Ronai and Ronai
AMERIKAI

A náci emlékmű csak az egyik feltétel 2014. február 4. kedd 19:07 | AN

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A náci emlékmű csak az egyik feltétel

Budapest – Ellentmondásos hírek keringenek arról, hogy a horthysta-fasiszta Orbán rezsim megépíti-e a holokauszttagadó emlékművet, amelyben a nácikat teszi felelőssé a törvényes magyar kormány által végrehajtott deportálásokért. Nyilván tesztelik saját szélsőjobboldali közvéleményüket, mennyire veszik tudomásul, hogy nem lehet ártatlannak minősíteni és dicsőíteni a zsidók gyilkosait. A Mazsihiszt azonban figyelmeztetnünk kell, hogy még a saját maga által állított feltételek közül is az arkangyalos förmedvény tervének feladása csak az egyik. Ha a Mazsihisz legalább saját szavához hű akar maradni, akkor marad még Szakály és az antiszemitizmus gerejesztésére tervezett “Sorsok Háza”.

Tisztességes ember szóba sem áll Orbán Viktor puccsista és fasiszta kormányával, egy zsidó szervezet pedig különösen nem, miután Orbán egész rendszer az antiszemita indulatokra épül. Ez a rendszer kovásza. A “keresztény” jelző nem valami pozitív tartalomra, nem bibliai értékekre irányul, hanem kizárólag arra a jelentésre szűkül, hogy “nem zsidó”. Ez megegyezik azzal a “keresztény-nemzeti” jelentéssel, amely a Horthy-rendszer sajátja volt. Az érdeklődőok olvassák el Kovács M. Mária történész vagy mások idevágó tanulmányait. Az Orbán-rendszer ennek szellemében alakítja át a Kossuth teret, a közoktatást, állít és dönt szobrokat. Ez a szellemiség vezetett el a holokausztban való magyar részvételig, a magyar zsidóság gettósításáig, kifosztásáig és haláltáborokba küldéséig. Ez önmagában elegendő lenne arra, hogy zsidó szervezet ezzel a fasiszta kormánnyal szóba se álljon.

A Mazsihisz új vezetése nem adta el azonnal a holokauszt áldozatait Orbán pribékjeinek, ahogyan az elődjétől várható lett volna. Három feltételt támasztott, hogy részvételével legitimálja a fasiszta kormány antiszemita évfordulós ünnepségeit. Az egyik a német megszállás emlékművére vonatkozó terv eltörlése, a másik a horthysta áltörténész Szakály menesztése, a harmadik pedig a Sorsok Háza szakmai kontrollja és Schmidt Mária hírhedt holokauszttagadó és holokausztrelativizáló félreállítása a projekt éléről. Ez utóbbival kapcsolatban megjegyzendő, hogy az egész projekt eltürlése lenne kívánatos, mert ha a Mazsihisz ebben részt vesz, akkor annak olyan látszata van, mintha a zsidók sertnének egy 5 milliárdos emlékművet építtetni maguknak a nyomorgó Magyarországon. Ezt a pénzt valóban adják az éhező magyar gyerekeknek.

Arról nem beszélve, hogy a “Sorsok Háza” már az elnevezéséebn is jelzi a történelemhamisítás és a holokausztrelativizálás, a bűnösök felmentésének szándékát, de holokauszt gyermekáldozataira való emlékezés ideológiája a holokauszttagadás antiszemita irodalmának egy újabb, eddig nem ismert gyöngyszeme, miszerint a zsidó gyerekek biztosan ártatlanok voltak. A szüleik pedig nem. A Mazsihisznek ebben a projektben sem szabad résztvennie, mert ha bármilyen ígéreteket tesznek is, azokat nem fogják betartani, és a végén az marad, amit az antiszemita Schmidt Mária akar. Schmidt ferde szemmel néz a holokausztra, és ezt a nézőpontot kínálja másoknak is.

De a Mazsihisznek különösen vigyáznia kell arra, hogy ne a belső pénzéhes lobbi győzzön, és elolvadjanak a náci emlékmű elhalasztásának gondolatától. Eddig ugyanis az hangzott el, hogy a választásokig nem építik meg, és Rogán azóta már ezt is cáfolta. Ha az Orbán-rezsim lemondana is az emlékműről, a Mazsihisznak van még további két feltétele, amelyből nem engedhet. Ha ezek nem teljesülnek, akkor bojkottálnia kell, mert ezt követeli a tisztesség, de saját adott szavuk is. A csütörtöki megbeszélésen Lézer János Wass Albert-szobor avató minden trükköt elkövet majd, hogy behúzza őket a csapdába, és a zsidó hitközségek szövetsége legitimálja a történelemhamisító, a tudatosan antiszemita indulatokat tápláló rendezvénysorozatot.

A német megszállás emlékművének tervével, a védelmében írott levéllel, Orbán átlépett egy olyan határt, amely nem tolerálható. Tömeggyilkosok védelmére kelt, népirtást tagadott le, és ez még akkor is igaz, ha taktikai szempontból nem építik meg, vagy egy csendesebb időszakra elhalasztják a Horthy-t és csendőreit felmentő emlékművet. Orbán végzett magával, ez az ember nem legitim, az ellenzéki pártok szégyene és gyalázata, hogy ezzel a lénnyel még szóba állnak, és hajlandóak a puccsisták választási komédiájában való részvételre anyagi előnyök miatt. Ez az ember kiírta magát a civilizációból.

Ha kénytelenek lesznek lemondani a náci emlékmű tervéről, az önmagában egy vádirat az ellenzék és Magyarország népe ellen, mert azt bizonyítja, hogy határozott ellenállásssal meg lehetett volna akadályozni az Alkotmány eltörlését, az alkotmányos rend megváltoztatását, a jogállam felszámolását és egy klerikálfasiszta rendszer kialakítását. Szégyelljék magukat mindazok, akik ellenállás helyett “önmérsékletre”, “megértésre” buzdítottak, támadták azokat, akik a veszélyre határozottan figyelmeztettek, akik szüntelen védelmezték Orbánt, hogy az “demokrácia”, amit ő tesz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +35 ( 53 szavazatból)
A náci emlékmű csak az egyik feltétel, 4.5 out of 5 based on 30 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. Csacsicska Tamás

    Vannak dolgok, amik nem képezhetik alkudozás tárgyát. Ezek azok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  2. Orbánnak nagyon fontos, hogy a Mazsihisz a jelenlétével hitelesítse: ez a kormány nem antiszemita és nem fasiszta.
    Munkástagozata már van, cigányai is vannak: ha róluk szólna a történet, simán pótolná az igaziakat “házon belülről”. Saját zsidó tagozata még sajnos nincs (nyugi, biztosan lesz majd), hogy őket állítaná a színre, márpedig a színen ott kell állnia a zsidóknak. Úgyhogy muszáj lesz valamilyen módon részvételre késztetni őket. Ha másképp nem megy, belengetjük nekik, hogy mégsem lesz szobor. Most. Csak majd később, de ezt nem kötjük az orrukra, és utólag már pofázhatnak, hogy átverték őket. Ha nagyon ajvékolnak, esetleg a Veritas és Szakály jegeléséről is hazudhatunk nekik valamit. Egy a fő: hogy ott legyenek a Mi holokauszt-megemlékezésünkön, ami persze nem az.
    Na ezért kéne a Mazsihisznak távol maradnia a megemlékezéstől, függetlenül attól, hogy milyen csalikat és mézesmadzagokat dobnak eléjük. Akkor is távol kéne maradnia, ha se szobor nem lesz, se Veritas, se Szakály, mert mindez mitsem változtat a rendszer lényegén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (31 szavazatból)
  3. A szerző mondta: horthysta-fasiszta Orbán-rezsim.

    Ebből kiindulva ha minden feltétel teljesülne, és akár minden felháborító vitás ügyben visszavonulót fújna a kormány (Szakály menesztése, akár még magát a Veritas-t is felszámolná, náciszimpatizáns “írók”-at törölné a tananyagból,stb.), a MAZSIHISZ – nek akkor is elvi alapon úgy kellene távol tartania magától a “bevagonírozó” korba magát visszaálmodó, és az országot e kor szellemében újraépíteni kívánó rezsimet, mint a fertőző beteget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (35 szavazatból)
  4. Nincsenek illúzióim a MAZSIHISZ döntéséről!
    Ha lett volna elvi döntésük ebben az ügyben, akkor azt üzenték volna, hogy nem hajlandók tárgyalni ezzel a kormánnyal a fentiek végett.
    De ők szabadkoznak a véleményük végett, hogy az nem ultimátum.
    Ha nem az, akkor alku tárgya? Hogy mennyi lesz a Júdás-pénz?
    Ideje lenne már nem cinkelt lapokkal játszani, és megmutatni, hogy van becsület is a világon.
    Manapság mintha egyre kevesebb igény lenne rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  5. A magyar nem képes világosan gondolkozni.
    Legyen az zsidó vagy nemzsidó , cigány , bárki aki a Kárpát medencében él.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  6. bumburi,
    Írásaid tartalmával általában egyetértek (++++++++++…).
    Kérlek, ne haragudj amiatt, mert engem zavar, de:
    – miatt: ok (ritkán, pongyolán: cél) megjelölése. Annyi mint: “azért, mert…”
    – végett: cél megjelölése (vég=célpont). Annyi, mint: céljából. eléréséhez, “azért, hogy”, “ahhoz, hogy” stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  7. girbegurba
    Megtisztelsz, és nem haragszom, de már rendszert csináltok abból,hogy szórakoztok az írásaimon a szóhasználat végett (miatt).
    Elhiszem hogy bántja a szemed,de ebben a helyzetben Te vagy az akinek bántja a szemét, én meg az vagyok, aki ha ír, nem figyel ezekre a dolgokra,mert nem tartom fontosnak.
    Ilyen egyszerű.
    Számtalanszor észreveszem másoknak a hibáit, de valahogy én a tartalomra figyelek.
    Ezután is köszönettel veszem az észrevételeiteket, és (ahogy magamat ismerem) maradok az, aki voltam.
    “Fut az agyam”,én meg nem érem utol nyelvhelyesség szempontjából.
    Az öregség jele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (20 szavazatból)
  8. MAZSIHISZ most tehetne az antiszemitizmus ellen, hatalmas ütökartya van kezükben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  9. Itt az újabb gerinces kiállás.
    http://hvg.hu/itthon/20140204_A_budai_zsidoknak_sem_kell_a_kormany_penz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  10. Igen,itt az idő,hogy a magyar zsidóság a talpára álljon.
    Most még megtehetik. Mezítláb,a Duna partján már sokkal nehezebb.
    Szerintem is fasiszta Orbán és adott esetben a Jobbik kedvéért
    ettől sem riadna vissza. A hatalom torzítja a lelket,főleg egyesekét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  11. szó szerint egyetértek a cikk minden egyes szavával és gondolatával. mert ez a színtiszta igazság. tisztességes ember számára nem is lehet kérdéses, hogy ezek a mondatok az emberi tisztesség és igazság olyan etalonjai, amelyekből egy mákszemnyit sem szabad engedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  12. A mai napról lemaradtam teljesen, csak kapkodom a fejem. Vajon miért érzem azt, hogy a MAZSIHISZ hátralép? Mikozben,- ha jól futottam át a híreket, – a Frankel Zsinagóga nem kéri az emlékévre a támogatást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  13. http://magyarnarancs.hu/publicisztika/zombie-let-zsidonak-lenni-otthon-88435

    ….
    Orbán Viktor arról beszélt a budapesti Zsidó Világkongresszuson, hogy itt ő maga védi meg a zsidókat, csakhogy ma már magától kellene megvédenie azokat, azaz minket, akik kétségkívül naivan abban a tudatban éltünk, hogy ez itt a hazánk, és a magyarságunk kétségbevonhatatlan.
    Ennek a korszaknak most vége. Amúgy – magánügy vagy sem – ezt soha nem bocsátom meg, hogy sok tízezer ember evidens bizonyosságát vonták kétségbe, és nem igaz, hogy nem szóltak, nem szóltunk erről. A miniszterelnöknek nem a fizikai sérthetetlenségemet kell garantálnia, a magyarságomat nem lehetett volna kétségbe vonnia…..”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  14. Lemondani az emlékműről? Ma Orbán enged, megkapja amit akar, holnap újra kezdi és felállít két emlékművet egy kis populista hazugsággal, hogy a puccsista Mazsihisz világuralomra tör, becsapta őt is és kifosztotta a magyar népet ezért felállít két emlékművet, egy a Náci megszállás emlékművét és mellé még egyet a Magyarország Mazsihisz által történt megszállásáét.
    .
    Nem ismerik még eléggé Orbán csavaros rohadt felcsúti eszét????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  15. bumburi, és az esztétikum sajátossága
    A hagyományos műalkotások attól működnek, hogy a befogadó beleéli magát a műbe, “feloldódik benne”, érzelmein keresztül hat és győz meg. Ennek előnye és hátránya is van. Előnye, hogy hatékonyan eljuttatja az üzenetet a befogadóhoz, és el is fogadtatja azt. Hátránya, hogy igazat és hamisat, jót és rosszat is el tud fogadtatni, mert nem a ráción keresztül hat.
    A nyugati kultúrkörben Bertolt Brecht nevéhez fűződik a Verfremdungseffekt (V-Effekt, elidegenítő hatás) tudatos alkalmazása. Ennek célja a befogadó kizökkentése, beleélésének megakadályozása, hogy a művet kívülről is szemlélje, tartalmát értelmével is értékelje.
    Bumburi műveiben a miatt és a végett szavak felcserélését a továbbiakban ilyen V-Effektnek tekintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  16. girbegurba
    ++++++++++++++++++++++++++
    Nem vagyok esztéta.
    Nincsenek műveim.
    Bertolt Brecht magas fokon művelte azt, amit én még “ugatni” sem tudok.
    A nyugati kultúrkör miatt (végett) most rettenetesen elszomorítottál, mert idejöttem, és azzal kellett szembesülnöm korán reggel,hogy méltóztattál megint
    megtalálni a magas esztétikai érzékeddel.
    Jelentem ennek ellenére, maradok aki voltam,ha Neked úgy tetszik, akkor tekintheted V-effektnek minden hsz-mat.
    Legyen szép napod!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  17. A MAZSIHISZ kizárólag csak akkor jöhet ki jól abból a helyzetből, amibe a számító és langyos magatartásával lavírozta magát, ha végre a sarkára áll, és az egyre több zsidó közösséghez csatlakozva végérvényesen elhatárolódik a FIDESZ piár holokauszt akcióitól. Az áldozatok emléke is ezt követeli!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  18. "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    ˙

    Ego !
    ˙
    Méghogy orbánéknak nincs zsidó tagozata ? Dehogyis nincs.
    ˙
    Köves Slómó intézményét I.Orbanisztán idején, éppen a fid-SS és pontosan ezért hozta létre. Folyton rá hivatkoznak, őt aktivizálják, ha a legitim MAZSIHISZ-szal technikailag éppen nem boldogulnak… Ebbe a játékba a sajtó, a média is hajlamos szívesen bekapcsolódni, hajlamos elfogadni az EMIH látszólag hagyományápoló és “ortodox” gyakorlatával valójában a jobboldali politikát szolgáló lényegét…
    ˙
    Orbánnak kizárólag a nemzetközi elismertségű legimitimitása miatt van baja a számára nem szimpatikus Síp utcával, miközben természetesen – antiszemita alapállásánál fogva – elve nem veszi figyelembe, hogy valójában a Mazsihisz képviseli a magyar zsidóság 95%-át. Ezért a diktátor mindet megtesz, hogy a”saját zsidó tagozatát” tolja kedvező helyzetbe, hogy adott alkalommal azokat helyezze a vezető pozicióba.
    ˙
    Nem is mellesleg, minden fideszes díszpinty ebbe a Kövesféle, EMIH névre hallgató fid-SS báb-hitközség körébe tartozik, melyet többek közt Fónagy és Deutsch nevei fémjelzik…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  19. bumburi,
    Bocs, nem bántani akartalak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. girbegurba
    Semmi baj, nem annak fogtam fel. Szórakozunk, szórakozunk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. Nem lényegbe vágó, de bumuri csakugyan gyakran használja a “végett” célhatározót a “miatt” okhatározó helyett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. Egy másik topikban már leírtam a véleményemet, itt is megosztom.
    Szerintem az antiszemitizmus az nem elsősorban a zsidóság ügye. Az „ellenzék” most magára hagyta a zsidóságot, kényelmesen hátradől a karosszékében, és várja, mit fog tenni a Mazsihisz. Azt várja, különb lesz náluk. Pedig ők is csak a magyarországi valóságot képezik le és csak reménykedhetünk benne, hogy felül tudnak emelkedni a mi kis magyar ugarunkon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  23. oldberg,
    Kérlek, zárjuk le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. oldberg
    ++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. “A Mazsihisznek vigyázni kell arra, hogy ne a belső pénzéhes lobbi győzzön…
    Miért? Ilyen is van ezeknél….? Nahát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  26. Mike
    2014. február 5. szerda
    22:50

    Az is csak egy szervezet azok is emberek, nem mentesek a mindenkire érvényes szabályok alól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. ˙
    Mozigépész !
    ˙
    Jól kapsgálod. Ám, az ellenzék (ez esetben az MSZP) nemcsak, hogy ölbetett kézzel ül, de sőt, ha adódik egy antiszemita ügy, vagy holokauszt téma, rögtön megbízza valamelyik zsidó származású tagját ( … -t ), hogy Ő tiltakozzon a párt nevében.
    ˙
    Ez még önmagában nem lenne baj, ha a kiválasztás a véletlen műve lenne, de egyértelmű a fenti feltételezésem, mert szinte mindig ugyanazt a két tagot jelölik ki “zsidó témában”… Tehát mindig a származás szerinti megkülönböztetés a kválasztás alapja, és erre a hülyeségükre még nem döbbentek rá… Ez nem más, mint primitív amatőrizmus !

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. ” Tehát mindig a származás szerinti megkülönböztetés a kválasztás alapja, és erre a hülyeségükre még nem döbbentek rá… Ez nem más, mint primitív amatőrizmus !”
    Nem, ez rejtett antiszemitizmus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Hallgattam Gerő Andrást és elképedtem. Szerinte a Páva utcai zsinagóga egy unalmas műzeum…..
    Az az igazság, hogy nem úgy épült meg, ahogyan most szándékoznak megépíteni a Sorsok házát. Vita előzte meg, nagyon sok, nagyon sokféle szempontból innen és onnan is kritizálták. Mindezek ellenére fantasztikusan sikeres és szép bemutatkozás volt, és az elképzelt koncepció az egyértelmúen nem a megmerevített emlékezés lett volna, hanem oktatási központ, ahol a fiatalok megismerhették volna Magyarország történelmének sokak által meghamisított történelmét. Ezt a szándékot és a megvalósítás projektjeit ismertette meg Kovács M. történész , és az ott dolgozók nagyrésze. (többek között Dési egyik reggeli műsorában)Természetesen a kezdeti időszak is tele volt vitákkal, azt hiszem, hogy itt is ütköztek érdekek, nem is ezekről szeretnék most beszámolni.
    Amikor a háromnevű Gál Szabó László, vagy István (azt hiszem a nevét sem érdemes megjegyezni) a Fidesz második kormányra kerülése után meglátogatta a múzeumot, azonnal avval a kifogással élt, hogy a KONCEPCIÓT kéne megváltoztatni. (gondolom hasonlóra, mint a Terror házáét) Erről az emberről azt kell tudni, hogy sok helyen járt az országban Hoffmann Rozáliával, és az egyik helyen többek között azt a finomságot is elsütötte poénként, hogy az akkoriban Michlein csillaggal kitüntetett budapest iétterem főszakácsa sem magyar, ugyanúgy, ahogyan Kertész imre sem….. Ezt én speciel nem hallomásból tudom, hanem az interneten olvastam (Talán nem vagyok egyedül evvel az élményemmel). Nos Orbán Viktor és eszmetársai evvel az emberrel egyetértésben zavarták el még a megbízatása lejárta előtt Harsányi László igazgatót és tették helyére Szita Szabolcsot, akinél kevesebb megalkuvó, és saját érdekeit mindig szem előtt tartó embert ismerek. Dekoráció a kormány rosszul szabott öltönyén. Kiszolgálója annak a korszellemnek, amivel hitelteleníti a kinevezése előtti munkásságát. És sokáig (de talán még most is) sokan nem emelik fel a szavukat a megalkuvása ellen .
    Képesek zsidó emberek végig ülni és kifütyülés helyett még elismerni is a látszat akciókat. De az egész zsidó és nem zsidó közélet (még az ATV is) csupán botrányhősként említi Gulyás Mártont, aki egyedüliként tiltakozott a Páva utcai megemlékezésen, mint ahogyan ezt tette a Múszaki Egyetemen a diáktüntetések alkalmával, vagy ahogyan tette Markó Iván (számomra már giccsbe hajló önimádó, valamikor világhírű és fantasztikus táncos) előadásán is.
    Szita Szabolcs valójában ugyanazt mondta, mint amit beszélnek az emlékművet állítani akarók, konkrétan “Magyarország a német megszállásig a béke szigete volt a zsidók számára”). Nos akkor volt először elárulva a megmaradt zsidók azon része, akiknek felmenőit 1941-ben deportálták., és többségüket ( közel 20 ezren voltak) meggyilkolták Ukrajnában, nem csupán Kamanyec Podolszkijban, hanem Majsai Tamás, Karsai László, Karsai Elek, Braham prof. Szirtes Zoltán, Iványi Gábor és még többen által felkutatott helyeken.
    Azóta Gellárt Ádám már azt is elmondta az ATV-ben, hogy szó sem volt arról, hogy a hazamenekülőket nem bántották. Bizonyítékai vannak arról, hogy a határon milyen szőrnyűségek történtek azokkal, akik addig valahogyan elvergődtek.
    És aki hazaérkezett netán, szinte másnap ,már munkaszolgálaton volt. Ricsén, Garanyban , Csörgőn……

    és akkor még mindig ott tartunk, hogy várjuk “Orbán Isten” megszólalását???? Kiket is kéne már szembeköpni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    ˙
    Áginagyi ! 5 ********************************************************************
    .
    - Másrészt, a Páva utca a minden szavában igaz kommenteden túl is, azért nem felel meg a legalapvetőbb céljának, mert a Páva utca, tulképp. egy sikátor, ahová oda kell cipelni a látogatókat és emiatt már majdnemhogy kontraproduktív.
    - Mert bármennyire is gyönyörűen felújított híveitől megfosztott zsinagógában működik,”vele szemben” ott áll a FidSS által állított Terror Háza “múzeum”, amely pontosan a Páva utcák ellensúlyozása céljából erőszakoltak rá fővárosra, ahol (az Andrássy úton) még megtetézték egy úgynevezett pengefal építészeti megoldással, amely oly súlyossá és eltűnővé teszi ezt a mocsokládát, hogy a ki nem akarja, még az is észre kell, hogy vegye…
    - Tehát az eldugott Páva utca képtelen betölteni azt a legfontosabb szerepet, amit egy ilyen épületnek elemi célja lenne, a . l á t v á n y i . m e m e n t ó . mindennapi élménye a hétköznapi ember számára, aki jártában keltében, lépten nyomon bele-bele kellene ütközzön a sötét múlt emlékébe, mely élményt bármilyen tudomános konferencia képtelen pótolni.
    - Meggyőződésem, hogy ennek a múzeumnak az eldugása és kontra, a terror házának a feltűnő tálalása, egymással összfüggő – nem véletlen – jelenség. A jobbodal részéről “a felejtetés” eszköze….
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    Bocs’
    “eltűnővé” helyett: feltűnővé
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Nem bújtak el! Respect!!!!
    https://www.facebook.com/mazsihisz/posts/835962753100458

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Harmadszor is kordont bontottak a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

Lemondott a Mazsihisz ügyvezető igazgatója 2014. április 10. csütörtök

A Jad Vasem kiszáll a Sorsok Házából 2014. március 21. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos