Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szakály Sándor “monnyon le”! 2014. január 19. vasárnap 17:01 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szakály Sándor "monnyon le"!

Budapest – Szakály Sándor történész a minap idegenrendészeti kérdésnek nevezte  a kamenyec-podolszkiji deportálást, melynek során mintegy 18 ezer zsidó állampolgárt öltek meg. Orbán Viktor és kormánya hallgat az ügyben, a Mazsihisz Szakály Sándor lemondását követeli

A Mazsihisz mint közleményükben írják, az elmúlt hónapok eseményei láttán megfontolja a Holokauszt Emlékév kormányzati rendezvényeitől való távolmaradást. Pedig , már régóta nincs ezen mit fontolgatni: ha a Mazsihisz komolyan venné magát, és feladatát, vagyis, a magyar zsidóság képviseletét, akkor már régen nem fontolgatna semmit, hanem cselekedne, és szembefordulna ennek a szomorújátéknak a szereplőivel, valamint megrendelőivel.

Erőtlen és épp ezért kontraproduktív minden ilyen, az általánosságok szintjén maradó megszólalás. Ugyanolyan hülyeség, mint amikor annak idején Torgyán doktor rendre azt üzente politikai ellenlábasainak, hogy “monnyon le”! Szakály Sándort nyilván nem hívja vissza a kormány, magától pedig esze ágában sincs lemondani.

A Mazsihisz közleménye

A Mazsihisz vezetősége döbbenten és értetlenül áll a kormány által alapított Veritas intézet holokauszt-relativizálása előtt. Az intézet főigazgatója, Szakály Sándor – a magyar hatóságok felelősségét csökkentendő – “idegenrendészeti” akciónak nevezte a magyar holokauszt első tömeggyilkosságát, az 1941-es kamenyec-podolszkiji deportálást. Történelemhamisító próbálkozásának kudarca után elvárjuk, hogy az intézet vezetéséről lemondjon – írta a Mazsihisz vasárnapi közleményében.

“A Mazsihisz vezetése felszólítja a politikai közélet szereplőit, hogy a magyar holokauszt 70. évfordulója ne legyen a választási kampányok része, és minden érintett hagyjon fel a múltunk átírására vonatkozó törekvéseivel. Amennyiben Magyarország kormánya komolyan gondolja a holokauszttal történő szembenézést, akkor azonnal meg kell állítania a 2014. évi megemlékezés sorozat hitelességét romba döntő, kegyeletsértő folyamatokat” – olvasható a közleményben.

A Mazsihisz az épülő Józsefvárosi Holokauszt emlékközpont ideológiájának ismeretlensége, a Terror Házában rendezett Horthy-konferencián elhangzottak vállalhatatlansága, “a közszolgálati rádió Életmentő történetek műsora történelemhamisítása miatt”, a német megszállás Szabadság térre tervezett emlékműve és a Veritas intézet vezetőjének nyilatkozata miatt megfontolja a Holokauszt-emlékév eseményeitől való távolmaradását.

Egyúttal azt is közölték, hogy a Mazsihisz “a Civil Pályázati Alap keretében elnyert pályázati összegeket csak abban az esetben veszi igénybe, ha a megemlékezés sorozat közösségünk számára vállalható mederbe tér vissza”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 31 szavazatból)
Szakály Sándor "monnyon le"!, 4.4 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Monnyon le? És miért?
    Eddig tűrték, elhallgatták a történelem megváltoztatására tett kísérleteket, akkor most mi a baj?
    Kezdenek ébredezni?
    Nyugodjon bele a MAZSIHISZ, hogy eddigi megalkuvásuknak ez lesz az ára.
    Nem halkan kéne elrebegni a tiltakozást, hanem kiabálva, hogy mindenki meghallja a világban, hogy mire készül megint a kormány.
    A Terror Háza megnyitásakor hogyan tiltakoztak?
    Schmitt Mari hazugságait hányszor utasították vissza?
    Lázár Jankó kijelentését eszükbe volt e felháborodottan visszautasítani?
    MAZSIHISZ vezető urak!
    Nem csak látszólag kéne tiltakozni, hanem tiszta szívből, és igazán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (34 szavazatból)
  2. Nem értem, mi lehet itt még megfontolnivaló. A helyzet a Napnál is világosabb. Orbánék jezsuita útmutatás alapján szisztematikusan igyekeznek tisztára mosni a magyar jobboldal amúgy egyértelműen antiszemita múltját és jelenét. Ha a magyarországi zsidóság tanult emberei sem képesek ezt a helyzetet felismerni és a nevén nevezni, akkor a jezsuita stratégia győzedelmeskedhet, olyannyira, hogy a végén a Mazsihisz akár még ahhoz is asszisztálni fog, amikor majd Rétvári bejelenti, hogy az 1944-es zsidódeportálás valójában csak szociális társasüdülés megszervezése és lebonyolítása volt, állami támogatással, amelyért dicsőség illeti az akkori kormányt, hiszen a résztvevők maguk tolongtak, hogy utazhassanak, és mindezért egy fillért sem kellett fizetniük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (27 szavazatból)
  3. Öreg Titán
    El vagy maradva pár brossurával!
    A jobbik csökkentagyúi ezt már a 2000év elején is így tálalták.
    “1944-es zsidódeportálás valójában csak szociális társasüdülés megszervezése és lebonyolítása volt, állami támogatással, amelyért dicsőség illeti az akkori kormányt, hiszen a résztvevők maguk tolongtak, hogy utazhassanak, és mindezért egy fillért sem kellett fizetniük.”
    Persze csak az agyhalottaknak.Ezért zavartam ki a munkahelyemről egy embert, mert ezt állította teljes meggyőződéssel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (21 szavazatból)
  4. Hol volt a MAZSIHISZ tiltakozása akkor, amikor a “Sorsok háza” elnevezést adták egy újabb kitudja micéltszolgáló projektnek a Józsefvárosi pályaudvar helyén?
    Nem vették észre, hogy ez a névadás a Nobel-díjas Kertész Imre “Sorstalanság” című drámaregényének tagadását, az azzal való szembenállást jelképezi?
    Miért nem lett “Pályaudvar a Sorstalanságba” a projekt neve? Ami egybehangzott volna egy Nobel-díjas alkotással, és a regény és a kiállítás egymást erősíthette volna. Akik a “Sorsok házát” kitalálták szántszándékkal kívánták jelezni, hogy elutasítják Kertész Imre művét. Nem igaz az írónak az a megközelítése, hogy nem beszélhetünk sorsokról, mert sorsuk csak embereknek lehet. Azokat azonban, akiket erről a pályaudvarról indítottak útba a sorstalanságba, emberszámba sem vették, ezért nem lehet a sorsukról beszélni. Ezt tagadja a projekt elnevezése, ilyen apró lépésekkel, alattomsan igyekszik a magyar antiszemita jobboldal fokról-fokra felmorzsolni a valóságot, és annak helyébe az általuk megtisztított és újraértelmezett képet helyezni, azzal a céllal, hogy a letagadhatatlan aljasságokért kizárólag másokra kenjék a felelősséget, és ezáltal a jobboldalt felszabadítsa egy máig őszintén be nem ismert erkölcsi teher súlya alól. A végső cél pedig a jobboldal és a szélsőjobb összebútorozása, amelytől jobbra elkülönítenek egy kis radikális széljobb csoportocskát, hogy legyen kire mutogatniuk: “ők itt az antiszemiták, nem mi”. És már be is csempészték az európai polgári szalonokba a magyar ordas antiszemita jobboldalt. És ne legyenek illúzióink, itt nem fognak Orbánék megállni, ezt az aknamunkát nyíltan exportálni akarják a ma még ezektől az eszméktől határozottan elzárkózó európai konzervatív polgárság világába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (24 szavazatból)
  5. bumburi. ez szörnyű. nincs a világon az az empátia, amivel ez számomra érthetővé tehetné az ilyen gondolkodást. mindennapos a holokauszt biznisz emlegetése. persze, mindenből lehet hasznot húzni. de az nem kisebbíti a történelem legsúlyosabb genocídiumának bűnét. ráadásul minden vallásnak megvan a maga biznisze, a kegytárgyak árusításától kezdve, az emberek gazdasági döntéseinek befolyásolásáig. az ilyen ordas eszméket hangoztatókkal szemben nem lehet épeszű érveket felvetni. ezek legföljebb a bunkósbotból értenének, azon a szinten vannak. de nem a tudatuk van azon a szinten, mert vannak művelt emberek is közöttük, hanem az erkölcstelenségük. az ilyen ember, bárki legyen is az, egyszerűen aljas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  6. Öreg Titán
    Egyet értünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  7. A fentiek mellett nemigen hallom az “összefogók” egyesített össztüzét, felszólításait, tiltakozó akcióit sem az ügy kapcsán. Ők is szimpatizálnak szakállyal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (21 szavazatból)
  8. nincs még meg a központi utasítás, hogy mit nyilatkozzanak. egyeztetniük kell Orbán sleppjével. végül is, ha már egyszer elfogadták Orbán szabályait, akkor ez a kis egyeztetés a legkevesebb. nehogy a végén még ők borítsák a rendszert. ők nyíltan beleálltak ebbe az Orbánrendszerbe, akkor a minimális becsület azt kívánja tőlük, hogy ehhez tartsák magukat, hiszen nem valamiféle szavahihetetlen banda ők, az Orbánrendszer melletti kiállással is bizonyítani kívánják a szavahihetőségüket. ha egyszer egy demokrata a szavát adja egy maffiózónak, akkor azt kutya kötelessége bármi áron betartani. akár a többi demokrata elárulása árán is. mert ugyebár az kit érdekel, hogy mi a véleményük róluk a demokratáknak. súlytalan népség. az viszont fontos, hogy a maffia előtt óvják a becsületüket. konzekvens, nemde?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  9. Ne monnyon le Szakály mert hülyék mindenhol vannak ,ha ez elmegy jön helyette az utánpótlás és az lehet nagyobbakat lódít majd.
    Ezt meg már megszoktuk ismerjük tudjuk azt ,hogy amit mond annak mindig az ellenkezője a valóság Szakály Sanyi bácsit is a Terroristák Házából szalasztották .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (16 szavazatból)
  10. A zsidógyilkolászás idegenrendészeti kérdés, a hajléktalanok és szegények táplálékhoz juttatása meg köztisztasági kérdés.
    Az Unortodox Újmagyar Szótár milyen kifejezéssel kíván illetni egy elmekórtani esetet mely a miniszterelnöki széket a magáévá tette?
    .
    Szakály Sándor (nem) úr, várom a választ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  11. @Öreg Titán

    +++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  12. Friss hír:
    http://hvg.hu/itthon/20140119_Szakaly_Sandor_bocsanatot_kert_a_Holokaus

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  13. A cimeres tortenesz “lehet hogy tevedett”, korabeli “szakkifejezest” hasznalt. Hogy egyem a lelket. In vino veritas!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  14. Már úgy hazudik, mint a megbízói. Akiknek szólt az üzenet, azok értik. Nekünk pedig be akarja mesélni, hogy mi nem jól értettük, és hülyék vagyunk. Miért nem vágja pofán senki az ilyen szemétládát?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  15. “bűntudatom nincs, mert nem követtem el bűnt az én felfogásom szerint. Lehet, hogy tévedtem”

    nincs bűntudata. a nácik egyik fő ismérve. mert szerintük a bűn megítélése a saját egyéni felfogásuk kérdése, nem pedig az emberi közösség egészéé. BL pedig minderre gondolom megkérdezné, hogy ez az ember vallja magát kereszténynek? Miközben a keresztény hit alapja, hogy ember nem képes a bűn megítélésére, arra csak Isten képes. A nácik Istent játszottak. Ez a Szakály még a bocsánatkérésbe is belezavarodott, fogalma sincs, hogy mit beszél. És egy ilyen embert van pofája bárkinek is egy Veritas – vagyis Igazság – elnevezésű történelemfeltáró intézet élére kinevezni !!! Azt már magától belátja a marhája, hogy a Holokauszt konferencián nincs semmi keresnivalója, de akkor hogyan várhatja el, hogy intézet igazgatóként pedig mégis elfogadják történelmileg elfogulatlannak? Nem hiszem el, hogy ez az ember normális. Úgy kell seggberúgni, hogy repüljön egészen Etelközig, ott a helye az ilyennek a sivatag homokjában fekvő turultojásban. Bár soha ne kelt volna ki az a tojás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  16. parancsra_tettem_orszag

    Dzsingisz kánnak is kéne egy szobor!

    fideSShez méltó látványterv
    http://pasztortibor.blog.hu/2014/01/19/naci_megszallas_szobra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  17. Ebregyetek mar fel magyrok 25 eve ragjatok egymasrol a hust ma mar csak a csont maradt nektek ti nem tudtok egy bekes demokrata orszagot teremteni mindig kell gyulolni valakit es arra nem jottok ra hogy sajat magatokat gyulolitek es masban keresitek MAZSIHISZ ti meg alom vilagbol jbbb ha felebredtek a tenyek azt mutatjak hogy gyulolett van a mayar zsidosg es a ciganysag ellen amit nem szabad megengdni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. Módosítási javaslat:
    A Magyarországot jelképező szárnyas angyal mozgó szobor legyen. Konkrétan: riszálja a fenekét. Ez adná vissza adekvátan az ország akkori hozzáállását a megszálláshoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  19. http://www.168ora.hu/itthon/auschwitzba-hivtak-szakaly-sandort-122888.html
    -
    Kérem szépen, itt nem csak a cikk, hanem a hozzászólások is mutatják, hol tartunk.
    Szakály írt egy könyvet a partizánokról és attól most már messze jár.
    Tudom, változnak az emberek….
    A minden sarkon álltak már párt és annak elvtelen tagjai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Ha a Szakály Sándor meggondolatlan véleményére
    alapozunk, akkor minden diktatúra embertelen
    cselekményeit jogosnak kell tartani, mert az akkor
    érvényben lévő törvények szerint lettek végrehajtva,
    Tudta-e ugyan a történész, hogy akkor nem volt
    személyi igazolvány. és a személy azonosságát
    az idősebb vidékieknél a keresztlevél, a többieknél
    a születési anyakönyvi kivonattal bizonyították.
    Új lakásbejelentőn kiállításához is ezek voltak
    szükségesek. Ugyan az akkori lengyel menekültek
    azonosítására milyen “okmány” volt alkalmas?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Már egy másik cikkhez is betettem, de azért itt is érvényes:
    http://nol.hu/velemeny/20140120-a_magyar_veritas?ref=sso

    A képet érdemes nézni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos