Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Pisztoly a színpadon 2013. november 4. hétfő 1:31

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Pisztoly a színpadon

A Horthy-szobor avatása tipikus magyar jelenség. Semmi sem az, aminek látszik. Az igazi veszélyt nem azok a szélsőséges antiszemiták jelentik, akik a szobrot állították, hanem azok, akik ezt megengedték. Akik annak rejtett üzenetével egyetértenek, de a háttérben maradnak. Egy olyan országban akarják elhitetni, hogy a Horthy-szobrot a Fidesz akarata ellenére állították, amely országban semmi sem történthet Orbán Viktor akarata vagy jóváhagyása nélkül. Érdekes módon, csak a náci színház létrehozását nem tudja megakadályozni, háborús bűnösök tantervbe emelésével szemben tehetetlen, hírhedt antiszemiták utcanévtábláival nem boldogul. De meg tudja akadályozni azokat, akik megmentenék József Attila, Károlyi Mihály szobrát, akik a Nemzeti Színház élén olyan igazgatót szeretnének, akik ellen ugyan a nácik tüntetnek, de a nézők éljenzik. Ezek a köztiszteletben álló burkolt antiszemtiták az igazán veszélyesek.

A nyilasoknak Hitler nélkül soha nem lett volna esélyük, hogy hatalomra jussanak. A két világháború közötti Magyarország masszív zsidógyűlöletét nem azok a gyenge Hitler-utánzatok oltották a nép lelkébe, akiket bohócnak tartottak, hanem a tiszteletre méltó politikusok, püspökök. A hivatalos “keresztény-nemzeti” Magyarország volt az, amely a zsigeri antiszemitizmust beoltotta a magyar nép lelkébe. Az úri magyar középosztály, a történelmi Magyarország jogfolytonosai azonosították a “keresztény” és magyar identitást a zsidóellenességgel. Ők voltak azok, akik elhitették, hogy a zsidó pusztítja a “keresztényt”, miközben ők soha nem is voltak keresztények, csupán nem zsidók. Nekik már az sem volt elég, hogy keresztény és magyar az, aki nem zsidó. Az ő definíciójuk azt írta elő, hogy keresztény és magyar az, aki antiszemita.

Tévedés azt hinni, hogy a Horthy-szobor avatása a Jobbik rendezvénye volt. Ez a szobor a Magyarországi Református Egyház egyik kiemelt helyen álló fővárosi templomában áll. A Magyarországi Református Egyház az Orbán-rendszer része, bevett felekezet, amely állami kedvezményekben részesül, adómentességet élvez. Bevett felekezeti jellegével is kifejezi az Orbán-rendszer alaptörvényének “keresztény” szellemiségét. Magyarországon szó nincs az állam világnézeti semlegességéről. A bevett egyházak az állammal összefonódva működnek. Működésük alapja az állam erkölcsi és anyagi elismerése. Az állam pénze nélkül ezek az egyházak nem tudnának létezni. Cserébe ideológiát adnak az orbáni államnak. Ez az ideológia az antiszemitizmusra épülő katolicizmus, amelynek antiszemitizmusával a reformált katolikus egyházak soha nem szakítottak. Az állam ideológiájának alapja a “Szent István-i államnak” nevezett szörnyszülött, amely az állam és az egyház összefonódását jelenti. Ennek minimum 50 millió halálos áldozata volt, és a zsidók évszázados üldöztetése a következménye. Ezt tartalamazza az orbáni alaptörvény. Magyarország identitása ezzel azonos.

Ha az állam és az egyház összefonódik, nem lehetnek ideológiai ellentétei egymásnak. Demokratikus állam és antiszemita egyház nem képes összefonódni, és fordítva. Ha az egyik antiszemita, a másik is az lesz, vagy szét kell válniuk. Erről szól a felvilágosodás, az egyház és az állam szétválasztása: a demokratikus államot el kellett választani az antiszemita egyháztól. Magyarországon azonban az állam és az egyház szétválasztása megszűnt. Korábban sem volt teljes, de most már csak papíron létezik. Ha az Orbán-rendszer nem lenne antiszemita, a Magyarországi Református Egyháznak az antiszemitizmus és az állammal való összefonódás között kellene választania. Vagy antiszemitizmus, vagy állami elismerés és állami finanszírozás. Ilyen választásra azonban nincs szükség, mert mindkét oldal antiszemita.

Mielőtt bárki azt mondaná, hogy Hegedűs püpök fiának Szabadság-téri kócerája (ne nevezzük templomnak) nem azonos a református egyházzal, emlékeztetnénk arra, hogy azért része annak. Jézus szerint nem lehet megosztás Krisztus testében. A ház, amely önmagával meghasonlik, elpusztul. Ez a ház azonban nem pusztul el, ami azt jelzi, hogy ifjabb Hegedűs Lóránt nem egy meghasonlása ennek a testnek, hanem azzal teljes összhangban áll. Ez az egyház már felavatta Horthy emléktábláját Debrecenben, méghozzá Bölcskei Gusztáv püspök szent kezei által. Horthy rehabilitációján ennek az egyháznak a legmagasabb szintű áldása van. Nem Hegedűs épülete az egyetlen antiszemita református templom. Jómagam református templomok tucatjait ismerem, amelyek antiszemita tűzfészkek. Ellenpéldával nem is találkoztam. Ez a református egyház éppen olyan antiszemita, mint amilyennek látszik.

Ezért csalás, amikor Rogán Antal a “Jobbik provokációjának” nevezi a Horthy-szobor avatását. A szobrot nem a Jobbik székházában, hanem az Orbán-rendszerrel összefonódott református egyház templomában avatták. A rendezvényen felszólalhatott Gyöngyösi Márton Jobbik-képviselő is, de ez csupán arról szól, hogy a Fidesz, az Orbán-kormány, a református egyház és a Jobbik között a lényeget tekintve az égadta világon semmi különbség nincs. Nem lehet őket szétválasztani egymástól. Az antiszemita ideológia tartja össze őket. A különbség legfeljebb annyi, hogy az egyik meg is ölné a zsidókat, a másik csak megperzselné, mint Orbán a mangalicákat, a harmadik pedig megelégedne azzal, hogy másodrendű polgárként, megvetve, megalázva éljenek az olyan “igaz magyar keresztény” kiválóságok szolgáiként, mint ennek a rendszernek a reprezentánsai. Ha már nem hajlandóak Izraelbe távozni.

Szeretnénk tájékoztatni Rogán urat, hogy ez egy Fidesz-közeli rendezvény volt, ahol részt vett annak a náci pártnak egy képviselője is, amellyel ő a polgármesterré választása érdekében szövetséget kötött. Ezért annak semmi jelentősége nincs, hogy Gyöngyösi Márton Horthy Miklóst a 20. század legnagyobb államférfijának nevezte, mert az nem számít, mit mond egy közhülyének tartott idióta. Gyöngyösi és Rogán közül nem Gyöngyösi, hanem Rogán a veszélyesebb. Nemcsak azért, mert Rogán a kormánypárt frakcióvezetője, hanem azért, mert ő olyan pártot képvisel, amely leplezi az antiszemitizmusát. Ugyanakkor a szélsőséges nácikhoz képest hatékonyabban terjeszti az antiszemita gyűlöletet. Képes szalonképesnek látszó ideológiába csomagolni. Az olyan durva nácizmus, amilyet Gyöngyösi képvisel, taszítja a finomlelkű, úri magyar keresztény antiszemitákat, akik a redőny mögül szeretik nézni, merre terelik a zsidókat, és mikor lehet beköltözni a házukba. Az, hogy Rogán saját állítása szerint zsidó származású, és e minőségében áll egy antiszemita ideológiára épülő rendszer szolgálatában, ráadásul fedezve annak antiszemita jellegét, nem jelent  egyebet, minthogy Rogán aljas mocskos gazember. A zsidókat Auschwitzba deportált Horthy-rendszert restauráló Fideszben zsidónak lenni éppen olyan visszataszító, mint Szegedi Csanádnak lenni a Jobbikban.

Ezt jól tükrözi az a nyilatkozat, amelyet pártja nevében tett. A zsidó Rogánnak egyetlen szava nem volt a csaknem ötszázezer zsidót haláltáborokba küldő Horthyról. A szoboravatást “provokációnak” nevezte, amely arra ad alkalmat, hogy “a következő hetekben antiszemitizmust kiáltva, rossz színben tüntessék fel Magyarországot”. Magyarország természetesen az Orbán-rendszerrel azonos, a többiek megtűrtek. Magyarra fordítva: Rogán szerint ez nem antiszemita akció volt, hanem csak provokáció. Alkalmat teremt arra, hogy antiszemitának tüntessék fel Magyarországot, holott nem az. Majd azt mondja, hogy azért nem csatlakozott “a tüntetést szervező baloldali prominensekhez”, mert “nem szabad elfelejtenünk, hogy ugyanennek a baloldalnak az országgyűlési képviselői alig egy hónapja még közös parlamenti indítványt írtak alá és nyújtottak be a Jobbikkal és Gyöngyösi Mártonnal”.

A tudományos szakirodalom ezt már a goebbels-i propaganda struktúrájával azonosítaná. Az a Rogán határolódik itt el a Jobbiktól, aki a Jobbik támogatásával lett polgármester. Azokat hozza egy platformra a Jobbikkal, akik a nácik felé soha egyetlen gesztust nem tettek. Arról a Jobbikról beszél, amelynek elnöke Orbán Viktor polgári köréből ejtőernyőzött a náci párt élére. Ezt a rendezvényt nem az MSZP szervezte, amely később vissza is vonta az aláírását egy olyan indítványról, amelynek semmi köze nem volt a Jobbik náci jellegéhez. Rogán azért nem ment el tüntetni a Horthy-szobor ellen, mert nem akart kapcsolatba kerülni olyanokkal, akik egy papíron szerepeltek a Jobbikkal. Csakhogy mostantól nehéz helyzetbe került, mert Orbán Viktor többször meg is látogatta a Jobbik parlamenti frakcióját, míg antifasiszta pártok frakciójába nem látták bemenni. És akik tüntettek, azok nem az MSZP-hez csatlakoztak, a tüntetést nem is az MSZP szervezte. Az érdekes az, hogy még a tüntetés szervezői is a Fidesz házi tüntetői.

Ezt a tüntetést ugyanis láthatóan ugyanazok szervezték, akik legutóbb őt a Kossuth téren színpadra állították, és a “Respect Rogán” feliratú gusztustalan táblákkal köszöntötték. Ők azok, akik állandóan kitűzik a sárga csillagot, ha kell, ha nem, pedig a brooklyni zsidók nekem itt azt mondják, hogy ők amikor kijöttek a haláltáborból, megfogadták, soha többé nem engedik, hogy bármit kitűzzenek rájuk, vagy erre emlékeztessék őket. Semmi közük megkülönböztető jelzésekhez. A zsidók nem tartoznak össze a sárga csillaggal. A nácik és a katolikus egyház tartoznak össze vele, mert ők tűzették ki azokat a zsidókra, ez az ő szégyenük, nem a zsidóké. Rogán múltkori szónoklatának lelkes, vezényszóra tapsikáló közönsége hozta ki megint ugyanazokat az undorító táblákat, amelyeken válogatás nélkül lezsidózzák a fél magyar művész világot Alfonzótól Latabár Kálmánon át Rejtő Jenőig, köztük olyanokat is mutogatva, akik nem is voltak a vészkorszak áldozatai. Ahogyan szervezetten megjelentek, ugyanolyan szervezetten el is vonultak, mert közeledett Németh Sándor prédikációja a Hit Gyülekezetében. Ha jön a “Vidám Vasárnap”, akkor már nem számít Horthy, kit érdekelnek a bevagonírozott zsidók.

Ugyanezek a szervezők akkor is a Fideszt akarták elválasztani a Jobbiktól. Ugyanazt mondták, amit most Rogán. Azt akarták elérni, hogy a Fidesz megszabaduljon az antiszemita vádaktól. Vállalható és szalonképes legyen azok számára, akik ki akarnak egyezni az Orbán-rendszerrel. A manipiláció lényege az volt, hogy legyen egyedül a Jobbik náci párt, és az antifasizmus legyen a közös nevező a Fideszhez való közeledéshez. Ez legyen a legitim hivatkozás, amellyel az Orbán rendszer szalonképessé tehető, és a velük kiegyezni akarók számára is vállalható. A “zsidókérdést” használták volna fel arra, hogy elfogadható legyen a diktatúrával való kollaboráció. A hivatkozás az, hogy így lehet a Fideszt leválasztani a náci Jobbiktól. A kollaboráció deklarált célja az antiszemitizmus elleni küzdelem, majdhogynem a zsidók megvédése. Ez indokolná az Orbán Viktorral való összeborulást. Az egész mögött anyagi megfontolások álltak. Az Orbán-rendszer balról való konszolidálásához akarták felhasználni a holokausztot és a zsidóság ügyét. Miközben egzisztenciális érdekek állnak a háttérben. Kevés aljasabb tervet láttam életemben.

Meg is bukott azon, hogy a Fidesz nem követte ezt a forgatókönyvet. Nem volt hajlandó beállni a Jobbik-ellenes antifasiszta koalícióba. A Fidesz ragaszkodott antiszemita jellegéhez. Orbán nem engedte, hogy majd a kollaboránsok húzzák meg neki a határt. Megelégedtek azzal, hogy Mesterházyval és Bajnaival tisztára mossák a Fideszt a külvilág előtt, és ott folytattak mindent, ahol a Nyirő-temetésen abbahagyták. A szervezők akkor azt hazudták maguknak is, egymásnak is, a külvilágnak is, hogy ezzel rákényszerítik a Fideszt arra, hogy megváltozzon. Hazugság volt ez az első pillanattól kezdve. Ha kell, sorban leírom a benne résztvevők mindegyikének anyagi érdekeit. Rogánt Feldmájer Péter és Németh Sándor közös alapítványa, valamint a zsidók és a Hit Gyülekezete összeboronálásánál bábáskodó Ungvári Tamás állították az antifasizmus hamis színpadára. Hazugság volt, a maga módján ugyanolyan szellemiségű propaganda, mint amilyen Rogán mostani szövege.

A téren láthatóan megint az a kivezényelt társaság alkotta a tiltakozók többségét, akikről Mihancsik Zsófia annak idején megírta a véleményét (Mihancsik Zsófia: Ilyen jutott 2012. december 3.). A Hit Gyülekezete mozgósított, hozzájuk lehetett csatlakozni. Ez a társaság mindig a Jobbik ellen tüntet. Orbán ellen még soha nem tüntettek, csak mellette. A koncepció azóta sem változott: az antiszemitizmust leszűkíteni a Jobbikra, a Fideszt kimosni a náci ideológiával való rokonság vádja alól, hogy minden lelkifurdalás nélkül lehessen az Orbán-rendszer hivatalos ellenzékeként, annak kiszolgálójaként érvényesülni és megélni. Ezek keveredtek a téren megint azokkal, akik őszintén a Horthy-rendszer ellen mentek tüntetni.  A Hit Gyülekezete ugyanolyan bevett államegyház lett, mint a református egyház. Nyíltan hirdetett keresztény filoszemitizmusa összeegyeztethetetlen annak az államnak az antiszemitizmusával, amellyel összefonódott. Ha becsületesek lennének, ha valóban őszintén gondolnák a filoszemitizmust, és ha a zsidókat még a pénznél is jobban szeretnék, akkor az antiszemita állammal való összefonódásukat fel kellene mondaniuk. Ennek híján kénytelenek letagadni az orbáni állam antiszemita jellegét, és harsányan tüntetni a Jobbik ellen, míg nagyokat hallgatnak a Fidesszel szemben.

Horthy háborús bűnös volt, akit ki kellett volna végezni. Sztálin közbenjárására nem került a vádlottak padjára azok közé, akik között lett volna a helye. Egymillió ember haláláért felelős. Mindenben kiszolgálta a nácikat. Azzal, hogy a német megszálláskor nem mondott le, fedezéket nyújtott a végső megoldás zavartalan végrehajtásához. Az ő engedélyével állították a magyar közigazgatást a népirtás szolgálatába. Azzal, hogy a helyén maradt, azt a látszatot keltette, hogy minden törvényes. A zsidók számára azt az illúziót keltette, hogy megvédi őket, mint Orbán Viktor. Semmi mást nem tett, minthogy ernyőt tartott a zsidóság haláltáborba hurcolása fölé. Érdemének a jellemtelenségét tekintik, hogy amikor már látta, hogy a németek veszítenek, megpróbálta addigi szövetségeseit is hátba szúrni. Nem a meggyőződése, hanem a gyávasága vezette, de még ennek végrehajtása során is tehetségtelennek bizonyult.

Horthyval kapcsolatosan mindig azt a látszatot keltik az antiszemiták, hogy Horthynak nem volt más választása. Ez hazugság. Igenis lett volna más lehetőség. Lehetett volna demokrata módjára viselkedni. Lehetett volna a nácikkal szembeszállni. Lehetett volna emelt fővel becsületes emberként meghalni. De Horthy soha nem volt se becsületes, se demokrata. Akik a rendszerét utánozzák, azok sem azok. Magyar felsőbbrendűségre épülő tekintélyuralmi rendszert vezetett, ahol semmibe vették a polgári jogokat, az emberi méltóságot. Nemzetinek nevezte magát a rendszer, de csak egy szűk réteg érdekeit szolgálta ki, milliók jogait tiporta sárba, kényszerítette őket nyomorba vagy kivándorlásra. A Horthy-rendszerben volt csak igazán szolga a magyar saját hazájában. A zsidóknak tulajdonított liberális demokrácia a felemelkedés lehetőségét jelentette volna. Horthy az igazi politikai ellenfeleit üldözte, sokakat közülük megölt. Álellenzéket tartott magának, amellyel paktumot kötött. Cicáztak a csendőrtollak, kuncogott a krajcár a munkások zsebében. Kevély, gőgös, basáskodó papok, a népet ütlegelő csendőrök világa volt ez, amely előjogokat hirdetett és az ország lakosságát kisemmizte.

Horthy a zsidókat egyszerűen eladta a náciknak. Még akkor sem volt hajlandó lemondani, amikor ezzel százezrek életét menthette volna meg. Ha Magyarország nem szolgálja ki a németeket, akkor nem tudták volna a népirtást ezekben a méretekben végrehajtani. De Horthy nem tudta elképzelni magát a hatalmon kívül. A nácik kiszolgálása árán is meg akarta őrizni a kormányzói székét. Maga hajtotta végre azt, aminek a veszélyre hivatkozva hatalomban maradt. Magát azonosította a nemzettel. Hiú, beképzelt, önző és lelkében beteg ember volt, tehetségtelen politikus, jellemtelen ember, százezrek szívtelen gyilkosa. Ha a nácik kegyéből nem szerzi vissza az elcsatolt területeket, akkor a trianoni határokon túl élő magyar zsidók tömegei megúszták volna a holokausztot. De Horthy kegyetlen csendőrei összeszedték őket. Vadásztak rájuk és kegyetlenkedtek velük. Pedig azok a zsidók nem bántották a magyarokat, nem ártottak nekik. A nácik pedig a magyaroknak is ugyanazt a sorsot szánták volna. Ennek ellenére a “nagy magyarok” soha nem bánták meg, amit a zsidókkal tettek, hanem ma is ugyanazokat a náci hazugságokat mondják, mint hetven évvel ezelőtt. Ennyire önsorsrontó, vak nép még nem élt a világon.

A Horthy-rendszer maga is fasiszta rendszer volt. Az állam ideológiája a “keresztény” antiszemitizmus volt. Nem véletlenül fogott össze a nácikkal. Nincs egyetlen elfogadható indok sem arra, hogy valaki nácikkal szövetségre lépjen. Az elvesztett területek visszaszerzésének módja nem az lett volna, hogy azt a nacionalista politikát folytatják, ami Trianonhoz vezetett, hanem ellenkezőleg. Tisztességes és emberséges politika eredménye lehetett volna az, hogy a nemzetek Magyarországra rábíznak egy nemzetiségekkel teli birodalmat, és a nemzetiségek sem ódzkodtak volna ettől. De ilyen politikai megfontolások fel sem merültek a Horthy-rendszer ideológiájából következően. Magyarország belefulladt saját nacionalista gőgjébe, mindenkit lekezelő és elnyomó felsőbbrendűségi tudatába. Hamis önismerete, hazug történelemszemlélete, az önkritika hiánya okozta a vesztét. Alkalmatlannak bizonyult arra, hogy népek otthona legyen, és egyre inkább alkalmatlannak látszik arra is, hogy saját népe otthona legyen.

Elfogadhatatlan, hogy a 21. századi Európában jogfosztottan, megalázva és megbélyegezve kelljen élnie bárkinek azért, mert hamis történelemtudattól vezérelve egyesek feltámasztják a második világháború szörnyűségeihez vezető “keresztény-nemzeti” antiszemita ideológiát. Ez a nácizmus szellemi előzménye, és ezzel azonosítják a nemzet identitását. Elfogadhatatlan, hogy a demokratikus Európa közepén nyilvántartsák emberek származását, vallását, ennek alapján határozzák meg a lehetőségeit. Ennek alapján a nemzet ellenségének nevezzék azokat, akik elutasítják a horthyzmust, akik követelik demokratikus jogaikat, és ellenállnak annak, hogy egy ember korlátlan hatalmat építsen ki ennek a gyilkos ideológiának a nevében. Az Orbán-rendszer a Horthy-rendszer ideológiáját követi. Ezt tartják ők történelmileg jogfolytonosan magyarnak. Ez a magyar identitás azonban csak egy politikai irányzat identitása, amely ezt a nemzetet a teljes pusztulással fenyegeti.

Útjában nem áll semmi, mert a hivatalos ellenzék a diktatúra zsebében van. Amikor a Fidesz holdudvara Horthy-szobrot avat, akkor is a Jobbik ellen tüntet. Ennek a rendszernek a külpolitikája is életveszélyes. Tagadja a liberális demokrácia értékeit, szembefordult a demokratikus Nyugattal. A környező országokkal szemben agresszív. A hivatalos ellenzék támogatja azt a horthysta revizionista politikát is, amely előbb autonómiát, majd függetlenséget követel először Erdélynek, aztán a Felvidéknek és a Vajdaságnak is, utána pedig Magyarországhoz való csatolását tűzi ki célul. Az az autonómia, amit Orbánék követelnek, nem azonos azzal az autonómiával, amelyben az unió nyugati államaiban levő kisebbségek élnek. Ez egy háromlépcsős visszacsatolási kísérlet. Puskaporos hordó.

Horthy szelleme itt van, felállították az első szobrot, amelyet majd követ a többi. A pisztoly megjelent a színpadon. A ravaszon annak az ujja van, akit még az ellentüntetők is fedeznek.

Ez a színdarab sem lesz kivétel. Valamikor el fog sülni ez a pisztoly is.

A Führer az Orbán-rendszer példaképével

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (39 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +70 ( 76 szavazatból)
Bartus László: Pisztoly a színpadon, 4.9 out of 5 based on 39 ratings

  • Hozzászólások(57)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

57 Reader’s Comments

  1. a magyar, mint olyan, önmagával képtelen bármit is kezdeni
    egy csőcselék csürhe
    lassan hadat lehetne üzenni az USA-nak is
    osztrák életszívonalon akarnak élni, közben pedig támadnak mindent és mindenkit
    beteg, pszichopata nép, felszámolják önmagukat
    elég ha az ember egy kicsit bkv-val utazik Budapesten
    jó ég milyen arcok vannak a metrón is
    ha egy kicsit jobban vagy felöltözve és jól szituált vagy, már méregetnek, agresszíven bámulnak
    ilyenkor azt gondolja az ember, most lezsidózzák vagy, lenácizzák, vagy lekomcsizzák a következő pillanatban
    2014-re elérjük az 1944-es színtet
    ez remek, ez a vágyálmok netovábbja
    olyan bukás lesz, Európa ilyet még nem látott
    intő példa lesz mindenkinek
    a magyar nem tanul semmiből sem
    ugyanaz lesz a vége, mint 1945-ben volt
    sok masírozós “békét” hirdető darutollas vadbarom
    erdéj a fideSS hobbitelke, amolyan hétvégi kemping
    néha leficcennek, tüzet gyújtanak, bújtogatnak, aztután a tüzet ott is hagyják, lesz ami lesz alapon, hátha lángba borul minden
    a jobbikot orbánék hozták létre és most rájuk borul a saját sza****rjuk
    orbán sztálingrádot csinált az egész országból
    trágya nép a magyar
    tiszta szívből sajnálom, hogy ide születtem
    és nem valami értelmesebb országba, Svédországba, Ausztráliába….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (60 szavazatból)
  2. Tisztelt Bartus úr, ,kiváló írás mint mindig,

    Ez is:

    http://www.pupublogja.hu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  3. A link pontosan:
    http://www.pupublogja.hu/2013/11/nagy-magyar-sotetseg.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  4. Annyira igaz minden sora Bartus Lászlónak!
    Ez a Hegedűs nevű rohadék igazán az ami engem nagyon zavar az egészben.
    Igen, Orbán és bűnbandája az minden meggyőződés nélkül teszi amit tesz, hogy ezt a szerencsétlen országot teljességgel kifossza, miközben burkoltan zsidózik.
    De ez a Hegedűs nevű un. lelkész, ez egy igazi, rohadt szemétláda!
    Ez hogy meri a keresztény szót magára venni? Már évek óta ontja, okádja magából a zsidógyűlölelet, ebben a korban, amikor már maga a katolikus egyház is, számtalan zsidó ember gyilkosa, bevallotta hogy a két évezredes zsidóüldözés nagy bűn volt. Mit képzel ez? Ez képviseli a Jézus által hírdetett szeretetet? Én magam nem vagyok református, de ha az lennék, tiszta erőből üvölteném hogy ez a mocsok szemétláda engem nem képvisel! Hol vannak a nagy hívők? Csak nem a Horthy szobor körül álltak? A két rohadék csendőr az keresztény? Akiknek az elődei feltoloncolták a terhes anyákat is a marhavagonokba? Az volt a magyar kereszténység? Ugyan már kérem szépen. Az egésztől csak okádni lehet. Fujj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (47 szavazatból)
  5. És ha ezt mínuszolod, igen, rád gondolok, akkor rohadj meg, és remélem nem átvitt értelemben! Mert ez valami iszonyatos, nem is fogjátok fel, ti magyar, magukat nácinak képzelő, de igazából csak óriási lúzerek, akik itt nem tudtok kommentálni mert le lesztek szedve, szóval nem is tudjátok elképzelni hogy ez milyen ciki a világban, hogy egy Horthy-t beraknak egy magyar református templomba. Erre nincs szó, ez egy világszégyen.
    Ráadásul kedvencetek még a saját vallását sem ismeri, hiszen köztudott hogy református templomban nem lehetnek szobrok! Nemhogy egy háborús bűnösé, még egy szent életű keresztényé sem. Tehát ő már ezzel egy nagy vétséget követett el a saját vallásával szemben.
    De akár hiszitek, akár nem, van túlvilág, és most jön a rossz hír, legalábbis számotokra: az Örökkévaló a mai napig szereti a zsidó népet, a kapcsolatát nem szakította meg vele. Bár veri is őket néha alaposan, de alapjában véve vigyáz rájuk nagyon. És az ilyen típus aki üldözi őket, ez nem sok jóra számíthat odaát. Ebben biztosak lehettek. De ha megtértek és igaz keresztények lesztek akikben igazából a szeretet munkál, akkor akár az utólsó pillanatban megbocsájt nektek. És akkor én is megbocsájtok. De ha nem, akkor kész, jön a pokol, ebben biztosak lehettek, és az egy nagyon kellemetlen hely, kicsit meleg van ott meg hasonlók.
    Legyen egy szép hetetek, térjetek meg az Úrhoz, adjatok pár forintot egy hajléktalannak, és akkor még egyszer akár jóba is lehetünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  6. ” akkor még egyszer akár jóba is lehetünk.”
    Én nem vagyok ilyen megbocsájtó! Vannak olyan bűnök amire nincs bocsánat. Ilyen Magyarország szerepe a Shoában. Miután a mai napig képes lenne ennek az országnak a lakossága végignézni saját honfitársai elhurcolását és meggyilkolását, nincs miért megbocsájtani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  7. Szomorú dolog, nincs magyar értelmi fejlődés az idő múlásával ezen a földkerekségen. Odáig sem jutottunk el, hogy a lényeg az lenne, hogy az ember ember legyen. Ehelyett az a lényeg, ki milyen származású, nemzetiségű. A dolog pikantériája az, hogy éppen a zsidó nép az egyik legszorgalmasabb nép a földkerekségen.
    Nálunk nem földkerekség, hanem földlaposság uralkodik.
    Eme rendezvény így számomra nem más, mint a földkerekség legnagyobb állatparádéja.
    The Greatest Wildlife Show on Earth.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  8. Horváth Béláné

    Ma, Magyarországon – 2013.11.03-án:

    Horthy szobrok, emléktáblák és névadó helyek:

    1. Budapest: V. kerület – mellszobor – Szabadság tér, Hazatérés temploma avatása: 2007.;
    2. XVI. kerület – emléktábla – Veres Péter út (2009 óta),
    3. XVII. kerület – emléktábla – Szabadság sgrt (2008 óta),
    4. Kenderes – 1993 óta (Jász-Nagykun-Szolnok megye) Horthy kastélya, szoborral, múzeummal, működő középiskolával, “természetesen” az egész városban a holokausztról egy árva szó sincs… Horthy és családja kriptája Tengerészeti (Horthy) Múzeum irredenta Trianon szobával Katolikus templom Horthy családtagjairól mintázott freskókkal,
    5. Páty (Pest megye) utca elnevezés az egykori kormányzóról Horthy-köz (2001),
    6. Szeged, Horthy csónakház és az odavezető Horthy sétány (csak a sétány 2009-es, a csónakház régebbi, szocialista alpolgármesteri asszisztálással felavatva),
    7. Szeged, Horthy-dombormű (2011) (a korabeli lett visszahelyezve!!),
    8. Csókakő (Fejér megye) Horthy-mellszobor (2012),
    9. Kereki (Somogy megye) Horthy fa szobor a Horthy téren (ahol a szobor van, az a kis turista tisztás Horthy tér egyben – 2012),
    10. Harc község (Tolna megye) Horthy-tábla (2012),
    11. Debrecen Horthy emléktábla (2012) – Református Kollégium – a korabeli lett visszahelyezve, gárdisták és a református püspök avatta!,
    12. Gyömrő (Pest megye) Horthy tér majd park (2012),
    13. Kunhegyes (Jász-Nagykun-Szolnok megye) Horthy utca (2013),
    14. Budapest 2013 november 3 -án, 10 órakor a JOBBIK Horthy Miklós szobrot avasson Budapest szívében, a Szabadság téren.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  9. 2013 november 3. SZÉGYEN NAPJA.. Ez a mai horthy újraavatás szégyen egész Magyarországra. Szégyelje magát Magyarország min.elnöke, és tsai. szégyeljék magukat a történelmi egyházak élükön a református egyházzal, szégyeljék magukat mindazok akik ma a szószéken emelvényen, gyülekezetekben a szeretetről, békességről, JÉZUSRÓL beszéltek, és nem mondták hogy ezt nem szabad ez szégyen.Szégyeljék magukat mindazok akiknek módjukban lett volna valamit is tenni, de nem tettek.És szégyellem magamat énis, hogy nincs semmi szeretet bennem irányukban.., Pedig Jézus azt mondta ” Szeresd még az ellenségedet is “” És mindazok akik ma a templomban hallgatták ezt a gyászszertartást, és nem üvöltöttek bele hogy NE TOVÁBB azok a szememben csak embernek látszó lények voltak. Olyan mélységes undor fog el ezzel az országgal szemben, hogy arra nincs szó. ISTENEM kérlek adj az embereknek bölcsességet, hogy felismerjék a gonosz munkáját. ÁMEN.”"”" Ha a nyomorúság idején gyenge , vagy kevés az erőd…Mentsd meg azokat, akiket halálra visznek, és ne fordulj el azoktol akiket vesztőhelyre hurcolnak…. Ha azt mondanád,,hogy erről nem tudunk..az aki a szíveket vizsgálja beléd lát. És aki a lelkedet őrzi ismer.. Ő megfizet az embernek a cselekedetei szerint “”"”Példabeszédek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  10. Elnézést ismét , hogy egy tegnapi hsz.-omat ismét felteszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. A fidesz és a jobbik a kdnp az 5.ker .önkormányzat (és a többi szimpatizáns sajnos hosszú a lista) együtt koszorúzott egy közös ünnepségen 2013 okt.22-én Budapesten a Bem téren. Nem volt ott senki az állítólagos ellenzékből. Se úgy mint koszorúzok, se úgy mint tiltakozók a kirekesztés ellen a megkülönböztetés ellen, a jobbik ellen.Együtt ünnepeltek hosszan sorolva a funkciókat az éppen aktuális koszorúzónak. …más. A református egyház számomra már régen bebizonyította a vad politizálásával, az emberek manipulálásával hogy hol áll. Olvastam Bölcskei G. pénzügyi tranzakcióit. Ő ebbe a tegnapi ördögiszínjátékba hogy egyezhetett bele?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  12. “Magyar feslőbbrendűségre épülő”
    Ez valószínűleg elírás, de nagyon találó: Magyar feslőbbrendűség

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  13. “Nincs egyetlen elfogadható indok sem arra, hogy valaki nácikkal szövetségre lépjen. Az elvesztett területek visszaszerzésének módja nem az lett volna, hogy azt a nacionalista politikát folytatják, ami Trianonhoz vezetett.” A nagyszerű elemzés egyik telitalálatát fontos ténnyel ajánlatos kiegészíteni.
    Eddig még egyetlen olyan honfitárssal sem találkoztam, aki hallott, tanult volna arról, hogy amikor Horthy moszkvai nagykövete átadta a hadüzenetet, a szovjet fél nem akarta átvenni azt. Nincs okunk háborúzni egymással, Hitler veszíteni fog, maradjanak ki ebből. Viszonzásképpen a béketárgyalásokon támogatjuk Trianon igazságosabb rendezését,- mondták. A követ értesítette Budapestet az ajánlatról, ahonnan gyors, elutasító válasz érkezett. A következményeket ismerjük.
    Normális országban csak ez a lépés elég lett volna a számonkérésre.
    Orbán kormányzóéban nemzeti hős.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  14. Számomra teljesen lényegtelen a tegnapi eseménnyel kapcsolatban, hogy az meddig jobbik és honnan fidesz. Nem érdekel, hogy kik tették ki a sárga csillagokat, kik vitték a táblákat. Egy nagy tanulság van: nem működik a nemzet immunrendszere.
    Normális országban egy fasiszta gazember szobrának a felavatását megakadályozzák. Ez ott természetes, ujjgyakorlat. Egyszerűen nem történhet meg.
    Nálunk ez simán lezajlott, a főváros közepén. Abban az országban ahol szinte minden családban van áldozata Horthy tébolyának. Elképesztő. Százezreknek kellett volna az utcára vonulniuk, spontán. Innentől kezdve én azt mondom, hogy nem a fidesz jelenti Magyarországon a legnagyobb veszélyt, hanem maga a nemzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  15. Nincs min csodálkozni!
    Magyarországon egy akarat érvényesül.
    Orbán Viktoré.
    Aki egy tanulatlan bunkó,és aki a múltat a saját hatalma megszilárdításáért újra felélesztő elmebajos ember.
    Körülötte a slepp, akik ezt kihasználva a saját gyarapodásukért képesek elárulni az országot, és visszatúrni oda, ahol a Horthy rendszer őrjöngései abbamaradtak.
    És ezek az őrjöngések meg fognak ismétlődni!!!
    23.-án ez a beteg ember háborút hirdetett a vele egyet nem értőkkel, és a hívei ezt megtapsolták, mint akaratukkal egyező elképzelést.
    Ne legyenek kétségeink.
    Meg fogják tenni, mert nincs az országban olyan erő, aki ezt megakadályozhatná.
    NINCS!!!!
    Amikor az ellenzék a fenti dolgok ellenére egyezkedik, meg köpködi egymást, akkor nem számíthatunk semmi jóra!
    Azt kell gondolnom, hogy ugyan olyan elme bajosak, mint a fidesz, akik nem tanultak a történelemből sőt,vissza akarják hozni azt az időt,amikor sok 100 ezer honfitársunk kiirtásához asszisztált a hatalom.
    Az ellenzéknek elsőbb a pártok közötti villongás, mint a saját hazájuk jövője.
    Már nem lehet mással magyarázni ezt a passzivitást,ami a kormánnyal szemben megnyilvánul.
    Egymással vannak elfoglalva, közben minden területen köszön vissza a Horthy kultusz, és kormányzás tevékenysége
    Nincs egy MAGYAR ember, aki kiállna a hazájáért, a köztársaságért. Van aki mondja, de nem teszi, és van aki nem is mondja, mert az esetleges parlamenti hely megszerzése mindennél előbbre való neki, és párt társainak.
    Politikusok!
    Nyissátok már ki a szemeteket,és akkor rájöttök hogy a parlamenti helyek sokadlagos kérdéssé degradálódtak a mai politikai helyzethez képest!
    Lássátok meg, mit műveltek, Orbánnal karöltve ezzel az országgal.
    Tudjatok róla, hogy felmentést nem fogtok kapni a néptől, akivel szemben ezt elkövettétek.
    Hagytátok tobzódni a jobbik nevű pártot!
    Hagytátok meglopni a népet!
    Hagytátok hogy honfitársaitok 100 ezer számra ellátás nélkül maradjanak!
    Hagytátok az egyház aklába lökni a jövő nemzedéket!
    Hagytátok megalázni a rokkantakat… És sorolhatnám…
    Minek vagytok?
    Árvalányhajas dísznek az Orbán kalapján?
    Hiszen minden nappal csak segítitek egy elmebajos,és sleppje tobzódását!
    .
    És ezeket nevezzük mi politikusoknak? Nem, ezek csak a nyakunkon élősködő, pozícióhajhászó percemberek, akiknek nem adatott meg a kicsinyességük végett, hogy államférfiak lehessenek!
    Magyarország! Szégyenkezz, van miért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  16. Nagyszerű helyzetértékelés már megint!
    Bartus László és az AN a pislákoló halvány fénysugár a magyar nyelvű média bornírt, korrupt sötét mocsarában. (A másik a Galamus, többről nem tudok.)
    De hát mivégre?
    Ez a nép menthetetlen. 2014-ben újra fogják választani ezt a kútmérgező fékevesztett elmebeteget, ezt a csókkirályt. Tobzódva, habzó szájjal üvöltve rohannak a vezérük után a saját pusztulásukba.
    Nem magam miatt aggódom, nekem már mindegy. A gyerekeimért és unokáimért megszakad a szívem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  17. Rogán elég világosan megüzente, hogy a szoborral alapvetően semmi baja.
    Ahogy a másik szálon is idéztem egy linket, egyértelműen az a baja, hogy mit fognak szólni a szomszédok. Nem az a baj, hogy mit szól a Fidesz. A Fidesz Horthy rendszerének restaurálásán dolgozik, amióta Antall kiadta erre az ukázt.

    “Rogán nyilatkozata azonban provokáció mindenkinek a jobboldalon. Minden olyan jobboldalinak, aki valóban keresztény, és mindenkinek, aki valóban demokrata. Horthy a Duna partján tetemre hívta Budapestet. Rogán Antal tetemre hívta az egész európai jobboldalt. ”
    http://endresy.blogspot.com/2013/11/fideszfele-fekete-flastrom-fekelyre.html
    Ha Európa hallgat, és az európai jobboldal is hallgat, akkor Rogán és Orbán Fidesze mennybe meneszti magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  18. Szirmai
    Én ugyan ezt gondolom!
    Mert bármikor, bármilyen rendezvény volt, soha nem mentek ki elegen sem magukért, sem másokért az emberek!
    A mai napig csodálattal tölt el, a 2012. januári Operaház előtti tüntetés, mely alagúton át menekülő, osonó fantomokat csinált az öntömjénezőkből, a bukott Plagipálból, Pintérből a később sms-t küldőből és a fülforradalmár vekkeresből!
    -
    A legelső próbatétel a manyup 3 millió embertől történő kizsarolása volt, mely ellen csak 100 ezer ember mert tenni!
    Azóta megy minden, mint kés a vajban!
    Ha Európa országaiban figyeljük a megmozdulásokat nem igazán az hallik ki, hogy az ellenzék szervezi a tüntetéseket, hanem az emberek mennek és tüntetnek magukért, egymásért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  19. Rogán mondhat amit akar a szokásos kettős értelmű beszédével, mindennél beszédesebb a Kossuth tér visszaállítása a Horthy korszaki térre, akár átnevezik akár nem.
    .

    A fasiszta ideológia egy eszköz a kormány kezében a nagy MO ideológiáján keresztül a saját hatalmának nagyon hosszú időre történő. bebetonozásához.
    .
    Ennek a célnak az eléréséért bármilyen árat képes megfizetni, főleg ha a számlát az UNIO állja. És akármilyen hihetetlen, eddig úgy néz ki, hogy állja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  20. A magyar soha sem volt okos, magyarul, soha sem az eszéről volt híres.
    A magyar társadalomból hiányzik pár alapvető dolog: Erkölcs, Műveltség, kulturáltság, szolidaritás.

    Minden más probléma ebből fakad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  21. A link helyesen:
    Der Standard.

    http://derstandard.at/1381370735836/Horthy-Denkmal-unter-Protesten-in-Budapest-enthuellt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Bumburi, öt millió +

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. “Valamikor el fog sülni ez a puska is.” Így fejezi be cikkét BL.
    Mikor veszi észre már a tisztelt baloldal, hogy helyzet van?
    A CÖF-ös nagygyűlésen már puskák tucatjai adtak hátteret a fél ország megfélemlítéséhez.

    Mi történik ebben az országban szeptember óta?

    Ez nem választási készülődés. Ez több annál. Úgy tűnik egy végső leszámolás előkészítése. Miként az “ünnepi” beszéd is tartalmazza..

    Mert miként kell értelmezni azt ha Molnár Gyula ügyében például a bíró önhatalmúlag túlterjeszkedik a vádindítványon és más, szigorúbb döntést hoz annál. ( Mellesleg kíváncsi lennék mit csinálna az MSZP ha pl. Mesterházy-t vádolnák be. Kiadna , mint most egy közleményt, hogy veled vagyunk Atti?)
    Vagy Biszku perbe fogása évtizedekkel az események után? Korhatártalan Alkotmánybírák? Horthy szobor? Új náci párt? Büntető eljárások tömegei. A bajai video. A hungarocell szobor ügyében garázdasági eljárás elindítása. stb.
    Puskaerdő a színpadon is a valóságosan és képletesen.
    Ébresztő MSZP !
    Vagy valljátok be feladtátok de ne hülyítsétek a tagságotokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  24. Ezt már nagyjából leírtam, de megismétlem. Ha orbánnak nem tetszene ez a szoborállítás, a következő egymondatos üzenettel megakadályozhatta volna: “Tisztelt Bölcskey Úr! Amennyiben szobrot állítanak egyházuk valamelyik épületében Horthy Miklósnak, úgy kormányom ezt barátságtalan lépésnek fogja tekinteni, és levonja a megfelelő konzekvenciákat.” Ennyi lett volna. Bölcskey tud számolni, és szereti a pénzt. De nem mondta, mert hát tetszik neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  25. Itt a hozzászólásokban sok-sok igaz – bár többnyire az országunk és népünk sorsa iránti felelősséggel telített, nagyon-nagyon fájdalmas – megállapítás hangzott el idáig.
    .
    De, a legigazabbnak (és egyben a legszörnyűségesebbnek a következőt tartom:
    .
    “… a mai napig képes lenne ennek az országnak a lakossága végignézni saját honfitársai elhurcolását és meggyilkolását,…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  26. KIEGÉSZÍTEM az előzőt, az idézőjeles rész szerzője:
    Avi 2013. november 4. hétfő 06:15

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. A Magyar Református Egyház vezetői ugyanúgy viselkednek, mint Hitler idejében a nemzeti keresztények, akik ellen jött létre a Barmeni Teológiai Nyilatkozat. Erről egy kitűnő könyv született, (Kálvin kiadónál – Budapest) – amelynek előszavát a mostanában neonáciként viselkedő Bölcskey püspök írta meg. Ez a neonáci egyház természetesen hatalmas összegeket kapott, ma nem 30 ezüstpénzt adnak – mint Megváltónk elárulásáért, – hanem 20 milliárd forintot. Fejlődik a világ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  28. Széchenyi írta annak idején:
    “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép ezeket a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De, ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba.”
    .
    Kedves István! Ahogy egyre gondterheltebben nézed felülről, hogy mi történik idelenn szeretett hazádban, biztos, hogy igen furcsán csóválod a fejed. És azt gondolod, hogy hiába beszéltem én ezeknek? – Bizony István hiába, mert két dologban tévedtél: Ez a nép, nem bölcs és nem becsületes nép. Talán soha nem is volt az.
    .
    Na már, ha ez a nép ilyen, mert sajnos ilyen, ezeket a silány fickókat nem igen fogja minél hamarabb a pokol fenekére küldeni. Talán soha nem is fogja küldeni.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  29. Lassan visszajön az 1944-es történelmi Magyarország. A fideSS irányításával. A jobbik a csuti kreálmánya. Én egyszer már átéltem egy kísérletet 1944 visszaállítására. 56-ban nyilas pártszolgálatos egyenruhában nácik parádéztak a budapesti utcán. Készültek a magántulajdonon alapuló kultúrnacionalista Magyarország visszaállítására. Szerencsére nem sikerült nekik. A magyarok többsége akkor még egy “jobb szocializmust?????” szeretett volna. A kommunista Nagy Imre vezetésével. Jött helyette Kádár. Ma őtvenhét éve. Ő is lovon vonult be, mint Horthy. Sepilovon! És lett egy jobb???? szocializmus. Képzeljétek, tegnap mit hallottam egy kultúrnacionális történésztől a királyi rádióban: “Kádár üldözte a kulákokat!!!!!” Becs szóra, ennek a Nemzetnek elment az esze. Kollektívan. Vagy inkább sohse volt. A magyarok élő Istene feltehetően nem Kossuth, hanem a Horthy reinkarnációja. Túlszárnyalta nagy elődjét. Az produkált egy országot hárommillió koldussal. A csuti megemelte a tétet. Igért egymillió új munkahelyet, oszt produkált helyette egymillió új koldust. Most négymillióan vegetálnak csutilandban. Cél teljesítve! Ez egy magántulajdonon alapuló (kapitalista) kultúrnacionalista Magyarország. In nomine Dei!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  30. gret49 2013. november 4. hétfő 09:53
    .
    Mindhárom megállapításának igazsága tudatomba és érzelmembe hatolt.
    Valóban én is csak ezt a két médiát tartom fénysugárnak, s talán az imitt-amott olykor-olykor egy-egy finoman (félelemmel) fogalmazott írás kivételével.
    És így van: ez a buta, fanatizált (azért fanatizált, mert buta), ha nem kapja össze magát, a pusztulásba sodródik.
    A harmadik,hogy nincs mit hozzátenni: “…Nem magam miatt aggódom, nekem már mindegy. A gyerekeimért és unokáimért megszakad a szívem.”.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  31. Első gondolatom Erdély autonóm törekvései kapcsán az volt, ami Bartus úrnak. Ez a visszacsatolás első lépése. Mégis, mit gondolnak ezek? Európa meg fogja tűrni a puskaporos hordót Európa közepén? Nem volt elég Trianon, a Párizsi Békedekrétum? Meg kell kérdeznem: ezek valóban vissza akarnak menni Ordoszba? Mert könnyen lehet, hogy addig lesznek a végén kergetve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  32. Magyaországon a deokráciát már csak kiegyenesített kaszákkal lehet helyreállítani

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  33. Sajnos én már feladom. Ha mi valamennyien megszakadunk, akkor is az árvalányhajas, darutollas-csendőrös, ájtatos hazugság kell nekik, és rólunk azt hiszik, mind megbolondultunk, hogy nem tapsolunk felállva.
    Nem hiszem, hogy bárkit meg lehet menteni akarata ellenére, akár embert, akár egy egész népet.
    Ez a “beszélgetés – így egymás között” arra jó, hogy legalább mi ne gondoljuk, hogy mi vagyunk hülyék, mi tévedünk, mi megyünk szembe a forgalommal.
    A kiegyenesített kaszák fennforgása esetén maradok. Ha 2014-ben újraválasztják OV-t – útra kelek egy normális országba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  34. Nincs már annyi kasza ebben az országban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. MOL koktél azért még akad…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Ejh Trebits !
    .
    És a nobel-díjasok ?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. A Nobel-díjasok zsidók voltak. Csak miután megkapták a Nobel-díjat és meghaltak, számolják őket ezek a magyarok közé.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  38. Feltehetően annak szimpatikus, hogy Horthy szobrokat avatnak, tereket ,utcákat, neveznek el a volt kormányzóról, nyilván nem volt negatív élményben részük mert hozzátartozóikat sem haláltáborokban, sem pedig a Don kanyarban nem küldték fegyvertelenül, ruhátlanul, harcolni ahonnan soha nem kerültek haza. Ennek a NÁCI párt eszmei terjedésének már tegnap útját kellet volna állni mert már holnap késő lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. Haj, Istenem! Mikor nyílik már egy olyan elmegyógyintézet, ahol egy egész népet lehet meggyógyítani? Diagnózis már van, kiváló ez a cikk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. még nem jelent meg a puska,
    majd amikor az Egyesített Európai Seregek bevonulnak pestre és alfelcsútra, akkor esetleg
    10 zsidó embernek együtt több esze van, mint 10 millió magyarnak
    lásd Nobel díjasok
    de
    írhatnánk, akár németet, franciát., amerikait
    általánosságban, az átlag emberekre, az utca emberére értve
    itt a lényeg a sötétség
    a magyar a gyűlölet népe
    még saját magát se szereti
    tragédia lesz a vége
    ez az egész állapot már most az

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  41. Olvastátok már lézerlázárjani nyilatkozatát, mely szerint neki nincs elég tudása ahhoz, hogy megítélje ezt a korszkot, mert voltak benne vállalható és vállalhatatlan dolgok is, nos jankó, te sűlt paraszt:
    1) Ha az aki az egyik gyerekedet elgázosítja, de a másiknak ad 100 millió dollárt, annak te sűlt paraszt állítanál szobrot?
    2) Hitler ideje alatt a német gazdaság is szárnyalt, és milyen áron is???
    3) Az vállalható ember, aki mondjuk megerőszakol akár csak egy kislányt is, de ezreknek ingyen biztosítja az egyetemi tanulmányait is?
    te barom állat söpredék, csak ezen a három kérdésen gondolkozz, hogy legalább annyi tudásod legyen erről a korszakról erről a fasisztáról, mint egy 5 évesnek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  42. Ugyanolyan antiszemita ov, mint a szobor modellje volt. Ezért nem állította le a szoboravatást. Csak jeleznie kellett volna a ref. egyháznak, hogy ne csinálják, vagy ha netán zúgolódtak volna (“szekuralizáltak vagyunk” – ami hazugság), akkor meg kellett volna tiltania ezt a szobor újraavatást. Nem tette. Tehát egyetértett vele.
    Szabó püspök most fegyelmit emleget a lelkész ellen. Nem lesz belőle semmi, ahogy korábban a palástvesztését se merték kimondani.
    Akkor kellett volna kivágni ezt a lelkészt az egyházból, amikor az első nem keresztény szót kimondta! Bölcskei, a ref. egyház lelkészi elnöke meg hallgat, mint az az izé a fűben. Egyetért ezzel az egésszel? Ha nem értene egyet, nem hallgatna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. Szóval, a HIBBANT ebben a témában küzd, mint disznó a jégen…azt megkérdezte már valaki, hogy a rendőrség kinek a pénzén vállalta, hogy ennek a fasisztának a szobrát 24 órás riasztásos őrizetben tartsa? (Nehogy valaki esetleg bekenje ezzel-azzal) Már ha igaz a fasiszta lelkész ezirányú tájékoztatása…szóval az adófizetők pénzén? a református egyház pénzén? (azon belül könyvelés-technikailag az állam által finanszírozva- tehát az adófizetők pénzén?, vagy a hívek adományaiból?, netán mindkettőből?)
    Halló, állítólagos ellenzék!….Ezt nem kellene tisztázni? És erről is cikkezni? Gondolom érdekelne néhányunkat, és azokat is akik megeszik, mint kacsa a nokedlit, hogy a HIBBANT nem támogatta közvetve ezt az “állítólagos” politikai provokációt!!!
    Hagyjuk már a dumát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. lassan lehet építeni valami szabaccságharcos flottát is, mer naszád már van és meg kéne támadni az USA-t
    hadüzenet nélkül, partra szállna a békasereg New York partjainál
    mer
    madjarország jobban teljesít

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. Nem a cikkhez tartozik, de megemlítem, hogy a csürhe, amelyik szobrot avat, stb. és vadul trianonozik, tudja-e, hogy a szobor modelljének uralma alatt írták alá a trianoni békeszerződést – 1920. március elsején lett kormányzó az az ember, a békeszerződést 1920. június 4-én írta alá a kormány megbízottja és hirdették ki a parlamentben. (Tudom, hogy a tárgyalások nem 1920-ban kezdődtek. De ha a parlamentben kihirdették, jogérvényesnek ismerték el. Vagy nem így van?)
    Antiszemitizmusa mellett azért csatlakozott az az ember a náci Németországhoz, hogy országgyarapító lehessen. Ezért a kétes dicsőségért szándékosan és tudatosan feláldozott 600 ezer zsidó vallású magyar állampolgárt, dacára annak, hogy tudta, mi zajlik a német megsemmisítő táborokban. Feláldozta továbbá a fölszereletlen második magyar hadsereget, és sok-sok további ártatlan életet.
    Ennek a tömeggyilkosnak állítanak szobrot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  46. Tegyük élhetővé !

    Oszd meg és uralkodj. A népet nézd annyira hülyének, amennyire azt ők szeretnék.
    Piros pettyes feneküek nem veszik észre a gyarapodás évét, akkor háborus(horty szobor) , polgárháborus (moderálva okt.23.-án) indulatokat kell szítani, hogy a Közgép akadálymentesítve tudjon országot szívatni, pénzt kivonni, maffiának termelni fekete suskát.
    Oszt jó napot. nekik.
    Rossz életet nekünk , millióknak.
    Ma megtudtuk, hogy az 1millió új külföldi munkahely után, iparilag lehagyjuk Csehországot és Németországot egy éven belül.Szájnyalinkás mondta. Mit mondta, pávatáncolta !! Nektek. Mert hallani szeretitek.

    Hoffi mondaná, .. figyelj haver …figyelj..
    pl:Volt lehetőség magyar buszgyártás felkarolására, Széles , a magyar iparmágnás, a magyar gyáriparos viszont a magyar ipar felemelése céljából 1-2 éve Mercedes buszokat vásárolt háromszoros magyar busz áron. az adófizetők pénzéből. Azt nyögi mindenki, új munkahely nélkül, kigrippenezett haszonnal. OsztJónapot Viktor és társaik élik tovább világágukat, a németektől vagy szélestől megkapták a százalékot.
    Építenek vasútat négyszeres áron.
    Munka nélküli falura térkövetfektet a fidesz-maffia, mert abban talál lopható EU-pénzt.
    A pályáztatási magán cégeket MOST kikapcsolják, állami pályázatíró hivatal lesz. Nagyon korrupt hivatal, nagyon hatékonytalanul, átláthahatlanul.

    Így gazdálodik a fidesz . Ezt még annak a szenny-magyarnak is picit át kellene gondolnia, akinek életcélja -a félmaratoni lefutása helyet- legalább egy gyűlölt célszemély meg(moderálva)…nyomorítása.
    Én nem hiszem , hogy ennyi náci van ebben az országban, ahogy nácul az ország kivülről tekintve.
    Ezeket feltupirozzák,felerősítik, erőssen támogatják anyagilag is, fizetik most éppen a fidesz fizeti (adófizetői pénzből). ez a regnáló kollégista bagázs anyagi érdeke.Így tudnak gazdagodni, nem tehetségből.

    Ahogy szegényedik az ország, úgy náciasodik el.Ezért még egy emberfeletti munkát végző, jól működő kormány esetén is sokat kell után-fizetni a fidesz tolvajlásnak , és bizony semmi közérzet javító érzete nem lesz itthon pár éven belül. (bünősen magas felárasan kibocsátott állampapirok bumeráng hatása bunkozza vissza szorgos dolgozó magyart és hözöngő (moderálva) tömegeit egyformán) .ország-megbízhatóság a minuszban . Vásárlói termék utálat és bizalom hiány magyar termékkel szemben , és potenciális vásárlók gyors konkurencia termékeire való figyelem siklás a világban. Ez vár ránk.

    Náculjunk-e még tovább ?
    Fideszüljünk-e még tovább ?
    Meddig nyelitek a hazugság dózist ?

    .
    Van kanyargos kiút, de a szakadékból akarjon már mindenki feljönni , anélkül hogy saját magunkat , rokonainkat visszarugdosnák az eröltetett kapaszkodás közben!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. Horváth Béláné 2013. november 4. hétfő 06:49 -es alábbi kommentje – véletlenül – a Szolgálati közlemény c. alatt alatt olvasható. Mivel egyik Horthyval foglalkozó írásnál sem jelent meg az összeállítás, ezért áthozom ide:
    .
    Ma, Magyarországon – 2013.11.03-án:

    Horthy szobrok, emléktáblák és névadó helyek:
    .
    1. Budapest: V. kerület – mellszobor – Szabadság tér, Hazatérés temploma avatása: 2007.;
    2. XVI. kerület – emléktábla – Veres Péter út (2009 óta),
    3. XVII. kerület – emléktábla – Szabadság sgrt (2008 óta),
    4. Kenderes – 1993 óta (Jász-Nagykun-Szolnok megye) Horthy kastélya, szoborral, múzeummal, működő középiskolával, “természetesen” az egész városban a holokausztról egy árva szó sincs… Horthy és családja kriptája Tengerészeti (Horthy) Múzeum irredenta Trianon szobával Katolikus templom Horthy családtagjairól mintázott freskókkal,
    5. Páty (Pest megye) utca elnevezés az egykori kormányzóról Horthy-köz (2001),
    6. Szeged, Horthy csónakház és az odavezető Horthy sétány (csak a sétány 2009-es, a csónakház régebbi, szocialista alpolgármesteri asszisztálással felavatva),
    7. Szeged, Horthy-dombormű (2011) (a korabeli lett visszahelyezve!!),
    8. Csókakő (Fejér megye) Horthy-mellszobor (2012),
    9. Kereki (Somogy megye) Horthy fa szobor a Horthy téren (ahol a szobor van, az a kis turista tisztás Horthy tér egyben – 2012),
    10. Harc község (Tolna megye) Horthy-tábla (2012),
    11. Debrecen Horthy emléktábla (2012) – Református Kollégium – a korabeli lett visszahelyezve, gárdisták és a református püspök avatta!,
    12. Gyömrő (Pest megye) Horthy tér majd park (2012),
    13. Kunhegyes (Jász-Nagykun-Szolnok megye) Horthy utca (2013),
    14. Budapest 2013 november 3 -án, 10 órakor a JOBBIK Horthy Miklós szobrot avasson Budapest szívében, a Szabadság téren.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Károlyi és Horthy – érdemek és bűnök
    “miért jár szobordöntés a vesztes (I.világ) háborúért nem felelős háborúvégi botladozónak, és miért érdemel szobrot a vesztes ( II. világ) háborúért felelős háborúvégi botladozó? Mikor ráadásul utóbbi hatása a mai határokra inkább mutatható ki, mint előbbié?”
    Teljes cikk:
    http://tenyleg.com/index.php?action=recordView&type=places&category_id=3115&id=410724

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos