Ronai and Ronai
AMERIKAI

Brüsszelben vizsgálják az ezermilliárdos adócsalást 2013. december 1. vasárnap 11:20 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(86)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Brüsszelben vizsgálják az ezermilliárdos adócsalást

Budapest, Brüsszel – A Fideszt nem érdekli az ezermilliárdos adócsalás, nem hajlandó vizsgálóbizottságot felállítani az ügyben, és cinikus módon a Polt Péter által vezetett ügyészségre bízná az ügy felderítését. Polt Péter hivatalának módszereit már ismerjük, a Fidesz-közeli fantomcégek ügyének eltussolása óta számos helyzetben segítette Orbán Viktort és barátait. A Demokratikus Koalíció a NAV-ügyben az Európai Unió illetékeseihez fordul, mert a magyar szervek nem tudnak független és ellenőrizhető vizsgálatot biztosítani.

Varju László, a DK pártigazgatója szombaton azt mondta, a több ezermilliárdos áfacsalási ügy “az elmúlt 20 év legnagyobb botránya”, amellyel foglalkozni kell. Az esetleges vizsgálatot lefolytatni jogosult szervek – így az Állami Számvevőszék, az ügyészség és a bíróság – vezetői ugyanakkor mind volt fideszes vagy Fideszhez köthető személyek, miközben a nagyobbik kormánypárt több mint egy éve tud az adócsalásokról.

A DK szerint ezért kétséges a magyarországi vizsgálatok hitelessége, így az Európai Unióhoz fordulnak: a jövő héten Olli Rehnnél, az Európai Bizottság pénzügyi biztosánál, az Európai Számvevőszéknél és az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) is az áfacsalások kivizsgálását kezdeményezik.

Horváth András, a NAV volt munkatársa november elején tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (50 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +70 ( 76 szavazatból)
Brüsszelben vizsgálják az ezermilliárdos adócsalást, 4.9 out of 5 based on 50 ratings

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(86)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

86 Reader’s Comments

  1. Balogh de nem balga

    Öreg Titán!
    Dugulj már el! Ahogy olvasom a förmedvényeidet Te annyit értessz a gazdasághoz, mint az öreg tyúk az ABC-hez. (Nem a CBA-hoz).
    Érzésem szerint Te Orbánisztán határain kivül nem igen vállakoztál, mert különben tapasztaltad volna, hogy pl. Angol honban öt font adó elcsalása nagyobb bűn, mint egy kiskorú megrontása.
    A csalók olcsóbban adják az árukat? Ébredj, bilibe lóg a kezed. Összes ösöm kereskedő volt és képzeld még emlékezem, hogy a tiz százalékos árrés mellett egyik sem akart tönkre menni. Most mi van? Egy friss példa: egy hete szemüveget csináltattam. Egy multifokális HOYA lencsét 88 ooo Ft.-os áron faragtak bele a keretbe. Hazajöttem, csücs a gép elé, keresés “HOYA” lencse, kérem szépen ez a lencse nagyker áron 18600 Ft-ért beszerezhető. Nos, most kezdem siratni Őket, mellesleg az összes ilyen, tisztelet a kevés kivételnek.
    Egy becsülettel adózó réteg van nálunk, történetesen az alkalmazott dolgozók, ugyanis tőlük kegyetlenül levonják és befizetik az adókat, járulékokat.Az összes többi kb. hatvan százalékban fizeti be az adóját, így meglopnak mindenkit, Téged is.
    A multik ÁFA csalással kapcsolatos véleményed meg megint azt bizonyítja, hogy a gazdaságban nem vagy járatos. Az ÁFA csalások zöme olyan tranzakcióknál jön létre, ahol az egyik fél nem kötelezett számla adásra, de számlaképes. Nem részletezen hogy csinálják. És még sok variáció van. Nos a multik kereskedelme szigoruan szabályozott, nem hiszem, hogy Ők a fő csalók, tippem az lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (35 szavazatból)
  2. példa:
    http://index.hu/gazdasag/2013/11/28/a_szlovak_cukornak_is_jo_a_magyar_afacsalo/
    jobban kell figyelni a részletekre, kollégák!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  3. és itt van Horváth basic csalásmodellje:
    http://index.hu/gazdasag/2013/11/12/horvath_andras_nav/
    ezen igazán kár nekünk vitatkoznunk, gondolkodni viszont van mit

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. a személyeskedő megjegyzéseket íróknak csak annyit: önmagukat minősítik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  5. Horváth maga fejti ki a vele készített INDEX interjúban:
    “A láncolat végén a kiskereskedő áll, nagy magyar cégek és multik, ők az igazi haszonélvezői az ügyletnek. A 100 forintos terméket ugyanis nettó 82 forintért kapják, tehát jóval nagyobb haszonnal tudják eladni, mint becsületes versenytársaik. A gyakorlatban az árut nagyon gyakran persze a szlovák gyártó raktárából egyből a kiskereskedőhöz szállítják. A közvetítő cégek sokszor csak papíron léteznek, infrastruktúrájuk nincs.”
    “Arról nem is beszélve, hogy ha a végső kereskedő, ahogy a fenti ábrán is, átveszi a terméket 82 forintért, miközben tudja, hogy a gyártási ár és a gyártó nyeresége összesen nagyjából 100 forint, az egészen biztos lehet abban, hogy a termék adócsaló láncolatból származik.”
    Egy csöpp értelemmel mi másra lehet ebből következtetni, mint azt, hogy az árverseny volt a lényeg. Ha nem így van, akkor sem engem kell hülyézni, hanem a NAV-os Horváth-ot. Először én is meghökkenve értelmeztem a nyilatkozatait, de többször, több változatban is ugyanaz jött ki belőle. Én nem azt állítom, hogy ez így történt, hanem csupán azt, hogy az, aki az egész ügyet borította, ezt állítja. Foglalkozott vele épp eleget, csak tudja, hogy mit beszél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  6. Öreg Titán

    Tényleg nem akarlak megsérteni ,de tudod te ,hogy mit beszélsz.?
    Egyébként Balogh ( nem izé, blablabla) nagyon pontosan leirta ,hogy mi a baj veled. Nekem az az érzésem ,hogynem ismered a piac , a gazdaság világát . Azért soha ,senki nem csal sok milliárd forint áfát ,hogy neked olcsóbban adja a cukrot vagy bármit . Hogy lehet valaki ilyen naiv. Pláne egy nyugati nagy multi.
    Például egy Tesco majd ezzel teszi kockára a hitelét nálunk százszor nagyobb piacokon.Ezzel a földszintes balkáni logikával van a baj . Te semmit nem értesz ebből a világból.Tipikus Hungaricum vagy. Olyan valaki ,aki segédmotoros jogositvánnyal akar pótkocsis kamiont vezetni , ráadásul télen.Ez az “árverseny ” úgy baromság ahogy van. Tudtommal, annak idején a Shell sem pancsolt (szőkitett ) olajat valamelyik kunsági tanyán. Gondolkozz ,ember ,és bánjál csinján az olyan szavakkal mint pl: tények. Ezzel nem azt akarom mondani ,hogy nem volt áfa-csalás. Dehogynem . Tuti ,hogy volt , még több is ,mint amit Horváth úr mondott, de ,hogy a szereplők nem ezek voltak és ,hogy az ok sem az “árverseny” volt ,az biztos. És lényegtelen is, a lényeg ,hogy a mi közös pénzünket sikkasztották el . Pont. Ezt szakembereknek kell kideriteni, addig mi csak okoskodhatunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  7. Ja és még valami. Egy komoly nyugati multinál ha felmerülne ilyen ( de nem merülhet fel), az első kérdés máris az lenne ,hogy mi van akkor ,ha egy adott országban diszkrepencia van a forgalmazható cukor mennyisége és a ténylegesen visszaigényelt áfa között. ( például Szlovákiában ,ahol az eltérés 150 ezer tonna volt.) Az ilyen gondolkodás egy nagy multinál ALAP!!!!!!! Azért nagy multi.
    Csak a buta, suttyó magyar( és egyéb kelet-európai náció) néz ki a fejéből és nem érti ,hogy miért bukott le. Azért ,mert balf…. ékek. Istenem ,hogy milyen szánalmas ez…….És nem megsértődni kell ,hanem gondolkodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. Csacsicska Tamás

    Öreg Titán:
    .
    A cél nem szentesíti az eszközt. Aki csalással versenyelőnyt ér el, az rontja a piacot, az egész gazdaságot. Elvi szempontból a mérték majdnem mindegy. Az elv az, hogy „tisztán” játszunk.
    .
    Magyarországon kicsiben és nagyban is megy a lopás. A kisvállalkozó lakatos felszámítja az áfá-t neked, de számlát nem ad. Lenyeli az áfá-t, más szavakkal ellopja. A nagyok is ugyanezt csinálják – persze a mérték más. A NAV ezt pontosan tudja – de kizárólag a kicsiket zaklatja. A baj ezzel a kizárólagossággal van.
    .
    A nagy cégek (MÁV, Posta, stb.) nagy, nemzetközi könyvelő és auditáló cégeket alkalmaznak. Amikor ezek végzik a könyvelést a NAV nem is ellenőriz mondván, ezek a cégek a teljes vagyonukkal felelnek a hiteles könyvelését (vagyis más szavakkal átveszik a NAV szerepkörét).
    .
    Természetesen nem könyvelhet és auditálhat (hitelesíthet) egy és ugyanazon cég, ezért eleve két ilyen szatellit-céget hoznak létre: az egyik a másik keze alá dolgozik. Az auditáló cég nem is vállal olyan hitelesítést, amit nem a saját könyvelő cége végez. Ez bennfentes dolog és ez a csalások melegágya.
    .
    Ugyanezen cégek ezt sehol a világon így nem csinálhatják, csakis nálunk, Magyarországon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Csacsicska Tamás

    A mindenkori kormányzat ezt pontosan tudja: nem véletlenül volt Simor az MNB elnöke és Oszkó pénzügyminiszter. Mindketten a Deloitte Hungary elnök-vezérigazgatói voltak korábban. Simor pl. egymilliárd forint vagyont vallott be, amikor az MNB elnöke lett. Mit gondoltok: hogyan tud egy könyvelő-auditáló cég vezetője 5 év munkában eltöltött év alatt egymilliárd forint adózott vagyonra szert tenni? Úgy, hogy nem meg- ,hanem lefizetik. És ez nem ugyanaz a Simor volt, aki két évvel később „kifelejtette” a vagyonbevallásából a Cipruson tartott milliárdos vagyonát? Korábban pedig a híres nemzetközi könyvelő-auditáló cég vezetője volt… aki egy vagyonbevallást sem volt képes kitölteni!
    .
    Vagy ott van Orbán. A civilizált világban példa nélküli, hogy egy aktív miniszterelnök felesége vállalkozó legyen (leszámítva Berlusconit). A vállalkozó feleség ugyanis mindenféle forrásból kaphat pénzt – a miniszterelnököt például úgy lehet lefizetni, hogy a felesége jogi irodájának valamiféle megbízást adok, majd utalok. Miután magán-vállalkozásról van szó, kizárólag a NAV ellenőrizheti – és megnézném, hogy Anikó asszony jogi irodája eddig hány adóellenőrzést kapott.
    .
    Ha mindehhez hozzátesszük, hogy Anikó asszonynak – személyesen – nulla jogi gyakorlata van, akkor egészen érdekes megvilágításba kerül a „jogi irodája”. Én még nem láttam olyan jogi irodát, ahol a tulajdonos(ok) nem képzett és gyakorlott jogász(ok). Szóval érzésem szerint így gazdagodik az Orbán família – és ha egyszer hatalomba kerülnék, igencsak alaposan átnézném a kormányzati személyek háttér-vállalkozásait. Nemcsak Orbánét, de az egész kormányáét is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  10. az ugy egyertelmu es atlathato! a FideszMutyiMaffi Polip kormany 2/3-os kezeben levo NAV minyegy penzbehajto “leanyvallata” a Fidesz Oligracha Maffianak a 7 bort is lenyuzza a tonkretett es igazsagtalan kimeletlen es esszerutlen adozasi terhektol elgyotort s elszegenyittett magyar emberektol fenyegetve zsarolva sarcolva oket…s kozeebn a NAV Orbanek altal iranyitott Felsovezetese Managementje sok 1000MILLIARD Ft-os(sok 100 MILLIO $-os ADOCSALASban falaz es assziszatl Kormanykorokhoz kozel allo Maffia Cegebirodalmak javara es amagyar adofizetok kirablasaval azok karara..
    Mivel a 2/3-os Teljhtalalom Orban Rezsimjenek kezeben van tudni kellet errol maganak az Orban kormanynak
    a DK nagyon helyesen az EU szitre vitte fel a Kormanyzati Adocsals buncselekmeneyt es kerte az EU kivizsgalasat mivel a hazai Ugyeszseg es Birosagok ill szervek mind eltussolnak hisz ORbanek kezeben van iranyitasuk is ezert az EU mint legfelso forum fog lecsapni Orbanekra es a NAVra es 2014-es Orban Bukasa utan az uj BajnaiGordon kormanynak lesz Jogialapja meginditani Orban es Maffiaja altal elkovettet sulyos gazdasagi buncselekmenyeket es remelhetoleg Orbanek a racs moge kerulnek minden erintett gazemebberrel egyutt akik tonkretettek Magyarorszagot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. jó lenne most már tényleg egymás minősítgetése nélkül kulturáltan kommunikálni.
    én tényekről beszéltem, senkit nem aláztam, vettem a fáradságot, és forrást is közzétettem.
    “Először én is meghökkenve értelmeztem a nyilatkozatait, de többször, több változatban is ugyanaz jött ki belőle. Én nem azt állítom, hogy ez így történt, hanem csupán azt, hogy az, aki az egész ügyet borította, ezt állítja.” – ezt írtam.
    Ehhez képest a velem vitázók mindössze hitükre és feltételezéseikre alapozzák a véleményüket. Amit megtehetnek, így is lehet beszélgetni, csak nem velem.
    Én az olyan eszmecserét kedvelem, ahol a felek az állításaikat igyekeznek valamilyen ténynek tekinthető alapokra építeni. A velem vitázók hozzászólásaiban semmi ilyet nem tudtam felfedezni. Attól, hogy engem valaki fölényeskedve lehülyéz, még nem válik az állítása helyessé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  12. vikmeki. nem én találtam ki azt a folyamatábrát, amelyet maga a NAV-os Horváth tett közzé abból a célból, hogy az áfacsalás LEGJELLEMZŐBB módját bemutassa. örömmel venném, ha leírnád, hogy te abból az ábrából és Horváth hozzá fűzött megjegyzéseiből hogyan olvasol ki homlokegyenest mást, mint én.
    vagy te azt akarod állítani, hogy Horváth hülyeségeket beszél? akkor pedig miről beszélgetünk egyáltalán? ha nem igaz, amit állít, amihez évek óta gyűjti az alátámasztó dokumentumokat, és töri rajta a fejét évek óta, akkor mit kell az egészből elhinni? ezen gondolkodtál már? ha a módszer leírása nem igaz, akkor semmivel sem vagyunk előrébb Horváth bejelentésével, mint amit eddig is tudott mindenki, hogy az áfázáshoz komoly számlagyárakat működtetnek. ebben mi az újdonság? semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  13. csacsicska. nem az volt a kérdés, hogy az adócsalásnak és a korrupciónak hány variációja van és nem is az, hogy a haszonélvezők közül egy-két személyt kiragadva megnevezzünk.
    légy szíves, legyél önmagaddal is igényes, és tiszteljél meg azzal, hogy ugyanarról beszélgessünk, ha már vitát kezdeményezel.
    a kérdés a következő: a NAV-os Horváth INDEX-ben megjelent ábráját és állításait hol és miben értelmeztem rosszul? konkrétan. ha pedig szerinted is jól értelmeztem, csak teszerinted Horváth állítása nem felelhet meg a valóságnak, akkor az állításának mely része lehet valós? Az, hogy voltak áfacsalások, amelyeket nem vizsgáltak ki? Ezt komolyan gondolja valaki, hogy ez újdonság erejű információ? Ha pedig nincs semmi újdonság Horváth állításaiban, a következtetései pedig rosszak, akkor mi értelme van ettől az ügytől bármit is remélni? A magam részéről biztosra veszem, hogy ugyanúgy, mint a székházügy, az olajügy, a postabankügy, a kulcsárügy, stb. esetén most sem fog kiderülni semmi, legfeljebb egy-két Zuschlag-szintű balekot majd kiarakatba tesznek és lesittelnek. Ennyi. A maffiafejek nincsenek veszélyben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  14. Csacsicska Tamás

    Öreg Titán:
    .
    Horváth András állításaihoz nem tudok hozzászólni, mert ő nyilván sokkal jobban tájékozott az ügyben, mint én. Abból ítélve, hogy több komoly patrónusa is akadt, arra merek következtetni, hogy igaz az, amit állít. Miután a Fidesz és az MSZP a „borítást” nem fogadta kitörő örömmel, arra is gondolok, hogy hasonló ügyeknek haszonélvezői lehetnek, vagy lehettek.
    .
    Én arról beszéltem, hogy bármiféle csalás – akár korrupció – rongálja az üzleti szellemet. Vannak, akik olyan helyzetben vannak, hogy képesek büntetlenül csalni, másoknak nem adatik meg még a lehetősége sem. Nyilvánvaló, hogy az utóbbiak verseny-hátrányban vannak. Amikor egy hatóság – bármilyen okból kifolyólag – a csalók pártjára áll, akkor hivatalból megzavarja a piaci versenyt.
    .
    A magyar piac roppant kicsi, ezért nem is működik úgy, mint egy „igazi” piac. Én pl. az USA-ban élek: itt akkora a piac mérete, hogy a piaci szereplőknek szinte lehetetlen összebeszélniük (kivéve talán a legnagyobb ipari és pénzügyi vállalatokat) és a piacot borítaniuk. Magyarországon ehhez nem kell erősnek lenni: egy kis hatósági hátszél éppen elég ehhez.
    .
    Végül: az általad állítottakkal ellentétben – ha jól értelmeztem azt, amit írtál – a csalások kedvezményezettjei nem csak a fogyasztók voltak (árverseny), hiszen a csalásoknak nem is ez volt a célja. A csalók a be nem fizetett adók kisebb-nagyobb részét megtartották maguknak. Nem szabad tehát azt mondani, hogy a dolog rendben van, mert így a fogyasztók is jobban jártak – ez nem legalizálja a csalást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. csacsicska. ezzel a hozzászólásoddal önmagában nem is lenne semmi baj, csakhogy te nekem címezted. ezzel azt a benyomást keltetted, hogy vitatni kívánod, amit én írtam, ezért szólsz hozzá. de amit te írsz, annak semmi köze nincs ahhoz, amiről én beszélek. én nem állítottam semmi olyasmit, amiből a “cél szentesíti az eszköz”-re lehetne következtetni. szörnyű, hogy ennyire elbeszélünk egymás mellett.
    van az ügynek egy a NAV-os Horváth nyilatkozatai alapján összeállítható MATEMATIKÁJA. én erről írtam. erre érdemben eddig egyetlen hozzászólás sem reagált, hanem mindannyian másról beszéltetek, némelyek pedig kifejezetten a személyeskedésre szorítkoztak. ennyi. kéretik érdemben hozzászólni az általam felvetett MATEMATIKAI kérdéshez, vagy pedig ahhoz, hogyha Horváth állításai ebben nem tekinthetők megalapozottnak, akkor mi az ami a nyilvánosság elé lépéséből egyáltalán érdeminek tekinthető? ez az AN cikk ezt a témát tárgyalja. jó lenne, ha nem a holdraszállásról elmélkednénk benne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Vitos Gabor. Azt én is helyeslem, hogy Gyurcsány és a DK az EU-hoz fordult az ügy kivizsgálása érdekében. Ugyanakkor szkeptikus vagyok, hogy ennek lesz-e komoly következménye. A NAV-os Horváth állításai szerint ugyanis az összes mo.-i áruházlánc érintett. Ezáltal a felelősséget nem lehet egy irányba koncentrálni, lesznek magyarországi és külföldi érdekeltségű érintettek is.
    Én a matematikai levezetésemmel azt kívántam bemutatni, hogy populista propaganda céljára még akár pozitívan is kihasználhatja az ügyet Orbán, mondván, hogy ez csupán egy illegális árverseny volt a nagy láncok között, amelynek a fogyasztók élvezték az előnyét. Ha ezt Orbán előadja, akár egy újabb békemenetet is lehet indítani a megtapsolásához. Ha pedig EU szinten akár őt, akár a NAV vezetőjét emiatt az ügy miatt meghurcolják, akkor eljátszhatja a mártírt, és ezer okot tud előadni, hogy ő a népééert küzdött és ezt nem nézik neki jó szemmel Brüsszelből.
    Mindannyian tudjuk itt az AN-en, mert ebben nem szoktunk egymással vitázni, hogy Orbán nagyon rafináltan manipulálja, félrevezeti az embereket. Éppen ezért szinte minden egyes esemény kapcsán indokolt megvizsgálni nem csupán a mi józan gondolkodásunk szerinti tényhelyzeteket, hanem Orbán ezzel kapcsolatos várható populista lépéseinek tömegekre gyakorolt pszichikai hatását. Én ebből a szempontból nézve írtam, amit írtam, mégpedig éppen azért, mert előtte ezt az aspektust nem tárgyalta senki. Remélem, hogy végre megértitek már, hogy miről beszélek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Vitos Gabor. Azt én is helyeslem, hogy Gyurcsány és a DK az EU-hoz fordult az ügy kivizsgálása érdekében. Ugyanakkor szkeptikus vagyok, hogy ennek lesz-e komoly következménye. A NAV-os Horváth állításai szerint ugyanis az összes mo.-i áruházlánc érintett. Ezáltal a felelősséget nem lehet egy irányba koncentrálni, lesznek magyarországi és külföldi érdekeltségű érintettek is.
    Én a matematikai levezetésemmel azt kívántam bemutatni, hogy populista propaganda céljára még akár pozitívan is kihasználhatja az ügyet Orbán, mondván, hogy ez csupán egy illegális árverseny volt a nagy láncok között, amelynek a fogyasztók élvezték az előnyét. Ha ezt Orbán előadja, akár egy újabb békemenetet is lehet indítani a megtapsolásához. Ha pedig EU szinten akár őt, akár a NAV vezetőjét emiatt az ügy miatt meghurcolják, akkor eljátszhatja a mártírt, és ezer okot tud előadni, hogy ő a népééert küzdött és ezt nem nézik neki jó szemmel Brüsszelből.
    Mindannyian tudjuk itt az AN-en, mert ebben nem szoktunk egymással vitázni, hogy Orbán nagyon rafináltan manipulálja, félrevezeti az embereket. Éppen ezért szinte minden egyes esemény kapcsán indokolt megvizsgálni nem csupán a mi józan gondolkodásunk szerinti tényhelyzeteket, hanem Orbán ezzel kapcsolatos várható populista lépéseinek tömegekre gyakorolt pszichikai hatását. Én ebből a szempontból nézve írtam, amit írtam, mégpedig éppen azért, mert előtte ezt az aspektust nem tárgyalta senki. Remélem, hogy végre megértitek már, hogy miről beszélek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Ha valakiknek még nem lenne világos, az egykarú rablók ellen fellépett a kormány, mert nem tűri a konkurenciát:
    -
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/398383_498660560152207_258527261_n.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Öreg titán

    Ha jól figyeltél volna én nem vontam kétségbe Horváth úr állitását ,csupán két megjegyzést fűztem hozzá. 1. NEM HISZEM ,hogy Tesco szintű cégek ILYEN
    amatőr , könnyen lebukható szituációba bonyolódnának . A magyar és egyéb bugris ká európai cégeknél viszont nagyon elképzelhetőnek tartom.
    Ezzel nem azt akarom mondani ,hogy a multik nem simliznek , de ,hogy nem igy ,az tuti. 2 . Az emlitett okot ( márminthogy árverseny) szintén nem tartom hihetőnek. Azonkivűl ,ha valaki leir valamit az egy dolog , de azt minden fenntartás nélkül ,TÉNYNEK elfogadni az több mint bűn. És a legutolsó. Ez is egy nagyon komoly szakma. Én nem merném venni a bátorságot ,hogy minden kétség nélkül kinyilatkoztassak, mint ahogy nem tudnék hozzászólni egy agysebészeti műtéthez ,sem a Megyeri hid feszitőkábeleinek egy cm2 -re jutó nyomásának meghatározásához. Amiről itt vitatkozunk ,az semmivel sem egyszerűbb az előbb felsorolt példáknál . Szóval ,kedves Öreg Titán , kicsit hátrább az agarakkal., mint irtam neked : Nem megsértődni kell ,hanem gondolkodni . Ahogy Bástya elvtárs mondta Virág elvtásnak: Szerénység!!!!!
    Tehát én NEM vontam kétségbe, amit irtál (értem is ), csak néhány részletet másképpen gondolok,azonkivül helyedben óvakodnék a kategórikus kijelentésekről. Ismerve és elismerve az itt jelenlévők, ( IGENIS) az átlagosnál jóval magasabb szintű szellemi képességeit , intelligenciáját és tájékozottságát, én a helyedben elgondolkodnék azon ,hogy miért szinte egyöntetű a kritika. Üdvözlettel: Vic Mackey

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. vikmeki. eddig is jól figyeltem, most pedig még annál is jobban. és nem látok mást, mint azt, hogy egyszer azt állítod, hogy nem vontad kétségbe Horváth állítását, azután pedig “csupán hozzáfűzés”-ként 2 pontban mégis kétségbe vonod.
    utána írsz egy hosszú litániát a semmiről: bátorság, bűn, agysebészet, Megyeri híd feszítőkábelei, Bástya és Virág elvtársakkal, sértődés, szerénység, kategórikus, szellemi képesség, intelligencia, tájékozottság, elgondolkodás szavak varázserejét latba vetve.
    úgy látszik, hiába kérem, hogy próbáljunk a tárgynál maradni, ugyanarról beszélni.
    ténynek azt neveztem, hogy tény, hogy Horváth mit állított. nem azt állítottam, hogy amit Horváth állít, az szerintem tény. ennek megértéséhez viszont valóban némi intelligencia szükségeltetik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  21. Tisztelt oreg Titan,
    egyetertek Onnel abban,hogy Orban egy veszelyes rafinalt populista demagog aki buneit ugy tudja eloadni az ot istenito elvakult jobboldali birka szavazoinka mint a Hazaert tett hostett..
    Ettol fuggetlenul buntetojogilag a az ADOCSALAS ha beigazolodik attol meg Buncselekmeny marad aminek erintettjei vannak es Jogi szempontbol itt most indifferens hogy czirka par 100Millio Ft -rol vagy sok 1000Milliard Ft ellopasarol maganzsebekebe valo kicsalasarol leszen szo ez sulyos nemzetgazdasagi kar aminek lecsapodasa kimelletlenul erinti magat az adopres alaltt nyogo nyomorgo magyar millio embert!!

    az USA-ban ennek az oszgenek az elcsalsaert sok 10 eves BortonBuntetes jar!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Öreg titán

    Egyetértek. Tényleg szükség lenne némi intelligenciára. Majd igyekszem.
    Ja, és megigérem ,hogy a spenótot is meg fogom enni.Hálásan köszönöm az útmutatást.
    A te logikádat követve ,akkor az is tény,hogy Magyarország jobban teljesit, hiszen ez csak azt jelenti ,hogy matolcsy ezt állitotta.
    Részemről befejeztem. Reménytelen…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  23. “Horváth András visszavág az adóhivatalnak
    Nem igaz, hogy nem volt adóellenőr, és az sem igaz, hogy jogosulatlanul nézett bele száz revizor anyagaiba – cáfolja Horváth András, az adóhivatal volt dolgozója a NAV vezetőinek vádjait”

    http://nol.hu/belfold/horvath_andras_visszavag_az_adohivatalnak?ref=sso#

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Kedves Gábor. Természetesen, ami büntetőjogilag megáll, az csalás, és azért nagyon helyes lenne, ha az érintettek megkapnák méltó büntetésüket. nem tudom, mely szavaimból volt kiolvasható ennek az ellenkezője.
    Ugyanakkor én éppen azért igyekeztem az ügy egy MÁSIK aspektusát megvilágítani, mert azzal eddig nem foglalkozott senki. miért ismételgessem a magától értetődőt?
    Ez a MÁSIK ASPEKTUS pedig az ügynek egy olyasfajta szemlélete, hogy HA IGAZAK Horváth NAV-os kolléga nyilvánosság elé tárt állításai, AKKOR abból AKÁR olyan következtetést is le lehet vonni, hogy Orbán számára kommunikációs EGÉRÚT kínálkozik: az ügy Horváth által közzétett MATEMATIKÁJA alapján ugyanis a fogyasztókat nem érte jelentős kár, hiszen a számlagyárak bevonása a beszerzési árak letörését szolgálta. Ezt a következtetést lehet levonni abból, amit Horváth állít.
    Én NEM ÁLLÍTOM, hogy ez TÉNY. Én csak azt állítom, hogy AZ TÉNY, hogy Horváth EZT ÁLLÍTJA. És HA IGAZ az ő állítása, AKKOR abból ezt a következtetést lehet levonni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  25. vikmaki. szerintem ne erőlködj az én logikám követésével, mert szemmel láthatóan nem akar összejönni. pedig mindent megtettem, hogy segítsek. ha ennél többet segítek, akkor azzal már ártok.
    ha helyesen követted volna a logikámat, akkor a példád így hangzana:
    Tény az, hogy a Fidesz azt állítja, hogy Magyarország jobban teljesít.
    egyébként tényleg nem értem, hogy mire jó ez a kötekedés, amit itt művelsz. nem vagyok ehhez hozzászokva itt az AN-en.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  26. Normális országban …… mit beszélek már hülyeséget, hiszen ez Orbánisztán.

    Szóval miért is nem függesztették fel azonnal a NAV-nál az adott terület igazgatóját a vizsgálat végéig?
    Miért nem indítottak azonnali, részletes vizsgálatot?
    Mit hablatyolt az Országgyűlésben a felcsuti jogász? Miért is nem lépett?

    EZT MÁR NEM LEHET ELTUSOLNI ÉS NEM LEHET ELJOGÁSZKODNI.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Zappa
    De a nyomokat el ehet tüntetni az időhúzás alatt….Még a számítógépről is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. Öreg titán

    Először is: Nem vikmaki. Másodszor: Egyszerűen nem hiszem el ,hogy az agysebészes vagy a hid tervezői példáimat nem érted ,hogy mire vonatkozott.
    Azt sem értem ,hogy miért baj az ,hogy csak kb 90 %-ban értek egyet veled.
    Abban a 2 darab pontban amiben nem ,azt részletesen meg is indokoltam. Ugye nem baj? Válaszolj arra a 2 pontra,és akkor nrm is maradt vitás kérdés közöttünk. Azt nem értem ,hogy miért nem elég az ,hogy Horváh úr azt állitja,hogy…… blablabla. Minek oda az ,hogy TÉNY, hát persze,hogy tény.
    Azt sem mondom ,hogy TÉNY,hogy ma hétfő van. Pedig mondhatnám.
    Azt látom ,hogy téged istentelenül bosszant ,hogy ha valaki nem ért veled egyet MINDENBEN. Ajánlom ,hogy higgadj le , ne minősits és sértegess . A Balogh nevezetű net-társ sokkal keményebben szólt be neked (és más is) Miért csak velem van bajod?Egyébként eszem ágában sincs kötekedni. Nem vagy te túl érzékeny??? azért is ÜDV: VikmEki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  29. vikmeki. nem lehetne esetleg ezt a felesleges pocskolódás-sallangot elhagyni?
    ebből mit nem lehetett megérteni?:
    “írsz egy hosszú litániát a semmiről: bátorság, bűn, agysebészet, Megyeri híd feszítőkábelei, Bástya és Virág elvtársakkal, sértődés, szerénység, kategórikus, szellemi képesség, intelligencia, tájékozottság, elgondolkodás szavak varázserejét latba vetve.
    úgy látszik, hiába kérem, hogy próbáljunk a tárgynál maradni, ugyanarról beszélni. ”
    leírod, hogy 90%-ban egyetértesz velem. csak 2 pontban nem. nem vetted talán észre, hogy én pedig éppen arról a 2 pontról beszéltem? másról jóformán alig. hogy jön így ki a 90%? hányas voltál matekból?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Kedves vikmeki. Mivel látom, hogy nagyon zavar téged a TÉNY szó használata, csupán tájékoztatlak, hogy kettőnk közül ebben a párbeszédfolyamban te használtad előbb:
    “vikmeki
    2013. december 1. vasárnap
    18:11
    De én még csak nem is minősitettem , nem véleményt mondtam ,hanem TÉNYT közöltem. Ez olyan mintha leirnám ,hogy ma december elseje van , és durr egy minusz. Normális?”
    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Vikmeki, Öreg Titám
    A párbajsegédek úton vannak már?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. bocs, mellényúltam.Öreg Titán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. olah zsuzsanna

    ……..Jaj! nem a temahoz!….. ez a rettento kep!!!! BESZEL! a “3 foember” arckifejezese a testbeszede taszito!
    Tanulmany- es orvosi szakvelemeny irasara “termett”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Visszavág a NAV-nak Horváth András. Nem igaz, hogy nem volt adóellenőr, az sem igaz, hogy jogosulatlanul nézett bele száz revizor anyagiba – Horváth András levélben reagált a NAV vezetőinek kijelentéseire. >>> Valóban sok sikert Kedves Horváth András. A NAV tagad, mert aljas fideszes mutyik pénze menne kárba. Ki tudja mennyit loptak már adózatlan bevételeikkel. De valóban még mennyire lesz szemét a miniszterelnöke az országnak. Egy Orbán Viktornak nem a fidesz tekintélyét kellene visszatéríteni azzal, hogy azonnal é soronkívüli vizsgálatot kér? Vagy olyan gyáva, mert az emberei voltak, vannak akik csaltak, csalnak-lopnak-sikkasztanák ???!!!!!<<<

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Az, hogy a multik milyen partnerekkel dolgoznak, nem erkölcsi kategória. Nem firtatják egy eladható termék esetén, hogy az adott termék milyen úton került az eladóhoz.Bármilyen észrevétel előtt a pontosan szállított mennyiség és a folyamatos ellátás szempontjai jóval megelőzi azt, hogy a szállító milyen trükkel veri át az adóhivatalt.Persze ha megkapargatták volna akkor azt követően már a multinak sem lenne orra a dologhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Öreg Titán

    OK, hagyjuk . Elbeszélünk egymás mellett. Lehet ,hogy majd más témában meg összhang lesz közöttünk. Lényegében hasonlóan látjuk a dolgokat , ez itt valami miatt nem jön össze . Van ilyen. Te azt nem érted ,én mit nem értek , én meg azt ,hogy te mit nem értesz. A pocskondia is egál. Itt a kezem ,nem disznóláb. Üdvözlettel : vikmeki

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos