Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Herkules a Gyíkember ellen 2014. január 15. szerda 4:58

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Herkules a Gyíkember ellen

Kósa Lajos egyszerű világképe szerint a pártok a választási kampányban hazudoznak, aztán akinek többen elhiszik, az kormányt alakít, én pedig próbálok hibát találni a logikájában, de nem sikerül. Kósa Lajosnak tökéletesen igaza van, kipróbált politikus ő, a Fidesz azon frakciójához tartozik, akik némi önállóságot is kaptak Simicskától és Orbántól, akkor megy ki a budira, amikor csak akar.Jjelentkeznie sem kell előtte, ráadásul egyeztetés nélkül nyilatkozhat, még baloldali rádióknak, újságoknak is.

A fenti állítás – bár egyszerűnek látszik – többszörösen összetett, mivel nem csak arról van szó, hogy a Fidesz szerint hazudozni egy választási kampányban jó és kifizetődő dolog (erre bizonyítékok vannak, felesleges lenne hisztérikusan viselkedni), hanem arról, hogy ezt el is lehet mondani nyugodtan a nyilvánosság előtt, mivel a magyar választó nem csak eltűri a hazudozást, de egyenesen igényli. Olyan ez neki, mint a mozi: tudja, hogy Bruce Willis nem menti meg a világot, de ezt a tudás egyáltalán nem zavarja, mert az ember nem azért jár moziba, hogy szembesüljön az igazsággal, hanem azért, hogy jól szórakozzon, és a választási kampány pontosan ezt nyújtja a széles néptömegeknek.

Maximumra csavarjuk a fűtést szarul szigetelt lakásunkban, mert megengedhetjük magunknak a rezsicsökkentés áldása folytán, aztán bekapcsoljuk a tévét, és adjatok neki!, választási kampány van, az pedig akkor jó, ha durva, elég volt a széplelkű, mindig nyafogó liberális buzikból, nekünk itt ne vinnyogjanak, kigyúrt felsőtesteket akarunk látni, meg vért, meg kommunistázást, világnemzeti népuralmat, magyar birodalmat, rettegő tótot és rácokat, esetleg néhány kivégzést, de legalább rabláncon elvezetett politikusokat. Nagyjából ennyi.

Az, hogy a kampányban hazudnak az alap, de ahhoz, hogy lehalkítsuk a gyereket, minimum olyasmit kell hazudni, amiben van aszteroida, világvége, meztelenül táncoló Biszku Béla és állatos szex.

Tökéletesen érzi ezt a baloldal azon felvilágosult, a tényekkel rendszeresen szembenéző, és realitás érzékét még el nem vesztett szegmense, akik szerint egyedül és kizárólag Gyurcsány Ferenc lehet Orbán Viktor kihívója. A fentieket, némi megszorítással, egyedül a volt miniszterelnök képes prezentálni kampányban, elvégre – akármennyire is szeretjük – Bajnai Gordon egy balfasz, Mesterházy meg kábé annyira karizmatikus, mint egy boncolási jegyzőkönyv, természetes halál esetén.

Gyurcsány más.

Ő bármikor képes kizökkenteni a megfáradt választókat, táncol, sírdogál, elveszett gyermeket talál, biztos énekelni is tud, bár erről még nem győződhettünk meg. A rakendroll az nem egy tánc. Tehetünk úgy, mintha négyévente az emberek arra szavaznának, aki jobban figyelembe veszi a realitásokat, figyel a világgazdaság áramlataira, a tendenciák és a mélyrétegben zajló folyamatok szakértője, szereti az embereket, javítani akar a társadalom kissé szétesett szerkezetén, meg ilyen baromságok, de amennyiben elhisszük magunknak ezt az ostobaságot, addig fogunk ellenzékben ücsörögni, amíg bevezetik nálunk az eurót.

Ideje lenne észrevenni, hogy a magyar választás nem intellektuális vetélkedő, hanem pankráció, ahol mindenki kint hordja az alsógatyáját, mesterségesen felturbózott izmai vannak, rendkívül szőrös, és mielőtt belépne a ringbe, olyasmiket kiabál, hogy letépem a fejed, aztán belehányok a tüdődbe!, mert az jól hangzik, és az emberek szeretik.

Most képzeljük csak el azt a pankrátort, aki a küzdelem előtt visszafogottan ecseteli a reális esélyeket, esetleg szót ejt a megfelelő táplálkozás szükségességéről, majd frappánsan Kantot idéz. Visszavonom, inkább ne képzeljük el.

Az ellenzéki összefogás egyetemes ege alatt egyedül Gyurcsány Ferenc hajlandó első szóra felhúzni kívülre a bőrtangát, olyan parókát vesz fel, amilyet ráadnak a rajongók, és bármit képes kiabálni, ráadásul papír nélkül. Egyszerűen gondolkodni sem szabad másban, mint őbenne, a magam részéről érthetetlenül állok minden olyan felvetés előtt, miszerint legyen egy értelmes politikus a baloldal miniszterelnök-jelöltje, hiszen értelemre sem most, sem a későbbiekben nem lesz szükség. Ezzel az erővel azt is hangoztathatnák ezek a fogalmatlanok, hogy legyen a miniszterelnök-jelöltnek urdu nyelvvizsgája, ami szintén felesleges.

Ideje felébredni, elkényeztetett művész-értelmiségi barátaim: a politika betanított munka, nem tudományos pepecselés, nőies aprómunka vagy precizitást igénylő szakmunka.

Áll a ring, a tömeg már üvölt, Kövér László állatbőrökbe öltözve lengeti bunkóját az egyik sarokban, másodperceken belül be kell valakit küldeni a másik oldalról is, mert lejár az idő. Rángassátok fel Gyurcsány Armani nacijára a bundabugyit, oszt jó napot! Pattogatott kukoricát elő, hallgassuk a recsegő csontokat!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (89 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +103 ( 127 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Herkules a Gyíkember ellen, 4.6 out of 5 based on 89 ratings

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

51 Reader’s Comments

  1. Para! Eljött a te időd! Te vagy a méltó arra, hogy ezt a meccset kommentáld. A két szembenálló pankrátor helyett én neked szurkolok. Éljen a szórakoztató megsemmisülés! Hajrá Para !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (52 szavazatból)
  2. Hungarian citizen

    Nah, ha mar igy alakult, azert annyit hagyjunk meg Gyurcsanynak, hogy az egyetlen a balon, aki akkor is tud tomeg elott beszelni, ha elviszi a szel a papirjait, es nem kisdobos, ill. nem egy teljesen semmitmondo tsztaszeru kepzodmeny.
    .
    Ez a szegenyember baloldala, de basszameg, mi igy mulatunk itt magyarhonban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +58 (62 szavazatból)
  3. Ez nem volt egy nagy dobás Para – Kovácstól. Mivel zsigerileg utálja Gy.F.-t, csak egy olcsó bőrtangás hasonlatig jut el, ez pedig elemzésnek kevés, humornak pedig gyenge. Ezzel az írásával pont oda küzdötte le magát, ahol ez az egész Magyarország nevezetű kóceráj tart.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (74 szavazatból)
  4. Para!
    .
    Én egy box ringbe tenném őket. Lejátszatnánk velük egy 3 menetes meccset.Már ez maga is őrültség.
    A piros sarokban Orbán Viktor, a kék sarokban Mesterházy Attila.
    És elhangzik a menet elejét jelző (minek mondják?) csengő hangot.
    A piros sarokban felfújt mellkassal hajlong ( csak a hasától ez nehezen megy neki ) Orbán:tisztelt hölgyeim,és uraim..
    A kék sarokban lazán, magabiztosan biccent a fejével Mesterházy:tisztelt miniszterelnök úr!
    Imitálnak pár ütést és tesznek pár táncoló lépést egymás felé. A szerencsétlen mérkőzést vezető bíró nem győz hajlongani, hogy mindent lásson, esetleg valamelyik elvetemült nem e övön alul akar bevinni egy ütést.
    Ezt megismétlik párszor,mire megszólal a menet végét jelző hang.
    A második menet is így megy végig, majd jön a harmadik menet, ami igazi meglepetéssel ér véget.
    Mire nagy nehezen megközelítik egymást az ütés imitálása, és táncoló lépések váltogatásával Orbán elkiáltja magát: a baloldal ráront amikor csak lehet a nemzetére! Mesterházy vissza: a fidesz meg maffia államot gründolt magának!
    .
    És ettől az új momentumtól kifekszenek mindketten a röhögéstől. Ám ekkor megszólal a menet végét jelző hang, a bíró felemeli mindkettőjük kezét,jelezve, hogy ez bizony döntetlen lett.
    A közönség meg csalódottan távozik, és várják a következő 4 év múlva esedékes mérkőzést.

    Para
    Hogy ezek pankrátorok lennének? Ne túlozzunk! Ezek csak egy közepesen képzett nímandok, akik elég aljasok ahhoz,hogy a nevük vonz még pár nézőt.
    Kérdés hogy 4 év múlva elmondhatják e ugyanezt magukról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (25 szavazatból)
  5. Akárhogy is nézzük – a lényeg, hogy a fideszéknél zabszem-szindróma van.
    Lehet Gyurcsányozni, attól még a Fidesz BETOJT és ennyi.
    Hogy mi lesz ebből, hát akármi is lehet.
    Előre eltemetni azt, amit a nép kikövetelt – valahogy én ezt nem értem!
    A KR és az ATV betelefonálói mind az összefogást sürgették, akkor ezekkel együtt mind hülyék lennének.
    -
    Okt. 23-án a kormányfő azt mondta az övéinek, hogy készüljenek…..
    -
    Az ellenzék hívására összejött tömeg pedig azt skandálta, hogy összefogást.
    -
    Nem értem én a magyarokat, a készüljenek nekik nem mondott semmit, csak az összefogást kifogásolják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (49 szavazatból)
  6. bumburi írta (2014. január 15. szerda 07:40):
    “jelezve, hogy ez bizony döntetlen lett”
    — Optimista vagy. A vesztest a várakozó oroszlánok elé vetik.
    .
    Para:
    “a magam részéről érthetetlenül állok”
    — Helyesen: értetlenül

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. Ha a baloldalon Gyurcsány a legesélyesebb lehetséges miniszterelnök-jelölt, akkor a baloldal tényleg nagy sz@rban van. Ne legyen igazam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -20 (44 szavazatból)
  8. “Most képzeljük csak el azt a pankrátort, aki a küzdelem előtt visszafogottan ecseteli a reális esélyeket, esetleg szót ejt a megfelelő táplálkozás szükségességéről, majd frappánsan Kantot idéz. Visszavonom, inkább ne képzeljük el.”
    Van ennél cifrább is: http://parkocka.hu/remalom/a-priori/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  9. Fidesz elérte célját. Már a baloldalon is úgy gondolkodnak GYF-ről, ahogy OV szeretné. Para is beállt a sorba. Olyan, mint Magyarország: egyre jobban teljesít.
    Ez az írás mindenkinek tetszik, még GYF-nek is. Ő mosolyog, Kövér, meg a térdét csapkodja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  10. Mihály
    A fideszeseknek valamiért mégis Gyurcsány Ferenc a veszélyes.
    -
    Szerveranti szerint 20 éve ugyanazok az arcok a baloldalon – és akkor 25 éve a jobboldalon, jé, nicsak kiket látunk?!
    És még egy ideig ezeket fogjuk látni – én is jobban szeretnék egy Angela Merkelt az ország vezetőjének….
    Amíg a fiatal egyetemisták a tüntetéseiket pártsemlegesen teszik, addig én nem tudom, hogy mit akarnak, utópityuk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  11. Hiába szeretnék wellington-bélszínt sütni a családnak, ha csak krumpli van itthon. Minden más csak publicisztikai bravúr vagy fanyalgás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  12. A hazai híroldalakon olyan lények jöttek ősrégi nevekkel elő és fújják a mantrát a megegyezésről, az ember nem is érti – mi ez?!
    Hát nem örömtüzeket kellene gyújtani, hogy 4/5-t hozhatnak a Fidesznek?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (13 szavazatból)
  13. @Ego
    “a magam részéről érthetetlenül állok” – ezen én is elgondolkodtam. De az is lehet, hogy így akarta(?), hiszen így is van értelme. Lám, commandante sem értette, mire volt ez jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Szerintem, baromira félreértették Parát azok, akik ezt a cikket Gyurcsányellenesnek olvasták!
    Ez egy, az ellenzék tehetetlenkedését bíráló, szellemes írás. Para is Gyurcsánynak drukkol az újdonsült összefogásban, mert senki más nincs valóban, aki kihívója lehetne Orbánnak. Ráadásul az új szabályok arra kényszerítik az ellenzéket, hogy választás előtt fogjanak össze, biankóra…!
    Abban is igaza van Parának, hogy ez a választási küzdelem is egy pankráció, mert amíg nem jelennek meg teljesen új arcok, tiszta fiatalok, soha be nem sározódott idősek, addig az egész úgy zajlik, ahogy eddig: adott forgatókönyv szerint.
    Lehet ezen fanyalogni, de nincs más! Legfeljebb bizakodni lehet, hogy az összefogás résztvevői felülemelkednek önnön érdekeiken. Bár, erre szerintem, is igen kicsi az esély! Hol van pl. Tétényi Éva? Őt miért nem hívták meg vagy listázták megkérdezése nélkül is? Hol van Bokros a tárgyalóasztal mellől, aki még helyet sem kér a listáról? …és folytatható a sor.
    Szerintem baromi jó cikk, mint mindig. Humorában pedig verhetetlen, a mai Magyarország talán egyik legtehetségesebb újságírójától.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (31 szavazatból)
  15. Az öszödi beszéd azoknak a tehetségtelen, megélhetési politikusoknak szólt, akiknek ma egy politikai alapvetésekhez sem értő vezetőjük Mesterházy Attila. A FIDESZ túlhatalmát nem Gyurcsánynak, hanem az őt eláruló, a tőle reszketve félő MSZP tagságnak lehet köszönni. Gyurcsánynak el kellett tőlük válni, mert reszkettek a tudásától. Amennyiben a Mesterházy vezetésével összefogott ellenzék nem tud kétharmados győzelmet elérni,akkor a teljes felelősség az Mszp-t terheli vezetőjével együtt. Ebben az esetben a nevük – “hazaáruló banda” lesz és el fognak tűnni előbb-utóbb a politikai süllyesztőben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  16. Miert van az az erzesem, es egyre jobban, hogy a jobb es a baloldal odefent osszeer. Mintha maris le lennenek osztva a barsonyszekek. Csak meg jarnak nemi tancot, lengetik egymas fele a karjaikat es a lobogoikat. A legvegen pedig a nep hata mogott kezet fognak es elegedetten kortyoljak a Tokajit es Akosra tancolnak. Ne legyen igazam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  17. Rettegek, hogy még egyszer ezek a veszedelmes négyharmadosok kerülnek újra hatalomra. Vagyis, hogy folytatják mindazt, amit csinálnak. Építkezés címen lezárják a város fontosabb helyeit, duplán bekamerázva, nehogy csak megálljon is valaki az Országház vagy más fontosabb közintézmény előtt. Ne adj isten tüntessenek, demonstráljanak vagy jobb belátásra bírják őket. Ellenben sajnos elég erőtlen ez a mostani szövetség az ellenzéki oldalon. M.A. inkább egy zselatin figura, félő, hogy annyi ereje sem lesz végigvinni a változtatást, hogy akár néhány szavazatot is bezsebelhessen. Hol van Botka? Hol van Tétényi? Ők miért nincsenek ott. És ha már Gyurcsány, akit már elzavartak a pulpitusról, akkor most mi az, amivel ő az oldalukra tudná állítani a gyurcsánytakarodjosokat. Nem jó ez így. Mint egy színjáték. Pedig nálam jobban nem sokan menekülnének a fideszéra elől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  18. GyF nem gonosz és nem iszik.
    Gondoljuk végig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  19. Gyurcsány többször hangoztatta, hogy most(!) nem akar miniszterelnök-jelölt lenni.
    Bajnai akart, de értelmiségi körök hatására visszalépett. Ahogyan azt Gyurcsány kérte “lépjük egyet vissza”.
    Radnóti Sándor (Széchenyi-díjas magyar esztéta, kritikus, filozófus, irodalomtörténész, egyetemi tanár) erre azt válaszolta “úgy gondoltuk, ha Bajnai visszalép, a többiek is – vagyis Mesterházi is – visszalép.
    Hát ez nem jött be.
    .
    Azt gondolom – közjogilag – hogy egy, a választáson győző párt, pártszövetség listáján, az első helyen álló személynek nem feltétlenül kell miniszterelnöknek lenni. Így szokott lenni, hogy a listavezető lesz a miniszterelnök, de ez nem kell, hogy így legyen.
    A lista első helyén most álló személy, nem alkalmas erre a pozícióra.
    Mit lehet most tenni? – jó kérdés … (Én nem tudom rá a helyes választ).
    .
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  20. csakén (2014. január 15. szerda 08:58)
    Egészen kis eltérés a kiindulópontnál, az értelmezésnél, és nagyon eltérő következtetésekre lehet jutni.
    “a Fidesz BETOJT”
    — Szerintem a Fidesz nem tojt be, helyette a tömegbázis betojatása (értsd: aktivizálása) kezdődött el. Orbán nem vesztegette el az elmúlt négy évet, ezért biztos győzelemre számíthat. Ettől még a tagságot fel kell rázni, kell az ellenségkép. Az eddig kívülre szorult Gyurcsány szidása már nagyon lejárt lemez volt, de most újramelegítve (ld. töltöttkáposzta) megint lehet jóízűen riogatni vele. Bevált ördögfigura a jobboldalon. Nincs “learning curve”, nem kell a híveket betanítani új nevek másféle fikázására, újrahasznosítható a bevált szlogen, a “Gyurcsány takaroggy”.
    .
    “Előre eltemetni azt, amit a nép kikövetelt – valahogy én ezt nem értem!”
    — Megint a fránya részletek. Ha én csokoládét követelnék (követelek!), akkor nem mindegy, hogy valami annak látszó tárgyat, gyenge minőségű csokoládét kapok-e, vagy olyan minőségűt, amilyet elképzeltem. Mit követelt a nép? Összefogást. Olyat, ami az ellenzék elemi érdekének világos felismeréséből fakad. Teljes, önkéntes, demokratikus összefogást. Nem ezt a kényszerű, fogcsikorgató, kirekesztő összefogást, amit kapott. Elég volt látni a négyükről készült fényképet, ahogyan egymástól elfordulva ott állnak, mintha semmi közük sem lenne egymáshoz (nincs is). Meg hármukat az Egyenes beszédben, ahová Bajnai durcásan nem jött el, mert állítólag egyéb magánprogramja meg hivatalos programja volt (ja, meg különben is most javítják a kapuját, nem tud kijönni rajta, mert elvitték). A kínt, ahogy a beszélgetés indult. Gyurcsány arcát. Fodor légvárépítését. Szánalmas volt. Ezt akarta volna a tömeg tavaly ősszel? Ezt a lelkesedést? Ezt a leosztást? Ezeket a feltételeket? Fodort igen, Bokrost nem?
    Ezt az összefogást én is temetem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  21. Ha elolvasom Bartus László írását a magyar liberalizmus bukásáról, úgy érzem, igaza van.
    Ha elolvasom Para-Kovács Imre írását a magyar pankrátorokról, úgy érzem, igaza van.
    Olvasás után könnyű egy-egy mondatba összefoglalni őket. Komoly elemzői munka van mögöttük.
    Mindkettő egyszerre igaz.
    Érdekes, hogy az valóságnak mennyi arca van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  22. http://www.stop.hu/belfold/orszagos-bekemenetet-inditanak-a-fidesz-civiljei-az-ellenzeki-osszefogas-miatt/1208753/
    -
    Elcöfögnek bebizonyítani, hogy bukni fog a baloldal, mert teljesítették azt a kérést az emberek részéről, hogy fogjanak már végre össze!
    -
    Ego
    Temesse az összefogást – én nem temetem, mert nem tudom, hogy mi lehet még belőle, de azt tudom, hogy nélküle mi lehet és úgy gondolom, hogy akik ezt követelték okt. 23-án – mikor is a vezír, készülődjetek mondotta övéinek – nagyon jól tudják, hogy kik azok, akiktől elvárják az összefogást, nem szeretni hívják őket, hanem elzavarni a károkozókat!
    -
    Én megtanultam a történelemből – a II. vh-ban két államférfi nagy viaskodás után összefogott Sztálinnal, mert el kellett dönteniük, hogy melyik a rosszabb és döntöttek és mi itt vagyunk.
    Most itt is dönteni kellett, maradnak külön vagy együtt indulnak elsöpörni a koleszos Köz(gép)társaságot, aki a gazdagokat tömi úgy, hogy a szegényektől elvesz!
    Akik ez ellen tenni akarnak – azok nekem nem ellenségeim.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  23. csakén (2014. január 15. szerda 15:16)
    “két államférfi nagy viaskodás után összefogott Sztálinnal”
    — Igen, egy nagy különbséggel: pontosan tudták, hogy meg akarják dönteni Hitler rendszerét és erre az erőviszonyok alapján van is esélyük. Volt tehát közös cél és közös út.
    Ehhez képest Gyurcsány korábban rendszerváltásról beszélt, Mesterházy mindig is kormányváltásról, mintha ez rendszberváltás nélkül lehetséges volna, és emögé odaállt most Gyurcsány is. Rendszerváltást tehát nem akar az összefogás. Továbbá sem az erőviszonyok, sem a körülmények alapján nincs esélyük kormányváltásra sem. De tegyük fel, hogy sikerül nekik: egy felálló baloldali kormányt hetek alatt taccsra tesz a Fidesz és visszatér a hatalomba (részletezzem a módját?). Ez az elvtelen összefogás akarja a Fideszt “elsöpörni”?
    .
    “Akik ez ellen tenni akarnak – azok nekem nem ellenségeim.”
    — Nekem sem. Csak mostantól semmi közöm egyikükhöz sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  24. Ego
    -
    Azt gondolom, hogy nem mi fogjuk eldönteni Magyarország sorsát, de még az AN sem.
    -
    Mindenki írja az elméletét.
    Az emberek nagy többségének pedig még csak fogalma sincs arról, hogy létezik egy AN, ahol vitázhatnak és nézeteket ütköztethetnek, lehet net sincs, van, de nem a politikával tölti a kis idejét.
    De a legtöbb magyar embernek a megélhetési gondokkal kell megküzdenie – a politikára magasról tesz.
    Majd elmegy választani – erre készül, vagy arra, hogy nem megy el, minket itt az AN oldalain még, ha meg is lehet győzni, hogy mit kell tenni, a hétköznapi emberekhez ez nem jut el.
    Amit tudnak, hogy rosszabbul élnek, rezsirizsa ide, vagy oda, aki közülük mélyebben belegondol, még arra is rájött, hogy ez a rezsicsökkentés kinek hozott többet a konyhára, de ő elveszítette a rezsitámogatást, mellyel többet veszített, mert az a jövedelméhez volt igazítva!
    -
    Nem tudom, hányan vagyunk itt, de ez nem Magyarország, de még csak egy kis szelete sem, tehát nem rajtunk fog múlni, hogy mit gondolnak és mit éreznek az emberek és majd hogyan döntenek!
    Nagyon jó, hogy nézeteket ütköztetünk, vitázunk – de itt pontosan olyan egyéniségek vannak, akik nem igazán téríthetőek el nézeteiktől!
    Viszont sokat lehet tanulni – ezért vagyok itt, mert itt annyira messzire nem mennek el az emberek, hogy kitiltás legyen a vége – talán egy-egy hsz törlése megesik, de kulturáltság és normális hangnem van.
    -
    Azok akik okt 23-án skandálták az összefogást és akik a KR és az ATV műsoraiban is az összefogást akarják, azok most elégedettek lehetnek, ezt akarták, megkapták!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. mint sokan már bizonyára tudjátok, vidám turistaként szemlélem ezt a magyarok közötti idétlen pankrációt. örülök, hogy Para is úgy látja, sokat derülhetünk majd az elkövetkező hónapokban, politikai ripacsaink jó szórakozást ígérnek.
    nekem már csak egy kívánságom van: lehetőleg be ne szarjak a röhögéstől.
    na, lehörpintem ezt a kis söröcskét is a kezemügyében. csókol benneteket anyátok, Pista.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  26. Za'Kant E-manual

    Kedves Sarah! És ahogy Tevje mondaná, és neked is igazad van. Némi különbség azért akad Anatevka és kis hazánk között. BL elvi síkon állapít meg igazságokat, Para pedig a realitás talaját veti be. És míg mindkettőjüknek igaza van, nem is mondanak ellent egymásnak. A kék hold völgye és a Szép új világ nem zárják ki egymást. Viszont roppant jó lenne a parai módszer győzeleme után a bartusi elvel realizálása. Bőrtangát neki, csak aztán tényleg tépje le a fejét. Mind, az összeset.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  27. Abból főzünk, amink van. Para a fűszer! :-D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Elegem van a karizmatikus vezetőkből. Meg azokból is, akik az egyébként jó gondolataikat mosdatlan szájúan adják elő( Gy.F. ) és így lehetővé teszik, hogy az ellenfél ezekre a részletekre rátelepedve készítse őket. ( Hülye is lenne, ha kihagyná a magas labdát. ) Engem különösebben nem zavarnak az erősebb kiszólások, de egy politikusnak mérlegelnie kellene, mit bír el a ” néplélek”. Az általam legkevésbé kártékonynak ítélt csapatra fogok szavazni, mint eddig mindig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. javítás: ….ezekre a részletekre rátelepedve kikészítse őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Olvassátok el a dinamo.blog.hu-n megjelent Tamás Gáspár Miklós igen terjedelmes, de nagyon hasznos cikkét!
    Érdemes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. Gál Márta,

    ” mert amíg nem jelennek meg teljesen új arcok, tiszta fiatalok, ” – ez a mondatod sajnos a naivitás csúcsa, volt már ilyen.
    Emlékezz, 98-ban nyertek azok a “tiszta fiatalok”, akik még nem sározódtak be. Nem, mert addig nem is volt lehetőségük rá, helyesebben csak mérsékelten, de volt. Sokan hitték, hogy ők mentesek lesznek attól, amiből bőven elegünk volt a korábbi években, évtizedekben.
    Nos, ezek az akkori fiatalok bizonyítottak, pechünkre immár másodjára is, hogy mennyivel tehetségesebbek minden gazemberségben, mennyivel több fantáziájuk van a törvényesség kijátszásában mint az összes, őket megelőző nemzedékeknek összesen. Ráadásul nemcsak besározódtak, hanem nagy élvezettel dagonyáznak nyakig a mocsokban.
    Azt mondják, mindig azok a legmohóbbak, akiknek még nem jutott semmi….. ez talán igaz volt addig, amíg a Fidesz és Orbán nem került hatalomra, nekik semmi nem elég…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  32. Gál Márta (2014. január 15. szerda 18:33)
    Köszönöm a linket.
    Elolvastam.
    Ha legközelebb valaki Bartus cikkeinek hosszára panaszkodik, erre a TGM-cikkre fogom irányítani :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. Para fiam leülhetsz, egyes.
    Figyelemre méltó, hogy értelmesnek tűnő tollforgatók milyen kéjes élvezettel fordulnak Gy. ekézéséhez, ha fogytán a mondanivaló.Gyurcsány azért lehet ideális téma,mert miközben cizelláltan ( lásd pl. Hanák újságíróipari sz.m. írását a HVG onlineon) sorolják Gy,bűneit a múltban,jelenben és a jövőben el lehet felejtkezni sok mindenről, amiről pedig nem kéne.El lehet hallgatni olyan tényeket,amelyeket nem kellene.Ki emlékszik ma már rá, hogy Gy. még bőven sportminiszter volt,amikor megjelent egy írása a Népszavában arról, hogy Mo.-n kettős hatalom van kialakulóban( óvatosan fogalmazott).Ez szépen ki is teljesedett, miközben a nattyon független elemzők,mint Tölgyessy, nem győzték Orbán karizmáját agyondícsérni és Orbán ekkortájt még éppen az oroszok szorításától tartott.Nemzetárulásnak festette a növekvő orosz exportot és ma ő az, aki évtizedekre az oroszokhoz köti Mo.-t. No, az ilyen csúnya dolgokról Paránknak egy szava sincs,mintha Gyurcsány lenne a mai bajok felelőse,egy személyben és száműzetésével a nagy magyar közéletből automatikusan a helyére kerülne minden,beköszöntene az általános jólét.( szerintem Para bejelentkezhetne a Magyar Hírlaphoz elemzőnek és Fritz elemző collegája lehetne).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  34. Philip Marlowe-val értek egyet, legalább nem érzem magam egyedül a véleményemmel, köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Igen…. szóval, nem úgy van az ám, hogy milyen selejt politikusaink vannak… Nem, nem! Ők csak azt hozzák amire igény van…. Milyen az “átlagember” értelmi képessége…?? Egy dolog tabu a politikusok számára… Nekik kötelező elviselni bármilyen együgyű ember kritikáját, de Ők nem minősíthetik a legostobább szavazópolgárt sem…!!!

    Olyan ez mint a “budapest éjjelnappal”… Az “alkotók” úgy készítik el hogy egy 10 éves gyerek is értse, de – ne legyenek illúzióink – a tv boszorkánykonyhájában lázasan dolgoznak azon hogy jövőre már egy 9 éves is értse… (nézettségmaximálás, kvázi szavazatmaximálás) Abban persze lehet(ne) bízni, hogy ha “alulról” nyernek nézőket, akkor esetleg “felülről” vesztenek.. de ebben egyáltalán nem vagyok biztos…!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Mindenki azt kapja, amit érdemel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  37. Milyen oldal az amelyiknek nincsen eszmei irányítása? Felborult a koordináta rendszer.Lent van és fent. Fent már nincs senki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  38. A magyarokat csak egyesével vagy legfeljebb kis csoportokban lehet civilizàlni, össztàrsadalmi szinten – a történelem tanúsàga szerint – ez gyakorlatilag elképzelhetetlen.
    Miféle megoldàs ?
    ( – Cigàny, mit cipelsz a vàlladon ?
    – Miféle vaddisznó ? )
    Persze leírhatjuk újra és újra, hogy a felnôtt magyar lakossàg csaknem 30 %-a demokrata és az is 15 felé húz…..
    Kivàlóan reprezentàlja a magyarokat az a hajdani cimboràm, aki fél-zseninek indult aztàn az autistàkra jellemzô makacssàggal megtagadta a felnôtté vàlàst, majd az alkohol valamint a totyogós és lagyma szellemileg ( és érzelmileg ) kivégezte. Ilyen autista tàrsadalom ez a magyar ….
    ( – És mondd sógor, nem fàj ?
    – Nem, csak ha nevetek… )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Valamelyik cikkében BL is felismerte, hogy az mszp szavazói még Kádár népe. Ez bizony így igaz. Igaz az orbánnal nem szimpatizáló nyugdíjasok nagyobb tömegére. És ők az aktívabban politikával foglalkozók.
    A jövő fiatal politikusaira várni, mint megváltó, reménytelen, a hofmani oktatási rendszertől sok jó nem várható, meg már az iskolában beszippantja sokukat a széljobb.
    Szóval semmi remény, az emberek gondolkodása lassan változik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. Lassan vàltozik ???!
    Nagyon merész vagy !
    Vagy ezt biztatàsnak szàntad ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. “… a politika betanított munka, nem tudományos pepecselés…”
    Ahogy elnézem, egyeseknél a publicisztika is. :/
    A kisüstön főtt Para-Kovács egyre inkább poénkodással üti el gondolatmentességét. Az faktum, hogy politikuso(ko)n nincs mit szeretni, de, hogy miért csak Gyurcsányt utálja, az még nem derült ki. Csak az, hogy utálja. Ez egyre inkább a jobboldal két bites “gondolkodására” hajaz.
    Ebben a véráztattában 3 db min. elnök próbált valamit, inkább kevesebb mint több sikerrel csinálni. Az egyik Gyurcsány (plusz Horn, Bajnai). Hogy Gyurcsány miken taknyolt el (a saját hülyeségein kívül) az nem ért el a szerző szilvóriumon pácolt agysejtjéig.
    Persze engem leginkább az bosszant ebben a jelenségben, hogy az (a földtörvényt fidesszel szavazó!) mszp politikai selyemfiújához egy árva szava sincs, pedig az a tragédia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  42. Kedves Marlowe és papírvágókés! Azt hiszem valamit félreértettetek. Olvassátok el újra a cikket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  43. Eddig kellett a cirkusz a népnek, no meg kenyér. Orbán a kenyérről leszoktatta őket, már nem esznek, sőt ez fel sem tűnik nekik, most jöhet a cirkuszmegvonás.
    .
    Eddig kellett a választási pankráció, most már új szelek fújnak, rövidesen erre sem lesz szükség. Talán a mostani választás az utolsó. A következő lesz az interneten történő otthoni voksolás, csak az szavazhat akinek van PC je online, és már csak eredményhirdetés lesz.
    —————-
    Philip Marlowe
    2014. január 15. szerda
    20:41

    Valakit mindig démonizálni kell, különben mi szükség lenne angyalokra.

    Ha nem lenne ördög akitől félnek az emberek akkor miért is keresnének oltalmat Istennél.

    Ha nem lett volna Gyurcsány, ugyan ki menekült volna Orbán karjaiba.
    .
    És ha nem lennének emberek akiket kinevethetnek, akkor kinevetnék Istent.
    .
    Gyurcsány ekézése, démonizálása egyszer bejött, most megnézik működik e még a recept, és ha igen, ha még hat a gyógyszer akkor ugyanazt adják a betegnek. Ha immúnis lett, (megjött az esze) akkor keresnek mást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. Philip Marlowe
    Fentebb a tiedhez hasonló véleményemnek adtam hangot, csak kevésbé fejtettem ki a kérdést. Az a helyzet, hogy azok, akik azt állítják, hogy félreértettük az írást, leginkább a vágyaikat próbálják belelátni Para – Kovács írásába. Ez nem hiba részükről, mert Para mesterien ért a kétfenekű fordulatok, és a nem szokványos hangulatfestő fordulatok alkalmazásához. De miután Para még csak baloldalinak sem hazudta magát soha sem, teljes félreértés egyes hozzászólók részéről együtt érző biztatásnak vélni írását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. Van egy egyre nagyobb értelmiségi réteg , aki azzal védekezik, hogy a tejes politikai elitet megveti, és “felülről” röhög rájuk gúnyosan…
    Persze ebben is van egyfajta “gyávaság”, mert arra gondolnak “így nem kell szembesülnöm semmilyen tévedésemmel….
    Mégis csak arról van szó hogy “NEM lehet más a politika” és aki ezt beismeri az nem meghajlik “valami” előtt, hanem talán dialektikusan gondolkodik a világról…(ahol is nem a jó és a rossz közül kell választani az életünk során, hanem a rossz, és kevésbé rossz közül…. – ez persze nem jó hír de… ez van…:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. “És egy leszedált ország tapsolgat a szarnak
    Boldogan élnek, amíg csak meg nem halnak

    Csak hang legyen és fény, sok szép halott állat
    Mutassa neked, hogy mennyivel jobb nálad

    Mutassa meg neked, mennyivel jobb lehet
    Ha ő mutatja meg neked ”

    Hang és Fény, Lovasi A. 2000

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Ez jó volt, köszi :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. http://nol.hu/belfold/selmeczi_megmondja__mit_akar_gyurcsany
    -
    Nyugdíjvédelmi szenatorina már felkereshetné orvosát – ez a Gyurcsányozás már annyira gáz!
    Aki eddig nem foglalkozott Gyurcsánnyal már az is szimpatizálni fog vele, ha a Fidesz annyira retteg tőle, akkor nem lehet annyira rossz?!
    -
    Csak még azt kell tudatosítani az emberekben, hogy már nem az MSZP, hanem a DK vezetője!)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. Kedves commandante! Senki sem állítottta, hogy Para cikke a GYF dícséretét zengené. Kétértelmű bók? Az. Még az is lehet, hogy kizárólag cinizmus vezette az író kezét. Akkor csak véletlen, hogy bizonyos megközelítésben teljesen igaza van. Vagy mégse? Kérdezzük meg Parát. Vagy nagyon benézte és mázlija volt, vagy gúnyolódott a keserű valóságon. Para?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  50. érdekes

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos