Ronai and Ronai
AMERIKAI

Botrányba fulladt a Holokauszt Emléknap 2014. január 28. kedd 10:39 Forrás: AN

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Botrányba fulladt a Holokauszt Emléknap

Budapest – Megzavarták a holokauszt megemlékezést a Páva utcában. Pedig minden adott volt a méltóságos megemlékezéshez, a kormány részéről például Rétvári Bence államtitkár is személyesen képviselte magát, Orbán Viktor miniszterelnök pedig levélben üdvözölte a megemlékezés résztvevőit.

Nem az volt a botrány, ami elsőre annak látszott. Vagyis, hogy Rétvári úr beszédét követően Gulyás Márton, a Krétakör színház ügyvezetője odalépett a mikrofonhoz, és ara kérte az államtitkárt, álljon el a kormány a Szabadság térre tervezett, március 19-én felállítandó emlékmű létrehozásától.

Rétvári Bence ezt megelőzően a holokauasztról szónokolt, és arról is beszélt, hogy a magyar állam nem védte meg honfitársait és segédkezett is elpusztításukban. Csakhogy a “nem védte meg” formula ugyanolyan hazugság, és a felelősség elkenése, ugyanis megvédeni önmaguktól kellett volna az áldozatokat, mivel a deportálásokat ők maguk hajtották végre.

Ez a viszonylag új fejlemény sem jelent elmozdulást a magyar kormány kommunikációjában, ugyanezt a hauzg szöveget mondta el egyszer Áder Jeruzsálemben, és ez nem sokkal jobb ahhoz képest, amikor kizárólag a németek nyakába akarják varrni a magyar zsidók tömeges elpusztítását. Hogy ugye voltak azok a csúnya németek, akik 1944. márciusában megszállták a derék magyarokat, s akik ennek következtében le lettek igázva, és tehetetlenek voltak. Annyira nem voltak tehetetlenek, hogy rövid két hónap alatt 435 ezer zsidót tudtak a haláltáborokba küldeni.

Azt írták bele az alaptörvényükbe is, hogy Magyarország függetlensége 1944. március 19-vel szűnt meg.

Most ebben csak látszólag van elmozdulás, ám a lényeg nem változott. A Szabadság térre tervezett emlékmű pedig továbbra is nyíltan csupán a német „megszállókat” teszi felelőssé mindenért. Azért az idézőjel, mert a hazánkba érkező német csapatokat nem fegyverek, hanem virágcsokor és ünneplés fogadta mindenütt.

Nem az az igazi botrány tehát, hogy egy tisztességes ember beszédével “megzavarta” az ünnepséget, hanem az, hogy a kormány még mindig csak sunyin, a szélsőjobboldali híveire kacsintva nyilatkozik a valódi felelősség ügyében. Ezek többségét ők tették a kettős beszédükkel szélsőjobboldalivá és nácivá.

Gulyás Márton egyedül megszégyenítette az ellenzéki pártokat, a nagy listavezetőket, a magyar értelmiséget, és az egész magyar népet, amely szokásához híven lapít és hallgat. Talán várja az újabb koncot, a felszabaduló zsidó lakásokat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (54 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +74 ( 96 szavazatból)
Botrányba fulladt a Holokauszt Emléknap , 4.6 out of 5 based on 54 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. Gratulálok Gulyás Mártonnak a magyar nép jelentős többségi véleményének a tolmácsolásához! Sajnos hozzá kell tennem, hogy a magyar viszonyok között igen bátor tett volt!
    . Ez a katasztrófa!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +86 (114 szavazatból)
  2. csatlakozom

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (62 szavazatból)
  3. A NOL-on néztem tegnap a hírt és beleolvastam a hozzászólásokba. A döbbenetes számomra az volt, hogy sokan azt kérték számon Gulyáson, hogy nem öltözött fel rendesen és izzadt a hónalja. Elképesztőnek és felháborítónak. tartom a jelenlegi drámai helyzetben ezt a farizeusi gondolkodást. Jól kifejezi azt, hol tartanak sokan a gondolkodásukban ebben az országban.
    A másik dolog, ami feltűnt, hogy még a Gulyással egyetértő más orgánumok is úgy fogalmaztak, hogy bekiabálásával megzavarta az ünnepélyt. Gulyás ellenben nem kiabált, az a színpadon álló Botos volt, ai az erő pozíciójából védte a védhetetlent és próbálta Gulyás teljesen jogos fellépését politikai rendzavarásnak beállítani. Ez is micsoda arcátlanság egy immár több éve egyre sunyibb intézmény alamuszi igazgatóhelyettesétől. Nem győzik az embermentőket kiaggatni a falakra, most adták éppen a Wallenberg díjat Szitával és talán másokkal egyetemben egyetemben egy jezsuitának…..
    Gulyásnak meg gratulálok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +66 (82 szavazatból)
  4. Rétvári azt mondta, egy bizonyos időszakban nem védte meg….mintha máskor megvédte volna..vagy nem úgy történt, hogy Magyarországon elsőként Európában 1920-ban hozták meg a zsidókat kirekesztő törvényt??? a numerus clausust. És nem úgy történt, hogy az antiszemita kapmány folyamatos volt attól kezdve, a parlamentben erről volt szó, és sorban hozták a többi zsidóellenes törvényeket? Az antiszemitizmusuk, az egyházé is, következménye volt, hogy megtörtént a holokauszt. Ez volt az útjuk, és a felelősségük. Ők okozták….a nácikat választották, mert ők is azok voltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (66 szavazatból)
  5. Az állam akkor sem, és most sem védi meg az állampolgárait a hatalomtól, mert most meg erőszakosan integrálják az egyház kebelébe az együgyű embereket!.
    Rétvári meg szégyenkezés nélkül mondja Magyarország kormányának a hazug narratíváját a tények elkenésére!
    Köszönöm Gulyás Mártonnak, hogy fel mert lépni az ellen, amiről az ellenzék gyáván hallgat!
    És mellékesnek tartom teljesen, hogy a ruházata az alkalomhoz illő volt e!!! Mint ahogy az is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (63 szavazatból)
  6. Gulyás Márton minden megszólalása, megnyilvánulása tisztességes gondolkodást mutat. Arról nem ő tehet, hogy megfelelő és demokratikus fórumok híján ilyen akciókra kényszerül, és arról sem, hogy a nyilvánosságban — a legfontosabb ügyeinkben is — mintha már csak az ilyen akciók érnék el az ingerküszöböt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (61 szavazatból)
  7. Semmi botrány nem volt. Mindenki elmondhatja a véleményét.
    Rétvári ezzel a véleménnyel jobban járt, mintha az én véleményemet hallotta volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (55 szavazatból)
  8. … és hol tartunk mi?
    http://index.hu/kulfold/2014/01/19/hitler_papajat_venne_elo_ferenc_papa/
    .
    Részlet Ferenc pápa nyilatkozatából:
    XII. Pius a katolikus egyház feje volt 1939 és az 1958-as halála között. Korábban ő volt a felelőse azoknak a szerződéseknek, amelyeket különböző országokkal kötött a Vatikán – köztük a náci Németországgal kötött Reichskonkordatot is ő hozta össze. Ezt a Hitlerrel kötött szerződést máig hevesen vitatják, mint ahogy azt is, hogy miért nem emelt szót a zsidók kiirtásával szemben a világháború alatt.

    Értelmes lépés lenne a Holokauszt-archívumok felnyitása. Nyissuk fel őket, tisztázzunk mindent. Lássuk: tudtak-e volna segíteni, meddig tehették volna ezt. Ha pedig bármilyen szempontból hibáztak, mondjuk ki: vétkeztünk. Nem szabad ettől félnünk, a cél az igazság. – nyilatkozta a pápa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (36 szavazatból)
  9. Köszönet és tisztelet Gulyás Mártonnak a bátorságáért. Helyettem is beszélt.
    Roppantul érdekelne, hol voltak ezen a napon a magyar értelmiség és az “ellenzék” prominens képviselői.
    Egy biztos: nem ott, ahol feltétlenül ott kellett volna lenniük és meg kellett volna szólalniuk..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (48 szavazatból)
  10. Ha valaki kérdez, azt kivezetik, igaz, lőhetnének is…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (35 szavazatból)
  11. Milyen értelmiség?
    Milyen ellenzék?

    Csak nem ezekre a jobboldali szocdem figurákra
    (és még jóindulatú vagyok),
    ezekre a térden csúszó lázadókra tetszenek gondolni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (22 szavazatból)
  12. Gulyás Márton civilizált módon megkérte Rétvárit, a kormányt, hogy a történelem hamisító szobrot ne állítsák fel, azt tette, amit a Holokauszt Emlékközpontnak kellett volna tennie, de ők nem tiltakoznak, sőt a durván, nem civilizált módon lehurrogták, leintették, a mikrofont eltakatrák előle (lásd origo-n a videót), mindezt ott, ahol az emberi jogoknak szabad teret kellene adni, de ők korlátozzák. Nemcsak korlátozzák, hanem beállnak a történelem hamisítók mögé. SZégyen rájuk. A múzeumban lévő kiállítás pontosan Gulyást támasztja alá. De az Emlékközpont vezetői (és a kormány) azt hagyják lepusztulni, és majd csinálnak újat, ahol a saját, hazug idológizált, az antiszemita korszakot felmentő, a felelősöket elkenő kiállításukat elkészíthetik, ahol arról a kevéske embermentőről lesz szó, azok közül is a egyházhoz, elsősroban a katolikus egyházhoz tartozókról (akik egyházuk politikája ELLENÉRE mentettek, nem azzal karöltve), Az egyház, amely évszázadokon át üldözte, gyűlölte és gyilkolta a zsidókat, és most elismeréseket kapnak képviselőik (lásd jezsuita főpap Wallenberg díjat), azok, akik ebben az országban SOSEM ismerték el a holokauszt idején játszott szerepüket, és felelősségüket. Most hirtelen embermentők lettek. Hazugság, antiszemiták voltak és ma is azok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (42 szavazatból)
  13. Gulyás Márton egy igazi magyar hazafi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (54 szavazatból)
  14. Undorító.
    Mindent lenyúlnak.
    A hülyék meg hagyják magukat.
    Csakúgy mint annó a vészkorszakban !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (30 szavazatból)
  15. Ez a lovas nemzet hol van? miert nem veditek meg a szabad orszagot ezektol a fasiszta elemektol minden jo erzesu magyar embernek tiltakozni kellene ez ellen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  16. Gulyás Márton, köszönjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (46 szavazatból)
  17. Egy fiatalember megzavarta a rendet: Boross Péter, Schmidt Mária, Lomnici Zoltán és társaik meg a házigazdák közösen vállalt rendjét. Orbán Viktor rendjét.
    Ez a rend a hazugság, a képmutatás, az áldozatok emlékével való üzérkedés rendje. Csepelen Németh Szilárd, Nyirő és Radnóti „összebékítője” prédikált, szerencsétlen diákok előtt is; a Páva utcában fölolvasták Orbán Viktor hazug levelét, Rétvári ájtatosan szónokolt…

    És ebbe a rendbe „belerondított” egy fiatalember: a Páva utcában arra kérte Rétvárit, hogy ne állítsák föl a Szabadság térre tervezett – minden mértékadó megítélés szerint gyalázatosan hazug és ocsmányul giccses – „emlékművet”.

    http://gepnarancs.hu/2014/01/szegyenletes-incidens-a-pava-utcaban/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (38 szavazatból)
  18. Az a baj, hogy már a németek szóltak a magyaroknak, hogy jó lenne kicsit lassítani mert nem győzik a deportáltakat elpusztítani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  19. Némi hasonlóságot vélek felfedezni az 1941-45 ös kormány, és az Orbán kormány között. Akkor is a népet / zsidóságot, romákat,/ nem védte meg a regnáló kormány szinte a hűség jeléül hagyta az internálást, melynek a volt orosz csapatok bevonulása vetett véget. Most úgy ítélem meg, megint külföldnek kell megvédeni a magyar nemzetet a most regnáló a diktatúrába hajló Orbán kormánytól. A végtelen hazugságnak végre véget kellene vetni az Orbán kormánynak. Rétvári amit előadott szégyenletes, és szégyen azokra nézve is akik az elnökségben pöffeszkedtek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  20. Csacsicska Tamás

    Már az egy pofátlan gúny volt Orbán részéről, hogy a közismerten hazudozó, “kereszténydemokrata” Rétvári Bencét küldte a megemlékezésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  21. Nagyszerű, igaz és bátor tett volt ez Gulyás Márton részéről. Köszönöm neki, mert szinte hősies volt!
    .
    Egy mondás jutott róla eszembe, valahogy így hangzik: nagy a baj, ha egy országnak hősökre van szüksége.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  22. Csacsicska
    Tamás
    Persze hogy küldött maga helyett valakit.
    Az eddigi aljasságait a kettős beszéddel nem volt bátorsága nyílt színen felvállalni, mert egy sunnyogó, sehonnai bitang ember!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  23. Pásztor Tibor

    Azért az utolsó mondat nagyon nincs rendben. Az MSZP V. kerületi elnöke (szerény személyem) hozta nyilvánosságra a terveket, sajtótájékoztatót tartott a dk-s Kerék-Bárczy Szabolcs és az MSZP alelnöke, Horváth Csaba. Történészek levele jelent meg az ÉS-ben, Ungváry Krisztián írása a hvg.hu oldalán. A teljes magyar média foglalkozott ezzel az üggyel. Gulyás Márton kiállása karakán volt, és nagyon helyénvaló, de ezúttal szerencsére nem egyszemélyes ellenállást kell tanúsítania.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  24. megnéztem az atv-én elérhetö darabját az “incidensnek” és bedurrant az agyam a sivár, primitív és hazug magyarországtól. viszont én is üdvözlöm gulyás mártont. a kiállását hösiesnek, bátornak tartom. a hozzászólás nyugodt, értelmes és igaz volt. ilyen cselekvö, bátor emberekre vár orbán “igazi”, de sajnos mégis gyáva és tehetetlen ellenzéke. obs! ez az ellenzék nem keverendö össze az orbán tenyeréböl szemezgetö “összefogás” nevü álellenzékkel. ha kinö a földböl még néhány gulyás márton, akkor elkezdhetünk reménykedni. legyünk optimisták!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  25. Csacsicska Tamás

    Pásztor Tibor:
    .
    Én naivan azt képzeltem el, hogy – a mondjuk úgy: baloldalra „hajazó” – értelmiségi szereplők csatlakoznak Brahamhez, és néhányan visszaadják a kitüntetéseiket is, esetleg részt sem vesznek a „megemlékezéseken”. Rétvári Bencét és a pacifikált Mazsihiszt tátongó, üres széksorok veszik majd körül. Nyilvánvaló volt, hogy Orbán küld majd egy hatod-rendű sameszt, akivel kimeríti majd a protokolláris igényeket, szóval üzenni fog: “… adtam is, meg nem is”. Ha üres lett volna a nézőtér, az lett volna az autentikus válasz Orbán kétszínűségeire. Ehhez le kellett volna nyomni néhány telefont – „ne menjetek el” – vagy oda kellett volna állni a Páva utcai bejárat elé és hazaküldeni, akit csak lehet. Maradt volna a Mazsihisz és Köves Somló, meg Rétvári Bence – szóval a díszes társaság.
    .
    A verbális tiltakozás – főként a saját térfélen, a baloldali sajtóban – becsülendő dolog, de jobbára nyom és hatás nélkül marad. Braham kitüntetés visszaadása azért nyomósabb valami, annak súlya volt. Csatlakozni kellett volna, vagy talán még nem késő.
    .
    Külföldön élve úgy látom, hogy az otthoni politika nem méri fel kellően az orbáni provokációk tényleges súlyát és főként azt, hogy most már sorozatban éri sokk a választókat. Orbán zsinórban adja fel a magas labdákat és senki sem üti le azokat. Legkevésbé az MSZP. Úgy látom, hogy az emberek többsége radikális változásra vár – és mert a baloldalon ennek nyomát sem találja, gondolkodás nélkül fog a Jobbikra ikszelni. Kizárólag azért, mert az eléggé radikális (és nem a programjának tartalma miatt) és mert senki sem hisz a puhapöcsű politikusokban.
    .
    Az MSZP rinyálós, nyafogós stílusa taszító – és nem lesz ez jobb az Összefogás csoporttal sem. Ideje lenne, ha megnyernének (alkalmaznának!) néhány olyan gondolkodót és elemzőt, mint Bartus – aki gyorsan és pontosan felismeri a történések lényegét – ráadásul aki majdnem mindig helyes választ is tud adni. Nem Önöknek – már bocsát: például Önnek, vagy Mesterházynak – kell a válaszokat kigondolnia, Önöknek csak kommunikálniuk kellene azt. Esetleg olvassák naponta az Amerikai Népszavát.
    .
    Ritka az olyan madár, amelyik egyszerre ügyes, szép, gyors és fineszes. Politikusban ez még ritkább, ha nem sértem meg ezzel. Értse meg: az MSZP-nek nincs mondanivalója – elég lenne Orbánt naponta durván, de pontosan megszégyeníteni – az többet hozna a konyhára, mint pl. Pakssal „sokkolni” a népet. 2014 választói nem legendákat várnak, hanem megrendítő balegyeneseket.
    .
    Tessék megérteni: a 2014-es választásokat – és talán az ország jövőjét – most a stílus fogja eldönteni: Orbán stílusa a gátlástalan hazudozás, Önöknek erre legyen mindenre viharosan „lecsapó” válasza. Nem kell félni attól, hogy akkor a kis nyilasok majd másra szavaznak (és ők ugye többen vannak, mint a gondolkodók) – a választókat a hozzáállás vehemenciája fogja orientálni.
    .
    Az a bizonyos semmiből előkerülő megrendítő pofon, amit Rejtő Jenő olyan szépen megírt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  26. Csacsika Tamás! . M e g f o g a d . a . l é n y e g e t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. Ne udvariaskodjunk Orbánnal !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  28. A Pávaucai Holokauszt Központ helye is úgy lett kiválasztva, hogy csupán arra hivatkozási alapként szolgálja a jobboldal hosszú távú horthysta stratégiáját.
    A nem sokkal a Terror Háza (Andrássy út x.) megnyitása után felavatott Páva sikátor-beli, hétköznapi emberek számára sehonnan sem látható, tehát egy jól elbújtatott intézmény, amelynek a fenti célon túl semmi értelme nincs. Legföljebb ilyen a cikkben is tárgyalt alibi ünnepségek megtartására.
    Gondoljuk meg, a Terror Házán márhónapok óta kint virító “Egy orosz hazafi, Szolzsenyicin” több ember nagyságú, hatalmas vörös taranszparens mellett nem lehet úgy elmenni, hogy még az autós is el ne olvassa, esetleg napjában többször is… De maga az épület a maga otromba pengefalával egyetemben, szinte ráborul az Oktogonra is.
    Ezt a mementó-harcot is a jobboldal sajátította ki, minek fejében, persze csak a hivatkozás kedvéért, a 600′000 magyar és többmillió KZ-láger áldozat emlékét jó erősen beszorították a Páva utcába. – Ügyes, mondhatná az egykori pesti hitsorsos, ha szegényt akkoriban nem viszik ki Auschwitzba…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  29. Nem pontosan a témába vágó, de tény, hogy a Szovjetuniót m e g s z á l l ó . ma g y a r . cs a p a t o k . az elfoglalt helységek területén megtalált zsidókat, tekintet nélkül életkorukra (gyermek, öreg,) és nemükre, azonnal elfogták és átadták, illetve eljuttatták a német halálbrigádokhoz.
    Ennek “a rendjét”, pl. a lakosság ezirányú bejelentési kötelezettségét orosz nyelvű falragaszokon is közzé tették, a parancsnokok aláírásával…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  30. Le a klappal Gulyás Márton előtt, akit már a HAHA megmozdulásain is volt szerencsénk bátor magatartása és remek stílusa okán nagyra becsülni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  31. Olvasgattam:
    “Na most emlékezzünk: a 301 parcellában elhantoltak évfordulós koszorúuzásakor, nádi síppal, füttyel, kereplővel nem történt rendzavarás, kik követték el undorító cselekményeket ??!! Ugyanígy az 1956 eseményeinek évfordulóján számtalan külföldi kormányfő jelenlétében kik ordítoztak a Kossuth téren, zavarták a megemlékezést ??!!
    Na erre mondom, most kussoljon a jelenlegi hatalom !!!”
    -
    “Ne vegyél rá mérget, maga a nemzeti gengszterkormány sem biztos a győzelemben, azért nyomják a rezsihülyítési projektet, meg azért, mert egyszerűen nem tudnak eredményt felmutatni 4 év elb***ott kormányzásáról és az elfolyt milliárdokról !

    Nem maradt más hátra még, mint az orrba-szájba “nemzetizés” – ez birkáknak bőven elég – most kezdenek osztogatni a pintérség személyi állományának is, pöcsönként és muffonként 10 rugót, mert őket is leszarták a közel 4 év alatt !

    Miközben Simicska kiütést kapott a hozzá benyomott bankjegyektől !

    Szóval megy a választási majré-osztogatás, igaz, közben a határon túlra milliókat nyomtak át, de csak kb. 100.000 emberke jelezte, hogy szavazna, vélhetően a gengszterekre ! Ez viszont kevés, marad a rezsihülyítés, meg a nemzetizés !
    Mert a gyapjasoknak ennyi is elég, de a többinek nem és tapintható a választási majré !”
    -
    Hát valami ilyesmi….
    Ezeket a Kussország cikknél található hsz-kből szemezgettem.
    A narancsködösöktől most inkább nem idéztem, sorba beégnek, kapják a maflásokat, a földbe döngöléseket, leporolják magukat és jelentkeznek az újabb maflásokért.
    Gerinc nincs, az biztos, csak a pénz, amiért ennyire képesek mindenre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  32. PÁSZTOR TIBOR: Az mszp hiteltelen: M.A. “még sosem hallott” a pártfinanszírozási korrupcióról, nem olvasta a T.I. jelentéseit, aha, elhisszük. Ezzel M.A. 3 dolgot árult el: 1) A puchsimicska finszírozási rendszerben kíván tovább lopni 2) A választót hülyére veszi 3) Ennyire sz*rul kommunikál, hogy a fenti 2 nyilvánvalóvá válik. Ezek után még mindig a mszp tűnik a kisebbik rossznak, mert talán az alapjogokat és a minimális gazdasági racionalitást helyreállítaná, de az látszik, hogy a fenti 1. pont a fő motivációjuk továbbra is: ha nem igy lenne, korábban engedtek volna a választási matek adta összefogáskényszernek – és nem puch embere, hanem alkalmas ember lenne a me-jelölt. Én ennek ellenére szavazni fogok, mert én csak ennyit tehetek a szakadékba rohanó országért – de a maszop többet tehetett volna. Felelősségük nem elhárítható. Tudják, hogy minden nap emberek halnak meg, mert nincs munka, élelem, fűtés, eü…………….. Kellemes további megélhetési politizálást a nyomorgók bőrére!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. “Csütörtökön tartja Hegedűs Loránt református lelkész fegyelmi tárgyalását az egyházi bíróság – tudta meg a Népszava. A tavalyi, botrányos Horthy-szobor avató kapcsán a politikai és az egyházi tevékenység szétválasztására vonatkozó előírások megsértésével vádolt lelkészt akár hivatalvesztéssel is sújthatják.” (hírfej)
    Tegyük fel, hogy megfosztják hivatalától. Horthy akkor is ott marad, őt meg hősként ünneplik hívei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  34. “Értelmes lépés lenne a Holokauszt-archívumok felnyitása. Nyissuk fel őket, tisztázzunk mindent. Lássuk: tudtak-e volna segíteni, meddig tehették volna ezt. Ha pedig bármilyen szempontból hibáztak, mondjuk ki: vétkeztünk. Nem szabad ettől félnünk, a cél az igazság. – nyilatkozta a pápa.”
    Nem bízom benne.
    Ez is olyan lesz, mint áderék mosakodása. Fent szép (bár kissé hamis) szavak, lent bikacsök.
    Ne legyen igazam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. http://nol.hu/belfold/20140129-civil_alapon_kozpolitizalni-2
    -
    Markó Iván 130 milliós támogatása is szóba került ebben a riportban.
    Most csődölt be Markó Iván.
    Akik nem kaptak támogatás, azok talpon vannak – hogyan van ez?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  36. Ezúton is köszönöm a magam nevében, kedves Gulyás Márton!

    Császár Attila Tamás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  37. Teljesen egyetértek a cikkel a hozzáoszlókkal,különösen tisztelem Gulyás Mártont de a lent idézett mondatot azért nem kellett volna ide írni T. Amerikai Népszava!
    Nem kellene az orbáni színvonalra süllyedni ez az általánosítás felháborító és igazságtalan – ezt ne tudnák Önök? – Talán ha a cikk írója bocsánatot kérne – nem magyarázkodást bocsánatkérést……

    …”az egész magyar népet, amely szokásához híven lapít és hallgat. Talán várja az újabb koncot, a felszabaduló zsidó lakásokat….”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  38. Tisztelt Macskásy Pál,

    nem igazítunk helyre semmit, és nem kérünk bocsánatot semmiért, mert akikre ez nem érvényes, azok ezt tudják, és úgy érzik, hogy ezt a nevükben írták, a többiekre pedig igaz. Talán tehetne akedves magyar nép valamit azért, hogy ne ez legyen a vélemény róluk. De egyelőre csak a sértődésre futja, és a megigazult önkép védelmére, az igazság és az emberség nevében még nem tudtak megmukkanni. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  39. MP
    Akinek nem inge, ne vegye magára!
    De ami igaz, azt ki kell mondani!
    -
    Hazai oldalakról sok cikket hoztam ide – amit most szóvá tettek nekem és majd igyekszem visszafogni magam, majd nem szemetelek – de az idézett cikkek hozzászólásai azt mutatják, hogy sokan vannak és nyíltan vállalják is, hogyha lehetne szívesen felpakolnák honfitársaikat a vonatra, miután ők tudják, hogy ki az igazi magyar és kinek kell innét eltűnnie!
    Van miért szégyenkeznünk – tessék olvasgatni azokat az online oldalakat, lesz döbbenet, hogy kikkel osztozunk e hazán!
    -
    Ami valóban botrány volt pl.:
    ‘56 ötvenedik évfordulója, na az igazán botrány volt a külföldi vendégeknek, ott bemutatkozott a b közép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  40. @Macskásy Pál
    Bizony, az általánosítás (minden általánosítás) már csak ilyen műfaj.
    Ahogy admin mondja.
    Legyek őszinte? Engem is bánt. Nem ingem – és mégis. Folyton az jár az eszemben, hogy hátha engem is érint a kritika. Nem tudom elhessegetni magamtól. Talán csak nem azért, mert tényleg? Végtére is mit teszek én? Ugyanúgy lapítok – na jó, nem egészen úgy – mint sokan mások. Jár a szám (pontosabban a kezem a billentyűzeten) a “mieink” között. Ez bizony nem sok és nem is valami nagy bátorságra vall.
    Gulyás Márton viszont legalább rendszeresen odamegy, ahol zajlik a disznóság. Ha éppen Markó ‘Szeretem Orbán Viktort’ Iván (régi balett rajongóként vérzik a szívem) tapsrendjét kell megzavarnia, akkor ott, ha egy álságos megemlékezésen, akkor ott.
    De belőle csak egy van. Már az is milyen sokat jelentene, ha minden rendezvényüket megzavarnák legalább néhányan ilyen kulturált módon. (Persze van különbség abban is, hogy egy “névtelen senki” teszi ezt vagy valaki, aki valaki…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  41. Amikor minket 44-Ben Magyar fegyveres orok vittek a Terez koruton a Vorosvari ut fele nem nemetek hanem “Jo magyarok” koptek le a villamosokrol. Csak annyit tudok mondani, hogy szemet nepseg a Magyar. Es orban a fo szemetes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

Lemondott a Mazsihisz ügyvezető igazgatója 2014. április 10. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos