Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb fasiszta történelemhamisítás 2014. január 1. szerda 3:14 | AN

  • Hozzászólások(80)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb fasiszta történelemhamisítás

Budapest – Az Orbán-kormány a holokauszt 70. évfordulóját arra használja fel, hogy a folytassa a gyalázatos történelemhamisítást, a magyarok felelősségének elkenését. Egy kormányhatározat szerint emlékművet állítanak a német megszállás évfordulójára a Szabadság téren. Az emlékmű üzenete az lesz, hogy Magyarországot megszállták a német nácik, ezért a holokausztért a magyarok nem felelősek. Ezzel szemben az igazság az, hogy a németek semmit nem tudtak volna tenni, ha a magyarok a nácikat is meglepő lelkesedéssel nem deportálják néhány hónap alatt a teljes vidéki magyar zsidóságot.

A fasiszta Horthy-rendszert restauráló fasiszta Orbán-kormány újabb történelemhamisítással igyekszik fenntartani a hamis magyar történelemtudatot. “A magyarok nem tehetnek semmiről” – ez lesz az üzenet az újabb emlékműnek, amely a német megszállásra emlékeztet a holokauszt 70. évfordulóján. Ezzel szemben a valóság az, hogy Horthy hozzájárult ahhoz, hogy a németek “munkára” elvigyék a magyar zsidókat. Horthy egyszerűen eladta a németeknek a zsidó származású magyar állampolgárokat. Kinevezte Sztójay Döme berlini nagykövetet miniszterelnöknek, és a német náciknál is antiszemitább belügyi államtitkárokat, akik világcsúcsot állítottak fel a zsidók deportálásával. 1944. május 15-e és július 8-a között 435 ezer zsidót deportáltak haláltáborokba. A magyarok pontosan tudták, hogy a zsidókat haláltáborokba küldik.

A magyarok lelkes deportálása a német nácikat is elképesztette. Adolf Eichmann, a magyar deportálásokkal foglalkozó német megbízottja ezt mondta: „Egyes esetekben embereimet megrázta a magyar rendőrség [értsd: csendőrség] embertelensége. Wisliceny [Eichmann közeli munkatársa] beszámolt róla, hogy bár nem mindenhol, de néhány kerületben a rendőrök úgy hajtják a zsidókat a vagonokba, mint a barmot a vágóhídra.” A szlovákiai és a görög deportálásokat irányító Wisliceny a magyarok gyilkos indulatához hasonlóval korábban még nem találkozott. Ezt mondta: „Úgy látszik, a magyarok valóban a hunok leszármazottai; nélkülük így sose boldogultunk volna.”

Veesenmayer a nürnbergi perben ezt mondta a magyarok részvételéről és felelősségéről: „Ha a magyarok vaskövetkezetességgel tagadták volna meg a német kívánságot a zsidókérdésben, annak megoldására sor nem kerülhetett volna. Nyomás lett volna, de – az 1944-es év már »krízisév« volt – nem lett volna hatalmi erő egymillió ember megjelölésére, összefogására és deportálására. Ez egy olyan hatalmas rendőri feladat, amelynek elvégzését három hónap alatt csak a lelkes magyar teljes hatósági és karhatalmi apparátus tette lehetővé. Kívülről nem tudtak volna megfelelő erőt hozni e célra, mert csak az tudta volna elvégezni, amelyik az országot, népét ismeri s a nyelvet beszéli. Eichmannak csak igen kis törzse volt. Ilyen gyorsan és ennyire súrlódásmentesen – csak a magyar kormány teljes segítségével volt lehetséges.”

Ezek a tények. A magyar jobboldal hamis nemzetképébe nem fér be a tömeggyilkosságokban való magyar részvétel, ezért kezdettől fogva hazudik és meghamisítja a történelmi tényeket. A történelemhamisítás lényege, hogy minden felelősséget a német nácik és a nyilasok nyakába helyezzen, a magyar “keresztény-nemzeti” jobboldal antiszemitizmusát, a népirtásban játszott szerepét és felelősségét letagadja. Haláltáborokba küldtek 430 ezer embert, férfiakat, nőket, fiatalokat, öregeket és kisgyermekeket, a vagonokba való berugdosásuk előtt kiszedték az aranyfogaikat, a végbelükben turkáltak az értékeik után, a kedves magyar szomszédok, akik a redőny mögül passzívan figyelték a sárgacsillaggal megjelölt szomszédaik terelését, azonnal elfoglalták a deportáltak lakásait és elrabolták a javaikat. Ez nem volt elég, hanem ezután az egészet letagadják, nem vállalják a saját felelősségüket. A magyar kormány az antiszemitizmust gerjesztve 5 milliárd forintból állít a meggyilkolt zsidó gyermekeknek egy emlékművet egy antiszemita ideológiával, és a 70. évfordulón azt üzeni a magyar náciknak és antiszemitáknak, hogy a felnőtt zsidók maguk tehettek a holokausztról, megérdemelték, amit kaptak, és az egész a német nácik felelőssége. A magyarok nem tehetnek semmiről.

Orbán Viktor kormánya a Horthy-rendszert restaurálja, nem sajnálja a pénzt, hogy a magyarországi zsidókat a deportálásuk évére, 1944-re emlékeztesse az ország főterén, a Horthy-rendszerhez hasonló fasiszta diktatúrát épít a demokrácia hazug díszletei között, és az antiszemita “keresztény-nemzeti” ideológiára alapozott új alaptörvényt hozott létre. Náci ideológiát idéző szabadságharcot folytat a “zsidók” ellen. Orbán kódolt antiszemita beszédeket mond. Magyarorság visszatért abba a korba, amikor a náci Németország szövetségese és kiszo9lgálója volt, amikor 435 ezer zsidót küldött a halálba. Németország és Európa tanult a nácizmus borzalmaiból, míg Magyarországon megállt az idő, Magyarország ugyanolyan antiszemita fasiszta ország, mint volt a két világháború között, amely a nácizmussal rokonszenvez. A magyarországi zsidó szervezetek sem változtak, ugyanazt az öngyilkos politikát folytatják, segédkezet nyújtanak a fasiszta Orbán-kormánynak, hogy kifelé tisztára mossa magát, miközben az ország határian belül támogatja és szítja a náci uszítást.

Az is érthetetlen, hogyan tudtak a meggyilkolt zsidók családtagjai megbocsátani ennek az országnak, Magyarországnak azt követően, hogy szeretteiket gázkamrákba küldték. De az ennél is érthetetlenebb, hogy nem emelik fel a szavukat a fasizmus és a nácizmus újraéledése, a kormányzat antiszemita uszítása és gyalázatos történelemhamisítása ellen. Egyetlen szerencsújük, hogy a magyarok ma nem tudják hova gázkamrába küldeni őket, pedig azt már holnap megtennék ugyanolyan lelkesen, mint 1944-ben. De vigyázzanak, nehogy házon belül, saját határaikon belül megismételjék a zsidók népirtását. Ennek a történelemhamisításnak nyilvánvaló üzenete van a mai magyarországi nácik számára: ne féljenek, bármit megtehetnek a zsidókkal.

A magyar nácizmus növekedésével nőni fog a nyomor, a szegénység, a frusztráltság, az éhezés, a gyűlölet és a tehetetlen düh. Ez az ország pusztulásra ítéli saját magát. Nem tudják a magyarok, miért kell ilyen kilátástalanul, nyomorban élniük. Ezért.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (106 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +131 ( 171 szavazatból)
Újabb fasiszta történelemhamisítás, 4.5 out of 5 based on 106 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(80)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

80 Reader’s Comments

  1. …már csak 9,500 aláírás hiányzik a 100,000-hez

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  2. Gonoszka
    2014. január 1. szerda
    10:54
    Az biztos, hogy valamilyen módon el akarják takarítani a Szabadságtérről a szovjet hősi emlékművet, amelyet sokan a szovjet megszállás emlékművének is aposztrofálnak. Ez az emlékmű azonban nem elsősorban a szovjet megszállás emlékműve, hanem annak az emlékműve, hogy a horthy magyarország hitler utolsó csatlósa volt és ebben a minőségében elvesztette a háborút a szovjetek és a szövetségesekkel szemben. Ebben a szerepében még akkor is harcolt a szovjetek ellen, amikor már semmi értelme nem volt, azon kívül, hogy a náci németország még nyerjen egy pár napot. Ezért nem sajnáltak további magyar életeket, nem számított Budapest földig rombolása. Elhiszem, hogy rossz a magyar “jobboldal” lelkiismerete, ha ránéznek erre az emlékműre. Képtelenek elismerni ezekért a felelősségüket, tehát le kell tagadni mindenáron. Ez a szovjet emlékmű emlékezteti az embereket mindarra a sok aljasságra, történelmi bűnre, amit a magyar jobboldal elkövetett és amit elkövetni készül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (37 szavazatból)
  3. „ Ha egy nép nem ismeri, vagy ami még rosszabb: rosszul ismeri a múltját, téveszméket ápol. Tévúton járó, alkalmatlan vezetőket követ.” /Csernok Attila: Történelemóra 2013/
    Sajnos a mai Magyarország ilyen. Téveszmék szorításában él. Lásd az alábbi linken!
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/346497_teveszmek_szoritasaban_i.
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/346737_teveszmek_szoritasaban_ii._resz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  4. Hitler utolsó csatlósának örökösei emlékművet emelnek az ország megszállásának tiszteletére! Ez mindent elmond az esztelen és felelőtlen politikájukról és mindenki számára világossá teheti a FIDESZ fasiszta gyökerű szélső-jobboldaliságát. Mert hova sorolhatók azok, akik utcák és terek átnevezése, turul- és Horthy-szobor állítások után hazájuk náci megszállásának tiszteletére állítanak emlékművet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  5. A dán kiralyno 2013 december 31-en elhangzott ujevi beszedeben kiemelte, hogy 70 evvel ezelott a dan lakossag megsegitette vallasuk miatt nehez helyzetbe es uldozotte valt honfitarsaikat es kimenekitettek oket Svedorszagba. Ezt nem lehet alabecsulni es elfelejteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  6. Azért azt sem szabadna elfelejteni -a meghatódottság közepette- , hogy a derék dánok fizettettek a menekülő zsidókkal mielőtt a csónakokba engedték őket.Az önzetlen segitségnek még itt is megkérdőjelezhető.Természetzesen az akkori körülmények között még ez is életmentő volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (13 szavazatból)
  7. Horthy 600 ezer honfitársát egy bőrönddel a lakhelyének az elhagyására kényszerítette vagyonától értéktárgyaitól megfosztotta és szerte az országban gettókba záratta .

    Horthy nem véletlenül nem merészelt hazatérni a háború után….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (26 szavazatból)
  8. Ez az áldott jó lovastengerész többek között ezt hagyta maga után Budapesten !

    http://nehallgass.com/wp-content/uploads/2011/01/gett.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  9. Egyetértek Almasival, szerintem ez a fő problémája ennek az országnak a sok “púder” amitől fuldokolunk ma is! Nem tudom mikor jön a változás szele ide a völgybe, még legalább x évtized kell hozzá, nem hagyják elkapkodni a dolgainkat ugye???!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  10. Ez egy bűnös nemzet, bűnös vezetőkkel !
    Akik soha nem tanúlnak a bűneikből !
    Nem kéne hagyni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (22 szavazatból)
  11. ikab
    2014. január 1. szerda
    23:07
    Már eggyel kevesebb hiányzik.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  12. Zigóta
    2014. január 2. csütörtök
    13:01
    Az ország népének az alapvető baja a genetikusan belé kódolt önteltség, rasszizmus, és a dögöljön meg a másik tehene is mentalitás. Ezt marha nehéz lesz megváltoztatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (21 szavazatból)
  13. öregszeder,
    a Szabadság téri emlékmű az én számomra is és még nagyon sokak számára az ország felszabadulásának az emlékműve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  14. 16:15

    Miért gondolom, hogy a jobbik, meg a fidesz összehangolt akciójáról van szó a szoborállítással kapcsolatban?
    http://hvg.hu/itthon/20140102_Jobbik
    (másoltam másik hsz-omból)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  15. A Szovjet felszabadítás, felszabadítás volt. Nem csak a náci német megszállás alól, hanem a nyilasdiktatúra, és az azt megelőző Horthysta autoriter (hungarofasiszta) rezsim alól.
    Az, hogy mi volt később, az más kérdés…Egy biztos: hosszú távon senki nem járt volna jól a nácikkal, sem a Szálasival. De még a lovastengerésszel sem….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  16. Totalitás 2014. január 2. csütörtök 11:17

    Utolsó, alávaló, szemenszedett hazugság! Szégyellje magát! Nagyon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. Kedves (ez egy udvarias fórum!) Totalitás!
    CSAK néhány hajótulajdonos, halász kért pénzt (költségtérítést) a fuvarért!
    A király, a kormányzat, a hatóságok (a rendőrség, az ottani csendőrség!!!) tette a dolgát, ami illik egy, a Felvilágosodás alapeszméin nevelkedett homo sapienshez. Ha érti, mire utalok…..
    Nem gondolja, hogy a magyar százezrek is szívesen fizettek volna?!?
    Boldog új esztendőz Önnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  18. Valami bűzlik Dániában!
    Is. Úgy értem ott is, nem csak szép kicsiny hazánkban.
    Mert igaz, hogy a dánok akciója életeket mentett, de meghatódni nem kell azért, figyelmeztet bennünket Totalitás, mert a dánok is pénzt kértek a zsidóktól, mielőtt az auschwitzi üdülőtábor helyett Svédországba küldték őket.
    Valószínű, hogy csak kértek, nem kutattak szakképzett felcserekkel, kutatóasszonyokkal végbelekben női hüvelyekben elrejtett aranyrudak és gyémántok után, mint a magyarok, mielőtt az áldozatokat puskatussal a vagonokba tuszkolták volna, csak kértek, de azért nem kell meghatódni.
    Jobbak voltak nálunk. De olyan sokkal jobbak nem voltak.
    Értem én a közlemény logikáját, de azért azt kérném Totalitástól, nevezze meg a forrásait. Én eléggé áttanulmányoztam a dán mentőakció irodalmát, ilyen esetre nem bukkantam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  19. Gonoszka
    2014. január 2. csütörtök
    14:29
    A te számodra és az én számomra is felszabadulás volt a nyilas és náci rémuralom, a fasiszta magyar jobboldal kivagyi, feudalisztikus uralma alól. A kövér elvtárs, hegedűs “lelkész ” , számára nem ezt jelenti. Az elűzött dzsentri jobboldal revansot akar a vesztes háború által elszenvedett csúfos és megalázó bukásért. A fidesz pedig a szavazatmaximálás lázálmától hajtva hódol nekik. Azt hiszik így velük az erő, amit annyira szeretnek. Persze a felelősséget rá akarják tolni a németekre. Ez már a második olyan megnyilvánulása lenne orbánnak, amikor a mai, a demokrácia példaklépének tekinthető Németország képébe vágja a náci multat. Olyan ez, mintha kézfogás előtt a markába fújná az orrát. Érdekelne, mit szólnak ehhez a németek, te talán majd hallasz erről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  20. KORDON BLUED 2014. január 1. szerda 17:55

    Amennyiben arisztidész én lennék, akkor nem értem miért írtad, amit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  21. Mindig is híve voltam a méltányosságnak.
    Ha megpiszkáltam Totalitásnak a dániai mentőakcióval kapcsolatos rosszízű hozzászólását, akkor el kell ismernem, hogy egy másik hozzászólásában viszont Totalitás olyan fontos történelmi tényre hívja föl a figyelmet, amit a baloldali közvélemény is el szokott felejteni.
    Ezt írja:
    “Az 1944-es német bevonulás nem minősül megszállásnak. Magyarország háborús szövetségese – a hadi helyzetre hivatkozásra – a legfelsőbb magyar jobboldali politikai vezetés egyetértésével bevonult. Az akkori magyar jobboldali politikai vezetés konkrét, és részletes szerződésekben kötelezték el magukat a német szövetséges oldalán teendő háborús erőfeszítésekre, teendőkre.”
    Így igaz! Nem véletlen, hogy egy puskalövés sem dördült el 1944 március 19-én.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  22. Jó “oldberg”! Üdvözlöm a méltányossághoz való vonzalmadat, de – úgy érzem – ezúttal a mérleg egyik serpenyője gyorsan lebillen…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  23. mikor lesz már vége ennek a gyalázatnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  24. Kovácsúr, reméljük júniusra megoldódik ez probléma.
    Addig már nem sok van hátra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  25. Szanyi Tibor: Magyar Szégyen Napja
    http://kapcsolat.hu/blog/szanyi/11463-magyar-szegyen-napja
    “Ezzel a mementóval akarják megüzenni a nyilas hajlamú szavazóknak, hogy ne pazarolják az energiájukat kormányzásképtelen alakulatokra, hiszen maga a Fidesz is fel tudja vállalni a náci, fasiszta, nyilas (eszmei és gyakorlati) szolgáltatásokat.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  26. Nah, látom a bérmínuszolók sem vesztek el. Biztos őket is beleszámolják a foglalkoztatottak körébe, az Angliában és Ausztriában dolgozók mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  27. Ez az emlékműállítási terv az Ördög műve. Nem véletlenül kerítenek rá sort a ciklus végén. Ez az emlékmű lesz a pont az i-n. Az Alaptörvénybe ugyancsak ördögi szándékkal beleírt 1944. március 19-ének a kőbe vésett megtestesülése.
    Az erő és hatalom jelképe: “megcsináltuk, mert akadálytalanul megtehettük”.
    És mindezt miért? Azért, hogy a magyar náci soviniszta szélsőjobb az 1944-ben történtekkel való lelkiismereti szembenézés nélkül, immár mindarra, ami 1944. március 19. után történt, az Alaptörvényben foglalt felmentő oklevéllel rendelkezve, ezáltal az amúgy finnyáskodásra hajlamos mérsékeltebb polgárság számára is szalonképessé varázsoltan, számukra is emészthetővé téve képviselhesse és propagálhassa a Horthy-korszak soviniszta és revansista eszmeiségét. Ez az emlékműállítási törekvés messze túlmutat egy puszta köztéri alkotás jelentőségén. EMBEREK !!! Eljött a végső pillanat a tisztánlátáshoz !!! Világosan kell látnunk, hogy ez a tervezett emlékmű nem más, mint a hatalmon lévő, Magyarországot kormányzó fidesz és a végletekig elmenni képes magyar náci, soviniszta és revansista szélsőjobb szövetségének szimbóluma. Ennek az emlékműnek a szerepe nem más, mint a magyar náci soviniszta szélsőjobb és a mérsékeltebb konzervatív polgári jobboldal közötti határvonal elmosása, ezáltal a radikális és a mérsékelt jobboldal távlati politikai szövetségének előkészítése. Az elmúlt években nyilvánvalóvá vált, hogy Orbán Viktor csak a korábbi fidesztől jobbra képes új támogatókra lelni. Ahhoz pedig, hogy a központosított hatalmát megtarthassa, szüksége van ezekre a támogatókra. Maga a fidesz is jelentősen jobbra tolódott, de ez még mindig nem elegendő Orbán megnyugvásához, ezért a szélsőjobbal való esetleges szövetség szalonképességének előkészitésével igyekszik bebiztosítani a hatalmát. Kerül amibe kerül. Az összeomló gyenge finnyás lelkek, a társadalmunk élő lelkiismeretének hordozói hadd vesszenek, hiszen Orbán szerint nem hoznak a konyhára semmit. Borzalom, ahová ez a folyamat vezet! A pokol szakadéka tátong Magyarország előtt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  28. Gerendas Tamas gepeszmernok

    Mint krisztushivo zsidokeresztyen nyugalmazott presbiter kevesbbe itelem el a gyuloletbe fojtott antiszemita felorulteket mint a a gyava nemzsidokat akik nem mernek nyiltan fellepni az egyre nyiltabb zsidoellenes propaganda ellen.

    En szivesen megolelnem a felebredett volt antiszemitat aki igazsagra es bunbanatra tert Jezusnak engedelmesen, de roppantul szegyellem a muvelt “hivoket” akik gyavan a “nempolitizalas” fuggonye moge bujnak, mint elodeik a holokauszt evek alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Gerendas Tamas gepeszmernok

    Erdő Péter Biboros Velemenye

    Tegnap Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Egyház feje elmondta az elmúlt sok év talán legfontosabb beszédét az Élet menetén. Amióta újra divat lett Magyarországon a rasszizmus, az antiszemitizmus, a kirekesztés, amióta ezt nyíltan lehet vállalni, egyetlen keresztény egyház se állt még ki ilyen keményen a gyűlöletbeszéd ellen! Fontos pont és köszönet érte Erdő Péternek.
    Kedves Barátaim!
    Lelkiismereti kötelességemnek érzem, hogy elmondjak itt most három gondolatot.
    A kereszténység nem fér össze az antiszemitizmussal! Nem fér össze a gyűlöletkeltéssel és az indulatok szításával semmilyen vallási közösség, semmilyen népcsoport ellen. Mesterünk, a Názáreti Jézus főparancsként tanította azt, ami ott áll már a héber Biblia lapjain is: „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!” Ez pedig minket, keresztényeket minden ember szeretetére kötelez. Ez a menet ma a Salkaházi Sára-rakpartról indult el. Arról a helyről, ahol a katolikus szerzetesnőt, Boldog Salkaházi Sárát azokkal a zsidó asszonyokkal és gyerekekkel együtt lőtték a Dunába, akiket a rendházban rejtegetett. Példája ma is kötelez minket.
    Az antiszemitizmus nem fér össze az emberséggel! A Biblia szerint minden ember Isten teremtménye. Mindnyájan egymás testvérei vagyunk.
    Van remény, ha mindnyájan összefogunk, és akarjuk! A gyűlölködés, az antiszemita, a rasszista beszéd és cselekvés mindig mérgező. Mindegy, hogy ki teszi vagy mondja ezt, és mindegy, hogy miért, milyen okból vagy milyen célból – mindig elfogadhatatlan. Ha ebben egyetértünk, ha ezt elismerjük – és nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is –, akkor van esélyünk. Akkor megtaláljuk azokat a közös erkölcsi alapokat, amelyekre életünket, országunkat és jövőnket építhetjük.
    Köszönöm, hogy meghallgattak!
    Forrás: szombat.org
    Ez a beszéd nem csak azért fontos, amit mond, hanem mert kiutat mutat az évszázados kettéosztottságból, a bal-jobb megosztottságból. És megmutatja: a véleményed nem függhet attól a sztereotípiától, amibe belenyomnak az egyik vagy a másik oldalról!
    Köszönjük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. “Személyesen érintett volt Matolcsy György családja a zsidó és német polgárok gazdasági megsemmisítésében, a miniszter hazug módon mégis a németekre keni a felelősséget – mondja Ungváry Krisztián történész a múlttal való szembenézés fontossága kapcsán. A szakember szerint a Fidesz azért jegeli az ügynök-ügyet, mert a kormány és a jobboldali elit rengeteg tagja érintett a kérdésben.”
    http://stop.hu/belfold/elhallgatott-mult-matolcsy-gyorgy-tudja-hogy-hazudik/1119533/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos