Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kövér kicsinyes bosszúja: bünteti az ellenzéket 2013. december 28. szombat 9:34 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kövér kicsinyes bosszúja: bünteti az ellenzéket

Budapest – Majdnem 19 millió forint büntetést szabott ki az Országgyűlés idén képviselőkre, a megbírságoltak valamennyien ellenzékiek. A kormánypárti honatyák szentek és sérthetetlenek, viselkedésük makulátlan, hozzászólásaik korrektek és előremutatók. Kövér szerint a világ.

A parlamentnek az országgyűlési törvény januári hatálybalépése óta van lehetősége büntetni. Előbb pénzbírsággal sújthatták azokat a képviselőket, akik a Ház tekintélyét vagy valakit, illetve valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösséget kirívóan sértő kifejezést használnak, megsértik az Országgyűlés tekintélyét vagy rendjét, míg június óta a tiszteletdíjukat csökkenthetik.

A parlament 58 alkalommal élt a büntetéskiszabással. Először márciusban, amikor – Kövér László házelnök javaslatára – az MSZP-s Szanyi Tibort havi tiszteletdíja harmadára, 131 ezer forintra büntette, amiért interpellációja után középső ujját felfelé tartva beintett a Jobbik-frakciónak. A szocialista politikus magyarázatul azt mondta, jobbikos képviselők rasszista megjegyzéseket tettek, kézmozdulatával erre válaszolt.

Néhány héttel később a Párbeszéd Magyarországért színeiben politizáló független képviselőkre, Karácsony Gergelyre és Szilágyi Péterre szabtak ki bírságot. Előbbi 50 ezer, utóbbi 185 ezer forint büntetést kapott, mert a trafikpályázatok és az információszabadságról szóló törvény módosítása elleni tiltakozásul egy “Loptok, csaltok, hazudtok!” feliratú táblát állítottak fel a kormánypárti padsorokkal szemben. Szilágyi Péter szigorúbb büntetését azzal indokolta Kövér László, hogy a Ház jegyzőjeként nagyobb felelősséggel tartozik.

A következő bírságot is PM-es képviselők kapták: Dorosz Dávidra és Szabó Rebekára 70-70 ezer forintot róttak ki, mert egy “Itt Nemzeti Dohánymaffia működik” feliratú táblát vittek az ülésterembe, miután a Ház a trafiktörvény módosításáról határozott.

A legtöbbször, négyszer, a jobbikos Novák Elődöt büntették meg, összesen 646 ezer forintra. A Ház május végén 50 ezres bírságot vetett ki rá a szocionista szó használatáért, egy héttel később pedig 70 ezer forintra büntették, amiért cionista bizniszszektának nevezte a Hit Gyülekezetét. Harmadszor, a kulturális bizottság fideszes elnökének javaslatára, már tiszteletdíjának harmada elvonásával, 131 ezer forint bírsággal sújtották, ismét a szocionista kifejezés miatt.

Az új földtörvény elfogadása elleni tiltakozás miatt június végén – egy közben elfogadott törvénymódosítás alapján – már tiszteletdíjuk csökkentésével büntettek képviselőket. Az LMP-hez tartozó Lengyel Szilviától, Osztolykán Ágnestől és Szél Bernadettől azért vonták le fizetésük egyharmadát, mert egy molinóval és megafonba beszélve fejezték ki véleményüket.

A Jobbik képviselői drasztikusabb tiltakozási formát választva zavarták meg a földtörvény zárószavazását. “A magyar föld átjátszása idegeneknek: hazaárulás!” feliratú transzparenssel az elnöki pulpitusra vonultak, és a levezető elnök többszöri figyelmeztetésére sem hagyták el azt. A szavazások közben pedig azt skandálták: “hazaárulók”. Emiatt a 40 tiltakozó frakciótagot a lehető legsúlyosabb büntetéssel, egyhavi tiszteletdíjuk megvonásával szankcionálták, amit Latorcai János alelnök azzal indokolt, hogy a képviselők fizikai erőszakkal fenyegető magatartást tanúsítottak. A büntetés összesen 17 millió forintot tett ki, ebből a legtöbbet, 672 510 forintot Vona Gábor frakcióvezetőnek kellett állnia.

A történtek miatt a házelnök átmenetileg letiltotta a Jobbik szakértőinek és alkalmazottainak parlamenti és irodaházi belépőkártyáját, mire az ellenzéki frakció “kényszerirodákat” nyitott a képviselői irodaház bejáratánál.

Augusztusban ismét PM-politikusok, Jávor Benedek és Szabó Tímea, kaptak 50-50 ezer forint büntetést, mert a miniszterelnök Tavares-jelentéssel foglalkozó beszéde kezdetén “Nem akarunk olyan Európát (áthúzva) Magyarországot, ahol a nagyobb visszaél az erejével, és a többség visszaél a hatalmával” feliratú  molinót tartottak fel. Ezzel Orbán Viktornak a strasbourgi EP-vitában tett kijelentésére utaltak, miszerint a magyarok nem akarnak olyan Európát, ahol a nagyobb visszaél erejével.

Novemberben a Demokratikus Koalícióban politizáló Vadai Ágnes és Szűcs Erika tiszteletdíját csökkentették fejenként 130 ezer forinttal. A DK több női politikusa a nőkkel szembeni erőszak ellen tiltakozott: Vadai Ágnes az ülésteremben, a többiek a páholyban jelentek meg az egyik szemük környékén monoklihoz hasonló lila szemfestéssel. Azt kifogásolták, hogy az élettársa bántalmazásával gyanúsított Balogh József továbbra is képviselő. Büntetésüket Balogh József is megszavazta.

Decemberben a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás fizetése lett kevesebb 166 ezer forinttal, amiért káromkodott az emberi jogi bizottság ülésén. A fideszes Borbély Lénárd beszámolója szerint az ellenzéki képviselő kihívta a folyosóra, majd azzal zárta a mondanivalóját, hogy “a k… anyádat, b… meg”. Gaudi-Nagy Tamás a jegyzőkönyv szerint úgy reagált: “Nem neked címeztem. Nem így mondtam, és nem neked címeztem.”

Már a téli rendkívüli ülésszakban a PM-es Szabó Rebekát és Scheiring Gábort büntették 131 ezer, illetve 50 ezer forintra, amiért egy “Kit védtek? Ne kamuzzatok tovább NAV-ügyben” feliratú molinót vittek az ülésterem közepére, majd a karzatra. Szabó Rebeka a házelnök indoklása szerint azért kapott nagyobb büntetést, mert ugyanezért egyszer már szankcionálták.

A bírságolások miatt a PM és az LMP politikusai is a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordultak. Szanyi Tibor azért is jogorvoslatot kért a szervezettől, mert a házelnök kétszer is megakadályozta interpellációjának elmondását.

A strasbourgi bíróság novemberben sürgős eljárást indított a Ház büntetési és bírságolási gyakorlatával szemben. A bíróság egy kérdéssort intézett a kormányhoz, amelyre legkésőbb március 5-ig kell válaszolni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 25 szavazatból)
Kövér kicsinyes bosszúja: bünteti az ellenzéket, 4.8 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Kövért már rég ki kellett volna rúgni onnan ahol van, méghozzá páros lábbal!
    Ha az ellenzék ennyit el tudott volna érni, már örülni tudnék, hogy vannak!
    De nem! Az ellenzék hagyta,hogy ez az öntörvényű köteles a múltjával,a retkes bajszával együtt felháborító dolgokat mondjon, és műveljen!
    Egy idiótának hatalmat adni a kezébe annyit tesz, hogy idiótává válik mindenki, akire hatással van.
    Egy házelnök hogy engedhet meg magának olyan kijelentést, hogy ha rajta múlna, baloldal sem lenne a parlamentben? És ez még nem is a legsúlyosabb kijelentése!
    Nem igazán tették ezt sem szóvá az ellenzék részéről.
    Mindenki azt kapja, amit megérdemel!
    Harcoljon érte, ha azt akarja kapni, ami jár neki demokráciában!
    Csakhogy ez a puhányok gyülekezete még arra sem vette a bátorságot, hogy nevén nevezzen dolgokat!
    Belesimulnak a házelnök, és a kormány akaratába.
    Persze hogy elszemtelenedik úgy a házelnök, mint a kormány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (28 szavazatból)
  2. Az “ellenzék” egésze egy meglapuló harmad-negyed generációs akármicsoda.
    Nem köteleztek, nem vonulgattak ki, nem bontottak kordont, nem szerveztek körbehúgyozó versenyt, sátorozó, ocsmányozó tiltakozásokat a parlament körül stb.
    A megbírságolt tagjai, igazi szabadságharcosok, akik több kiállást érdemelnének.
    Szemtől – szembe, tükröt mutatva lépnek fel, szembesítve az eltorzult agyúakat önmagukkal.
    A strasbourgi bíróság egyetlen kérdésére mácius 5-ig várja a választ.
    Ezen a jót röhögnek az orbanisták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  3. És ha holnap kifeszítenének egy molinót, hogy Kövér László despota, elmebeteg hazaáruló akkor azokat is pénzre büntetné, vagy egyből jönne az országgyűlési őrség és ott helyben tüzet nyitna a képviselőkre? Vagy lehet, hogyha a pénzbüntetés nem használ tényleg a fegyvereikhez nyúlnak???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  4. Kellemes karácsonyi ünnepeket és Boldog Újévet kívánok minden “kedves” olvasónak, visszamenőleges hatállyal és előremutatva Orbán I. Viktorunk 75. születésnapjára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (10 szavazatból)
  5. Egy valodi ellenzek altal valodian BOJKOTTalt parlamentben nem lennenek ilyen problemak, sot, hamar eljonne az ido, amikor koteles-Kover elvtarsnak kellene elszamolnia minden olyan valodi tettevel, amikor ennek az orszagnak artott/kart okozott…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  6. ha elképzelem ott ülök politikus vagyok : felugrok a helyemről és rohanok kifelé közben kiabálok MI EZ HOGYAN EZT NEM LEHET HAGYJÁTOK ABBA !
    HOGY VAGYTOK KÉPESEK ERRE ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. ócska bábszínház hamisítvány semmi senki nem igazi és TEHETSÉGTELEN egy értelmes emberi szó nem hangzik el

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. a parlamenti munka szabaddá tesz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. azt a szót is felejtsd el ellenzék

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Tipikus DIKTATURA!
    no comment!

    2014-ben magyarorszagnak es a tobbsegi normalis felelos magyar valasztoknak KI KELL szavazni OROKRE a FideszMaffia Diktaturat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  11. A Fidesznek azóta nincs oka félelemre, amióta az alkotmánybírói állással jutalmazott Balsai helyére pályázó Karácsony Gergely megmutatta, hogy még a szószegést is felvállalja, csak ne legyen ellenzéki összefogás. Ezt a “nemes” hagyományt őrzik a mai napig is. Ezért tehet meg a bajszos mocsodék bármit, és bármikor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. bumburi 2o13.28.1o.o2.
    Kedves bumburi!
    Olyan jó, hogy vagy, szeretem emberséges , demokrata hozzáállásodat a történésekhez.Sok-sok ilyen ember kellene! Dehát hol van itt ellenzék? Megélhetési politikus az van sok-sok.Remélem nem bántottalak meg, mert akkor inkább sose szólok többet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  13. Azért előbb-utóbb minden érthetővé válik. Sokunk számára abszurdnak tűnt a budapesti Roosevelt tér nevének sürgős megváltoztatása. Nekem még az Új Színház átalakításakor sem jutott eszembe, hogy a két dolog összefügghet. De most olvastam, hogy Hitler szerint Roosevelt a világtörténelem legnagyobb háborús bűnöse volt. (ISBN:978-963-293-122-7, p. 204)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Adj pénzt és hatalmat,s megismered az embert.
    Mennyire igaz eme bölcs mondás,Eddig is úgy ismertük Kövért ,mint nyers butaság bajnokát. — ,Most meg–vissza él a hatalmával,-büntet ,egy szál maga.–
    Most meg a gárda seregét fejleszti—Hát miféle emberek járnak a parlamentbe törvénykezni ,hogy erre szükség van???–Ó tudom én -be van rezelve mint a vezííír
    Saját védelmét fejleszti,fél hogy letépik a bajszát,- csak úgy szárazon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  15. RASSZISTA MARADI SZINTEN SUTTYO KOVER JOVORE MEGEMELTE A PARLAMENT ORSEG LETSZAMAT 30 fovel PLUSSZ 4 LUXUS AUTOVAL EZ AZ ADOFIZETOKNEK KOVER ALJAS GAZEMBER PARLAMENTORSEGE , 2.6 MILLIARDJABA KERUL PEDIG A PALAMENT LETSZAMA CSOKKEN AZ ORSEG KOLTSEGE LETSZAMA NO! EZERT MAR ORIASI TUNTETESEKNEK KENE LENNI BUDAPESTEN MERT EZ VERLAZITO ES UNDORITO AMIT MEG MER ENGEDNI MAGANAK A PART EZEN BELUL A KIS KICSINYES TAHO ALVEZEREK MINT AMILYEN KOVER LACIKA IS AKI EGY ELKEPESZTO MARADI RASSZISTA PARASZT EMBER EZ A HAZELNOK ES KAP HAVI 3 MILLIO BRUTTOT MEG MEG UGYANENNYI JUTTATAST FELESEGE IS AZ ALLAMNAK DOLGOZIK HAVI 1MIKULASERT MINT JARASI VEZETO KOCSI BENZIN TELEFON , UTAZASI HOZZAJARULAS STB ! ILYEN PARTTTOL EGY OKOS NEMZET TELJESEN ELFORDULNA NEM PEDIG ISTENITENE !!!! BORZASZTO A MAGYAROK ROVID LATASA:( !!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. A félelem hatványozott növekedésének jele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. A HÁZELNÖK úr méltó beszéde:
    http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/kover-kirohant-magabol-gyurcsany-egy-gennyes-seb-a-demokracia-testen
    Semmi jót nem várhatunk egy ilyen “romlott agyútól”!
    Szégyen!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. http://hvg.hu/itthon/20131228_Szazadveg_elhuzott_a_Fidesz_erosodott_a_J
    Ez az ország csak azt kapja, amit megérdemel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Egyszer Kövér is megkapja a büntetését. De az nem pénzbeli lesz….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Magyarországon nincs ellenzék 2014. május 8. csütörtök | AN

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Mikor mond le Mesterházy, Gyurcsány és Bajnai? 2014. április 7. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos