Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kettétörték Radnóti Miklós szobrát 2013. november 18. hétfő 9:59 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(54)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kettétörték Radnóti Miklós szobrát

Budapest – November 9-én a könyvét égették el a kristályéjszakára emlékezve a derék magyar neonácik, most pedig a Győr határában szobrát törték össze. A szobrot nem először gyalázzák meg, a rendszerváltás idején ismeretlenek vörös festékkel öntötték le a művet. Magyarország, 2013.

Autóval darabokra törték Győr határában a Radnóti-szobrot, amelyet a költő halálának helyszínéhez közel állítottak föl 1980-ban – írja hétfői számában a Kisalföld.

A cikk szerint két faluval távolabb, Öttevény határában, az árokban megtalálták azt a járművet, amellyel nekihajtottak Melocco Miklós alkotásának. A rendőrség most az autó vezetőjét keresi. A győri városüzemeltetési társaság már telephelyére szállította a szobor darabjait; a művet a szakértői vizsgálatot követően helyrehozzák.

A szobrot nem először gyalázzák meg, a rendszerváltás idején ismeretlenek vörös festékkel öntötték le a művet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 24 szavazatból)
Kettétörték Radnóti Miklós szobrát, 4.6 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(54)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

54 Reader’s Comments

  1. ???
    2013. november 19. kedd
    20:54
    “Persze, ha Győrből jött ki azon a kis Bécsi úton, akkor elképzelhető, hogy nem vette észre, hogy vége az útnak.”

    - De ha szórakozó hely felé mentek, akkor oda nem juthattak el, mert azon az úton nincs ilyen hely. Ha pedig egy szórakozó helyről már visszafelé jöttek (a vallomás nem erről szólt), akkor pedig miért is tértek volna le az 1-es útról, főleg akkor, ha nem volt helyismeretük?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Kedves bakszikutya,
    Örülök, hogy leírtad ezeket a kérdéseket. Bennem is mind felmerült, sőt még több is, de ezekre csak a rendőrség tudna választ adni, ha akarna.
    Én a magam szerény eszközeimmel (google térlép, újságcikkek), csak arra próbáltam választ találni, hogy lehetséges volt-e véletlenül kidönteni a szobrot.
    Bár azt még most sem értem, hogyha hajnali 2-kor a vallomással ellentétben, talán ittasan, már hazafelé akartak menni Pápára, miért arra mentek, amikor teljesen más irányban van.
    http://nepszava.com/2013/11/magyarorszag/a-kod-miatt-tort-kette-radnoti-miklos-szobra.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Itt egy ujjabb részlet! èrdemes megnézni! Már a tuják is eltüntek!

    http://www.inforabakoz.hu/hir_olvas/permalink:tobb-sebbol-verzik-a-szobordonto-tortenet-2013-11-20-162326/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Kedves Mindenki – kiemelten bakszikutya !

    Indulatos reagálásaink a közelmult történései alapján megalapozottnak vehetők , ráadásként az ellentmondásos hivatalos és egyéb információkból levonható értelmezések összekuszálták az egészet..

    Részletekbe menően elemzi bakszikutya barátunk a fellelhető információk alapján a vélelmezhető történetet !
    Egy általam eddig jó okkal mellőzött ….. info site nem meglepő jólinformáltságát használva tovább bonyolódni látszik a vélt vagy valós történet , mivel a rongálóról és a törött Mercedes általuk megnevezett tulajdonosáról – két különálló személyről – névvel , fotókkal , priuszokkal életviteli információkkal sokmindent közöl ami tovább kuszálja a zavaros történet szálait.Adataik szerint a gépkocsi tulaját a rendszám alapján azonnal tudták azonositani, mert őrizetben/előzetesben van.Ebben a történetben “barátja” helyismeret hiányára hivatkozik a rongálást illetően , ellenben a helyszinközeli prostizásos életvitelére utaló adatok – ha valósak, csak tovább kuszálhatják a gondolatainkat.
    Nem akarok senkit befolyásolni elképzeléseiben , az általam összeszedett információk a cselekmény megitélésében csak fenntartásokkal kezelhetők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Újból lebontották a kordont a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

Gyarmati Fanni, a nem saját halott 2014. február 19. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos