Ronai and Ronai
AMERIKAI

Osztrák szakértő buktathatta le Simon Gábort 2014. február 7. péntek 7:54 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Osztrák szakértő buktathatta le Simon Gábort

Budapest – Állítólag mégsem a volt feleség bosszúja, vagy a Fidesz kiszivárogtatása áll Simon Gábor bukása mögött. Nem ők szivárogtatták mi az osztrák bankszámlán tartott közel negyedmilliárd forintról az információkat.

A Népszabadság értesülései szerint a pénzmosás elleni nemzetközi hálózat (FIU) osztrák tagszervezetétől kapta a magyar tagszervezet, a NAV berkein belül működő Pénzmosás Elleni Információs Iroda az információt, amely alapján nyomozás indult Simon Gábor ausztriai bankszámláival kapcsolatban.

A lap pénteki számában Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője elmondta, hogy az osztrák tagszervezet augusztus 9-én kelt és Magyarországon augusztus 13-án iktatott leveléből az derül ki, hogy az osztrák FIU-egység egyik kutató-elemző munkatársa rutinszerű ellenőrzést végzett a rendszerükben, miután a sajtóból értesült arról, hogy valamilyen  pénzügyi bűncselekménnyel kapcsolatban a magyar legfőbb ügyész Simon mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte. Ekkor figyeltek fel a Simon nevén lévő számlára.

A szóvivő tájékoztatása szerint azonnal értesítették a magyar FIU egységet, az pedig – az ellenőrzések lefolytatását követően október 16-án tájékoztatta a Legfőbb Ügyészséget. A Központi Nyomozó Főügyészségen ekkor már a befejezéséhez közeledett a Simon ellen korábban 300 ezer forintos hűtlen kezelés gyanújával indított eljárás, ezért november 14-én önálló ügyként rendeltek el nyomozást.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 15 szavazatból)
Osztrák szakértő buktathatta le Simon Gábort, 4.3 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

33 Reader’s Comments

  1. Valami nem stimmel a dátumokkal, vagy Fazekas hazudott amikor hamarább erről beszélt! Akkor ugyanis más dátumot emlegetett. Ilyen ügyekben nincs játszadozás a dátumokkal, még ha súgnak is a MN-nek.
    Érdekes módon, csak oda dobták megint be ezt a témát, más szerkesztőségekhez nem.
    Nem kerek a történet, pláne így, hogy mindig változik a szóvivő úr tájékozottsága.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (51 szavazatból)
  2. A dátumok számomra csak annyiban érdekesek, amennyiben az ügyészség ismét a választási kampány előtt lépett ebben az ügyben. Lépése pedig újra össze volt hangolva a FIDESZ-propaganda gépezetével. Ismét az 50-es évek bolsevik módszerével dolgoztak, amennyiben a hatóság helyett a MN cikke adta meg az alaphangot, majd színre lépett baloldali politikusok vélt és valós ügyeit választási kampányban kommunikáló gyakorlattal rendelkező ügyészségi szóvivő. S várom a következő lépést, amikor a Hír TV kamerái előtt viszik majd rabláncon vezetve előzetesbe Simont. A közszolgálatinak nevezett és a jobboldali média pedig a jól bevált forgatókönyv teszi a dolgát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (43 szavazatból)
  3. “az osztrák FIU-egység egyik kutató-elemző munkatársa rutinszerű ellenőrzést végzett a rendszerükben, miután a sajtóból értesült arról, hogy valamilyen pénzügyi bűncselekménnyel kapcsolatban a magyar legfőbb ügyész Simon mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte”
    — Szóval ELŐBB a legfőbb ügyész kezdeményezte Simon mentelmi jogának felfüggesztését, majd UTÁNA az FIU-egység egyik kutató-elemző munkatársa rutinszerű ellenőrzést végzett a rendszerükben, miután a sajtóból értesült (…).
    Kérdések:
    1. A legfőbb ügyész mit és honnan tudott, milyen bizonyítékok alapján kezdeményezte Simon mentelmi jogának felfüggesztését? (Ekkor az osztrákok még nem ellenőriztek, és itthoni, Simon elleni feljelentésről sem lehetett hallani.)
    2. Miért ellenőriz az osztrák FIU egy SIMA SAJTÓCIKK alapján (hol és mikor jelent meg?), amely magyar politikus pénzügyi bűncselekményét vélelmezi?
    3. Miért gondolta az osztrák FIU, hogy a gyanúsnak vélt pénz éppen Ausztriában van, és nem pl. Németországban, Luxemburgban vagy bárhol máshol?
    4. Ha a magyar sajtóban ugyanilyen sajtócikk jelenne meg fideszes politikusról, a FIU és a magyar ügyészség akkor is azonnal akcióba lendülne?
    5. Van-e köze ennek az ügynek ahhoz, hogy az állítólag érintett Volksbanknak immár orosz tulajdonosa van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +53 (59 szavazatból)
  4. Valaki magyarázza már el nekem, hogy Mesterházy Attilának miért nem kell lemondania!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (49 szavazatból)
  5. A sajtoban megjeleno informaciok, a valosag es a nyomozoi tevekenyseg altalaban nem kapcsolodik ossze normalis orszagban. Mo. nem normalis orszag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  6. Ezer sebből vérzik az egész.
    Korrupt banki alkalmazottak mindenütt voltak és vannak és lesznek.
    .
    Hány emberről tudják még ugyanezt, hogy megfelelő időben, vagy ellenkezés esetén előhúzzák a kalapból?
    .

    A banktitok csak hivatalos megkeresés esetén adható ki úgy tudom. Egyéb esetben nem.
    Mi van ebben? Egy NÉPPÁRT-i jóbarát keze talán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (46 szavazatból)
  7. Szenzor!
    Ezt már egyszer leírtam, de ide is beidézem saját magam.

    “Az osztrák bankok külföldiektől 15 ezer euróig nem kérnek semmiféle igazolást a pénz eredetéről, de útlevélre akkor is szükség van a betéti számla nyitáshoz. 15 ezer fölött pedig minden esetben igazolni kell, hogy milyen forrásból származik a pénz. Elfogadják az ingatlan adás – vételi szerződést, de akár egy magyar bankból történő legális átutalást is. Tehát minden esetben írásban kell nyilatkozni a pénz származásáról. Az már rég nem megy, hogy valaki egy pénzzel kitömött disznóbőr aktatáskával átsétál Ausztriába, és ott név nélkül beteszi egy titkos számlára a pénzt. Ugyanis minimum, ahogy írtam, hogy útlevelet kérnek még attól is, aki csak egy néhány ezer eurós látra szóló betétkönyvet nyit a határ másik oldalán.
    Sőt!
    Korábban is fizettek kamatadót a kinti betétesek, de azt még név nélkül, egy összegben utalták át az osztrák bankok a magyar államkasszába, a betétesek megnevezése nélkül. Ma már az osztrák pénzintézeteknek jelentési kötelezettségük van, és név szerint befizetik a magyar NAV kasszájába a kint elért hozamok után a hazai kamatadót. Tehát az adóhivatal csont nélkül tudja, hogy melyik magyar állampolgárnak, menyi pénze van Ausztriában. Lévén, hogy az osztrák kamatok még a most is alacsonyabbak a hazai kamatoknál, így üzletnek sem jó, de eltüntetni pedig végképp nem lehet a magyar hatóságok elől a pénzt. De nem kell ehhez még nyomozás sem, a bank, és az adótitokhoz, ami nem létezik csak papíron, ebben az országban simán hozzáférhet a hatalom közeléből bárki.
    Ezeket a dolgokat nyilván Simon is tudta, hiszen a bank feltételezem, hogy értesítette a törvények változásáról. Nekem az kezd egy kissé gyanússá válni, hogy Simon semmilyen lépést nem tett, hagyta sodródni az eseményeket, és a 700 akárhány ezer euróját. Olyan ez, mintha szándékosan akarta volna kivédhetetlen helyzetbe hozni a saját pártját a választás előtt.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (39 szavazatból)
  8. commandante
    Ebben Te nagyon biztos vagy?
    Mert én nem egészen így tudom, nekem más egyezség rémlik, de megesküdni nem mernék rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Nagyon zavaros ez a fedőtörténet.

    “De tényleg: honnan jött a füles Simon százmillióiról?”
    http://nol.hu/belfold/20140207-honnan_jott_a_fules_?ref=sso#

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  10. Na ez érdekes mekkora hírverés lett ebből Bezzeg a fidess közeli Szentendrei Simon Péter 586 milliójáról mekkora csend van .Ráadásul a fideszes önkormányzat meg el is engedte neki csoda egy gazdag ország ugye ?
    Aki meg nem bír lakbért rezsit stb fizetni az mehet a levesbe

    http://hvg.hu/itthon/20131217_587_millio_forintos_tartozast_engedtek_el

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  11. Fazekas először az osztrák pénzpiaci felügyeletről beszélt. Most meg már a FIU. Beszél itt összevissza ez a fiú…
    Az is érdekes, hogy nem 2008-ban vagy 2009-ben szóltak, amikor betette a bankba a készpénzt, hanem most, amúgy kampányindítónak.
    Na de az a lényeg, hogy Mesterházyt meggyőzte Simon, hogy csak “jóhiszeműen hibázott” (?), azért nem vallotta be évek óta ezt a számláját. Kétségtelenül van az úgy, hogy az ember egyszerűen megfeledkezik a kabátzsebben maradt kétszáz forintról. Na de kétszázmillióról?! Ahhoz, hogy ez jelentéktelen, említésre sem méltó tétel legyen, ennek sokszorosa kell hogy legyen otthon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  12. Szenzor
    Én emiatt szüntettem meg a kinti betétjeimet, ráadásul úgy, hogy azok összege meg sem közelítette a Simonét.Tehát saját tapasztalataimról beszélek. Az sem nekem, sem másnak nem hiányzik, hogy egyszer csak a NAV azért kezdjen kutakodni, mert valaki a legálisan megkeresett pénzét, élve a törvény adta jogával külföldi számlán tartja.
    Mert ugyebár Magyarországon minden lehetséges, akár egy visszamenőleges törvénnyel is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  13. Osztrak banktitok meg mindig ervenyben van, penzmosas teljesen mas tema mint az eltitkolt jövedelem. Eu allampolgarai tarthatjak penzüket barmelyik EU orszagban,mert adoznak utanna Szajer is külföldi bankban tartja a penzet, varom a Föügyesz feljelenteset az ügyben. Monakoban, vagy a Kajman szigeteken tartaott penz mas tema. Ügyeszsegi keresre adhatnak ki bank informaciot , büncselekmeny eseten, haromszazezer forintos hütlekezeles gyanuja, vicc eben az esetben. Jol megszervezett lejarato kampany az Allami szervek felhasznalasaval, ami egy jogallamban abszordum. Mi lesz a következö huzas, külföldön dolgozo ötszazezer embert jelentik fel mert kinti fizeteset ottani bankba utaljak es nem a NER-nek. Meg mielött ez megtörtenne, haza kellene jönni szavazni es szavazatukal elküldeni a rezsimet a halal faßara.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  14. Már szükségtelen számukra a hihető , precíz hazudozás.
    Elég ha a mondókájukat megspékelik újbeszél-szakszavakkal és a jóemberek benyalják mint tányértalpú vadméhecske a nektárt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  15. Vajon az osztrákok a Magyar Nemzetet is értesítették?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  16. http://nol.hu/belfold/20120416-az__eltitkolt__svabhegyi_villa

    kéne ide is egy isztrák szakértő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  17. Igazat kell adnom EdCarpingnak és Commandante-nak is. Nekem is volt tapasztalatom Ausztriában, velem korrektek voltak.
    .
    Elgondolkoztató az, hogy a magyar hatóságoktól hogyan kerül egy szennylaphoz a hír. Ezt is érdemes lenne vizsgálni.
    És persze azt is, hogy Mesterházy miért nem firtatta, honnan van a pénz. A múltjából, amit Mesterházy mondott? Ennyire hülyének nézik az MSZP-nél is az embert?
    Ő akar lenni miniszterelnök?
    .
    Az “ellenzék” annyira lehetetlen helyzetbe kormányozta magát, hogy a világ 8. csodája lenne, ha nyernének.
    Bojkott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  18. Még ha egyáltalán nem mellékesek is az információk keletkezésének és terjedésének körülményei, úgy tünik, mintha egyes hozzászólások szerint nem Simon Gábor vétsége volna az elsõdleges kérdés. (Lásd : Horváth András-t kell elõbb vizsgálni, vagy a hiányzó ÁFA bevételeket ?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  19. Az egész történet tele van zagyvasággal:
    .
    Simon “elfelejtette” beírni. Jaj ne má’
    .
    Ha osztrák bankban van a pénz és legális forrásból származik (mondjuk cég vagy ingatlan adás-vétel), akkor az osztrák adóhivatalra tartozik, hogy le lett-e adózva. Ha adózott utána, itthon már nem kell (kettős adóztatás nincs).
    .
    Ausztriában is él a banktitok, olyan nincsen, hogy egy “szakértő” csak úgy kikever valamit és elküldi a magyar ügyészségnek és a Magyar Nemzet nevezetű újságnak.
    .
    Ha az adatszolgáltatás a magyar ügyészség kérésére történt, akkor egyrészt kell egy jogalap és a fő kérdés, hogyan került ki az MN-hez. Ez még mindig banktitok, még ha Polt Peti kezében van az adat.
    .
    .
    Ha kiderül véletlenül, hogy minden rendben van, akkor Polt Petinek repülnie kell. Simon egy vétséget követett el, valótlan vagyonnyilatkozatot tett az Országgyűlés felé. Ennek büntetése: az nincsen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  20. Szerintem adtak meg több nevet is az osztrákok, csak azok fidesz-kdmp-s politikus nevek voltak. Azok ellen nem indult nyomozás. Sőt szóltak nekik Poltték, hogy “balhé van el kéne vinni a lóvét.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  21. Ha Simonpénze nem bűncselekményből származik, akkor az 2008 előtti.
    Ha külföldön nem adózott, akkor itthon már adócsalásért nem vonható felelősségre, mert az 5 év után elévül.
    Mindenkinél vagyonosodási vizsgálat kellene. Sok fiatal az egyetem után a politikában kezdte, akkor még kilátszott a meztelen fenekük a lyukas gatyából. Mára szinte min

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  22. mindegyik milliárdos. Miből? Nem hiszem, hogy a képviselői jövedelemből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  23. https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1654408_662945267080985_1420797426_n.png
    Esetleg erről érdemesebb lenne harsány vitákat kezdeményezni az összes médiában. Legalább is az “ellenzéknek”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  24. Avi (2014. február 7. péntek 19:43)
    Ettől az “ellenzék”-től ilyet ne várj. Berosáltak, és most valószínűleg lázas tanácskozás folyik, hogy kinek van még ilyen sara, és ha van, akkor kit kell még kirúgni. Ellentámadásra már nem futja, humorérzékük sose volt, ahogyan elegendő tisztességük és bátorságuk sem.
    Így néz ki egy győztes csapat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. Vasvári
    Nyugodtam feltételezhetjük, hogy Simon éppen olyan “okosan és jól ” kezelte a pénzét mint Lázár János. Aki bizony nagyon lenézné, ha semmije sem volna, hiszen ” akinek nincs semmije la annyit is ér “.
    Szervusztok, jó estét !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  26. Nem értek hozzá, és jó volt olvasnom itt a hozzászólásokat, mert tanultam.
    Ezt köszönöm.
    De, akkor is nem hagy nyugodni az, hogy ha 2008-ban tette be a pénz, akkor máig miért nem szólt az osztrák bank? Vagy ha ott ellenőrzik a pénz eredetét, akkor most mi a baja a magyar államnak? Ha 2008 óta ott csücsül a pénz, akkor a NAV-ot miért most érdekli? Nem tudott róla??? Ugyan már!
    Ráadásul nekünk mi közünk van hozzá?? Ha nem tudhatjuk, hogy a többi milliárdos hol mennyi pénzt tárol, akkor ez se érdekeljen senkit.
    Szerintem is csak az a baj, hogy a vagyonnyilatkozatában nem írta be. Mindenki tudja, hogy ezeknek a legtöbbje csak kozmetikázott hülyeség.
    Azzal miért nem foglalkozik ennyit a sajtó, hogy a fideszes oligarchák a mi adóforintjainkat rakják ellenőrizetlenül zsebre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  27. Tehát, nekem csak az jön le ebből, hogy itt nagyon bűzlik valami, és nem vagyok benne biztos, hogy annyira a Simon körül, inkább a fidesz oldalán kevernek megint , de nagyon, és gusztustalanul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  28. Simon saját magát jelentette fel a jelzett összeg duplájáért. Van az a pénz amiért meg lehet bukni. Vagy nem? De. Életútját figyelemmel átnézve kizárt, hogy ekkora jövedelemre legálisan szert tehetett volna. És az ingatlanokat még nem is vizsgáltuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. A Simon Gábor ügyről
    http://orulunkvincent.blog.hu/2014/02/06/a_simon_gabor-ugyrol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  30. Igen ezek kampányügyek. Lásd az alábbi linken!
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/356629_kampanyugyek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  31. ekki
    2014. február 7. péntek 16:01
    Ez a történet két szálon fut és egyformán fontos mindkettő.
    Ha nem tiszta a pénz eredete, az büntetőjogi kérdés.
    De az állampolgárok adatainak védelme is pontosan olyan fontos kérdés.
    Egyiket sem lenne szabad politikai célokra felhasználni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  32. Azért ha nekem vagy nektek negyedmilliárd dugi pénzünk volna, nem volna orcánk egy ÉHSÉGMENET élén menetelni, mint Simon teszegette két éve …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  33. "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    ˙

    Azzal azért számolnia kellett volna Simon Úrnak, hogy az Oszrák Néppárt a fid-SS testvérpártja és mindenűtt vannak tagjai, és bár talán ők is “gyűlölik a bankokat”, mégis ott is lehetnek egy páran közülük – de minimum a Volks (nép) Bankban…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos