásában, eltörli a szervezett tömeggyilkosság elkövetőinek felelősségét, továbbá tagadja a holokauszt egyik legtragikusabb fejezetét és gyalázza a gázkamrákban elpusztított százezrek emlékét. Az emlékmű ártatlannak mutat be egy fasiszta rendszert, amely a náci Németország szövetségeseként háborús bűnöket követett el. Az emlékmű létrehozásának terve azt a jogos aggodalmat veti fel, hogy a Horthy-rendszer tisztára mosásának célja az, hogy Magyarország jelenlegi kormánya elfogadhatóvá tegye a gyilkos Horthy-rendszer visszahozatalát. Ez a törekvés egy fasiszta állam működésének veszélyét hordozza Európa közepén, amely nemcsak a térség, de egész Európa békéjét és stabilitását is aláássa.

A német megszállás tervezett emlékműve nyílt bejelentése a fasiszta ideológia és társadalmi rendszer rehabilitációjának. Egy fasiszta rendszerben nem érvényesek a demokrácia szabályai, mert azokat maga a rendszer számolja fel. A fasizmussal szembeni autentikus védekezés az antifasizmus. Az antifasiszta harcnak Európában és Magyarországon is nagy hagyományai vannak. Az Orbán-kormány által védelmezett Horthy-rendszerben is antifasiszta harcot vívtak a magyarság legjobbjai. A fajvédő Gömbös Gyula miniszterelnök szobrát 1944-ben felrobbantották. Ez a tett az antifasizmus egyik jelképe lett. Márai Sándor ezt írta naplójában 1944-ben a felrobbantott szoborról: „Ez a szobor jelképezett mindent, ami Magyarországon az elmúlt huszonöt évben aljas volt, dagályos, kapzsi, hazugan sovén, lelkendezően és fenyegetően öntelt.” Az Orbán-kormány emlékműve ugyanezt szimbolizálja. Az 1944-es állapotok restaurációjára törekszik, és a német megszállás emlékműve ugyanazt fejezi ki, amit 1944-ben a Gömbös-szobor. Ha Magyarország kormánya az emlékmű állításával átlépi ezt a határt, és a náci Németország szövetségesének örökébe lép, a magyar népnek nemcsak joga, hanem kötelessége az antifasiszta harc megindítása. Ennek legfontosabb lépése a náci emlékmű felrobbantása.

A diktatúrák jelképeit a magyar nép hagyományosan ledönti, ahogyan ezt tette 1956-ban a Sztálin-szoborral is. Magyarország kormányának felelőssége, ha olyan helyzetet teremt, hogy a magyar népnek szabadsága érdekében meg kell védenie magát. Nem a náci emlékmű felrobbantása számít terrorimusnak, ahogyan Gömbös és Sztálin szobrainak megrongálása sem az volt. A tömeggyilkosságok társtetteseinek tisztára mosása, egy embertelen, antiszemita és elnyomó rendszer feltámasztása a terrorcselekmény a magyar nép ellen, amelynek jogában áll az Orbán-kormány terrorizmusa ellen védekezni. Az alkotmányos rend önkényes megváltoztatása, a jogállam felszámolása, a köztársaság eltörlése, az önkényuralmi kormányzás bevezetése jelenti Magyarország számára az igazi veszélyt. Ezek a cselekmények, amelyek emberek életét nyomorítják meg, nevezhetők szélsőségesnek, nem a Horthy-rendszert felmagasztaló hazug emlékmű (vas és beton) fizikai megrongálása. Aki ezt megteszi, azt az utókor nemzeti hősnek nevezi majd.

Az Amerikai Népszava fenntartja a jogot arra, hogy véleményt formáljon a magyarországi eseményekről, és ehhez nem kér engedélyt a háborús bűnösöket, hírhedt antiszemitákat iskolai tanayagba foglaló Orbán-kormánytól. A Külügyminisztérium intézkedését az Egyesült Államok belügyeibe való beavatkozásnak, az Egyesült Államok Alkotmánya és az amerikai szabadság elleni durva támadásnak tekintjük. Visszautasítjuk, hogy Magyarország bármilyen formában beleszóljon az amerikai szólásszabadságba. Felháborítónak tartjuk, hogy egy Külügyminisztérium a jogállami és alkotmányos normákat mércének állító, a rasszizmus, antiszemitizmus minden formája ellen fellépő Amerikai Népszavát egy nyíltan náci hírportállal, a kuruc.info-val mossa össze. A kuruc.info működéséért a felelősség kizárólag Magyarország kormányát terheli, amely nem számolja fel a gyűlöletportál budapesti szerkesztőségét, nem kapcsolja le jól ismert szerzőit, és a felelősséget ezért is az Egyesült Államokra hárítja. Az Amerikai Népszava visszautasítja az Orbán-rezsim amerikaellenes megnyilvánulásait, az új amerikai nagykövet elleni szélsőséges és nemtelen támadásokat, a kormánypárti sajtóban John McCain szenátor elleni minősíthetetlen kirohanásokat. Demokratikus országokban elképzelhetetlen ez a hangnem. A Külügyministériumnak az Amerikai Népszava “megfegyelmezése” helyett inkább ezzel kellene foglalkoznia.

Az a magyar kormány, amelynek miniszterelnöke a rendőrség által jogszerűen felállított kordont tettestársaival sajátkezűleg lebontotta, futballhuligánokat uszított a rend őreire, hogy a demokratikus kormányt megdöntse, álságosan védelmez egy olyan emlékművet, amely 435 ezer magyar zsidó büntetlen elpusztításának állít emléket, és felmenti az elkövetőket az erkölcsi felelősség alól is. A náci emlékmű mögött nem áll nemzeti konszenzus, annak felállítása erőszakos cselekménynek minősül. Ha a kormány egyenként felszámolja az érdekérvényesítés jogi lehetőségeit, akkor sajnálatos módon maga hozza létre az ellenállás jogon kívüli formáit, amelyekért a felelősség őt terheli. Ezt az emlékművet nem kellene felállítani, hogy ne kelljen megsemmisíteni.

Az Amerikai Népszava Kiadója”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (160 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +236 ( 270 szavazatból)
Az Amerikai Népszava közleménye, 4.6 out of 5 based on 160 ratings

  • Hozzászólások(132)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

132 Reader’s Comments

  1. Nincs mit hozzátenni, jogos a 10 pont

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (43 szavazatból)
  2. oldster, 2014. február 6. csütörtök, 10:26 ,
    Én is így gondolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  3. A Magyarországot ábrázoló Gábriel arkangyal, amely imádatra tárt karokkal fogadja a náci birodalmi sast az – szerintem – az Egyesült Államok és az Egyesült Nemzetek arculköpése. Az szemmel láthatóan hamis állítás, hogy a szobor egy angyalra lecsapó sas lenne. A szárnyas ember nincs védekező állásban, hanem imádatra tárt karokkal tekint fel a náci sasra. A sas sincs támadó állásban, hanem egy sólyomhoz hasonlóan készül a szárnyas ember karjára szállni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  4. A magyar kormany jelenleg egy fasiszta restauraciot és szervezett lopast fenntarto bunszovetkezet. Az ameriakia kormany pedig egy demokratikus keretek kozott mukodo, de termeszetesen a minden hatalmi strukturaknak megfelelo mukodesi rendellenessegekkel (lasd NSA). De! A ket rendszer kozott oriasi a kulonbseg az amerikai javara. Az amerikai egy demokratikus, a magyar pedig autokratikus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  5. «Amint leleplezitek ezt a mocskot, elszakad egy szál, és attól kezdve, kisfiam, a te perceid meg vannak számlálva. Ellenség vagy, gyilkosok barátja, potenciális gyilkos és gonosztevő, egy megszálló, akivel szemben fel kell lépni, akit el kell zavarni, akivel szemben minden eszköz megengedett. Jól vigyázz, mit szabadítasz magadra és az országra.
    Lehet, hogy a felszínen semmi nem látszik. De a szívek megváltoznak, akik eddig elhúzódtak, belső emigrációba vonultak, tanácskozni kezdenek. Nem lesz egyetlen nyugodt perced és éjszakád, soha nem tudhatod, melyik percben tör ki a vulkán, amely elsöpör. Olyan rétegét sérted az emberi léleknek, amely mindennél fontosabbá teszi, hogy eltakarodj. A leggyűlölteb és legutáltabb ember leszel a földön és a magyar történelemben azért, amit az országra szabadítottál. Egy olyan országra, amely békében élhetett volna a szabad és demokratikus világ részeként, békében a szomszédaival és belül egymással. De te a pokol száját nyitod meg, minden ok nélkül. Nem tudod, hogy a náci sassal és a Gábriel arkangyallal milyen erőket szabadítasz az országra. És nem tudod, hogy azzal szemben milyen elementáris erő fog feltörni. Megcsinálhatod, lehetséges, hogy csend fog körülvenni, de az a vihar előtti csend lesz. Attól a perctől kezdve neked véged. Olyan dologba avatkozol, amely fölött nincs hatalmad. Attól kezdve nem számít, hány évig uralkodsz még.
    Neked véged. Életveszélyesé váltál, akit el kell takarítani. Mostantól ellenség vagy. Te vagy az a sas.»
    .
    http://nepszava.com/2014/01/magyarorszag/orban-a-sajat-politikai-sirjat-assa.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (45 szavazatból)
  6. A magyar külügy inkább szép csendben hallgasson! Mert egy szót sem szóltak az azeri baltás gyilkos kiadásakor, folyamatosan hallgatnak a kuruc.info ügyében, és a most az oroszokkal kötött paktum ügyében sem szólaltak meg, pedig ha valami, akkor ez a dolog súlyosan sérti az ország érdekeit. A külügy ezek szerint Orbán ügyeit hivatott intézni külföldön ezért nem méltó a főbejárat felett elhelyezett címeren olvasható Magyar Külügyminisztérium elnevezésre. Ezért javaslom egy új tábla kihelyezését, melyen az áll, Orbánügyi Minisztérium.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  7. Az amerikai kölügyminisztérium válasza a a magyar kormánynak:

    ” Na húzzatok szépen vissza Putyin seggébe, és akkor szóljatok, ha tudtok civilizáltan viselkedni, és betartjjátok a játékszabályokat”
    Have a nice day.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (43 szavazatból)
  8. Igen, így kell válaszolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  9. Az Amerikai Népszava nyilatkozatára értettem helyeslésemet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  10. Eagle
    2014. február 6. csütörtök
    10:13
    +++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  11. Flashback:
    Mit érdekel engem hogy az NSA lehallgat e engem vagy sem :
    Mutatok most neked egy példát :
    Beírom szépen id azt a szót hogy ” BIN LADEN ”
    Most biztos lehetsz benne hogy pár nap múlva egy irat keletkezik valahol Langley.-ben , egy koszos iroda más iratokkal zsufolt mélyén.
    ÉS mindez az NSA ELINT eljárásainak köszönhetően.
    De mit érdekel ez engem ?
    Más , közelebbi hírszerző-szervezetek ügyködése sokkal jobban zseníroz mostanság.
    Olyanoké , amiknek a tevékenysége eszembe sem jutott egészen 2010.-ig !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  12. Kedves Miaszösz,
    Nagyon tetszett ez az írás, amiből idéztél az AN-től, csakhogy ez Mo-n, a magyar néplélekkel nem kompatibilis:
    1/ a magyarok több mint a fele szívvel-lélekkel (!) támogatja a HIBBANT rendszerét, tapsol, örül, akkor is ha a NAGYSÁGOS BEKATTANT (leendő KIRÁLY/KORMÁNYZÓ) HŰBÉRBIRTOKÁN az árok szélén “döglik meg”, csak a “tuggyukkik” pusztuljanak…hát mint amikor 44-ben megjöttek Horthy náci haverjai, örömünnep volt… és Horthy még arra volt büszke, hogy nehogymán’ Hitler bajtárs ossza az észt nekije’, ő már 1920-tól mecsoda’ klassz zsidótlanítást kezdett meg és hajtott végre…
    2/ EU? USA? – mégis mit vártok? Kijelentették, egy durva mondat erejéig sem avatkoznak be a Mo-i politikai kurzus (regnáló kormány) tevékenységébe, sőt az EU “lelkesen” utalja a pénzt a HIBBANT, KÖZGÉP-MAFFIA táskahordozója számlájára, a “bajnai-akarom mondani-nem diktatúra-nem fasiszta-nem rasszista a kormány-csak egy icipicit poszkommunista modellt épít-de lécci-lécci utaljatok a KÖZGÉP számlájára-tehetségtelen naiva (vagy szándékos) “bűnrészes” asszisztálásával is…
    Ennyi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  13. Valaki írta korábban:
    .
    “…linkeljétek orrba szájba az Amerikai Népszava cikkeit…”
    .
    - Persze, de ahogy elnézem, ezt megteszik helyettünk a nyilas szennymédiák és ezek alkalmi, közvetett kiszolgálói (pl. ATV) is, :))
    .
    Korábban erre mondtam, hogy ha akár ilyen módon is eljut az AN olyan csoporthoz, amelyikből akárcsak EGY zembert is sikerül meggyőzni, már megérte ez az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  14. Az AN közleményét is el kell juttatni a nagykövetségre. De szerintem, ettől függetlenül is olvassák, ha már a külügy felhívta rá a figyelmüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  15. Teljesen naiv vagyok,ha még mindig abban reménykedem,
    hogy egyszer majd ugyanez a tiszta hang árad felém
    a magyarországi sajtóból is?
    Ez a világos beszéd,amíg nincs változás a töketlen magyar médiában,
    addig csakis Amerikai Népszava!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (25 szavazatból)
  16. “…Az AN közleményét is el kell juttatni a nagykövetségre. De szerintem, ettől függetlenül is olvassák, ha már a külügy felhívta rá a figyelmüket…”
    .
    - Még jó, hogy olvassák. Tutibiztos, hogy az AN- re egy egész sajtófigyelő banda van ráállítva, persze közpénzből, stb. Aztán, jelentik a Vezérnek, amiket olvastak, aki – remélhetőleg – minden egyes jelentéssel közelebb kerül az agytoululáshoz.
    .
    De addig is, a Vezér eldönti, mikor, melyik kitartott médiában vagy kormányintézménynek kell reagálni és melyik AN cikkre. És hogy mit.
    .
    Én mondom, az AN miatt orKbán egyre közelebb kerül a totális leépüléshez. Ez sem akármilyen eredmény!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  17. Raszputyin: vagy te az USA nagykövetségre gondoltál? Bár, szerintem már ők is tudnak erről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  18. Eldrad, igen. Az USA budapesti nagykövetségre gondoltam. A magyar washingtoni nagykövetségnek nincs jelentősége. Nem számít mit olvasnak, vagy mit gondolnak. Egyébként sem gondolnak semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  19. Agyukra ment a totális hatalom. Annyira hozzászoktak, hogy itthon az alattvalókat, meg az ellenzéket, meg a médiát, meg mindenkit hülyének néznek, hogy azt hiszik a külvilággal is lehet így beszélni. El sem tudják képzelni, hogy valaki ne kajálja a demagóg fasiszta propagandájukat.
    Még pár ilyen megnyilatkozás mint ez, meg a gulyásgergely, meg a girószász, és a világ bohócát csinálják magukból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  20. Szerintem nagy az esélye, hogy az emlékművet valami jobbikos náci terrorista fogja felrobbantani. Ők már járatosak az ilyesmiben. Aztán majd rákenik az AN híveire. Na meg természetesen a zsidókra.

    A Reichstagot sem a kommunisták gyújtották fel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  21. Igen, igy van. Amerikai politikusoknak kell segiteni a magyar embereken. Hogy visszanyerhessék szabadságukat. Hogy eltűnjön a maffia kormány. Hogy az országot ne három haver uralja le, csak azért mert együtt jártak egyetemre.
    Ugye, Áder, Kövér, Orbán. Van-e olyan demokratikus ország, ahol ez az uralmi szint felállása? Aki tud ilyet irja meg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  22. Helyreigazítás:
    ja, bocs, nem a girószász, ő a Heller Ágnesbe kötött bele, hanem a stockholmi nagykövetasszonyunk, hogy a bánatba hívják azt a niemandot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. Hi Eldrad!
    Első Orsóféreg agytolulásához oly módon szeretnék hozzájárulni,
    hogy idecitálom egyik kedves kommentelő társunk örökbecsűjét:
    Hallgass a szívedre
    Szarj a Fideszre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  24. brávó AN ! csillagos ötös !
    ritka nagy pofonba futott bele a Magyar Külügyminisztérium, nevezzük nevén annak élén álló személyt is: Martonyi János.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  25. Öreg Titán
    Nincs is annál szebb mint mikor valaki helybe megy a pofonért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  26. Ez igen!! Többek közt ezért is szeretem az Amerikai Népszavát.
    Egyébként meg ki az a Martonyi János?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  27. Mivan a Grof Károlyi emlékmüvel és a meggyilkolt Demokráciával? Erröl beszéljen a Magyar Nemzetnek nevezett újság!!!???

    Milyen emlékmü? a Nem létezö! Milyen büncselekményröl van szó? Orvost de gyorsan!!! A Jobbik emberi életek kioltására szóllitja fel az embereket, itt megjegyzem a cigány gyilkosságokat- zsidók kirtássát ez a büncselekmény! Egy millio Magyar meggyilkolása az nem volt büncselekmény!? A megszállás emlékmü már csak a gondolata is Büncselekmény!!!
    Ez a Kormány NEM Normális!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ezért kell összefogni!!! Nem finnyáskodni! Mert ettöl csak rosszabb lesz! ( A következö Haddüzenet majd a Magyarországot körülvevö Országoknak szól ha ez a rohadt banda Marad!
    Talpra Magyar most hív a Haza!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  28. Úgy érzem – lehet, hogy tévedek, mert esetleg nem vettem eddig észre -, hogy Orbán országlásának egy fontos aspektusa mindeddig nem lett kibontva. Mégpedig az a populista hatalomtechnika, amellyel Orbán megerőszakolja és átértelmezi a valódi polgári demokráciát. Ennek a politikai manipulációnak az a lényege, hogy a humánus polgári demokráciák EGYIK alapelemét kiemeli a többi közül, és annak általa történő tiszteletét és érvényben tartását a zászlóján lobogtatva demonstrálva, elhomályosítva ezzel azt, hogy több MÁSIK úgyszintén alapvető kritériumot viszont súlyosan megsért. Amit betart és lobogtat, az a demokrácia TÖBBSÉGI elve. Ezért virít minduntalan a kétharmados parlamanti többségével, és a kormányzásának az ebből eredeztetett legitimitásával. Ugyanakkor a modern humán polgári demokráciák működésének ez nem minden más egyebet felülíró kritériuma, hanem ezzel együtt, ezzel párhuzamosan ezekben a társadalmakban működniük kell a FÉKEK ÉS ELLENSÚLYOK demokratikus kontrolljának, és a KISEBBSÉG védelmének is, az esetleges többségi méltánytalanságokkal szemben.
    .
    Amikor Orbán arra hivatkozik, hogy ő a többségi társadalom képviseketében jár el, akkor sajnos nem jár messze a valóságtól. Akármennyire is elszomorító, de a magyar társadalom eléggé világosan kinyilvánította, hogy alapjaiban egyetért Orbán Viktor kormányzásával. A német megszállási emlékmű, és az egész holokauszt emlékév programjai azonban nem fejezhetik ki egyszerű matematikai többségi alapon a társadalom álláspontját. Itt ezen a ponton lépnek be azoknak a polgári értékeknek a hiányai, amelyeket Orbán eltaposott, és nem hajlandó respektálni: a kisebbségek óhajainak és érzékenységének méltánylása, a fékek és ellensúlyok rendszerének működtetése.
    .
    Világossá kell tenni, hogy attól, hogy Orbán többségi társadalmi akaratot jelenít meg a politikai cselekedeteiben, attól az ő társadalma még simán lehet náci vagy fasiszta társadalom is, amelynek semmi köze nincs a humán polgári demokráciához. Orbán szándékosan és tudatosan visszaél az elmúlt korok társadalmi küzdelmeiben megjelenő tömegmozgalmak szerepével. Azok a társadalmi tömegmozgalmak ugyanis, amelyek az emberi egyenjogúságért, a társadalmi felemelkedés esélyeinek kiegyenlítéséért léptek fel NEM CSUPÁN TÖBBSÉGET, hanem ERKÖLCSI ÉRTÉKRENDET is felmutattak. Ezzel szemben akkor, amikor Orbán mellett felvonul a méreteiben impozáns BÉKEMENET, akkor ilyesmiről szó sincs, kizárólag a nyers erő felmutatásáról, méltányolható ERKÖLCSI ÉRTÉKTARTALOM NÉLKÜL !!!!
    .
    Ez az a TRÜKK, ez az a demokrácia eszköztárát manipulatív módon felhasználó hatalomtechnika, amellyel Orbánnak eddig sikerült ZAVARBA EJTENI ÉS MEGTÉVESZTENI az európai és magyar demokraták jó részét (az utóbbiakból azokat értem ide, akiket nem eleve lefizetett).
    .
    A polgári demokrácia alapelemeinek ilyen SZELEKTÍV használatára alapozott hatalomtechnikai trükknek és manipulációnak a leleplezése és széles körben való megismertetése rendkívül fontos lenne Orbán aljas politikájának és társadalmi következményeinek a felszámolásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  29. jogászka (2014. február 6. csütörtök 14:27)
    .
    Már éppen akartam írni előző hozzászólásaihoz, hogy ne legyen már ennyire naív, amikor odaértem miaszösz (rendkívül kiemelkedő véleményére) írt válaszához.
    .
    Amit a 2. pontba írt, az nem hogy nagyon igaz, hanem nagyon szomorú is. Ennek a népnek egy jó része buta, lusta, közönyös, empátiahiányos és gyáva.
    Vagyis ez a nép – amelyik hagyja a nyakán ülni ezt a fasiszta diktatúrát – nem érdemli meg, hogy egy durva mondat erejéig beavatkoznak Mo-i politikai kurzus (regnáló kormány) tevékenységébe.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  30. Lassan nem is kell ezt osztogatni, ahogy a minuszolók számát elnézem, néha többen vannak itt, mint mi. :) Mivel nem hiszem, hogy 100%-os analfabétáknak van kiadva, hogy a lefelé mutató ujjat kell nyomkodni, néha abban reménykedem, hogy ha el is olvasnak néhány mondatot, az a tudatalattiban el kezd azért dolgozni, még akkor is, ha nem akarják. Ha a marketingben működik, akkor itt is…
    Bizony, így minuszoljatok, meg lesztek fertőzve, akkor is, ha nem akarjátok. Előbb-utóbb kételkedni fogtok. Igen, te is, aki készülsz most elsőnek megnyomni a mínusz gombot, szép lassan el fogsz jutni oda, hogy a fán akarod látni a führeredet, fejjel lefelé lógva. Bizony, ti fogjátok megtenni, nekünk csak ki kell várnunk :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  31. Szeretném tudni MI? a harmadik megoldás?ha ez sem,az sem,akkor MI?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. szgabi (2014. február 6. csütörtök 16:46)
    .
    Többször kiakadtam már a mínuszolókon. Voltak olyan eseteim, amikor a tényekhez ragaszkodva szikáran csak a jogszabály idéztem ide. Azokat is tele mínuszolták.
    Végül is nem tudtam meg, hogy egyáltalán elolvasták-e, ha elolvasták megértették-e, s ha megértették miért nem értettek egyet saját megbízóikkal.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. Öreg Titán (2014. február 6. csütörtök 16:43)
    .
    Nem tudok elmenni szó nélkül amellett amit mondott, annyira tetszett. Ahhoz képest, hogy mint AN-es, csak turistáskodik itt ebben katyvaszban, kitűnően látja a dolgok lényegét.
    .
    Különösen ezt: “Amikor Orbán arra hivatkozik, hogy ő a többségi társadalom képviseletében jár el, akkor sajnos nem jár messze a valóságtól. Akármennyire is elszomorító, de a magyar társadalom eléggé világosan kinyilvánította, hogy alapjaiban egyetért Orbán Viktor kormányzásával.”.
    .
    Úgy tűnik, hogy ehhez a tisztánlátáshoz turistának kell lenni, kívülről és felülről kell látni a történéseket.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  34. Csak úgy megkérdezem:
    mi a véleményetek arról, hogy ha Hitler ma élne, és az általa kormányzott náci-fasiszta ország az EU tagja lenne, és mondjuk garanciákat tett volna le az EU tagállamai felé, hogy soha többé egyetlen zsidónak még csak a haja szálát sem görbíti meg, a szomszédaival pedig békés alapszeződéseket kötött volna, ugyanakkor odahaza hatalmas Békemenetekkel demonstrálná a többségi társadalmi óhajnak a személyében való megtestesülését, akkor vajon az az ország is ugyanúgy az EU tagja maradhatna, ahogy ma Magyarország?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  35. Gratulálok!
    .
    Remek válasz a Külügyminisztériumnak!
    Most már csak Kumin Ferenc levele hiányzik, abból a díszes társaságból!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  36. Kakucsi

    “A Magyar Királyságnak módjában állt volna megvédeni ártatlan és fegyvertelen állampolgárait. Nem tette, sőt lelkes és tevékeny résztvevője, végrehajtója volt a tömeggyilkosságnak!
    Magyar köztisztviselők írták össze a zsidó származású magyar állampolgárok névsorát, ők készítettek területi listákat.
    Magyar csendőrök és rendőrök zsúfoltak gettókba, majd tuszkoltak marhavagonokba több mint félmillió magyar állampolgárt!
    Magyar vasutasok indították és vitték ezeket a szerelvényeket a halálgyár felé!
    Ha ebből a sátáni láncolatból, akár csak egy is kiesett volna: a tömeggyilkosság NEM TÖRTÉNHETETT VOLNA MEG!”

    ..és ugyanazzal a lendülettel telepítették ki németeket , elvéve a javaikat is.
    Totális gátlástalanság. Néha már szégyenlem a politikai magyarságomat.
    Én a magam részéről elnézést kérek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. orbán gyerekei tudják hogy az apjuk egy népírtó rohadék ?
    hát az assonyka, amikor odahaza felszolgálja neki a vacsit ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  38. Öreg Titán
    Ne tégy már úgy, mintha nem tudnád, hogy az EU malmai is lassan őrölnek!
    Mire észrevennék hogy nem tartja be az ígéreteit, már rég felszámolta volna az EU-t.
    Vagy tűrnék, mert sok munka lenne kitagadni a családból.
    Egyszerűen nincsenek szankcióik (vagy nem használják azokat) az ilyen kétkulacsos politika ellen.
    Legalábbis úgy néz ki…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  39. Én úgy látom, hogy a szobor nőalakja Lilit, aki szárnyra bocsájtja a ragadozómadarat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. Én Dániában élek. Ez is megszállt ország volt. De itt a király is kitűzte magára a sárga csillagot! És amikor már látszott, hogy mi fog történni,az akkori “kollaboráns” kormány +a király megszervezte, hogy egy éjszaka alatt az ország összes(! ) hajóját, csónakját igénybe véve az itt élő összes zsidó vallású származású dánt átmentették Svédországba.
    1. Ezzel nem kérkednek, nem kérkedtek soha.
    2. A teljes lakosság összefogott, és nem volt áruló közöttük.
    3. Ma sem fontos nekik, h ki honnan jött, és milyen vallású. Egy kérésük van: fogadd el a másik hitét is! Ezért itt mindenki jól elvan a többiekkel, pedig itt is van mindenféle ember, a világ minden tájáról.A szükséges mértékig mindenki alkalmazkodik a többiekhez, és senkit nem zavar, ha a buszt vezető nőn esetleg fátyol van…
    Ezek után ugye értitek, hogy én miért csak vendég leszek Magyarországon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  41. Aha, szoval Hitler Europai Uniot akart…  meg Néro is…bar ez utobbi a Skandinav allamokat nem vette be a Zunioba, megelégedett afrikai gyarmatokkal…
    .
    Milyen igazad van Zoltan Batori!! hat most ebben a pillanatban mondta be a radio
    : az EU összeomlott.
    .
    Persze Pannonia jobban teljesit… Mivel a sar nem keveredik a vassal,( sic) jobb ha te is mashol és massal csevegsz ezekröl dolgokrol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. Ja, az előbbieket azért írtam le, mert úgy gondolom, ha a dán kiràly ezt megtehette, akkor talán Horthy is, meg az akkori kormány is megtehette volna, ha nem a vagyonra fájt volna a foguk.

    A történet vége egyébként az, hogy Dániában a szomszédok vigyáztak a házakra, állatokra, boltokra, és szinte hiánytalanul megtaláltak mindent a kimenekítettek, amikor a háború után visszatértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  43. gret49
    makkay lilla

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Drága Oldster,
    1/ Gyáva népnek nincs hazája…
    2/ A BEKATTANT ENYVESKEZŰ kifejtette, hogy ŐT és csakis ŐT illeti Magyarország egész földterülete, Ő, és csakis Ő HATÁROZHAT MINDEN ingó és ingatlan vagyonról ebben a szerencsétlen országban (persze trükkösen, ilyen-olyan adók, stb) …
    3/ Az EU és az USA is csak legyint, SZEVASZTOK PARASZTOK, oldjátok meg…
    Ennyi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  45. Kedves Pröhle Gergely!
    Felajánlom főnöködnek Martonyi Úrnak, Cavintonos infúzió kúránkat. Tudom, hogy léteznek ennél korszerűbb kezelések is, de az ismert okok következtében (“Magyarország jobban teljesít”) ez nem választható opció. Kedves Gergely, neked sajnos nincs módom kezelést felajánlani, de javaslom a Gerincgyógyászati Központot, ott biztosan jó kezekben leszel. Tisztelettel: dr. Donáth Ferenc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  46. freesia.smith!
    .
    Amit írt, attól olyan mértéktelen irigység fogott el, hogy szinte fájt. Ebben a fasiszta diktatúrában szinte elképzelhetetlen, hogy van egy ország, ahol így oldották meg a “zsidókérdést”.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  47. Sarah!
    .
    Hiányzik itt. Fontos lenne a véleménye. Sőt, iránymutató!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  48. Kedves Oldster!

    Azért a boldogságom fokozható lenne: ha Magyarországon élhetném át ugyanazt az összetartozás érzést és békés egymás mellett élést, mint amit itt tapasztalok. Akkor együtt lehetnék a súlyos beteg 92 éves édesapámmal, és nem 1800 kilométerről aggódnék az életéért… Bárcsak így lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  49. Csak legyen aki felrobbantja!
    Persze, ha nem épül meg, akkor is virtuálisan fel lesz robbantva, mert a rendszer akarja felállítani az emlékművet, csak valamilyen okból mégis elállszándékától. Mondhatni az ellenzők felrobbantották.
    (de azért sanszos, hogy meg fog épülni)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  50. Egyenes beszéd, mindenki levonhatja rá vonatkozóan a kellő következtetést, azok is akik kezdeményezték, azok is akik megszavazták az emlékmű felállítását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos