Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bojkottal fenyeget a Mazsihisz 2014. január 19. vasárnap 18:14 | AN

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bojkottal fenyeget a Mazsihisz

Budapest – Felvillant annak lehetősége, hogy az Orbán-kormánynak a holokausztot relativizáló, a magyar felelősséget elhárító történelemhamisító megemlékezéseihez nem asszisztál bűnüs módon a magyar zsidóság legnagyobb szervezete a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége. A Feldmáyer-vezette Mazsihisz szégyentelen és gyalázatos módon segítette a szélsőjobboldalt támogató, a kódolt antiszemita propagandát folytató Orbán-rendszer tisztára mosását. A demokratikus érzelmű közvélemény megnyugvással venné tudomásul, ha a magyarországi zsidóság nem az eddigi gyáva és hazug módon viszonyulna a kormányzati szintű náci szellemiségű propagandához.

Régen nem olvashattunk a mostanihoz hasonló elvszerű és tisztességes közleményt a magyarországi zsidóság legjelentősebb hivatalos képviselőitől, a Mazsihisztől. A Köves Slomó vezette áruló szervezetről még említést sem érdemes tenni, miután az Orbán-rendszer lefizetett dísz-zsidói, akik menlevelet adnak a Horthy-rehabilitációhoz, elárulják a magyarországi zsidóságot és a holokauszt áldozatait. Köves egy önjelölt szélhámos, aki pénzért mosdatja a fasisztákat. Szervezetéből ezért cserébe Orbánék csináltak tényezőt és felpumpálták pénzzel. Köves szervezete nem legitim képviselője a magyarországi zsidóságnak, kizárólag a Mazsihisz az.

De Feldmáyer Péter vezetésével a Mazsihisz az elmúlt években szintén felháborító módon asszisztált az Orbán-rendszer Horthyt rehabilitáló gazemberségeihez, a kódolt antiszemita gyűlöletbeszédet terjesztő Orbán Viktor kormányának hazai és nemzetközi tisztára mosásához. A magyar zsidóságot és a zsidóság ügyét eladta és kiszolgáltatta a Hit Gyülekezetének, amely a zsidóság tragédiájából Vidám Vasárnap színvonalú hórukk mozgalmi giccset csinált, és saját táncolós és ordibálós színvonalára süllyesztette le. A hites “vatta” pedig távol tartja a holokauszt-megemlékezésektől azokat, akik igazán megemlékezni akarnak, és nem felhasználni az érdekeikre a zsidóság szenvedését. Akik nem akarnak velük keveredni, és nem tekintik ezeket az alkalmakat politikai megnyilvánulásnak, azok távol maradnak. Az igazi megemlékezők mostanában már otthon vannak, a zsidóságot kiszorítják a zsidó rendezvényekről.

Feldmáyer vezetése alatt a Mazsihisz nem védte meg a magyar zsidóságot, nem emelte fel kellőképpen a szavát az antiszemita jelenségek és a kormányzati szintű megjelenési formái ellen. Közreműködött abban, hogy Rogán Antalt egy antifasiszta tüntetés színpadára állítsa Hit Gyülekezetével közösen, amely kizárólag a Fidesz és az Orbán-kormány tisztára mosását, minden antiszemita jelenségnek a Jobbikra való hárítását célozta. Ennél gyalázatosabb szerecsenmosdatás még nem volt Magyarországon a holokauszt óta.

A Mazsihisz új vezetősége kellő eréllyel és méltósággal tiltakozott ezúttal az Orbán -kormány új történelemhamisító intézete, a Veritas igazgatójának minden elképzelhetőt felülmúló aljas kijelentése ellen. Szakály Sándor lemondását követelő nyilatkozat kitér azokra az egyértelműen kormányzati intézkedésekre, amelyek világossá teszik, hogy az Orbán-kormány tudatosan és szándékosan szítja az antiszemita indulatokat, és a vészkorszak 70. évfordulóját erre használja fel. A Veritas intézet létrehozása is a történelem “újraértékelését” célozza, amely nem jelent mást, mint a két világháború közötti fasiszta rendszer megszépítését és a magyarok holokausztban játszott szerepének meghamisítását. Szakály semmi mást nem tett, mint annak szellemében nyilatkozott, amire ezt az intézetet létrehozták. Ezért őt soha nem fogják leváltani, hiszen ezzel a feladattal bízták meg. Szakály Sándor antiszemita, és éppen ideje, hogy a fasiszta kurzust mosdató hazug történelemhamisítók ámokfutására a zsidóság egyetlen legitim hivatalos szervezete nemet mondjon.

Ezért a Mazsihisz új vezetőségének fel van adva a labda: következetesen végigmegy azon az úton, amelyen ezzel a tiltakozással elindult, vagy megint visszasüllyed korábbi szerepébe. Vállalja-e a zsidóság érdekében a konfrontációt, vagy Zoltai Gusztáv szempontjai lesznek újra az erúsebbek, aki napi szintű kapcsolatban áll az Orbán-kormánnyal és mindenfélével seftel velük. Eladják-e a holokauszt áldozatit a gyilkosok szellemi utódjának, közreműködnek-e anyagi megfontolásokból a történelem meghamisításában, és a 70. évforduló antiszemita propagandához való felhasználásához. A Mazsihisznek egyetlen kormányzati rendezvényen sem szabadna megjelennie, amíg az országban Prohászka-, Wass Albert-, Horthy-szobrok állnak.  Tiltakoznia kellene az 5 milliárd forintért megépülő gyermekemlékmű ellen, amely nem más, mint bújtatott antiszemita gyűlöletkeltés. Abban az országban, amelyben emberek éheznek, 5 milliárd forintot költeni egy emlékműre, nyílt antiszemita uszítás. Miközben ezt a zsidóság nem igényli, ellenkezőleg.

Mindezt egy olyan kormány teszi, amely tantervbe iktatta a nyilas és náci írókat, amely csendben tűri, hogy a zsidóságot Auschwitzba deportáló Horthy Miklósnak szobrokat és emléktáblákat avassanak. Nem kell 5 milliárdért egy felesleges emlékmű, elég lenne az őszinte és tisztességes megemlékezés, és az antisemita tendenciák visszaszorítása. Ennek azonban az ellenkezője történik. Az 5 milliárdos emlékmű koncepciója maga is antiszemita uszítás: mint azt a Wass Albert szobrot avató Lázár János, a kormányzati emlékbizottság vezetője elmondta, azért a holokauszt gyermekáldozatainak állítanak emléket, mert a gyerekeket biztosan ártatlanul ölték meg. Ez a kijelentés azt sugallja, hogy a felnőtteket nem ártatlanul gyilkolták meg, a nagykorú zsidóságot megérdemelten küldték gázkamrába. Mindent eéárul a szándékról, hogy az újabb múseum vezetésével azt a Schmitt Máriát bízta meg, aki holokauszt-realtivizáló tevékenységéről ismert, és a történelemhamisítás egyik nemzetközileg ismert személyisége.

Az Orbán-rendszer alaptörvénye is történelemhamisító, célja a magyar felelősség németekre hárítása. Az alaptörvény átvette az antiszemita Horthy-rendszer kirekesztő “keresztény” identitását, amely a két világháború között azt jelentette, hogy nem zsidó. Az Orbán-rendszer alaptörvénye az antiszemitizmusra építette a magyar identitást, és ez nyilvánul meg az ország fasizálódásában. Ez a történelemhamisító és antiszemita kormány akar megemlékezni a holokauszt 70. évfordulójáról, amelyhez fel akarja használni a zsidó szervezeteket is. Kíván-e ehhez  agyalázathoz, amelynek tartalmát jól kifejezte Szakály nyilatkozata, asszisztálni a Mazsihisz? Történelmi felelősség és a zsidóság sorsát is meghatározó a kérdésre adandó válasz.

A Mazsihisz az Orbán-rendszer kezdete óta az első tisztességes nyilatkozatot tette. Magának is felállította a mércét. Noha a 70. évfordulós kormányzati rendezvények bojkottját a Szakály-nyilatkozat után azonnal be kellett volna jelenteni, de ha Szakály nem mond le, és a kinevező kormány őt nem váltja le, akkor a bojkottot be kell jelentenie. Ha nem, akkor az árulás e mostani nyilatkozat után nagyobb lesz, mint enélkül lett volna.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (42 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 58 szavazatból)
Bojkottal fenyeget a Mazsihisz, 4.4 out of 5 based on 42 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Nincs tovább riszálás ide-oda. Eljött az egyértelmű állásfoglalás ideje. Meg a tisztánlátásé is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (41 szavazatból)
  2. Egyelőre várjuk ki a végét! Szakály nem fog lemondani, ezt tudni lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (20 szavazatból)
  3. Várom a MAZSIHISZ teljes elhatárolódását ezektől a hazug megmozdulásoktól. Ha már eljutottak odáig, hogy Szakály lemondását követeljék, akkor tudniuk kell, hogy a továbbiakban nem visszakozhatnak.
    Akkor ugyanis a későbbiek folyamán nem mutogathatnak vissza, hogy ők mindent megtettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (36 szavazatból)
  4. Ha a Mazsihisz most az egyszer a sarkára áll, én bizony nagyon, de nagyon meg leszek lepve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (30 szavazatból)
  5. Az 5 Milliárdos emlékműről csak annyit még : Egyértelmű, hogy egy ilyen emlékmű nem kerül 5 Milliárdba, maximum 200-400 millióba, vagy még annyiba sem. 4,6 Milliárdot ellopnak az erre kiírt költségvetésből, “oszt jónapo!”
    *
    A magyar közvélemény pedig szó nélkül elhiszi, hogy ez az emlékmű
    5 Milliárdba kerül. Senki nem emel szót ez ellen az ellenzéki oldalon ???
    *
    ALJAS GAZEMBEREK, FASISZTA RABLÓBANDA – MAFFIA KORMÁNY ! A MAZSIHISZ PEDIG EHHEZ ASSZISZTÁL . KORRUPT, ÉS VELEJÉIG ROMLOTT EZ AZ ORSZÁG. MÉLTÓ AZ ÍTÉLETRE !
    AKI TUD, AZ MENEKÜLJÖN !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (32 szavazatból)
  6. Na végre! ………………………Kezdetnek megteszi.
    .
    Ha egy szem képes kinyílni és nyitva maradni, a többi tudja követni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  7. Szakálynak takarodnia kell, ilyen egyszerűen aljas talpnyaló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  8. “Érdekes” volt a “nyilatkozat” MTI-s kezelése…

    http://gepnarancs.hu/2014/01/a-tajekozodas-szabadsagarol/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  9. Ha a MAZSIHISZ beéri Szakály (szerintem valószínű) leváltásával, nem volt érdemes megszólalnia.
    Csak a rezsimmel való teljes, megalkuvástól mentes szembefordulás erkölcsös.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  10. Azt is el tudom képzelni, hogy leváltják (lemond), és egy másik, hasonlóan antiszemita gazembert tesznek a helyébe, aki kicsit óvatosabban (diplomatikusabban), azaz ügyesebben hazudik és uszít.
    Egyébként jehunak van igaza, csakis a nyílt, egyértelmű elutasítás lehet erre jó válasz. Hiába sunyít a zsidó közösség vagy képviselete, ezzel semmire nem megy. Ha már a magyar társadalom nem képes szembeszállni a fasiszta és náci hazugságokkal, akkor az érintett zsidóságnak és cigányságnak kellene kiállnia magáért, de talán még a szegényeknek, munkanélkülieknek, kizsigerelt munkavállalóknak, nyugdíjasoknak, sőt a vagyonuk kisajátításával fenyegetett vállalkozásoknak is vannak hazai és nemzetközi szervezetei, akiknek meg kellene mozdulniuk az önkény ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (20 szavazatból)
  11. Hoppá, hoppá!
    Már bocsánatot kért a zatévében! Azt mondta, lehet, hogy tévedett!
    Hova jutunk??!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  12. Mazsihisznek sokkal kemenyebbnek kellene lennie ! Gusztiba meg nagyszerencsejatekos es nofalo kell neki a penz nagyon ! Ketkulacsos cinkos !!!
    Mindenki meghajol Orban elott , felnek tole pedig egy majres kis b .
    Orbant muszaly levaltani!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  13. Azóta Szakály is megszólalt. De mindek.
    http://endresy.blogspot.com/2014/01/torteneszi-magyarazkodas-szemetladabol.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  14. Ilyenek az bérencek. Ömlik a szájukból. . . /a’la Hofi/
    Lásd ATV Szabad Szemmel 2014 jan .19

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  15. girbegurba
    2014. január 19. vasárnap
    22:06
    Dehogy mond le.Kormányzati ukáz az,hogy ha nem lehet a dolgokat elhallgatni,akkor üvölteni kell a hazugságot.Bele az emberek arcába,sulykolni az ifjúságba stb-stb.Mindezt úgy,hogy teljesen figyelmen kívül hagyják azt a tényt,hogy már évtizedekkel a háború megkezdése előtt(!!) megkezdték az ideológiai nevelést is (zsidótörvények) a polgárok részére,ami megágyazott ezeknek a borzalmaknak.

    http://vs.hu/szabadsag-teri-emlekmu-gabriel-arkangyal-es-nemet-birodalmi-sas-tervben-0120/

    A mű értelme az,hogy a szegény és ártatlan!!! magyar népet megszállták és azért történt ami történt.

    A „zsidótlanítást” végrehajtó magyar szervek viselkedése még Adolf Eichmannt is elképesztette. A magyar zsidók deportálásának német irányítója következőket mondta a magyarországi deportálásokról:

    „Egyes esetekben embereimet megrázta a magyar rendőrség [értsd: csendőrség, Eichmann nem tesz különbséget a két testület között] embertelensége. Dieter Wisliceny [SS-Hauptsturmführer, Eichmann közeli munkatársa] beszámolt róla, hogy bár nem mindenhol, de néhány kerületben a rendőrök úgy hajtják a zsidókat a vagonokba, mint a barmot a vágóhídra.”

    A korábban a szlovákiai és görögországi deportálásokat irányító Wisliceny a következőket mondta:

    „Úgy látszik, a magyarok valóban a hunok leszármazottai; nélkülük így sose boldogultunk volna.”

    Edmund Veesenmayer a nürnbergi perben tett vallomásában rendkívüli jelentőséget tulajdonított a deportálásban nyújtott készséges magyar segítségnek:

    „Ha a magyarok vaskövetkezetességgel tagadták volna meg a német kívánságot a zsidókérdésben, annak megoldására sor nem kerülhetett volna. Nyomás lett volna, de – az 1944-es év már »krízisév« volt – nem lett volna hatalmi erő egymillió ember megjelölésére, összefogására és deportálására. Ez egy olyan hatalmas rendőri feladat, amelynek elvégzését három hónap alatt csak a lelkes magyar teljes hatósági és karhatalmi apparátus tette lehetővé. Kívülről nem tudtak volna megfelelő erőt hozni e célra, mert csak az tudta volna elvégezni, amelyik az országot, népét ismeri s a nyelvet beszéli. Eichmannak csak igen kis törzse volt. Ilyen gyorsan és ennyire súrlódásmentesen – csak a magyar kormány teljes segítségével volt lehetséges.” (wikipédia)

    Ugyanez történik ma is az országban, mit várnak,mikorra érik be ennek a “gyümölcse”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  16. Ez lemaradt: “A megszálló csapatokkal együtt Magyarországra érkezett az ún. különleges bevetési egység (Sondereinsatzkommando – SEK), melynek feladata az ország „zsidótlanítása” volt. A SEK mindössze 20 tisztből és több mint száz főnyi kisegítő személyzetből (őrök, sofőrök, titkárnők, stb.) állt, így a magyar hatóságok közreműködése nélkül semmit nem érhetett volna el.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  17. zumm zumm.
    Tudom, tudjuk.
    De persze nem árt újra és újra elmondani, hátha valaki megérti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  18. Na?! Most mit csinál a Mazsihisz?
    Ez a Szakály-féle bocsánatkérés amolyan “…hogy Grünh hülye? már bocsánat!….”
    Ezek nyomorult senkiházi seggnyalók egytől egyig, egy elmebeteg seggében.
    Hol az az orvos vagy orvosok, aki/akik ezt hagyja/hagyják és támogatja/támogatják?!!!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  19. Ez botrány, ezt nem hiszem el, hogy egy ilyen országban ahol élek , a német megszállásnak emléket állító szobort állítanak :

    http://static.origos.hu/s/img/i/1401/20140120a-magyarorszag-nemet-megszallasa-1944.jpg?w=666&h=513

    Nem tudom, mások is így vannak, vagy csak én őrültem meg, hogy ennyi idétlen barom van az országban!!!!???
    Ez az ország, egy reménytelen, innen már csak a szürke út maradt, mert a Hazám széthullott darabjaira és számomra már csak a menekülés maradt.semmi más!
    Borzalom, :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  20. Biztosan történész? Vagy csak amoolyan a tangón vásárolt diplomája van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  21. .
    .
    Zumm Zumm !
    .
    Az emlékműről annyit, hogy ezek szerint az ártatlan, zsengemény, és Horthy vezette ellenforradalmi – náci – Magyarországot Gábriel arkangyal jelképezi… Undorító disznóság !!! Hányni valóak !!!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  22. .
    .

    Zumm Zumm !
    .
    Teljesen igazad van abban amit írsz, csakhogy itt,ebben az esetben a nyilvános vita fő sodrát az 1941-ben megtartott önkéntesképezi és magyar szervezésű próba-holokauszt képezi, amelyet Szakály az akkori szóhasználat szerint “idegenrendészeti intézkedésnek” titulált.
    Amikor néhai Szirtes Zoltán barátom 1991-ben felvette az Antall kormány kesztyűjét és éppen Kamenyec Podolszkra hivatkozva kijelentette, könyvben is cáfolta a pofátlan állításaikat a német megszállásról mint Holokauszt okról, az i akkori antalli magyar BM válaszában volt található ez az idegenrendészeti kifejezés.
    Egyébként ahogy kivitték – ismétlem 1941-ben – azt a mindössze 18′800, többségében lengyel állampolgárságú, Lemberg-környéki embert – mindannyian beszélték a magyart is – rögtön átadták a kivégző osztagoknak… És még ma is dicsekszenek, azzal kétezer menekülttel, akit Balatonbogláron bújtattak…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  23. HORTHOMIGLAN HORTHODIGLAN
    2014. január 20. hétfő
    18:41

    .Szerintem nyilvános vita tárgyát az is képezi,hogy kezdtek el anno felépíteni egy ellenségképet és a kezdetektől a “végeredményig” hogyan jutottunk el.Ha valaki (valakik) elkezdi ezt pár évtized után újra,nem akkor kell megállni amikor már egy számukra kellemetlen népcsoportot (vagy bárkit) el kezd kriminalizálni.

    Tehát a kezdetektől figyelemmel kell kísérni minden olyan megnyilvánulást,ami tisztára akarná bármilyen mértékben is mosni azokat a bűnöket.

    De mi ugye nem tanulunk:
    “A Der Spiegel szerint “az Orbán-kormány több tagja is nyíltan uszít a (roma) népcsoport ellen”. A lap idézi Bayer Zsoltnak, “Orbán Viktor állítólagos bizalmasának” azt az írását, amely miszerint “a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre”.

    A cikkben kitértek a szélsőjobboldali szervezetek által tartott 2011-es gyöngyöspatai erődemonstrációra is, s emlékeztettek arra, hogy a települést jelenleg jobbikos polgármester irányítja, aki születésszabályozást követel a romák körében, és az iskolában külön emeleten tanítják a roma gyerekeket.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  24. Ez a Szakály ügy nemigen az utolsó lesz.
    http://hvg.hu/itthon/20140120_kutatointezetek_kormany_milliardok
    Delikvensek lesznek a történelem hamisítására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  25. Végre-valahára egy gerinces kiállás a Mazsihisztől. Nem hittem volna, hogy megérem ezt. Csak igy tovább!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  26. Az “emlékmű”, ha felállítják, mennybe viszi a csendőrsortüzes, zsidótörvényes Horthy-Magyarországot; fölmenti, mi több, mártírnak állítja be a zsidó(nak minősített) polgárai legyilkolásában kiemelkedő szorgalmat tanúsító horthysta államgépezetet; kigúnyolja, meggyalázza Horthy-Magyarország minden áldozatát; megtagadja mindazt – József Attilát, Bartókot, Radnótit… -, ami igaz magyar kultúra.

    http://gepnarancs.hu/2014/01/emlekmu-emlekev-es-a-valasztas/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos