Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Toroczkai for President! 2013. december 16. hétfő 21:12

  • Hozzászólások(97)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Toroczkai for President!

Toroczkait megválasztották polgármesternek. Miért nem mindjárt államelnöknek? Ha egy köztörvényes bűnöző lehet polgármester, miért ne lehetne államelnök is? Úgyis az lesz belőle, miért nem vágjuk le a felesleges kanyarokat, és esünk át mielőbb a nyilas hatalomátvételen? A közügyektől való eltiltás feltétele, hogy valakit letöltendő szabadságvesztésre ítéljenek. A magyar jogszolgáltatás működését jól mutatja, hogy ez az ember még szabadlábon van, játssza a politikust, és nem védi meg tőle a békés polgárokat senki. De nincs ezen mit csodálkozni, a magyar jogszolgáltatás nem védte meg a társadalmat az alkotmányos rend megváltoztatásától sem. Ebben a kontextusban teljesen természtes és helyénvaló, hogy náci bűnözők töltenek be köztisztségeket.

Mielőtt Orbán fülkeforradalmi puccsot hajtott volna végre, ugyanezt megpróbálták szélsőjobboldali rohamcsapatok erőszakkal is, amelyeknek Orbán minden segítséget és támogatást megadott. Ezek államellenes bűncselekmények voltak, de az ítéletek mindig rongálásról, közérdekű üzem (BKV, MTV) megzavarásáról, a forgalom akadályozásáról szóltak. A legsúlyosabb bűncselekmények elkövetői (az államellenes bűncselekmények és az alkotmányos rend erőszakos megdöntésére tett kísérletek ilyenek) büntetlenek maradtak. Nem is azért vonták felelősségre őket, amit valóban elkövettek. Ezért az alkotmányos rendre igazán veszélyes politikai bűnözőket soha senki nem tiltotta el a közügyek gyakorlásától. És ők gyakorolják is becsülettel, eddig ötszázezer ember hagyta el az országot, ami azért jó hír, mert ők már biztosan nem esnek majd áldozatul a nyilasterrornak, nevezzék is azt együttműködsnek vagy bárminek.

Eltiltotta a bíróság a közügyek gyakorlásától Bándy Kata gyilkosát. Vajon ez az ember fenyegeti-e a magyar polgárokat azzal, hogy a politikai hatalomba kerülve totális diktatúrát vezet be, esetleg fajuk, vallásuk vagy bőrszínük szerint üldöznek vagy meggyilkolnak egyes népcsoportokhoz tartozó magyar állampolgárokat? Nyilvánvalóan nem. Ezzel szemben Toroczkai nemcsak ezt a veszélyt hordozza, hanem ezt ígéri. Nemcsak ő, hanem az egész náci pártja is. De ennek nincs a közügyekre gyakorolt veszélye. Mondok még szebb példát. Molnár Gyula szocialista politikust a magyar jogrend eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A vád szerint 2006-ban a XI. kerületi Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl környékén pályáztatás nélkül próbáltak magáncégnek átjátszani egy 38 hektáros telket. Elsőfokon felmentették. Másodfokon letöltendő börtönre ítélte Orbán kézivezérlésű bírósága, miután Orbán kézivezérlésű ügyészsége fellebbezett. Ez az eljárás maga is veszélyesebb a jogállamra, mint a földterület átjátszása, mert az igazságszolgáltatásba vetett alapvető bizalmat ingatja meg. Itt nem a jog ítélkezik, hanem politikai ellenfelekkel számol le egy korlátok nélkül működő diktatórikus hatalom. Emiatt ezt az ítéletet akkor sem tudjuk elfogadni, ha jó szoci szokás szerint valóban át akarták játszani azt a földet.

De hol van ennek a társadalmi veszélyessége ahhoz, hogy valaki rohamot vezényel a közszolgálati televízió ellen? A közügyek gyakorlására nagyobb veszélyt jelent egy nem független ügyészség és bíróság, mint az adott földmutyi, amelyben ők ítéletet hoznak, mert az ítéleteket egy olyan hatalom hozza, amely szemérmetlenül juttat magának nem 38 hektárt, hanem megyényi földterületeket. Ha Molnár Gyula elkövette is ezt a bűncselekményt, és egy független bíróság jogosan ítélhetné el, ebben a történetben akkor is ő a legkisebb fajsúlyú bűnöző. A közügyekre a legkisebb veszélyt ő jelenti az ügy szereplői közül, beleértve Orbán ügyészségét és Szájerné bíróságát is, mindenek előtt pedig magát Orbán Viktort, aki mindennek a csúcsán áll. De hogyan hasonlítható Molnár Gyula társadalmi veszélyessége egy olyan párt politikusainak veszélyességéhez, amelynek képviselői genetikai selejteknek neveznek egyes népcsoportokat, azzal fenyegetik a zsidóságot, hogy vagonokba kellene őket újra terelni, közülük egy képviselő már a listázásukat is elkezdené. Ezeket nem tiltják el a közügyektől, holott a veszélyességük éppen a közügyek gyakorlásából fakad, miközben a közügyekre semmiféle veszélyt nem jelentő köztörvényes bűnözőket, piti tolvajokat, vagy felindulásból gyilkoló bűnösöket, eltiltanak.

Bándy Kata gyilkosa egy embert ölt meg, amit tett, az borzalmas. Megkapta a büntetését, tényleges életfogytiglant kapott, és a tetejében eltiltották a közügyek gyakorlásától:  tíz évig nem adhatja le a szavazatát a börtönben egyetlen választáson sem. Ezzel megvédte a magyar jog a társadalmat és a közügyeket. Eközben szabadon sétálnak az utcán, bejegyzett parlamenti pártként pedig állami támogatásban részesülnek olyan potenciális gyilkosok (tömeggyilkosok), akik nyíltan és minden következmény nélkül hirdethetik, hogy agyonlőnék Gyurcsány Ferencet vagy bárki mást. Ezek olyan szatelit szervezetekkel működnek együtt, mint a Betyársereg nevű terrorszervezet, amely arra tanítja a hallgatóságát, hogy el tudja húzni egy gépkarabély ravaszát, ha egy más bőrszínű embert lát. Aztán láss csodát, akadtak is olyanok, akik ezt megtegyék, Csorba Robika már nem tud mesélni erről. Ezek az emberek ezt nyíltan hirdethetik, ezért nem kerülnek börtönbe, nem tiltják el őket a közügyektől, hanem szabadon választhatnak és szabadon választhatók. Ezek az emberek nem jelentenek veszélyt a társadalomra.

Magyarországon azért lehetett felszámolni a demokráciát és a jogállamot, azért lehetett megdönteni az alkotmányos rendet, mert amikor egyesek lezárták az Erzsébet-hidat, mert nem fogadták el a demokratikus választások végeredményét, és “forradalmi” úton akarták megváltoztatni a fennálló rendet, akkor Budaházyt harminc nap közmunkára ítélték hét évvel később ezért, és csak reménykedni merünk, hogy a közmunkát nem a Jobbik valamelyik szervezetében vagy a kuruc.info-ban kellett letöltenie. Toroczkai vezette a tömeget 2006-ban a köztelevízióhoz és vezényelt ostromot. Minden jogállamban ezért életfogytiglani szabadságvesztését töltené, ugyanabban a börtönszárnyban, ahol Bándy Kata gyilkosa ül. Amerikában ez az ember mínuszos hír sem lenne, egyszer beültetnék egy cellába, és eldobnák a kulcsot. Magyarországon polgármester. A fideszes HírTV forradalomként közvetítette élőben az ostromot, de a magyar jogszolgáltatás ugyanitt csak rongálást és közüzemi veszélyeztetést látott, miközben halálfélelmet éltek át a televízióban dolgozó kollégák. Ez a szélsőjobboldali csőcselék politikai közleményt akart beolvasni a televízióban, hatalomátvételre készült, a romániai és az 56-os forradalmat játszották, de a magyar bíróság olyan, mintha ufók ítélkeznének, ebből semmit nem érzékelt.

Egy alkotmányos demokráciában ez nem forradalom, hanem államellenes bűncselekmény. A puccskísérlet vezetői azonban még bíróság elé sem kerültek. Néhány ember kapott nevetséges ítéletet közüzem megzavarása miatt, egyet pedig azért ítéltek el, mert egy műanyag seprűnyéllel egy rendőr pajzsára csapott. Miközben lángolt a tér, rendőrautókat gyújtottak fel, több tucat rendőr súlyosan megsérült, és az épületet elfoglalta a csürhe, ami a világ röheje volt. Amerikában a legkisebb incidensnél az összes rendőrautó szirénázva száguld a helyszínre. Ha ezt egy vidéki rendőrkapitány meglátja, parancs nélkül riadóztatja a teljes rendőri állományt, és az ország legtávolabbi zugából is a helyszínre sietnek felmenteni az ostromban küzdő bajtársaikat. Az ottani egész ostromló bandát begyűjtik, és egy emberként ítélik el mindet 986 évre. Többet az életben senki nem hall róluk. Ezt a Toroczkait már 2008-ban nem engedték be Kanadába. Felszólították, hogy vagy önként távozik, vagy mint terrorista-gyanús személyt őrizetbe veszik, és eljárást indítanak ellene. Kanadában, ahol semmit nem követett el, tudják róla, hogy terrorista. De Magyarországon nem. Ezt a primitív nyilas bűnözőt szinte az összes környező országból kitiltották már, csak Magyarországon nem tiltják ki a közéletből. Ez normális?

A 2006-os terrorcselekmények szellemi vezetőinek kiléte sejthető, de róluk soha nem derült ki semmi. Orbán Viktor, aki még soha életében nem hazudott, ezen az éjszakán békésen aludt. Joga van mindenkinek hülyének lenni, de nem feltétlenül szükséges. Maga ez a szöveg és cinikus arcátlanság. Az ország főtere lángokban áll, és az ellenzék vezetője alszik? Annyi pálinkát nem lehet meginni. Ő hülyének nézhet mindenkit, aki ezt hagyja, de az igazságszolgáltatásnak nincs joga hülyének lenni. Mégis a hülyét játssza a rendszerváltás óta. A hírhedt 156. paragrafust soha nem merték használni, aztán a rasszista bűnözők rájöttek, hogy nem az utcán kell a cigányokat és a zsidókat verni, az nem hatékony. Pártpolitikusok lettek a rasszista bűnözők. Az egri és egyéb szkinhedek már pártjuk miniszteri székeinek várományosai, és ebből a pozícióból hirdetik a rasszista nézeteiket, és készülnek a nyilas hatalomátvétel lehetőségére. A Jobbik soproni szervezetének honlapján úgy kommentálták a tévéostrommal kapcsolatos ítéletet, hogy “az ítélet több, mint érdekes, hiszen a jelek szerint a bíróság mit sem hallott a 2006-os eseményeket feltáró parlamenti bizottság jelentéséről, mi több, lehet, hogy a kormányváltásról sem”.

Ez nagyon kifejező szöveg. A Jobbik számára az Orbán-féle “kormányváltás” megegyezik a 2006-os puccsal. Szélsőjobboldali hatalomátvételt jelent, amely valódi tartalmának megfelelően tekint a 2006-os puccskísérletre, és azt a nyilas csőcselék interpretációjának megfelelően “forradalomként”, jogos “reakcióként” értékeli. A Jobbik azt mondja, hogy a tévéostrom célja és Orbán “kormányváltása” tartalmilag ugyanaz, és jól látják. Bűnöző marad a köztudatban a korábbi miniszterelnök, aki egy belső körben mondott beszédet, amelyet párttársai a Fidesznek kiszivárogtattak (de meghallgatnánk Orbán Viktor belső körben elmondott bizalmas beszédeit is!). De az ennek ürügyén támadt államellenes bűncselekmények, zavargások, súlyos garázdaságok, hivatalos személyek ellen elkövetett erőszak, mindenek előtt pedig az alkotmányos rend erőszakos megdöntésének kísérlete nem számítanak annak. A Jobbik ezzel a mondatával azt is mondta, hogy az Orbán-féle “kormányváltás” gyakorlatilag megvalósította azt, amit a 2006-os csürhe akart. A tartalom ugyanaz, a módszer más, de kiegészíti egymást.

Toroczkai csupa olyan bűncselekményt követett el, amelyek a közügyek gyakorlásával kapcsolatosak. Miután visszaélt minden ilyen jellegű joggal, az nem vonja maga után, hogy eltiltsák a közügyektől. Magyarországon nem bűncselekmény a homoszexualitás, de biztonságban van-e a nemi identitását szabadon megválasztó ásotthalmi polgárok bármelyike, ha a most megválasztott polgármesterrel szemben “közösség elleni erőszak előkészülete” miatt indult eljárás, mert a melegtüntetés résztvevőit meg akarta támadni? Lehet egy településnek ilyen polgármestere? Torockai erőszakkal behatolt az IMF budapesti székhelyére, mint egy iráni terrorista. Ez az ember ezek után betölthet köztisztséget? Az alkotmányos rend megdöntésére irányuló puccsot szervezett, ostromot vezetett, gyilkossággal fenyegetőzött, alacsonyabbrendűnek minősített népcsoportokat, külföldi képviseletet támadott meg, Magyarországon és külföldön politikai indíttatásból másokat tettleg bántalmazott, több országból kitiltották, a határok erőszakos megváltoztatására uszított, külföldön őt és szervezetét terroristának minősítették, és ennek az embernek a legnagyobb magyarországi büntetése pénzbírság és próbaidőre bocsátás. A magyar bíróságok ilyen mértékben nem tudják védelmezni a polgárok szabadságát, az Alkotmányt, a demokratikus jogrendet, és ennyire képtelenek arra, hogy megvédjék a polgárok szabadságát, felismerjék a politikainak álcázott köztörvényes bűnözők társadalmi veszélyességét.

Az nem lehet hivatkozás, hogy azoké a felelősség, akik megválasztják. Akkor mi szükség van a közügyektől való eltiltás jogállására? Bándy Kata gyilkosát is rá lehetne bízni a választók bölcsességére. Az igazság ezúttal is az ellenkezője ennek: a polgárok felmentve érzik magukat, ha a bíróság nem ítél el egy ilyen embert, és nem korlátozza a közéleti szerepvállalását. Azok ostoba érvek, hogy nem kell “mártírt” csinálni belőlük. Ennyi erővel senkit nem kellene elítélni, nehogy mártír legyen belőle. De rasszista bűnözők csak olyan politikai hatalom alatt válnak mártírokká, amely maga sem áll távol a náci eszméktől, és ennek kedvező politikai légkört teremt. Ha nem lenne egy kódolt és szalonzsidózást folytató náci párt (a Fidesz), akkor nem lennének egyre népszerűbbek a nyíltan uszító nácik és nyilasok sem. Az Orbán-féle horthysta keresztény-nemzeti fasiszta politikai katolicizmusnak az a rákfenéje, hogy “kereszténynek” álcázott antiszemita nézeteket hirdet, és azt képzeli, hogy azokat egy úri szalonzsidózás szintjén tudja tartani. De annak a félmondatnak, amit Orbán mond, a logikus második tagmondata az, amit Vona, Gyöngyösi, Toroczkai, Budaházy, Novák Előd, Tyirityán és a kuruc.info állít.

Ez az oka annak, hogy a nyílt szélsőjobboldali hatalomátvétel és a totális diktatúra lehetősége reális veszély Magyarországon. Félreértés ne essék: Magyarországon ma is szélsőjobboldali hatalom irányítja az országot, amely a liberális demokráciát ellenségének tekinti, “keresztény” identitását a zsidókkal szemben határozza meg, ideológiája az antiszemitizmusra épül, de ezt nem nyíltan hirdeti, és megelégszik a “nem nemzeti” (tudjukkik) korlátozásával, jogfosztásával és kiszorításával. De ehhez olyan náci alapvetésű ideológiát hirdet, amely megérleli a hallgatóságban a nyíltan náci nézeteket, csak szalonképessé teszi azt. Orbán Viktor azt a szélsőjobboldali puccsot, amit ezek a tahó bűnözők utcakövekkel próbáltak elérni, a legális politikai keretek megerőszakolásával valósította meg. Szalonképessé tette, de megzabolázni nem tudja. Ne feledjük, Ásotthalmon egy fideszes polgármestert puccsoltak meg, és vette át a hatalmat egy nyilas polgármester. Ugyanez a veszély országos szinten is fennáll.

Amikor Orbán alig kódolt náci beszédet mond a Hősök terén a Nyugat, a liberális demokrácia, az Európai Unió, Amerika és a bankoknak, nemzetközi pénzvilágnak és mi mindennek álcázott zsidók ellen, azt a közönsége nagyon is jól érti. Ugyanazt érti alatta, amit Adolf Hitler, aki ezeket a gondolatokat hirdette, és elég jól rendszerbe foglalta. Ezért egy idő után a “nemzeti keresztény” katolikus kurzus visszafogott zsidózása és a “zsidónak” nevezett liberálisok közvetett eszközökkel való korlátozása már nem lesz elég. Nem elégíti ki a “békemenetelőket”. Az életszínvonal további romlása ezt a folyamatot felerősíti. A mennyiség minőségbe csap át. Olyan tömeg akarja, hogy az orbáni “A” után mondjanak nyilas “B”-t is, hogy azt nem tudják kordában tartani. A Horthy-rendszer fasisztái is fel akarták használni a szélsőjobboldalt, hogy megfélemlítsék velük a “kommunistákat és a zsidókat”, de végül a németek nélkül is áttörtek volna a nyilasok. Kudarcba fulladt az a próbálkozás, hogy Horthy ezekhez képest mutassa magát nemzeti centrumnak és mérsékeltnek, mert az antiszemita gyűlölet nem áll meg egy ponton, az koppanásig és a végső megoldásig megy. Nemcsak ravaszságból hivatkoztak arra, hogy a zsidótörvényeket tulajdonképpen a zsidók érdekében hozzák, hogy leszereljék velük a náluk radikálisabb antiszemitákat. Valóban úgy történt, hogy a náci szimpatizánsok a fejükre nőttek, és kénytelenek voltak egyre nagyobb engedményeket tenni.

Orbán előtt ugyanaz az út áll, mint Horthy előtt, aki a végén hiába csukta börtönbe Szálasit, hiába próbálta a hatalmát megtartani azzal, hogy nem mondott le, inkább maga valósította meg azt, amit a legszélsőségesebb nácik követeltek, és küldte maga haláltáborba a vidéki magyar zsidóságot. A végén mégis Szálasi került hatalomra. Ezért óriási felelősségük van azoknak, akik azt hazudják, hogy a náci Jobbikkal szemben Orbánt kell erősíteni, mert az jelent védelmet a nyílt náci diktatúrával szemben. Ez a legnagyobb hazugság, mert ezek léte és megerősödése a “keresztény-nemzeti” katolikus antiszemitizmusnak, név szerint  Orbán Viktornak köszönhető, aki szalonképessé teszi a náci gondolatokat. A nácikkal szemben csak a liberális demokrácia erői vehetik fel sikerrel a küzdelmet. Ők is csak akkor, ha használják a liberális demokrácia jogi eszközeit a nácizmus megfékezésére. Az az anarchista felfogás, amely liberálisnak mondja magát, de nem az, miszerint a demokrácia erejét az mutatja meg leginkább, minél nagyobb a náci beszéd és a nácik szabadsága, kútmérgezés és öngyilkosság. A liberalizmus nem a népirtás eszméinek szabad hirdetését jelenti, hanem a polgárok szabadságának védelmét a népirtás képviselőivel szemben.

Magyarország a doktriner liberális hülyék és a “keresztény-nemzeti” antiszemita jobboldal kettős nyomásában belavírozta magát egy olyan zsákutcába, amely nyilas hatalomátvételhez, nyílt diktatúrához, esetleg népirtáshoz is vezet. Ez a nyilas hatalomátvétel ma már csak úgy akadályozható meg, ha Orbán maga valósítja meg azt, amire a nyilas hatalomátvétel készül. Ő maga változtatja át a puha diktatúráját totális diktatúrává. Ha ezt nem teszi, a nyilasok őt is elsöprik. Ebből a zsákutcából már azért nincs visszafordulás, mert Orbán kiéhezteti, felszámolja, meggyengíti, a gerincét megtöri azoknak a liberális és polgári demokratikus erőknek, akik ellene tudnának állni a nyilasoknak. Ő kivégzi a nyilasok ellenfeleit, majd fejére nő a nácizmus, amelyet ő gerjesztett. A zsidóságra nem lehet számítani, mert ugyanazon az ösvényen menetel saját végzetébe, mint a holokauszt előtt. Az elődök Horthytól, a mostaniak Orbántól várják a védelmet, aki ugyanúgy megvédi zsidó honfitársait, mint nagy tengerész elődje tette. A vallásos zsidó szervezetek nemcsak lefeküdtek Orbánnak, hanem üzletelnek vele, napi kapcsolatot ápolnak és elnézik az antiszemita uszítását, még fügefalevelet is tartanak hozzá. Az asszimilált zsidóság egy része korrumpálódott, más része karaktergyilkosság áldozata, harmadik fele a náci beszédnek köszönhetően elhitte, hogy ez tényleg “a magyarok” országa, akik közé ők nem tartoznak, ezért jobb, ha meghúzzák magukat és befogják a szájukat. Vagy csak érzik az erőfölényt az agresszióból. Azokról nem is beszélünk, akik átálltak az ellenséghez, és úgy akarják megúszni.

Toroczkai csak Ásotthalmon lett polgármester. De a nagy dolgok mindig kicsikkel kezdődnek. Az eső nem záporral indul, hanem egyetlen esőcseppel. Aki az esőcseppekből és a felhőkből nem tudja megítélni, mekkora vihar lesz, az nagyon elázik. A rendszerváltás után a náciknak a liberális demokraták adtak szabadságot, hogy eszméiket hirdessék. A náci beszéd védelme a liberalizmus és a demokratikus felfogás fokmérője volt. Tekintélyt parancsolt ez a fajta nagy liberalizmus. Azóta visszavonultak a közélettől a náci beszéd hirdetői, mert nem bírták elviselni azt a mocskot, ami ebből rájuk áradt. Azóta a pártjuk is megszűnt. A nácik pedig virágoznak, törvényeket hoznak, a demokratikus liberális Alkotmányt eltörölték, antiszemita eszmékre épülő nemzeti együttműködés van, amelyben már nem a Szittyakürt, hanem a regnáló és leválthatatlan magyar kormány hirdeti alig rejtetten a zsidó bankok, a zsidó Európa, a zsidó Amerika és a zsidó multik elleni szabadságharcot. Minden hazai és külföldi demokratikus kritikát lesöpörnek azzal, hogy magyarellenes és politikai indítattatású. Nem a kisgazdafórumon a Jurta Színházban, hanem kormányzati szinten.

Ma már nem mi engedjük meg, hogy beszéljen a náci, hanem egyelőre még ők tűrik el, hogy megszólaljunk mi is, de annak már súlyos következményei vannak. Ha valaki, legyen az világhírű művész, tudós, politikus, újságíró, kinyitja a száját, és a nyilasoknak nemtetsző módon nyilvánul meg, akkor elsöprő erejű mocsokáradat zúdul rá. Mindenki célponttá vált, aki nem fasiszta, nem nyilas és nem náci. Ma már menekülünk és bujkálunk előlük, inkább csendben maradunk, mert azonnal beindul – az egyelőre csak morális – kivégzőosztag. Ők a hangadók, ők határozzák meg a közbeszédet. Aki nem akarja, hogy a neve köpőcsésze legyen, az csendben marad. A fordulat megtörtént, a spirál már fordítva pörög szédítő sebességgel. Magyarországon már ők az urak, ők tartják megfélemlítés alatt a közéletet, terrorizálják a polgári és demokratikus gondolatot. Magyarország egy kis fasiszta ország lett, ahol már nemcsak a mocskolódástól kell félniük azoknak, akik még kinyitják a szájukat, és elszenvedik, hogy méltatlan támadásoknak és mocskolódásnak tegyék ki magukat, hanem már fizikai félelmük is van, ha kilépnek az utcára. Mindez köszönhető a náci beszéd szabadságának, és azoknak az indexes és nem indexes  hasonszőrű Orbán-seggnyaló cinikus barmoknak, akik nagymértékben felelősei annak, hogy megágyaztak Magyarországon a nácizmusnak. Ahol húsz mocskos náci megjelent egy téren, az Index már “ferencezett” és ezerrel tolta az alkotmányellenes puccsisták szekerét. Ők ma is a nácikkal együtt cinikuskodnak és mocskolnak olyan embereket, akik még éreznek némi felelősséget az országért, és még vannak olyan hülyék, hogy meg is szólaljanak. Ők az úgynevezett “bérrettegők”. Már csak abban reménykedhetünk, hogy a nácik azokat viszik el először, akik bérrettegőknek neveztek bennünket.

A magyar lakosság döntő többsége a nácizmussal kórosan megfertőződött. Ezek látszólag rendes emberek, semmi nem látszik rajtuk, utálják a horogkeresztet, csak nehogy kiejtsük a szánkon, hogy zsidó vagy cigány, mert akkor megláthatjuk, hogy mi van a szívükben, és milyen indulatok írják felül minden hétköznapi tapasztalatukat. A butaság a nácizmus melegágya. Magyarország pedig ebből a szempontból aranybánya.

Nem tudok jó szívvel mást mondani: ez az ország elveszett. Nem tudja kikerülni a katasztrófát. Értelmisége és demokratái korrumpálódtak, kiveszett a szolidaritás, mindenki a diktatúrában való boldogulását és túlélését keresi. Elveket nem ismernek, áldozatot hozni nem akarnak. Ehhez találnak ki olyan hazugságokat, hogy majd megnyerjük a választásokat, miközben ez is csak olcsó képviselői kenyérharc. Ellenzéki pártjaik személyes ambíciók és a Fidesz játékszerei. Ma sem fogták fel, mekkora a veszély. Amikor még lehetettt volna, nem üvöltöttek. Amíg volt jog, nem használták. Egyetlen erős és szilárd politikai erő létezik, és azok a nácik. És az erő sokakat vonz. Orbán pártja is gyenge és törékeny, mert a belső diktatúra és elnyomás, a belső félelem és függőség erodálja őket. Már csak a pénz és a félelem tartja egyben a csapatot, a rablott holmi. Egy nem alvó, beteg, szétesett félalkoholista és disznózabáló diktátor vezeti őket, aki csak akkor nyer újra erőt, ha veszélyt érez vagy ellenséget lát. Magyarország a világ nevetségének tárgya, lakosainak börtöne, de egy időzített bomba is. Egy tragédia.

Toroczkai megválasztása egy borzalom. Talán fel sem fogják, mennyire az. Azt pedig különösen nem, amit ez előre vetít. Mindennél többet elmond erről a népről, hogy egy ilyen ember a közéletben szerepelhet és még meg is választják. Az ország egyetlen liberális pártjának helyi emberei is rá szavaznak. Az indok: mert változást ígért. Ezeknek az embereknek elment az eszük, ha valaha is volt. A DK pedig csak a helyi vezetőjét rúgja ki, aki nyíltan kiállt a náci mellett. A többi Toroczkaira szavazó maradhat. Nincsenek szavak.

Ma már ott tartunk, hogy csak Orbán tudná ezeket megállítani, de elkésett, ezt már ő sem teheti meg. Saját bázisa fordulna ellene. Ha Alkotmányt el tudnak törölni, náci pártot is be tudnának tiltani. A kuruc.info bezárásához nem kellene más, mint előzetesbe helyezni a szerkesztőket. Nem Washingtonban kell keresni a felelősöket, hanem a magyar parlamentben. De nincs erre semmi szándék. Ez már egy egyirányú utca, amelynek a végén a halál jeges szele vár.

Aki tud, tényleg menjen el. Mentse magát és főleg a gyerekeit. Ennek most már végig kell futnia egészen a szakadékig. Még csírájában sem látszik olyan politikai erő, amely egyáltalán a katasztrófa utáni romok eltakarítására képes lenne. És hol vagyunk még attól?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (61 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +117 ( 131 szavazatból)
Bartus László: Toroczkai for President!, 4.8 out of 5 based on 61 ratings

  • Hozzászólások(97)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

97 Reader’s Comments

  1. Laci írja: “Magyarország a doktriner liberális hülyék és a “keresztény-nemzeti” antiszemita jobboldal kettős nyomásában belavírozta magát egy olyan zsákutcába, amely nyilas hatalomátvételhez, nyílt diktatúrához, esetleg népirtáshoz is vezet.”
    Igen, ez a lehető legtömörebb megfogalmazása annak, hogy miért jutott oda Magyarország, ahol most van. Kiss Jánost, Demszkyt, Fodor Gábort és társaikat mind súlyos felelősség terheli !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  2. Gonoszka 2013. december 17. kedd 12:54

    Egyébként azt hiszem az a legrosszabb, ami kimarad.
    Jelesül a népek elfeledték, hogy egy országban lehetnek ellenvélemények, és egy versenyben ellenfelek. Politikai versenyben is.
    Ehelyett mindenhol ellenségek születtek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  3. A miértek miatt érdemes lenne meghallgatni a Klubrádió múlt heti riportját Vásárhelyi Máriával, A magyar polip médiával kapcsolatos részéről.
    A lényege, hogy majd’ minden TV – szerinte az ATV nem – és egy-két rádió kivételével mind a göbbelsi elvek szerint sugároz. Ha egy hazugságot sokszor mondanak el, akkor az igazsággá válik.
    A magyar nép 600-700ezer fő kivételével csak a napi propagandát hallja, más egész egyszerűen nem jut el hozzá. Vannak olyan települések, ahol a Népszabadság és a Népszava egész egyszerűen nem kapható.
    Az internet használat nem olyan kiterjedt használatú, mint Amerikában, ergo a hírek nem nagyon terjednek a neten.

    Emiatt az a kérdés, hogy miért nem ordítanak a magyarok, még fel sem merült. Hiába sürgeti Bartus úr, ha a tömegnek az a név, hogy Bartus, abszolúte semmit nem mond. Ki az?
    Vásárhelyi M. szerint mindent elhisznek az emberek, ha állandóan azt sulykolják beléjük. Egy darabig. Addig, míg rá nem jönnek, hogy be vannak csapva és akkor robbanni fog.
    Gondolom, hogy ez a rezsim arra is fel van készülve. Máshol olvastam, hogy egy ilyen népi kezdeményezésnek két végkifejlete lehetséges: 1./ A fenálló hatalom leveri a lázadást. Ekkor még rosszabb állapotok következnek be, a lázadó nép “meg lesz büntetve”. 2./ A lázadás sikeres. Ekkor egy gyökeresen másik világkép kialakulása várható, sem az, amelyik ellen harcoltak, sem az, ami már korábban volt. Azaz sem a nyugati demokrácia, sem orbanisztán, sem szocializmus, hanem valami ezektől különböző.
    Ha nem akarjuk, hogy a jelenlegi rezsim visszatérjen, akkor egy kis külföldi eszmei támogatás biztos jól jönne. És itt van az, hogy akkor talán – mert bármi más is lehetséges – Bartus úr nevét a jó szél a szárnyára kaphatja, mert ő az, aki a tehetségéhez képest folyamatosan harcol a fennálló állapotok ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  4. bumburi 2013. december 17. kedd 12:03
    .
    Ásotthalmon a bal oldal nem állított jelöltet.
    .
    Emiatt történt, hogy – a cikk által vázolt életúttal rendelkező – náci terrorista legyen a polgármester? Egy olyan senki, akinek 666 évre börtönben lenne a helye?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  5. proaktiv
    Köszönöm, tényleg nem néztem meg a linket.
    De ha már megnéztem…
    Nem néztem az időpontokat, de átjelentkeztek az mszp-sek a DK-hoz. Nem lehetett volna választás előtt elmenni oda, és elmagyarázni nekik a helyzetet?
    Még ha Toroczkai vállalkozó is a környéken…
    .
    Gréczi mondja a magáét… Össze kell fogni.
    Istenem!
    Minek? Hiszen egyik pártban sincs elkötelezettség az orbáni diktatúra megdöntésére!
    Mert választással nem lehet!
    Mennél tovább húzzák az időt, annál nagyobb árat fogunk fizetni. Mi. Mert ők nem igazán…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  6. bumburi, csak abban nincs igazad, hogy “mert k nem igazán….”
    Ők is. Ezért nem akarnak változást. Egy változás őket is elsodorja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. oldster
    Az én döbbenetem is hatalmas!
    Egyáltalán nem úgy gondolom, hogy a következmények miatt ennek a (számomra ) köztörvényes alaknak kellett volna megnyerni a választást! Én ma ugyanúgy a csőcselékhez sorolom, mint tettem azt a 2006-os események következtében.
    Sajnos tudomásul kell vennünk (én nem tudom) hogy még ha Szőke Ferit indították volna, az is nyer.
    A butaság végett, amit konzerváltak az emberekben.Hogy még a normális veszélyérzetet is kiiktatták az emberekből, az altatással. Minden oldalon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  8. Gonoszka
    Kétségem sincs afelől, ha égne a talpuk alatt a talaj, lelépnének.Van miből…Így aztán őket nem tudnák elsodorni.
    Aztán ha a veszély elmúlik, főnix madárként életre kelnének.
    Az eddigi ténykedésükből én ezt szűröm le.
    Bár csak tévednék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. bumburi
    2013. december 17. kedd
    .
    “…nagy kár, hogy Bartus László nem vállalkozik politikai pályára Magyarországon…..”

    .
    Sajnálom, hogy sietős válaszommal tévesen írtam, jelen időben. Nem a mostani helyzetre gondoltam. Már pár évvel ezelőtt felvetődött néhány válaszban a kérelem, amit én is támogattam. Most már késő. A helyzet kaput. Én szerencsés vagyok, mert nem repatriáltam, pedig már nagyon közel álltam hozzá. Hálás vagyok B. L. írásának, amit többször átolvastam, hogy nem tévedek- e. Még ma is fülembe cseng a prófécia eszenciája, mely nagyjából így hangzott: Ne menjen senki vissza Magyarországra, mert akik Amerikából visszamentek nagy része megbánja, sírva jönnek vissza. HA CSAK EGY KIS SZELLEMI IGÉNYE VAN VALAKINEK, NE MENJEN VISSZA! Szívem teljes szeretetével köszönöm az atyai tanácsot, amit nagy fájdalommal kellett elfogadnom a nagy honvágyam ellenére.
    .
    Csupán azt tanácsolhatom minden barátomnak és kedves ismerősömnek: Nagyon komolyan vegyétek minden szavát – a magyarországi fasiszta csőcselék által rettegve ismert – Bartus Lászlónak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  10. johnnyboy
    Nálam komolyabban nem hiszem hogy veszi valaki a B.L. szavát.
    Megértelek,és jó hogy nem jöttél vissza. Bár csak mehetnénk mi is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  11. Értet Lenke 2013. december 17. kedd 13:32
    .
    “Vásárhelyi M. szerint mindent elhisznek az emberek, … míg rá nem jönnek, hogy be vannak csapva és akkor robbanni fog.”
    .
    Nem fog robbanni. Ez nem Dózsa népe.
    Ez a nép genetikusan alattvaló.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  12. bumburi 2013. december 17. kedd 14:06
    .
    Igen! – így pontos, hogy a természetes “… veszélyérzetet is kiiktatták az emberekből, …”.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. oldster
    +++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. “Az az anarchista felfogás, amely liberálisnak mondja magát, de nem az, miszerint a demokrácia erejét az mutatja meg leginkább, minél nagyobb a náci beszéd és a nácik szabadsága, kútmérgezés és öngyilkosság. A liberalizmus nem a népirtás eszméinek szabad hirdetését jelenti, hanem a polgárok szabadságának védelmét a népirtás képviselőivel szemben.”
    .
    Mélységesen egyetértek. Csak azért emelek szót (kezet a billentyűzet fölé), mert túlzóan szokás a liberalizmust és annak képviselőit szidni ezzel kapcsolatban. A szabadságjogok ügye és a bírósági gyakorlat nem csak nálunk probléma:
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/346889_nem_buntetheto_az_ormeny_nepirtas_tagadasa_a_jogi
    .
    Hogy egy vitatható kijelentés mikor elmélkedés, vitaközi megszólalás, hipotézis, és mikor gyűlöletkeltés, uszítás, tiltott eszmék terjesztése, az mindig megítélendő kérdés, amihez a tételes jogi definícók csak homályos fogódzókat tudnak nyújtani. Ráadásul ha betiltunk is valamilyen elterjedt véleményt, az fű alatt annál inkább terjed, ha betiltunk egy sokak által használt vagy kedvelt jelképet, másnap partizánmódra mindenhol megjelenik.
    .
    Analog helyzet:
    Valamikor a nyilvános csókolózás botrányos cselekedet volt. Ma nem az. A köztéren, mindenki szeme láttára meztelenül közösülés ma is közbotrány-okozásnak minősül. Mi változott? A szokások változtak, a jog nem. A jog csak közbotrány-okozásról szól, annak részleteit nem pontosítja. A szereplők, elsősorban a mindennapok embere, másodsorban a helyszínen intézkedő hatósági személy (pl. rendőr), végső soron pedig a bíróság dolga, hogy értelmezze és a konkrét helyzetre alkalmazza a jogot.
    .
    A társadalom, vagyis az emberek, különösen pedig a törvényhozó és végrehajtó hatalom feladata, hogy az oktatásban, a jogászképzésben és az államigazgatásban biztosítsa a demokratikus jogalkotásnak és a jog megfelelő alkalmazásának feltételeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Gonoszka 11:09
    Nálam kiverted a biztosítékot. De gondolom ettől jól tudsz aludni!
    Üdv Latyapatya

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Oly szép ez a hasonlat. Toroczkai mint esőcsepp. De már három és fél éve zuhog!

    Igaz eddig csak az eső esett, most már féltéglák hullanak az égből esőcsepp formájában.

    Holnap már nemcsak a néphatalom fog hiányozni az Alaptörvényből.
    Már a nép sem lesz benne.

    Megszűnik a népszavazás intézménye. Köszönjük MSZP a három és fél éves hatékony ellenzéki munkát.:

    http://www.atv.hu/belfold/20131216-politikai-ertelemben-megszunik-a-nepszavazas-intezmenye

    Ezek után tehetnek egy visszautasíthatatlan ajánlatot. A Fidesznek is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Valóban jól tudok aludni. Csak Gyurcsány Bölcsessége zavar aTV-vel kapcsolatban. Gondolja, hogy a televíziózást rábízza a “kereskedelmi” adókra? Okos gondolat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. Gondolom már mindennek a végére értem. De hátha még beleolvas valaki!
    Torockai helyett egy Sző Ferit nem választottak volna meg az emberek, mert SzF egy bunkó, T egyáltalán nem az. Őt lenézni éppen akkora hiba, mint Orbánt lenézni. És nem akadt ember abban a faluban, aki labdába rúghatott volna.
    Orbán tehetséges, amit létrehozott az bizonyítja. Az egy másik szempont, hogy egy gazember. De megdumálta fél magyarországot. Meg tudta dumálni!Torockainak csak egy falu jutott, azt dumálta meg – a tehetségével. Igen még közt elnök is lehet.
    ———————————
    Az összefogást említette valaki úgy, mint ami nem megy. Sajnos nem megy.
    De igaza lehet Bokrosnak, aki azt mondta, hogy összefogni sosem késő.
    ———————
    Ez nem Dózsa népe?
    Dehogynem. Már kezd az lenni. Csak még nincs dózsája. Ma nehéz annak lenni. Talán éppen ő lőtt a tekesbe a múltkor, amikor elfogták. Gondoltatok már erre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. Bartus László írása alapos, és tökéletesen tükrözi azt a helyzetet, ami ma hazánkban van. Messzemenően igaza van abban, hogy a liberalizmus nem megfelelő értelmezése és hazai gyakorlatának is köze van ahhoz, amit ma meg kell élnünk mindazoknak, akik még nem hagytuk el az országot. A szólásszabadság helytelen értelmezése, a vélemény nyilvánítás szabadságának gyakorlata, a FIDESZ ellenzékben is és hatalmon is tanúsított magatartása és politikája út volt ahhoz a helyzethez, ami kialakult az itthoni politikában és közéletben. A háború előtti úri Magyarország politikai gyakorlata messze van tőlünk. Azok ismerjük, akik éltünk már akkor és tanulmányaink során a gyökerei is megismerhetők voltak számunkra. A mai gyakorlat alig különbözik attól, ami a háború előtt volt nálunk. Akkor sem és most sem figyel fel senki arra, hogy minek mi a következménye. A fasizmus maga a borzalom, amit művelt és művelni tud. Ennek mai gyakorlata lassan semmibe sem különbözik a háború előttitől. Mély döbbenet ül az emberben és nem gondolkodik el azon, amikor azt mondja az egyik nagyváros főrabbija, hogy ” nézzenek uraim körül ebben a városban, a legszebb paloták, amelyek most is a város ékességei, mind a háború előtt épültek, és valamennyit zsidó ember, zsidó családok építettek, és milyen hálás lett érte a magyar állam”. Abban a városban a háború előtt virágzó gazdaság és kereskedelemet folytattak a zsidó vallású emberek, családok. A zsidó lakosság lélekszáma elérte az 5 ezer főt. ” Ma alig 500-an vannak, beleszámítva a csecsemőket is. A várost eluralták a bevásárló központok. A kisebb kereskedelmi egységek a belvárosban sorra bezárják kapuikat, a közszolgálatának és kiszolgálásának a minimális feltételeitől is megfosztották őket. Miért van mindez így? Azért, mert akkor régen is, és most is vannak gazdagok és vannak szegények, sőt, nagyon szegények. A szegény nem mérlegel. Nem tudja, hogy ha nincs akinél dolgozni lehet, ami a megélhetésének forrása, akkor neki végkép nem terem sehol semmi, amiből magát és családját el tudná tartani. A mai fasizmus térhódításának reneszánsza történik ezért is történik mindaz, ami kellő mértékben el nem ítélhetően viszi az országot azon az úton, amelyről nincs visszatérő lehetőség. Valljuk be őszintén, hogy maguk az érintettek is kiszolgálói lettek ennek az ordas eszmének. Elég, ha csak a nagynevűnek tartott Havas Henrik újságírót, docenst említem, akinek van hatalma, hiszen az ellenzéki TV-nek gondolt ATV-ben sem arról beszél, hogy mi az, a politika, amit nem engedhetne meg magának a ma magyar kormány, hanem azzal traktálja nézőit, hogy az egyetlen párt vezetőjét gúnyolja, aki izzig-vérig gyűlöli a fasizmust és annak mai megnyilvánulás formáit. Ez a DK. Toroczkai ásotthalmi győzelme kapcsán senki sem beszél arról, hogy az a fasiszta győzelem ami ott történt, az mit is jelent a FIDESZ számára. Nem szólt arról még egyetlen hírforrás sem, hogy a választók elégedetlenek az Orbán vezette kormány politikájával, hiszen 71,4%-ban verte a korábban FIDESZ-es, most függetlenként induló polgármestert. Az ellenzék pártjai már nem is tudtak jelöltet indítani sem, mert nem volt senki, aki vállalta volna a jelölést, a megmérettetést. A DK-nak november óta van ott szervezete. Akkor lépetek át az MSZP-ből azok, akik annak munkájával is elégedetlenek voltak. Már folyt a kampány, nem volt nagy lehetőség arra sem, hogy új jelölt állítása lehetőségével ki lehessen védeni azt, hogy ott egy ténylegesen terrorista legyen a polgármester. Tudom nem lehet megfelelő ez a fajta védekezés a történtek miatt. A baj gyökereit a hatalomban, és annak a fasizmust támogató politikájában kell keresnünk. A hatalom fasiszta politikáját pedig ország-világ látja. Már csak abban lehet bíznunk, hogy az EU felébred és meghozza hazánkkal kapcsolatban azokat a döntéseit, amit meghozott Ausztriával szemben is, ha nem szünteti meg koalícióját a fasiszta vezérükkel. Nálunk azonban késében vagyunk. A tömegek hisznek Orbán rendszerében, az értelmiség és vidéki lakosság a legnagyobb támogatója. A határon túl élő magyarjainknak állampolgársága és választójoga engedélyezése újabb tömegbázisát adja a választóinak. Az ellenzék saját magával van elfoglalva. A volt kormányfő Bajnai Gordon kiszervezte maga alól a miniszterelnöki széket. Tömegbázisa nincs. Veresége borítékolható. Az MSZP pártja romokban hever, és ennek ellenére a fiatal és tehetségtelen Mesterházy Attilával akar győzni. A két párt összefogással sem lesz képes a győzelemre. A többi ellenzéki párt pedig csak az utóbbi években, hónapokban gomba módra szaporodóan kezd halászni a zavarosban. Ezek után a FIDESZ győzelme borítékolható. Mindezt jól előkészítette azokkal a törvényekkel, amelyeket a 2/3-os többségével megtehetett. Orbán ezekkel a lépéseivel oroszlánrészt vállat abból a helyzetből, ami kialakult, amit kialakított hazánkban. A fasizmus szállás csinálója lett a XXI. században, hazánkban. Döbbenet, és kétségbeejtő helyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  20. Öreg Titán 2o13.12.17.

    Kedves Öreg Titán! Nincs kivétel a teljes SZDSZ felelős a mai helyzetért!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. pecor 2o13.12.177.
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Kedves Olvtársak!

    Ugye nem Toroczkaira teccenek haragudni!? Ezt a gerinctelen, ellenzéknek nevezett oldalt, még egy gyengébb legény is meg tudja lovagolni! Fájó ez nagyon! Nagyon.nagyon! De tény!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Addig festitek az ördögöt a falra, ….
    Végül Toroczkai elnök úr meg fogja tiltani a fakést,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Addig festitek az ördögöt a falra, ….
    Végül Toroczkai elnök úr meg fogja tiltani a fakést, pardon falfestést

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Miért nem fékezi meg a demokrata nyugat Orbánt? Miért nem szól Orbán politikája ellen Merkel asszony? Csak nem azért mert egyet ért vele? Képzett magyar dolgozók tömegei dolgoznak nyugaton és gazdagitják azokat az országokat. Készen kapták a magyarokat, nem kellett felnevelni , képezni őket.
    Jól jártak. Csak nem ezért néznek el mindent Orbánnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Száz százalékig egyetértve a leírtakkal, de az EU-nak, USA-nak, milyen érdeke fűződik ahhoz, hogy fügefalevelet tartsanak ez elé a borzalom elé. A jugoszláv háborúkhoz hasonlót akarnak újra ebben a régióban? Rothadt, dekadens és korrupt az a demokratikus nyugat is amelynek szava nincs ehhez a pokolhoz. Csak arra tudnak gondolni, hogy a különféle harmadik világbeli poklokból menekülő félhullák elől lezárják határaikat mintha nem ugyanazon a földgolyón élnénk. Ez volt 75 éve is, most is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  27. bumburi 2o13.12.17.12.27.

    Igen bumburi, így igaz. Amikor majd egy évvel ezelőtt lényegében ezt írtam elborzasztó durvasággal estek nekem ehhez az oldalhoz méltatlanul! Két ember védett me Te és még valaki. Pedig , pedig…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  28. Hosszú ideje hallgatok, de közben figyelmesen olvasok. Bartus Lacit is, meg a kommenteket is. Sok logikus, értelmes érvet olvastam. Meg persze sok butaságot is. Szerintem a jövő évi ún. “választáson” a náciknak semmi esélyük nincsen, éppen úgy, mint az ún. demokratikus ellenzéknek. Sőt, még annál is kevesebb, mint azoknak van. Az ok egyszerű: az eltorzított és ellenőrizhetetlen új választási rendszerben a Fidesz olyan eredményt “csinál”, amilyet csak akar. A világ előtt azonban szüksége van legitimációra. Ezt a legitimációs fügefalevelet a demokratikus (baloldali és liberális) erők parlamenti részvétele jelenti. (Ezért kellene bojkottálni az egész választási komédiát!) Persze, ez a részvétel csak igen minimális lehet, maximum 40-50 képviselőt “enged meg”. A nácikra azonban a Fidesznek semmi szüksége nincsen. (A náci, fasiszta érzelmű szavazókra annál inkább…). Jól elboldogulnak ők nélkülük is: gyakorlatilag megvalósítják azok elképzeléseit, és közben – verbálisan – még akár harcos antifasiszták is lehetnek. Az ásotthalmi eset ne tévesszen meg senkit: jövőre egész más szabályok lesznek, és főleg, teljesen más fideszes stratégia következik. Ebben a megváltozott helyzetben a nácik nem rúgnak, nem rúghatnak labdába. Persze, néhány képviselővel bekerülhetnek, de valószínüleg ez még a frakció-alakításhoz is kevés lesz. Orbánéknak abszolút többségük lesz, de nem lesz 2/3. Nem is akarják, nincs is rá szükségük. Ja, és lesz egy, a rendszert legitimáló, ámde semmilyen tényleges lehetőséggel nem rendelkező ellenzékük. Bingó! Ez Orbán álma, ezt akarja 20 (vagy még több évre) bebetonozni. És ezt a rendszert már ma sem lehet választásokon legyőzni. És azt hiszem, hogy a közeljövőben egyre kevésbe lesz ez lehetséges. Marad az erőszak. Ez pedig kétféle lehet: demokratikus forradalom, vagy náci puccs.
    .
    Ha a mai helyzetből indulok ki, az első lehetőségnek kicsi a valószínűsége, legalábbis belátható időn belül.
    .
    Ami a másodikat illeti, nos, arról már kicsit más a véleményem. A farkas már az ajtó előtt áll. Sőt, az egyik lába már bent van a házban! És ha egyszer bejut, Isten legyen hozzánk irgalmas…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  29. Annyira fájdalmas, de igaz cikk, hogy nincs rá elég +!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. “…ahol ma Toroczkait polgármesterré választják, akár „ártatlanul”, ott már ma Szálasit is megválasztanák.

    „Ártatlanul”, természetesen.”

    http://gepnarancs.hu/2013/12/semmi-kulonos/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. bojkott
    Igen, ez elgondolkodtató. Azt hinné az ember,hogy itt hasonlóan gondolkodunk. De nem. Sokszor azt hisszük, hogy kívülállók mínuszolnak bennünket, pedig nem.
    Van olyan is persze.
    Akik annak idején neked estek, lehet hogy mára már másképp gondolják.
    Nekem viszont nincsenek illúzióim ezzel kapcsolatban.Akiket könnyen lehet befolyásolni, azokat mindig kerültem.
    Itt néha belebonyolódok vitába ezért, de azt sem érdemes, rájöttem,. Üdv

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. vélemény
    Csak neked, de úgy, hogy más is olvassa:
    Merkel eddig a napig kicsit korlátozva, kicsit bizonytalan volt. Feltehetően begyorsul Merkel is, az EU is. Gyorsan a pénzügyi uniót rendbeteszik, és közben foglalkoznak a demokráciával is. Az EU is Merkelre várt.
    Nem vagyok abban biztos, hogy alapjaiban történik – és még április előtt – a változás, de az idő sürgeti az EU-t is. Éppen ezért látszik gyorsítani a fidesz a választási törvény módosításával és az időpont előrehozásával is. (A fidesz persze gyorsít a DK erősödése miatt is.)
    De jól tudom, hogy az EU-nak el kellene jutnia addig, hogy kimondja: amely ország (mondjuk) 5 eus eljárásnál többet begyüjt, az ellen végső eljárást kell indítani.
    Nem igaz az, hogy az egyes országok és az EU között létrejött szerződés köti az EU-t akkor, ha az ország teljesíti a számszerű előírásokat. Valaki korábban ezt írta. Vannak nem számszerűsíthető szempontok is, és ilyen pl a demokrácia kérdése. Ha erre nem ügyelnek, akkor az EU felbomlik.
    Nem hiszem, hogy ezt csak én látom, és az EU-s vezetők nem. Pedig szerény is vagyok, szép is, okos is, meg szeretnivaló. Itthon momdom is minden nap, és senki nem mond ellent. Akkor biztosan igaz.
    Bízz bennem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Observer az elgondolás elég reális. Egész Európában hiányzik a markáns, erőteljes baloldal. A náci eszmék pedig megdöbbentő módon terjednek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Latyapatya,
    az EU, Ámerika meg senki nem fog értünk semmit sem tenni. Most hallom Orbánt nyilatkozni, (most a török kérdésben.)
    Legfeljebb hallván a nyilatkozatait, röhögnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Latyapatya
    “Merkel eddig a napig kicsit korlátozva, kicsit bizonytalan volt. Feltehetően begyorsul Merkel is, az EU is.”
    .
    Aki kevésbé követi a külföldi eseményeket, a mai napra utalás oka: Angela Merkel kancellárt – harmadszor – és koalíciós kormányát ma iktatták be Berlinben. Innét kezdve szabad a pálya az országos mellett az uniós ügyekkel is érdemben foglalkozni.
    Biztató, hogy a külügyminiszter a korábbról ismert Frank-Walter Steinmeier lett újra, aki prímán kiismeri magát külügyi témákban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Gonoszka, egyetértek. Ami ma nálunk történik, abban – mint cseppben a tenger – világosan kirajzolódik egy globális, rendszerszintű társadalmi válság képe. Az okokról köteteket lehetne írni. A lényege (nem csak szerintem) röviden talán úgy írható le, hogy a kapitalizmus harmadik stációja, a jóléti is “kifújt” (a rablókapitalizmus és a konszolidált piacgazdaság után). A minden képzeletet felülmúló technológiai fejlődés egyre növekvő mértékben teszi feleslegessé a hagyományos értelembe vett élőmunkát, és ezzel eddig soha nem tapasztalt mértékű munkanélküliséget generál világszerte. Emberek százmilliói “tűnnek el” a fogyasztásból, és ez előbb-utóbb egy hatalmas relatív túltermelési válsághoz vezet, ami alapjaiban roppanthatja meg a folyamatos növekedésre alapozott árutermelő piacgazdaságot. A baloldal (vagy amit ma annak neveznek) nem meri felvállalni azt, hogy “nevén nevezze a gyereket”, és egyszersmind bevállalni a növekvő számú leszakadó embermilliók képviseletét. Ezzel azonban teret nyit a szélsőséges, náci, fasiszta eszmék terjedésének. Ismerős forgatókönyv, nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  37. Gonoszka! Én meg most hallottam, hogy Merkel már is rohan Párizsba, és csütörtökön már elerszti magát az EU-ban. Orbánt pedig már meg se hallgatom.
    Majd látjuk!
    Observer nagyon a lényeget fogalmaztad meg. Szerintem az előző válságnak is ez volt a lényege, csak a banki, pontosabban a hitelezési tevékenység volt a látható, ezért azt is láttatták. Neves közgazdászok azzal indokolták. De azt gondolom, hogy a piaci szereplők nagyobb része és egyes politikusok értik a helyzetet, és remélem, hogy találnak valamiféle megoldást. Én nem lennék rá képes. Pedig értem a problémát.
    Dehát nem is lettem politikus!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Ez egy végtelenül lebutított, immorális, mindenfajta lehetőségtől és energiájától megfosztott ország, ill. nép. Persze ne legyünk igazságtalanok, az éppen csak változóban lévő, bizonytalan körvonalakkal és demokráciával próbálkozó országot nem volt nehéz szétrúgnia egy elvetemült bűnszervezetnek és a rájuk ragadt gazdasági bűnözőknek. Én is azt gondolom már nagyon régóta, hogy ennek az országnak vége, vegetálás, nyomor, terror marad neki. Napról napra csak erősödik ez az egyetlen, még nyitva maradt út. Nem tudom, hogy ki az, aki ebben az országban még mosolyogni és élni tud.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  39. Most azt hiszem, fogok kapni legkevesebb 50 mínuszt. Szóval a soha nem látott technikai fejlődés.
    Igen. A nagyapám esztergályos volt a Váci úton. A felesége mellett 4 gyereket tartott el. Igaz, hogy a budi, a víz az udvaron volt, a lakásba még nem vezették be a villanyt és szoba-konyha volt az egész, olyannyira a talajba mélyítve, hogy az ablakon kinézve az utcán az emberek, lovak lábszárait lehetett látni. A négyszögben álló épület 14-16 lakásból állt. Három lakás konyhájában gyalupad állt és az asztalosok kézműipari módon dolgoztak. Fűrészelni elvitték az árút, a kisebb dolgokra volt a kézifűrész. Nyáridőben mi gyerekek az ajtóban leskelődtünk és óhatatlanul ragadt ránk a munka ismerete, becsülése. Láttunk cipészt ülni a kaptafánál, asztalost, varrónőt, halást, aki hálót kötött, a főző asszonyokat, Bendi nénit az öreg hölgyet és ha ránk szóltak, akkor farkunk behúzva eloldalogtunk, visszapofázás nélkül. Ja és egész normális volt, hogy a nagylánynak a boltossegég kezicsókolomot köszönt, a kötényében kapott forgácsot, mi kölykök legfeljebb néhanapján egy selyemcukrot a Róna bácsitól a zsidó szatócstól. Meg az is természetes volt, hogy a nagylány sötétedéskor otthon volt és este 10-kor kapuzárás. Legfeljebb Csoti bácsi, az egyik asztalos jőtt haza nótázva, de a ház megmorogta. Napközben aztán váltakozva csodáltuk a Csoti Ica gömölyűségeit és a Csoti bácsi intarziáit a bútorokon.
    Miért is említem ezeket? Korán tanultuk, hogy mi a munka.
    Nos fejődtünk. A régi ház helyén 10 emeletes, lifttel és bizony a betonon alig rúgják a labdát a gyerekek, mert az autók elfoglalják a helyet. A söröslovak nem feszülnek a stráfkocsinak a hordókkal. A gyerek nem látja a munkát, csak azt hallja, hogy anya, apa elment dolgozni és már eleve tálja a dolgozást.
    Közben sokan lettünk, nagyon sokan. Rágyújtásnál nem csavarjuk le az öngyújtó kupakját, nem érezzük a benzin szagot, nem töltjük az öngyújtót, ha kiürül, eldobjuk.Ma már a küszöbön nem ül senki, szomszédasszonyok nem beszélgetnek, nem kapnak a gyerekek selyemcukrót, a Tescocban a nagylányt csak a biztonsági őr nézi meg, és sötétedésre sem jön haza, ha aznap egyáltalán hazajön.
    Szóval, változást szeretnénk, változást akarunk, ez a cél.( Ezután lehet mínuszolni)
    Ha célt akarjuk, izony az eszközt is akarnunk kell. A mai politikai elitet válogatás nélkül le/ki kell radíroznunk, azaz felszámolnunk, izé, likvidálnunk. Juj de csúnya szavak. Persze várhatunk, míg az “elit” fog minket likvidálni, így, vagy úgy. Mert ezt fogja csinálni, ne legyenek kétségeitek. LIKVIDÁLVA lesztek. Fölöslegesek vagytok, pénzbe kerültök. Orbánok célja a világon mindenhol egy.
    Nem részletezem, tudjátok.
    Vagy megdöglötök, ha élni akartok megdöglesztitek azokat, akik titeket akarnak megdögleszteni.
    Ilyen egyszerű ez!
    Minek is írtam ezt ilyen hosszan?
    Talán, hogy a gyerekeitek is értsék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  40. Gonoszka,
    A technikai fejlődés: változás, ami annyiban “növekedés, javulás”, hogy új, korábban ismeretlen megoldások terjednek el, korábban ismeretlen természettörvények alapján vagy csak új ötletek alapján, és úgy, hogy kevesebb ráfordítással érhető el ugyanaz az eredmény, vagy korábban el nem érhető célok is megvalósíthatók.
    Ez szükségképpen együtt jár az életmód megváltozásával, aminek viszont nagyon rossz elemei is lehetnek. Például a tömegtermelés, ami a városi életmódot kialakította, és amire emlékszel, egyben szétrombolta a falusi közösségeket. A bérház udvarának társadalma még őrzött valamit annak a hangulatából.
    A tömegtermelés mind olcsóbb automatizálása, a növekvő igény és lehetőség a nem túl drága egyedi megoldásokra, a szolgáltató iparok fejlődése, a szellemi bérmunka növekvő elterjedése az életmódot tovább változtatja, egyre növeli az elidegenedést, és főleg, valóban, egyre szélesebb a tőkés termelési módból kieső nem egyszerűen munkanélküli, hanem munkaremény nélküli tömeg.
    Ez szerintem is annak jele, hogy a vállalkozó- munkavállaló, illetve vállalkozás – munkavállalás, valamint haszon – szükséglet – igény alapvető ellentéttel terhelt tőkés termelési mód és az elért technikai szint egyre kevésbé felelnek meg egymásnak. Vagyis ez valóban egy mély válság jele.
    Ugyanakkor:
    1. Nem egyértelmű, hogy ez a válság mikor ér el oda, hogy valóban robban.
    2. Nem tudjuk, hogyan fog megoldódni.
    3. A kisközösségek kialakulása, működése az emberi lét egyik alapvető feltétele, de a régi, felbomlott, lerombolt változatai egész biztosan nem állíthatók helyre. Az aktuális “elitek” “likvidálásával” sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Kedves Bumburi!

    “Ezt már csak úgy megjegyzem” hozzászólása 12:27-kor nagyon tetszett!!
    Olyan egyszerüen, természetes hangon mondta el, hogy a mi baj, és szavaiból az is kiderül, hogy mi az orvosság.
    -
    Felelösséget kell vállalni, magunkért, a családért, és az országért is, “amit hazának neveznek.” Meg kell mondani az embereknek, hogy semmi sincs ingyen. Hogy kellenek értékek.
    -
    Személyes okokból mostanában nem olvasok magyar híreket, de a férjem computere pont az Ön hozzászólásánál volt nyitva, így azt elolvastam, és nagyon örültem!
    -
    Minden jót kívánok, karácsonyra is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Walla
    Megbocsáss, de úgy tűnik, fordítva ülsz a lovon.
    .
    “Száz százalékig egyetértve a leírtakkal, de az EU-nak, USA-nak, milyen érdeke fűződik ahhoz, hogy fügefalevelet tartsanak ez elé a borzalom elé.”
    .
    Emlékezzünk már, hogy az ellenzék hogy állt e mellé a borzalom mellé, mondván, még nincs diktatúra, demokrácia van!!!
    .
    Pedig már akkor fideszes haverokkal volt feltöltve minden közhatalmi szék,a média törvényt már meghozták, de már a NER is érvényben volt!!! Akkor ki tartott fügefalevelet ez elé a borzalom elé?
    Szólt valaki, amikor Szájer kiment Amerikába megmagyarázni a magyar demokrácia lényegét?
    Amikor Cohn Bendit az EU parlamentjében helyrerakta Orbánt, volt aki idehaza az ellenzék részéről meglovagolta volna ezt a témát?
    Amikor az EU fel volt háborodva a hazánkban történteken, mintha Gyurcsány azt mondta volna, hogy nincs diktatúra…
    Kedves Walla!
    Lehet hogy nem értesz vele egyet, de ez mind ellenzéki fügefalevél volt, amivel eltakarták ezt a borzalmat, amit hagytak idehaza kibontakozni az ellenzék részéről!
    .
    Könyörgöm! Ne mutogassunk már mindig másra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Kedves Zsuzsenkám!
    Köszönöm kedves sorait.
    Nem szívderítő tudom ezekről a dolgokról olvasni, de nem tudom megállni, hogy le ne írjam amit gondolok ezekről a dolgokról,mert nem szeretek mellébeszélni, sem hárítani.
    Áldott békés karácsonyt kívánok Önnek, és családjának én is,a jó kívánságot meg köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Mielőtt Ásotthalma lakosait sommásan nácinak neveznénk, azért nem ártana néhány “enyhítő körülményt” figyelembe venni.
    1. A többség (a közömbösök mellett feltehetően a baloldali érzelműek) bojkottálta a választást, azon csak a szavazásara jogosultak közel 1/3-a vett részt. Ezek többsége (közel 2/3-a) a fideszes jelölt ELLEN szavazott.
    2. Torockaira csak minden 5-ik lakos szavazott. Nem kellene a többi 4-et egy kalap alá venni velük!
    3. “Tetszettek volna” baloldali jelöltet is indítani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. “A Hatvannégy Vármegyéről nem beszélt Toroczkai
    .
    Az ásotthalmi postást nem engedték nyilatkozni, sokan pedig nem mertek kameránk elé állni. Toroczkai jobbikos kötődéséről csak kevesen tudtak, HVIM-es kapcsolatairól szinte senki.
    .
    Nagy fölénnyel nyerte a polgármester-választást Ásotthalmon Toroczkai László. Az atv.hu stábja a helyszínen érdeklődött az eredményről. Sokan nem mertek kamera elé állni, a postást például letiltották a nyilatkozatról. Jellemző módon Toroczkait nem nagyon ismerik a helyiek, jobbikos kötődéséről némelyek tudtak, viszont a radikális megmozdulásairól hírhedté vált Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal való kapcsolatáról (Toroczkai az elnöke a HVIM-nek) szinte senki nem tudott. A választást megelőzően pártlogók nélküli, öltönyös plakátokkal kampányolt Toroczkai.”
    http://www.atv.hu/belfold/20131218-a-hatvannegy-varmegyerol-nem-beszelt-toroczkai
    .
    A tavaszi választásnál is ilyen fokú alulinformáltság várható vidéken? Mert akkor a Jobbik kapja a falvakban a szavazatokat anélkül, hogy a lakosságnak fogalma lenne róla, kire, kikre szavaz. A vég tényleg közeleg. Csúnya lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Németország már kettő világháborút kirobbantott. Amerika mindkét alkalommal részt vett Németország legyőzésében. Magyarország szerepe ismert. A második világháborúban , a végsőkig Hitler Németországának pártján állt. Szerencsére a szovjet hadsereg felszabaditotta hazánkat, a szövetségesekkel együtt meg Európát. Nem értem Merkel problémáját, tiltakozását a mobil telefonja lehallgatása miatt. Németország vezetőit folyamatosan kontrollálni kell. Miért? Hát a történelem tanulsága okán. Nézzük meg milyen erős már most Németország. Mennyire kiterjesztette már hatalmát Európára. Magyarország mint Németország hű szövetségese, területet ad a németeknek, a veszélyes német ideológia hazánkban terjedőben. Oroszország határaihoz ér már az Unió. Németország most az ukránokat győzködi, csatlakozon Németországhoz, azt a népet győzködi akik ugye tapsoltak Hitler csapatainak . Mi várható? Sok jó nem. Tehát Amerikának létérdeke a német vezetés lehallgatása, lassan a magyar vezetőké is. Szokatlan ez? Ugye nem , hiszen a magyar kormány is állitólag él ezzel a módszerrel. Ki tudja kinél és milyen mértékben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. Most volt alkalmam elolvasni Bartus László írását.Teljes mértékben egyetértek vele.Azt is látom, hogy a véleményt nyilvánítók többsége is így értékeli. Ajánlom figyelmükbe a galamuson “Téveszmék szorításában “címmel /I.-II. rész/ olvasható írásokat. Sajna a vidék főleg az a keleti nagyon röghöz kötött, a média pedig szinte teljes egészében a Fidesz kezében van..Így aztán az t hallja a mi onnét árad. Az meg már ocsmány szinten hazug propaganda. Nem csoda, hogy ilyesmi történik.t

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos