Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egy hallgató: Homofób pedagógia a váci főiskolán 2013. december 12. csütörtök 19:32

  • Hozzászólások(54)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Egy hallgató: Homofób pedagógia a váci főiskolán

Szétfeszít a düh és az elkeseredettség. A Váci Katolikus Főiskola hallgatója vagyok, ahol Erdő Mária a rektor. A Szent István Társulat által megjelentetett hittankönyvben Erdő Mária a homoszexualitást halálos bűnként említi, ami csak mérsékelt felháborodást váltott ki. Sejthettem volna, hogy az illetékesek nem nyilatkoznak, bár a könyvet visszavonják, az írója (Erdő Péter bíboros húga) továbbra is betölti majd a pozícióját. Ő csak egy vidéki főiskola rektora, a Jeszenszky-féle jegyzethez képest az ügy súlytalannak tűnik. Ártalmatlannak hihetnénk egy kis létszámú intézmény vezetését, ahol óvodapedagógusokat és tanítókat képeznek. Nem az. Rektorként bevezette az „Értékorientált pedagógia” című tárgyat, ami a katolikus értékek szerinti nevelést jelentené. Két éve tanítanak a fenti nézetekhez hasonlókat. Újonnan kinevezve valószínűleg így szerette volna bizonyítani lojalitását a jelenlegi rendszer felé.

A nemi orientáció nem választás kérdése, az viszont igen, hogy egy főiskola rektora felelősen irányítja-e az intézményt, valódi értékeket és elfogadást (lásd: Ferenc pápa a homoszexualitással kapcsolatos véleményét) közvetít-e. A rektor a tárgy létrehozásával agymosást hajt végre. A 2014-15-ben végző pedagógusok már a következőket tanulták: „a semleges (liberális) értékek szerint nevelt fiatalok arra is képesek, hogy feltétel nélkül elfogadják a saját nemi identitásukat.”

Alábbiakban idézek még a főiskolai előadáson elhangzottakból. Egy önálló cikket is megérnének: „Az iskola küzdőtér. A küzdőfelek: a gyerek és a tanár. A gyerek megtanul győzni és veszíteni is.” „A jutalmazás lehet erkölcsi és anyagi (édességgel).” „A követelés a pedagógus részéről háromféle lehet: serkentés, kényszerítés (parancs), gátlás.” „A lusta vagy felületes gyermek fejlődését is segíteni kell a rosszabb jegyek kiszabásával, hogy lássa, válaszút elé érkezett.” „Az elsős gyereket is meg lehet buktatni, hogy megtanulja az élet törvényeit.” „Magyarországon 1989-ben kezdődött az értéksemleges gondolkodásmód és nevelés. Mit jelent? Konstruktív életvezetés az alapja. Az egyén adott helyzetben alkalmazkodni képes az elvárásokhoz, körülményekhez. A pillanatnyi boldogulást, eligazodást az adott helyzetben megtalálja, leginkább a saját érdekei alapján hoz döntést. Az ilyen ember rugalmasan alkalmazkodik az elvárásokhoz. Mi jellemzi? Nincsenek elvei és értékei, így ezeket nem is tudja változtatni, átgondolni.”

A tananyagot szó szerint diktálták, ami már önmagában szánalmas, a jegyzetelés, azaz a gondolkodás képességével rendelkező felnőttekről lévén szó. Ez kisiskolásoknál is elfogadhatatlan, ennél unalmasabb, lélekölőbb dolog nincs. Érthetetlen, hogy abból kell vizsgázni, azt értékelik, amit ők adnak a szánkba, amit szó szerint meg kell tanulni.

Szakirodalomként a Szeretetpedagógia című írásokat jelölték meg. Az elmondottakat semmilyen pedagógiai, pszichológiai tanulmánnyal nem támasztották alá. A károkozás akkor is kisebb lenne, ha a korábbi évek gyakorlata szerint idejét múlt pedagógiát tanítanának. Ideális esetben a keresztény elveket kellene ötvözni a modern neveléstudománnyal.

A hallgatók közül kevesen értik a történések súlyát, még kevesebben háborodnak fel. Arra ne is számítsunk, hogy a kaposvári egyetemistákéhoz hasonló akció alakuljon. Itt senki nem veszélyeztette a miniszoknya viseléséhez való jogunkat.

Sajnos a fenti törekvések mellett az oktatás minőségi megszervezése elmarad. A tájékoztatás elégtelen, az adminisztrációban káosz van, ami az órarend és a tanmenet kialakításában is tapasztalható. A diákokat újra és újra sokkolja a ki nem mondott vagy késve közölt határidők számonkérése, az állítólagos késésekért behajtott pótdíjak.

Nyugtalanító tény, hogy az alapképzésben résztvevők száma két év alatt 640 főről 200 főre esett vissza a felvi.hu szerint.

Néhány mondat Erdő Máriáról. PhD fokozatát (szakmai önéletrajza itt) a szlovákiai Rózsahegyi Katolikus Egyetemen (Katolícka univerzita v Ružomberku) szerezte egy szlovák nyelven beadott disszertációval, szlovákul nem tud. Források: galamuscsoport.hu és egyhazforum.hu . A védés állítólag angol nyelven zajlott, nincs tudomásunk ehhez megfelelő nyelvtudásról.

Végül egy videó a főiskoláról. Fontosnak tartom kiemelni a következőt: „Mi azt szeretnénk, ha egy gyermek esetleg az etikát választja, akkor is olyan szellemben tudja azt tanulni, amely nem áll távol a katolikus egyház szemléletétől…” Értelmezésemben a cél az, ha a szülők etikát választanak, akaratuktól függetlenül az ő gyerekeiket akkor is a katolikus elvek szerint oktatják, mindenképp rájuk erőltetik.

Valóban érdektelen, hogy egy főiskola rektora a doktori címét bizonytalan körülmények között szerzi, homofób gondolatokat közvetít a tankönyvében és agymosást hajt végre a hallgatók között?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (79 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +79 ( 99 szavazatból)
Egy hallgató: Homofób pedagógia a váci főiskolán, 4.7 out of 5 based on 79 ratings

  • Hozzászólások(54)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

54 Reader’s Comments

  1. Cipot a cipoboltbol – hirdettek a lelemenyes reklam szakemberek a kadariaban. A Katolikus Foiskola ugyan milyen portekat arulhat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (30 szavazatból)
  2. Ez a főnéni mikor fog belebukni a bizonyítványaiba? Vagy érinthetetlen, mert Erdő Péter testvére?
    A bűbájos mosolya sok mindent eltakar.
    Ennyire erőszakosan kell katolizálni?A népszámlálási adatok azt bizonyítják, hogy egyre több ember távolodik el a vallástól. Ha ezt csinálják, még több ember ábrándul ki a vallásból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (49 szavazatból)
  3. Gyerekek!
    .
    Nem kéne otthagyni ezt a szellemi kócerájt és Budapesten keresni (nem könnyű!) egy tisztességesebb oktatási intézményt? (Jav: admin)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (45 szavazatból)
  4. Ha minden kötél szakad, a Környezet- és Természetvédelmi Valamint Vízügyi Főfelügyelőség élére még jó lesz a doktorijával. Drukkoljunk neki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (38 szavazatból)
  5. “Nyugtalanító tény, hogy az alapképzésben résztvevők száma két év alatt 640 főről 200 főre esett vissza a felvi.hu szerint.”
    Ez a legmegnyugtatóbb mondat az egész cikkben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +75 (83 szavazatból)
  6. Itt minden van csak demokrácia nem.
    “Akár a kommunizmusban: kivezényelték a diákokat az Alaptörvény-kiállításra
    Kivezényelt középiskolások előtt nyitotta meg az Alaptörvény illusztrációiból álló kiállítást ma a kormánymegbízott Szombathelyen.”

    http://nol.hu/belfold/akar_a_kommunizmusban__kivezenyeltek_a_diakokat_az_alaptorveny-kiallitasra#

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  7. Az Agyam eldobom, van ilyen ?vagy csak álmodom ,megint egy sunyi Dr-i

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  8. Az általános iskolában a tanárokat kötelezik, hogy a gyerekek ellenőrzőjébe ragasszák be a “rezsicsökkentést” reklámozó szöveget.
    Ugyanott az alsó tagozatban a Dörmögő Dömötör stílusában készült agymosó “keresztény” propagandafüzeteket osztogatnak képekkel, “rejtvényekkel” (pl. : férfit nem ismert, mégis gyermeket vár, ki az?).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  9. Az angolban külön szó van a világi (törvény szerint üldözendő) bűnre (crime) és az erkölcsi vétkekre (sin). A magyarban is használható lenne a bűn és vétek megkülönböztetése. Tekintheti valamely vallás halálos véteknek, szörnyű eltévelyedésnek a homoszexualitást, az ő dolga, de nálunk szándékosan keverik össze az üldözendő bűnnel. Külön bűne (üldözendő bűne) ennek a társaságnak, hogy saját ideológiáját állami eszközökkel, megtévesztő és erőszakos módon terjeszti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  10. Néha az az érzésem, hogy Magyarország egy komplett bolondok háza. A korábbi állapotokhoz képest mára a ház belső viszonyai viszont annyiban változtak, hogy valaki a súlyosabb eseteket jelentő és eleddig az udvaron kényszerzubbonyban sétafikáló delikvensek zubbonyán kioldotta a masnit. És most egyre többen és többen, élvezve a régóta áhított szélesebb mozgásteret, veszett tevékenységbe kezdtek régóta dédelgetett lázálmaik megvalósítására. Ki és mikor fogja ezeket újfent kontroll alá helyezni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +52 (58 szavazatból)
  11. Első blikkre az jutott eszembe, hogy mit várt egy katolikus főiskolától?
    Az embereknek ketté kéne tudniuk választani a hitet, ami magánügy és a vallást/egyházat. Ezt csak egy világi iskolában lehet (vagy egy normális hívó családban) megtanulni. Felnőtt fejjel aztán azt az ideológiát választja az ember, ami kedves neki.
    Nem értem, miért megy valaki katolikus főiskolára? Rengeteg hasznos, ideológiamentes, világi felsőfokú intézmény van itthon és szerte a világban, amelyek méltán világhírűek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (35 szavazatból)
  12. Nagyon szomorú dolog, hogy Erdő Péter nem ellenzi azt, hogy a testvére olyan intézménynek a vezetője, amelyet E.P. vezet.
    A Katolikus Egyház ilyeneket a középkorban játszott el, majd törvényt hozott arra, hogy rokonok nem lehetnek vezetők.
    Ezt pont Erdő Péter, egyházjogász, az MTA doktora ne tudná???
    .
    Nem tudja itt valaki, hogy Iványi Gábor melyik rokona vezet bármilyen egyházi intézményt, amelyet az állam támogat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  13. A katolicizmus mint vallas ritka esetekben a Bibliabol merit. A Biblia szerint a homosexualizmus (sexualis tevekenyseg azonos nemuvel) bun. Amirol azonban a katolicizmus (IS) megfeledkeznek hogy a Biblia szerint minden hazassagon kivuli szexuialis kapcsolat bun. A hazassagtoris is bun. Igen vannak a bunok kozott kulonbsegek, pl a gyilkossag sulyosabb bun mint pl a rablas, ennek ellenere a homosexualisokat eliteli a katolikus egyhaz, a hazassagtoroket nem annyira. Messzebre mennek mi van a pedofil katolikus papokkal, vagy egyaltalan a pedofil hivokkel ? A katolicizmus a sajat torvenyeit/szabalyait sem tartja be, nem erdemes foglalkozni vele.

    Ez a holgy viszont hatalmas kepzavarban szenved. Elmegy egy intezetbe tanulni mert erdekli a tema (mar ez is nagy baromsag, mit lehet tanulni egy veres vilagi hatalom vallasos tebolyabol, hacsak nem a gonoszsagot) aztan ez a holgy akarja megmondani a frankot, hogy mit es hogyan tanitsanak. Ha jobban tudja talan nem kellene odamenni es tanulni. En pl jobban tudom annal, hogy barmiben is kikerjem a katolikus velemenyt legyen az Ferenc Papa, Bojte atya, vagy akar Terez anya. Azok az emberek nem hitelesek a szamomra, akik elkotelezik/azonositjak magukat a ketevezredes gyilkolassal, hatalommaniaval, antiszemitizmussal, meg akkor sem ha jot probalnak tenni egesz eletukben. Ez a “jotetemeny” csak eszkoz a tobbi gonosz pap/puspok es masok szamara hogy “lam milyen jo a katolicizmus”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (27 szavazatból)
  14. A homofob kifejezet egyebkent a homosexualisok talaltak ki hogy igy maniplulajak azokat akik nem ertenek egyet a homosexualitas nyilt propagalasaval.
    Ha maguk kozott vannak akkor azt csinalnak amit akarnak, de nyilvanosan felvonulni, magukat orult modon kifesteni es mas emberek elott szexualis kifejezeseket imitalni onmagaban is visszataszito egy normalis ember szamara, persze aki mar fel a homofob kifejezestol az lehet hogy elfogadja talan helyesli is.
    Sokan nem tudjak de a homosexualis kozossegek a legagresszivebb szervezzetek egyike. Azt a tagot pl hallalal fenyegettek meg aki kiszabadult a homoszexualis kotelekbol, egy mas nemuvel csaladot alapitott es gyermeket nemzet, ezutan pedig nyiltan hangoztatta hogy a homosexualitas nem genetikai eredetu hanem a kornyezet rahatasa es az egyen valasztasa. (ES pontosan ez az igazsag)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -26 (44 szavazatból)
  15. Megint egy lépés hátra. Nem csak a katolikusokról, homoszexualitásról, homofóbiáról van szó hanem emberi visszafejlődésről mind a tanítás, emberi hozzáállás és szocializálódás terén.
    .
    Ami a homoszexualitást illeti az nem halálos bűn ez egy marhaság, egy csomó homo barátom volt suliba is, az egyik igazán bájos, sokszor felvidított megnevettetett amikor magam alatt voltam. De az a mód ahogyan a homoszexuálisok manapság megélik, kihasználják az orientáltságukat és szexuális ösztöneiket, az lehet bűn is ugyanúgy mint ahogyan egy heteroszexuális egyén is megélheti, kifejezheti egyébként természetes szexuális orientációját bűnös, törvénybe és jó ízlésbe ütköző módon.
    ——
    A homoszexualitás nem természetes csak előfordul a természetben mint sok egyéb eltérés. Őket kell gyógyítani és nem azokat akik természetesen elfordulnak és irtóznak az ilyen megnyilvánulásoktól.
    .
    Homófóbnak jellemezni és betegnek titulálni, megkérve, hogy gyógyíttassák magukat, azokat akik nem kérnek sem a nyilvánvalóan természetellenes homoszexualitásból sem a homoszexuálisok nyilvános önmutogatásából, az megalázó, felháborító és vérlázító sértés amely mint általában bármilyen természetű megalázás és sértés nem marad megtorlás nélkül.
    .
    A szexualitás és nemi orientáció nem arra való, hogy más embereknek a magánszférájába erőltessék magukat és kellemetlen perceket okozzanak, legyen az akár hetero akár homo.
    .
    Közismert, hogy sok gusztustalan, aberrált heteroszexuális egyén létezik, ez alól a közismert emberi elváltozás alól a homók sem mentesek és nem jár nekik semmiféle kedvező megkülönböztetés csak azért mert a homókat védeni kell. De valakit támadni pusztán azért mert homo annak nincs értelme. Ha a viselkedése miatt támadják az más tészta. akkor amiatt kell elítélni és nem a nemi beállítottsága miatt. A kettő nem ugyanaz.. Ne keverjük.
    .
    A homoszexualitás nem lehet olyan mint a diplomáciai immunitás.

    A homók nem érdemelnek több védelmet mint a heterók.
    ———-
    Ami az oktatást illeti hát ez így lélekölő, butító, kiégeti az ifjúságot. De visszaemlékezve fiatalkoromra , Magyarországon tanultam, hát sose volt különb.
    .
    A 45 perces óra első fele kb. 2O-25 perc el lett szarakodva. A hetes jelent a tanár csámcsog az osztálynaplón 5 percet, az osztály reszket, hogy kit hív ki felelni.
    .
    Kihív három gyereket, fölényeskedve felböfögi a nevüket, képtelen udvariasan beszélni, hogy pl. “Kovács legyen szíves jöjjön ki felelni. ”
    .
    Unott pofával végighallgatja a feleléseket, 3×5 perc =15 perc, a gatyázással együtt már 2O perc elment.

    Senki nem figyeli a felelők makogását, a tanár nem folytat párbeszédet, azt sem tudja miért teljesít gyengén a gyerek, mert hülye, mert okos de rosszul lett elmagyarázva, mert szörnyűek a családi állapotai és nem tud felkészülni.

    2O perc előadás az új tananyagról. Unottan ledarálja az anyagot, nincs párbeszéd, nem vezeti rá a diákokat a megoldásra, csak szónokol, monologizál.
    -
    Egy tanárom nem volt aki megkérdezte volna az óra végén, ” Értettetek mindent?? Meg tudjátok oldani a házi feladatot??”
    .
    Elment az óra fele, elment a nap fele, a gimis 4 év fele, két év semmire, a maradék kettő meg üres szócséplés volt. Csoda, hogy ezek után még egyáltalán tudunk gondolkozni, de nem csoda, hogy itt tart ez a buta tanulatlan Magyarország ahol tart.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (24 szavazatból)
  16. Horváth Béláné

    Ha valakinek van egy kis ideje és türelme, olvassa el ezt az oktatáspolitikai rendszert:
    II. Nevelés és iskolák a Harmadik Birodalomban.

    Vezérelvek.
    http://tinyurl.com/pzogj9y

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  17. Amíg nincs elég felháborodó, amíg a diákok nem hagyják ott az ilyen iskolákat, addig sikeresek lesznek az ilyen emberek. Ami lginkább elszomorító az ebben az ügyben az, hogy ezek az emberek ugyan ilyen torz világképpel rendelkező pedagógusokat nevelnek, akik majd elfertőzik a rájuk bízott gyermekeinket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  18. @EdCarping

    Félek rosszul látod. Ha elég felháborodó és tiltakozó lesz és minden diák otthagyja az iskolát akkor sem változtatnak, akkor ” nincs mit tenni, úgylátszik nincs igény ezekre az oktatási intézményekre ” címszóval bezárják és feloszlatják ezeket az intézményeket.
    .
    Vagy úgy lesz ahogyan ők akarják, vagy nem lesz sehogyan. ez a szellem náluk. És semmi sem drága ha erről van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Pedofilia és homosexualitas katolikus egyhaz privilegiuma!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  20. HALLGATÓ (SZERZŐ)

    Nagyon köszönöm a hozzászólásokat, tanulságosak.
    Az egyház szerint a homoszexualitás nem halálos bűn, ahogy utaltam Ferenc pápára is. Bármi legyen az állásfoglalás, ilyet 4. osztályban nem lehet tanítani. Egy gyerek és a serdülő is végtelenül törékeny. Ezzel olyan belső feszültség idézhető elő, amivel azt érik el, hogy az akár csak időleges érzelmi keveredés miatt öngyilkos is lehet. Bizonytalanságában úgy érzi, hogy már az egyház (Isten) is elutasítja őt.

    A cikkben érdemes többször átolvasni az órai idézeteket. Annyira szakmaiatlanok, hogy sem egyház sem más szervezet nem vállalhatja fel. Biztos vagyok benne, hogy Pál Feri vagy Böjte Csaba nem ezek szerint dolgozik.

    Egy katolikus intézményben is lehet modern oktatást végezni, ahogy léteznek is olyanok, ahol ezt megteszik. Nálunk is van egy-két tanár, aki veszi a fáradságot, hogy újító szemléletet közvetítsen, gyakran csak ennyin múlik.

    Sokan a vallás miatt választjuk a főiskolát, ami teljesen érthető, van aki anyagi okok miatt (ösztöndíj/tandíj és a kis távolság miatti útiköltség). Ezek ma sajnos döntő szempontok. Ugyanemiatt nem jelentkeznek más intézménybe, illetve az iskola csak részben „kompatibilis” a többi intézménnyel, ez is nehezítő tényező.

    A rektor PhD-ját nem részleteztem, ez is megérne egy külön cikket. Önéletrajzát érdemes összehasonlítani egy valódi szakmai önéletrajzzal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  21. A valódi polkorrekt cikkek írása érdekében lassan ideje volna definiálni a “heterofób” és a “homosovinizmus” kifejezéseket is. Más szavakat nem találok arra, hogy valakinek az veri ki a biztosítékot, hogy egy KERESZTÉNY intézményben nem néznek jó szemmel a liberális, “majd eldönti milyen nemű ha felnő” kategóriájú nevelésre.
    Ez kb olyan volna, mint hogy valaki bevonul katonának, aztán panaszkodik hogy hát itt egyenruha van, meg kiabálnak az emberrel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (18 szavazatból)
  22. Eagle 2013. december 13. péntek 04:29
    .
    Erre a hozzászólására is pluszt adtam. Majd még egyszer elolvastam. S ezt a pluszt most visszavonom!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  23. Kedves Szerző!

    …Van kedved ahhoz, hogy ne csak írj ezekről a “jelenségekről”, hanem egy konstruktív közpolitika mentén gyakorlati tevékenységet is végezz?

    Ha igen, keress meg minket a progresszivblog@gmail.com e-mailen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. @oldster

    Kényes érzékeny téma különösen a vallás és szexualitás. Nagyon nehéz mindennel egyetérteni, nagyon nehéz úgy véleményt mondani, hogy akaratlanul is másokat meg ne bántsak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  25. Minél kevesebben tanulnak meg egy idegen nyelvet, annál többen maradnak itt.
    Egy ötlet az elvándorlás ellen.

    “….Tilos lesz nyelvet tanítani Magyarországon intézményi akkreditáció, milliós kaució befizetése és napi szintű, rettenetes adminisztráció nélkül….”
    http://hvg.hu/velemeny/20131213_Durvabb_csapas_mint_az_osszes_eddigi_Fide#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_12_13

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. Kedves Eagle,
    lehet rossz a látásom, de szerintem ilyen intézményekre nincs szükség, és ilyen gondolkodásra nevelt pedagógusokra sem. Gondolj bele: ez az egy ember elfertőz opárszáz tanárt, azok pedig tovább viszik ezeket a gondolatokat több ezer diákhoz. Hova fog fejlődni ez az ország, ha az ilyen intézmények fennmaradhatnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  27. ha egy kissrác pl. egy kamasz pl. úgy érzi hogy ő homoszexuális ilyen környezetben átkozottul pokolian rosszul fogja érezni magát – halálos bűne van mondják neki -MEKKORA GONOSZSÁG EZ !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  28. A gyerek- és kamaszkori szexuális kirándulások önmagukban nem határozzák meg a felnőttkori szexuális beállítottságot, sőt, talán még jó is, ha tágul az alany látóköre. Viszont ha ezt szégyenletes bűnnek állítják be, az maradó lelki sérülést okoz, és káros gátlásokat épít be a szexuális viselkedésbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  29. Távdiagnózis: Nem valami hasonló történt a rektor asszonnyal is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  30. Eszembe jut a közmunkás oktatás: ugass, röfögj! Na kb. ilyen színvonalú ez az intézmény is, borzalom! Gondolom már 85 IQ fölött is gyötrelem ott lenni a diákoknak. Az egész ország ilyen végtelenül silány, eljött a “a selejt diadala”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. Maffiaállamnak , maffiaegyház dukál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  32. magamódjánhívő

    Hogy stílszerű legyek: égbekiáltó bűn, amit ebben az intézményben egyrészt a hallgatók, másrészt a katolikus egyház ellen tesznek.
    Igen: az egyház ellen is. Éltántorítják a híveket az egyháztól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. Eleve károsnak tartom kisiskolásoknál a vallások szerinti oktatást, nevelést.
    Torzult értékrendszerű, alacsony önértékelésű, örökké bűntudatos, önálló gondolkodásra képtelen felnőttek lesznek belőlük a vallásos nevelés következményeként. Ami a nemiségünket illeti, a skála különböző pontjain helyezkedünk el. Legbelsőbb magánügyünk. A bibliában az ősrégi leírások éles ellentétben állnak a tudományos kutatások mai eredményeivel. Az Ótestamentumban egy szörnyeteg irányítása alatt sok-sok semmiségért kegyetlen és embertelen halálbüntetéseket hajtottak végre. Most erre tanítják a gyerekeket, aztán csodálkozunk azon, hogyan lesznek belőlük tömeggyilkos fanatikusok adott helyzetben.
    A homofóbokról annyit: kétféle homoszexuális van – a homofób, aki baseball ütővel ver, és a nyílt, akit baseball ütővel laposra vernek. (Szendi Gábor nyomán)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  34. Irén Bakos
    “károsnak tartom kisiskolásoknál a vallások szerinti oktatást, nevelést.”
    .
    Az is. Hittan helyett felekezetfüggetlen Vallás órákat kellene tartani, ami segíti a diákokat az életük folyamán eligazodni a világvallásokban. A magyarok tudatlansága e téren mérhetetlen. Ha nem az lenne, Orbán és szektája nem lenne sehol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. Az en problemam a tobbi kozott az, hogy a holgy eletrajzat nezve megdobbentem, ugyanis NEM IGAZ!
    Mivel en is abban az idoszakban tanitottam a Lonayi utcai iskolaban, ami kesobb lett Szent-Gyorgyi Albert 12 evfolyamos iskola, masik ott ilyen neven nincs, igy nem ertem.
    Csak nem hazudik valaki 18 ev munkaviszonyt es pedagogusi gyakorlatot?
    Es ha ott nem volt, akkor merre jart, hogy azt nem lehet beirni az eletrajzaba?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  36. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    T. HALLGATÓ !
    .
    “…Egy katolikus intézményben is lehet modern oktatást végezni…”
    .
    Ezt ön mondja, mint kétségtelenül, vallásának az elfogult hívője. Ami katolikus, azaz “egyetemes”, vagyis olyan eszmerendszer amely mindenen, de mindenen rajta tartva a kezét és a szemét, az egyénnek és az egyéniségnek nem, hogy minimális szabadságot adna bármiben is, hanem szoros békjóban tartja azt.
    Amit pedig Böjte Csabáról zengedez, az egyenesen felháborít, mert vagy ismét csak az Ön elfogultságát, vagy pedig a tájékozatlanságát árulja el… Amikor ezt a mondatát elolvastam eszembe jutott Böjte élenjáró jobboldali politikai szereplése, nyilatkozatai és nemcsak az utóbbi fidesz-hétköznapok, de az elmúlt évtized tükrében is… Hogyan lehetne Böjte páter oktatási pedagógiája szabadelvű, na jó, legalább szabad, akkor, amikor a szárnya alá kapott, kényszerhelyzetbe került nebulók nevelését nem csupán a katolicizmus, de egy olyan politikai alakulat szellemében végzi, amely képes volt az alkotmányt a legbutább konzervativizmus szellemében tartalmában is alaptörvénynek átkeresztelni.
    Oszt miért is volt butaság pont azt, a cikkben tárgyalt célzást a homoszexualiásra is kiterjeszteniük ? Azért, mert az a legjobban éppen a Katolikus “Anyaszent” Egyház berkeiben virul, pontosan a papi nőtlenség melegágyában…
    Mert attól még, hogy a az AT házassági passzusába beépítették ezt a néhány szót, a hétköznapi embernek, még a katolikusnak is pont az ellenkezője ugrik be… Például a plébános úr házvezetőnője mellett, ma már – modern világ oh – becsatol a püspökúr titkára, vagy a papnövendék, vagy a ministránsgyerek is, persze csupán, mint lehetőség…
    És ebben az értelemben
    n i n c s . k ü l ö n b s é g . a . r e v e r e n d a . m e g . a . c s u h a . k ö z ö t t . sem, Kedves HALLGATÓ (SZERZŐ).
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    A papi mentalitásról egy régesrégi diákdal, csupán illusztráció gyanánt:
    .
    “Eger városa, Papok városa,
    Barátok járnak fapapucsban.
    Kipikipi kip kop, in nomine Patris*,
    Reverenda alatt pálinkát visz.
    .
    Nem vagyok én barát, szeretem a piát,
    Eladom érte a reverendát,
    Eladom érte a csatos imakönyvem,
    Ölelem és csókolom a szeretőmet…”
    .

    *In nomine patris: Az Atya nevében

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  38. Azért tanítják a közmunkásokat röfögni,brummogni,mert szeretnék ha a közmunkások is megértenék a fideszesek nyelvét.
    Nem csodálkozom azon,hogy ilyenek oktatnak fiatalokat,mert ha megnézzük kik irányítják az országot,akkor érthető nem akarják,hogy a fiatalok többet tudjanak mint ők,vagy megtanuljanak logikusan gondolkodni.Régen is gond volt,ha egy jobbágy fia önszorgalomból tanult és ezáltal rájött nem igaz amit az uraság állít.A NER.-ben nincs szükség vitatkozó,akadékoskodó emberekre,mert azok csak akadályozzák a szabadrablást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  39. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    Váci Katolikus Főiskola ? Khmmm…
    .
    Mondható e objektívnak, vagy egzaktnak egy olyan, állítólag “tudományos” intézmény, amely egy teljesen szubjektív eszmerendszerre, a vallásra épül ? Ezt a hitvilágot hiába próbálják a hit tudósai objektívvá, tartalmát tényszerűvé, illetve történelmivé varázsolni, minél mélyebbre hatolnak a histórikus vonások közé, annál szembetűnőbb annak szubjektív mivolta. Ezért helyes a hitet a magánélet, a magánvélemény szférájába sorolni, s mint ilyet lehet, csak önmagán belül elemezni…

    .
    A gyülekezeteknek, egyháznak Isten közös szubjektív megközelítését az egyén szolgálatában kellene szolgálniuk, ámde ehelyett mindig is az egyházi hatalom felől, és annak érdekében blokkolták le az egyén tudatát, nehogy az még valamilyen egyéni, “eretnek” megközelítést engedjen meg magának.

    .
    Talán oktatás, vagy kutatás közben, annak gyakorlója csupán azidőre félre tenné a hitbéli érzéseit és vallási kötelezettségeit ? Kizárt. Ha így lenne akkor ő nem lenne hívő, hiszen azt még egy pillanatra sem teheti félre, ezt a lelkiismerete, vagyis maga a mások által rá erőszakolt és belé szorult hit nem engedné meg neki.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  40. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    A HITTAN ÖNMAGÁBAN
    .
    A hittant is csak akkor lehetne >”tan”-nak< nevezni, ha arról szólna, amit a hitről, annak pszichológájáról és elméletrendszeréről – és nem annak tartalmi részleteiről – objektíve megállapíthatunk. Ellenben így, ahogy van, egy a saját farkába harapó kigyó… Ha finom akarnék lenni, már a cneve is is csúsztatás, de nem akarok, ezért azt mondom, hogy a hittan elnevezés ömagába véve egy nagy hazugság…
    Ezzel az elnevezéssel próbál az egyház operálni a hiszékeny emberek a0gyában, illetve objektív köntöst ráadni erre a propaganda anyagra… Mert ha nem ígylenne, akkor azt a nevet adták volna neki mondjuk, hogy Újszövetségtan, vagy Krisztológia, avagy a Szeplőttelen fogantatás tudománya és tana… Ugyebár ?
    .

    .

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. Röhej, a világ legundorítóbb, leggyilkosabb, legrégebbi maffiája, a katolikus egyház és annak seggnyalói oktatnak erkölcstant………Ilyen bányarémekkel, mint ez a rektornő itt fentebb és pedofil papokkal……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  42. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .

    Bumburi !
    .
    Ennyire erőszakosan kell katolizálni ? – kérdezed.
    .
    Miért ? Volt ez valaha másképp is ? – kérdem én.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  43. Ha már az itt heverő témát dolgozza fel:
    http://endresy.blogspot.com/2013/12/rektori-trehanysag-felelosseg.html

    Egyébként az iskolai hittan a jelenlegi formába a szülői hitmegvallás kikényszerítése.
    Amellett agymásosás a köbön.
    Pedagógiai alapja nincs, csak ideológiai. A felsőbb éveseknek egy összehasonlító vallástörténet elkelne.
    Többet segítene egy plurális demokráciának, mint az antiszemitizmust tápláló KDNP-s díszkereszténység

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  44. “tisztelthölgyeimésuraim” 2013. december 14. szombat 11:52

    Ahogy az előbb írtam, egy összehasonlító vallásórát el tudnék azért képzelni.
    A hittan szerintem valami hülye tükörfordítás eredménye. Még a múltból

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  45. Nos, én ugyanebbe az iskolába jártam és, hogy fokozzam az iskola mennyire szuper jóhírét, elvégeztem a főszakomat, majd mellette párhozamosan egy rektori pecséttel engedélyezett második szakot és NEM ADJÁK KI A DIPLOMÁMAT! Csak az elsőt, mondván, hogy nem is végezhettem volna el a szakot! Könyörgöm, hol a francban volt az akkor rektorasszony, amikor aláírta a tanúsítványomat, hogy elvégeztem a szakot, és miért engedte?? Kifizettem egy csomó pénzt értsd: évente 180.000Ft-ot, és!? kit érdekel, DIPLOMA NINCS!!! És az oktatási minisztérium sem tud semmit mondani erre!!! Szóval aki teheti… kerülje ezt az iskolát!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  46. Egy ép társadalomban semmiféle vallásnak semmiféle oktatásban nincs helye. A vallás terepe a templom, és feladata a lelkek ápolása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  47. Lincoln 2013. december 14. szombat 14:51

    Marhaság. Ha nálad a hivatalos engedély, és teljesítetted a krediteket, akkor ki KELL adni a diplomát.
    Anno Corvinuson a mérnöktanári mellett kezdtem a szakképzést. Dékáni engedéllyel, és simán megkaptam mindkettőt. Igaz, ott volt egy év csúszás a két végzés között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. Miféle, ott végzett pedagógusoktól kell majd megóvnunk a gyerekeinket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. Kerdes: mi az hogy halálos bűn ? A katolikus egyhaz (nem pedig az EGYHAZ) olyan kifejezésekkel dobálodzik amiket saját maga a belterjes vallásos szubkulturájával állított elő). Ha csak valaki kicsit is tisztában lenne a bűn Bibliai fogalmával az tudhatná hogy minden bűn halálos. Amíg a bűn nem jelent meg a földön Ádám és Éván keresztül addig a földön nem volt halál. A halálos bűn katolikus kifejezés a félelem keltés egyik eszköze. A bűnöktől el lehet fordulni azokból meg lehet térni, a házasságtörésből ugyanúgy mint a bolti cukorka lopásból. Mi a különbség a katolikus dogma szerint a halálos és nem halálos bűnök között ? Ez a dogma összhangba van a bibliával ? Nagyon kevés katolikus dogma van összhangba a bibliával, egyik talán Jézus Máriában való szüzen foggantatása, de ezt is rögtön elperverzalták mert szerintük Mária is szüzen foggant, ami abszolute biblia ellenes. A mai katolikus “teológia” valojában emberi ostobaságokon és babonákon alapul, aminek semmilyen Isteni forrása nincsen. A katolikus hit és vallás elválaszt Istentől, rasszistává, szeretetlenné és szolgává tesz. A biblia igazságokat kicserélik a saját véleményükkel amiket ezek után rendszeresen változtatni kell, mivel mindíg kiderül hogy tarthatatlan , hazug dolgokat tartalmaz. A Biblia azonban évezredek óta változtatás nélkül, megállja a helyét és a látszólagos ellentmondásokról mindig kiderült hogy az emberi értelmezés korlátjaiból eredt. A katolicizmus azonban még önmagával is összeegyeztethetetlen, olyan ellentmondasok vanna benne, amit egy (nem agymosott) értelmes ember kapásból kinevetne. (lásd pl a pápai kinyilatkoztatásokat, mivel ők mind tévedhetetlenek , és ennek ellenére ellenkezőjét állítják ugyanazon dolgokról)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  50. Hát máris jobban örülök, hogy a Soproni Óvónőképzőt választottam ehelyett a suli helyett! :D
    Én úgy gondolom, hogy aki óvónői pályára szándékozik menni, az ért a gyerekek nyelvén és tudja, hogy milyen értékeket, ismereteket kell a kicsiknek elsajátítani az életben. Így emiatt szerintem az ember maga letudja szűrni, hogy mi az amit az egyetemen/főiskolán tanultakból tényleg átakar adni.
    Katolikus óvodában dolgozom és érdekes nálunk a gyerekek egyáltalán nincsenek “torzulva”, nem nyomjuk el a személyiségüket. A gyerekek szeretnek hozzánk járni. És az, hogy mi kényszerítenénk rá őket bármire is vallás ügyileg, az hülyeség…. Mert aki hozzánk hozza a gyerekét, az szintén vallásos. Ergo ezt már a gyerek otthonról hozza.
    Általános iskolában nekem is volt hittan órám és én imádtam! A tanárunk bármivel letudta kötni a figyelmemet, mert annyira érdekes volt. Azt se tudom mondani magamra, hogy agy mosott lennék emiatt, mert elég érettnek és nagynak érzem már magam ahhoz, hogy önálló gondolataim és véleményeim legyenek a dolgokról a vallás terén is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos