Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rekordáron épít Simicska pályát a magyaroknak 2014. január 3. péntek 14:53 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rekordáron épít Simicska pályát a magyaroknak

Budapest – Mint arról már korábban beszámoltunk, világviszonylatban is rekordáron épül a M4-es autópálya egy szakasza. A nyomvonalon se víz, se mocsár, még egy rendes emelkedő sincs, alagutat sem kell fúrni, ily módon külön értékelendő, hogy ilyen vastagon fogott a Simicska által tulajdonolt Közgép és tettestársainak ceruzája. Jávor Benedek, az Együtt-PM szövetség társelnöke az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz és az Európai Számvevőszékhez fordul az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építési költségei miatt.

Jávor Benedek pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, azért tett bejelentést és kezdeményezett vizsgálatot az Európai Csalás Elleni Hivatalnál és az Európai Számvevőszéknél, hogy az uniós szervezetek tárják fel, miért kerül kilométerenként 3,8 milliárd, összesen 110 milliárd forintba az autópálya-szakasz építése, megfelelően használták-e fel a közpénzeket, uniós forrásokat, valamint vannak-e korrupcióra, illegális pártfinanszírozásra utaló bizonyítékok.

Jávor Benedek hozzátette, korábban a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnál és az Állami Számvevőszéknél is vizsgálatot kezdeményezett, mivel az említett útszakasz építése a legdrágább a magyarországi autópálya-építések történetében, ám nem kapott választ.

Elmondása szerint a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.-től sem kapott érdemi tájékoztatást az árazást firtató kérdésére. Megemlítette, az Abony és Fegyvernek között “tükörsima” alföldi területen épülő útszakasz kilométerenként egymilliárd forinttal többe kerül az M7-es kőröshegyi völgyhidat tartalmazó szakaszánál, ez pedig teljesen indokolatlan.

Az Együtt-PM szövetség társelnöke az unió csalás elleni hivatalának és az Európai Számvevőszéknek címzett beadványában azt írta: a magas ár egyik vélelmezhető oka, hogy a kivitelezők között a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt. is megtalálható.

Véleménye szerint fennáll a gyanúja, hogy “a túlszámlázott autópálya-beruházás költségeinek – végső soron az uniós közpénzeknek – egy része a Közgép közreműködésével a Fideszhez került illegális párttámogatásként”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +34 ( 34 szavazatból)
Rekordáron épít Simicska pályát a magyaroknak, 5.0 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. És még csak most jutott eszébe, hogy fordulhat máshová is, ha idehaza nem válaszolnak neki?
    Hány, meg hány pályázatot elnyert ez a haza büszkesége simicska, és még csak most érdeklődnek?
    2010 óta folyik a pártkassza, meg az offsore számlák feltöltése. Eddig nem kellett volna érdeklődni?
    Mit mondott ez a nagy ember, akit Simicskának hívnak?
    “Joga van mindenkinek hülyének lenni!”
    Na, akkor ehhez tartsuk magunkat!
    Ha a hülyeség fájna, ez az ország csak ordítani tudna. Sajnos nem fáj…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (31 szavazatból)
  2. Sukoró ügyben, ami még nem is létezett, oly gyorsan tudtak feljelentést tenni, amikor még közös kasszán voltak a volt párttársaikkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  3. Orban cege ! Simicska csak kissebsegi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  4. ezek a hatalmas összegek azt is jelzik hogy tisztességes értelmes gazdálkodással valódi lehetőség volt egy modern ország felépítésére a lelkekben a fejekben és a kézzelfogható infrastrukturális fejlesztésekben is
    a hazánk és önmagunk elárulása volt ezeknek a pénzeknek az ellopása és a bűncselekmények eltűrése

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  5. Ez egy ilyen ország. Tolnainé doktor Senki ellen- akinek a hamis diplomáját Illés Zoli ugye látta – már a kinevezésekor nyomozás folyt sikkasztás és hűtlen kezelés miatt. Kinevezték és körömszakadtáig védték.
    .
    .
    Simicska és tettestársait hogyne védenék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  6. Orbane a kozgep is! Nem ertem a sok ertetlenkedot:(:(:(!Azt senki Nem gondolaja
    komolyan hogy a haja kend aki irtozatosan eroszakos penzehes etikatlan bunozo megengedne barkinek is hogy kirabolja az orszagot ellopja a kozpenzt amihez asszisztalni kell a miniszteriumokba Orban felcsuti tolvaj haramia bark ink is megengedne?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Orbán kölcsönadja Simicskának a TEK et , hogy vigyázzanak rá, vagy azért annyira nem kedves neki? ha megnézzük a világon hány üzletembert likvidálnak pénz miatt, ennyi rablás után Simicska jobban teszi ha a rablott pénzt magánhadseregre költi. Különben is megéri őt kiszedni a sorból, hiszen ő Orbán gazdasági jobbkeze, ha nem éppen a valós főnök.
    .
    Simicska ügyesen rejtve maradt a nyilvánosság elől vagy 2O évig de senki sem lehet örökre megáldva, az ő szerencséje is elfogy és már mindenki tudja, hol van a bajok egyik forrása. Már nem tud elbújni a névtelenségbe sunyi módon ahogy szokta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Szijjártó úr, most hogyis van az a “pofátlan luxusprofit”??

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. írnak egy usque reális számlát aztán mélázgatnak billegtetve ujjaik között a tollat – hány nullát írjak még rá ? 0 ? 00 ? 000 ? 0000 ? 00000?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. nélküle NINCS üzlet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Én ezt nem értem.
    Az UNIO egyáltalán nem ellenőrzi a pénzek felhasználását?
    Elég megpályázni, akármilyen áron megnyerni oszt jónapot?
    Ennyire nem lehetnek ott sem hülyék, vagy lehetnek?
    Ezek azok a pontok, ahol ha létezne akarat Magyarország megregulázására, akkor megtehető lenne. Csak a lehívott pénzek gazdaságos felhasználását kellene vizsgálni. Miért kellene erre külön felhívni a figyelmét?
    .
    Vagy a hülyeség nem csak a itt állampolgári jog, hanem UNIO-s is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  12. *
    Valahol ezegyszer igaza volt Orbánnak, amikor az EU-s vezetőket pocskondiázta, hogy úgymond “ezek nem értenek a vezetéshez, ezek egy szatócsboltot sem tudnának elvezetni”. Hát ami a pénzek fölhasználásának az ellenőrzését illeti, van benne valami,és a mi szeretett Vezérünk, amint az a fenti példi példából is látható, igencsak tapasztalatból tudja hogyan lehet őket átverni, kijátszani…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Az ország két leggazdagabb embere Simicska maffiózó és Orbán Viktor maffia-keresztapa.
    Közpénzekböl természetesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. talán mert ez ejrópában sem ismeretlen fogalom lehet hogy oda is osztanak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. az európai néppárt falaz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. mi szeretnél lenni kisfiam ?
    stróman

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. A nokiás dobozok elbujhatnak szégyenükben,ma már csak elefánt méretű dobozokban zajlik a közpénz elrablása,a béke menet mért nem titakozik,csak nem a részesedés miatt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Kedves eagle lattam Simlicskat tavaly pest hidegkuton inter spar nevu supermarketbol kitolni egy kocsit hat erdekes elmeny volt egy nyakatlan szeleteben hosszaban majdnem egyforma rettenetes nagy felelemben elo senkihazit lattam benne ahogy forgatta a fejet ahogy tolta a kocsit mindent elarult a metakommunikacioja ! Nem sokat alszik nyugodtan az tuti , namarmost hogy kitol fel az SZABADON DONTSE EL MINDENKI . Nekem van egy tippem :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Rogán 50 milliója nejlonszatyorban 2014. március 20. csütörtök

Friss pénz az Orbán maffiának 2014. január 16. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos