Ronai and Ronai
AMERIKAI

426 millióval tartozik a CBA az adóhivatalnak 2013. november 1. péntek 10:04 Forrás: AN

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
426 millióval tartozik a CBA az adóhivatalnak

Budapest – Közzé tette a legnagyobb magyar adósok listáját a leánykori nevén APEH-ként bejegyzett Nemzeti és Adó- és Vámhivatal (NAV). Százan vannak ezen a listán, akik úgy gondolják, hogy adófizetés nélkül még szebb az élet. A huszadik helyre, ami még mindig igen szép eredmény, beesett a CBA is. 426 és fél millió forintot keres rajtuk az adóhatóság, ami még akkor is szép pénz, ha egy stadion árához képest semmiség.

Valaha, még a régi szép időkben Magyarországon sikk volt adót csalni. (Mára már nem sikk, de aki teheti, csinálja.) Miközben egy sor más országban már nem dicsekedtek ilyennel. Sőt, Amerikában jobb társaságokba be sem engedik, aki tartozik az adóhatóságnak, ha véletlenül mégis odakeveredik valamilyen félreértés nyomán, kivezetik onnan.

Nálunk jobb országokban – itt a hanyatló Nyugatra és természetesen az Egyesült Államokra gondolunk – inkább azzal dicsekszenek a gazdagok, hogy milyen sok adót fizetnek. Mert ezzel nem csak azt jelzik, hogy van mit a tejbe aprítaniuk, de azt is, hogy a ő pénzükön működik egy csomó minden: iskola, kórház, múzeum.

Persze, nyilván van magyarázat erre is, hogy miért nem fizette be az adót a Fidesz-kormányhoz közeli CBA tulajdonosai. Nem volt pénzük. Beteg volt a könyvelő. Hibaüzenetet jelzett az internet, amikor éppen utalni akarták. Nem tudták, hopy Magyarországon adót kell fizetni. Utaltak volna, de valami mindig közbejött.

Sorolhatnánk. Mások is vannak a listán, de a magát a magyar áruk boltjaként hirdető CBA-nak, úgyis, mint a haza  jobbításán dolgozó vállalkozásnak, amely nem csupán a Fidesztől, de a Goj motorosoktól sem áll távol, példát kellene mutatni a magyar embereknek. Például azzal, hogy a legnagyobb adósok listáján jövőre nem kerül be az első tíz közé.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (36 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +51 ( 55 szavazatból)
426 millióval tartozik a CBA az adóhivatalnak, 5.0 out of 5 based on 36 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Egy ígéret, amit szintén nem tartott be a 3xbóvlis vekkeres, a sohasemhazudtam:
    -
    http://www.stop.hu/belfold/szazmilliarddal-saros-az-allam/1190101/
    -
    A példamutatás jól fog működni a gyermekek nevelésében úgy, mint erkölcs és hittan – aztán a való életet látva, majd rájönnek, hogy akkor ezt most hogyan?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  2. Magyarország jól teljesít, aki nem hiszi, járjon utána, de megeshet az is, hogy ő utána járnak!))))
    -
    https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/934941_597428773608718_1190500666_n.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  3. “..még a régi szép időkben Magyarországon sikk volt adót csalni. (Mára már nem sikk, de aki teheti, csinálja…”
    .
    - Mára már nem sikk?
    .
    Hát, az nem is, hanem inkább KÖTELEZŐ.
    .
    Azon röhögnek a “vállalkozók”, tök mindegy, milyen jövedelmük van, hogy mennyi adót nem fizettek be, hogy milyen jól átverték a Zállamot, a Zapehet, a mittudoménmit.
    .
    Az építési “vállalkozó” kispórolja az anyagot az épületből, az aszfaltból, a laborban meghamisítja az átadásra váró építmény mintáit, és lefizeti az illetékes ellenőrző hatóságot, aztán két hét, és reped az út, meg a ház fala. A Fütymesz- barát CBA nem fizet adót. Az autókereskedő – multimilliárdos “vállalkozónak” papíron nincs is jövedelme. A politikusbűnözőé a fél belváros, és az összes gáz- benzinkút, de papíron van neki egy másfél szobás lakásban 50 % tulajdonjoga, meg egy utánfutója. A sarki kocsmárosnak kizárólag vesztesége van, függetlenül attól, mennyi vizezett szemetet itat meg naponta a fél környék részeg disznajaival. A zöldséges már 10 éve kizárólag veszteséges (nyereséges soha nem volt), vagyona ennek sincs, de 10 milliós autóval jár, meg 30 misis háza van. És lehetne sorolni még.
    .
    Mindenesetre együtt röhögnek azon, ki hogy veri át a hatóságokat, meg az államot.
    .
    Tisztelt Bartus úr, vagy aki ezt leírta, hogy “még a régi szép időkben Magyarországon sikk volt adót csalni, de mára már nem sikk”, van egy rossz hírem:
    .
    - Ezek szerint Orkbánisztánban még annál is sokkal rosszabb a helyzet ebből a szempontból (is), ahogy azt önök gondolják.
    .
    Sajnos, ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  4. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .

    Nem baj, biztosak lehetünk abban, hogy majd a kormány kisegíti, hisz a 2010-es választások előtt a CBA kontójára a Fid SS nevében rendelték a baloldal lejáratását célzó bilincses és elvezető száras aljas óriásplakátjaikat. A korrektség kötelez… Nemde?
    .
    Sőt az plakáthelyek tulajdonosa a Mahír – Simicska-cég – is hálás lehet, mert akkoriban a mai tartozásuk sokszorosát fizette neki CBA… Márpedig az ilyen szívességet viszonozni fog egy ilyen úri ember, mint Simicska Lalos.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  5. Mi a gond?
    Éppen a példàt mutatjàk – vagy nem!?.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. Nem probléma, majd leírják, mint a közel 1 milliárddal tartozó Fidesz közeli cégét, egy pár évvel ezelőtt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  7. 426 millió, hát mi az? Bagatell összeg! A haver majd talál rá módot hogy ne kelljen fizetni.
    De hogyan szedték össze ezt a tartozást? Törvénytelen működéssel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  8. Egyébként, továbbgondolva ezt az egészet, tipikus jelenség ez is. Bizonyos országokban, népeknél, mármint.
    .
    - A kitartott még annak is kárt okoz, aki kitartja. A lopás, csalás, brutális korrupció nem hogy nem szégyen, de egyenesen társadalmi elvárás, afféle nem hivatalos intézmény.
    .
    Alighanem ezért van, hogy az ilyen mentalitású országokban semmiféle össznépi ordítás nincs a legalpáribb, teljesen nyílt korrupciós ügyek miatt. Mely országok ezek, mely népek…? Arab- iszlám területek, Közép- Ázsia, oroszország, volt szovjet tagállamok, Fekete- Afrika… és még?
    .
    Közös jellemzője ezeknek: képtelenek előre lépni, és mindegyiknél szükség van valami súlyos ellenségképre – csak így lehet “megértetni” a lakossággal, miért olyan sz….r a helyzetük.
    .
    Közép- ázsiai, félnomád mentalitás. Az állat mentalitása, vagyis, ez még annál is rosszabb, mert ezek a népek mégiscsak emberek, és magukkal teszik ezt. Annak ellenére, hogy – elvileg – van értelmük meglátni a helye sés a helytelen közti különbséget, és választani.
    .
    Választottak. Meg is látszik mindegyiken.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  9. Porszem került a gépezetbe. Valójában ki sem derülhetett volna. Valaki repülni fog, az aki nyilvánosságra hozta. Milyen lista az amit nem néznek át előtte, elkötelezett szemmel. Ilyen beosztásban zsigerből tudni kell az elvárást. CBA a mi üzletláncunk. Nagyon fideszes, kicsit nemzeti, kicsit tartozik, de a miénk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  10. Nna. Hát ez van abból, ha a megfelelő embert nem teszik a megfelelő helyre.
    .
    Ha ma is Simicska lenne az adóhivatal vezetője, nyilván nem látnánk a CBA-t az adósok listáján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  11. Eldrad
    2013. november 1. péntek
    14:27
    .
    Abszolút helyes helyzetleírás.
    .
    De azoknak, akik ennyiből tudják elképzelni az itteni valóságot, túl rég jártak már itt, vagy túl naivak, egy kis részletezés:
    .
    Azt a vállalkozót, aki nem csűri-csavarja (vagy a könyvelőjével nem csűri-csavartatja) addig az adóbevallását, amíg meg nem ússza az adófizetést, még a legjobb esetben is szelíd bolondnak nézik. Vagy éretlennek. De a levegő azért kihűl körülötte.
    .
    Ugyanis, ha valaki nem csal, amikor pedig lehet, akkor az kb. olyan, mint aki a sivatagban már a szomjhalál szélén tántorog, már magánál sincs egészen, de amikor mégis egy forráshoz ér, akkor jól megnézi, aztán elmegy mellette, anélkül, hogy inna belőle.
    .
    Hiszen az a forrás azért van, hogy szomjan ne haljunk mellette, hanem, jól átgondolva a dolgot, igyunk belőle.
    .
    Az adóbevallás intézménye pedig azért van, direkt arra találták ki, hogy akinek van magához való esze, az ne hagyja magát lehúzni, hanem, a kifejezetten erre létesített lehetőségekkel és módszerekkel, kerülje el az adófizetést. Ha nem ezt akarnák valahol, akkor nem így lenne.
    .
    Tehát, aki nem él ezzel, az egyszerűen még csak egy nagyra nőtt gyerek, aki képtelen racionálisan alkalmazkodni a helyzetének lehetőségeihez avégett, hogy magáról gondoskodjon.
    .
    De jobb egy bizonyos távolságot tartani tőle, mert ha túl sokat tud a körülötte levőkről, még a végén valahol eljár a szája. Vagy (ami nem ritka az ilyen hülyéknél) még valami vélt erkölcsi fölényérzet alakul ki benne, és a rossz napja van, bemószerol minket valahol. Szóval labilis, megbízhatatlan valaki, kockázati tényező. Nyilván nincs magához való esze. jobb kihagyni abból, amiből lehet.
    .
    Jó, adóellenőr van, mert kell a látszat, de mutasson valaki egy olyan adóellenőrt, akinél nincs az a pénz…. :-)))
    .
    A közalkalmazottak pedig majd szépen befizetik azt az adót, ami a forgalmi adók mellé még hiányzik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  12. Ez igazán érdekes!
    Ugyanis úgy tudom, hogy müködő cégről van szó. Így mint ilyen nem tudom elképzelni miként lehet ekkora tartozása hiszen ilyenkorra már rég inkasszálnák a cég összes számláját. Lehet hogy ez rájuk nem vonatkozik? Nem kizárható ez sem de akkor miként kerültek a listára? Ez bizony be lett nézve most biztosan van felháborodás belőle hiszen nem erről volt szó! Az ország határon kirakott táblát tesék szíves figyelni mi van ott ki írva. Kérem szépen itt vannak olyanok akikre vonatkoznak adó szabályok és azok behajtásának modózatai és vannak akikre nem. Ez el kell fogadni ez itt már csak így van paíron a törvény mindenkire vonatkozik, de a gyakorlatban már nem. Had atrozon szeény CBA annyi jót tettek már az országért, a nem fidess közeli cégek na azok kérem nem nekik fizetni kell!! Egy 1000Ft eltérés valamelyik számlán és máris megy az inkasszó, ez több okból jó. Mert ugye így például a pályázati pénzekbő azzonal kizárva. Az persze hogy más adó nemben erőteljes túlfizetése van az nem számit itt tartozik és ez a lényeg miért nem figyel például akkor mikor ki kell találnia októberben mennyi lesz a nyeresége az adott évben mert előleget kell fizetni. Szóval ez egy átláthatatlan kezelhetetlen rendszer de jó mert mindenki tudja hibátlan könyvelés nincs!! Ezzel lehet sakban tartani az ellenzéki cégeket. Ez itt egy ilyen világ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  13. Kutató
    Működő cég volt a Kövér Szilárd nyomda is, 100 millás tartozása volt, megszűnt, jöttek a jogászok…oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  14. Csakén
    Erről beszélek én is van akire vonatkozik a szabály már 1000 forintnál és van akire semmekora nem számít. Így van ez már itt egy jó idje, és szerintem marad is még kb 500 évet ha akkor még egyáltalán lesz olyan hogy Magyarország. Vagy olyan aki lakjon benne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. “Cikkünk megjelenését követően a CBA Kereskedelmi Kft., mint a CBA franchise rendszergazdája azt közölte lapunkkal, hogy lekérték a NAV-tól a friss adófolyószámla-kivonatot, amelyet szerkesztőségünkbe is eljuttattak. E szerint a CBA Remizker ‘99 Kft.-nek nincs lejárt köztartozása, azaz tévesen szerepel a listán. Közölték: megtették a szükséges lépéseket a NAV-nál annak érdekében, hogy a kft. listáról való törlése mihamarabb megtörténhessen.”
    http://www.napi.hu/ado/dobbenetes_tartozasok_az_uj_nav-szegyenlistan_egy_cba_is_szerepel_cba-reagalassal_frissitve_.568419.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. “Közölték: megtették a szükséges lépéseket a NAV-nál annak érdekében, hogy a kft. listáról való törlése mihamarabb megtörténhessen.”
    Na ez gyorsan ment :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  17. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    Avi
    Érdekes h nem azt mondták h kifizetik! Hanem azt h elintézik h letöröljék őket

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  18. Én azt hallottam, hogy a CBA egy Lázár fivér tulajdona. Ez így van-e? Mert akkor minden érthető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Majd arra is lesz törvén.
    no problem :
    ” Törvény örvény örvén ”
    / Murfi könyvéből az ” Értelmezhetetlen Törvény ” /

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Aki adót csal az ne reklamáljon ha rosszak az utak, ha döglődik az egészségügy, a tűzoltóság, a rendőrség. Aki adót csal az segiti a korrupciót. Persze olyanok az MO-i adótörvények hogy megölik a vállalkozásokat ha a vállalkozó tisztességes, de vagy be kell fizetni az adót vagy országot kell váltani. Az egyszerű munkavállaló persze nem tud csalni tőle rögtön levonjak…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Nem fért már rá a tartozásuk a söralátétre! Ilyen egyszerű. Túl nagy volt a forgalmuk a zállami megrendelésekkel, mert ugyi pályázaton ott is nyertek!

    De kérdezem én. Lenne-e nekem, Neked, vagy bárki épeszűnek adósarcot kedve itt befizetni, amikor azt látjuk, hogy hortiszoborra, közpénzből fenntartott politikusi autókra, telefonokra, bútorokra, simicskára, korrupt pályázatokra, stadionépítésekre 3-5-szörös német és angliai árakon ömlik? Merthogy a legkevésbé az egészségügybe, a kultúrába, oktatásba.
    Amikor azt látjuk, hogy a hűbéreseit, a rokonait, haverjait ülteti zsíros állásokba, van-e kedvünk azokat a haveri fizetéseket, jutalmakat, juttatásokat finanszírozni?
    Mindenki gondolja meg minden egyes befizetett adóforintjánál, hogy akarja-e a slepjüket és az egész maffiatörténetüket finanszírozni, vagy mielőbb dőljön össze ez az élősködő rendszerük!
    Bármikor is bármennyi befizetésed a sarcon keresztül hozzájuk jut, az mind a gazdagodásukat, erősödésüket jelenti. Azt eldőzsölik olyan luxusokra, amelyekre neked az életedben soha sem lesz módod.
    Kezdjen el számolni mindenki! Egy év kemény munkájával mennyi pénzt fizet be adóként és azt pl. egy repiebéden hogy zabálják fel, vagy a vezér rokonai, hűbéres rendszere a pénzünkből fizetett telefonjaikkal, autóikkal pillanatok alatt azt mind eltapsolják!
    Van értelme nekünk azért dolgoznunk, hogy ők luxus módon dőzsöljenek? Vagy inkább fordítva kéne legyen, ha már lenne lehetőségünk dőzsölni, akkor abból adózzunk, hogy fenntarthassák magukat addig is, amíg az országot szolgálják?! (Mert a boldogabb világban ez így van. Addig nem kell adózzál, amíg egy jóéletszínvonalat el nem érsz.
    Lehet, hogy fordítva ülnek a lovon a Diktatúra Testvérisége? Unortodox magyarvirtus?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Latyapatya !
    .
    IGEN, IGAZ, de úgy, hogy nem “egy lázár fivér tulajdona”, hanem két lázár fivér, azaz egy testvérpár tulajdona a CBA…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Adótartozás kétféleképpen szűnhet meg:
    …..Befizetéssel
    …..Adótartozás elengedésével
    Mindkét esetben kikerül az adóslistából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    A kulcs a 11,18-as bejegyzésmben leledzik.
    Azt azért mégse tűrhati egy haver sem, hogy a másiknak tett ÖRDÖGI óriásplakátos szívesség miatt még ő maradjon adó-hátralékban… na ne ! Azt viszont az orbáni fid SS is joggal mondhatja és talán mondja is, hogy nektek meg soha nem lenne CBA-tok, ha én nem adom, nem szerzem meg.
    Erre a “vitára” már csak és egyedül a Simicska(féle MAHÍR) tehet pontot azzal, hogy az akkori óriásplakáthely költségekhez képest minimális összeget valahogy, mondjuk egy hamis viszontszolgáltatással visszaszármaztatja a CBA-nak, aki azt befizeti a NAV-nak, “oszt annyi”…
    .
    Már csak egy kérdésem lenne.
    Mi afene, hát CBA-s (olvasd: cébéás) színmagyar áru csak nem befulladt ennél a színmagyar vállakozásnál ? Hát a hungarikum nem köll már a parlamenti kétharmadnak sem ?
    Orbanini, a hun vezér elfelejtette felhívni a nemzeti békemenet részvevőit, hogy csak a cébéánál vegyenek fogathajtó lókolbászt…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Ennél többet adtak a Videotonnak és a Felcsútnak. Csapatonként!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az utolsó csepp pálinkáig harcolunk 2014. április 11. péntek

Pillantás a CBA kulisszái mögé 2014. március 15. szombat

Egy volt CBA-dolgozó visszaemlékezései 2014. március 13. csütörtök

Hajrá Magyarország, hajrá CBA! 2014. március 12. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos