Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán megásta a saját politikai sírját 2014. január 24. péntek 10:23 | Bartus László

  • Hozzászólások(130)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán megásta a saját politikai sírját

Budapest – Orbán és rendszere átlépett egy határt. Lehet hazudni a rezsiről, szét lehet lopni az államot, lehet elosztani a trafikokat, budi helyett stadiont építeni a kert aljába. Egyet nem lehet: ipari méretekben elpusztított gyerekek, csecsemők, asszonyok és öregek, nők és férfiak, gázkamrába hurcolt és tömegsírba dobált emberek emlékét meggyalázni, az őket brutálisan bevagonírozó csendőröket tisztára mosni, Adolf Hitler szövetségesét rehabilitálni, a felelősséget elhárítani, és az egész magyar történelmet meghamisítani. Orbán a náci emlékművel ezt megteszi. Olyan erőszakot hajt végre a nép lelkén, amelyet nem lehet eltűrni, ez lázadáshoz vezet.

Orbán Viktor nem isten, hanem egy felcsúti politikus, akit négy évre megválasztottak miniszterelnöknek. Ez az ember ezt nem vette tudomásul, hanem az elmúlt négy évben kisajátította az országot, megváltoztatta a társadalmi rendet, elvette a polgárok jogait, a sötét középkorba lökte vissza szellemileg az országot. Egymagában eldöntötte, hogy átalakítja a Kossuth teret, szobrokat állít és dönt, átírja az Alkotmányt. Kisajátított mindent, lerombolta a végrehajtó hatalom minden kontrollját. Magánosította az állam vagyonát, a Magyarország nevű vállalkozás neki termel. Jobbágysorsba döntötte a “munkaalapú társadalom” kezdetű primitív szöveggel az országot, miközben egy kiváltságos réteg dőzsöl, a legpofátlanabb módon nyúlja le a köz vagyonát, amelyhez a köz jó képet vág. Úrizál, vadászatra jár egy mihaszna kontraszelektált talpnyaló réteg, Lázár János nevű senkik százmilliárdok fölött rendelkeznek.

Mindezt tétlenül nézte a nép és az értelmiség. Mindenki türelmesen várta, mi lesz ebből. Amíg van mit enni, van hol dolgozni, amíg nem muszáj konfrontálni, nem kell erőszakhoz folyamodni, addig mindenki kerülte a gondolatát is annak, hogy ellene álljon ennek a bűnszervezetnek. Elnézték, hogy megdöntötte az alkotmányos rendet, pedig az egy államellenes bűncselekmény, eltűrték, hogy elvegyék a nyugdíj-megtakarításukat, hajlandóságot mutattak arra, hogy tudomásul vegyék az új rendszert, és egy választási csaláshoz asszisztáljanak, illegtim önkényuralmat legitimáljanak. Orbánnak szerencséje volt, mert sehol a világon még egy ilyen türelmes népet nem talált volna. A világ bármely pontján ennek a negyedéért felakasztották volna az első fára.

Most egy olyan határhoz érkezett, amikor ez a türelmes – és sok tekintetben bamba – nép nem tűrhet tovább. Hazudozhatnak a rezsiről, de népirtásról nem hazudozhatnak. Nem tagadhatják le, hogy kik hajtották a család felét marhavagonba, kik keresték a szeretett szülők valamennyi testnyílásában az aranyat és a pénzt, kik küldték a rámpára az öt-hatéves kislányokat és kisfiúkat, hogy utána tömegsírban végezzék. Nem írhatja át Orbán Viktor a magyar történelmet, nem gyalázhatja meg a tömeggyilkoságok áldozatait, a hozzátartozóikat és az egész magyar népet sem, amely ennek a bűncselekménysorozatnak nagyobb áldozata, mint azok a zsidók, akiknek a vágóhídra hajtását ők tétlenül és közömbösen végignézték. Ott van vége, amikor a gyermeket kitépték az anyja kezéből, és hazudni akarnak arról, hogy ezt ki tette.

Orbán, itt van vége! Elég volt! Ezt már nem!

Lehet gyurcsányozni, lehet felfújt pulyka módjára ostoba baromságokat beszélni a hanyatló Nyugatról, Móricka mondhat nagy jövendöléseket a korszakváltásokról. Kicserélheti az utcanévtáblákat, elüldözheti az ország ifjúságának színe-javát. De azt, hogy Adolf Hitler cimborájából, egy korlátolt, politikai analfabétából, egy tömeggyilkos idiótából hőst csináljon, átirja a magyar történelmet, egy hazug világba kényszerítse az Európai Unióba tartozó ország lakosságát, és egy sunyi antiszemita, fasiszta rendszert vezessen be, ahol feltépi a legfájóbb sebeket, azt már nem.  Elég volt a nácikból, a menetelő rasszista csőcselékből, a magukat történésznek nevező agyalágyult hülyékből, a képmutatásból, a kettős beszédből, a Mein Kampf felmondásából. Nem fogjuk elnézni, eltűrni, megengedni, hogy tovább hülyének nézz bennünket, és mi pedig eljátsszuk a hülyét. Orbán átlépett egy határt, és ha most nem áll meg, akkor neki vége.

Elérkeztél a falhoz. Nem sok idő kell, és az emberek befejezik az értelmetlen aláírásgyűjtögetéseket, felhívásokat és tiltakozásokat,  pótcselekvéseket, kiszállnak a fotelból, és kimennek az utcára, hogy megkeressenek téged. Ennek nagyon rossz vége lesz. Ha fel mersz építeni egy német megszálló emlékművet, és azt mered mondani, hogy a magyarokat a nácik kényszerítették a deportálásokra, és a magyarok nem tehettek semmiről, ha meghamisítod a közelmúlt történelmét, ha felszabadítod a náci gyűlölet démonait, az antiszemitizmusban rejlő pokoli erőket, akkor neked véged van. Lehet, hogy nem most mennek ki az utcára megtekerni a nyakadat, de biztos lehetsz benne, hogy ha ezt meg mered csinálni, itt fordulóponthoz érkeztél. Amint leleplezitek ezt a mocskot, elszakad egy szál, és attól kezdve, kisfiam, a te perceid meg vannak számlálva. Ellenség vagy, gyilkosok barátja, potenciális gyilkos és gonosztevő, egy megszálló, akivel szemben fel kell lépni, akit el kell zavarni, akivel szemben minden eszköz megengedett. Jól vigyázz, mit szabadítasz magadra és az országra.

Lehet, hogy a felszínen semmi nem látszik. De a szívek megváltoznak, akik eddig elhúzódtak, belső emigrációba vonultak, tanácskozni kezdenek. Nem lesz egyetlen nyugodt perced és éjszakád, soha nem tudhatod, melyik percben tör ki a vulkán, amely elsöpör. Olyan rétegét sérted az emberi léleknek, amely mindennél fontosabbá teszi, hogy eltakarodj. A leggyűlölteb és legutáltabb ember leszel a földön és a magyar történelemben azért, amit az országra szabadítottál. Egy olyan országra, amely békében élhetett volna a szabad és demokratikus világ részeként, békében a szomszédaival és belül egymással. De te a pokol száját nyitod meg, minden ok nélkül. Nem tudod, hogy a náci sassal és a Gábriel arkangyallal milyen erőket szabadítasz az országra. És nem tudod, hogy azzal szemben milyen elementáris erő fog feltörni. Megcsinálhatod, lehetséges, hogy csend fog körülvenni, de az a vihar előtti csend lesz. Attól a perctől kezdve neked véged. Olyan dologba avatkozol, amely fölött nincs hatalmad. Attól kezdve nem számít, hány évig uralkodsz még.

Neked véged. Életveszélyesé váltál, akit el kell takarítani. Mostantól ellenség vagy. Te vagy az a sas.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (412 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +542 ( 692 szavazatból)
Orbán megásta a saját politikai sírját , 4.5 out of 5 based on 412 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(130)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

130 Reader’s Comments

  1. Már ígérnek fűt-fát, de leginkább totál agyhalottnak nézik az embereket, nem szoc. támogatást adják vissza a rezsihez, hanem árat csökkentenek, kiknek jó ez, hogy több fokkal melegebb lesz a medencéjük, hát nekik?
    A pedagógusoknak jövő szeptemberre béremelés, ja, mint idén szept.-ben.
    Biztosan van még aki hisz nekik.
    -
    http://nepszava.hu/cikk/1008993-rogan-a-paksi-eromu-megujitasa-a-rezsicsokkentes-zaloga
    -
    Há’ bizti rátok szavazok…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (43 szavazatból)
  2. De szép is lenne, ha Sarkozy (lehetõleg Merkel asszonnyal és a pápával édes hármasban) a hétfõ délutáni párizsi UNESCO-konferencián kinyilvánítaná, hogy:

    1. Azok a rezsimek, melyek a II. Vh.-ban Hitler szövetségeseként, az USA-nak és/vagy Nagy-Britanniának hadat üzenve küldték harcba országuk katonáit: semmiképpen sem tekinthetõek demokratáknak.

    2. Azok a rezsimek, melyek 1920 és 1944 között nemhogy nem védték meg országuk zsidó(nak minõsített) lakosságát, hanem aktívan részt vettek a jogfosztásukban, kifosztásukban, majd halálba küldésükben: semmiképpen sem tekinthetõek keresztényeknek.

    3. Mivel a Horthy-rezsimre teljesül mindkét fenti feltétel: semmiképpen sem tekinthetõ sem kereszténynek, sem demokratának – következésképpen kereszténydemokratának sem.

    4. Egy olyan magyar, magát kereszténydemokratának beállítani próbáló párt/kormány, mely nem határolja el magát kõkeményen a Horthyzmustól, és nem deklarálja, hogy a Horthy-korszak összességében sem demokratának, sem kereszténynek nem tekinthetõ: maga sem tekinthetõ sem demokratának, sem kereszténynek.

    5. Mindaddig, amíg a magát kereszténydemokratának beállítani próbáló Fidesz/KDNP-re nem teljesül az elõzõ pontban leírt feltétel: semmiképpen sem tekinthetõ sem kereszténynek, sem demokratának – következésképpen kereszténydemokratának sem.

    Egészen biztos vagyok benne, hogy Horthyt és rendszerét sem Konrad Adenauer, sem Robert Schuman nem tekintette nemhogy kereszténydemokratának, de még szalonképesnek sem.

    Az a szomorú helyzet, hogy mindaddig, amíg mindezt csak mi, “libsikomcsik” hajtogatjuk – bármennyire igaz is: nincs igazán súlya. Sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +66 (134 szavazatból)
  3. Gonoszka /egy színfolt/

    A világon SEHOL nincs náci emlékmű!
    Egyetlen féreg sem állhat szemben az emberiséggel!
    Minden ember kötelessége eltaposni azt a mételyt, amely szemben álla tisztességgel.
    Azt, a magát “művésznek” hirdető senkit, azt a tömjénszagot árasztó sátánt kell első sorban megsemmisíteni, amelyek ezt az őrült eszmét élesztik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (87 szavazatból)
  4. 1.”A TÖRTÉNELEM AZ ÉLET TANÍTÓMESTERE”. LATIN MONDÁS, AMI AZ ŰRHAJÓK KORÁBAN IS IGAZ, MERT VANNAK ÖRÖK IGAZSÁGOK, AMIK AKKOR IS “ODAHATNAK”, HA NEM VESZÜNK RÓLUK TUDOMÁST, AZTÁN BÁNHATJUK! 2. A TÖRTÉNELEM ISMÉTLI ÖNMAGÁT… 3. A MAI NAGYHATALMAKNAK VALAMIÉRT NEM ÉRDEKÜK (A GAZDASÁGI VÁLSÁG A FASIZMUSNAK KEDVEZ?…) KÖZBELÉPNI BÁRMILYEN ESZKÖZZEL… 4. A FOLYAMATELLEMZÉS AZT VALÓSZÍNŰSÍTI, HOGY NAGYOBB BAJ IS LEHET, EGYRE INKÁBB… HITLER TITKA ELSŐSORBAN AZ EMBEREK MILLIÓINAK ZSENIÁLIS ELKÁBÍTÁSA VOLT ÉS SOKÁIG ÍGY LÉPÉSELŐNYBEN VOLT MINENLIVEL SZEMBEN. 5. HIHETETLEN! EZ A FOLYAMAT ISMÉTLŐDIK EGY KICSI, GYENGE ORSZÁGBAN, AZ EURÓPÁBAN, 2014.-BEN?! 6. VIGYÁZZATOK! A FIDESZ “KOMMUNIKÁCIÓS ZSENI”!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (37 szavazatból)
  5. Kiegészítés.
    1.”A TÖRTÉNELEM AZ ÉLET TANÍTÓMESTERE”. LATIN MONDÁS, AMI AZ ŰRHAJÓK KORÁBAN IS IGAZ, MERT VANNAK ÖRÖK IGAZSÁGOK, AMIK AKKOR IS “ODAHATNAK”, HA NEM VESZÜNK RÓLUK TUDOMÁST, AZTÁN BÁNHATJUK! 2. A TÖRTÉNELEM ISMÉTLI ÖNMAGÁT… 3. A MAI NAGYHATALMAKNAK VALAMIÉRT NEM ÉRDEKÜK (A GAZDASÁGI VÁLSÁGGAL VANNAK ELFOGLALVA?…) KÖZBELÉPNI BÁRMILYEN ESZKÖZZEL… 4. A FOLYAMATELLEMZÉS AZT VALÓSZÍNŰSÍTI, HOGY NAGYOBB BAJ IS LEHET, EGYRE INKÁBB… HITLER TITKA ELSŐSORBAN AZ EMBEREK MILLIÓINAK ZSENIÁLIS ELKÁBÍTÁSA VOLT ÉS SOKÁIG ÍGY LÉPÉSELŐNYBEN VOLT MINENKIVEL SZEMBEN. 5. HIHETETLEN! EZ A FOLYAMAT ISMÉTLŐDIK EGY KICSI, GYENGE ORSZÁGBAN, EURÓPÁBAN, 2014.-BEN?! 6. VIGYÁZZATOK! A FIDESZ “KOMMUNIKÁCIÓS ZSENI”!!! 7. NE LÁZADOZZUNK, EZ VAN! A VIHAR ELLEN SE LÁZADUNK, MAJD ELMÚLIK!…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  6. Orbán a rokkantak elleni törvényekkel /a rokkantak között csak “Mengele”törvényként emlegetett /gyalázatos, általános jogpolitikai alapelveket,nemzetközi jogot és alkotmányos jogot teljesen semmibe vevő,emberi jogokat sárba tipró jogszabályokkal és ezen jogszabályok végrehajtási utasításaival olyan helyzetbe hozott egy kisebbséget/rokkantak kisebbségét/hogy a törvények betartása és betartatása következtében e kisebbség mely védekezésre képtelen,olyan helyzetbe kerül,hogy az veszélyezteti életüket,testi épségüket,és a halálukat is okozhatja.Ezen intézkedései a jogalkotónak kísértetiesen hasonlatos, mondhatni azonos,egyenlő,vagy súlyosabb azon diszkriminatív törvényekkel,mint amikor zsidó honfitársainkat súlytották,és diszkriminálták az l. zsidótörvénnyel 1938.-ban!Hogy történhet meg egy “rokkant holokauszt ” előkészülete a XXl.században Európa közepén,egy védekezésre képtelen kisebbség ellen!?A holokauszt 70.évfordulóján fel kell lépni ez ellen a diszkrimináció ellen is,és az ellen pedig mindenekelőtt,hogy Magyarországon az Orbáni “Neofasizmus” nehogy a megsemmisülés útjára vigye e nemzetet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (55 szavazatból)
  7. Hát igen, folyamatelemzés… Csalók kiszűrésével indult… Figyelemelterelés “fontosabb” dolgok felé… A beteg rokkantak már kevesebb pénzt kapnak… Ha ezt is eltűrik, jöhet lassan-lassan-lassan az öregségi nyugdíjak csökkentése… Fő, hogy ők egyre jobban élnek (a magánnyugdíjvagyon örökölhető magántulajdon volt!)…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (34 szavazatból)
  8. Igen, kedves Laci, egyetértek, meg fog bukni OV (szerintem már meg is bukott), már régóta ássa a sírját buzgón… De most begyorsult. Mert vesztét érzi? Már csak a Rosszabbikban reménykedhet? Igen, ez a sasos cucc balegyenes önmagának, ha a paksi atombomba nem lenne elég… Ebben a rémségben csak az a jó, hogy az ország polgárai kénytelenek megvitatni életbevágóan fontos dolgokat múltról, jelenről, jövőről. ÉS KÉNYTELENEK LESZNEK DÖNTENI! zért kel elmenni szavazni! Szép csöndben elküldeni, és utána vigyázni, ne lehessenek ugyanolyan rombolóak ellenzékben, mint korábban. De most már ez is veszni látszik a számukra, 0 erkölcsi fölényük marad bármire.
    És el kell menni tüntetni feb. 1-én 15 órakor a Szabadság térre, én ott leszek, viszem a kis piros-fehér-zöld sodrófámat, rajta néhány felirattal: Ho Horthy, No Orbán, No “Jobbik” , No fidesz…
    És ezúton is kérek mindenkit, hogy azt hogy “Jobbik”, ne mondják-írják, legfeljebb idézőjelben, ill. használják, hogy: Rosszabbik (Copyright: Zdeborsky), illetve vegyék fel a kesztyűt az interneten garázdálkodó trollokkal szemben. udvarias lemagázással kell őket elküldeni a p…ba! Már elnézést.. Természetesen pokolt akartam mondani…. Ha győzünk, a szobor megy a parkba, ha nem, mehetünk máris robbantani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (43 szavazatból)
  9. A robbantásról lebeszélek mindenkit: ön- és közveszélyes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  10. http://www.hir24.hu/belfold/2014/01/27/repuloteret-kap-felcsut/#a3
    -
    Na ugye, hogy teli a Liberó!
    Gyors menekülés, repülővel!
    A világ bármely részére megy, mindenütt reszketni fog – ez az ő kikapart gesztenyéje!
    Az internetizé, a bankkártyahasználata – pillanatok alatt kideríti hol van!
    Túl sokat markolni a közösből, túl rövid idő alatt és ezt nem látni hova vezet – ki mondja, hogy remek politikus?!
    Ez egy félhülye, mert az igaz, hogy a rabláshoz ért, na de hol van itt a politikus?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (29 szavazatból)
  11. Na ugye hogy ez az Orbán nem egy remek politikus,hanem valóban egy félhülye aki csak az ország kirablásához ért de ahhoz nagyon! –de a nép nem felejt és hamarosan meg ássa a saját sírját ez a félkegyelmű felcsúti törpe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (35 szavazatból)
  12. Na ugye hogy ez az Orbán nem egy remek politikus,hanem valóban egy félhülye aki csak az ország kirablásához ért de ahhoz nagyon! –de a nép nem felejt és hamarosan meg ássa a saját sírját ez a félkegyelmű felcsúti törpe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (17 szavazatból)
  13. http://www.atv.hu/belfold/20140126-idogeppel-megakadalyozna-a-paksi-atomeromu-epiteset-illes-zoltan
    -
    Ilyenekkel körülvéve, ki csodálkozik a sírásón?
    De ezzel a haza sírját is megásták és ez a nagy baj, a franc bánja, hogy mennyire mélyre ássak magukat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  14. http://nol.hu/archivum/atvilagitott_klik__zurzavar_a_kobon
    -
    Bármerre nézünk, mindenütt zűrzavar van – minden nap hallani valami kontárságot, csoda, hogy még működik az ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  15. http://www.stop.hu/kultura/nem-asszisztal-a-rombolashoz-lemondott-az-iparmuveszeti-muzeum-foigazgatoja/1211759/
    -
    Aki nem asszisztál a romboláshoz, az lemond.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  16. Ne bancsatok man a magyarokat. Szegeny, fejlodesben visszamaradt, orvosi nyelven MONGOLOID tarsasag, amelyik keptelen a tenyekkel szembenezni es az osszes stoba hibaikert, buneikert mindig mast okolnak. Sajnalatra melto egy fajzat, amelyik, mint az etruskok aztekok, stb. el fog tunni a nepek csaladjabol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -28 (38 szavazatból)
  17. Csak jelezni kívánom, hogy a korlátlan, ellenőrizetlen, az aljas ösztönökre építő hatalom szemében bárki lehet „zsidó”, de azok is, akik ma mélyen sunnyognak és lapítanak.

    I would like to note that in eyes of the neo-Nazis and supporters anyone can be a “Jew”, including those who are in deep slumber and are careful not to be seen or heard.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  18. Egy komment, amit e-mailen terjed!

    „Bartusnak ezúttal mindenben igaza van, kivéve a végkövetkeztetést. Az 1938-as faji trv.-ek szerint magyarnak tekintett lakosság 90%-át tökéletesen hidegen hagyja az egész, fel se fogja, vagy ha igen, leszarja.
    Ha meg külföldről figyelmeztetik Orbánt, még biztosabb lesz a győzelme, a Jobbikkal együtt 75%-ot is szerezhet.
    Bartus kifejezetten bolond, ha azt hiszi, h a dolgozó magyar népet erkölcsi megfontolásokkal mozgósítani lehet.
    Apám a háború előtt az újpesti Berzeviczy u.-ban lakott, 4 fiútestvérével és nagyszüleimmel egy házban. 8 lakás volt a 2-szintes házban, ebből 6 a Grünwaldokhoz (családomhoz) tartozott s mellettük két magyar család élt.
    Az 5 fiú munkaszolgálatosként Oroszországban volt, a nagyszülők 5 mennyel és a 6 unokával a házban.
    A két magyar család velejéig utálta egymást, jobban, mint a Grünwaldokat. Az egyik az emeleten lakott, a másik a földszinten. Az emeleti magyar mesélte apámnak a háború után:
    A deportálás pillanatában apám felesége, Blau Rózsa minden mozgatható értéket egy kis zsákban összegyűjtött, átkötötte, s levitte a földszinti magyar családhoz. Ott letérdelt előttük, átadta a batyut, azt mondván: minden az övék, kevés arany, ezüst, Rosenthal porcelán, nem kéri vissza, csak a lányát, féltestvéremet, az akkor 5. évében járó Grünwald Mariannt fogadják be. A magyar családfő azt felelte: amit itt akarsz hagyni, előbb-utóbb úgyis a mienk lesz, s nem vállalunk semmi kockázatot a kurva lányod miatt.
    Valóban minden az övék lett, Grünwald Mariann (sz.1939 jan. 4) így vonult a gázba nagymamámmal és nagypapámmal, 44 júniusában.
    Drága apám végzetes tévedése volt, hogy ide jött vissza, anyámé még drámaibb. Őt a budakeszi tüdőszanatóriumban egy debreceni betegtársa küldte a deportáló vagonba. Pongyolában, fapapucsban.
    Életemnek ebben a szakaszában egyre jobban nyomaszt a gondolat, hogy itt kell élnem.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (32 szavazatból)
  19. admin,
    “Es amiota az Orban-banda hatalomra jutott, nem is voltam abban az orszagban,”
    Ez túlzás, vagy indulatodból következő tévesztés.
    Koszorúzás, 2011 július 2

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  20. @girbegurba: Bocsánat, tényleg, igaz. Elfelejtettem, hogy az már utána volt. Elnézést. De azóta nem voltam. Az maradt meg bennem, hogy már két nyarat sem otthon töltöttem azért, mert nem vagyok rájuk kíváncsi. Ezért le is veszem a válaszomat, mert pontatlan állítás van benne.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  21. Bartus Úr!

    Orbánról minden lepereg, egy fék nélküli KAMAZ sem tudná eltakaritani a politika szinpadáról sajnos. Ilyen saját sirját megásta dolog nem járható út ellene. Bele is kell lökni és nem hagyni hogy kimásszon.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  22. eszteredler,
    Berzeviczy utca? Ott az Árpád úttol befelé, a játszótér sarkán az az egyemeletes ház, kőlábazat, sárga/sárgás vkolás, nagy, erős kapuval ?
    Grünwald? Mondd csak, te nem egy jókora, fekete lány vagy? Ismert neked ez a név, hogy Wissmann Sándor? Ez a Grünwald bácsi nem egy kopaszodó férfi volt?
    A felesége is egy “erős” asszony, nem tudtam, mit éltek át. Csak jártam arrafelé, …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  23. Hallottatok, hetvegen megint lezarjak a Cinege utcat fenyegetes miatt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  24. Szomjankórász

    Fosik a Führer, a TEK reggelente kicseréli a teleszart gatyát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  25. Szomjankórász

    Fosik a Führer, a TEK reggelente kicseréli a teleszart gatyát. Ezért a lezárás.
    A beszari bolseViktor pedig 68 nap múlva biztos helyre kerülhet: a grazi gyogyóba, élethosszig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  26. Feldmayer ur okos ember…ilyenkor nem kerek bocsanatot ….csak a konkret szavakert…de elkulonitem a velemeny abszolut szabadsahato
    Nem tanacs,,, csak egyertelmn..”jozsef attila a mscdka nem fog kinn es bent egeret /sajnos nem megy az iras zaklatottab vagyok attol ami a szobor mogott van.egyertemuen kell fogalmazni es kial
    Ni.,,,, ilyen idoket elunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  27. ZA
    Náluk már az is fenyegetés, hogy valakik nincsenek velük.
    Okt. 23-i beszéd: ….készüljetek….
    Kerítenek maguknak okot a készüléshez.
    -
    Én csak azt nem értem, hogy “ekkora felhatalmazással”, hogy lehetett ennyire elrontani?!
    Minden az ölükbe hullott – érdemtelenül – szépen, lassan is elérhették volna céljukat.
    De valamiért kapkodniuk kellett, talán a zsigereikben érezték, hiába ez a túllihegett felhatalmazásuk, ez már nem az az emberanyag, akikről úgy gondolták, hogy minden simán megetethető velük, az ország nem a Kossuth tér hugyenottáiból áll, élnek itt emberek is.
    Hogy még nincsenek az utcán, az tény és való, de azt, hogy mi van a fejekben, azt csak el tudjuk képzelni – erről szól a választási csűr-csavar!
    -
    A múltban vájkálás a csőcseléknek bejön, tehetetlen dühüket van kikre vetíteni:
    -
    De:
    “Ha meg akarod változtatni a múltat, újra át kell élned azt…”
    -
    ez egy filmajánló jelszava – valami ilyesmi felé tántorognak és rángatják bele az országot!
    Olvasva a hazai oldalakon a hozzászólásokat, az ember felhagy minden reménnyel, ennyi ocsmány, holokamuzó, zsidózó, cigányozó lényt ebben a kis országban, ez egy rettenet!
    Menjenek haza, ne itt rontsák a levegőt – írják a mély magyar hazafiak, mert nekik már joguk van eldönteni, hogy ki élhet itt!
    Csak akkor verik a mellüket a tehetséges magyar népről, ha a Nobel-díjasokat emlegetik, akkor azok is magyarok, pedig csak egy, Szent-Györgyi Albert vette át a Nobel-díjat itthonról, a többiek már külföldön éltek.
    Ebből a szennyből nem tudom, hogyan foguk kilábalni – sima nem lesz.
    -
    topi mackó
    2014. január 28. kedd
    20:15
    Én is így gondolom, csak a kivitele nem tiszta még…mert amit ez az izé beleültetett a fejekbe, az gyökeret vert és burjánzik!
    Ha az ország gazdaságilag rendben lenne, az emberek jobban élhetnének, az lenne a megoldás, akkor nem kellene bűnbak, de annyira lerabolták az országot, hogy ezt nem teszi lehetővé, kellenek a bűnbakok és ez a 22-s csapdája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  28. Ezért is értek egyet azzal, hogy ezeknek a törvényeknek örökre érvényben kell maradniuk!: http://hu.wikipedia.org/wiki/Bene%C5%A1-dekr%C3%A9tumok
    A legjobb az lenne annak a nemzetnek, ha beleolvadna valamilyen másikba, és a gyűlölködő mentalitása megszűnne az azt hordozó kultúrájával és nyelvével együtt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (10 szavazatból)
  29. mióta az eszemet tudom baloldali vagyok, de ebben a témában csak azt mondhatom, hogy egyszerűen nem értem, hogy lehet ezt ennyire nem érteni/félreérteni… ráadásul alapból nem is érdekelt a téma, sem az emlékmű léte, sem nem léte sem igazán…..

    de vegyük már észre, hogy ez nem egy náci emlékmű lesz, hanem épp ellenkezőleg!!! ez tényleg ennyire nehéz???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (22 szavazatból)
  30. Úgy érzem – lehet, hogy tévedek, mert esetleg nem vettem eddig észre -, hogy Orbán országlásának egy fontos aspektusa mindeddig nem lett kibontva. Mégpedig az a populista hatalomtechnika, amellyel Orbán megerőszakolja és átértelmezi a valódi polgári demokráciát. Ennek a politikai manipulációnak az a lényege, hogy a humánus polgári demokráciák EGYIK alapelemét kiemeli a többi közül, és annak általa történő tiszteletét és érvényben tartását a zászlóján lobogtatva demonstrálva, elhomályosítva ezzel azt, hogy több MÁSIK úgyszintén alapvető kritériumot viszont súlyosan megsért. Amit betart és lobogtat, az a demokrácia TÖBBSÉGI elve. Ezért virít minduntalan a kétharmados parlamanti többségével, és a kormányzásának az ebből eredeztetett legitimitásával. Ugyanakkor a modern humán polgári demokráciák működésének ez nem minden más egyebet felülíró kritériuma, hanem ezzel együtt, ezzel párhuzamosan ezekben a társadalmakban működniük kell a FÉKEK ÉS ELLENSÚLYOK demokratikus kontrolljának, és a KISEBBSÉG védelmének is, az esetleges többségi méltánytalanságokkal szemben.
    .
    Amikor Orbán arra hivatkozik, hogy ő a többségi társadalom képviseketében jár el, akkor sajnos nem jár messze a valóságtól. Akármennyire is elszomorító, de a magyar társadalom eléggé világosan kinyilvánította, hogy alapjaiban egyetért Orbán Viktor kormányzásával. A német megszállási emlékmű, és az egész holokauszt emlékév programjai azonban nem fejezhetik ki egyszerű matematikai többségi alapon a társadalom álláspontját. Itt ezen a ponton lépnek be azoknak a polgári értékeknek a hiányai, amelyeket Orbán eltaposott, és nem hajlandó respektálni: a kisebbségek óhajainak és érzékenységének méltánylása, a fékek és ellensúlyok rendszerének működtetése.
    .
    Világossá kell tenni, hogy attól, hogy Orbán többségi társadalmi akaratot jelenít meg a politikai cselekedeteiben, attól az ő társadalma még simán lehet náci vagy fasiszta társadalom is, amelynek semmi köze nincs a humán polgári demokráciához. Orbán szándékosan és tudatosan visszaél az elmúlt korok társadalmi küzdelmeiben megjelenő tömegmozgalmak szerepével. Azok a társadalmi tömegmozgalmak ugyanis, amelyek az emberi egyenjogúságért, a társadalmi felemelkedés esélyeinek kiegyenlítéséért léptek fel NEM CSUPÁN TÖBBSÉGET, hanem ERKÖLCSI ÉRTÉKRENDET is felmutattak. Ezzel szemben akkor, amikor Orbán mellett felvonul a méreteiben impozáns BÉKEMENET, akkor ilyesmiről szó sincs, kizárólag a nyers erő felmutatásáról, méltányolható ERKÖLCSI ÉRTÉKTARTALOM NÉLKÜL !!!!
    .
    Ez az a TRÜKK, ez az a demokrácia eszköztárát manipulatív módon felhasználó hatalomtechnika, amellyel Orbánnak eddig sikerült ZAVARBA EJTENI ÉS MEGTÉVESZTENI az európai és magyar demokraták jó részét (az utóbbiakból azokat értem ide, akiket nem eleve lefizetett).
    .
    A polgári demokrácia alapelemeinek ilyen SZELEKTÍV használatára alapozott hatalomtechnikai trükknek és manipulációnak a leleplezése és széles körben való megismertetése rendkívül fontos lenne Orbán aljas politikájának és társadalmi következményeinek a felszámolásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos