Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Életfogytig előzetesben 2013. november 12. kedd 16:01

  • Hozzászólások(107)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Életfogytig előzetesben

Mostantól minden magyar állampolgár automatikusan előzetesbe kerül születésekor, aztán majd, az ítélettől függően véglegesítik állapotát, ami lehet feltételes szabadláb, illetve jogerős fogház, fegyház, siralomház vagy házi őrizet. Nehogy már bedőljünk a felvilágosodás irtózatos rombolásának, a francia forradalmaknak, ennek az egész balliberális maszlagnak, mintha mi is európaiak lennénk, nem pedig félázsiai konzervatívok.

Ennek számtalan előnye van.

Hazánkban régi gyakorlat, hogy megverjük az asszonyt, aztán csak gondolkodjon rajta, mivel is érdemelte ki. Ugyanez gyerekkel, kutyával. Nem véletlenül mondja az idevonatkozó egyházi tanítás, hogy bűnben fogantunk, születtünk és élnénk is, ha idejében meg nem keresztelnének, úgyhogy ezt a keresztelés dolgot kicsit elhalasztjuk, addig meg lehet gondolkodni a zárkában, hogyan is volt ez az egész Paradicsomból történő kiűzetés, meg egyéb kisiklások.

Ne felejtsék, Orbán Viktor a bűneinkért kénytelen meggazdagodni, hatalmon maradni és uralkodni fölöttünk. Nem jókedvéből teszi ezt, hanem a reá mért küldetés miatt.

Az előzetes letartóztatás öröklétig történő kiterjesztése a honi jogrendszer egyik legabszurdabb rákos elváltozása az utóbbi időben, pedig volt néhány, ilyeténképpen ezen intézkedés erős mezőnyből volt képes kitűnni. De jöjjenek a tények, hátha valaki lemaradt a legújabb intézkedésről, minek természetesen egyetlen célja, hogy a tisztességes állampolgárok (Fidesz-szavazók) biztonságban élhessenek, és esetleg leszokjanak a dohányzásról. Ez utóbbi kitételnek semmi értelme, de jól mutat a szövegben.

Mától Magyarországon mindenki addig lehet előzetes letartóztatásban, amíg jogerős ítélet nem születik ügyében, ha öt év kell ehhez, akkor addig, ha ötven, akkor addig, elvégre a bíróság (rendőrség, ügyészség) nem gyorsétterem, fontosabb az alapos munka, mint az elkapkodott eredmény. A Fidesz-kormány villámgyorsan reagál a helyzetekre, és mindent megtesz, hogy a szavazói megnyugodjanak. Ha kikap a válogatott, akkor törvényt alkotnak a kapusok büntethetőségéről, ha valamelyik fideszes autójáról letörik a visszapillantó tükröt, akkor egy hét múlva a visszapillantó-tükör letörés külön tényállásként kerül be a Büntető Törvénykönyvbe, ugyanez a helyzet zsebtolvajlás vagy kocsmai pofozkodás esetén.

A Fidesz az összegányolt alaptörvény, valamint a jelentős mennyiségű visszamenőleges hatályú törvény és rendelet után megint alapjaiban érti félre (tudatosan rombolja és barmolja atomjaira) a jogrendet, amikor olyan eszközt ad a bíróságok kezébe, amivel a végtelenségig tudják leplezni saját tehetetlenségüket, embereket tarthatnak bezárva  korlátozás nélkül, pusztán jóindulatukra van bízva ezentúl, hogy hoznak-e egyáltalán jogerős ítéletet. Ilyenkor szoktak bevonulni az ENSZ-csapatok és dedikált példányokat osztanak az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatából, ha netán valaki elfeledkezett volna róla.

A Fidesznek lövése sincs a jogrendről, meggyőződésük, hogy a kétharmad birtokában mindenre képesek, akár banános ládákból is tudnak felhőkarcolót építeni, mert a magyar emberek ezzel bízták meg őket. A hatalom nem tesz okosabbá.

Ez a meggyőződés, mármint, hogy politikus-suttyóból pusztán választások révén univerzális értelmiségi lesz, olyan mélyen beette magát a személyiségükbe, hogy már szakértőkre sincs szükségük: egy fideszes alapból ért az atomerőművek építéséhez, a mezőgazdasághoz, a bankrendszerhez, energiatároláshoz, társadalombiztosításhoz és nyugdíjrendszerhez, de legjobban a labdarúgáshoz, ahol már mutatkoznak is ennek eredményei.

Kár, hogy a jogrend nem úgy működik, mint a foci.

Idejönne az európai jogrend, és úgy elkenné a száját a magyar BTK-nak, hogy hónapokig röhögne rajtunk a nemzetközi, illetve a véletlenül még szabadon működő hazai sajtó, kabaréműsorokban mutatnának be vicces jeleneteket az előzetes letartóztatás időkorlátjának eltörléséről, kuplékat énekelnének róla és Halloween idején magyar jogrendnek öltöznének a gyerekek.

Ehelyett az unokáink is a kártérítésért fognak adózni, amit a jogtalanul (európai értelemben) fogvatartott magyar gyanúsítottaknak fizetnek a strasbourgi ítéletek miatt, de akkorra már persze sehol sem lesznek ezek a fideszes idióták, akik hobbijogászkodásukkal helyzetbe hoztak minket. Mert ez a törvénymódosítás nyilván elmebeteg és ellenkezik minden civilizált ország, szövetség, kontinens elemi érdekeivel, józanságával vagy gyakorlatával. Embereket nem lehet ítélet nélkül korlátlan ideig bezárva tartani, csak ott, ahol tévénézésért kivégzés jár, vagy autóvezetésért botozás. Mivel azonban Magyarország viszonylag nehezen szállítható el innen, kívánatos lenne a Fidesznek eltakarodni Európából oda, ahol az ilyesmit megengedőbben szemléli a lakosság. Ja, de hülye vagyok, hiszen itt is szépen növekszik a támogatásuk! Akkor nem szóltam.

Kísérleti patkányok vagyunk mindannyian, akik beleszorultunk ebbe a petyhüdt hazába. Nyáladzó új-kretének kísérleteznek rajtunk, beoltanak fekete himlővel, leprával, tüdőpestissel, aztán cserébe 11%-os árengedményre kényszerítik az áramszolgáltatót, hátha benyaljuk a trükköt.

És benyaljuk.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (158 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +241 ( 251 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Életfogytig előzetesben, 4.8 out of 5 based on 158 ratings

  • Hozzászólások(107)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

107 Reader’s Comments

  1. Rendszerváltó hangulat? Melyik párt áll a szerencsétlen bejelentő mellett???
    http://hvg.hu/gazdasag/20131114_NAVbotrany_eltussolna_az_adocsalasi_ugye

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Még mindig trafikmutyi…..
    http://nepszava.hu/cikk/1003090-nyilvanossagra-kell-hozni-a-trafikpalyazatok-biralati-lapjait
    -
    Első fokon, de aztán majd a kur(v)ia felülbírálja!
    Bocs a kifejezésért, de már ami itt megy, az égbekiáltó – naponta köpik szemközt a társadalmat és letöröljük és odatartjuk, jöhet a következő adag!
    Nem tudom, hogy a narancsosok ezt nem érzékelik, vagy ettől jobban érzik magukat, mert emlékezetem szerint, 2006-ban nagyon tudta háborogni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Van itt píz….csak lökjék az EU-ból, hogy tudjanak a fijjuk a kedvükre költeni!
    -
    http://nepszava.hu/cikk/1003089-feljelentest-tesz-az-egyutt-pm-a-jegybank-hatmilliardos-kommunikacios-tendere-miatt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Ez a társaság már attól becsődöl, hogy a kutya sem akarna velük repdesni!
    http://nol.hu/archivum/korozik_a_solyom_leendo_tulajdonosat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Olvasom itt a – teljesen jogos – elkeseredett, dühös beírásokat…
    Na de akkor kérdem Én… Mivel lehet(ne) térdre kényszeríteni ezt a “szakkört”..
    Ugye akik ide írogatunk, valószínű meleg szobában, internet közelében egy forró kakaó mellett írogatunk…
    Tényleg érdekel….!!! Tudunk-e MI HITELESEN “éhség sztrájkolni” (vagy mittudomén..) ezekért a nincstelen emberekért…?? Nem vághatják a pofánkba hogy “neked mi bajod hisz jól elvagy..??”
    Mert ezek a szerencsétlen emberek úgy látom egy mukk nélkül fognak eltűrni SZINTE BÁRMIT…!!!!!
    Szóval elég “ördögi” a helyzet….!!
    Lennek egy ötletem…. de ezt a hajléktalanoknak kellene elmondanom, nem pedig itt nektek..!!!!!!!!!! (Hogy aztán mit értenének meg belőle…? )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Igazad van filkom. Egyet ne felejts el, holnap, vagy holnapután, ha némelyek úri kedve úgy tartja, te is hajléktalan lehetsz. Ugye munkanélküli. aztán közüzemi tartozó, aztán kilakoltatott. Más véleményen vagy?
    “egy forró kakaó mellett”, jobb esetben nem egy grogg mellett. Igen. Volt ötletem, de mindig lehurrognak.
    Pedig eljön az idő, hogy igazam lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Mondtam, hogy Gyurcsányt meg fogják vádolni megrontással, így élete végéig előzetesben tarthatják.
    A banános ládák elfogytak az ócsai lakópark “építésekor”.
    Volt itt már néhány vitám a karosszék-ellenzékiességről és máig is azt mondom, nem megyünk ki mi már soha az utcára. Nem csak lustaságból és főleg nem azért, mert “nem kaparom ki másoknak a gesztenyét”, hanem mára, főleg félelemből. Tudom, szörnyű és lehet halkan, vagy hangosan ágálni ellene, de minek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos