Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Az irgalmas szamaritánus 2013. december 10. kedd 11:05

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Az irgalmas szamaritánus

Van néhány dolog, amely mellett nem szabad elmenni. Számosak az Orbán-rendszer bűnei, de amit Iványi Gáborral és az egyházával művelnek, mind közül a legaljasabb. Kétségbe vonják Iványi Gábor metodista gyülekezetének egyházi jellegét, miközben a magyar nyilvánosságban egyetlen ember van, akinek magatartása emlékeztet Krisztusra. És ez Iványi Gábor. Ebben a nagy keresztény országban minden részvét nélkül múlnak ki emberek naponta, akiknek nem is kellene meghalniuk. Nem tudunk azokról semmit, akik szegénységük, nyomoruk, hátrányos helyzetük, hajléktalanságuk miatt veszítik el életüket. Ezek az emberek egyszer megszülettek, csecsemők voltak, szüleik éppen olyan boldogok voltak, mint mások szülei, előttük is ott állt az élet, amely aztán nem egészen úgy sikerült, ahogy szerették volna. Életük éppen olyan értékes, mint bárki másé. Vannak, akik tehetnek róla, vannak, akik nem, hogy az életük zsákutcába jutott. De egy biztos, hogy az esélyeikkel, az emberhez méltó élet feltételeivel együtt veszítették el méltóságukat, és váltak a maguk szemében is olyanokká, ahogyan a külvilág tekintett rájuk. Emberként születtek meg, de emberhez méltatlan módon és okból, közülük nem kevesen állat módjára haltak meg.

Egyetlen ember van ebben az istenverte országban, aki úgy tekint ezekre a szerencsétlenekre, mint Isten teremtményeire, ugyanolyan emberi lényekre, mint az élet napos oldalán élőkre. Iványi Gábor az egyetlen irgalmas szamaritánus, aki bekötözi a lelki és fizikai sebeiket, megmosdatja őket, megeteti őket, megmenti az életüket. Egész családja ezt csinálja. Felesége dolgozhatna elegáns irodában vagy jól felszerelt magánklinikán, de ő szó szerint a szarból mossa ki a magatehetetlen embereket, irtja a bolhájukat, gyógyítja a köszvényüket, ápolja a nyílt sebeiket évtizedek óta. Iványi Gábornak minden gyermeke ugyanebben a szolgálatban tevékenykedik. Nem kényszeríti őket senki. Kisgyermekkorultól fogva ezt látták, számukra ez a természetes. Jártam többször Iványi Gábor békásmegyeri panel lakásában, ahol hat gyermeket neveltek fel. Már felnőttek voltak a gyerekek, de még mindig a kis panelben szorongtak, mert az ő szüleik mindenüket másnak adták. Nem a vagyon gyarapításával törődtek.

Amikor Iványi Gábor egyik alapító tagként elkezdte a SZETA munkáját, hivatalosan még szegénység sem létezett. Ellenzékiségnek számított kimondani azt, hogy vannak szegények. Semmi esély nem látszott arra, hogy ezt a tevékenységet valaha támogatni fogja az állam. Saját erőből, áldozatokat vállalva, a nyomorgókkal együtt lakva, segítették a rászorulókat. Most azért nem adnak egyházi státuszt Iványi Gábor gyülekezetének, mert “bizniszegyháznak” minősítik, miután a rendszserváltás után igénybe vette az állam által nyújtott támogatásokat, amelyek mindenki előtt nyitva álltak. Mintha azokat a támogatásokat magára költötte volna, és nem azokra, akiknek a problémáját nem képes megoldani az állam. Létrehozott egy intézményrendszert, ahol a hajléktalanok gyerekeitől, a bántalmazott nőkön át, az utcán élőkig mindenkin segít, és szociális munkások generációit képezte ki a főiskoláján. Most a gyülekezete azért nem lehet egyház, ő maga hivatalosan elfogadott lelkész, mert a krisztusi könyörületnek olyan példáját mutatta be, amely megszégyeníti azokat a valóban bizniszegyházakat, akik tízmilliárdokat markolnak fel az államtól, de a szívüket elzárják a nyomorultak elől. Mindezt azért, hogy Iványi Gábor ne használhasson fel állami pénzt ahhoz a munkához, amit rajta kívül senki nem végez el.

Ennek az Orbán Viktor által vezetett rendszernek a képmutatása, mérhetetlen álnoksága és gonoszsága azon mérhető le leginkább, ahogyan a hajléktalanokhoz, az elesettekhez viszonyul. Jézus Krisztus azért jött, hogy a betegeket meggyógyítsa, a megkötözötteket megszabadítsa, hirdesse nekik az Úrnak kedves esztendejét. Nem az egészségeseket jött hívogatni, hanem a betegeket. Isten az árvák, az özvegyek, a szegények, az elnyomottak Istene. Egy olyan rendszer nevezi “kereszténynek” magát, amely mindezt megtagadja, hatalmasakat rúg a szegényekbe, a nyomorultakba, a mgaukról gondoskodni képtelenekbe. Amely megalázza, megtapossa és üldözi azokat, akik a szegényeken segíteni próbálnak. Mindebben élenjár a kereszténydemokrata néppárt, amelyet egy Nimród vezet, aki élvezetét leli nála gyengébb állatok gyilkolásában. Miközben olyan egyházakba öntik a milliárdokat, akik sem lelkileg, sem fizikailag nem tudnak segíteni az embereken. Papjaik és püspökeik palotákban élnek, dőzsölnek a luxusban. Ezek nem “bizniszegyházak”, de Iványi Gábor kis gyülekezete az. A bűnük az, hogy erejükön felül segítettek másokon.

Iványi Gábor egy kincs egy országban. Kevés ország mondhatja el magáról, hogy van egy ilyen krisztusi embere. Mindent elmond az országról, amely egy ilyen embert üldöz. Nem sajnálni kellene tőle a pénzt, amit a nyomorultakra költ, hanem minden pénzt odaadni neki, hátha valaki tud enyhíteni ezen a bajon. De ezeknek a gazembereknek az a megoldás, hogy kiszorítják a szerencsétleneket az erdőkbe, mint a vadállatokat. Iványi Gábor vezetett állami intézményt is, ahol meggyűlt a baja azokkal a “szakmai” feletteseivel, akik a hajléktalanokat szociológiai kutatások tárgyainak tekintették, Iványi Gábor viszont enni akart adni nekik. Krisztusi sors adatott neki. De én még ilyen szép és tartalmas, emberi értékekben gazdag életet nem láttam. Igazgyöngyök vannak ennek az embernek a szívében. Élete egy kálvária, és beteljesül rajta Jézus szava, hogy nem lehet a tanítvány nagyobb a mesterénél. Ha őt üldözték, a tanítványait is üldözni fogják. Ha őt gyűlölte, és nem fogadta be a világ, akkor a követőit sem fogja. A mai világban azonban nem törvényszerű, hogy ennek így kellene megtörténnie. Léteznek civilizált országok, ahol megbecsülik az ilyen embereket. Nem kis kereszt volt az sem, amit eddig cipelt a hátán, amíg legalább az egyházi státuszát, az állami támogatások felhasználásának jóhiszeműségét nem vonták kétségbe minden ok nélkül.

Ami Iványi Gáborral zajlik, az mutatja legjobban ennek a rendszernek és hatalomnak a mindennél mocskosabb aljas természetét és embertelenségét. Akik Iványi Gábort üldözik, nem őt üldözik, hanem azokat a szerencsétleneket, akik másra nem számíthatnak, és az Istenüket, aki számontartja az életüket. Ezt a munkát nem mindenki képes elvégezni. Én képtelen lennék rá. Ahhoz olyan hit, olyan szív szükséges, amilyen Ivaányi Gábornak, a családjának, a gyülekezete tagjainak és a segítőiknek van. Isten ajándéka ez, és ő maga is Isten ajándéka. Pótolhatatlan az, amit tesz. Balog páter, a szemforgató református jezsuita gazember, nem gondol arra, hogy egyszer meg kell állnia Isten előtt, aki számonkéri rajta azok halálát, szenvedését, akikről nem is tudunk. Ezt az Orbán Viktor nevű ördögöt a pokol kénköves tüzében fogják az örökkévalóságban sütögetni mindazért az aljasságért, amit elesett, magatehetetlen emberekkel szemben tesz. Ez a felcsúti csirkefogó Európát a “kereszténységre” tanítja, miközben krisztusi embereket üldöz, halálba kerget olyan embereket, akikért az Isten fia meghalt. Iványi Gábor esete mindennél jobban mutatja ennek a rendszernek a “keresztény” jellegét. Ezeket a kufárokat Jézus nem ostorral, hanem széklábakkal verné ki az Isten templomából.

Iványi Gábor egyházát most kirendelt szakértő vizsgálja, hogy egyház vagy sem. Állam hitelveket nem vizsgálhat. Érdekes lesz a végeredménye a vizsgálatnak, amely szembesül az első valóban keresztény gyülekezettel, amely a gyakorlatban meg is valósítja az evangéliumi mintát. A hit holt cselekdetek nélkül. Ezek a cselekedetek mondják el, milyen a hitük azoknak, akik ezt teszik. A szakértő kirendelése álnok képmutatás: az ítélet már készen áll, most eljátsszák hozzá a “demokratikus” látszatot. Vajon ki lesz a szakértő? Ki alkalmas arra, hogy Istenen kívül ezt a kérdést eldöntse? Nyilván arra kíváncsiak, hogy az egyháztagsági nyilatkozatokat aláíróknak milyen egyházi szolgáltatást nyújt az Evangéliumi Testvérközösség? Megmondjam? A hitet, a reménységet és a szeretetet. Azt akarják bebizonyítani, hogy az aláírók nem aktív egyháztagok. Kérdezzük, nagy tisztelettel, hogy a katolikus egyház által nyilvántartott taglétszámból hányan veszik igénybe a szolgáltatásaikat. A nyilvántartott tagok nagy része kétszer találkozik életében a katolikus pappal, akkor is öntudatlan állapotban: egyszer, amikor csecsemőként “megkeresztelik”, hogy becsaklizzák a szervezetbe és felvegyék utána a fejpénzt, másodszor, amikor eltemetik (feltéve, hogy eleget fizet a család).

Iványi Gábor egyházához csatlakozókat sokkal erősebb kapcsolat fűzi az Evangéliumi Testvérközösséghez, mint a katolikusok kétharmadát saját egyházukhoz. Mert ők tudatos döntést hoztak. De a római gyarmatosítókhoz “bekereszteltek” nem. Azt fogják majd kitalálni, hogy a csatlakozók nem az egyház hitelvei miatt csatlakozott, hanem a szociális munkájának elismerése miatt? De az nem bibliai, hogy valakinek a jó cselekedeteit látva ismerik fel az ő Istenét? Nem ez a bibliai minta? Hogy látva a te jó cselekedeteidet, dicsőítsék a te mennyei Atyádat? Nem ez a leghitelesebb bizonyságtétel az Isten jósága és szeretete mellett? Nem úgy van, hogy akik az Iványi Gábor hitéből származó jó cselekdetekre igent mondanak, azok az ő Istenére mondanak igent, aki ezeket a dolgokat cselekszi benne? A hitelvek fontosak vagy a hitből való cselekedetek? Melyik a hitelesebb?

Kígyók, kígyók, álnok, hamis, hazug, farizeus kígyók. Sajnálják a pénzt a síró öregasszonyoktól, betegektől, éhezőktől, árva és sérült gyerekektől, közben futballstadionokat építenek maguknak, ahol szórakoznak. Ezek nevezik magukat “kereszténynek”. Borsodban azt mondja a rakacai asszony, aki egyedül neveli a kislányát, hogy még egy kifestőt sem tud venni a négyéves gyerekének karácsonyra. Hogy megemlékezzen róla, hogy megszületett a világ Megváltója, a szegények Istene, aki egy istállóban látta meg a napvilágot, hogy együttérezhessen minden szerencsétlen nyomorgóval és üldözöttel. Nem szakad meg ezeknek a szívük? Van képük addig dőzsölni, milliárdokat osztogatni egy betegagyú ember sületlen és gyermeteg hobbijára, amíg egyetlen ilyen gyerek is van az országban? De sokaknak a színező már eszükbe sem jut, csak valami rendesebb ételt ennének már. De a nagy magyarok, a nagy “nemzeti” szövegükkel nem segítenek, tőlük megdögölhetnek a honfitársaik, a szívük kemény, mint a kő. De akik segítenének, azokat is akadályozzák és üldözik. A gonoszságuk az égbe kiált.

Iványi Gábor igazi pásztor és nem béres. A béres, ha farkast lát, elszalad, és magára hagyja a juhokat. Más azt mondaná: elvették az állami támogatást, nem tudjuk miből finanszírozni ezt a munkát, bezárjuk a boltot. De Iványi Gábor nem zárt be semmit. Nem adott át semmit, mert az egészet el is akarták venni tőle. Hanem működteti, ami önmagában egy csoda. Iványi Gábor intézményei soha nem a dőzsölésről voltak híresek, soha nem vetette fel őket a pénz, ha jutott valamire, másokra költötték. Létrehozták a kis békásmegyeri templomot, még annak udvarába is “hajléktalanokat” fogadtak be, ezúttal nem embereket, hanem állatokat. Az egész olyan, mint a mesében. Tényleg a pionír keresztények ősegyházát idézi. Ezek az emberek hitből élnek, minden egy kicsit rozoga, össze akar dőlni, de Isten segítségével mégsem dől össze, hanem mégis működik. A kis templom orgonája még Iványi Gábor fiának esküvőjén is bedöglött. De nem ezek a fontos dolgok, hanem a szeretet. Most is a kenyérszaporítás csodáját élik át napról napra, szűkölködve, eladósodva. Akiben van egy kevés istenfélelem, ezt kívülről látva, elszégyelli magát, és megretten, hogy elég biztosan áll-e ő az Isten színe előtt? Vajon nem kellene-e a vagyonából, a jövedelméből támogatnia ezt a munkát? Vajon nem azért áldotta-e meg Isten, hogy másokon segítsen?

Néhány hete felhívott Iványi Gábor. Csak úgy. Hogy vagyunk? Eszébe jutnak ilyenek. Mondtam neki, ha ez a 17 ezer ember vállalná, hogy havonta ezer forintot ad, ami 5 dollár, az egy hónapban 17 millió forint. Mit mondott erre Iványi Gábor? Hogy erre nem gondolt, hiszen az aláírók többségén neki kellene segíteni. Erről az emberről kérdőjelezik meg, hogy keresztény, hogy a gyülekezete egyház, amelyet még a kommunisták is elismertek, de ezek a nagy kommunistázó “keresztény-nemzeti” széplelkek nem. Megjegyzem, Iványi Gábor akkor is az üldözöttek oldalán áll, amikor az nem népszerű. Nem hibáztatott soha senkit, ha őszintén feltárta a szenvedését, a tehetetlenségét, a csalódottságát. Nem állt soha a gyalázkodók, a részvétlenek közé. Mindig tüntetően azok mellé állt, akiket üldöztek, elnyomtak, megaláztak. Soha nem mondta senki jogos felháborodására és kiborulására, hogy öngól. Soha nem állt a baráti géppisztolytüzet indítók oldalára. Soha nem vakította el a gyűlölet, mint némely “keresztény” testvérét, és az igazságot soha nem árulta el semmilyen érdekért.

Az Orbán-rendszer természetének vizsgálatához van egy másik lakmuszpapír: az antiszemitizmushoz való viszony. Iványi Gábor soha nem döngette a mellét, nem azért állt szembe mindig az antiszemitizmussal, hogy abból hasznot húzzon. Mindig az őszinte emberség vezette. Orbánék ötmilliárd forintot költenek jövőre egy holokauszt emlékműre. Az eset a rendszer állatorvosi lovaként magába foglalja mindazt a gonoszságot és romlottságot, amely ennek a rendszernek a sajátja. A holokauszt áldozatai, túlélői és a hozzátartozók nem igényelnek ötmilliárd forintos emlékművet, amely arra szolgál, hogy fügefalevélként takarja az Orbán-rendszer és kormánya antiszemitizmusát. Nekik elég lenne, ha nem állítanának Horthy-szobrokat, nem dicsőítenének nyilas és háborús bűnös írókat, Wass-t és Nyirőt kihúznák a tankönyvekből, nem lennének Budapesten antiszemita előadásokat tartó náci színházak. És ez nem kerülne semmibe, viszont mutatná az antiszemitizmus elutasításának őszinteségét.

Ehelyett, egy éhező országban provokatív módon ötmilliárd forintot költenek holokauszt-emlékműre, ami nem más, mint egy antiszemita uszítás. Aki nem utálta eddig a zsidókat, az is utálni fogja, és példálózni fognak vele, lám: a zsidóknak semmi nem elég. Itt van a “holokamu biznisz”. Enni nem tudunk, de ezeknek ötmilliárdért emelnek emlékművet. Mintha a zsidók kérték volna. Igazából a zsidóság hivatalos képviselőinek ezt vissza kellene utasítaniuk. Orbánék ezzel megerősítik azt a náci előítéletet, hogy a zsidók veszik el a magyar nép pénzét, miközben látatlanban lefogadom bárkivel, hogy ebből az ötmilliárdból minimum hárommilliárdot ellopnak. Lopnak, és közben a zsidókra mutogatnak, hogy “tolvajok”. Mindezt az antiszemitizmus elleni harcnak álcázva, ország-világnak mutatva, hogy ők mennyire elítélik az antiszemita fajgyűlöletet. Lázár János, aki közben zsidók meggyilkolásáért elítélt Wass Albert-szobrot avat (melyik fideszes vezető nem?), elmondja: azért állítanak a holokauszt gyermekáldozatainak emlékművet, mert a gyerekek biztosan ártatlanul haltak meg. A mondat második fele úgy folytatódna, hogy a legyilkolt felnőtt zsidók viszont nem. Ők megérdemelték. Ezt a kormány nevében mondta, és még mindig azt állítják egyesek, hogy sem Orbán Viktor, sem a kormánya nem antiszemita. Mit kell még tenniük ahhoz, hogy ez a vélekedés megváltozzon? Ennél mocskosabb antiszemita uszítás, mint amivel a gyermekáldozatok emlékművét megindokolták, nincs. Ráadásul teljesen új szín a nemzetközi antiszemita irodalomban. Ezek a gazemberek szélesítik a náci repertoárt, mindezt holokauszt-megemlékezésnek álcázva. A holokausztot az ő szellemi elődeik készítették elő és hajtották végre.

A názáreti Jézus zsidó volt és az is maradt. Soha nem sírt, csak amikor a zsidókat siratta, akiket majd meg fognak ölni a pogányok. A kereszténység nem a zsidóság ellentéte. A kereszténység és az antiszemitizmus egymást kizáró fogalmak. A kereszténység a “zsidóságba” való beoltást jelent. Itt van egy magát “kereszténynek” nevező rendszer, amely a “kereszténységre” hivatkozva korlátozza a polgári jogokat, számolja fel a demokráciát, és közben a legközönségesebb módon lop, hazudik, bálványimádó, antiszemita, gyűlölködő, kifosztja a szegényeket és üldözi az egyetlen embert, aki a magyar közéletben Krisztus képét és jellemét mutatja. Minden olyan felekezet, aki érzéketlen a nyomorgókkal szemben, egyházi státuszt és milliárdokat kap, akik pedig igazi keresztények, és ezt a gyümölcseik mutatják, azokat kirekesztik és elvitatják tőlük az egyházi státuszt.

Iványi Gábor esete rámutat egy másik fontos tanulságra: a “kereszténynek” hazudott fasiszta szellemiségű diktatúrával szembeni magatartás helytelen voltára. Dicséretes, és az egyetlen említésre méltó pozitív jelenség volt Magyarországon az Iványi Gábor egyháza mellett született 17 ezer aláírás. Ám látható, hogy semmit nem ér, mert ez a hatalom a saját maga által megszavazott alkotmányellenes rendelkezéseit sem tartja be. Ha a polgárok elfogadják az Orbán-rendszer játékszabályait, akkor azokon belül vereségre vannak ítélve. Így van az egyházi törvény esetében, így van ez a választásokkal, és minden egyébbel. A rendszer egészét kell elutasítani, mert az egész rendszer illegitim, amely semmiféle törvényt vagy szabályt nem tart be. A rendszer egészét kell bojkottálni, mert különben macska-egér játék folyik, és csak megalázzák azokat a polgárokat, akiknek joguk van a hazájukhoz, és semmi nem indokolja, hogy egy megkergült felcsúti hülyegyerek megint elvegye egy emberöltőre a szabadságukat és esélyeiket.

Az fogja megmenteni Magyarországot, aki nem törődik azzal, hogy ma hányan követik, ki mit fog mondani, hanem jogkövető módon és egyenesen viselkedik. Vagyis: a rendszert és a csaló választásokat bojkottálja. Tévednek, akik azt hiszik, hogy azzal rövidíthetik meg az Orbán-rendszer létét, ha részt vesznek a törvénytelen választásokon. Azzal nem megrövidítik, hanem meghosszabbítják. Ezt a választást nem azért tartják, hogy a nép akarata érvényesüljön (a nép nincs is abban a helyzetben, hogy felelős döntést tudjon hozni, mert a valós információktól elzárják), hanem azért, hogy az eddigi törvénytelenségeket, az alkotmányos rend megváltoztatását, az államcsínyt, és minden gazemberséget viszamenőleg ezzel a szavazással legitimáljanak. Iványi Gábor és egyháza esete cseppben a tenger: mindent elmond erről a rendszerről, és arról, hogyan nem lehet, és hogyan kell ezzel a rendszerrel bánni.

Ha Jézus mintáját követjük, stílszerűen, akkor azt látjuk, hogy ő nem alkalmazott erőszakot, de nem is engedett egy millimétert sem az igazságból. Nem ment bele a csapdákba, nem fogadta el a farizeusok játékszabályait. Amikor megfeszítették, ellenfelei akkor szenvedték el a legnagyobb vereséget.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (64 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +113 ( 131 szavazatból)
Bartus László: Az irgalmas szamaritánus, 4.6 out of 5 based on 64 ratings

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. “nem gondol arra, hogy egyszer meg kell állnia Isten előtt, ”
    Miért gondolná!!!
    Ezek az emberek, nem hívők! Csak a kereszténység szineiben mutatkozó haszonlesők!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (55 szavazatból)
  2. Orbán ugyanaz a Magyaroknak, mint Gróza Péter volt a Székelyeknek. Gróza Péter megszüntette Székelyföld autonómiáját, Orbán elveszi a Magyarok szabadságát, és sokaknak még az élethez való jogát is. Iványi Gábor ez ellen tesz ( nem harcol! ) ezért üldözi ez ahibbant, és bandája. Nem tudom, hogy az emberek többsége mikor látja át ezt a szörnyű valóságot, csak azt látom, hogy mindent elkövet a csúti őrűlt és nyalógépei a nép teljes elbutítására, megalázva a kiszolgáltatottak egy re növekvő táborát nap, mint nap.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (48 szavazatból)
  3. Az irtózatos képmutatások korát éljük. Vannak akik ebből profitálnak. Nem keveset!
    Szégyen az egész országra nézve, hogy a rendszerbváltás után 23 évvel ezek a dolgok megtörténhetnek!
    Szégyen, hogy nem hagyták felnőni a társadalmat a demokráciához,mert az egyéni érdekeik ezt szolgálták. Szégyen, nagyon sok szégyenért pirulhatunk.
    Mert hagytuk magunkat vezetni hazug szavak által.Hagytuk magunkat ugyanígy elaltatni, bízva a mindenkori kormány becsületességében!
    Öreg hiba volt..
    A 17 ezer aláírás is azt bizonyítja, hogy elég volt ebből a mindent ellepő nyomoríttatásból,ezért Ivány Gábor, és egyháza mellé tették le a kézjegyüket azok, akik megértették ennek a rendszernek az alantas viselkedését.
    .
    A hatalom viszont nem érti, vagy nem akarja érteni. Mindazt a tevékenységet amit a metodista egyház végez, semmissé akarják tenni, hogy ezzel is bizonyítsák,hogy szerintük helyesen döntöttek amikor kizárták őket a történelmi egyházak sorából.
    Párját ritkító aljasság!
    Ezek sosem fogják belátni a tévedésüket, mert akkor önmaguk igazolják a saját tévedésüket, ezektől viszont nem lehet ezt elvárni.
    Maradnak azok, akik voltak.
    A szegényeket leprásaknak tartónak, és minden szintem emberek megnyomorítói.
    .
    Teszik ezt karácsony ünnepe előtt is, mert annyira keresztények már, hogy fokozni sem lehet. Az aljasságukat.
    Kívánok Iványi Gábornak, és segítőinek nagyrabecsülésem jeléül kitartást ehhez az embert próbáló harchoz.
    Meggyőződésem, hogy az igazság utat tör magának.Életem során ezt tapasztaltam.Csak az nem mindegy, hogy közben milyen veszteségeket szenvedünk. És itt nem a pénzre gondolok, hanem emberi áldozatokra, Ami ennek a kormánynak cseppet sem számít.
    .
    Közeledik a karácsony. nem látom, és tapasztalom, hogy akár az ellenzéki pártok is mozdulnának az elesettek felé.Tisztelet a kivételnek.
    Nem csak az elesettek felé nem fordulnak, de képtelenek tudomásul venni azt is, hogy ennek a mélyen megalázott országnak nem választásra van szüksége, hanem a gonosz hatalom kiebrudalására a döntéshozó helyekről.
    Talán mert rokonlelkek a hatalmat gyakorlókkal…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (39 szavazatból)
  4. ” Ezt az Orbán Viktor nevű ördögöt a pokol kénköves tüzében fogják az örökkévalóságban sütögetni mindazért az aljasságért, amit elesett, magatehetetlen emberekkel szemben tesz.”
    —————
    Nem vagyok vallásos, nem sokat értek ezekhez a dolgokhoz, nem tudok semmit angyalokról ördögökről, de azt hiszem itt tévedés van. Az ördögök nem égetik egymást a pokolban kénköves tűzön. Az ördögök nem bántják a gonoszakat a démonokat azaz önmagukat, hanem csak a jókat.
    .
    Én Orbánt, a nevetését, az arcát, a gesztusait főleg a kígyószerű nyelvöltögetését egyszerűen démoninak látom.

    http://www.youtube.com/watch?v=IKbFsmLi6TE
    .
    A sziszegő kígyó, mintha a démon jött volna közénk, hogy megsebezze az ártatlanokat.
    .
    Nem tudom kik kerülnek a pokolba, kik a mennyországba de Orbán a pokol ördöge, oda tartozik, démoni erők vezérlik és védik, és élete leteltével megy vissza a pokolba a rendes munkahelyére, a károkozása révén nagy ördöggé nevezik ki és ő fogja sütögetni az embereket nagy örömmel.
    .
    Ez az ember démoni. Nem ismerem a bibliát, nem vagyok vallásos, de érzem benne a démoni sötét erők kisugárzását.
    .
    Mi a démon ellenszere??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (39 szavazatból)
  5. Ha egyre erősebb az áthallás Bartus cikke és Tiborc panasza között az nem a véletlen műve.

    Tiborc panasza

    Õ csorda számra tartja gyülevész
    Szolgáit! éppenséggel mintha minden
    Hajszála egy őrzőt kívánna; sok
    Meránit, olykor azt hinné az ember,
    Hogy tán akasztani viszik, úgy körül
    Van véve a léhűtőktől, s mi egy
    Rossz csőszt alig tudunk heten fogadni.
    Õ táncmulatságokat ád szüntelen,
    Úgy, mintha mindég vagy lakodalma, vagy
    Keresztelője volna: és nekünk
    Szívünk dobog, ha egy csaplárlegény az
    Utcán előnkbe bukkanik, mivelhogy
    A tartozás mindjárt eszünkbe jut.
    A jó merániak legszebb lovon
    Ficánkolódnak – tegnap egy kesej,
    Ma szürke, holnap egy fakó: – nekünk
    Feleség- és porontyainkat kell befogni,
    Ha veszni éhen nem kívánkozunk.
    Õk játszanak, zabálnak szüntelen,
    Úgy, mintha mindenik tagocska bennek
    Egy-egy gyomorral volna áldva: nékünk
    Kéményeinkről elpusztulnak a
    Gólyák, mivel magunk emésztjük el
    A hulladékot is. Szép földeinkből
    Vadászni berkeket csinálnak, a-
    Hová nekünk belépni nem szabad.
    S ha egy beteg feleség, vagy egy szegény
    Himlős gyerek megkívánván, lesújtunk
    Egy rossz galambfiat, tüstént kikötnek,
    És aki száz meg százezert rabol,
    Bírája lészen annak, akit a
    Szükség garast rabolni kényszerített.

    Katona József: Bánk Bán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  6. “a zsidóság hivatalos képviselőinek ezt vissza kellene utasítaniuk”
    De mennyire!
    Ez minősíti azokat a zsidó vezetőket, akik mellé állnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  7. Ez egy bugris ország képmutató, gerinctelen, igénytelen emberekkel és az is marad. Kár ezen idegeskedni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  8. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .

    Azt mondja meg nekem valaki – ha tudja – ez a diktátor mikor és miért hargudott meg ennyire a gyermekét megkeresztelő lelkészre annyira, hogy ráadásul még üldözi is…?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  9. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .

    Mihály !
    .
    Sajnos sokan mondják ezt manapság. Kérdem én: és a focimeccsek, eredményein, meg a szappanoperák bugyuta problémáin nem kár idegeskedni ? Mégis mennyien izgulnak rajtuk, pedig annak, azoknak aztán semmi értelme.
    Ahelyett, hogy szegény hajléktalan és putriban sinylődő felebarátaik sorsán idegeskednének…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  10. “tisztelthölgyeimésuraim”
    Szerintem azért haragszik, szinte már gyűlöli, mert meglátta benne a könyörületes embert, aki segít az elesetteknek.
    Ez Orbánban sosem volt meg. Fel sem tudja fogni ésszel ezeket az erényeket, de tönkre akarja zúzni, hogy ne látszódjon e mellett olyan könyörtelennek a rendszer, amit ő, és bandája csinált.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  11. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    Lehet, hogy a stadionokat ez a Cézár is az – igazi – keresztényeknek építteti ?
    Ezeknek az arénáknak meg az lesz titulusuk, hogy . a n t i t e á t r u m .
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  12. Az egész koszos bandának orbánnal az élen rettenetes büntetésük lesz akár hiszik akár nem. Talán azért vár még az igaz biró, mert nem telt be gonoszságuk teljes mértéke. Amikor Isten szövetséget kötött Ábrahámmal akkor azt mondta, hogy “ezt a földet neked adom, de csak a negyedik nemzedék fog ide visszatérni, mert az Emoreusok bűne még nem telt be”. Innen világosan kiderül, hogy meg akarta várni Isten míg teljességre jut a bűnük és elkezdődhet a tárgyalás majd az ítélet. Elítélni valakit csak elkövetett bűnökért lehet. És sajnos még úgy tűnik Orbánéknál nem telt be a mérték. De egyre dagad az elszámolnivalójuk és rettenetes lesz a tárgyalás, amin ott fog lenni mindenki akit tönkretettek és megöltek. Nyüszíteni fog az egész banda a félelemtől és hason csúszva kér támogatást és megbocsátást, de nem lesz aki segítsen, mert az nem őszinte megbánás lesz, hanem a kárhozattól való félelem. Mondják a szikláknak, hogy omoljanak rájuk és rejtsék el őket annak haragja elől aki jön megítélni a világot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  13. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .

    Emlékszem, Iványi lelkész úr egy beszédében a XII. kerületi engedély nélkül felállított (mellesleg ott lakik Orbán és Pokorni a polgármester) turullszobor kapcsán azt találta mondani, hogy úgymond “…imádják a pogány bálványt, a düledt szemű tojót…” [De jót röhögtem akkor...]
    …És jól mondta, mert mongóliában – a volt magyar pusztákon – még mindig imádják az oszlopra tűzött kerecsensólyom tetemeket… miközben jurtában laknak és kumiszt isznak, akárcsak korai őseink. Csakhogy ezek a mai mongol testvérek nem állítják magukról, hogy ők keresztények…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  14. Kedves Bartus úr! Köszönöm ezt az írást. Iványi Gábor valóban bibliai példát mutat. Azt hiszem, ide illik: ”
    Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;
    Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.
    Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?
    És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?
    Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?
    És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.”
    Az Úr áldását kívánom Bartus úr és Iványi Gábor munkájára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  15. http://nepszava.hu/cikk/1005216-tart-a-vizsgalat-az-evangeliumi-testverkozosseg-ugyeben
    -
    Szabál az szabál…
    Amire a narancsék magasról, nagy ívben tenni szoktak, most szabályosan fognak eljárni, szabályosan húzzák az időt, amíg csak lehet!
    -
    csavargó
    Ha hinnék is az égi büntetésben, nálam Hitler óta érthetetlen a dolog….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  16. Tegnap a Dankó u. 11-ben jártam. Adományokat vittem. A környék nem Rózsadomb. 8.kerület nagyon sok elesett szegény ember van arra. Eszembe jutott az a katolikus püspök (német) aki királyilakot építetett magának sokmillió euróért. Szinarany csaptelepek stb. Az adományokból. A befizetett összegről kaptak- é elismervényt.a befizetők. A hitgyüliben adnak elismervényt az adományokról? A történelmi egyházak elszámolnak a kapott milliárdokkal? Bölcskei püspök az elsikkasztott milliókkal minden következmény nélkül. a Dankó utcában minden adományról elismervényt adnak. A Dankó u.-ban szeretet van. mindenki mosolygott, kedves volt. Tudom minden adomány jóhelyre kerül. Életem során nagyon sok gyülekezetben jártam. Ausztriában, és Magyarországon. Gazdag tapasztalatokat szereztem. Látom, tapasztalom , hol működik a KRISZTUSI szeretet. Nem vagyok író tipus. sőt. De valamiért időnként írok. Ezt a gondolatomat már megosztottam itt. De ennél kifejezőbb még nem jutott eszembe…….”" Ahol a jó a gonosz, és a gonosz a jó..
    Ahol az igaz a hazug , és a hazug az igaz.. Ahol a becsületes a tolvaj, és a tolvaj a becsületes.. Ahol a szeretet helyett a gyűlöletet éltetik, Ahol a szegények helyett a gazdagokat segítik…..stb.stb….. Ott a sátán uralkodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  17. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  18. Szomjankórász

    “Ezt az Orbán Viktor nevű ördögöt a pokol kénköves tüzében fogják az örökkévalóságban sütögetni mindazért az aljasságért, amit elesett, magatehetetlen emberekkel szemben tesz. Ez a felcsúti csirkefogó Európát a “kereszténységre” tanítja, miközben krisztusi embereket üldöz, halálba kerget olyan embereket, akikért az Isten fia meghalt. Iványi Gábor esete mindennél jobban mutatja ennek a rendszernek a “keresztény” jellegét. Ezeket a kufárokat Jézus nem ostorral, hanem széklábakkal verné ki az Isten templomából.”

    Bárcsak ott tartanánk már! Az biztos: ha elpusztul a Csúti Lúdvérc, én pezsgővel fogok ünnepelni. Hozzá Erkel Hunyadi Lászlójából fogom teli torokból énekelni: “Meghalt a cselszövő, nem dúl a rút viszály…!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  19. Meg van a vélemény a magyar zsidóságról, csak el kell olvasni. Kertész Ákos: Az újjáéledő Horthy kultusz és a zsidók. Itt is megjelent. Megalkuvó, gerinctelen, élen a Köves Slomó & company. Ők igazolják ország világ előtt ,hogy Orbán és kormány nem antiszemita.
    Ezek a magyar zsidók Izraelben sem hazudják meg magukat. Nincs egy épkézláb képviseletük ,mert marják egymást . Elmennek az új magyar nagykövet (KDNP-s erősen jobboldali, Horti szimpatizáns) bemutatkozójára , hallgatni Smidt Mária előadását, elfogadják az ételt italt, ahelyett, hogy szembeköpjék őket.
    Iványi Gábor és a hozzá hasonlok, felekezettől függetlenül, képviselik a kiválasztottakat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  20. Kedves Eagle, és Szomjankórász

    Az égi igazságszolgáltatás nem tart fenn poklot, ezt is csak a klérus találta ki, az emberek ijesztgetésére. Ettől azonban a szellemi világok igazságszolgáltatása műkodik, – csak éppen a kárt okozók fogják ugyanazt a kárt elszenvedni – egyszer, amit Ők okoztak másoknak.
    Eagle, – csodálatos meglátásod van annak az embernek a lelkét illetően: Ő nem emberi lélek, sajnos – emberi testben. Sok ilyen van. Ez a mi próbánk.
    Ki kell állni, habár akit olyan sorscsapások sújtottak, mint Jóbot, – értük megszakad a szívem, és ha nem tudják elviselni azokat a csapásokat, meg kell érteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  21. Ami Iványi Gáborral és egyházával történik a kicsinyes bosszú, a Nagy Fülkeforradalmár hatalommal való visszaélésének legmocskosabb esete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  22. 2o13.12.1o. 12.23 girbegurba
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Egy idézet és köszönet B.L-nek ezért a cikkért:

    Bálint György írta 1937-ben, egy számon kérõ levélre válaszolva :

    “Most már tudom, mi az entellektüel feladata : konokul hirdetni az igazságot, a tömeg igazságát, akár van tömeg a közelben, akár nincs. A jövõrõl beszélni, bármilyen gúnyosan szól is közbe a jelen. Vállalni – szükség esetén – a legnehezebbet, az egyoldalú szolidaritást.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  24. Jó a cikk, logikus is a holokausztemlékmű gondolat is.
    .
    És igen, jól látja a Szerző Balogh páter, és a hozzá hasonló “keresztények” vallásosságát is.
    Rengeteg éhező, fagyoskodó, nincstelen fogja vádolni Balogh pátert és (elv)barátait az utolsó napon. Azon a napon, amikor a stadionok már rég elporladtak.
    Sokan fognak akkor a fejükhöz kapni, hogy igen, a bibliai “Lázár és a gazdag ember” példabeszéd róluk szólt.
    És elgondolkoztató Jézusnak azon mondata is, amikor arról beszél, hogy Pokol a Sátánnak és az ő angyalainak készült. Tehát nem nekünk, embereknek. De mégis sok ember lelke tart oda, mert ellene mond a Szeretet “parancsának”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  25. Nagyon szép, korrekt és őszinte cikket írtál Laci. Örülök és köszönöm hogy olvashattam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  26. Nekem is feltűnt Iványi Gábor konok és állhatatos kitartása és nagyon örülök, hogy vannak még ilyen Hívő férfiak!
    Isten Adjon Neki erőt és bölcsességet és védelmet.
    Jézus se kötött kompromisszumot a világ vezetőivel, sőt még szava se volt hozzájuk.
    Sok “egyházi” vezető és “bárányaik” példát vehetnének és ha többet foglalkoznának az írásokkal mint a politikával, akkor talán megértenék az eseményeket és tudnának megfelelően cselekedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  27. Ami igazán felháborító és szégyenletes: KÖVETKEZMÉNY nélkül túléli a magát a kereszténység legfőbb őrzőjének kikiáltó gazember banda, hogy Krisztus üzenetét talán a legmarkánsabban őrző gyülekezetet folyamatosan, jól érzékelhető ellenszenvvel megpróbálja ellehetetleníteni.
    Egy biztos, nem jó rendszer az, amelyben ez megtehető.
    Nem az Orbán rendszerre utalok persze, hanem az un. népuralomra, mai fordításban a demokráciára. Ez a maximum, barátaim?!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  28. “Aki irgalom nélkül akar bátor lenni, aki mérséklet nélkül akar hatalmas lenni, aki szerénység nélkül akar vezető lenni – az a pusztulásba indul” (Popper Péter).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  29. Most hogy állítólagos keresztény kormányunk a szegények támogatása helyett a gazdagoknak ad egyre többet a tört. egyházak kinyithatnák a hidegre való tekintettel a templomok kapuit, és a perselyt. Ez a cselekedet biztosan elnyerné JÉZUS tetszését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  30. Ma Európát a kereszténység koporsójának nevezik. Miért is? A kat.egyházat 1 év alatt 100000 hagyták el Ausztriában. Németországban ez a szám 300000 . (Die Presse) Az emberek nagy része látja hogy akik magukat JÉZUS követőinek vallják a szájukkal , a cselekedeteik egész mást mutatnak. “”Ez a nép csak szájával tisztel engem”"

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  31. Ma búcsúztatták Nelson Madelát Johannesburgban, ahol közel száz állam a legmagasabb szinten – kormányfő, államfő, király – képviselte magát. Kivéve: Magyarországot, ahol a klérust ünnepelték, Áder, Kövér és Orbán társaságában.
    Állítólag Semjént küldték el Dél-Afrikába, aki a szertartás hivatalos protokoll-listáján nem szerepelt. Helyette küldtek egy aránytalanra sikeredett photoshop-képet, amin Semjén önelégülten terpeszkedik egy stadionkorláton.
    .
    A mai hivatalos állami protokollprogram a klérus dicsérete volt (szavazatok reményében?):
    .
    “Áder: Önök Isten igéjével magyarhoz kötik a magyart
    2013. december 10., kedd 16:10
    .
    Az egyház mindig közösség és bástya, megtartó hely és menedék, ismeret és tapasztalat, segítő kéz és oltalom, és még inkább az a határon túli magyar közösségekben – mondta Áder János köztársasági elnök a határon túli püspököknek adott keddi fogadásán a Sándor-palotában.
    .
    Az eseményen, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök is, az államfő kiemelte: hála illeti a magyar egyházi vezetőket, a papságot, a lelkészeket, a hitoktatókat és az egyházak segítőit, amiért a megmaradásban a magyar közösségek biztos támaszai. „Amikor a harangok a templomba szólítják az embereket, önök nemcsak az egyházhoz hívják a gyülekezetüket, de Isten igéjével magyarhoz kötik a magyart” – fogalmazott. Áder János hangsúlyozta: Magyarország tisztelettel és elismeréssel tekint a határon túli egyházak közösségépítő munkájára.
    .
    Az államfő azt mondta: a hívek mindenféle kérdéssel, döntéssel bizalommal fordulnak a szolgáló egyházhoz, „nemcsak az égi, de földi ügyeiket is igyekeznek az örök törvényhez igazítani”. Támaszra lelnek az egyház tudásában, emberségében, várják a megerősítést, keresik az igazságot – tette hozzá.” (…)
    http://mno.hu/belfold/ader-onok-isten-igejevel-magyarhoz-kotik-a-magyart-1199892

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  32. “Ha … Krisztus nem mondta volna el a Hegyi beszédet, a könyörületről és megbánásról szóló üzenetével, akkor nem akarnék emberi lény lenni.
    Inkább lennék csörgőkígyó” (Kurt Vonnegut).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  33. Óvatosan kellene használni az Úr Nevét és nem belekeverni mindenbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  34. “Semjén nincs ott Mandela búcsúztatásán? Fotóval cáfolnak
    .
    A Daily Mail listája szerint a magyar miniszterelnök-helyettes nincs Dél-Afrikában. Sajtósa képet küldött bizonyítékként.
    .
    A nyugati sajtó ismét aljas támadást intézett hazánk ellen! A Daily Mail egy olyan listát közölt azokról, akik ott vannak Nelson Mandela búcsúztatásán, amelyről lefelejtették Magyarország miniszterelnök-helyettesét, Semjén Zsoltot. A HÍR24 megkérdezte Havasi Bertalant, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkárt, hogy ez csak tévedés, vagy Semjén tényleg nem utazott el Dél-Afrikába, aki egy helyszíni fotót küldött cáfolatként.
    (Fotó) Forrás: Miniszterelnökség (mármint a fotó forrása)
    “Csatoltam a helyszínen készült fotót Semjén Zsoltról, aki Dél-Afrikába utazott Nelson Mandela temetésére, ahogyan azt egyébként tegnap hivatalosan is bejelentettük” – közölte Havasi Bertalan, hozzátéve, hogy szólnak a Daily Mailnek, hogy korrigálják a hibát.”
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/12/10/semjen-nincs-ott-mandela-temetesen-fotoval-cafolnak/
    .
    (Hogy a közel öt órás szertartás ideje alatt valaki ne találja meg a szervezők által számára fenntartott helyet, ahova oda is kísérik, szinte kizárt.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. Jó lenne látni egy közismert nyugati politikusnak a reakcióját Áder szómenésére. a rezsim egyik kedvenc televíziójában, egyenes adásban.
    Abszolút középkor! Annak is a sötétebb időszaka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. “A mai hivatalos állami protokollprogram”-on a farizeusok tülekedtek!!!
    Ja, és köszönöm a 10 db virtuális blogot, amit az első bejegyzésem generált.
    Megtisztelve érzem magam, mint kitüntetett személy! :-DD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. rupcsi
    Örülj, ha csak tíz. Nálam a duplája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Jezus tortenete a megfeszitessel nem ert veget. Alaszalott a holtak birodalmaba a Hadeszbe es szabadon engedte a foglyokat akik bementek Jeruzsalembe is “bizonysagot tenni” es ezeket Jezus magaval vitte a menybe.
    Azota a Jezushoz tartozok a hala utan nem a hadeszba (pokol egy resze) hanem a menybe kerulnek, a tobbiek pedig a hadeszba.
    Jezust amikor alaszallott nembirta senki fogva tartani, a demonok/ordogok remgetek elotte a Satan maga le elett fegyverezve, mint egy kis pondro fereg hunyaszkodott meg. Most a Satan egyedul a hazugsag fegyverevel tamad az emberek ellen, hazug dolgokat hirdet, rosszra motivalja oket, de nekunk keresztenyeknek van hatalmunk felette. Csak le kell leplezni az ostoba állatját ( a talpunk alatt van a helye, es fel kell szabaditani az embereket. Ennek munkanak az egyik resze az amit Ivanyi Lelkesz ur vegez, a masik feladat az emberek tanitasa. (Tudjatok halaszni tanitai nem halat adni csak addig amig halaszni nem tudnak…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. Jóakaratú embereknek – Advent második hetében!
    Ez itt nem a reklám helye, ezért nem adok konkrét címeket, adatokat.
    Keressetek rá valamilyen keresőgéppel a Magyar Evangéliumi Testvérközösség honlapjára, ahol minden olyan adatát megtalálhatjátok, amelyeken keresztül segíthetitek.
    Tekintsétek most éppen olyan karácsonyi ajándéknak a segítségeteket, amelyet az Úr Jézus születésnapjára adtok. Mint a napkeleti bölcsek (=a három királyok) tettek le Jézus jászola elé
    Persze, nekem is van véleményem azokról a döntéshozókról, akik nem riadnak vissza még a MET ellehetetlenítési kísérletétől sem. Mégis, ha lehet, legalább advent idején próbáljunk meg nem gyűlölködni!
    A menny és a pokol mibenlétéről folytatott, teológiai vitákat (de akár csak a vélemény-nyilvánítást is) javaslom mellőzni.
    Jézus 2013. születésnapján ne a “bájos kisdedet” hanem azt ünnepeljük, hogy megváltó született nekünk Benne. A többi meg ne rítus legyen, hanem próbáljuk meg a LÉNYEGÉT megérteni annak, hogy ez mit jelent minden egyes benne hívő számára.
    MINDEN benne van a Bibliában, különös tekintettel az Új Szövetségre. Minden, amit tudnunk kell, ami ránk tartozik. Az ítélet Istené, nem a mienk, de meg kell próbálnunk megharcolni az életünket úgy, ahogyan Pál apostol is megfutotta a maga futását. Itt van nekünk kortárs példának Iványi Gábor lelkész úr, ha valakinek mai, élő példa kell.
    NEM vagyok az egyháza tagja, mint közületek sokan sem, de attól még segíthetünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  40. Jóakaratú embereknek – Advent második hetében!
    Ez itt nem a reklám helye, ezért nem adok konkrét címeket, adatokat.
    Keressetek rá valamilyen keresőgéppel a Magyar Evangéliumi Testvérközösség honlapjára, ahol minden olyan adatát megtalálhatjátok, amelyeken keresztül segíthetitek.
    Tekintsétek most éppen olyan karácsonyi ajándéknak a segítségeteket, amelyet az Úr Jézus születésnapjára adtok. Mint a napkeleti bölcsek (=a három királyok) tettek le Jézus jászola elé
    Persze, nekem is van véleményem azokról a döntéshozókról, akik nem riadnak vissza még a MET ellehetetlenítési kísérletétől sem. Mégis, ha lehet, legalább advent idején próbáljunk meg nem gyűlölködni!
    A menny és a pokol mibenlétéről folytatott, teológiai vitákat (de akár csak a vélemény-nyilvánítást is) javaslom mellőzni.
    Jézus 2013. születésnapján ne a “bájos kisdedet” hanem azt ünnepeljük, hogy megváltó született nekünk Benne. A többi meg ne rítus legyen, hanem próbáljuk meg a LÉNYEGÉT megérteni annak, hogy ez mit jelent minden egyes benne hívő számára.
    MINDEN benne van a Bibliában, különös tekintettel az Új Szövetségre. Minden, amit tudnunk kell, ami ránk tartozik. Az ítélet Istené, nem a mienk, de meg kell próbálnunk megharcolni az életünket úgy, ahogyan Pál apostol is megfutotta a maga futását. Itt van nekünk kortárs példának Iványi Gábor lelkész úr, ha valakinek mai, élő példa kell.
    NEM vagyok az egyháza tagja, mint közületek sokan sem, de attól még segíthetünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. Nagyon köszönöm Bartus Lászlónak ezt a pontos és korrekt írást. Íme egy bizonyíték a képmutatásról:
    http://herczeghanita.keh.hu/bemutatkozas/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. „A jóság a legnagyobb büntetés azokra, akik vétettek ellene.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  43. Tiborc 2o13.12.1o.18.o2
    ++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. citatum 2o13. 12.1o.21.28
    ++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. "tisztelthölgyeimésuraim"

    Ibag !
    .
    “…Jézus sem kötött kompromisszumot…” írod.
    .
    És az “…Add meg a császárnak, ami a császáré…” mondat talán nem a legnagyobb kompromisszum azokban az időkben, amikor a Rómának történő adózás magának az idegen világi és vallási hatalomnak az elismerésével volt egyenlő ? Történelmileg akkor, amikor a lázadó zelóták – mint Jézus követőinek egyike, Simon is – mélységesen elítélték nemcsak a birodalomnak fizetett adót, de még a császár által a Templomnak küldött áldozati ajándékok ( főpapok és a szaduceus párt által helyeselt) elfogadását is…
    .
    Éppen a farizeuspárt ellenezte ezeket a vallás és hagyományellenes cselekedeteket, amikor Jézus – legalábbis az evangélium szerint – a rómának való adózást helyeselte. Így tehát ezt a kijelentést csakis a jóindulat szemszögéből nevezhetjük kompromisszumnak, ami máskülönben abban az időben leginkább árulás-számba ment…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  46. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    Bocsánat !
    Az előbbi kommentemet Ibag nevű kommenttársamnak címeztem.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  47. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    T. Citatum ! (22.31)
    .
    Kérlek, mondanál egyetlen példát, ahol a keresztéység (az evangéliumok egyike, v. az Ap.csel., v. Apokalipszis) elítéli a . r a b s z o l g a t a r t á s .
    r e n d s z e r é t . ?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  48. @”tisztelthölgyeimésuraim”

    “Nem vagyok próféta, sem prófétának fia; barom-pásztor vagyok és vad fügét szedek” (Ámósz 7:14)
    .
    De a Biblia sehol nem ítéli el, ld.:
    http://www.gotquestions.org/Magyar/Biblia-rabszolgasag.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  49. A mai piramistársadalomban mindenki rabszolga, még az alkalmazottakat foglaltoztatók is. Ettől még a könyörület, irgalmasság és megbánás emberi erényei érvényben vannak, függetlenül attól, hogy az Újszövetség nem ítéli el a rabszolgatartást.
    .
    „Valahányszor valaki jót cselekszik ezen a világon: egy pillangó száll föl a levegőbe, s viszi a hírt a Jóistennek. …

    Bizony ezen a világon sok a csalán és a gyom. De láthatod azért: pillangók is vannak. …

    Minél szebb és nagyobb jót teszel: annál szebb, nagyobb és színesebb pillangó száll föl tetted nyomán. Igyekezz hát, hogy amerre csak jársz, sok pillangó legyen!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  50. https://www.youtube.com/watch?v=mZ3h0r29FB4

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos