Ronai and Ronai
AMERIKAI

A képzett beteg 2013. november 15. péntek 9:04 Forrás: Nolblog

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A képzett beteg

Budapest – Egyeskének az a rögeszméje, hogy ő egyenlő a magyar nemzettel. Amikor a kormányát kritizálják, azt vizionálja, hogy a magyar embereket bántják. Nyomják Krahácsot, ahogyan az egykori kabarétréfában hallhattuk. Ami ma van, az azonban nem vicc.

Királynak képzeli magát. Uralkodónak, aki egymaga dönthet életről, halálról.

Volt ő már minden: szabadságharcos és puskaporszagot szimatoló harci paripa, disznóólat ganézó kondás. Futballista és forradalmár, papokat csuhásozó, trianoni emléknapról kivonuló botrányhős. Polgári körös vitéz, és pápánál vizitelő ájtatos manó.

Egyedül akasztott ember nem volt még sosem.

Egy ideje az a kedvenc kényszerképzete, hogy ő Magyarország, az őt ért kritikákról azt gondolja, hogy a magyar embereket támadják.

De mindemellett leginkább királynak hiszi magát. Mint a régi szép időkben, amikor a királyhoz hű nagyurak földeket és birtokokat kaptak az uralkodótól. Nemesi címeket, sarzsikat. Jogokat és előjogokat.

Magyarország mostani királya koncessziót ad annak, aki megérdemli. Dohányboltot és nyerőgépet adományoz a rászorulóknak, stadiont épít annak, akinek ez a vágya.

Megtehet mindent, mert a legnagyobb hatalom, a tájékoztatás is az ő monopóliuma. Igaz, a világhálót máig nem tudta megzabolázni, és maradt még néhány szabad sziget a médiában, de a sajtómunkások nagy részét már maga alá gyűrte.

Mindenki a kezéből eszik, kisemberek és nagyurak. Középszerűek és tehetségesek. Mátyás álruhában, Kádár-kreatúra a huszonegyedik században.

Tilt, tűr, támogat.

Aki jól törleszkedik, az többet merhet a fazékból, aki jobban, az még nagyobb harapásra nyithatja a száját. Mindenki kiharap valamit a közösből – erre a szilárd alapra épül a Nemzeti Együttharapás Rendszere. Mindenkinek jut valamennyi, kinek több, kinek kevesebb, van, akinek majdnem semmi.

Akinek semmije sincs, az annyit is ér.

Ő mondja meg, ki a magyar, ki a polgár. Ki az, aki szereti a hazát, s ki képvisel idegen érdeket. Ki az, aki filozófus, bankár, hazaáruló.

Démonokkal harcol, fantomok ellen küzd, Európával és a világgal vív szabadságharcot. A pusztulásba vezeti hadait. Költséges és fölösleges háborúba, mert a legfontosabbat elfelejtette megtanulni: hogy a béke mindig olcsóbb, mint a háború, és együttműködni kevésbé fárasztó, mint csatázni rendületlenül.

Nyereg alatt puhított hős.

Annyiszor mondta, hogy már el is hiszi: övé az ország. Nélküle nem lenne itt semmi, ha ő nem volna, már rég nem értene senki magyarul. Először csak poénnak hitte, mára már elhiszi. Pedig, nem lehetett könnyű: kezdetben tükör előtt kellett gyakorolni, hogy el ne röhögje magát – ma már megy magától is, mint az ágybavizelés.

Királynak képzeli magát, és alattvalónak mindenki mást. Jó oka van rá – amíg a többiek alattvalóként viselkednek, addig tényleg ő a király.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (138 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +222 ( 244 szavazatból)
A képzett beteg, 4.7 out of 5 based on 138 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

56 Reader’s Comments

  1. cscs 2013. november 15. péntek 19:35
    .
    … és szégyenteljes még kimondani is, hogy mi magyarok ilyen szégyenteljesek vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  2. “…A nyugati polgár azért viseli el, hogy adójának egy jó részét az EU arra egyébként érdemteleneknek juttassa…”
    .
    - Azért már ébredeznek.
    .
    Az UK például többek között ezért tart népszavazást az EU- ból történő távozásról 2014- ben, ha jól emlékszek. Ezért, valamint a német központosító törekvés miatt – amivel nem is lenne gond, ha nem volnának az EU- nak olyan tagállamai, mint a teljes közép- kelet európai haramia- felhozatal.
    .
    Az EU- t a jó szándék vezérelte, mikor ezeket beengedte, mert azt hitte, ezek felzárkóztathatóak. Aztán kiderült, hogy az ősember- mentalitás sehová nem zárkóztatható fel, és ezt az UK ismerte fel elsőnek hivatalosan.
    .
    Egy, azaz egy angol mondta nekem, hogy szerinte hiba volna kilépniük, a többi tizenvalamennyi, akikkel erről beszéltem, mind azt mondta, ilyen felhozatallal inkább lépjenek ki.
    .
    Az ő gazdaságuk nem szenvedné ezt meg, lévén, az a legstabilabb gazdaság a Földön. A középkeleti haramiaállamoknak, így orKbánisztánnak is viszont oda lennének a nagy, letarhálható pénzek. Aztán akkor mehetnének valamelyik közép* ázsiai, vagy sztyeppei kannibál diktatúrához, és szövetkezhetnének azzal, pl. azerbandzsán, irán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  3. http://www.hir24.hu/belfold/2013/11/17/orban-a-templom-es-az-iskola-a-magyarsag-harcanak-legfontosabb-szintere/
    -
    Most komolyan, nem olyan, mint a Piedone filmben Anulu – ő is mindig fakardozott a nemlétező ellenséggel!)))
    -
    És az egyházak vezetői, az iskolák vezetői ehhez segítséget nyújtanak, hogy a harc legfontosabb színterévé tegyék a templomokat és az iskolákat!
    Október 23-a óta itt már szóban kitört a harc – lassan már élesbe vált!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. Védik ám a TEK-es legények a képzett beteget a 72 éves pizsamás embertől!
    -
    http://propeller.hu/itthon/2820987-72-eves-pizsamasra-csapott-le?utm_source=stop.hu&utm_medium=partner&utm_campaign=72%20%C3%A9ves%20pizsam%C3%A1s%20b%C3%A1csira%20csapott%20le%20a%20TEK

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  5. A napokban már azt is hallottam (nem közvetlenül tőle), hogy az is kész csoda, hogy 2010-ben egyáltalán volt szociális ellátás, mert annyira csődben volt az ország. Most meg itt van e! Rezsicsökkentések tömkelege, dupla GYES meg GYED (hogyhogy nem keresztelték még át NEGYED-re? – NEmzeti GYED), stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. Orkbán, Handork. Ez már tényleg orkisztán. Irány Orkdosz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos