Ronai and Ronai
AMERIKAI

700 dolgozót küld el a magyarországi Jabil 2013. november 20. szerda 9:08 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
700 dolgozót küld el a magyarországi Jabil

Budapest – Nemrégiben még büszkén dicsekedett a kormány azzal a stratégiai megállapodással, amelyet a Jabil Curcuit elektronikai bérgyártó vállalattal kötöttek. A cég most a piaci helyzet változására hivatkozva megválik 700 dolgozójától. A kormány igyekszik jó képet vágni, és azt kommunikálják, hogy a cég nem szegte meg a megállapodást. Magyarország jobban teljesít.

Nem jelenti a stratégiai partnerség felrúgását, ha van egy olyan nemzetközi piaci fejlemény, ami nem befolyásolható sem a Jabil Circuit magyarországi cége, sem a magyar kormány által – közölte a bejelentésre reagálva a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára. Szijjártó Péter szerint a stratégiai együttműködési megállapodásban rögzítetteket a Jabil Circuit eddig betartotta. Információk szerint nemzetközi piaci fejlemény vezetett oda, hogy a Jabil Circuit ilyen döntést volt kénytelen hozni. A cég szolgáltatásai, termékei iránti kereslet csökkenése kívül áll a társaság magyarországi vállalatán vagy a magyar gazdaságpolitikán.

A stratégiai partnerségi megállapodásban rögzítették, hogy a vállalat a piaci körülmények, a vevői igények ismeretében törekszik a magyarországi gyártókapacitás bővítésére, a Jabil Circuit ennek eddig eleget is tett – hangsúlyozta.

Az államtitkár azt mondta: mindent megtesznek annak érdekében, hogy az új munkahelyek létrejötte ellensúlyozza azoknak a családoknak a nehéz helyzetét, akiket a Jabil Circuit által bejelentett leépítés érint.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
700 dolgozót küld el a magyarországi Jabil , 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Ennyit a stratégiai partnerségről!
    A mostani kormány alatt a szerződések annyiban biztos alapok, melyek által csak az a biztos, hogy megváltoztatja valamelyik fél, oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  2. Persze! Bennünket el fog kerülni minden körülmény…
    “A cég szolgáltatásai, termékei iránti kereslet csökkenése kívül áll a társaság magyarországi vállalatán vagy a magyar gazdaságpolitikán.”
    .
    Ekkora marhaságot! Bár igaz, bennünket minden rossz körülmény elkerül, hisz Magyarország jobban teljesít! minden más nemzetnél, mert itt nemzetthyek vannak.
    Hazudjatok még!
    Rohad az egész ország! Úgy gazdaságilag, mint mentálisan, de folyik a szátokból a hazugság…Jobban teljesítitek a hazugságokat. Igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  3. A Századvég mérése szerint sem járt mindenki jól!
    http://www.stop.hu/kommentek/?forum_topics_id=479735&database_name=articles&database_id=1194734&forum_forbidden=0&subcategory=belfold&lstresults=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. Ennek a szargyátónak eleme a hazudozás.Naponta meghazudja a szükséges kvótát.Eközben milliókért körbe utazza a világot.Szerintem ez a szargyártó egyedül annyit költ a közpénzből utazásra mint az egész kormány.Mellette meg luxus hotelekben tölti napjait,és megkapja a havi 4-6 milliós fizetését,amit bőröndben kiviszi a banán köztársaságok bankjaiba.Több pénz van a bőröndjében mint ruha.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  5. Ejnye-bejnye már senkinek sem kell Európa kapuja Magyarország. Valaki szólhatna már, hogy van még sok ország akik konkurensek, normálisabb kormányzattal megbízhatóbb politikával, kevesebb szabadságharccal, akik nem gyűlölik és nem akarják megkopasztani és államosítania befektetőket és akiknek nem kell megalázkodni és térden állva megköszönni Orbánnak, hogy munkalehetőséget adhattak a magyaroknak.
    .
    Orbán dühöng mert fogynak a gyarmatosítók. Szegény öreg Orbán Viktória, csak nehogy röhejessé váljon mert az árt legjobban a diktátoroknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  6. Aki élharcosa a piacgazdaság szétzilálásának, a vállaltok életébe való sorozatos állami beavatkozásnak, annak a szájából igen hiteltelen a piacgazdaság körülményeire való hivatkozás. Ebből is látszik, hogy szijártó stratégiai megállapodásokra épülő siker sztoria csupán blöff, üres kommunikációs fogás. A Jabil Circuit helyzete is azt mutatja, hogy a piacgazdaságot a kereslet-kínálat mozgatja, melynek folyamatos változását a politikai szemfényvesztők csak ideig-óráig tudják befolyásolni. Egy biztos, a fülkeforradalmárok siker sztorijai rendkívül drágák, sés ezt a magas árat mindig az orruknál fogva vezetett és hitetlen állampolgárok fizetik meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  7. Az ország leépítése is stratégia kérem, ebben meg akad nekik partner bőven!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Nesze semmi, fogd meg jól! = Stratégiai megállapodás a magyar kormánnyal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Nemrég 4 hónapot dolgoztam egy multinál, amivel nem sokkal előtte stratégiai megállapodást kötött a kormány.
    A nyáron több száz embert vettek fel, majd októberben miután a területi főnökök kisebb átszervezés után mindenkit megnyugtattak, hogy senkinek nem kell aggódnia, mert mindenkinek lesz munkája, ki is rúgtak legalább annyit ha nem többet.
    Szintén a megrendelés csökkenésére hivatkozva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. elfogyott a stratégiai állami támogatás, és lám rögtön gazdaságtalan a termelés, meg nincs piac!
    és a bunkó hatalom még védi a céget, hogy betartották minden igéretüket.
    mit is vajon?
    ez egy ujabb példa arra, hogy a fideSS most sem a dolgozókért aggódik, magyarázni próbálják ezt a melléfogásukat is, de elég gyengén szerintem.
    és közben szépen haladnak az ötszázezer munkahely megszüntetése fele.
    aham, tényleg jobban teljesitenek – minuszban!
    időben szólok aljas hatalom: huzzatok bele, mert igy nem lesz meg áprilisig az egymillió munkahely!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Nem kell teljesen hülyének tenni.
    Elektronikai termékek bérgyártása, ilyen volt, ilyen lesz.

    Zalaegerszegen gyártották pld a Blackberry telefonok több típusát. Ahogy tavaly eltűnt a cég a piacról, mert más típusok lettek divatosak, több ezer ember került az utcára. Ha jól emléxem, a maradék gyártás került át a Jabilhoz, de a megrendelő cégnek annyi, az itteni gyártásnak is.

    A gond az, hogy az ország lényegében még mindig BÉRMUNKÁKból akar megélni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. De ahhoz legalább olyan körülmények kellenek, hogy azt a vacak bérmunkát idehozza valaki…

    ( Az említett zalaegerszegi gyár azóta is üres…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Nem szeretném védeni a Jabilt de ez a cég mindig is a rendelésállomány függvényében vett fel embereket és bocsájtott is el. Ebben semmi furcsa nincs. Inkább azt nem értem, hogy miért kell hegyre, halomra kötni a stratégiai megállapodásokat. Sejthető, hogy a kormány, ezáltal mi fizetünk ezért. A Jabil esetében ez azért duplán érdekes, mert az üzemet is anno a mi pénzünkből építették fel. Lett is eredménye. Az emberek minimálbérért dolgoznak állva napi 12 órát úgy, hogy annyi szünetek vannak, hogy mire az étkezőbe ér fordulhat is vissza. A csoportvezetők meg egy kis plusszért és hogy jól benyaljanak a főnöknek hajtják az embereket. Ha lehetne korbácsot használni akkor biztosan használnák. Nem tudom miért jó az ilyen cégekkel a megállapodás, de azért én ezt egy bérszínvonalhoz is kötném. Amikor a RIM-től voltak ellenőrizni a telefongyártást ( Blackbarry) azt hitték a dolgozók hetente keresnek annyit amennyi igazából havonta van a bérpapíron.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. DIgen az elektronika termékek bérgyártása ilyen:
    ez az egyik ilyen vállalatcsoport híreiből, csak a címekre kell ránézni:

    http://www.hr-portal.hu/index.phtml?page=search&start=30&limit=30&allpage=&edt_search=Flextronics%20&edt_search_where=articles

    (most pld nem egy gyár van bajban az Apple visszaesése miatt)
    de mondhatnám a Nokia magyar gyárát (is)…Sajnos…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Aki egy kicsit is ismeri multik beruházási stratégiáját,az tudja,hogy amikor a Mercedes és Audi új gyárat épített, a Knorr-Bremse bővített az már évekkel korábban eldőlt.Akkor még ez a mostani csürhe csak a kormány ekézésével és a lakosság hergelésével volt elfoglalva, előrelátó gondolkodás helyett.Az előre látásuk ma abban merül ki, hogy kellő mennyiségű zsetont tudjanak kimenekíteni a rosszabb időkre.Tehát ami nekik köszönhető új munkahely, azt közmunkahelynek hívják.Amit még föl tudnak mutatni az a három év alatt külföldre távozott félmillió munkavállaló.Ráadásul olyan pofátlanok,hogy a hazai munkanélküli statisztikába beszámítják a külföldön dolgozókat is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. Ennek a stratégiai megállapodásnak is csak annyi a baja,hogy túl kemény a papírra nyomták,nem perforált, négyrétegű és illatosított.Különben jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. Még sehol nem láttam azt, hogy mit jelent konkrétan a stratégiai megállapodás.Mit tartalmaz?
    Ezek szerint semmit nem ér, nagy humbug az egész, mint minden a fidesz táján.
    Persze ezt lehetett tudni előre, ez részemről csak műfelháborodás :-)
    “Az államtitkár azt mondta: mindent megtesznek annak érdekében, hogy az új munkahelyek létrejötte ellensúlyozza azoknak a családoknak a nehéz helyzetét, akiket a Jabil Circuit által bejelentett leépítés érint.”
    Ez annyit jelent fideszül, hogy lesz nekik közmunka. Vagy az se.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Azt kezelje az ember óvatossággal,ha a fidesz segíteni akar valamin!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. hát ilyen stratégiai partnert véd és menteget a patkány hatalom a saját állampolgáraival szemben:

    http://hvg.hu/kkv/20131120_Panaszaradat_Jabil

    nagyon remélem és ajánlom, hogy ezek az emberek is!, hogy ne felejtsék áprilisig, hogy Magyarország nem az ő zsebükre teljesit jobban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Kellemes ünnepeket….
    http://www.mfor.hu/cikkek/Kezdodik_a_Dunaferr_csoportos_letszamleepitese.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Egyre jobban, egyre jobban, agykontrollal. Ha közben mégsem olyan jó, akkor is egyre jobb. És vannak, akik el is hiszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Szijjártó rejtélyes vagyongyarapodása 2014. február 12. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos