Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Üzenet a pöcegödörbe 2013. november 28. csütörtök 4:50

  • Hozzászólások(178)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Üzenet a pöcegödörbe

Muszáj Herkulesnek lennem, bár nem szeretnék. Csak most tudtam meg, hogy dőltömre Tökmag Jankók lesnek. Hír lettem a Magyar Nemzetben, mert szükségem van egy kevés időre, hogy az elmaradt feladataimat elvégezzem. Nem is reagálnék az ezzel kapcsolatos észrevételekre, de a Magyar Nemzet bértollnokainak válaszolok. Az ugyanis még a szürreális magyar valóságban is egy perverzió, hogy a Fidesz által kitartott  prostituáltak szájukra veszik olyan emberek nevét (és most nemcsak magamról beszélek), akiknek ők a cipőjüket sem pucolhatnák ki. Ti, kedves barátaim, egy nyomdaipari terméket állítotok elő, de ti nem vagytok újságírók. Az újságírás egy másik szakma. Az a szakma, amelyet ti műveltek, ugyancsak ősrégi mesterség. A sarkon állva művelték sokáig, de mostanában a Magyar Nemzet szerkesztőségébe vonultak be jeles képviselői. Más országokban továbbra is piros lámpás negyedekben árulják magukat az emberek úgy, ahogyan azt ti teszitek. Nem így Magyarországon. Ott mindenkinek ára van. A tiétek bántóan alacsony.

Ti egy önkényuralmat szolgáltok ki. Pénzért eladtátok magatokat. Az újságírás a szabadságról szól. Szabad emberek védik mások szabadságát. Ti pedig elszegődtetek azok mellé, akik a szabadságot korlátozzák, a jogot lábbal tiporják, akik külső elnyomó hatalom nélkül kényszerítenek Magyarországra egy diktatúrát. Primitív hatalomnak vagytok a csahos kutyái, akiket holnap úgy vágnak ki az utcára, ha nem végzitek el a világ legmocskosabb munkáját, hogy a taknyotokon csúsztok a felcsúti kisvasútig. Ti meritek kinyitni a szátokat? Én a magam ura vagyok, a saját munkámból élek. Engem az olvasóim és a hirdetőim tartanak el. Ezt addig csinálom, amíg eltartanak. Nekem nem jön az ukász a pártközpontból. Nincs egyben a gyomrom, hogy mit szól majd ehhez a Viktor vagy a Lajos. Ti ha még százszor születtek meg, akkor sem közelítitek meg az én szabadságomat, amelyet mindennap átélek. Nyomorult kis férgek vagytok, akik remegtek és reszkettek, hogy a gazdának megfeleljetek. Én ha akarom, holnap elmegyek Key Westre, Floridába, és két hónapig haza sem jövök. Ha akarom, megírom a saját website-omra, hogy most más dolgom van, egy hónapig mással akarok foglalkozni. Ti pedig kinyalhatjátok. Csak álmodozhattok arról, ami nekem a mindennapjaim része. Beülök az új Volkswagen CC kocsimba, és tíz perc múlva a Sohóban iszom a sört. Azzal a jó érzéssel, hogy nem a Fidesz, vagy valamelyik másik párt fizette a sörömet, és nem kellett érte semmi aljasságot elkövetnem.

Ti gyomorbajosok vagytok hozzám képest, mert soha nem tudhatjátok, mikor lesz egy nálatok nagyobb seggnyaló, aki beül a helyetekre. Soha nem lehettek biztosak abban, hogy elég aljasok voltatok-e ahhoz, hogy megtartsátok a piti állásotokat. Én bárkiről azt írok, amit akarok. Nekem senki nem mondja meg, kiről írhatok, kiről nem. Sőt, ha akarok írni, akkor írok, ha nem akarok, nem írok. Ha akarok, akkor írás helyett elmegyek a Central Parkba futni egyet, vagy sétálok a Brooklyn Bridge-n, és élvezem a tenger felől érkező levegőt. Amikor én lekapcsolom a gépemet, és kilépek az ajtón, egycsapásra elfelejtem a ti elmebeteg rendszereteket és az orvosi kezelésre szoruló főnökötöket. A felhőkarcolók között élvezem a szabadságot és a mosolygós embereket. Kilépek egy normális társadalomba, ahol nem kell attól tartanom, hogy szembejön egy koszos náci, aki majd a képembe mondja a ti ócska nyilas propagnadátokat. De ti ott fogtok megrohadni abban az országban, amelyet a világ nevetségének tárgyává tettetek. Röhög rajtatok a világ. Az észak-koreai kisvezérrel emlegetnek egy szinten benneteket. Ne dőljetek be saját propagandátoknak. Mindenki látja, kik vagytok. Ámokfutás, amit műveltek. És borzalmas vége lesz. Orbánotokkal már csak úgy beszélnek, mint az ápoló a beteggel, hátha megakadályozhatja, hogy nagyobb kárt tegyen magában. Szűkölve fogtok menekülni, remegve fogtok hazudozni, mindenre hivatkozni, hogy mentsétek az irhátokat. Ti irkáltok rólam cikkeket?

Az én haragom csak előszele milliók haragjának. Ez a harag milliók haragja lesz, és nem azért, mert én feldühítem őket, hanem azért, mert fáziskéséssel, de ők is tudják majd azt, amit én már tudok. Én jelzés vagyok nektek, pojácák. Olvasni kéne tudni belőle, hogy ebből nagy baj lesz. A gazda, ha megússza élve, börtöben fogja végezni. Ha nem, akkor Magyarországon soha nem lesz jogállam, vagy talán Magyarország sem lesz. És akkor nem lesz sétagalopp nektek sem. Ha elveszitek a jogot másoktól, utat nyittok az erőszaknak. Ez törvényszerű, nincs más. Nem hagytok más választást. Muszáj lesz használnotok az erőszakot. Az utókor, ha lesz egy kevés önbecsülése, igazi nemzeti öntudata, köp egyet, amikor a neveteket hallja.

Ti aljas söpredéke vagytok ennek a népnek. Beálltatok és kiszolgáljátok egy ember önkényuralmát. Egy olyan emberét, aki a köz pénzén a saját kertjébe épít futballstadiont. Aki hatalombitorlása első három évében túltett az öregedő Ceausescu-n. A diktátorokra jellemző elhülyülés jelei nem hetvenévesen, hanem ötvenévesen jelentkeztek nála. Ti ezt az embert szolgáljátok pénzért. Egy embertelen diktatúra prostituáltjai vagytok, akik felelősek azért, hogy a világtól elzárt szerencsétlen magyar embereket félrevezessétek, hogy egy székesfehérvári maffia kifoszthassa és nyomorba dönthesse őket. Ti elárultátok a hazátokat, a Magyar Köztársaságot, a magyar embereket, pénzért hazudtok. A világ szemetjénél is aljasabb emberek vagytok.

Nem tudtátok? A náciknak is voltak hozzátok hasonló nagypofájú, pökhendi és jellemtelen gazemberei, akik hasonló újságokat állítottak elő, mint ti, és kiszolgálták az akkori Vezért. Ti a mostanit szolgáljátok. Olyan mélyre süllyedtetek, hogy már nem is kell naponta megmondani nektek, mit lehet és mit nem, mert magatoktól tudjátok. Elébe mentek a gazda kívánságainak és parancsának. Olyanok vagytok, mint a pórázon tartott vérebek, akiket ráuszítanak védtelen emberekre. Ti nevezitek magatokat újságírónak? Ti arról mondtatok le, ami emberré teszi az embert. Azon dolgoztok, hogy másokat is hozzátok hasonló gerinctelen alattvalókká tegyenek. Akik pedig erre nem hajlandók, azokat bemocskoljátok. Gazdátokkal együtt szisztematikusan, tudatosan és goebbelsi ravaszsággal hazudoztok. Amit ti műveltek, az náci tematikájú és színvonalú propaganda. Nálatok lejjebb már nincs.

Ti örömködtök azon, ha nem írok egy hónapig cikkeket. Nem tudtam, hogy ilyen fontos vagyok nektek. Ennyire féltek tőlem? Ennyire féltek az igazságtól? De ha már elvégzitek a bérmunkát, végeznétek el rendesen. Megtisztelhetnétek azzal, hogy írtok rólam egy normális cikket. De tehetségtelen barmok vagytok. Megint Gyurcsány jut eszetekbe, mert voltam kapcsolatban olyan emberrel, aki már látta Gyurcsányt. Ez a krimi? Ennyire hülyének néztek mindenkit? Gyerekkoromban ismertem olyan embert is, aki látta Lenint. Hát miért nem Lenint emlegetitek? Nem volt nagyobb kommunista, mint Gyurcsány? Miért kell monomániásnak lenni? Ezt ismételgetitek már két éve. Nem unjátok? Ezt is csak azért, mert nem pereltelek be érte benneteket. Dehát kinek van ideje minden leírt mondatotokért perelni? Attól az még nem jelenti azt, hogy igaz is. Miért nem tanultok, ha kommunistázni akartok, olyan jó elvtársnőktől, mint Seszták Ágnes?

Ti kommunistáztok engem Seszták Ágnessel a hátatok mögött, aki a kommunizmus fénykorában volt a Magyar Ifjúság főmunkatársa? Hát milyen jó elvtársnak kellett ahhoz lenni? Ti kommunistáztak engem Kövér Lászlóval, az egykori KISZ-titkárral a háttérben, aki az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézetének volt a munkatársa? Ilyen jó elvtárs, és akkora kommunista, mint Kövér László,  én soha nem voltam. Én akkor is renitensnek számítottam. Ha nincs rendszerváltás, Kövér elvtárs ma a PB keményvonalas tagja lenne, aki a kulákosodástól félti a proletárforradalmat. Nem az Amerikai Népszavában publikál Fricz Tamás, az Ifjúkommunista volt szerkesztője, hanem a Magyar Nemzetben. Fricz politológusnak adja ki magát, mert folytatott ilyen tanulmányokat, de a politológus is egy szakma, amelynek alapkövetelménye a függetlenség. A Magyar Nemzet látszik igazolni először a Terror Háza történelemhamisítását, hogy a nyilasokból lettek a kommunisták, mert most a kommunistákból lesznek a nyilasok. Az, hogy a fenyegető és militáns Békemenet, amelyet a leghírhedtebb antiszemiták szerveznek, a ti újságotokban “a hideg-polgárháború ellen” menetel, az a legócskább náci propaganda szintjén álló hazugság. Ez legfeljebb abban az értelemben igaz, hogy a békamenet nem hideg-polgárháborút akar, hanem valódi polgárháborút. Mindent meg is tesz érte.

Ti engem ügynököztök sunyi módon Martonyi Jánossal a háttérben? A ti gazdáitok nem merik megszavazni az ügynöktörvényt, nem én. Én követelem a teljes nyilvánosságot. Én vagyok a rendszerváltás után az első, akiről hamis 6-os kartont állítottak ki. Nektek kellene üvöltenetek, hogy mekkora a társadalmi veszélye annak, ha a hamis 6-os karton-gyártás beindul. De ti inkább terjesztitek a hamis vádat, mert gyűlölitek azt, akivel szemben megfogalmazódott. Ti nem újságírók vagytok, hanem kivégzőosztag, azzal a nagy különbséggel, hogy akikről azt gondoljátok, hogy kivégzitek, azok élnek tovább boldogan, csupán ti emlékművet állítotok neki. Ahogyan belőlem is hőst csináltok. Akiket ti gyaláztok, azokat a történelem ünnepelni fogja. Butaságotokkal népszerűsítetek engem. Még azok is szeretni fognak, akik utálnának. Nem győzöm majd elutasítani a felkéréseket. Ne csináljátok ezt velem.

Ti élcelődtök azokon, akik a saját erejükből próbálnak tenni valamit, hogy a sötétség elmúljon. Gúny tárgyává teszitek azokat, akik nyíltan és őszintén elmondják, mennyire szenvednek, és milyen lehetetlen helyzetben vannak. Ti pedig rablott százmilliárdjaitok bástyái mögül kevélykedtek. Az a pénz, amelyben ültök, nem a tiétek. Nem is azoké, akiknek a nevén van. Hanem azoké, akiktől ellopták. A ti újságotok, pojácák, ahol ti az aljas bértollnoki tevékenységeteket végzitek, tisztázatlan eredetű pénzekből keletkezett, és működött. Ugyanúgy, mint az egész jobboldali médiabirodalom, amely a propaganda szintjére süllyesztette az újságírást. Rablott vagyonban ültök, onnan próbáljátok nevetségessé tenni azokat, akik nem tudnak megfizetni hozzátok hasonló tehetségtelen hülyéket, hogy a spameket kitöröljék a website-jukról, mert ti az Amerikai Népszavában legfeljebb erre lennétek jók.

Lecsap a Magyar Nemzet arra, hogy szeretnék egy kicsit értelmesebb dologgal foglalkozni, mint spameket és náci kommentárokat törölni. Pazarlásnak tartom, hogy ez kösse le az energiámat. Lassan két éve írok egy könyvet, és nem tudok haladni vele. Szeretnék egy kicsit visszatérni az elmélyült munkához, és pótolni az elmaradásaimat saját feladataimat illetően. Ez hír a Magyar Nemzetben. Ne örüljetek Orbán nyaloncok, nem abbahagyom, amit csinálok, hanem ezerszeresre erősítem. Könyvet írok a fasiszta rendszeretek gyökereiről. Hatásosabb lesz, mintha írnék ez idő alatt húsz cikket itt az oldalon. Nem tudok minden mondatom mellé egy tanárt állítani értelmi fogyatékosok számára, aki elmagyarázza, mit jelentenek azok. Hogy semmi értelmét nem látom a munkámnak, az azt jelenti, hogy nem tartom elég hatékonynak. Hogy sajnálok minden percet, amit cikkírással töltöttem, az csak a hozzátok hasonló korlátolt képességű hülyéknek jelenti azt, hogy bármit is megbántam volna. Aki tud olvasni, az tudja, hogy valami fordulat következik.

Ez nem nektek szól, akik a rendszer kitartott prostituáltjai vagytok. Ez az én demokrata barátaimnak szól, és ez nem csupán az én kiáltásom. A költővel szólva, nem én kiáltok, a föld dübörög. De a magát demokratikusnak nevező ellenzék ebből nem hall semmit. Hiába írnak, beszélnek azok, akik még nem adták fel, akikben él még a lelkiismeret, és akik nem a megélhetést, az anyagi előnyöket keresik a diktatúrában, mert minden szavuk falrahányt borsó. Ez az ellenzéknek szóló vádirat, és nem csupán az én életérzésemet fejezi ki, hanem ezrekét, kollégákét, akik már kikerültek a szakmából, vagy lehetetlen helyzetben sínylődnek. Anyagi okok miatt, vagy csak azért, mert a fejük fölött eladják őket a tulajdonosaik. Ahogyan olyan érzésünk van, hogy a “demokratikus ellenzék” hivatalos képviselői a fejünk fölött eladnak bennünket.

Megpuccsolták az alkotmányos rendet, köztörvényes bűnözők uralkodnak, akik felszámolták a jogállamot. Akiknek legnagyobb bűnük nem a trafikmutyi, nem a földmutyi és a mutyimutyi, hanem az Alkotmány eltörlése. Ez a legsúlyosabb bűncselekmény. És a “demokratikus ellenzék” asszisztál ahhoz, hogy legitimálják ezt. Arra hivatkozik, hogy ezt Józsi bácsi nem értené meg. Józsi bácsi nem hülye, mindent megért, ha elmagyarázzák neki. Józsi bácsi azt is érti, hogy ti korrupt gazemberek vagytok, pedig el sem magyarázták neki.

A jövő évi választást nem azért tartják, hogy kiderüljön, ki kormányozhat a következő négy évben. Ez nem kérdés. Ahol a köztájékoztatás monopóliuma a hatalmon levők kezében van, ott nincs tétje a választásoknak. Ezt a választást azért tartják, hogy visszamenőleg legitimálják a fülkeforradalmat, a NENYI-t, a NER-t, az illegitim alaptörvényt, és az alkotmányos rend megdöntését. Ez olyan világos, mint a Nap. Ezt nem akarja tudomásul venni az “ellenzék”. Azt hazudják, hogy választáson kell legyőzni Orbánt. De egy bűncselekményt nem választásokon szoktak orvosolni, hanem a bíróság előtt. Egy demokratikus ellenzéknek ezt kellene követelnie, és addig az egész rendszert bojkottálnia, amíg ez meg nem történik, a belpolitikai válság demokratikus úton meg nem oldódik. Ezt a rendszert azért hozták így létre, hogy ne lehessen Orbánt leváltani. Aki mégis azt hazudja, hogy le lehet váltani, az Orbán kezére játszik. Felelős a konszolidációjáért, és később az erőszakért, ami elkerülhetetlenül bekövetkezik ilyen rendszerek esetében.

Ezért előbb az Alkotmányt kell visszaállítani, utána lehet szabad, titkos, egyenlő és demokratikus választásokat tartani. Amíg ez nem történik meg, addig nincsenek választások. A 21. században, a demokratikus Európában nincs helye a Horthy-fasizmusnak. Az Európai Uniónak nem lehet egyetlen fasiszta állama sem. Nem kell megelégedni a náci Németország csatlósának “demokráciájával”. Nem kell eltűrni szemforgató, képmutató, csuhás papok uralmát. Nem szabad átadni nekik a jövő generációját. A szabad iskolákat helyre kell állítani. Nem szabad eltűrni az ideológiai elnyomást. Vissza kell követelni a szabadságot. Addig nem szabad részt venni egyetlen választáson sem, amíg nem áll helyre a demokratikus alkotmányosság. Minden más csak hazugság, az emberek félrevezetése.

Ezért nincs igazság, nincs katarzis, nincs tömegtámogatás, nincs ellenállás. Nincs lelkesedés, nincs forradalmi hangulat, mert a mieink hazudnak. A fejünk felett eladnak bennünket a diktatúrának. Ezért a sokak szívéből jövő fájdalmas kiáltás, hogy semmi értelme annak, amit csinálunk. Ez nem rólam szól. Nem akarok neveket sorolni, de nagy listát tudnék összeállítani, akikből ugyanez a fájdalmas kiáltás tör elő. Ugyanezt olvasom ki egyes kollégáknak minden cikkéből. Ebből nem azt a következtetést vonom le, hogy abba kell hagyni, vissza kell vonulni, hanem ellenkezőleg: a helyzethez alkalmazkodva, új stratégia szerint kell dolgozni. Nem lehet ebben az ellenzékben megbízni. Nem bízhatjuk rájuk magunkat.

Meg kell találni a megfelelő időpontot, és be kell jelenteni a velük való teljes szakítást. Úgy kell rájuk tekinteni, mint az Orbán-rendszer részére. Az MSZP túlélte önmagát és az SZKP sorsát, mert az újraéledő fasiszta veszéllyel szemben (lásd: 1990-94 között az MDF-kormányt) fontos társadalmi funkciója volt. Ezt a funkcióját azonban elveszítette, mert korrumpálódott azzal a párttal, amely átvette a fasisztáktól a stafétabotot. Elveszítette erejét, tisztánlátását, erkölcsi tartását, színvonala hatalmasat zuhant, és nem képes  a fasiszták előrenyomulását megállítani. Ebben az állapotában a létezése okafogyottá vált. Akadályai lettek a demokratikus Magyarország kibontakozásának. Ezért kell stratégiát váltani.

Nem visszavonulok, nem ettem meszet. Nem ítélem értelmetlennek a munkámat, nem vagyok hülye. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen cikkeket írtam itt. Ez elég lenne egy kisebb életműnek. Ha valaki tudja, milyen érték van abban, amit itt három év alatt végeztem, akkor az én vagyok. Ha ez így megy tovább, az Amerikai Népszava – és benne szerény írásaim – történelmet csinál. Ha nem így lesz, annak csak örülhetünk, mert valamiért megbukik ez a rendszer. De ami eddig itt megjelent, az páratlan érték. Csak nem hatékony. Ezért a víz monoton merítgetése helyett, a lényeget akarom eltalálni. Szeretném előbb befejezni a rendszert feldolgozó könyvemet, hogy felszabadulva annak terhei alól, teljes erőmmel tudjak azzal foglalkozni, hogy létrejöjjön egy igazi ellenzék, amely ellenzéke lesz őfelsége álellenzékének is. Ez a mostani ellenzék az oka annak, hogy nácik köpőcsészéi vagyunk. Hogy nyilasok mocskolhatnak szabadon tisztességes embereket. Hogy feje tetejére állt a világ. Bűnözők mérik a törvényt, prostituáltak az erkölcsöt. Még abból sem tanultak, hogy ha jogállami alapon nem csukják börtönbe a fasiszta bűnözőket, akkor azok csukják börtönbe őket. Nem jogállami alapon. Ezen vagyok én “kiakadva”, nem máson.

Aki azt hiszi, hogy én abbahagyom, az nem ismer engem. Persze. Rühellé Jónás a prófétaságot. De ha nem akar menni Ninivébe, a cethal gyomrában találja magát. A végén úgyis Ninivében köt ki. Nem lehet az ösztön ellen rugdalózni. Nem lehet hallgatni, ha az ember csontját égeti a tűz. Ismerik ezt azok, akik hozzám hasonlóan ezt teszik. Nem kell aggódni. Nem kell pánikolni. Mindenkinek meg kell vívnia a harcát. Ez időnként szenvedéssel jár. Vannak szülési fajdalmak. Van úgy, hogy az ember keresi a fogást. Van úgy, hogy egyet hátra kell lépnie. Vagy valamit előtérbe kell helyeznie, amit eddig elhanyagolt. Ebből az olvasó csak annyit érzékel, hogy én személyesen kevesebb cikket írok most egy ideig. Semmi más nem változik.

Tessék engem csak békén hagyni. Tudom, hogy mit csinálok. Tegnap kifestettük a lakást. A Bartus család jobban teljesít. Jobban élünk, mint négy napja. Újabb győzelmet arattunk. Holnap megesszük a pulykát, azzal is a békét védjük. Hálát adunk. Nem kell idegeskedni. Mindennek megvan a maga ideje. Azzal nem kell törődni, hogy a nácik miket irkálnak. A vesztüket érzik. Ha nem lenne fontos, amit csinálunk, nem foglalkoznának velünk. Érzik, honnan jön az igazi veszély.

Milyen hígfejüek a törpék:
Hagynának egy kicsit magamra,
Krisztusuccse, magam megtörnék.

De nyelvelnek, zsibongnak, ûznek
S nekihajtanak önvesztükre
Mindig új hitnek, dalnak, tûznek.

Szeretném már magam utálni,
De, istenem, õk is utálnak:
Nem szabad, nem lehet megállni.

Szeretnék fájdalom-esetten
Bujdosni, szökni, sírni, fájni.
De hogy ez a csürhe nevessen?

Szegény, muszáj Herkules, állom,
Gyõzöm a harcot bús haraggal
S késik az álmom s a halálom.

Sok senki, gnóm, nyavalyás, talmi,
Jó lesz egy kis hódolás és csönd:
Így nem fogok sohse meghalni.

Boldog Új Évet!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (173 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +289 ( 337 szavazatból)
Bartus László: Üzenet a pöcegödörbe, 4.7 out of 5 based on 173 ratings

  • Hozzászólások(178)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

178 Reader’s Comments

  1. Admin
    Nem jeleztek vissza az elküldött megjegyzésre. Vagy nem is szokás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  2. A kuruc infoékat egyszer úgyis egyenként levadásszuk.
    Arra is képesek, hogy még ki sem hült, éppen elhunyt embereket a lealjadékabb módón gyalázzanak.
    Kedves “királysanyi-szindrómás” ápoltak!
    Az nem ügy, hogy itt ráültök a minusz gombra, mint a majom, akit a gomra ültettek elélvezni és többé soha le nem szállt róla, amíg le nem dölt végelgyengülésben és kimúlt.
    Ez egy kispályás játékotok. Nichts!
    De a sok mocskos embertelenség, amiket ráhánytok a sok tudatlan gondolatnélkülire és így manipuláljátok öket,azért felenetek kell egyszer!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (43 szavazatból)
  3. Nem, dehogy. Majd várják a következő alkalmat, amikor újra lemantrázhatják ugyanezt.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (32 szavazatból)
  4. Végre! Ez már nagyon kellett – köszönet érte!

    Max respect!

    És ha már Ady – két vers idekívánkozik, értse úgy mindenki, ahogy akarja:

    Ady Endre

    A HALÁL-TÓ FÖLÖTT

    A Halál-tó fölött kerengünk
    Szép, bátor, büszke madarak.
    S a tóban nagy, förtelmes és rest
    Kígyó-fejű, éhes halak.
    Ezt a bűz-lehü bús tavat
    Így is nevezik: Magyarország.

    Hiába minden, mind lehullunk,
    Húz a Halál-tó: elveszünk.
    Hiába lelkünk, lángolásunk,
    Szerelmünk, jóságunk, eszünk.
    Erőt mi rajta nem veszünk:
    Halál-tó marad Magyarország.

    http://youtu.be/TXvfWCBaK-s

    Júdás és Jézus

    Dühödt, lázongó szívverésem
    Golgotai bazaltra vésem.
    Krisztus, poétám, szent Alak,
    Eladtalak.

    Enyém volt minden áldomásod,
    Én voltam a lelked, a másod,
    Megkoszorúztam a fejed,
    Szerettelek.

    S eladtalak, én fejedelmem,
    Mert az Élet az én szerelmem,
    Mert én is álmodok nagyot:
    Költő vagyok.

    Nem hallgatom zsoltáros ajkad,
    Nem kell szép, égi birodalmad.
    Selymet, pénzt akar egy leány,
    Vár, vár reám.

    Galád vagyok? Galád az élet.
    Bűve miért nincs az Igének?
    Vággyal, kínnal miért gyötör
    Pénzes gyönyör?

    Írott kövem dobom a mélybe,
    Megreng a Föld sok ezer évre
    S késői bűnös, bús szemek
    Megértenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  5. Köszönöm, kedves Bartus László! Ezt is, ahogyan többi írását is, amiért érdemes a netet bekapcsolni.
    Könyvírásához erőt és jó egészséget kívánok A tisztánlátását, tudom, semmi nem homályosítja el.
    Várom a könyvét, amint cikkeit is minden napon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (38 szavazatból)
  6. Orr Bán

    Szerettelek nagyon Viktor
    Olajos bőröddel piktor
    Ecsetjére való voltál
    Jaj, hová tűnt az az Orbán?

    Hol van az a helyes kissrác
    Aki minket végre fölráz
    Tényleg a pénz érdekel?
    Nagy hassal és nagy seggel?

    Jaj, veled úgy együttérzek
    Nyalom én is be a mézet
    Ha a nép pont így akarja
    Mér ne lennék erős karja?

    Nem lopás ez, nem megy másképp
    Utókorra jut majd más kép:
    Retusáljuk, lekaparjuk
    Pont úgy lesz, ahogy akarjuk.

    Viktor, nagyon szerettelek
    Te voltál az Arany Gyermek
    Elnézek én neked mi mindent
    Ne hagyj soha békén minket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (29 szavazatból)
  7. Tisztelt Bartus úr!
    Mejegyzésként,csak az előttem szóló “neveletlen”(2013.november 28.csütörtök 20:15)leírt mondatait tudnám ismételni.További munkájához sok sikert,jó erőt,és egészséget kívánok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (21 szavazatból)
  8. Szeretettel köszöntök MINDENKIT!
    No, erre nem gondoltam, tizenegynehány évig növeszttettem a hajam Kádár alatt, majdnem fenékig ért. Az ifjúságnak ez volt az egyetlen eszköze, hogy kifejezze a rendszerellenességét.
    Vénülő,kopaszodó, őszülő fejjel, most kaptam rajta magam, hogy megint növesztem. Üzletember vagyok.Sokat kell emberekkel beszélnem, lényegében ez a munkám. Képzeljétek el, milyen lesz az optikája, amikor egy mítingen copfba teszem a félméteres hajam, miközben a zakómról ösztönös mozdulatokkal lesodrom amit a hedendsoldersz meghagyott. Vicces!

    Ugyanakkor – most, ahogyan a régi időkön mélázom -, nem hiszem, hogy véletlen-,egy lökött társaságban találtam magam – mindenki okosabb volt nálam-, amely társaság szamizdat folyóiratot adott ki, szerkeztett, terjesztett, stb. Saját pénzből!
    Ami igaz az igaz, nem a AN cikkeit “tördeltük”. főleg, mára már halott emberek írásait szerettük, hazait, külföldit. Na…., mindegy, más világ volt,………..Vagy nem?

    Csakugyan! Miféle otromba párhuzam!?

    ……ahh……….hülyeség,,,hülyeség…vagy nem?
    Mond meg TE!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  9. Hú, de aktívak a minuszolók!

    Remélem, jó pénzt kapnak érte, fáradságos munka lehet ész nélkül nyomkodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (26 szavazatból)
  10. Nyomd, ki tudja meddig nyomhatod.
    hahaha

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  11. YESSS!!!! Köszönjük szépen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  12. http://www.atv.hu/belfold/20131128-gyurcsany-ket-heten-belul-kerjen-felhatalmazast-a-harom-nagy-part-a-targyalasra
    .
    Ez egyáltalán nem semmi a mai időkben!
    Friss!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  13. Kedves Bartus László! Írásoddal nagy örömet okoztál legalább is nekem.A Boldog Új Évet c. írásod lehangolt,mert azt hittem,hogy végleg búcsuzol,de így más….Várom a könyvedet,de remélem,hogy azért néha-néhe egy cikket is megeresztel.Szeretettel üdvözöllek. Az Amerikai Népszava és benne az írásaid a magyar sajtótörténetnek maradandó része lesz,miként a szamizdat kiadványok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (25 szavazatból)
  14. gets

    Megirtam ,hogy mit gyanitok e mögött. Majd olvasd el.
    ADMIN, gratulálok! Ehhez nincs mit hozzátenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  15. Mi az a sok üres blog???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  16. Laszlo, minden szava 100% igazsag, szive joga elvezni mind azt a demokraciat, civilizaciot, intelligenciat, amit az USA a maga termeszetessegevel ad. Ezt a posvany szartengert, ami itthon van a primitiv szavazok es a mocsadek tolvaj senkik kavarjak ciklikusan, ebbol is latszik, hogy micsoda genfertozott ez az orszag.
    A primitiv szaporodik es szavaz, az ertelmiseg pedig kivandorol es mas orszagokat gazdagit tudasaval es nem magyar mentalitasaval. Aki pedig (hozzam hasonloan) itthon marad, az szanakozo felmosollyal veszi tudomasul, hogy hol van, kozben folytatja szigoruan politikamentes, piaci alapu munkajat, bar igaz a kormany derek munkalkodasa az emberek elszegenyitesen merheto bevetelnovekedest okoz :)
    Furcsa orszag, itt minden nap egy vidam bolondokhazi majalis. Egy bizonyos szint felett mar elvezheto, mint egy freakshow – csak eloben es testkozelbol.
    .
    Egyebkent megkezte a rezsim a civili piacalapu szervezodesek beszennyezeset is, korulottem szipkazzak magukba az ilyenek vezetoit, telefonon eldalolt es beigert nagy kormanypenzrol szol a fama. Epp ma is.
    .
    Javaslok egy pillantast a ketkabatos ember(?) ma esti programjara, ott kezdett mukodni a szivattyu.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (17 szavazatból)
  17. Tisztelt Bartus Úr! Ezt a cikket ezentúl minden nap újra és újra megosztom ismerőseimmel az saját oldalamon. Szeretném, ha minél többen és többen olvasnák. Ha könyvet ír, az nem fog eljutni hozzánk, de megvenni sem tudnánk. De a cikkeit mindig elolvastuk, tovább osztottuk. Nagyon fog hiányoni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  18. Félelmetesen jó írásokat kapunk az Admintól, tényleg minden sorának a tartalma olyan kőkemény telitalálat a valóság törvényszerű és logikus közepébe, mintha azt szögezné le, hogy a Föld gravitációs erőterében az elengedett testnek lefelé kell esnie.
    .
    A Magyar Nemzetet nagyon régen olvastam utoljára, de tudom, tudjuk, miről van szó. Látjuk ezt mindenhol, bár az ottani … közreműködők … is nyilván törekednek csúcsokat dönteni a maguk hm, dolgában.
    .
    De ahogy Ego (15:10) írta, ez tényleg mindenhol ott van, ez úgy működik, hogy kötelező, azaz a rendszer logikájából adódóan, mint fennmaradási feltétel, előbb-utóbb minden tevékenységben megjelenik. Mármint ez a prostituálódás. Gondolom, hogy volnának rendőrök, akik tudnának arról mesélni, hogy mit nem szabad észrevenniük. Melyik kocsi szabálytalankodásait, melyik mulató társaság bunkóságait, … melyik falopás bizonyítékait… már ha rendőrök akarnak maradni… De volnának tanárok is, akik elmondhatnák, hogy hányszor nem tarthatják magukat a szakszerű értékelés normáihoz (nem is mindig, sőt nem is általában egy-egy helyi nagyembernek behódolva, de az általánosan elterjedt alibiző-látszatra menő, az igényességet lehetetlenné tevő, tényleg pöcegödör-szintű általános közeg miatt,amely deviánsként (élhetetlenként, naivként, hülyeként veti ki magából az idealistát, azaz dehogy az idealistát, hanem azt, aki nem csak tudja, hogy volna egy dolog normális, hanem úgy is akarja csinálni). Lennének adóellenőrök, akik ha adóellenőrök akarnak maradni, tudniuk kell, hogy mit nem szabad ellenőrizniük… közterület-felügyelők, akik… piacfelügyelők, akik…
    .
    Találgassatok, hogy hányan tehettek volna még olyan kijelentéseket, mert tudomásuk van a sumákolásokról, mint Horváth András, volt NAV-os munkatárs? Hányan állhattak volna Ángyán József mellé? De hát akinek esze van, annak az a legfontosabb, hogy az ő sz&ros kis pecsenyéje megsüljön. Neki az a szempont.
    .
    Hol krvság vam ott krvság van, mondhatná most is a költő. Pöcegödörben ritkán úszkálnalk lótuszkelyhek, ártatlan tündérekkel a szirmaik között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (19 szavazatból)
  19. Aki néhány szinttel feljebb jutott, annak rálátása van az egészre. Nagyon jó rálátása! Nekem most Petőfi Sándor Az apostol című műve jut eszembe.
    Bartus Úr! Minden cikke, könyve lámpás a mai magyar éjszakában. Köszönet az írásaiért! Türelemmel várjuk vissza.
    A könyve megírásához ihletet, erőt és jó egészséget kívánok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  20. Bartus Laszlo a meglopott, meggyalazott, becsapott es foldig alazott magyar nemzet elo lelkiismerete. A Magyar Nemzet tulfizetett propagandistai a nemzetes uramek tehetsegtelen vonal tarto csahosai. (Elnezest kerek minden kutyatol a hozzajuk meltatlan parhuzamert.)
    .
    Az ugynevezett magyarorszagi ellenzek, elukon a Klubradio nevu megvasarolt szocsovevel szegyellheti a pofajat, hogy a sok latyapatya-lapatya helyett nem Bartus Laszlo irasait olvassak be ejjel-nappal.
    .
    Bartus Laszlo, Thanksgiving alkalmabol udvozletemet es jokivansagaimat kuldom, a Jo Isten eltessen es adjon erot a szabadsagharcodhoz, amit masokert vallaltal, mint Szabad Ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (21 szavazatból)
  21. sirius
    2013. november 28. csütörtök
    18:29

    Ez a fajta nácizmus egy nagyon alattomos mutáns fasizmusnak a szerves része.
    .
    Általában az ilyen mutáns dolgokat nem könnyű felismerni, sokan eltévesztik. Heller Ágnes mint sok más nagy gondolkodó, filozófus, professzor és zseni, igen gyakran egyszerűen jóhiszeműek.
    .
    Sajnos egyesek csak a végkifejletkor ismerik fel a lényeget, sokan még akkor sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  22. Pöcegödörből …..
    http://nepszava.hu/cikk/1004240-szamvevoszirena
    -Sem a főszügyész sem a számvevőszékesek nem mozdulnak, vajon mi akadályozhatja őket?!
    A cseheknél ez pillanatokon belül megtörténne – ebből is látni, mi csehül állunk szakmaiság és becsület terén.
    Sok mindent elsikáltak ebben a több, mint három évben narancsék – talán ez mind közül a legkeményebb feladat lesz nekik, de nem aggódóm, joghézagék megoldják, oszt jó napot!)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  23. Ha elveszi az eszét a hatalom, azt hiszi neki mindent szabad.
    Ha lebukik, akkor már nem vállalja a következményeket.
    http://nepszava.hu/cikk/1004222-fejbe-lotte-magat-a-jobbik-volt-keszthelyi-elnoke

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  24. Mi van, még nincsenek szolgálatban a mínuszerek? Két lehetőség van: ennyi mazochista beteg lelkű ember van, aki olyat olvas naponta, amit utál – az átlagember nem ennyire hülye. És Látványos a mínuszok időbeni eloszlása és a megnövekedett számuk is, tehát a másik eset áll fenn: Hogy erre adózunk, b*zmeg! Hogy érdekeinket néző Orvbán erre kôlt, miközben minőségi éhező a fél ország!!! MÍNUSZOLÓK: a sok kis mínusz milliónyi bizonyíték rra, hogy a magyarokat kirabolják, éheztetik, az egészségügy alulfinanszírozásával irtják, és baromságokra költik az adójukat. Csak gyártsátok a mínuszokat, jól lehet ezt majd statisztikázni, amikor a vádlottak padján ülnek ov-ék, gazgasági kærokozásért. Nyomorult emberek, remélem, lesz alkalmatok megismerni az értelmes munka légkörét, és a gyereketek már nem lesz kénytelen gyomorfekéllyel, önutálattal és feledtető alkoholizmussal enyhítve sorsát a nyomdokaitokban járni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (20 szavazatból)
  25. Na jó reggelt! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  26. Az Interpol által körözött MOL vezér nyilatkozik, normális országokban már nem ülne a székében, amíg nem tisztázta magát a horvátoknál:
    -
    http://nol.hu/gazdasag/hernadi__az_allami_iranyitas_visszalepes_a_multba

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  27. Orbán (saját jogon)

    Tisztelt Bartus Úr!.. Megértem a sok tekintetben igazságokat felsoroló írás közreadását. Megértem, mert megéltem sok-sok tavaszt már.. Mégsem értek meg sok-sok dolgot, mert az “új idők”, “új generációk”, “új emberei”, akik “új világot” építenek nem látnak, hallanak..Vajon miért
    A magyarázatot pedig mindíg a múltban kell keresni.
    Volt egykoron egy nép, egy generáció amelynek gerincét eltörték.. Két részre szakadt, és megszünt a tartásuk. Voltak kegyeltek, és lettek kegyelmezettek. Voltak, akik a ragadományból kaptak cafatokat, és híztak, a többség pedig kapott odavetett csontokat. A felső rend reszketett, hogy elveszik a koncot, az alsó, tömeggé lett sokaság úgyszintén, mert kiszolgáltatottá vált.
    Más esetben újra mozgalmi énekké lett a ” múltat végképp megtagadjuk, rabszolgahad, indulj velünk”… Az alsó és felsőrendi rabszolgaság nem akart visszatekinteni,..pedig ott a válasz mindenre. Történelmi válasz ismétlődés újra és újra… A műgerincek hamar kopnak, protézissel csak ideig-óráig lehet fel-, és kiemelkedni. A műgerincek nem szállítanak idegpályáikon semmit az agyakba… A múltról írtam most, de tudni kell: az eltemetett múlt sohasem hal meg. Rejtetten él, sőt fel is támad. A mai kor embere magában hordozza elődei szellemiségét, legfeljebb külsejében formálja át azt. A mai hatalom megalapozói az apák voltak,azok élnek tovább. Rabszolga gyerek rabszolga marad,..legfeljebb a rabszolgatartó cserélődik.
    Magam pedig sajnálom, hogy sokan nem ismerik a Biblia történeteit, tanulságait, tanuságait. Ma szabad és lehet Dánielként élni, maradni…. Lázadással a Lázadót sohasem lehet és szabad legyőzni.
    ……………..
    Új Évre pedig kívánok sok erőt. Mindenkinek…
    A következő év a gyülölet és hazugság éve lesz. Bárki marad megy, jön, mindenki-mindenkit gyülölni fog, és nem mer szólni félelmében. A leendő győztes, és vesztes egyaránt. A szétdobáló a Diabolosz jellemzői mindezek.

    A jövőt tekintve pedig : Lehet választani róka és farkas között. Mindkettő lakmározni akar. Személyesen jobban szeretem a farkast, mert annak tudom a szándékát, és védekezhetek. De a róka? … Mindenki találja ki, kinek vörös a bundája, ruhája, hizelgő, sunyi a szava…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (8 szavazatból)
  28. Mind a múltkori elköszönő cikket, mind a mostanit nagy élvezettel olvastam! A múltkorival 100%ig egyetértettem, a mostanihoz lenne megjegyzésem. Sok igazság van ebben a cikkben, de ami a Magyar Nemzet újságíróit illeti: Ők Magyarországon élnek. Ezer meg egy oka lehet annak, hogy valaki miért itt él illetve nem disszidál. Öregedő szülők, a gyermekeik itt kezdték az életet, serdültek fel, satöbbi. Itt, bizonyára Ön is tudja, nagyon nehéz jó munkahelyet találni. Nem vagyok újságíró, nem tudom milyen az újságírók élete, de biztosan jobb mint munkanélkülinek lenni vagy valami közmunkából tengődni vagy olyan munkát végezni amit vagy nem szeret az ember vagy nem ért hozzá. Egy újságíró újságot ír jól vagy rosszul és ha nem akarja elveszteni az állását kénytelen bizonyos követelményeknek megfelelni akár lelkiismeretfurdalással, akár anélkül. Tehát a magalkuvás egy szükséges rossz!
    Vannak olyan állások más is ahol az embernek nyomás alatt olyan dolgokat is meg kell tennie állása megtartásáért amit saját lelkiismerete alapján nem tenne meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  29. K.József,
    A kényszer, különösen a gazdasági kényszer nem felmentés az aljasságra.
    “a magalkuvás egy szükséges rossz! Vannak olyan állások más is ahol az embernek nyomás alatt olyan dolgokat is meg kell tennie állása megtartásáért amit saját lelkiismerete alapján nem tenne meg.”
    Na, ez az a hozzáállás, amitől itt tartunk, amitől ilyen ez az ország. Ha saját lelkiismerete alapján nem tenné meg, de mégis megteszi, akkor az a saját lelkiismerete nem létezik.
    Szégyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  30. girbegurba
    2013. november 29. péntek
    14:13
    ‘de mégis megteszi, akkor az a saját lelkiismerete nem létezik.”
    Jó annak aki megengedheti magának, hogy megússza a “nemszeretem” dolgokat, de a megélhetés, sőt a család megélhetése nagy kényszerítő erő. Vagy mit kellene tenni?
    Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy ez így teljesen renben van. Csak sajnos…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  31. Mindenki maga számol el kisebb-nagyobb bűneivel. Kinek mit vesz be a gyomra. De ez a gyomor minősíti is a gazdáját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Orbán (saját jogon)

    Értem ,amit irsz ,de ez nem igy van. A szar ember az minden rendszerben és minden helyzetben szar ember. Aki meg normális ,demokrata az mindig az.
    Nem szeretem ezt a kimagyarázósdit. Nincs hagyománya a demokráciának , meg nem vagyunk érettek rá és biblia igy meg úgy. EZ MIND MESE!!!!
    A hatvanas években is találkoztam kiváló és rongy emberekkel egyaránt..
    Olyan nincs ,hogy valaki csak páros napokon pedofil.
    Ez mind csak magyarázkodás és maszatolás, és ÖNFELMENTÉS!!!!!
    ( Ez nem rád vonatkozik. Hidd el ,ez nem olyan bonyolult ,csak sokan úgy csinálnak mintha az lenne. NEM AZ!!!! Üdvözlettel : Vic Mackey

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  33. girbegurba
    2013. november 29. péntek
    14:36
    Két irányba lehet gondolkozni. Mérlegelés kérdése.
    Na jo. Hátha van aki megérti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. http://nepszava.hu/cikk/1004226-orban-ajandeka-diosgyornek-45-milliard-a-stadionra
    -
    Mintha direkt borzolnák a nélkülözők idegeit így télvíz idején!
    Hogy ez meddig mehet még, nem tudom, csak azt látom, nagyon magas a tűréshatár!
    De az már biztos, hogy ennek jó vége nem lehet!
    Aki gondolkodni tud, annak látnia kell, hogy itt a nép sanyargatása megy szembeköpéssel tetézve, ki fog előbb lépni és főleg, mit?!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  35. A népnek csak egy lehetséges lépése van, csak az idő kérdéses.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  36. Kész röhej – lenne, ha nem itt élnék….
    Ezt a szerencsétlen országot megkaparintotta egy koleszos csapat és az agyhalottak támogatásával 2/3-t kaptak enyves kezükbe – ilyen a világon nincs! Hungarikum!
    -
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131129_Legyen_hungarikum_Matolcsy_Gyorgy#rss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  37. http://www.hir24.hu/belfold/2013/11/29/beleszaladt-a-pofonba-matolcsy-gyorgy/#a3
    -
    A narancsékra az jellemző, hogy kapnak olyant, hogy kiterülnek, aztán feltápászkodnak, leporolják magukat és jelentkeznek a következő pofonért.
    Nem égő ez?!
    Az Interpol által körözött MOL vezér nyilatkozata is valami ilyesmi….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  38. Kedves Laci! Köszönöm, hogy itt olvashattam írásaidat, és kívánom teljes szívemből, hogy majd térj vissza. A könyved írásához sok sikert. Minde szépet és jót NEKTEK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  39. http://www.hir24.hu/belfold/2013/11/25/stadionepitesi-laz-atlagosan-2700-fo-jar-ki-a-magyar-meccsekre/
    -
    Valóban kellenek az új stadionok – a b középnek legyen mit szétvernie!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  40. Biztos, hogy az embereket provokálják, mert ekkora nyomorban másról sem hallani, mint a stadionokról!
    Hogy a mentősök, az egyetemek, az iskolák mit vergődnek, a Pető Intézet, stb., ez már biztos, hogy tudatos provokálás!

    http://www.hir24.hu/belfold/2013/11/29/ujabb-400-milliot-kap-az-allamtitkar-focicsapata/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  41. Sem a hallgatók, sem az előadók nem tiltakoznak!
    Mi van ebben az országban?!
    Itt bojkottra gondolni?!
    -
    http://nepszava.hu/cikk/1004308-orban-palira-vette-a-sajat-allamtitkarat-es-most-triumfalhat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  42. K.József
    Hogy ide jutottunk az az olyan elnéző gondolkodásnak köszönhető, amit Te itt most produkáltál.
    Már megbocsáss, de tudod mi erről a véleményem,mert sokszor leírtam.
    Ami az újságírókat illeti…
    Bayer az? Bolgár az?Kálmán Olga az? Sorolhatnám a többit s, de minek?
    Ezek úgy eladták magukat, mint egy utolsó qrva, pénzért, ilyen olyan előnyökért.
    Ne nyekegj itt a kényszerről, meg a családról, meg a nem szeretem munkáról!
    Ezek dolgozni nem szeretnek,kényelmesebb nekik a hatalomnak lefeküdve téveszteni meg az embereket!
    Nekik köszönhető, hogy az emberek el vannak térítve az igaz hírektől, és nekik köszönhetően tudnak Orbánék tobzódni a tőlünk lopott pénzekkel, és jómódban tartani a csókosaikat, családjukat, baráti társaságukat!
    Ha neked ez felmentő körülmény, azzal mindent elmondtál magadról.
    Nem tudom, akkor mit keresel itt egyáltalán.
    Mentegeted a gazembereket? Akiknek köszönhetően mindenkinek rosszabb lesz, Neked is, jobb ha tudod!
    Nem azért, mert ide nem úgy írtál mint hithű orbánista, hanem a rendszer lényege végett. Nagyon sajnálom, ha még most sem látod át Az Orbán gazemberségeit!
    Ideje lenne kinyitni a szemed végre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  43. Kedves Bartus úr
    Magam nem vagyok újságíró, csak egy vacak, jogvégzett, és tönkretett ember. Azért azt elmondom, hogy szívesebben élnék én is Amerikában, jobb lehetőségekkel, ezt gondolom Maga is elhiszi. Még annyit mondanék, hogy hihetetlen éleslátással látja az itthoni dolgokat. Mégis, mondja meg, hogy mi a fészkes fenét tegyen az, aki szintén plasztikusan látja a dolgokat, elszenvedi az újraéledő fasizmust minden emberi aljasságból eredő betegség tüneteivel együtt. Amerika mikor segített, – és mikor, milyen módon fog segíteni, – akkor amikor az Európai Unió is csak beazonosít dolgokat.
    Azért köszönöm a kiállását: változást azonban csak helyben lehet foganatosítani.
    Üdvozlettel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  44. K Jozsef
    Rám ne számíts.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  45. Ez azért az ATV-t is minősíti, “nem kicsit, nagyon”:

    http://www.atv.hu/belfold/20131128-a-bartus-csalad-jobban-teljesit-kifestettek-a-lakast

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  46. A cikk 100 %-os, vitatkozni is csak K.József primitív Szeressük egymást gyerekek, meg különben is a kurváknak is élni kell valamiből féle szöveggel
    próbálkozott.
    qwerty- Az ATV szép terjedelmes szövegeket idézett Bartustól. A legjobb reklám – ráadásul ingyé’
    Reméljük még többen találnak ide ennek nyomán.
    “Köszönjük Emese!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  47. Fogalmazas: 5*
    Helyesiras: 5*
    Külalak: 5*

    Igy kell ezt! ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Amit kálmánolga ma művelt az egyenesbeszédben az pályafutása mélypontja.
    Ahogy vihorászott ,heherészett ezeken a nyomorult libákon az felháboritó.
    KIVÁNOM NEKI ,HOGY EGYSZER ÚGY SZENVEDJEN ,MINT EZEK A SZERENCSÉTLEN ÁLLATOK.
    Mentegette, bagatelizálta a helyzetet ,azon kivül akkora az arca ennek a p……nak,
    mint az ólajtó. Szivtelen és undoritó!!!!
    Mindenkinek ajánlom ,hogy nézze meg!! Ez a hites-emeszpés-fidesz koalició eredménye!!!!Az ATV hetek óta fokozatosan süllyed egyre lejjebb!
    Gets!!! A DK haladéktalanul fejezze be a gazsulálást ennek a hazug bandának.
    TESSÉK KÜLÖN INDULNI ( tudom,tudom….. a következményeket)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  49. Admin

    Nem tudom ,láttad e a mai Egyenes Beszédet? Megérne egy misét illetve egy cikket. Régen háborodtam fel ennyire. Aki igy áll hozzá az állatok kinzásához ,az
    egy nagyon RONGY ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos