Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán most levélben védi meg zsidó honfitársait 2014. január 22. szerda 13:11 Forrás: AN

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán most levélben védi meg zsidó honfitársait

Budapest – Orbán Viktor levelet írt a Mazsihisz elnökségének, amelyben igyekszik megmagyarázni azt, amire egyébként nincs magyarázat. A Szabadság térre tervezett, és márciusban átadandó emlékmű ötletét próbálta a levéllel szalonképessé tenni a miniszterelnök.

A szobor a hivatalos megfogalmazás szerint a német megszállás áldozatainak állít emléket. Az emlékmű ötletét sokan bírálják, a tervezett szobor látványtervét látva pedig konkrét kifogások és ellenérzések is megfogalmazódtak. A birodalmi sas sokakban máig rossz emlékeket ébreszt, a szobor üzenete – miszerint a gonosz németek tehetnek mindenről, miközben a derék, jó magyarok csak elszenvedték a zsidók kiirtását –botrányos és szégyenteljes.

Orbán Viktor levele a Mazsihisznek

“Heisler András elnök úr részére
Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató úr részére
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
Budapest

Tisztelt Elnök Úr!
Tisztelt Ügyvezető Igazgató Úr!

2014. január 20-án kelt levelüket megkaptam.
Tekintettel arra, hogy a sokat szenvedett magyarországi zsidó közösség sorsát kormányom mindig is szívén viselte, köszönöm, hogy kérdéseikkel nyíltan és közvetlenül fordultak hozzám. Levelük elolvasása után megerősödött bennem az a meggyőződés, hogy a jövőben is közösen dolgozhatunk azért, hogy Magyarországon a kölcsönös tisztelet, egymás megértése és hazánk közösségeinek együttműködése tovább erősödjék. Ebbe a sorba illeszkedik a német megszállás áldozatai előtt tisztelgő emlékmű is.

Meggyőződésem, hogy az áldozatok iránti tisztelet nem engedi meg, hogy a bebörtönzöttek, elhurcoltak, meggyilkoltak sorsa mellett főhajtás és szó nélkül elmenjünk. Márpedig – és Önök ezt nálam jobban tudják – a veszteség rettenetes volt. E tekintetben Magyarország Alaptörvénye egyértelműen és szilárdan foglal állást. Alig hinném, hogy az áldozatok emléke felé tett főhajtás bármilyen magyarázatot igényel. Ez emberség és nem politikai nézetek vagy pártállás kérdése.

Vannak, akik az áldozatok emlékezetét, az előttük tisztelgő emlékművet napi politikai spekulációkká akarják silányítani. Biztosíthatom Önöket, hogy ezeket a kísérleteket határozottan vissza fogjuk utasítani. Remélem, hogy hazánk német megszállásának 70. évfordulója jó alkalom arra, hogy az Önök közösségének veszteségeit elismerő, fájdalmukban osztozó, jóakaratú emberek fontos és közös lépést tegyenek a tisztelet kultúrájának irányába. Budapest, 2014. január 22.

Tisztelettel:

Orbán Viktor”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -12 ( 26 szavazatból)
Orbán most levélben védi meg zsidó honfitársait, 2.3 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

52 Reader’s Comments

  1. Egyre jobban elszomorító és nyugtalanító, az a kiábrándultság és ingerültség, amelyet ezekben az itt (az AN-en) megjelent véleményekben tapasztalok. Ennek okát abban vélem, hogy társadalmi közérzetünk egyre romlik. Párhuzamot látok abban is, ami az összefogás nevezetű cirkuszt kíséri, és látom azt az érdektelenséget is, ami az EU részéről Magyarország felé “irányul”. Kezd valamiféle elveszettség érzése eluralkodni ezen a népen, s talán nem ok nélkül.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. hiányzik itt az a mondat, amit valahogy ugy fogalmazott: a kérdés nem igényel további indoklást, magyarázatot, részéről egy eltökélt szándék, punk-tum!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos