Ronai and Ronai
AMERIKAI

Házkutatás az adócsalás leleplezőjénél 2013. december 20. péntek 0:31 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Házkutatás az adócsalás leleplezőjénél

Budapest – Házkutatást tartottak a rendőrök Horváth András, korábbi adóhivatali dolgozónál, elvitték számítógépének merevlemezét, számos iratot és a zöld dossziét. Orbán Viktor és Pintér Sándor rendőrsége nem változtat a jól bevált gyakorlaton: nem a bűnt üldözi, hanem azokat, akik a bűnre felhívják a hatóságok figyelmét. Félnek az igazságtól, ezért félemlítenek meg mindenkit, akit lehet.

Horváth András az Origónak elmondta, hogy a rendőrök közlése szerint személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják. Mint elmondta: a rendőrök csütörtök reggel fél 8-kor jelentek meg a lakásán és házkutatást tartottak.

Horváth András, a NAV volt munkatársa november elején tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

Horváth András az elmondta: a házkutatás során szembesült azzal, hogy három bűncselekmény ügyében nyomoznak ellene: az Egyenes beszédben korábban tett kijelentései, valamint az információkat tartalmazó zöld dossziéja miatt személyes adattal való visszaélés, rágalmazás és hivatali visszaélés miatt.

A műsorban hangsúlyozta: a kormányzat részéről bárki elkérhette volna a zöld dossziét, ő odaadta volna. Célja, hogy a dossziéban szereplő cégekkel szemben folytassák le a vizsgálatot. Elmondta: a dossziéban több cég is nevesítve van, köztük egy “kulcspozícióban lévő” is.

A NAV volt dolgozója kitért arra, hogy az adóhatóságnál “leállítanak ügyeket”, s nem vizsgálják azokat a cégeket, ahol “számlagyárak működnek”. Horváth András szerint a zöld dosszié tartalma súlyos politikai és parlamenti kérdés is.

Azt is elmondta, hogy kollégája – emlékei szerint 2011 őszén – telefonon beszélt neki arról: telefonon “leszóltak”, hogy állítsanak le egy vizsgálatot. Horváth András azt mondta: sejtése van arról, hogy ki lehetett. Elmondása szerint az illető nincs a cégben, Magyarországon oligarchának nevezett emberről van szó. Hozzátette: itt nincs bal- és jobboldal, mivel ők minden kormányzat alatt megtalálják embereiket.

Horváth András elmondta: tanulmányait, elemzéseit, valamint Rogán Antalnak, a Fidesz frakcióvezetőjének és Lázár Jánosnak, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak eljuttatott leveleit is azon a számítógépen írta, amelynek merevlemezét elvitték a rendőrök.

A korábbi adóhivatali dolgozó november elején tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, és ehhez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

Horváth András azt mondta, nem érte váratlanul a házkutatás, és inkább erőt adott neki a folytatáshoz. Szerinte nem az volt a fő cél, hogy őt félemlítsék meg, hanem azokat, akik még a hivatalban ki tudnak állni az ügy mellett, továbbá azokat, akik a közigazgatásban vagy az adóhivatalban tárnának fel korrupciós ügyet. Kérte kollégáit, hogy álljanak ki mellette, fogjanak össze, és akkor ki fog derülni ez az óriási korrupció, amelyről – mint mondta – “súlyos bizonyítékai” vannak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (39 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +58 ( 58 szavazatból)
Házkutatás az adócsalás leleplezőjénél, 4.9 out of 5 based on 39 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

67 Reader’s Comments

  1. Azért legyünk őszinték, amennyire tragikus az ügy olyannyira nevetséges is.
    Mert a közállapotok tragikuma mellett nem kellene 50-60 tüntetővel az ügyet nevetségessé tenni. Ha van Horváthnak bizonyítéka, akkor elő a farbával. Akad néhány európai újság, amely szívesen közöl részleteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  2. Így van bumburi!
    Ennek az ökör Szanyinak még nem tűnt fel, hogy az mszp ezidő alatt hiába indítványozott bármit is, mindenért kiröhögték? Szanyika! Ez a 2/3! Bammeg!
    ——
    A maffia biztos benne, hogy vannak másolatok. A dokuk megsemmisítésével nem megy sokra, de mégis értéket képvisel számára, mert megismeri az anyagot, és annak hátterét megváltoztathatja. Meg is teszi. Felkészül rá, ha kell az ominózus manuszok eltűnnek ázsiában – ha muszáj. De 2/3-dal még hozhatnak olyan törvényt is, hogy a NAV-ot bemószerolni állambiztonsági okok miatt nem lehet. Visszamenőleg!
    Hölgyeimésurraim!
    A 2/3 léte itt az alapprobléma! Addig, amíg létezik olyan szabály, hogy a 2/3 mindent visz, addig bármikor lehet diktatúra. LEHET! Az már csak apróság, hogy azután még maffiás is lehet, meg fasiszta is. Sőt orbánizmus is! Mert ez az igazi. Megmondta vikmeki.
    Egyébként

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  3. A farbával nem lehet előjönni, azt büntetik mindenhol. De a külföldi médiumok szellőztetése nagyon hasznos lenne. Mert az alaphelyzet a következő:
    1 Horváth nem hülye, mert a NAV-nál olyanokat nem tartanak.
    2 Horváth tudja azt, hogy ha alaptalanul vádol, akkor neki vége, vagyis valós adatokkal rendelkezik.
    3 Ha ilyen alapos gyanú van, akkor a dolg jelentőségénél fogva a legsürgősebben kivizsgálandó.
    4 A kormány húzza az időt, és a bejelentőt .asztassa.

    Na ez az a jelenség így együtt, amelytől zengeni kéne sok-sok európai médiának!

    Gonoszka! A francba! Már megint egyetértünk? Biztos a Karácsony az oka. Számomra ez a szeretet ünnepe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  4. MAFFIA NEM ENGEDI HOGY GYENGITSEK ! SIMICSKAROL VAN SZO EGYERTELMUEN MINT PELDAUL AZ IS NYILT TITOK HOGY AZ ORZO VEDO CEGEBEN LEVO EMBEREK NINCSENEK ZOMEBEN BEJELENTVE DE SOHA NEM VIZSGALODNAK SIMICSKA FELE CEGEKNEL AMI ORBAN TOBBSEGI TULAJDONA ! HALLGAT A SOK ALJAS GAZEMBER !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. Roland Freisler díjat Polt Pétermek , de vigyázzunk mert még a végén majd a Poltot is visszasírjuk, mint most a Sólymot….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  6. Kedves Leo Klein:
    “…HALLGAT A SOK ALJAS GAZEMBER” ….mint Erdő Péter a fűben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. MELLESLEG AMIT 1996-2013 KOZOTT SIMICSKA -ORBAN PAROS ELKOVETETT AZ VALAMI EGESZEN FELELMETES BUNCSELEKMENY SOROZAT AMI ENNEL IS ELRETTENTOBB ES IJESZTOBB, HOGY TELJESEN ERINTHETETLENEK !!! AMIG EZ A KET ALJAS GAZEMBER NEM KERUL A MEGFELELO HELYRE ELETFOGYTIGLAN, ADDIG NEM LESZ FEJLODES MAGYARORSZAGON MERT OK AZOK AKIK MIATT NINCS HALADAS AZ O RENDSZERUK FOJTJA MEG AZ EGESZ ORSZAGOT VELE EGYUTT A NEMZETET! AKIK LAPITANAK , KUSSOLNAK , AZOK IS EPP OLYAN BUNOSOK MINT A 2 LEGUNDORITOBB ALAKJA A MAI MAGYARORSZAGNAK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  8. http://nepszava.hu/cikk/1006190-a-fideszes-maffiakormany-megmutatta-az-igazi-arcat
    Nincs itt semmi látnivaló – a 2/3 erre adott megbízást, nekik ez tetszik, már kilopták a szemüket a narancsköd ott lebeg előttük, mit is várhatunk?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  9. Latyapatya, elő lehet jönni a farbával . A formák világában élünk, csak ennek is meg kell találni a formáját. Már nehogy felelőssé lehessen tenni valakit, hogy mit ír egy külföldi újság!
    Nem is ez a gond. A gond az, hogy vajon érdeke-é a “külföldnek”, azoknak a zsebeknek, melyeket Orbán azért az ország pénzéből ugyancsak (és okosan) tömött, hogy valamely újságíró leírjon egy A4-es papírt?
    Vedd le polcodról Az Égő Csipkebokor második kötetét,(neked ne lenne meg? DDD ) a 603.oldalon kezd el olvasni Zimri szavait, …. “S fölkapva egy követ ….”
    Csak az első kőnek kell elrepülni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. Öszintén sajnálom Horváth Andrást.Bátortettet cselekedett.Megmondta az igazat,be is törték a fejét.Ez komoly figyelmeztetés azoknak,akiknek van valami a tarsojukban.Ezzel a házkutatási disznosággal skerült elriasztani a további gaztetteket tudokat.Hogy mi lesz itt 2014-ben,ha a fidesz gyöz,még rágondolni is rosz.Akkor lesz még Magyarországon házkutatás, sok,nem fideszül gondolkodó lakásán.Még itt,a komentelést is nagyon meg kell gondolnunk.
    Én nem látom egy meggondolatlan embernek a Horváth Urat.Elhiszem az állitásait.Én is bizom abban,hogy van másolat a zöldboritékban foglaltakról.Nem ártana az AN-hoz eljuttatni néhányat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  11. Gonoszka téved. A külföldi oknyomozó sajtó szeret biztosra menni, különüsen, az un. Freelance Journalists.(Szabadúszó ujságírók)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  12. Én nem votam benne Én nem én nem járok a CÉBÁJÁBA
    Én nem

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. Itt is vizsgálódhatna a NAV!
    http://hvg.hu/itthon/20131221_TV2_eladasa_bejelentes
    .
    Az új tulajdonos aki megvette magának,Simon Zsolt vezérigazgató!
    Aki a feleségével közösen működtetett könyvesboltban gyűjtötte a fidesznek a kopogtató cédulákat.
    Honnan, miből volt erre pénze ennek az embernek? mennyit adott neki a fidesz a közösből erre a szerzeményre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  14. Latyapatya, hivatkozom Rabbi Jochanan ben Geula elbeszélésére, melyből sokat tanultam és tanulok mindig. A KÖR örök !
    Jó volt köztetek tanulótársak, most már csak csendesen ülök, hátam a fügefának támasztva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. Szóba jött a 2/3
    ” Latyapatya

    A 2/3 léte itt az alapprobléma! Addig, amíg létezik olyan szabály, hogy a 2/3 mindent visz, addig bármikor lehet diktatúra. LEHET! Az már csak apróság, hogy azután még maffiás is lehet, meg fasiszta is. Sőt orbánizmus is! Mert ez az igazi. Megmondta vikmeki.”
    De mi is aza “kétharmad”
    Szerintem nem felhatalmaz, hanem felelőséggel terhel.
    A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

    A kétharmados törvények Magyarországon azok a törvények, amelyeket az Országgyűlés csak az országgyűlési képviselők minősített többségének, kétharmadának egyetértésével alkothat meg illetve módosíthat.

    A kétharmados törvények a Magyar Köztársaság 1990 óta eltelt történetében általában arra jelentettek garanciát, hogy az adott időben fennálló kormány ne tudjon alapvető jogszabályokat megváltoztatni az ellenzék hozzájárulása nélkül. Ez a garancia azonban csak akkor áll fenn, ha a kormány parlamenti többsége kétharmadosnál kisebb. Ha ennél nagyobb, a kormánytöbbség önmérsékletétől függ, dönt-e kétharmados törvény megváltoztatásáról és ezt az ellenzék hozzájárulásával teszi-e.

    A kétharmados törvények körét az Alkotmány rögzíti, beleértve azt is, hogy a kétharmados követelmény valamennyi országgyűlési képviselőre, vagy csak az adott ülésen jelenlévők kétharmadára vonatkozik. A hatályos kétharmados jogszabály erősebb védelmét jelenti, ha az arány valamennyi országgyűlési képviselőre vonatkozik.
    Az egyik fontos rész:
    hogy az adott időben fennálló kormány ne tudjon alapvető jogszabályokat megváltoztatni az ellenzék hozzájárulása nélkül. Itt nem valósul meg, diktatúra ahogy van.
    Itt pedig az önmérsékletre térnék ki:

    “Akadályt az önmérséklet hiánya jelent, amely minden erkölcstelen magatartás forrása.” http://szeretet.add-to.net/?i=dalai_lama-6

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. palka68
    Azt írod: nem felhatalmaz, hanem felelősséggel terhel.
    Hát a 2*3-os törvényi felelősséget “megterhelve” itt láthatod! Mo-on.
    Akkor miről beszélsz?
    Vagy én miről beszélek? Én a lehetőségét emlegetem, amely megvalósult. Tragédia lett belőle! És nem akarom folytatni, hogy hogyan lenne helyes, mert először csak azt szeretném elérni, hogy kétely legyen iránta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Gonoszka!
    Akkor most az ehelyütt alkalmazott “farbát” értelmeztük másként.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Civil Kurázsi díj Horváth Andrásnak 2013. december 22. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos