Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Átvilágítom magam 2013. október 28. hétfő 8:05

  • Hozzászólások(89)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Átvilágítom magam

Németh Sándor Hetek című lapja minden elképzelhető gonoszsággal megvádolt (Egy minden gyanú felett álló ember Hetek, 2013. október 25.), pedig csak annyi dolga lett volna, hogy elszámoljon az általa vásárolt állambiztonsági iratokkal. Németh Sándor “Ideje véget vetni Bartus ámokfutásának” alcímmel maga is megszólal a cikkben. Az ámokfutásom abból állt, hogy miután a Gój Motorosok egy hamis 6-os kartonnal megrágalmaztak, megkértem Németh Sándort, álljon elő ő is azzal a beszervezési kartonnal, amely alapján több ezer ember előtt ügynöknek nevezett.

Számoljon el azzal, hogy egyházi vezetőként milyen állambiztonsági iratokkal üzletel az alvilágban. Mutassa be azt a titkosszolgálati dossziét, amelyet állítása szerint megvásárolt. A videófelvételen azt mondja, hogy a pénzért vett állambiztonsági iratok között “egy csomó államtitok van”. Esetleg fejtse ki bővebben, milyen jogon birtokol államtitkokat. Ebből áll az én ámokfutásom, amelynek szerinte “ideje véget vetni”. Nem véletlen, hogy ideges: amit ezen a felvételen előad, azért 3-tól 5 évig terjedő börtön jár. Ha nem sikerül valami politikai alkut kötnie, vagy megvesztegetni valakit, könnyen börtönben végezheti.

Németh Sándor a videón azt állította, hogy gondoskodik valamilyen módon a rólam szóló ügynöki dosszié nyilvánosságra hozataláról. Bátorkodtam megkérdezni, hogy ennek a fenyegetésnek van-e köze a Gój Motorosok által nyilvánosságra hozott hamis 6-os kartonhoz? Felszólítottam, hogy ne hallgasson. Ha van valami a kezében, akkor álljon elő vele. Ne a hátam mögött terjessze rólam, hogy ügynök voltam, hanem ha van bizonyítéka, hozza nyilvánosságra. A videón azt állítja, hogy megkapta a beszervezési kartonomat és a titkosszolgálati dossziémat. Ha így van, akkor mutassa be. Ha nem igaz, akkor vonja vissza az állítását és kérjen bocsánatot.

Németh Sándor lapja, amelynek minden állításáért ő maga főszerkesztőként felel, a kérdések korrekt tisztázása helyett megismételte a Gój Motorosok vádjait, és megvédte azt. Gyakorlatilag megismételték a gójok vádjait annak ellenére, hogy már nyilvánosságra került annak cáfolata. Hivatalosan is közölték, hogy a 6-os karton hamisítvány. Meglehetősen szokatlan egy magát keresztény pásztornak nevező egyházi vezető részéről az a militáns hangnemben megfogalmazott fenyegetés, miszerint véget kell most már veti az “ámokfutásomnak”. Ez az agresszív hang olyan egyházi vezető száját hagyta el, aki már tizenöt évvel ezelőtt is fegyveres testőrökkel közlekedett.

Hasonlóképpen szokatlan Németh Sándor lapjának idézete, amelyet cikke mottójául választott. Eszerint: „A patkánnyal nem szabad megpróbálni megütközni a csatornában, mert ott ő van előnyben!  Meg kell próbálni kihozni a fényre!” (Ángyán József, korábbi agrárállamtitkár.) Majd a cikk úgy folytatódik, hogy “Bartus László alias “Énekes”… Németh Sándor patkánynak nevezi azt az embert, akit az Isten saját képére és hasonlatosságára teremtett. A vezető lelkész ezzel patkánynak nevezte Istent is, ha az embert saját hasonlóságára teremtette. Pedig semmi mást nem kellett volna tennie, csupán megmagyarázni azt, hogy miről beszél ő a szóban forgó videón. Nem láttam még olyan keresztény lelkészt, aki nyilvánosan patkánynak nevezteti az általa főszerkesztett újságban a vitapartnerét.

Németh Sándor a cikkben elintézte az általam felvetett kérdéseket egy rövid válasszal. Arra a kérdésre, hogy vásárolt-e államtitoknak minősülő dokumentumokat az elmúlt években, azt válaszolta: “Természetesen nem”. Az általam nyilvánosságra hozott videón ennek az ellenkezőjét állítja. Németh Sándor feltehetően abban bízott, hogy nem hozom nyilvánosságra a videót, mert abból kiderül, hogy börtönben születtem. Csakhogy elszámította magát, mert nem szégyellem a nehéz sorsú anyámat, és nem tehetek arról, hol születtem. Nincs takargatni valóm. Nekem mindennél fontosabb, hogy az igazság kiderüljön. Nem érdekel, hogy a születésemről ki mit mond. Ha Németh Sándornak van rólam titkosszolgálati dossziéja, akkor azt mutassa be. Ha pedig nincs, akkor az derüljön ki, és vállalja a hazugságaiért a következményeket.

Valóban börtönben születtem. A vér szerinti anyámat Ludman Máriának hívták, és az 1963-as márciusi amnesztiával szabadult. Anyámat soha nem láttam, apámról nem tudom, ki volt. Vér szerinti anyám a szabadulása után abba halt bele, hogy miután egy kivételével elvették tőle az összes gyerekét, akart szülni egy gyermeket annak az embernek, aki mellett végre otthonra talált. Az orvosok azt mondták neki, hogy nem éli túl a szülést. Ennek ellenére a gyermeket megszülte. A kislány életben maradt, ő meghalt. Halála előtt Hatvan város vöröskeresztes titkára volt, férje a szomszédos falu téeszének főkönyvelője.

A börtönben való születésemet egy alkalommal nyilvánosan elmondtam a Hit Gyülekezetében. Nem én jelentkeztem erre, és nem azzal a céllal mondtam el, hogy sajnáltassam magam, vagy Németh Sándor közelébe férkőzzek. Arról tettem bizonyságot, hogy mennyi mindent köszönhetek Istennek. Azt mondtam el, hogy egyszer a prédikációja mennyire szíven talált. Azért imádkoztam, hogy Isten mutassa meg nekem az identitásomat, hogy voltaképpen ki vagyok. Németh Sándor azon a héten szó szerint azt prédikálta, hogy “te, aki börtönben születtél, és nem tudod, ki az anyád, keresed az identitásodat, tudd meg, hogy a te identitásod Isten országában van”. Megértettem, hogy Jézusnál senki nem született nyomorultabb módon a világra. És ő volt a világ megváltója. Megértettem, hogy Isten együttérez a nyomorultakkal.

Amikor Németh Sándor ezt prédikálta, még nem ismert engem, azt sem tudta, hogy létezem. Azért mondtam el, hogy börtönben születtem, hogy én vagyok az, akihez Isten szólt általa. Nem pedig azért hoztam ezt mindenki tudomására, mert a titkosszolgálat ezzel a trükkel próbált beszervezni ő mellé. Németh Sándor nem azért vett maga mellé, mert megesett rajtam a nagy szíve, hanem azért, mert tudott használni a munkájában. Én fésültem át az írásait. Ha nem tudtam volna hasznára lenni, születhettem volna én a temetőben is egy sírkő alatt, akkor sem törődött volna velem.

Azt mondtam el bátorításul másoknak, hogy Isten mennyire jó, mennyire gondoskodó. Miután eljöttem a Hit Gyülekezetéből, Németh Sándor ezt fordította ellenem. Azt állította, hogy ez a titkosszolgálat akciója volt. Engem ügynökként szervezett be mellé. A vezető lelkész képes Isten jóságáról elmondott bizonyságtételemet is meghazudtolni, hogy magyarázatot adjon a vele való szembefordulásomra. Bástya elvtársat nem lehet csak úgy otthagyni. Bástya elvtárs nem téved, nem hibázik, csak egy ügynök járhatott túl az eszén. A titkosszolgálat akarta félreállítani. Hogy miért, az titok.

Mindenféle hazugságokat ír a Hetek, hogy miért távoztam a Hit Gyülekezetéből. Pénzre utalnak, aztán pedig arra, hogy “az átvilágítási törvény alapján éppen ekkor vizsgálták volna meg a lapok vezető munkatársainak esetleges állambiztonsági érintettségét”. Hát a titkosszolgálat ezt nem tudta volna elintézni nekem? Én soha nem voltam hivatalosan a Hetek vezető munkatársa. Ha valakit átvilágíthattak volna, az kizárólag Németh Sándor. Emlékezetem szerint a Hetek impresszumában akkor is egyetlen név szerepelt, mint most az online lapnál: az alapító-főszerkesztő, Németh Sándor neve. Ő a dicsőséget nem osztotta meg senkivel.

Ezért nem igaz az sem, hogy azért veszítettem volna el az állásomat egy másik lapnál, mert a nevem megjelent a Hetek impresszumában. Egyrészt a nevem soha nem jelent meg ott, másrészt a Világgazdaság című laptól már korábban távoztam. Ennek oka az volt, hogy Németh Sándor azt szerette volna, ha főállásban az induló Heteknél dolgozom. Mivel vonakodtam a Világgazdaságtól távozni, ahol nagyon jó csapatban voltam, telefonon átokkal fenyegetett meg, és azt mondta, hogy a pokolba kerülök, ha nem engedelmeskedem Istennek. Meg lehet kérdezni Kocsi Ilona akkori főszerkesztőt, hogy vajon azért kellett-e távoznom a lapjától, mert megjelent a nevem a Hetek impresszumában. Miután elmenekültem a Hit Gyülekezetétől, azonnal vissza is fogadtak. Az igaz, hogy Németh Sándor több hónapi munka után egyetlen fillért sem fizetett, de a Hit Gyülekezete székházában rajta kívül senki nem merte volna megtenni azt, hogy ordítozzon. Hruscsov módjára legfeljebb ő verhette volna a cipőjével az asztalt, ez egyébként is inkább az ő stílusa. Az viszont könnyen meglehet, hogy a cipőm talpa lyukas volt, ez gyakran előfordult velem.

A Fesz van című könyvemben is megírtam, miért távoztam a Hit gyülekezetéből. (A könyv elektronikusan innen letölthető.) Németh Sándor – egyik legközvetlenebb munkatársaként – olyan pszichikai terror alatt tartott, hogy nem kaptam levegőt. Hivatalos diagnózisom van arról, hogy össze akarta zúzni a személyiségemet, amelynek – másokkal szemben – az én belső tartásom ellenállt. Nekem már a megtérésem előtt, kicsi gyerekkorom óta volt egy istenélményem, és belül ismertem azt a személyt, akihez a nehéz helyzetekben mindig könyörögtem. Ezért velem nem tudta megcsinálni azt, amit másokkal, mert nem egyezett azzal az Istennel, akit ismertem. Engem többször kivittek az intézetből próbaidőre családokhoz, és néha azért imádkoztam, nehogy itt maradjak, néha azért, nehogy visszavigyenek. És Isten engem meghallgatott. Tudom, hogy szeret engem.

A pszichikai terror okozta lelki konfliktus súlyos pszichoszomatikus következményekkel járt. Az életemet mentve menekültem el az utolsó pillanatban. Ezek után kell azt olvasnom, hogy a pénzéhségem volt az oka és a titkosszolgálati átvilágításom elől menekültem. Ez az ember ahelyett, hogy szembenézne saját felelősségével, Istent és embert nem ismerve mocskolódik lelkész létére, még tizenöt évvel azután is, hogy elmenekültem tőle. Gazdag és hatalmas médiabirodalom tulajdonosa, ahonnan irányíthatja és kontrollálhatja az emberek gondolkodását. Nem fér el tőlem, pedig már azt a földrészt is elhagytam, ahol ő azt csinál, amit akar. Hozzá képest én egy jelentéktelen, csóró, nyomorult senki vagyok, akinek se hazája, se lakása, se semmije nincs, az egyedüli becsületén kívül, amelyet ő ok nélkül bemocskol. Amikor megpróbálom megvédeni magam a hamis ügynökvádak alól, akkor kiadja a jelszót: “ideje véget vetni Bartus ámokfutásának”. Ki kell nyírni.

A Hit Gyüelekezete és a Hetek legendáriumában minden esemény egy logikai szálra épül fel. Ennek lényege, hogy mindent a Hit Gyülekezetének és Németh Sándornak köszönhetek, én pedig aljas módon visszaéltem ezzel a jósággal. Még a barátaimat is ott szereztem, mintha korábban nem lettek volna barátaim. Igaz, hogy a megtérésem után meg kellett szakítanom minden kapcsolatot velük, mert a Hit Gyülekezete így védekezik a démonok támadása ellen. A feleségemet is Németh Sándornak köszönhetem. Nem Istennek, és nem annak, hogy megszeretett engem egy kedves lány, és én is őt. Megláttam, hogy ugyanolyan szíve van, mint az örökbefogadó mamámnak, a világ legdrágább asszonyának.

De én állítólag mindent Németh Sándornak köszönhetek. Nélküle senki lennék. Azt állítja, hogy ő szerzett lakást nekem, mert  azzal sajnáltattam magam, hogy nincs lakásom. Amikor a Hit Gyülekezetében megtértem, Esztergom főterén egy kétszintes műemlékházban egy 120 négyzetméteres lakásom volt. Mindszenty hercegprímás volt jogtanácsosának egykori lakásában laktam. A Hetek cikke szerint “ázott verébként” érkeztem a Hit Gyülekezetébe. Ezzel szemben az igazság az, hogy akkor az esztergomi Tanítóképző Főiskolán tanítottam már harmadik éve. Miután a Hit Gyülezetében megtértem, utána lettem csak “ázott veréb”, mert a katolikus egyház visszakapta a főiskolát, engem pedig, mint a Hit Gyülekezete tagját, azonnal kirúgtak onnan. A katolikus Esztergomban sehol nem kaptam utána állást, mert “szektás” lettem. Ezt büszkén vállaltam. A titkosszolgálat valahogy nem segített.

Nem Németh Sándor tartott el, hanem munkanélküli segélyből éltem. Az esztergomi lakás cserélgetéséből jutottam végre egy 21 négyzetméteres lakásba a Logodi utcában. De ahhoz neki semmi köze nem volt. Amikor egy 35 nm-es lakásra cseréltünk a feleségemmel, és nem tudtuk fizetni a hitel részleteit, eladtuk a lakást. Visszafizettük a hitelt az OTP-nek, és a fennmaradó egymillió forintot beadtuk a Hit Gyülekezetébe. Egy fillérünk nem maradt. Ehhez képest állítja Németh Sándor, hogy ő szerzett lakást nekem. Nevezze meg azt a lakást, amit ő szerzett nekem. Még annak az árát is nekiadtam, amihez semmi köze nem volt. Az a pénz, az örökbefogadó szüleim házának eladásából származott. Azoknak az embereknek egy életen át tartó munkájából volt ez, akik mindenüket nekem adták. Ismeretlenül kivettek az árvaházból, a nevükre fogadtak. Kisgyermekkoromtól kezdve felneveltek. Mindenüket nekem adták, soha egy percig nem kellett éreznem, hogy árva vagyok. Ezek az emberek úgy szerettek engem, mint sokan a saját gyereküket sem. Sokan azt mondták, én vagyok a faluban a legszeretettebb kisfiú. És ez így is volt. Még a faluban is Lacikának hívtak. Írjuk le a nevüket: Akács Ilona és Bartus András. Csodálatos emberek voltak. Isten ajándékai számomra. Ők soha nem neveztek patkánynak senkit, ha valakivel vitájuk volt. Pedig csak kétkezi munkásemberek voltak, és nem keresztény lelkipásztorok.

A Hetek azt állítja, hogy Németh Sándor segített nekem a Magyar Hírlapnál elhelyezkedni. Csakhogy amíg én hites voltam, nekem soha nem sikerült a Magyar Hírlapnál elhelyezkedni. A lap külső munkatársa voltam, ami azt jelentette, hogy ha vittem valami cikket, és jó volt, akkor azt közölték. Pénzt ezért soha nem kaptam. Az első újságíró munkahelyem a Fekete Doboz Alapítvány volt, amelyet szakmai bölcsőmnek tekintek. Németh Sándor ellenezte, hogy odamenjek dolgozni, de mégis odamentem. Nemhogy ő szerzett volna nekem újságíró munkahelyet, még le akart beszélni róla. Állandóan azt emlegetik fel, hogy engem ő iratott be egy újságíró iskolába, és neki köszönhetem, hogy újságíró lehetek.

Ez a történet is vérzik. 1992-ben Németh Sándor legalább húsz embert beiratott a Magyar Hírlap újságíró iskolájába a Hit Gyülekezetéből. Mindenkinek a részvételi díját kifizették. Összeszedtek minden csonkabonkát, aki valamiféle értelmiségi volt. Mivel munkanélküli voltam, engem is beirattak. A tanfolyam díja 3 ezer forint volt, ezt emlegeti Németh Sándor tizenöt éve. Az első foglalkozás után azonban nem mentem többé az újságíróiskolába, mert nem érdekelt. A tanfolyam után csalt el Vágó Péter pszichológus barátom, aki elvégezte az iskolát, hogy akit beirattak, az bejárhat és írhat cikkeket. Ráértem, bementem a szerkesztőségbe. Fazekas Csaba történész, a miskolci egyetem volt dékánja, a Galamus állandó szerzője, aki szintén hites volt, jó barátom. Vele együtt jártunk be Márványi Ágneshez, az újságíróiskola vezetőjéhez, aki kisebb feladatokat adott. Az első cikkemből azonnal botrány lett, és utána sorozatban ez történt. Márványi Ágnes azt mondta, “gyere holnap is öcsi”. Mindennek tanúja Pápai Gábor, aki Márványi Ági férje volt, amíg a nagyszerű Ági meg nem halt. Így ragadtam ott a Magyar Hírlap külső munkatársaként. Ezt állítja be Németh Sándor úgy, mintha ő csinált volna belőlem újságírót. Ha nem lehetett volna közölni, amit írok, Németh Sándor a fejére állhatott volna, akkor sem lett volna újságíró belőlem.

A Hetek szerint engem Esztergomban is felkarolt a helyi gyülekezeti vezető, akinek aztán le kellett mondania, annak is valami sejtelmes módon én voltam az oka. A lemondott helyi vezető azóta is jó barátom. Borvendégh Norbert szintén elhagyta a Hit Gyülekezetét. Bárkinek megmondhatja, hogy én már nem is laktam Esztergomban, amikor neki le kellett mondania. A lemondásának oka sokkal inkább az volt, hogy utánozta Németh Sándor vezetői stílusát, és ezt a helyiek nem bírták. Később felismerte, hogy nem jó mintát követ. A séma szerint én mindenhova félénken érkeztem, aztán belerúgtam azokba akik felkaroltak. Ez a némethi forgatókönyv. Ez éppen annyira igaz, mint hogy albérlőket tartottam. Ezzel szemben az igazság az, hogy az esztergomi Hit Gyülekezete tagjai közül befogadtam néhány embert. Annak ellenére nem kértem el tőlük semmit, hogy magam is munkanélküli segélyből éltem. A bútoraim egy részét egy esztergomi cigány családnak adtam, akik megtértek a gyülekezetben. A Hetek azt veti a szememre, hogy huszonévesen már saját lakásom volt. Ennek ára azonban az volt, hogy meghaltak az örökbefogadó szüleim és eladtam a tőlük örökölt házat.

Amiket ide írok, könnyen ellenőrizhetők. Ismertek a volt kollégák. Az Amerikai Népszava olvasótábora hemzseg a volt hitesektől, akik nagyon is jól ismernek engem. Az én főiskolai csoportom alakította meg néhány városi liberális értelmiségivel és üzletemberrel az esztergomi SZDSZ-t, még mielőtt megtértem volna a Hit Gyülekezetében. Nem a tanáruk akarata ellenére, finoman szólva. Az én életem nem azzal kezdődött, hogy megismertem Németh Sándort.

A legszebb azonban az, ahogy a Hetek cikke az életutam elemzésével próbálja igazolni azt a vádat, hogy nemcsak beszervezett ügynök voltam, hanem a titkosszolgálat embere is maradtam. Például azért vagyok ügynök, mert pénztelenségre hivatkoztam, de a város egyik elegáns éttermébe jártam. Ha valaki mutat nekem 1987-ben egy elegáns éttermet Esztergomban, azt meghívom oda egy vacsorára. Rántott sajtra jártunk tartár mártással. Néha úgy dobtuk össze a haverokkal a pénzt. Azt sugallják, hogy nem lehettem volna 25-26 évesen az Általános Művelődési Központ igazgatóhelyettese, ami a kommunista diktatúrában bizalmi állásnak számított, ha nem kapok láthatatlan segítséget. Ehhez a titkosszolgálat támogatása kellett.

De az esztergomi olvasók emlékezhetnek, hogy vezetésem alatt az esztergomi Petőfi Mozi egyik fénykorát élte. Három művészmozi futott a nagyterem mellett a városban, ezeket mind én hoztam létre. Filmesztétikai szabadegyetem működött, egyik szervezője voltam a Tanítőképző Főiskola filmes képzésének, amelyet Lányi András és Győry Csaba indított. Nem azért neveztek ki az ÁMK igazgató-helyettesének, mert a titkosszolgálat beépített, hanem azért, mert lelkes, dinamikus, és - mások szemében - tehetséges fiatalember voltam. Kérdezzék meg régi barátaimat, Nagyfalusi Tibort, a könyvtár volt igazgatóját, aki élő legenda volt a városban. Vagy Kaposi Endre képzőművészt, filozófust, a Bergman-filmek szerelmesét, a Tanítóképző Főiskola volt főigazgatóját. Vagy Simon Tibor volt tanácselnököt, kedves barátomat, aki kinevezett.

Az én csillagom akkor áldozott le, amikor a Hit Gyülekezetébe megtértem. Én valóban mindent kárnak és szemétnek ítéltem, ahogy Pál apostol mondja, Isten megismeréséért. Mindenemet átadtam Istennek és a gyülekezetnek, a szívemet, a lelkemet, a testemet, a pénzemet, az erőmet, a munkámat. Szolgáltam Németh Sándort, amíg csak lehetett, és nem kellett fejvesztve menekülni a terrorja elől. Ez az ember életveszélyes volt a környezetére. Szétroncsolt személyiségek, Xanax tablettán élő megalázott emberek vették körül, akik minden szavára ugrottak, mert azt hitték, ha őt szolgálják, akkor azzal Istent szolgálják. Ezzel élt vissza ez az ember, taposta szét mindenki önbecsülését, emberi méltóságát. Amikor nem lehetett tovább bírni és sokan elmenekültek, akkor az eltávozott vezetők közül mindenkit ügynöknek nevezett. Paranoiás és beteg ember. A megalázottak közül én vagyok az egyetlen, aki felvettem a kesztyűt: követelem, hogy a hazugságait bizonyítsa be.

Minden korábbi sikeremet úgy állítják be, mintha az vagy a titkosszolgálat, vagy Németh Sándor műve lenne. Ezekben a történetekben én sehol nem vagyok, csak legfeljebb mint ázott veréb, aki mindig visszaél mások jóságával, hátba szúrja a jótevőit. Azt állítom, hogy szegény vagyok, közben ravaszul röhögök a markomba a város elegáns éttermeiben, ahol pezsgős vacsorákat tartok. Mindent Németh Sándornak köszönhetek, talán még az életemet is. Ezért hálátlanság, hogy nem engedtem összezúzni a személyiségemet. Ezért minden bizonyíték nélkül rám olvassa, hogy a titkosszolgálat embere vagyok. Neki elég, ha az elegáns éttermekben elfogyasztott csirkecsontokból, hamuból és kristálygömbből kiolvassa azt. Nem számít a törvény, hogy milyen feltételekkel lehet valakit ügynöknek nevezni. Az sem számít, ha nem szerepelek a hálózati nyilvántartásban, ha nem azonosak az adataim az állítólagos 6-os kartonommal. Kitalálnak minden ótvaros baromságot, csak Németh Sándornak ne kelljen szembenéznie azzal, hogy hibázott, és ezért hagyták el sokan.

Ezért gyalázhat évek óta nyilvánosan. Képes az alvilágban titkosszolgálati iratokat vásárolni, amiért börtön jár. A vak gyűlölete miatt szélhámosok céltáblája. Korábban azt hitették el vele, hogy újabb könyvet írok róla. Reszketve küldött valakit egyezkedni. Nekem a közvetítők azt ajánlották, ne mondjuk meg neki, hogy ez nem igaz, hanem fizettessük meg, és osztozunk. Nem mentem ebbe bele, hanem közvetlenül értesítettem Németh Sándort, hogy nem írok róla soha többet könyvet. Ha bárki pénzt kér tőle ezért, ne fizessen, mert nem én állok mögötte. Most pedig legyártottak neki egy primitív hamisítványt, hogy elvegyék a pénzét. Elhiszi ezekről, hogy igaziak. A tények és a józan ész ellenére képes állítani, hogy igazak. A szovjet koncepciós perek mintájára kreál hamis bizonyítékokat, és kommunistázik. Miatta rohangálhatok ügyvéd után, gyárthatom a beadványokat, kereseteket és feljelentéseket. Költhetem a kislányom helyett a pénzemet az ő baromságaira, pedig a kislányomnak én vagyok a világ legcsodálatosabb ember. Arra kell gondolnom, hogy egyszer majd azokat kell olvasnia rólam, amiket Németh Sándor a szolgáival fröcsögött ellenem. Ha már nem élek, hogyan magyarázom meg neki, hogy ez nem igaz? Nem ilyen ember vagyok. És várhatom, hogy évek múlva esetleg valahol kimondják, hogy igazam van.

Megtértem Istenhez. Én tényleg annyira hálás voltam neki, hogy abból a helyzetből, ahogyan én megszülettem, kiemelt, megvédett, megtartott. Adott nekem jó szülőket. El tudtam végezni iskolákat. Sok sérülést is szenvedtem, biztosan ezek is benne vannak az indulatosságomban, a türelmetlenségemben, amikor valaki nem látja meg ugyanazt, amit én. De soha nem voltam ügynök, soha nem jelentettem senkiről. Nem szúrtam hátba senkit, soha nem voltam aljas ember. Sokat hibáztam, sokat tévedtem. De nem vagyok az, akinek Németh Sándor mond engem. Miután megértettem, hogy újjá kell születnem, megnyílt előttem a Biblia, megismertem Istent, én mindent feladtam. Nekem semmi más nem volt fontosabb csak Ő. Én tényleg teljes szívemből szerettem Istent, ezért jártam a gyülekezetbe, viseltem el a legnagyobb szemétségeket is. Most pedig a volt vezető lelkészem idézőjelbe teszi, hogy megtértem, elvitatja az üdvösségemet, kétségbe vonja az Istennel való legintimebb kapcsolatomat, amely az anyám méhétől fogva van. Mindazt, amit Istenért tettem, titkosszolgálati munkának állítja be.

2003-ban kijöttem Amerikába. 2004-ben gyártanak rólam egy 6-os kartont, és ezt Németh Sándor valósnak hiszi. Állítása szerint pénzt adott érte. Az sem jut eszébe, hogy mit keresek akkor Amerikában? Kiléptem a titkosszolgálattól, mint a kéményseprő vállalattól szokás?

De Németh Sándor még az amerikai életutamat is megfejti az ügynökösdi alapján. Megint ugyanaz játszódik le. Ezt írják: “Információink szerint az Amerikai Népszavánál úgy jelentkezett, mint munkanélküli, pénztelen újságíró. Megszánták, felvették. Rövid idő elteltével átvette a lap irányítását.” Az ázott veréb megint bekönyörögte magát, megint pénztelenséget hazudik, hogy megsajnáltassa magát, és titokban elegáns New York-i éttermekben zabálja két pofára a steaket és körmöli a jelentéseket. Aztán hátba szúrja itt is a jótevőjét és megkaparintja az Amerikai Népszavát.

Ezzel szemben a valóság az, hogy Kálnoky Gyula, a volt tulajdonos keresett meg, hogy szerkeszteném-e a lapját. Kálnoky Gyula karakán ember, nem arról híres, hogy pénztelen újságírókon essen meg a szíve. Az Amerikai Népszavát pedig nem kicsavartam a kezéből, nem is a titkosszolgálat rabolta el tőle, hanem cukorbetegsége miatt kénytelen volt eladni. Amikor kórházba került, hetente Marylandből autóztam fel New Jerseybe, hogy elkészítsem és szállítsam az újságját. Másfél éves kislányomat hagytam otthon, hogy  szállíthassam Long Island végébe az Amerikai Népszavát. Gyula hálából azt mondta, ha meg tudom venni, vegyem meg. Nem kínálja addig senki másnak, amíg én nem mondok nemet. Nagy nehezen sikerült összeszednem a pénzt, és keményen megdolgoztam azért, hogy ki tudjam fizetni az árát. De Németh Sándor Pestről ezt jobban tudja. Elhíreszteli rólam, micsoda mocsok ember vagyok, hogy még az Amerikai Népszavához is tisztességtelenül jutottam hozzá.

Az Amerikai Népszavát a kuruc.info-hoz hasonlítja Németh Sándor lapja. Mondják ezt azok, akik patkánynak neveznek engem. Fajgyűlölőkkel hozzák egy szintre azt a lapot, amely a szabadságelvek és az emberi méltóság egyik legradikálisabb szószólója.  Való igaz, hogy nekem nincs pénzem arra, hogy kilóra megvegyem a pesti médiaelitet. A semmiből csak arra futja, hogy egy kamikaze újságot csináljak, amely belerepül a diktatúrába. A titkosszolgálat valamiért nem ad hozzá pénzt. De amit én csinálok, abból a kevésből, amim van, az egyenes és tisztességes szándékú. Nem arra használom a sajtómat, hogy manipuláljam a közvéleményt, zsarolási potenciált hozzak létre, informális politikai hatalmat építsek, kivásároljam az újságírókat, hogy ne jelenjen meg rólam semmi negatív cikk, vagy a vagyonomat védjem vele.

Ugyanazon az istentiszteleten, amelyen ez a videó készült, Németh Sándor azzal kérkedik, milyen áldott és gazdag ember. Azzal dicsekszik, hogy “zsidók járnak hozzá pénzt kérni”, alig győzi lerázni őket. Az egész úgy undorító, ahogy van. Való igaz, hogy az ország egyik leggazdagabb embere, aki szegény hívők fillérjeiből gazdagodik, átokkal fenyegetve meg őket, ha nem fizetnek rendesen. Orbán egyházi státuszt adott nekik az MDF legyilkolásáért, ennek köszönhetően Németh Sándor semmiféle adót nem fizet. Így könnyű gazdagodni, szerencsétlen adófizető hívők előtt rázni a rongyot, hogy ő milyen áldott. Ha ebben az emberben egy szemernyi istenfélelem lenne, és hinné, hogy Isten látja, amit művel, ezt nem tenné.

A történethez hozzátartozik, hogy amikor ezt a videót megismertem, sokat szenvedtem, mit tegyek. Aztán írtam Németh Sándornak egy levelet, amelyben megírtam, hogy semmi nem igaz abból, amit mondott. Feljelenthetném, mert olyan bűncselekményeket követett el, amelyekért börtön járna, ha Magyarországon jogállam lenne. De azt mondtam neki: nem jelentem fel, nem perelem be, mert Dávid sem ölte meg Sault, amikor az üldözte és Isten a kezébe adta. De amikor a Gój Motorosok megjelentek a hamis 6-os kartonnal, hogy azt valami baloldaliaktól kapták azzal, hogy hozzák nyilvánosságra, akkor azt mondtam, nem hallgathatok tovább. Ne lebegtesse ez az ember a fejem fölött a hamis vádat, nem csináltam semmit, nem kell nekem elrejtőznöm. Ha Németh Sándor nem mutat egy másik 6-os kartont, nekem soha nem meséli be senki, hogy a Gój Motorosoknak nem ő juttatta el valakivel azt, amit megvett. Különösen, hogy utána a Hetek ostobán még meg is védi ezt a primitív hamisítványt, és Mészáros Imre, a Gój Motorosok vezetője mennybe megy a Hetekben.

Az összes eddigi ügynökügyben volt legalább egy igazi 6-os karton. A megvádoltak legfeljebb azzal védekeztek, hogy nem teljesülnek maradéktalanul az ügynökvád feltételei. De ebben az esetben semmi nincs. Még egy eldobott cetli sarka sem. Kizárólag Németh Sándor fantazmagóriái. Az én esetem szimpla adathamisítási bűncselekmény. Én vagyok a rendszerváltás óta az első, akit hamis 6-os kartonnal támadtak meg. Ebből a szempontból precedens értékű is az eset, hogy mit tesz majd az ÁBTL, amelynek a közokiratait hamisították.

Sokféle tanulság van. Az egyik az, hogy milyen életveszélyes szervezet az, ahol egy Hack Péter képes kiállni egy ilyen cikkben, noha a téma szakértőjeként tudja jól, mekkora hazugság az, hogy 2004-ben születhetett egy 6-os karton. Olyan emberek, mint Hack Péter - aki a szakmája kiválósága, a tisztessége nem kérdőjelezhető meg egészen odáig, amíg az Németh Sándor érdekeibe nem ütközik -, mindenre képesek. Milyen vakhit kell ahhoz, hogy egy jogász leköpje magát, nyilvánosan közösséget vállaljon a legotrombább szakmai képtelenségekkel, mert Németh Sándor ezt várja el tőle. Tudhatja jól, hogy olvassák majd olyanok is, akik tisztában vannak azzal, hogy ő mindent tud, mégis hazudik. De nem érdekli ez sem. Mit nem tesznek meg ezek az emberek, ha Németh Sándor kéri őket?

Tallér Jánost, aki többedmagával Németh Sándorral együtt alapította a Hit Gyülekezetét, akié a legendás budaörsi ház volt, és aki egészen Angliáig szaladt Németh Sándor elől, szintén ügynöknek nevezték és harminc éve megállás nélkül átkozzák, “szellemi harc” címén. Ugyanezt teszik mindazokkal, akik kiváltak, és Budapesti Autonóm Gyülekezet néven működnek, és azt szeretnék, ha végre békén hagynák őket. De Németh Sándor lételeme az állandó harc a nemlétező ellenséggel. Engem tizenöt év óta átkoznak szisztematikusan. Ha valakivel valami tragédia történik, azt a szellemi harc sikerének könyvelik el, néha dicsekszenek is vele. Fekete mágiával próbálják befolyásolni emberek életét és a politikai eseményeket. Németh Sándor ügynöközik, de minden hites egy potenciális ügynök. Ha Németh Sándornak szüksége van rá, akkor bármilyen munkahelyen a gyülekezeti tagot “beélesítik”, és a gyülekezet megbízásait teljesíti. Jelentést ad, különféle akciókat hajt végre. A Hit Gyülekezete egy igazi titkosszolgálatként is működik, csak éppenséggel nem tartozik a titkosszolgálati törvény alá, hanem vadhajtásként láthatatlanul dolgozik.

A Hit Gyülekezete-történet még nem ért véget. Vigyázó szemeinket tartsuk a waco-i tragédián. Ha ez az ember sarokba szorul, annak kiszámíthatatlan következményei lehetnek. A politika eladta magát neki, Orbánnal kiegyezett, az ATV-vel megvették a balliberális értelmiséget. Az Izrael-mániájával fedezéket állított magának. Ez az ember elveszítette az önkontrollját, miközben korlátlan lelki hatalommal rendelkezik egy militáns szervezet fölött, amelynek tagjai vakon hajtják végre az utasításait. Egy egészséges demokráciában a Nemzetbiztonságnak már régen fel kellett volna derítenie ennek a szervezetnek a rejtett működését. Amivel Németh engem vádol, az a polgári titkosszolgálatok súlyos mulasztása. Ha valakinek az ámokfutását ideje lenne megállítani, akkor az Németh Sándor.

Ezért most már nem hagyom, nem hagyhatom magam. Nem hagyom magam tovább mocskolni és gyalázni, csak azért, mert nem bír a hatalmi tébolyával ez a lelkileg beteg ember. Azokért is ki kell állnom, akiket ez az ember élete során megnyomorított, megalázott, lejáratott, akiknek megkeserítette az életét, de nincsenek abban a helyzetben, hogy kiálljanak az igazságukért. Lelki és tényleges hullák szegélyezik Németh Sándor útját. Nem érdekel, milyen hatalmas, milyen gazdag, nem érdekel, hány ezer emberrel átkoztat a nap 24 órájában. Csak egy érdekel: bizonyítsa be, hogy ügynök vagyok és a titkosszolgálatnak dolgozom. Ha pedig nem tudja, akkor derüljön ki róla, hogy egy gátlástalan, közveszélyes, aljas gazember.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (50 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +86 ( 108 szavazatból)
Bartus László: Átvilágítom magam, 4.6 out of 5 based on 50 ratings

  • Hozzászólások(89)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

89 Reader’s Comments

  1. telekis
    +++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Kedves Bartus úr!

    Őszinte és szeretetteljes üdvözletem!Ön egy talpig becsületes ember ez tudom régen sem és ma meg pláne nem egy kitűntetett tulajdonság sokak szemében.Amit felvállalt azt nem sok ember csinálta volna Ön után.
    Valahol a Gyurcsány Ferencet is ezért utálják sokan mert sikerült neki az ami keveseknek embernek maradni.Nekem szerencsére volt lehetőségem közelebbről megismerni nem a levegőbe beszélek.Ha ezzel megsértettem Önt mármint a párhuzammal akkor bocs.Én elhiszem és egyáltalán nem kételkedem a becsületességében.Tudom ma ez a divat Magyarországon mindenkit megtámadni aki mást gondol ha pláne még használja az eszét akkor vége.Hiszen Kertész Ákos példája is előttünk van Kanadáig kellett neki menekülni az aljas támadások elől.De sokszor bebizonyította a magyar a mondatai igazságát.Egyet azért nem értek vannak emberek akikben soha nem múló gyűlölet él és ilyen hosszú ideig?Hát kik ők és miért tartunk ma itt.Ez a nagy tragédiánk nem fogunk változni nagy katarzis kell ahhoz,hogy újra tudjuk egymást tisztelni, becsülni.A szeretetet már leírni sem merem.További jó egészséget erőt és kitartást a kislányának nagyon boldog jövőt és nagyon várom a robbanást.Ideje lenne végre minden szinten tiszta vizet önteni a pohárba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  3. Egyre tobb iras kerul az orrom ele a hit gyulekezetrol. Egyebkent nem erdekelne, de mivel politikai vonatkozasai is vannak, igen hasznos lenne, hogy bizonyos oszzegek, adomanyok felett ellenorizzek a kiadasaikat. Szerintem az odajaroknak is joguk van tudni, mire is koltenek, de megdobbento, amit itt olvastam: lehallgatasokra, testorokre, stb. Az atkozodasok meg hab a tortan. A szabad vallas okes, de a vallassal nem lehet az emberek szabadsagat elvenni. Persze ahol penz van…………….. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  4. kisszabó 2013. október 29. kedd 10:35
    .
    Üdvözlöm itt köztünk a damaszkuszi úton, ahol már alig férünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. admin
    2013. október 28. hétfő
    16:25 Én is kaptam egy angol nyelvű e-mailt Bartus László aláírással. Azonban most olvasom, hogy mások küldték a neveddel visszaélve! Szerintem ez a szándékos lejáratás egyik formája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Üdv.Bartus Úr!
    Egy csónakban evezünk,mégis azt mondanám,hogy tegye le ezt a terhet,mert egyedül cipelni marha sok,és ,csak Magának okoz vele problémákat…
    Maradjunk annyiban,hogy Isten,majd lerendezi Német Sándorral,és a talpnyalóival a dolgot,amikor eljön az ideje…Ja,és,még valami;Német Sándor istene nem az én istenem…Az enyém a mindeneket teremtő Isten.
    A Német Sándoré a mammon istene…
    Ennyi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  7. Kedves László!
    Őszinte részvétem a Németh Sándorral folytatott harca miatt. Én magam is voltam a Hit Gyülekezetének tagja kb. 15 évig és hasonló támadásokat, rágalmazásokat és személyeskedéseket éltem meg a vezető lelkész és csatlósai részéről, ezért tudom, érzem, hogy mit élt és él át. Sajnos Magyarországon a rágalmazások, lejáratások mindennaposak, természetes emberi viselkedésnek számítanak és gyakran megesik, hogy környezete az áldozatot vonja felelősségre az “érzékenysége” miatt. Erre felénk úgy gondolják sokan, hogy az ilyesmit el kell engednünk a fülünk mellett. Azt hiszem, nincs is értelme folytatni, ennyit a magyar “közgondolkodásról”, erkölcsiségről, jogállamiságról. Isten áldja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. Már “bukott” megyei főügyész voltam, amikor megjelent ügyvédi irodámban egy felháborodott ember és arra kért mondjak már valamit az “olajügyekről”. Mondtam. Beszámolómat rövidesen viszontláttam a “Maffiaregény” c. könyvben.
    Meg kell mondanom ez voltaképp az egyetlen irodalmi szintű ismertetés a “dicsőséges olajkorszakról”.
    A hamis történelem az olajbűnözés elleni harcot Sándor Istvántól, ill. az 1996-os esztendőtől datálja. Ami engem illet, az első “olajjelentést” 1992 decemberében készítettem a legfőbb ügyész számára. Majd 1993 tavaszán fogtam (fogattam) el egy “olajvonatot”.
    Bartus a fejével játszott, amikor meginterjúvolt.
    Ezt hozzá kellett tennem a nacionáléjához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy a mostanában az interneten terjedő, “volt hitessel” készített interjú hamisítvány. Azt írják, hogy valamilyen észak-amerikai magyar újságban jelent meg. Nincs erről tudomásunk. Néhányan ide is feltöltötték, de azokat töröljük, mert az a cikk nem hiteles. Én ismerem a Hit Gyülekezetét. Aki azt a szöveget mondja, az nem ismeri. Olyan szavakat használ, mint “nagykenetű testvér”, stb., amilyeneket ott nem használnak. Az általa elmondottak között olyan extremitások vannak igazságokkal keverve, amelyek nem igazak. Bőven elég az igazság. Hiteltelen emberek hiteltelen beszámolóinak nem kell hitelt adni, mert azok hiteltelenné teszik az igaz és valóságos beszámolókat és kritikát is.
    Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Kedves Bartus László!
    Köszönet az írásért. Tanulságul szolgáljon minden valamilyen módon érintett és nem érintett ember társunknak!
    Azzal, hogy megírta az önátvilágítását, eleget tett emberi méltósága, tisztessége megvédésének. A továbbiakban nem Önnek kell bizonyítania, hanem a vádolónak.
    Diabolos=sátán=vádoló, ha jól mondom. Németh Sándor nem fog megváltozni, bármit is tesz ön. Örüljön annak, hogy képes volt megszabadulni a kötelékéből és legyen büszke rá, mert a legtöbb megtévesztett embernek ez nem sikerül soha. Véleményem szerint azzal tépi el végleg az összes szálat, ami köti hozzá, ha nem foglalkozik vele többet, nem ír neki, nem reagál a cselekedeteire. Ugyanis, ha ezt teszi, az azt jelenti, hogy még mindig hatalmat gyakorol ön fölött. Mihelyt elhatárolja magát tőle minden vonatkozásban, az ő hatalma semmivé válik.
    Keresse szerettei, a barátai, a jóakaratú emberek társaságát és nem utolsó sorban a Jóistenét. Tudom, hogy Ő mindig Önnel van és nem a Hitgyülekezetben.
    Végül sok erőt kívánok a további hasznos tevékenységéhez lelki békével és megnyugvással együtt.
    Üdvözlettel: Bakos Irén

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Nem erdekel, hogy ki volt …, mi volt……, undorito maga ez a teny hogy felnott emberek mint az ovodaban kenik egymast szarral!
    Az ertelem a fejunkben rendet tesz, es egyebkent ha megis volt? akkor mi van???? engem nem befolyasol semmiben, engem nem rendit meg sem a besugosag, sem a …sagtalansag. NEM ERDEKEL!
    Vikidal Gyula hangjat is ugyanugy szeretem mint azelott, emberi vagy kenyszerhelyzetben elkovetett hibakert konnyu elitelni masokat …foleg ha ne elt akkor es nem elte at ami …. es amiert .
    Tehat: Nem szunok meg Bartus Laszlo rajongo lenni, es meltatlannak erzem ezt a mar tobbszori vedekezest. Biztos vagyok benne, tobb millio ember atlat ezen a szitan is, foleg veluk foglalkozo konyv utan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. …..a Fesz van c. konyvre gondoltam ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Vannak emberek akik még mindig az ügynöktémát mantrázzák. Az ügy részben már elvesztette a jelentőségét,.Egykor bárkinek a kényszerhelyzetével visszaélve szervezték be az érintettek többségét, és szinte csak a hatalom erkölcsi demonstrációjaként. Az eltelt 23 év a bűnösöknek is elegendő lehet a teljes rehabilitációra,.Az esetek jelentős részében az érintettek jelentései és azok feldolgozása csak ürügy volt az apparátus fenntartására a szolgálati (és bármilyen célra fenntartott lakások hálózatára) egy csomó megélhetési gazember foglalkoztatására, a lelki terror fenntartására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. “én egy jelentéktelen, csóró, nyomorult senki vagyok, akinek se hazája, se lakása, se semmije nincs, az egyedüli becsületén kívül,” – írod, Laci.
    Nincs igazad: Sokan vagyunk, akik tisztelünk és szeretünk Téged s meglehet egyoldalúan, de barátunknak tekintünk.
    Az is meglehet, hogy önzően szeretünk, mert SZÜKSÉGÜNK VAN RÁD.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. A hit gyülekezete szájával védi a zsidókat, cigányokat. Mégis a nyilvánosságra hozott szlovákiai prédikáció keretében Németh Sándor azzal próbálja hitelessé tenni beszámolóját az “ellenségéről”, hogy az börtönben született. Mintha ezzel a döntő érvet elmondaná, hogy “látjátok, igazam van, ne higyjetek neki !” Itt kibukik a bili és tartalma. Undorító. 8 évig jártam a hit gyülekezetébe. Amit Bartus Laci ír a “Fesz van”-ban igaz mind, magam is tanúja voltam a végkifejletnek. Amíg nem tudtam mi zajlik a háttérben voltak dogok, amivel nem tudtam mit kezdeni de miután a szakadás után elolvastam a könyvet minden a helyére került mint a kirakósban (pl amikor kopogtatócédulát gyűjtöttünk az SZDSZ-nek hirtelen leállítottak bennünket, pedig korábban ezerrel nyomatták vagy amikor a hajnali imaösszejövetelen a Derek Prince ministry – től jövő nyomások ellen imádkoztak, holott korábban Dereket a gyülekezet nagypapájának nevezte Németh Sándor). Annyira tiszteltem Némethet, hogy a szakadás után fölmerült bennem, van-e Isten egyáltalán, mert ha ez az ember kudarcot vallott, akkor mit várhatok én? (Ma is így gondolkodik a hites, ezért van a pökhendiség). Emlékszem Lacira is a 3. – 4. sor környékén, legtöbbször farmerben jött. Át is futott a fejemen, hogy hiába, ő a belső körben van neki elnézi a főnök a farmert, pedig a vezetőség öltönyben volt. Ismerem a feleségét is, iskolatársam volt a Zeneakadémián. Mindketten talpig becsületes emberek, a legtávolabb áll a Lacitól, hogy ügynök legyen. Épp ezért háborított föl, hogy már az igazság látszatára sem ügyelnek a hit gyülekezetében, hanem ellentmondó tényeket közöl Németh. Nem hiszek a megbocsátásban bocsánatkérés nélkül, ez a tanítás a Biblia XX. századi továbbfejlesztett álkeresztény humanista verziója. Egyetlen hely sem támasztja alá. Mindig előbb a bocsánatkérés jön és csak aztán a megbocsátás (ld. adós szolga; vagy”…légy jóakarója a te ellenségednek amíg úton vagy vele; vagy “ha az oltárra viszed a te ajándékod és megemlékezel róla, hogy panasza van embertársadnak ellened előbb menj el békülj meg vele; vagy ha vétkezik a felebarátod ellened akkor intsd meg őt, ha nem hallgat rád végy magad mellé valakit és újból intsd megy, ha arra sem hallgat a közösség előtt intsd meg és ha rájuk sem akkor legyen olyan előtted mint a kurvák.) Ezekről ma nem esik szó ezért van tele a hit gyülekezete is pökhendi emberekkel, akik azt hiszik, hogy büntetlenül gázolhatnak át akárkin mert úgyis meg kell bocsátania. Helyén való tehát a bocsánatkérésre való felszólítás Németh felé és az egész hit gyülekezete felé. Üdvözlöm a volt hiteseket, mint hallom sokan vagyunk itt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Kedves Laci !
    Elnézést ! Nem állt szándékomban érzéseidet megsérteni.
    Magam is silány irománynak tartom ezt az írást.
    Valóban semmi keresnivalója itt az ilyen cikkeknek.
    Üdvözlet Esztergomból

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Azt tudom, hogy ki az a Bartus László, kiváló írásait sokszor olvasom.
    De felmerül a kérdés ki az az alex german?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. Kedves Laci, lévén régi barátok ismertem élettörténetedet. Mindig is hősnek tartottalak, aki képes valódi áldozatokra az igazáért, nem csak dumál a nyomorról, szenvedésről, igazságtalanságról, hanem maga is nyomorog, szenved és kiált, ha embereket igazságtalanság ér. Megtisztelsz azzal, hogy Fekete Doboz Alapítványos időszakodat szakmai bölcsődnek tekinted.
    Barátsággal: Elbert Márta

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  19. Kedves Márta,

    akkor még azt is elmondom Neked, hogy a Fekete Doboz Alapítványt nemcsak szakmai bölcsőmnek tekintem, hanem olyan helynek, ahol megtanultam az emberséget, a szolidaritást, a tisztességet, az igazság szeretetét, amelynek szellemisége legközelebb állt ahhoz, amit a Bibliában valaha olvastam, amit Jézus valaha mondott és tett, ahol igaz emberek közé kerültem, akik őszinte szívvel közeledtek minden nyomorgó, emberségében megalázott és megtaposott emberhez, akik nemcsak beszéltek, hanem a szívükben éreztek, és tettek is. A Fekete Doboz Alapítvány volt az első és utolsó hely, ahol úgy éreztem, hogy valami hasznosat teszek, hogy az életem nem hiábavaló, és olyan emberek között lehetek, akikre felnézhetek, akiknek élete és munkája egész életemben iránytű lehet. Ha valami értéket megtanultam, akkor azt a Fekete Doboz Alapítványnál tanultam meg, amelynek szellemisége Elbert Mártából áradt.
    Magyarországról mindent elmond a Fekete Doboz Alapítvány története és sorsa, amely jelképesnek tekinthető. Ez az ország azért van ott, ahol tart, mert a Fekete Doboz Alapítványt és az általa képviselt értékeket eltaposták, és helyette a talmi, az ócska, a hazug, a hamis, az embertelen került a felszínre.
    Kedves Márta, nagyon köszönöm, hogy írtál nekem, ezúton is hálás szívvel mondok Neked köszönetet mindenért. Amit tudok, ami ér valamit bennem, azt az emberek közül tőled és a Fekete Doboz Alapítványtól kaptam. Ne haragudj, ha néha szégyent hozok rád/rátok. Nem ti tehettek róla.
    Sok szeretettel üdvözöl, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  20. annaörök!

    De ismerős hangvétel!?
    Németh Sándor istenéhez nekem sincs közöm!
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Kedves Laci, hogy még tisztábban lássunk; azért süllyedt ideáig ez az ország, mert már mindent pestylászlók uralnak. Ő az, aki ellopta a nevünket, (Fekete Doboz), aki annak ellenére két évtizede ezen a néven gyártja antiszemita, seggnyaló, hazug filmjeit, hogy a Legfelső Bíróság 21 éve jogerősen eltiltotta nevünk használatától, és a Versenyhivatal – a fogyasztók megtévesztése miatt – megbüntette.
    Laci, te sohasem hoztál ránk szégyent! Az a szégyen, amit veled csinálnak.
    em.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Kedves Márta,
    pontosan így van, és kifejezhetetlen az az aljasság, amit ezek veletek csináltak. Mindent kifejez erről az országról. Cseppben a tenger. Vigyázz magadra, és köszönok mindent. Nagyon sok szeretettel, Laci.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Kedves László!

    Végigolvasva írását saját életéről arról, ahogyan Ön látja saját életét és NS-val való kapcsolatát. Amit abban leír, az megrendítő és elszomorító. Előbb olvastam el Fesz van c. könyvét, minthogy megtértem volna a Hit Gyülekezetében. Mert ott tértem meg 2008. januárjában. DE! Nem NS-hoz vagy a gyülekezethez tértem meg, hanem az Élő Istenhez, aki azóta bennem Él. Valami “rejtélyes” ok folytán soha nem éreztem késztetést, sőt, inkább intést éreztem afelől, hogy jobban beépüljek a gyülekezet életébe. Azt hiszem, hogy ezt nem is bántam meg soha, mert – ha Isten kegyelméből – nem is tapasztaltam meg azokat a dolgokat, amiket Ön és mások sajnálatos módon igen, mégis nyitott szemmel jártam/ok a sorok között. S kérdi, hogy miért ott tértem meg, miután elolvastam a könyvét, a válasz erre az, hogy mert hívott az Úr, olyan erősen, mint még előtte soha. S ezt az egyetlen gyülekezetet ismertem. Hát ezért. S évekig nem is foglalkoztam azzal, hogy milyen is ez a gyülekezet. De amiért most klaviatúrát ragadtam, az nem is ez, hanem az, hogy megkérdezzem: Miért olyan fontos Önnek, hogy világi harcot nyerjen NS ellen? Miért szenvedi végig ezeket a háborúkat? Miért fontos Önnek, hogy mit gondolnak azok az emberek, akik sem Önt, sem a múltját, sem a jelenét nem ismerik, s nem is érthetik? Igy az nem is értékelhetik? Sem én, sem a másik nem tudja a teljes igazságot, csak Ön, NS (meg még akik benne voltak/vannak ebben), no meg ISTEN. S ez utóbbi a legkevésbé elhanyagolható tény. Ő fogja rendezni a vitás kérdéseket az értintettekkel. Legyen az bárki, aki az Ő Igazsága ellen vét, legyen az bármely büszke még az Ővele való kapcsolatára is. Ha hittel telve indult is el az úton, de időközben lealjasul és eladja magát pénzért, vagy hatalomért, vagy bármi más földi dologért, akkor annak kétség kívül meg lesz a “jutalma” amikor eljön az ideje. Szerintem Ön nem szorul arra, hogy súlyos összegeket költsön saját személyének védelmére. Még akkor sem, ha többen hisznek a másik oldalnak. Végezze a munkáját, ahogyan eddig is tette, jószándékkal, szeretettel, s annak is meg lesz a jutalma egy napon. Jó egészséget és jó munkát kívánok. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  24. Szilvás
    Gombóc
    Ez a hozzászólás fehér zászlónak tűnik N.S.-tól.
    Nem kerek a történet valamiért, ezért tűnik úgy, hogy hamis a baba.
    Normális ésszel a Fesz van elolvasása után azt hinné az ember, hogy inkább menekülni kéne onnan,és nem ott találni meg az Élő Istent.
    Mintha N.S.képmutató beszédét olvastam volna…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  25. Kedves Bumburi,

    Ebben abszolút nincsen igaza. Egyáltalán semmilyen fehér zászlót nem lengetek NS-nak. Éppen az ellenkezőjét próbáltam értésére adni Lászlónak. Lehet, hogy soraim nem tűntek az Ön számára logikusnak, vagy hihetőnek, ezt sajnálom, de a szándékaimat nem kell Önnek bizonygatni, mert azok tiszták és nem alakoskodóak. Igen, ott kerestem Istent, mert Ő nem gyülekezetekben és világi szervezetekben lakozik, hanem az emberek szívében. S ha hiszi, ha nem, ma is vannak a Hit Gyülekezetében olyan emberek – nem is kevesen – akiknek van hitük és mégsem NS bérencei, vagy rajongói, vagy mit tudom én milyei. Sőt még csak ismerni sem ismerik személyesen, ahogyan én sem. Mit sem tudnak azokról a dolgokról, amik történtek a múltban, vagy amik történnek mostanában (úgy értem, hogy a gyülekezeten belül). Ezért nem lehet elítélni őket. Vannak olyanok, akik hiszik, hogy ott megtalálják az Urat, s van olyan, aki meg is találja, mert akinek a szíve tiszta, Ő ott lakozást vesz. Ez nem hely, vagy gyülekezet függő dolog. Annyi bizonyos, hogy amikor én ezt a könyvet olvastam, kb. 1999-et írtunk. Ehhez képest 2008-ban tértem meg. S a könyv olvasásakor – akkor még világiként – nekem ez egy vélemény volt, egy olyan mű, ami igaznak hatott, sőt meg is indított, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy teljességgel elhittem minden sorát. Távol voltam én attól a világtól akkor még. Aztán eltelt majdnem 10 év. A dolgok a számomra feledésbe merültek, mit sem tudva szakadásról, meg hasonlókról. Hát így esett, hogy pont ebben a gyülekezetben tértem meg. De ettől még nem vagyok és nem is leszek átkozott, vagy istentelen ember. Mert igen is van hitem és reményem, hogy függetlenül attól, hogy milyen gyülekezetbe jártam (!), mégsem az határozza meg, hogy mit érek az Úr szemében! Köszönöm, hogy tiszteletben tartja ezen hozzászólásom tisztaságát és őszinteségét. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  26. Kedves Szilvás Gombóc,
    köszönöm kedves levelét. Most csak a kérdésére válaszolva. Egyrészt, szerintem többen vannak velem, mint ellenem, és sokkal többen hisznek nekem, mint a másik oldalnak, csak Ön sok időt tölt azokkal, akik előtt engem besároztak. Kérdésére válaszolva el kell választanunk dolgokat. Itt nem hitvita zajlik, és nem is arról van szó, hogy kinek van igaza a tekintetben, miért jöttem el a Hit Gyülekezetéből. Nem a mennyei ítéleteket akarjuk eldönteni a földön. Németh Sándor evilági területekre tévedt, politikai szereplő, közszereplő, világi hatalommal bíró ember, mint egy politikai kérdésekkel foglalkozó televízió tulajdonosa. Évtizedek óta pártokat emel fel, és ejt le. Amikor ebbéli tevékenységéről bárki véleményt vagy ítéletet mond, akkor az nem a mennyei kérdésekbe szól bele. Ha ő kilép az evilági politika színpadára, és abba durván beavatkozik, akkor utána nem bújhat el, hogy ő egy egyház, és az ő ítéletét bízzuk a Magasságosra. A római katolikus egyház viselkedett ilyen álnok módon a középkorban. Amikor újságíróként erről kénytelen vagyok valamit írni, például az ATV manipulációjáról, akkor nem “ámokfutásomat” gyakorlom, hanem a szakmámat végzem. Mivel őjságíró vagyok, nem tudom megkerülni, és ő beleszalad a közéleti szereplésével a publikációs tevékenységembe. Ugyanúgy, mint bárki más. Ezt utána nem értékelheti úgy, mint egyházi mivolta elleni támadást. De ez mellékes megjegyzés.
    Ami pedig az én ügyemet illeti, nem arról vitatkozunk, hogy van-e egyszemélyes vezetés Jézus Krisztus egyházában (egyébként nincs, legfeljebb a Hit Gyülekezetében), hanem ő evilági természetű támadást intézett ellenem. Én egy újságíró vagyok, valamilyen szinten a közvélemény formálója. Velem szemben jogos elvárás az, hogy a véleményem mögött valamiféle emberi, szakmai, morális hitelesség legyen. Ennek nagyon konkrét követelménye, hogy volt ügynökök ne alakítsák a közvéleményt. Erre törvény is van. Átvilágítást végeznek tudomásom szerint. Németh Sándor pedig ügynöknek nevezett, megvádolt egy nagyon is evilági dologgal, amely nemcsak a jó híremmel, hanem a szakmai hitelességemmel is kapcsolatos, megkérdőjelezi a jó híremet, a becsületemet. Ez rendkívül súlyos vád. Törvény írja elő, milyen feltételek mellett lehet valakit ügynöknek nevezni. Objektív kritériumai vannak. Németh Sándornak ezek közül egyetlen egy sem áll a rendelkezésére, annál az egyszerű oknál fogva, hogy a vádja nem igaz. Soha nem voltam ügynök. Ő szándékosan akar engem ebben a színben feltüntetni és besározni. Nem téved, hanem rágalmaz. Mint újságíró, egy ilyen rágalomra nem mondhatom azt, hogy bízzuk majd a túlvilági ítéletre, nekem érvényt kell szereznem a jognak, a törvénynek és az igazságnak, amely megvéd engem. Egy rágalommal szemben meg kell védenem magam. Németh Sándor bűncselekményt követ el a rágalmazással és a becsületsértéssel is. De ezen kívül olyan bűncselekmények sorozatával vádolta meg magát, amelyeket a törvény nem véletlenül fenyeget börtönbüntetéssel, mert a társadalomra veszélyesek. Őt nem menti fel az evilági törvények felelőssége alól az, hogy lesz majd egy túlvilági ítélete is. Ahhoz nekem semmi közöm. Ő kilépett az egyházi tematika falai közül, amikor ügynöknek nevezett. Ha ezt nem tudja bebizonyítani, akkor törvényt sértett, amiért felelnie kell. Nekem pedig ebben a világban élnem kell a törvény adta lehetőségeimmel, amelyek éppen azért adattak, hogy a hamis vádakkal szemben az emberek megvédjék magukat. Én ennek ellenére első körben kegyelmet adtam Németh Sándornak. Nem a bíróságra mentem, hanem levelet írtam neki, hogy amiket állít, az nem igaz. És mondtam neki akkor is, ha valami van a kezében, akkor mutassa be, hozza nyilvánosságra. De ha nincs, akkor lelkész létére ne hazudozzon. Megírtam neki, hogy megtehetném, de nem viszem a törvény elé. Ám amikor megjelent a Gój Motorosok brutálisan primitív hamis kartonja, akkor már látni akartam, hogy ez nem azonos-e azzal, amivel ő fenyegetőzik. Mutassa be, amit megvásárolt, lássuk meg, hogy nem a Gój Motorosokat használja fel arra, hogy a mocskos hazugságaival megtámadjon engem, ő pedig a háttérben maradjon. Ezért most már álljon ki a bíróság elé, mutassa be a bizonyítékait, és a bíróság mondja ki, hogy hazudott, rágalmazott, a jó hírnevemet megsértette, és egy szó nem igaz, abból, amit 15 éve hazudozik rólam. Tegye a bíróság asztalára ő is azt a röhejes 6-os kartont, amit a Gójosok, és védje meg a bíróságon úgy, ahogy a Hetekben tette. Aztán meglátjuk, mit mond az objektív igazság róla. Szembesüljön az igazsággal, és akik előtt megrágalmazott, azoknak én be tudjam bizonyítani, hogy ez a rendkívül súlyos vád nem igaz. Nekem nincs takargatni valóm. Állok rendelkezésére, itt a lehetőség, hogy nyilvánosan és a törvény előtt is bebizonyítsa, hogy én ügynök voltam. Sőt: állítása szerint ma is az vagyok. Ez nem játék. Ő hülyítheti saját embereit házon belül, hazudozhat nekik, de ha ezzel kiáll a külvilág nyilvánossága elé, ott meg kell felelnie a külvilág vele szemben támasztott normáinak. Azért vannak törvények, hogy az ilyen aljas rágalmaktól megvédjék az embereket. Ezeket kell használni. Elkövet valamit, megátalkodott módon üldöz és hazudozik rólam, mint egy közönséges bűnöző, Gój Motorosok alvilági hamisításait védelmezi az újságjában, és amikor erről számot kellene adni, akkor bebújna az egyházi frazeológia mögé, hogy őt majd az Isten megítéli? Aztán ha nem ragaszkodnék ahhoz, hogy a törvény mondja ki az igazságot, azt hazudná rólam, hogy igaz, amit mondott. Ma is ezt hazudja, nem tud kikeveredni a hazugságból, mert nem tud azok elé állni, akiket 15 éve ezzel etet. Minden erkölcsi normát elveszített. Mindenki láthatta, hogy milyen arcátlanul képes hazudni. Istentiszteleten képes rágalmazni. Mit képzel ez az ember? De most nem menekül. Most szépen odaáll a bíróság elé, és számot ad mindarról, amiket beszél, és amit tett. Végigverek rajta mindent. Minden lehetséges jogcímen beperelem, minden lehetséges büntetőfeljelentést megteszek ellene, derüljhön ki az igazság, és mindenki lássa meg, ki ez az ember. Ez van összhangban a Bibliával. Már megtörtént az ügyvédi meghatalmazás, elindult a munka. Most nem menekülhet el sunyi módon. Minden egyes hazugságért a lehető legmagasabb kártérítésért fogom perelni. Erre készülhet. Mostantól neki nincs kegyelem. Ezt jól jegyezze meg. Az igazságszolgáltatás előtt legyen nagyfiú. Ismerem Németh Sándor módszereit. Megmondhatja neki, hogy erre számíthat. Tizenöt éve tűröm a mocskolódásait, ennek most vége. Ne reménykedjen semmiben.
    Önnek is minden jót kívánok. Üdvözlettel: Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  27. Szilvás
    Gombóc
    Némi ellentmondás. ” ott kerestem Istent, mert Ő nem gyülekezetekben és világi szervezetekben lakozik, hanem az emberek szívében.”
    Ezt én is így érzem, ezért nem járok sehová, ahol Isten igéit hamisan, és hamisak hirdetik.
    Nem kívánom ezt a témát Önnel folytatni.
    Ha azért ment a gyülekezetbe,hogy Istent keresse, de Ő nem gyülekezetben, vagy világi szervezetben lakozik, akkor érthetetlen számomra az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Szilvás Gombóc,
    én értem, amit Bumburinak írt, és elfogadom azt. Abszolút tiszteletben tartom, amit mond, és el is hiszem. Isten mindenhol megtalálja az embert, és nem érdekli, hol van. Neki mindenki kedves, aki tiszta szívvel keresi, legyen bárhol. A katolikus egyházban is megtalálja és megmenti, aki tiszta szívvel keresi. Pedig az antikeresztény vallás. De ez most nem tartozik ide, a kérdésére a fentiekben válaszoltam, örülök, hogy megkeresett, és minden jót kívánok Önnek. Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. admin.
    Legutóbbi, 17:43-as hsz-ed tökéletes. Így helyes, ez az a hozzáállás, ami miatt nekem sincs semmi lényegi ellenvetésem az IGAZAK, az ilyen keresztények, zsidók, és más vallásúak működése ellen sem. Ezért csatlakoztam végül Iványi Gábor közösségéhez is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Tisztelt Laci!

    Nem ismerjük egymást,de így ismeretlenül is szeretnék nagyon sok sikert kívánni ehhez a csatához
    és azt kívánom,hogy derüljön ki az igazság.
    Nagyon jó volt olvasni a mostani nyilatkozatot,mert bár az infók és tényleges adatok nem voltak számomra
    világosak akkor is úgy éreztem,hogy valami gáz van a hágyé körül.
    Kábé 6 évig voltam,rendszeres látogató,de az a lelki terror amin az ember utána átmegy,hogy rendezni és
    őszintén élni tudja az életét Istennel az nem semmi.
    Nem kell bemutatni neked a lelki terrort.
    Sajnos.
    Ennek ellenére rendkívül örülök,hogy megmaradtál hívőnek,nem adtad fel a mennyei tagságodat.
    Sajnos sokan lelépnek a hágyéből és elhagyják a hitüket,míg mások zombi módjára valamilyen érdek miatt
    ott maradnak.
    Tudom,hogy sokan vannak akik őszintén járnak oda,de én nem szoktam javasolni a Gyömrői utat senkinek.
    Én csak egy egyszerű hívő voltam ott.
    Ahhoz meg túl forrófejű,hogy bármit is rám bízzanak.
    Ne tudd meg mennyit kellet a feleségemmel beszélni arról,hogy a N.S. manipulálja az embereket.
    Hazug szellemeket hajkurászik az IT alatt. (is)
    A kundalini jóga technika megy ott is,és arra fogják az Isten szellemének a munkáját.
    Nézd meg Ratu Bagus videóit,tök egyforma dolgok zajlanak.
    A feleségem attól félt,hogy ha az Istenemberét gyalázzuk akkor bajunk lehet belőle.
    Nem vagyunk most,jól anyagilag,de ezt most nem ezért írtam,hogy bárki sajnáljon
    hanem mert nem kell összekapcsolni a dolgokat.
    Ez a megértéshez szükséges.
    Sokat tudnék még írni magamról és bocsánat a hibákért,de úgy gondolom,hogy most ez rólad és a
    családodról szól.
    Nagyon sok sikert szeretnék még egyszer kívánni így ismeretlenül is.
    Az Isten irgalmazzon mindannyiunknak,igen még N.S. is,hogy felismerje a hazugságokat.

    Isten vigyázzon rád és a családodra! (ahogy eddig is tette)
    Üdvözlettel:István

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. Kedves László!

    Kizárólag Önnel szerettem volna fölvenni a kapcsolatot
    Több mint 20 éve tértem meg. A Hit-gyülekezetébe keveset jártam.
    Olvastam Fesz Van című könyvét és megrökönyödtem, hogy emberek ezek után is hogy képesek egy ilyen helyen, ilyen ember társaságában maradni.
    De sokakat megfélemlítenek, hallomásból tudom, hogy N.S. azzal vádolta a ‘nyáját’, hogy aki elolvassa, démonizálttá válik. Az embereket rettegésben tartja.
    Bár Ön újságíró, de most mégis a hívő Bartus Lászlót szeretném kérdezni több hitbéli dologról.
    Nagyon aggasztónak találom a kereszténység helyzetét.
    Nemcsak a Hit-gyülekezetét, de sok gyülekezetbe beszivárgó világiasságot, hamisprófétaságot, hazugságot, szeretet álarca mögé bújó gonoszságot.
    Ép ésszel nem tudom fölfogni, egy keresztény ember hogy képes hazudni! Megtérésemkor nem tapasztaltam ennyi hazugságot keresztényi körben.

    Szeretném megkérdezni az Ön véleményét néhány videóval kapcsolatban.

    Ezt a videót valószínűnek tartom, hogy elfogadja.
    http://www.youtube.com/watch?v=mlp0vPG0M2w
    Ez a videó nem karizmatikus. A készítőknek vannak Igeellenes tanításai. De ezt el tudom fogadni.
    http://www.youtube.com/watch?v=huL5notHOeM
    Ezt pedig ma találtam, és nagyon meggyőzően érvelnek Igékkel a megnyilvánulások ellen.
    http://leporollak.hu/hitgyuli/BR_ELESE.HTM

    Hit-gyülekezete és a világok requiemje:
    http://www.youtube.com/watch?v=uPqz8leju3Y
    Ezt a videót véletlenül találtam, a műsor ahol sugározzák: a Hírháttér.
    Több dologgal nem értek egyet, pl. a predesztinációval stb. De mégis végig néztem. És nagy részével egyet tudok érteni. Szeretném kérdezni, Ön mit szól hozzá.

    Azért írtam mindezt le Önnek, mert úgy látom, a hazugság ellen imával kell föllépni és összefogni. Rombadönteni a sok hazugságot nem lehet másképp, csak imával.
    Ön nagyon sok emberrel tartja a kapcsolatot akik hasonlóan vélekednek. Nagyon fontosnak tartom az egyakaraton lévő imaösszefogást. Hiszen az ellenség (mindaz aki a hazugságot elfogadja) sokan vannak, sokan imádkoznak a hazugság mellett. Ez szellemi harc (is a testi mellett).

    Szeretném ha segítene olyan embereket találni, akik egy időben egy akaraton imádkoznának a hazugságok összeomlásáért a keresztények között.
    Tele van hazugsággal az egész keresztény társadalom. De a legtöbbet mégis a Hit-gyülekezetben találjuk. Megtévesztett, megvezetett, megfélemlített emberek, akik Istent lecserélték Németh Sándorra.
    Ezek az emberek (ahogy a legutolsó videóban hallhatjuk) nemhogy nem jutnak mennybe, de másokat sem engednek oda bejutni. Amit a háttérhatalomról mondanak a műsorban, csak kacsa, vagy Ön is el tudja fogadni?
    Elnézést kérek ha kicsit erősen fogalmaztam.

    Isten áldását kívánom életére!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  32. Kedves Igazgyöngy,

    köszönöm kedves levelét, de nem értem, miért csodálkozik. Biztosan emlékszik arra a részre, amely úgy kezdődik, hogy “az utolsó napokban nehéz idők állnak be. Mert lesznek az emberek….” Ezt láthatja. Köszönöm a bizalmát, de őszintén szólva, én nem vagyok lelkész. Véleményem van, de én újságíró vagyok, és a cipész maradjon a kaptafánál. Ezért ezekben a kérdésekben nem akarok mások szakmájába szólni. Magánvéleményem az, hogy Ön jól látja a dolgokat. Egyetértek azzal is, hogy társakat keres, de ezt én nem tudom koordinálni innen, és talán nem is feladatom ebben a szerepkörben. Magánemberként az ember azt tesz, amit akar, de azt nem jó összekeverni mással. De Ön itt írhat másoknak, kereshet másokat, megtalálhatják egymást. Ha én szervezném ezt, annak más akusztikája lenne. Ezért nem szeretnék beavatkozni az olvasók hitéleti önszerveződésébe. Viszont nem akadályozom meg, ha erre is használják az AN oldalait. Magánemberként sok sikert kívánok! Remélem, nem értett félre, és megért engem. Nem vagyok ellene annak, amit Ön írt, csak nem ez a feladatom, és ebben a szerepkörben ezt nem is tehetem meg. Magánembreként azt teszek, amit akarok, ez magánügyem, de ezt az eszközt nem használhatom erre, mert nem erre jött létre, és becsapnék vagy megzavarnék vele másokat.
    Önnek is viszont kívánom a jókívánságait, üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Kedves László!

    Nagyon köszönöm levelét. Élek a lehetőséggel amit felkínált, de másképp nem áll módomban megvalósítani, minthogy ebbe a topicba írjam a hozzászólásomat – hiszen az oldalt még nemigazán ismerem. Ez az első téma amit elolvastam, ezért itt szólítanám meg a hozzám hasonló gondolkodású keresztényeket.

    Ezúton szeretnék minden kedves Testvéremet megkérni, hogy aki csatlakozik hozzám, szeretnék a héten egyszer egy órát kijelölni a következő események kapcsán imára.

    Az óra legyen péntek este 19-20h-ig
    Imatéma:

    1. – László ezen idézete alapján: “odaáll a bíróság elé, és számot ad mindarról, amiket beszél, és amit tett”
    Semmiképpen ne akadályoztassa senki és semmi Lászlót abban, hogy sikeresen leleplezze a hazugságot. Sem ellenimával, sem pedig fizikailag.

    2. Akik velem imádkoznak ebben az órában, a körülöttünk lévő hazugságokat Isten rombolja le – akár gyülekezeti szinten (hamispróféták, hamistanítások) akár a környezetünkben (rágalmazások hitünk, vagy igazsgárzetünk miatt)
    [Azért írom a környezetünket, hiszen balgaság úgy imádkozni hogy Uram az egész földön leplezd le a hamisságot, vagy térjen meg mindenki]
    Az utolsó időkben üldöztetések vannak ill. lesznek. Sokakat nem tudnak megfogni bűnnel, hiszen a keresztények ügyelnek a bűntelenségre. Ilyenkor jönnek a vádlások, hazugságok. Ezeknek imával lehet elejét venni. Ez az én meglátásom. Amióta így imádkozom, körülöttem kezedenek leomlani a hazugság falai.

    Továbbá nagyon fontosnak tartom az áldást.
    3. Első körben László áldása és azok akik imádkoznak velem együtt. Ekkor lesz igazán sikeres az imádságunk.
    Ha az ellenségedet áldod, elevenszenet gyűjtessz a fejére.
    4. Áldjuk Németh Sándort és a Hit-gyülekezetet, áldjuk a hamistanítókat, hamisprófétákat.
    (a tapasztalatom: mikor áldom az ellenségemet akik gonoszságot tesznek ellenem, pozitív változás történik)

    Magamról csak annyit írnék, még nem töltöttem be a 40-et, Pesten élek, több mint 10 éve özvegyen hívő gyermekekkel, nagyon sok gyülekezetet bejártam. Megtérésemkor nem volt ez a káosz amit most tapasztalok, és ami miatt elhagytam a gyülekezeteket. Ahova most járok (járunk), úgy érzem, otthonra találtam. (a hitelesség kedvéért)

    Tisztelettel: Igazgyöngy

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  34. Kedves László!

    Szeretném folytatni 1 hónapja megkezdett gondolatmenetemet egy friss infó alapján.
    Ezúton fejezném ki mély felháborodásomat, hogy magukat kereszténynek valló emberek Krisztus nevét fölhasználva (és ezzel Őt gyalázva) mire vetemednek.

    Szeretném újra, mégerőteljesebb imára buzdítani az olvasókat, hiszen mélyen megrendültem egy ma kapott cikk olvasása közben.

    Nem keresztény ember a riporter, a férfi aki átélője volt az eseménynek, a HGy tagja volt 6 éven keresztül. Olyan igazságokat ír le benne, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Sajnálatos módon a tisztességes karizmatikus gyülekezetekre (ami igen ritka) is szégyent hoznak ezek az Istengyalázók.

    Kérem, olvassák el figyelmesen és gondolkodjanak el rajta.
    Én elhiszem, főleg hogy 2 személyes ismerősöm is (erős keresztény emberek) is hasonló dolgokat éltek át.

    (moderálva)

    Én arra a következtetésre jutottam, hogy ha ezeket az átkokat ilyen arcátlanul dobálják arra aki épp nem tetszik nekik, hát minden olyan ember veszélyben van tőlük (az átkaiktól) akik negatív módon a szájukra veszik a nevüket.
    Minden HGy-et elhagyó ember is szerintem állandó veszélyben lehet miattuk.

    Elmondom tapasztalatomat és hogy a cikk olvasása után mire jutottam.

    Tapasztalatom: A valódi erős gyülekezetek egyre szegényebbek, egyre nyomorultabbak, egyre több a nehézség, a betegség – a mi gyülekezetünkben nincs olyan ember, aki ne küzdene megélhetési problémával (hangsúlyozom, becsületes, dolgozó emberekről beszélek).

    Úgy gondolom, hogy ez az átkozódás ma is működik. Ezért a sok szegénység, ezért a sok gyülekezeti probléma. (Problémák mindig vannak, voltak és lesznek, de úgy érzem, ez súlyosabb mint egy sima hétköznapi kis eset)
    Elképzelhető, hogy hetente összegyűlnek és átkozzák a gyülekezet elhagyókat, a gyülekezet ellen és kimondottan a bálványuk ellen felszólalókat, az összes kisgyülekezetet (hiszen szerintük aki nem oda jár, az nem keresztény – ezt én is megkaptam egyszer a helyi hcs-juktól).

    Akik eddig imádkoztak velem, kérem őket (és hátha más is bekapcsolódik), kérem figyeljenek oda a Jézus nevében történő átkok megtörésére, ha lehet naponta – László lehet az átkok kereszttüzében, ezért érte imádkozzatok elsősorban, gyülekezeteitek fölött, családotok fölött, anyagi életetek fölött, sőt életetek fölött is szerintem szükséges az átkok megtörése.

    Nem tudom igaz e, de mégegy döbbenetes hír jutott tudomásomra. Derek Prince állítólag megfeddte Sándort. Ekkor megtérés helyett olyan átkokba kezdett csapatával, hogy ennek az erejétől halt meg feleség Ruth.
    Nem kell elfogadni vagy elhinni. De elgondolkodni érdemes.

    Tisztelettel: Zsuzsa

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  35. Zárójelben jegyezném meg, hogy én segítő szándékkal írom amit írok. Lászlóval kívántam fölvenni a kapcsolatot, és ő az akit rendszerint megszólítok; vagy azokat, akik szintén jóindulattal és jószándékkal viseltetnek irántam egy jó ügy érdekében.
    Én részemről sérelmezem a negatív szavazatokat. Úgy tartom korrektnek, ha valakinek valami nem tetszik, vagy mondja el mi az, vagy hallgasson. Számomra sértőek a negatív like-ok.
    Azt hittem hasonló gondolkodású emberek olvassák. Én László szavaiból is egy mély tiszteletet olvasok ki, az egész oldal engem az igazság előhozatalára ill. egymás tiszteletére emlékeztet.
    Kérem az olvsókat, vagy tiszteljenek meg válaszukkal, vagy tiszteljenek meg azzal, hogy nem adnak negatív szavazatokat.
    Én az igazság mellett a korrektséget is képviselem.

    Üdvözlettel: Zsuzsa

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  36. Kedves Zsuzsa (Igazgyöngy),

    fogalmam sincs ki az az ember, aki az Ön által belinkelt és általunk moderált interjú alanya. Évekkel ezelőtt láttam már ezt a szöveget, akkor sem tartottam hitelesnek, most valamiért újra előkerült, ide is belinkelték többször, mi ha látjuk töröljük. Nem tudom, mi igaz abból, amit mond, mert keverednek igaz és hamis dolgok a szövegben. Azt láttam, hogy valahol már megjelent valami helyreigazítás erről a szövegről, ami azt jelenti, hogy az adott újság nem tudta kiállítani ezt az embert, hogy megvédje az igazát. Én egyet tudok: a Hit Gyülekezetében nincs olyan szóhasználat, hogy “kenetes testvér”, vagy “nagykenetű testvér”. Ilyet egy igazi hites nem mond, ez valami más kisegyházias zsargon. Ezért ennek az interjúnak nem szívesen válogatnám szét az igaz és hamis elemeit, hogy mi igaz és mi nem belőle, de számomra emiatt nem hiteles. Az sem, hogy egy olyan hites, aki egy hites kiadó cégnél dolgozott, elmegy a Magyar Fórumhoz. Ez számomra hiteltelen. Ezért ezt a szöveget mi itt nem terjesztjük, mert nem tudunk felelősséget vállalni a hitelességét illetően. Nekem ez a szöveg több mint gyanús. Nemcsak egyes kijelentéseit illetően, hanem a hitelessége miatt. Abban sem vagyok biztos, hogy ez egy valódi ember, és nem úgy gyártották ezt a szöveget különféle információk alapján. Ez valami zavaros dolog. Nekem hiteltelen. Leginkább a “kenetes” és a “nagykenetű” szavak használkata miatt. Aki éveket eltölt a Hit gyülekezetében ilyan nyelvezetet nem használ, ezt ott nem mondjkák. De ha ez nem hiteles, akkor mi az? Ami igaznak látszik a szövegben, azt összegyűjthette bárki különböző forrásokból. De nekem ez az “interjúalany”, ha egyáltalán létezik, semmiképpen nem hiteles. Ettől teljesen független az, hogy “imakommandó” és fekete mágiát használó átkozódás létezik a Hit Gyülekezetében, ez az egyik fő tevékenysége, ezt mindenki tudja. Ezzel kapcsolatos felháborodása jogos. De ezt nem kapcsolnám ehhez a kétes eredetű és hiteltelennek látszó “interjúhoz”.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Kedves László!

    Nagyon köszönöm meggyőző magyarázatát.
    Inkább az Ön szavára adok, mint innen-onnak kapott nem ellenőrizhető szövegeknek.
    Isten áldja meg látásárt, és imádkozom, minél előtt érje el Isten által kitűzött célját.

    Tisztelettel: Zsuzsa

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Egyre jobban kezdek azonosulni a fanatizmus problémájával.
    Épp az imént kiáltottak ki Szent Szellem káromlónak emiatt a cikk miatt:
    Ön alá tudja támasztani, hogy mennyire fedi a valóságot, hiszen Önt is megemlítik a szövegben.
    Én bár neheztelek Görbicz Tamásra személyes ill. hitbéli okok miatt, de első olvasásra el tudom hinni amiket leírt.
    http://fellebezes.blog.hu/2012/08/19/taller-interju
    Az általam létrehozott és szívességből átadott csoportban történt az eset.
    Aki megkapta társkereső olalamat volt a főgyalázó (természetesen Hites /mi más is lenne/), de az összes tagnak én tettem szívességet, hiszen ők mind társra várva kerestek föl.
    Nemcsak bálványimádók de még erkölcstelenek is azok, akik ennyire elvakultan védenek valamit.
    Nem tudom, Istennek hogy lehet ekkora türelme, de nekem már rég elfogyott!!!
    Minden elismerésem az Öné László!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Negatív szavazatoddal önmagadat minősítetted kedves negatív like-oló!
    Hites lehetsz, belőletek halt ki minden önbecsülés!

    Kérem kedves László, törölje írásaimat, mert látom, vannak olyan emberek az Ön tiszta oldalán, akik sem az erkölcsi normákat nem ismerik, sem tiszteletet nem mutatnak embertásuk iránt.

    Minden tiszteletem az Öné, imában továbbra is hordozom, de ilyen emberekkel, akik még egy kérést sem képesek tisztelni, nem kívánok semmilyen közösségben maradni velük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos