Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az alaptörvényt érinti az emlékmű ügye 2014. február 6. csütörtök 18:23 | Bartus László

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az alaptörvényt érinti az emlékmű ügye

Budapest – Lázár János államtitkár a Zsidó Közösségi Kerekasztal ülése után kijelentette: “történelemhamisítás lenne azt állítani, hogy az 1944. március 19-i megszállással Magyarország nem vesztette el a szuverenitását”. Ez a kijelentés rámutat arra, hogy a német megszállás emlékműve a Fidesz illegitim alaptörvényét érinti, mivel az emlékmű az alaptörvénybe foglalt hazugság képi megformálása. A náci emlékmű összhangban van a Fidesz alaptörvényével, és pontosan azt fejezi ki. A kettő elleni tiltakozást ezért nem lehetne különválasztani: aki elutasítja az emlékművet, ugyanolyan erővel kell elutasítania a Fidesz által létrehozott egypárti alaptörvényt is.

Magyarország akkor veszítette volna el a szuverenitását, ha ellenállt volna a német bevonulásnak, felmondta volna a náci Németországgal való szövetséget, és a bevonulók megszállókká váltak volna, és ráerőltették volna az akaratukat Magyarországra. Ebben az esetben lemondott volna a kormányzó és nem lett volna legitim magyar kormány, hanem a megszállók vették volna át az uralmat és a közigazgatást. Ezzel szemben az történt, hogy a náci Németország csupán azokat az ígéreteket kérte számon, amelyeket Horthy és Magyarországa korábban vállalt és szövetségesi feladatainak teljesítését követelte meg. Magyarország kormányzója és legitim kormánya ezt addigi ideológiájának, államrendjének és a nácikkal való szövetségének megfelelően önként megtette. Magyarország szuverén módon teljesítette önként a náci Németországgal szemben vállalt szövetségesi kötelezettségeit.

Lázár szerint “történelemhamisítás”, ha nem ismerjük el, hogy Magyarország 1944. március 19-én elveszítette szuverenitását. Mivel a náci emlékmű éppen ezt kívánja szimbolizálni, Lázár ezzel megvédi az emlékmű üzenetét és létjogosultságát. Mindkét oldal történelemhamisításról beszél, de a magyar kormány álláspontjában van egy furfangos trükk: miközben részben elismeri a deportálásokban a magyar felelősséget, azt állítja, hogy azokért a német megszállás a felelős.

Csakhogy a történelmi tények ellentmondanak ennek: a magyar hatóságok maguk döntöttek úgy, hogy a német kérésnek eleget tesznek, Horthy szabad kezet adott az általa kinevezett magyar kormánynak a zsidókérdés vonatkozásában. A végrehajtás és annak módja pedig a történelmi tények alapján egyértelműen azt mutatja, hogy az nem a német nyomás hatására történt, hanem a magyarok a németeket is zavarbe ejtő gyorsasággal, precizitással és kegyetlenséggel hajtották végre a gettósítást és a deportálást. Ezen nem változtat az a tény, hogy a nácik nyomatékosították és számon kérték a magyar ígéreteket, mert a magyar kormány ezután önként és saját hatáskörében cselekedett.

Így kap értelmet az 1941-es deportálások “idegenrendészeti eljárásnak” való nevezése, ennek híján ugyanis teljesen világossá válik, hogy Magyarország már megkezdte és végrehajtott zsidó deportálásokat jóval a német bevonulás előtt is. Ezért kell letagadni Kamenyec-Podolszkijt, hogy a fasiszta Horthy-rendszer, amelynek újbóli bevezetése zajlik, megmaradjon makulátlannak. Minden mindennel összefügg: bevették az alaptörvénybe, intézetet hoztak létre a hazugság elmélet megalapozására, ezeket tanítják az iskolában, emlékmű hirdeti a főváros egyik legfontosabb terén és ebből vezetik le a mindennapi életre vonatkozó törvényeket: a sztrájkjog, a felekezeti egyenlőség, a lelkiismereti szabadság, a szabad választások, az oktatás szabadsága és minden más hasonló jog eltörlését. Ez egy rendszer, amelynek elemeit nem lehet elválastzani egymástól.

Magyarország 1944. október 15-én veszítette el az önrendelkezését, amikor Horthy a németekkel szembeni döntést hozott és megpróbált kiugrani a háborúból. Ekkor a fiát elrabolták, őt lemondatták és internálták. Ekkor veszítette el magyarország az önrendelkezését. A náci szövetséges fasisztákat mentegető Orbán-kormány történelemhamisító hazugsága abban áll, hogy a szuverenitás elvesztését szándékosan a deportálások elé helyezze, hogy az antiszemita kurzus zsidókkal szemben elkövetett bűneit a német nácikra hárítsa. Ez történelemhamisítás, a holokauszttagadás egyik formája, és antiszemita uszítás.

Lázár a Fidesz képviseletében azonban nem mondhat mást, mert a Fidesz által magyarországra erőltetett, semmiféle legitimációval nem rendelkező, törvénytelen alaptörvényében ugyanezt a történelemhamisítást fogalmazta meg. Ez azt jelenti, hogy a náci emlékmű által megfogalmazott történelemhamisító ideológia az Orbán-rendszer egyik alapja, Magyarország fundamentuma. Ezért, ha Orbán sajját alaptörvényével összhangban akar eljárni, akkor nem is tehet mást, minthogy megeépíti a náci emlékművet. Ezzel azonban egyértelművé teszi – eddig is világos – rendszerének fasiszta és antiszemita jellegét. Ha az emlékmű tekintetében enged, akkor az alaptörvényt is meg kell változtatnia, hiszen azzal ellentétesen dönt.

Ebből az következik, hogy akik a náci emlékmű történeloemhamisító üzenetében felismerték annak antiszemita és fasiszta jellegét, azoknak fel kell ismerniük, hogy ez az emlékmű már “áll” írott formában az alaptörvényben. Az alaptörvényben pedig közjogilag és következményeit tekintve sokkal súlyosabb a jelenléte, mint a Szabadság téren egy siralmasan giccses alkotásnak. Ezért a magyar népnek, a demokratáknak, rá kell ébredniük arra, hogy ha nemet mondanak az emlékműre, nemet kell mondaniuk a Fidesz alaptörvényére is, még inkább, mint a “szobor” esetében. Amit a szobor megtestesít, az alaptörvénynél fogva maga a NER, az Orbán-rendszer.  Ennek kibontása látható valamennyi antidemokratikus, burkolt antiszemitizmust és fasiszmust kifejező sarkallatos törvényben. Ezek törvényi, az emlékmű képi kifejezése ugyanannak.

Ennél fogva a náci emlékmű elutasításából következne az egész rendszer elutasítása, az alaptörvény megtagadása, és a rendszer bojkottja. Aki nem ugyanolyan erővel tiltakozik az alaptörvény (és az arra épülő egész rendszer) ellen, mint az emlékmű ellen, az tévedésben van, mivel ugyanannak a dolognak kizárólag a képi megjelenését utasítja el, miközben az egész megmarad. Nem véletlen, hogy Lázár ezekre a kérdésekre nem tud válaszokat adni, hanem Orbánra kell hagynia a választ, mivel az egész rendszer alapjairól és az alaptörvényről van szó.

Az ellenzéknek éppen ideje lenne szembenézni ezekkel a tényekkel, és azok logikus következményeivel. Ha ezekről nem vesz tudomást, a rendszer hazugságainak falaz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (38 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +48 ( 54 szavazatból)
Az alaptörvényt érinti az emlékmű ügye, 4.8 out of 5 based on 38 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. (HVG)
    “A Zsidó Közösségi Kerekasztal Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár részvételével csütörtökön ült össze a Parlamentben.

    A tárgyaláson részt vettek többi között a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány és a Tett és Védelem Alapítvány képviselői.
    Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija…:”Mint holokauszttúlélők gyermekei és unokái kötelességünk a megemlékezéseken részt venni, de a történelmi felelősség őszinte megismerése és megküzdése nem a zsidó közösség, hanem az egész magyar társadalom ügye. Ezért káros, ha ez a téma a zsidó közösség és a kormány ‘alkudozásává’ silányul” ”

    A Zsidó Közösségi Kerekasztalt a kormány 2011-ben kormányhatározattal hozta létre….”
    .
    Itt kivételesen Köves Slomónak van (majdnem) igaza.
    Fasisztákkal, fasiszta kormányzatta, fasiszta rendelettel létrehozott testület tagjaként nem lenne szabad zsidó szervezetnek tanácskoznia. Ezt már a fasiszta kormányrendelet nyilvánosságra hozatalakor ki kellett volna jelenteniük. De ha akkor még nem voltak képesek erre a felismerésre, vagy felismerték a helyzetet, de nem volt politikai egység annak kimondásában, akkor legkésőbb a most vitatott emlékmű és intézmények ügyének napvilágra kerülésekor meg kellett volna a tagadni a részvételt.
    Ilyen helyzetben, ilyen kormányzattal csak nyilvános közlemények útján szabad érintkezni. Minden más mód a politikai és gazdasági korrupció gyanúját alapozza meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  2. Magyarország nem elvesztette a szuverenitását, hanem elajándékozta nagy boldogan önként és dalolva.
    .
    A Zsidó Közösségi Kerekasztalt a kormány 2011-ben kormányhatározattal hozta létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson a hazai zsidó szervezetek és a kabinet közötti párbeszédre.
    Egy egyszerű kérdés miért is kell párbeszéd?
    Valami probléma volt a zsidó honfitársakkal? Hol vannak a pékek és barna-szeműek kerekasztalai?

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  3. Szenzor:
    Akárcsak most.
    ‘Gyanis megszavazták.
    Ráadásul “elsöprő többséggel” .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  4. “ez az emlékmű már “áll” írott formában az alaptörvényben.”
    Így van.
    Éppen ezért nem is az emlékmű a lényeges, hanem az csak olyan provokáció, ami a fasiszta “választások” előtt nagy médianyilvánossággal élezi ki egyik oldalról a fasiszta érzelmű, a fasiszta rendszert támogató vagy csak elfogadó, nagyrészt antiszemita tábor, és mésik oldalról a liberális demokratikus jogrend híveinek tábora közti ellentétet, utóbbit (derék antiszemiták módjára) a zsidósággal azonosítva.
    Az emlékmű felépítésének és a hazugságintézet vezetésének sorsa nem is lényeges, sokkal lényegesebb, hogy ezt az antiszemita üzenetet minél erősebben terjessze a fasiszta média. Ez az egész ügy fő célja. Természetesen akkor is tiltakozni kell ellene, és nem tárgyalgatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  5. “Lázár szerint “történelemhamisítás”, ha nem ismerjük el, hogy Magyarország 1944. március 19-én elveszítette szuverenitását”
    .
    Lázár a kormány jól felfogott érdekében tette ezt a kijelentést, hiszen a Nemzeti Hitvallásban 1944 márc.19-e van megjelölve, hogy országunk elveszítette állami önrendelkezését,ami visszaállt 1990 május 02-án!
    .
    Ebből az derül ki, hogy ez a történelem hamisítás nagyon is jól elő lett készítve kormányzati szinten, mert az okosok akik készítették az alaptörvényt (csak így kisbetűvel)előre gondolkoztak.
    Ennek szellemében készül el a szobor,mindannyiunk szégyenére!
    Jól megtervezve vezették az országot az orránál fogva..
    .
    Ha eddig ez nem tűnt fel az ellenzéknek, és nem ez van napirenden állandóan, (mint ahogy nincs) akkor nincs miről beszélnünk!
    Ezért hallgat az ellenzék olyan látványosan.
    Elfelejtettek úgy a zsidó hitközösség, mint a mi nevünkben felháborodni, pedig valamiért fizetjük őket!
    Nagyon úgy néz ki, hogy az esküjükkel nem éltek, hanem visszaéltek az “urak”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  6. Geyza
    Még csak azt sem.
    Szerintem csak a törvényeket szavazzák meg, a kormányhatározatokat nem kell. Csak megjelenik a közlönyben és onnan kezdve hatályos.
    Viszont innen kezdve a zsidó szervezetek felé van rendelve, ami igen érdekes helyzetet teremthet. Azt nem tudom, hogy ki jogosult összehívni.
    Nem kellett volna elmenni. Megvannak a zsidó szervezetek feltételei, lehet végrehajtani vagy meglátjuk mi lesz.
    Különben meggyőződésem, hogy a szobor csak-azért-is állni fog.
    Orbán genetikailag képtelen meghátrálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  7. Még mindig nem tiltakozik a náci emlékmű ellen a nagy “zsidóbarát” Németh Sándor és a Hit gyülekezete? Annyit reklámozták a filoszemitizmusukat és verték a nyálukat. Tessék tiltakozni, kimenni az utcára és követelni az igaz önvizsgálatot. Persze magukkal kéne kezdeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  8. lázár egy rohadék gyilkos, részegen szokott száguldozni az autópályákon
    és még büszke is rá
    ráadás szerinte még a vétlen volt a hibás, aki életét vesztette
    ezt a ganét már rég életfogytra kellett volna ítélni
    egy mocskos, alpári, kétszínű, aljas tetű
    Magyarországon a gyilkosokból kormánytagok lesznek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  9. Laci. Tökéletes gondolatmenet kiválóan megfogalmazva.
    -
    No persze, mi, akik itt veled vállvetve igyekszünk némi fényt gyújtani az elhülyült, elfajult vagy éppen csak tunya-lusta magyar agyakba, pontosan tudjuk, hogy mindezek a gondolatok nem ma hirtelen gyúltak ki a fejedben, hanem lassan már 3 éve ismételgeted – sajnos többnyire mindhiába – az Alaptörvénnyel kapcsolatos evidenciákat. Akinek egy csöpp fogalma van a XX. századról, az az Alaptörvényben megjelenő 1944 március 19-i dátum kapcsán azonnal kapcsolt, hogy ez mi célt szolgál. Pontosan lehetett tudni előre, hogy ez a dátum nem csak úgy oda van vetve, hanem nagyon fontos koncepcionális jelentősége van. Majdhogynem az új orbáni kormányzati liturgia origója. Rengeteg mindent le lehet vezetni ebből a dátumból, és azt is tudhattuk, és pontosan tudtuk is – Bartus Lászlóval együtt – néhányan, hogy ez a horthysta újfasiszta Magyarország origójának lett szánva. Aljas, alattomos és lopakodó módon csempészték bele az Alaptörvénybe, ma pedig már mint az új nemzeti történelem origójára hivatkoznak rá. Valójában akár simán le is lehetne tartóztatni bárkit, aki kifogásolni meri a kormányzat álláspontját, mondván, hogy lázadást szít az Alaptörvény ellen. Nem lennék meglepve, ha a szobor elleni tiltakozókat begyűjtenék, és az Alaptörvény elleni szervezkedéssel vádolnák meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. A cikkel teljes mértékben egyetértek.
    Az Orbán-banda közeledik a nyílt fasizmushoz.
    Vigyázat magyarok,közeledünk a falhoz !!!
    Jó lenne előtte megállítani az aljasokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  11. Öreg Titán
    ++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  12. Akinek pedig akár az életkora, akár egyéb más ok folytán (pld. átaludta a történteket) mégsincs fogalma a XX. századról, annak ajánlom figyelmébe Bernardo Bertolucci örökbecsű filmtörténeti klasszikusát, a “XX. század”-ot (eredeti címe: Novecento).
    .
    http://www.imdb.com/title/tt0074084/
    .
    Őrületes szereposztás, Morricone filmzene, Bertolucci rendezés. A XX. század mocska a XX. század legnagyobbjai által megörökítve. Minden képzeletet felülmúló alkotás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Nem értem, miért kell Lázárral, vagy Orbánnal vitatkozni? Ennek a vitának sohasem lesz vége, mert míg az egyik fél ragaszkodik a tényekhez, a másik fél hazudozik. A másik fél: Orbán Viktor. Az egész világ tudja, hogy egy semmirekellő hazudozó – itt az ideje, hogy az orrára húzza valaki a valóságot.

    Ez a csirkefogó most „tárgyalgatni” akar – húzza az időt, hátha elhal a jelentéktelenségben az ügy. Legkésőbb vasárnap döntenie kellene a Mazsihisznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  14. A legjobban az tetszett, hogy Lázár szerint TÉNYFELTÁRÓ BIZOTTSÁGOT kell létrehozni (vagy tudományos konferenciát szervezni!), eldöntendő, hogy idegenrendészeti intézkedés-e a tömeggyilkosság.
    Teszi ezt HATVANKILENC évvel 1945 után. És senki nem röhögött a képébe. Ez az ember (vagy a másik) tényleg azt képzeli, hogy ennyi idő elteltével több könyvtárnyi szakirodalom ellenére egy jó kis hazudozással meg nem történtté lehet tenni a történteket, de legalábbis rá lehet kenni valaki másra. A zsidókra nehéz (bár hallottam már olyat, hogy ők találták ki az egészet), maradnak a németek.
    A zsidók meg lesznek szívesek elfogadni azt a narratívát, amely tökéletesen megalapozza a következő népirtást. Persze törvényesen, lepapírozva, ugye.
    Oszt jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  15. Ez a beszéd!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  16. Ego
    A MAZSIHISZNAK nem is lett volna szabad ebben a témában megbeszélést tartani!
    A tények, és a történelem őket igazolja, akkor miről beszélnek???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  17. Lázár hazudik csúsztat ………………szóval a német megszállással Európa minden országa elvesztette a függetlenségét úgy mint Magyarország is csak a fogadtatásban volt különbség míg máshol a németeknek el kellett zavarni az ország vezetőit és németbarát országvezetést kellett kialakítani addig Magyarországon erre nem volt szükség mert Horthy megbízható szövetségességéről tett tanúbizonyságot , készséggel tett eleget a németek minden kérésének.
    Horthynak időben le kellett volna mondani nem pedig ezt az utolsó csatlós szerepet eljátszani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  18. Minden felmerulo ugyre es temara, mindenre ami a mai hatalommal/rendszerrel kapcsolatos, egyetlen jo valasz letezik: ez pedig a BOJKOTT.
    Az egyre nyilvanvalobban fasisztakat MINDENKInek bojkottalni kell/kellene, ez egy ennyire egyszeru dolog…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  19. H.Sándor (2014. február 6. csütörtök 19:57)
    .
    “Az Orbán-banda közeledik a nyílt fasizmushoz.”.
    .
    Már ott van!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. Orbán azt mondta, a törvényeket kell az élethez igazítani, nem pedig az életet a törvényekhez. Tehát lássuk be az alaptörvény SZAR! Csak nem azt akarják elhitetni, hogy az alaptörvényt úgy kell értelmezni, hogy a magyar kormánynak 1941-1944 között semmi de semmi köze nem volt közel 600 ezer ember haláltáborokba való deportáláshoz. Ennek az emlékműnek semmi helye nincs a Szabadság téren.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. A mai „megbeszélés” arra utal, hogy az álláspontok semmit sem közeledtek. Nem is fognak. Orbán (és mögötte Kövér, Boross, Lázár, Schmidt és társaik) eldöntötték a dolgot 3 éve. Orbán semmitől sem visszakozik, őt vissza kell verni, mert egyedül az erőből ért. Az erőszakból. A verésből.
    .
    A társadalom által feltett 3 kérdés Orbán előtt is ismert (ha Amerikában én ismerem, akkor Budapesten ezt még jobban kell ismerni), így megadhatta volna a válaszát a mai „tárgyalásra”. Nem adta meg – pontosabban megadta: nem fog visszalépni az emlékmű, a Veritas vezetése a Sorsok Háza ügyében.
    .
    Nincs értelme tovább kísérletezni. A Mazsihisz adekvát döntése mozgósíthatja a nemzetközi közvéleményt – Európától Amerikáig. Különösen, ha az amerikai zsidó szervezetek is a Mazsihisz mellé állnak. És nem maradnak szótlanok, az biztos.
    .
    Orbánt neki kell vezetni a falnak, igenis bele kell verni az orrát, mindenki előtt világossá kell tenni, hogy egy elmebeteg, kóros hazudozó. Ugyanakkor egy gyáva féreg (amit mutat a mai Parlamenti szavazás Paksról, amin ugye nem vett részt…).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. Ez a gátlástalan senkiházi hogy nem hányja el magát valahányszor a tükörbe néz?!?
    .
    A régi jól bevált fideSS recept már megint! Húsz éve alkalmazzák és még mindig nem zavarta el őket senki oda ahová valók!!
    A módszer annyira egyszerű és annyira pofátlan, hogy akivel szemben alkalmazzák, úgy meghökken, hogy ilyen lehetséges, hogy egy darabig szóhoz se jut. Utána pedig már késő, már elveszítette az esélyét arra, hogy a diskurzus irányításába beleszóljon. A módszer pofon egyszerű: bemegyek egy nagyon előkelő szalonba, az úri közönség legnagyobb megrökönyödésére egy hatalmasat köpök a 300 éves perzsaszőnyeg közepére, majd hangos felháborodással kérem számon a körülöttem állókon, hogy hogy jut akkora bunkóság az eszükbe, hogy a szőnyeg közepére köpjenek?
    .
    Pontosan ezt csinálják most is. Két hónapja, a Szabadság téri emlékműről szóló döntés bejelentése óta minden lehetséges irányból egyre erősödik a tiltakozás. Ez a tiltakozás sokféle, de a “történelemhamisítás” mindben előfordul, nem meglepő, merthogy pontosan az, amit a fideSS művel. Erre jön ez a lázár-patkány és mit mond?!? Hogy akik ezt a fejükre olvassák, azok történelemhamisítók. És közben a szeme se rebben! Mindig csodáltam ezeket a gerinc nélküli csúszómászókat, hogy hogy csinálják? Ne mondja nekem senki, hogy úgy hogy megfizetik. Kell ehhez valami különleges tehetség! Nekem nem tudnának annyit fizetni, hogy utána csináljam. Ha akarnám, se menne, valami önkéntelen jel, vagy mozdulat biztosan elárulna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  23. gret49
    nézd meg, ahogy Gernyó-Szász áll Lázár mögött a képen! nézd meg azt az arckifejezést! pontosan ugyanúgy néz ki, mint azok, akik Hitler, vagy Göbbels mögött álltak. eltökélt ábrázat, a lojalitás maximuma a kenyéradó iránt, emberség nulla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  24. Érdekli azt a Fideszt hogy valami törvényes vagy sem?
    Ettől a bugris Bibó kollégiumos galeritől annyi telet, hogy
    átmenekítse a saját szekvensét a demokráciába
    - bocsánat, a kisbérlőben lévő Demokráciába –
    de már annyira nem telik, hogy a szemet kiszúró formainasságra figyeljen.
    .
    Van itt példának okáért a Fidesze füleknek “jól” megkomponált “Alkotmány”.
    Írva vagyon benne, hogy; Ötven -néhány százalék felett nem lehet az államadósság
    (ha nem így van, kérem segítsenek ki ezen téren)
    Ha még is, akkor a kormánynak arra kell törekednie, hogy az adott szintre, vagy alá csökkentse azt. Addig viszont míg nem éri el a minimális szintet, semmilyen olyan kiadást nem eszközölhet mely az adósság állományt növeli.
    Még olyat sem ami “Nemzeti” érdek, vagy legyen az akár a nyugdíjak emelése.
    De akár még a nyugdíjakat, közalkalmazotti fizetéseket is csökkenteni kellene az áhított sáv eléréséhez …
    .
    Erre-fel, itt vannak mindenféle kiadások:
    - Emlékművek milliárdokért,
    - Stadionok milliárdokért,
    - Erőmű projekt 3-4 ezer milliárdért
    stb. …
    .
    Én értem, hogy Matolcsy úr a jegybankban szolgáltatja a pénzt
    (Netán még hamis Dollárt esetleg Eurót is nyomtatnak )
    De egy dolgot nem értek:
    Mi lesz ha a választásokat követően nem lesz meg a 2/3-ad?
    Mi lesz ha a Jobbikkal lesz meg a 2/3-ad?
    Mi lesz ha egyáltalán nem lesz meg a 2/3-ad?
    .
    tegyük fel meghiúsul mert megvétózza az ellenzék a fentebb említett Alaptörvényre hivatkozva a Paksi projektet. Jön az Orosz és Bánat pénzt követel?
    Euró milliárdokat? (Már csak ezért is jó lenne belelátni abban a szerződésbe)
    Vagy éppen mi lesz ha annyira gúsba kötik Ön-ön magukat a Fideszesek, hogy csak azokkal a Nácikkal szövetkezve és együtt működve kell törvénykezni, melyekről ma ők azt mondják, hogy “izé”.
    Akkor már felmerik vállalni a Náci énjüket? Most míg ez nem aktuális csak szalon zsidóznak? Holokauszt tagadnak azzal, hogy “Tényfeltárást” sürgetnek?
    .
    Itt egy tényt kell (nem feltárni) Kimondani:
    Orbán egy Náci eszmével megáldott diktátor, kinek se esze se tudása.
    Addig lop ameddig hagyjuk és addig hagyjuk ameddig van mit ellopni tőlünk …
    És mi lesz a nem lesz semmink ?
    .
    Lázárról meg csak annyit: Ennél nagyobb férget én még nem láttam, nem csodálom, hogy a Sógora szájba Vágta. Demcsák Zs. meg szégyellje magát, hogy összefekszik egy ekkora ganéval.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Következetesen hazudni nagyon nehéz!
    Főleg a csalásra szocializálódott bűnözőknek, a fideszeseknek.
    Aljasság, hogy a horthyféle diktatúrájának legitimálásához
    történelem hamisítást végeznek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Az indiánok szájhagyomány útján igyekeztek megőrizni népük igaz történetét. Azt hiszem, itt az ideje, mikor nekünk is el kell kezdeni mondani az igazat, mesélni a történeteket a gyerekeknek. Hogy fenn maradjon az igazság, hogy Magyarországon, a magyar gyerekekhez is eljusson, hogy mi történt. Mi történt, ott, Magyarországon, 1930-ban, meg 40-ben, 44-ben….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. A gyerekek nekünk fognak hinni. Ahogy a lányom is nekünk hitt, hiába csorgatott örömkönnyeket az irodalom tanár Wass Albertről, mikor mi elmeséltük neki, ki ez az illető, nekünk hitt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Aki a múltat uralja, az a jövőt uralja. Ezt kell megakadályozni, ha már a bolykotthoz, általános sztrájkhoz túl hülyék voltunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. bolykott = bojkott

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Múltkor a Kanadai Magyar Hírlap egyik cikkében olvastam egy frappáns megfogalmazást: faszkalaptörvény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. “Jöttek a jogászok, oszt jónapot!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán hallgat és retteg Putyintól 2014. március 2. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos