Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: A pápai gyors 2013. október 14. hétfő 18:30

  • Hozzászólások(78)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: A pápai gyors

Majdnem földiek vagyunk Gyurcsány Ferenccel, legalábbis azt a vonatot jól ismerem, amelyik Tatabánya és Pápa között járt. Miután Tatabányán jártam középiskolába, mindig nagy élmény volt látni, ahogy becsattogott a “pápai gyors”, ahogyan mi neveztük. A “pápai gyors” a világ leglassúbb vonata volt, özönvíz előtti szerelvényekkel, egy mozgó múzeum. A pápai vonal nem ment tovább csak Pápáig, olyan volt, mint egy zsákutca. Meggyőződésünk volt, hogy az éppen beérkező pápai szerelvény nem aznap, hanem három nappal korábban indult el Pápáról.

Először nem értettem, hogy Gyurcsány miért olyan lassú. Rendkívül nehezen és lassan hoz meg döntéseket, azokat is rendszerint rosszul, mert a rossz döntéshez idő kell. Rejtély volt számomra, hogyan lehet, hogy egy ilyen briliáns szónok, aki egy pillanat alatt látja át a helyzetet, vág az esze, mint a borotva, mitől nem tud hasonló gyorsasággal meghozni egyértelmű döntéseket. Amikor megláttam, hogy Gyurcsány Ferenc Pápán született, és ott nőtt fel, mindent megértettem. Antropológusok és szociálpszichológusok ismerik a jelenséget, hogy mennyire meghatározza egy ember biológiai óráját a környezete, amelyben felnő. Voltak amerikai elnökök, akiket azért nem akartak megválasztani, mert olyan unalmas vidéken nőttek fel, hogy az amerikaiak attól féltek, elalszanak majd egy háború kellős közepén.

Ha Gyurcsány a pápai vonattal járt, cseppet sem csodálkozom, hogy idő neki többé nem lészen, belső órája elfolyik valahol Környe és Tatabánya között. Nem érzékeli a sürgető pillanatot. Nem tud különbséget tenni a most és a később között, mert a “pápai gyorson” nem volt ára az órának. Pedig egy politikus esetében meghatározó jelentősége van a pillanatnak. Jó vezetőnek éreznie kell, mikor jött el egy pillanat, amikor azt mondja: “most”. Ez nem jelent mindig azonnali döntést. Nem hebehurgyaságról van szó, de mindennek van egy optimális ideje. Egy döntésnek legalább olyan fontos része a megfelelő időzítés, mint a tartalma. Vannak, akiknek rendkívüli érzékük van arra, hogy megérezzék, mikor van itt a pillanat. Belőlük történelmi személyiségek lettek. Mindig tudtak valami váratlant húzni, mert volt érzékük a pillanathoz. Ha az ember elszalasztja ezt a pillanatot, később már semmi nem olyan. Ez hasonló, mintha valaki a hosszú utazás után elfelejtene leszállni Tatabányán, és visszafordulna a vonattal Pápa felé, ezért a visszafelé vezető utat már gyalog kellene megtennie. Eljut Tatabányára, de az mégsem olyan.

Gyurcsány Ferenc ne menjen el egy zenekarba üstdobosnak, mert tízperces késéssel fog belevágni a dobba egy szimfónia kellős közepén. De még ez sem jó példa, mert a jó pillanatok nincsenek mindig a kottában megírva. Amiről mindenki úgy gondolja, az már nem a jó pillanat. Azt érezni kell, az többnyire váratlan. Varga Zoli mesélte – ha már mostanában minden a foci körül zajlik -, hogy fel kellett pörögnie egy meccsen, amíg kvázi extázisban játszott, amikor nem tudta, csak érezte, mit kell tennie. Ha az egész csapat felvette ezt a ritmust, akkor úgy működött, mint egy élő szervezet, egy olajozott motor. A közönség pedig mámorosa énekelte, hogy “játszik a Fradi, játszik a Fradi”. Az intuíció állapota ez, amikor a rögtönzés, a reflex kerül előtérbe, amikor az ember eggyé válik a játékkal, testet ölt benne a szubsztancia és ösztönösen cselekszik. Olyan, mint egy művész, aki önkívületi állapotban játszik, a közönséggel együtt kilép a koncertteremből téren és időn kívül. Ebben az ihletett állapotában nem tud hibázni, és csak utána nézi meg, milyen fantasztikusat alkotott. Varga Zoli nem emlékezett azokra a góljaira, amelyeket Megyesi Gusztáv és mások meséltek neki, mert jó értelemben vett önkívületi állapotban játszott, magasabb szférákban mozgott. Ez már művészi szint. Nem kell eddig sem eljutni,  mert vannak racionálisan is kiszámítható jó pillanatok. De Gyurcsány Ferenc, aki intuitív módon érti meg a világot, még a racionálisan kiszámítható időzítéseket is elhibázza. Vár, vár, kivár, és elszalasztja.

Gyurcsány Ferenc ma már azt mondja, előbb kellett volna lemondania. Lekésett róla. Az MSZP-vel előbb kellett volna szakítania. Lekésett róla. Előbb kellett volna saját pártot alapítania. Elkésett vele. Félre kellett volna vonulnia néhány évre, hogy messiásként térjen vissza. Elkésett vele. Mindenhonnan lekésik, mindenről lemarad. Ha meghozza a döntést, akkor sem a megfelelő pillanatban. Fel kellene szállnia néhány nyugat-európai gyorsra, és tenni velük néhány utazást. Kellene éreznie a ritmust, a gyorsaságot. Azt a varázslatos érzést, amelyben a pápai gyorson nem lehetett része, hogy egy vonat dinamikusan befut egy állomásra. Nem lehet róla leszállni sem előbb, sem később. Csak abban a pillanatban, amikor megáll. Ki kellene mosnia magából a Tatabánya-Pápa vasútvonal ritmusát, amelyről akkor is le lehetett szállni, amikor ment. Ami abban jó volt, az Utasellátó nevű csokis rolád, de már az sincs. Ami viszont biztos: a “pápai gyors” nem a világ tetejére visz.

Én mindenhonnan elkések fél órával. Nem tudok előbb elindulni, csak akkor, amikor éppen fél órával kések el. De ahhoz órát lehet igazítani. Én egy másik szárnyon utaztam ugyanabban a régióban, de szintén a MÁV-val. Minden járat fél órát késett, és ezt hordozom egy életen át. Pedig az én vonatom Hegyeshalomig ment. Ez az oka, hogy messziről kiáltok, ha látom az állomást, hogy “ugorj Feri”, de a Feri nem ugrik, hanem dülöngél zsibbadt lábakkal a pápai gyors ritmusában. Nem akarom bántani, de hasonlókat hallottam kormányzásával kapcsolatban az apparátus egyes tagjaitól is. Mire meghozott egy döntést, már máshol égett a ház. Mire mozdult, már új ötlete volt. Az esze gyorsabban járt, mint a keze. De ha ezt maga is észre veszi két-három éves utógyújtással (ez is pápai ritmus), akkor tanulhatna belőle. Én például becsapom magam, és az autómban előbbre van állítva az óra.

Most éppen a rendszer bojkottjáról marad le. Elveivel ellentétesen cselekszik azzal is, ha elkésik. Nagy hiba, hogy még mindig a választási összefogást sürgeti, és nem a bojkott mellett próbálja az ellenzéki összefogást szervezni. Ebbe nem mehetnek bele olyanok, akiknek az infrastruktúráját és a sajtóját a háttérből a Fidesz finanszírozza, akik elkötelezettek, és nem a maguk urai. De ő nem az. Neki nem kell a szakadék felé rohannia, még akkor sem, ha mindenki azt kiabálja, hogy gyerünk. Nem kell neki is a mélybe zuhannia a többiekkel. A tömeg vak, rohan mindig a szakadékba, de nem szabad rájuk hallgatni, és követni őket. Nagyon hálásak lesznek azok, akik túlélik a zuhanást, és lesz, aki megmentse őket.

Most nem írom le ezredszer, miért nem vesz részt egy demokrata illegitim hatalom által kiírt antidemokratikus választási komédiában. Most csak az időzítésről szeretnék beszélni. Gyurcsány Ferenc megint a “pápai gyorson” cammog, amikor már száguldania kellene. Október 23-án nem lenne szabad azokkal fellépnie, akik őt kiebrudalták, akik megalázták, akik a Fidesszel való kiegyezést keresik, mondjanak bármit azután, hogy érzékelték, hogyan reagált erre a demokratikus tábor. Nincs helye közöttük.  Népszerűsége attól nőtt, hogy elhatárolódott tőlük. Most ennek a népszerűség növekedésnek az eredményeként felengedik őt is arra a színpadra, ahol semmi helye nincs. Elfogadja a kegyet, amivel ő nem nyer, csak veszít. Ezzel a húzással elveszíti azt az előnnyt, amit az elhatárolódásával szerzett. Az igazi demokraták radikálisok a diktatúrával szemben. Elegük van Mesterházy és Bajnai totális alkalmatlanságából és gyanús manővereiből. Ezeket laposra verik 2014-ben, megalázva bekullognak majd a parlamentbe a fizetésükért, és közutálat tárgyai lesznek. Orbánnal együtt emlegetik majd őket. Ezek közé akar tartozni?

Ha van az Orbán-rendszernek antitézise, akkor az ő. Ha van mindig a farkassal szemben egy bárány, akinek a helyét elfoglalja a farkas, akkor az ő. Mit keres vakok, bénák, buták, tehetségtelen és korrupt emberek között? Miért akar megfelelni az ostoba elvárásoknak? Nem arról lehet megismerni a rendkívüli személyiséget, hogy a tömeg ellenében is tudja, mi a helyes, és képes szembe menni a tömeges óhajnak? Képes átvágni a gordiuszi csomót. Ha Gyurcsány Ferenc nem a “pápai gyorson” nőtt volna fel, akkor megmondom, mi lenne most a jó időzítés: október 23-án teljesen külön rendezvényt kellett volna tartania a DK-nak. Odahívni a rendszer igazi ellenzékét, akik nem gyávák és nem korruptak, hanem egyenes emberek, akik véget akarnak vetni annak a bűncselekménysorozatnak, amit Orbán-rendszernek hívnak. És be kellett volna jelenteni az Orbán-rendszer totális bojkottját. Kihirdetni a rendszer törvénytelen és illegitim jellegét, felszólítani Orbánt az alkotmányos rend visszaállítására, és bejelenteni a hazug és illegitim választások bojkottját. Ez lett volna a pillanat.

Ehelyett odamegy az Orbán-rendszer és őfelsége bágyadt hivatalos ellenzéke közé, egybemosódik egy Szigetvárival, beléjük kapaszkodik, és hagyja, hogy vigyék őt is a szakadékba. Ráadásul, ezek az emberek azon a színpadon nem a barátai, hanem az ellenségei. Ha megérzik, hogy ezzel a szereplésével megint veszített a DK a népszerűségéből, és nincs szükségük rá, úgy szúrják hátba, ahogy arra még Orbán sem lenne képes. Minek a hazugság? Minek a képmutatás? Miért nincsenek összhangban a szavak és a tettek? Miért engedi elszaladni megint az alkalmas pillanatot?

Ha október 23-án nem jelenti be a választások bojkottját, amely a rendszer totális bojkottjának csak része, és nem hirdeti ki az Orbán-rendszer törvénytelen, illegitim voltát, megint lekésik, mert később már nem olyan lesz, vagy már nem is lehet megtenni. Előre hallom, ahogyan mondja újra, hogy előbb kellett volna. Most itt az idő. Én még azt is megcsinálnám, hogy ezeknek a kedves “barátaimnak” a színpadán jelenteném be, és nyomnám az orruk alá. A falhoz állítanám őket és mindenkit. Átvenném az események irányítását. Ez egy államférfi, egy kivételes személyiség megnyilvánulása lenne. Mindig újat és váratlant kell húzni. nem szabad, hogy az események az ellenség (mert Orbán ellenség, nem ellenfél) logikája és forgatókönyve szerint haladjanak. Néha csak azért is jó valami váratlant húzni, hogy kimozdítsuk erről a sínről az eseményeket. Aki felborította a jól kitalált forgatókönyvet, utána az irányít. Belesimulni ebbe a bandába egy Gyurcsánynak nagyon ciki. Járni az Orbán által kijelölt utat. Nagyon gáz. Ennél az október 23-i közös megmozdulásnál, ami most lesz, nyomorultabb rendezvényt még nem látott a világ.

Nem vagyok gazdag ember, nincs is annyi pénzem, de bárkivel fogadok 10 millió forintba, hogy utólag Gyurcsány azt fogja mondani, hogy ez lett volna a helyes, ezt kellett volna csinálni. Úgy jártunk, mint a pápai expressz, hogy lekéstük vele az összes csatlakozást. Azért merek fogadni, mert így lesz, és nyerek 10 millió forintot. Korábban is voltak ilyen javaslataim, akkor is megmondtam, hogy megbánja, elszalasztja, és ha fogadtam volna, minden egyes alkalommal megnyertem volna. Ma már gazdag ember lennék. Lehet, hogy fogadóirodát kellene nyitnom.

Figyelem, figyelem, az 1. vágányra gyorsvonat érkezik, amely nem áll meg, hanem elsöpör mindent, ami az útjába kerül. A 12. vágányra másfél óra múlva a tegnapi személyvonat érkezik Pápáról, a mellékvágányok mellett a gazosban tessék vigyázni.

Melyiken ülsz, Feri?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (49 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +81 ( 91 szavazatból)
Bartus László: A pápai gyors, 4.8 out of 5 based on 49 ratings

  • Hozzászólások(78)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

78 Reader’s Comments

  1. Gyurcsány nem bírná ki, hogy a többiek ott üljenek a Parlamentben, ő meg ne. Ez számára elviselhetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -53 (61 szavazatból)
  2. Tisztelt Bartus László úr!

    Ezt írja most a hvg.hu: ,,A náci Németország sorsára juthat az USA hozzászólások Szóljon hozzá
    A náci Németország sorsára juthat az USA

    Lassan kifut az Egyesült Államok az időből, és továbbra sincs megállapodás a kormányzat újraindításáról és az adósságplafon emeléséről. A politikai döntéshozók képtelensége a kompromisszum megkötésére odáig fajulhat, hogy az Egyesült Államok a náci Németország 1933-as csődje óta az első olyan nyugati állam lehet, mely nem tudja hiteleit törleszteni. Tehát becsődöl. A szűklátókörűség és a politikai érdekek mindekit magával ránthat?”

    Önnek erről mi a véleménye, ha szabad kérdeznem?

    Őszinte tisztelettel, és hálával Önnek is, és mindenkinek, akinek része van benne, hogy él ez az újság. Köszönöm,

    Császár Atilla magyar állampolgár

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (35 szavazatból)
  3. Micsoda éleslátás! Tényleg így van minden esetben.
    Nem tudom itt írta e, hogy a 23.-ai ünnepségen a barátai (???)már előre védekeztek a Gyurcsány által elmondottak ellen, amikor a felszólalásával beszorították a Bajnai, és Mesterházy ünnepi beszéde közé.
    Félnek tőle, ami érthető. De miért vállalta ezt be Gyurcsány?
    Számtalanszor értékeltem amit csinált, de sosem tetszett, hogy elindul valamerre, aztán furcsa csavarokkal egészen más alakul ki a szándékából. Miért?
    Nincs benne egy egészséges ütemérzék, amivel az eseményeket előre tudná vinni, holott látja, és tudja, hogy mit kellene csinálni. A hogyan sosem alakul jól.
    Azt is számtalanszor leírtam, így csak ismételni tudom, hogy az őszödi beszéddel egyedül neki van joga,hogy hazugságok nélkül, egyenes úton meneteljen előre, se jobbra, se balra nem nézve, mert az a jó út, amin Ő elindult.
    Erre fel akar állni a színpadra ezek közé! Holott az egyik megakadályozta hogy frakciót alakíthasson, a másik meg megtagadta az elmúlt éveket, aminek Ő is részese volt!
    Megalkuvás! Amit nem akarok elhinni, hogy megtesz!
    Neki van más útja! Innen kérem, NE TEGYE!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  4. Kedves László!
    .
    Nem születtem Pápán, sohasem láttam a pápai “gyorsot” befutni az állomásra, de az agyamban igen plasztikusan rajzolódik ki az a metafora, amit a cikkben kifejtett. Valahogy mindig hasonló érzéseim voltak Gyurcsánnyal kapcsolatban. Félreértés ne essék, én (is) nagyon tisztelem őt, mert közel és távol nincs egyetlen politikus sem, akinek kreativitása, az általa hirdetett elvek igazsága és konzisztenciája, emberi és politikusi tisztessége akárcsak megközelítené az övét. De mégis, amióta csak feltűnt a nagypolitika színpadán, folyamatosan hiányérzetem volt vele kapcsolatban. Mindig úgy éreztem, hogy “nagyon rendben van a fickó”, ám valami mégis hiányzik. Valami ici-pici dolog, ami őt tehetséges politikusból igazán nagy politikussá emelhetné. És ez a valami nem más, mint a kellő időben meghozott, határozott és egyértelmű döntés képessége.
    .
    Jómagam évtizedek óta hivatásszerűen foglalkozok gazdasági szervezetek tevékenységének elemzésével és hatékonyságának javításával. Amikor a vezetők alkalmasságáról (mint a vállalati hatékonyság kulcsfontosságú eleméről) beszélek, minden alkalommal elmondom, hogy – sok egyéb mellett – a jó vezető egyik legfontosabb ismérve, hogy minden helyzetben képes dönteni. Ugyanis A LEGROSSZABB DÖNTÉS IS JOBB, MINT A “NEM DÖNTÉS”! És ez alól a szabály alól a politikus sem kivétel. Vannak helyzetek, (hajaj, de mennyire), amikor muszáj dönteni, mert a döntés elodázása jóvátehetetlen károkat okoz az adott szervezetnek (országnak) és a vezetőnek (politikusnak) egyaránt.
    .
    Őszintén remélem, hogy Gyurcsány Ferenc már nagyon közel jár ahhoz, hogy ez benne is tudatosuljon. Mert ha nem, akkor egyszer s mindenkorra “kiírja magát a szakmából”. Tudnia kell, hogy – legalábbis a dolgok mai állása szerint – ez az egyik legutolsó (ha nem az utolsó) esély arra, hogy Magyarország visszaforduljon azon az úton, amely a szakadékba vezet.
    .
    Amennyiben ezt nem tudja, vagy nem akarja felismerni, megérdemli a sorsát. A feledést…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  5. Jó írás, gratulálok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  6. Fletó csak agyban nagy, cselekvésben már nem annyira.
    Nagyon igaz ez a cikk is.
    Nem érzik át történelmi jelentőségű szerepüket az ellenzék vezetői.
    A 25 éve aktív felcsúti géniusz már biztosan benne lesz a történelemkönyvekben, de nem mindegy hogyan.
    Jó lenne ha azt már nem ő írná…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  7. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  8. Tökéletes analógia. Nekem is mindig az volt az érzésem Gyurcsánnyal kapcsolatban, hogy mindent megkésve csinál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  9. Horváth Béláné

    Lehet, hogy igaza lesz, nem tudom…
    DE: én nem szeretnék előre földre rogyva meghalni:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  10. Hát ezt nagyon jó volt olvasni.
    Csak két probléma van:
    - Orbán tempóértéke fenomenális — mint egy vérbeli ragadozóé; ennél kevesebbel nem lehet legyőzni.
    - Lehet, hogy Gyurcsány érzi a tempót, de nem lépi meg; de az is lehet, hogy nem is érzi. Ha az utóbbi igaz, akkor még 20 évig marad, ami van.
    .
    Mindig túl jólneveltnek tartottam Gyurcsányt, amire a (már szűnőben lévő) manírjai és múlt századi illemtan-könyvből vett fordulatai is ráerősítettek. Pedig bátor és tisztességes ember. Ki kéne elemeznie magában a spétreflexét. És meg kell tanulnia ragadozóként gondolkodni. Akkor is, ha ez nem fekszik neki. Tessék edzeni, kiváló edzőpartnere van.
    .
    Ha 23-án elmegy és beáll a sorba (miután azt mondták neki: “na gyere, egye fene”), akkor visszadolgozza magát oda, ahonnan elindult felfelé. Arra meg én vállalok fogadást, hogy újdonsült partnerei ki fognak találni neki valami kellemetlen meglepetést. Legkésőbb ott a színpadon, de lehet, hogy már előre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  11. Ego 2o13.1o.14.19.53.
    -Orbán tempóérzéke fenomenális”
    Nem!Az irányítói diktálják a tempót!Azok felismervén hataloméhségét fölkarolták.A beteg agyával el is hiszi, hogy ő a hatalom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  12. antifülke
    “A 25 éve aktív felcsúti géniusz már biztosan benne lesz a történelemkönyvekben, de nem mindegy hogyan.”
    Kb. így, mint a megalomán stadionépítő:
    http://sportgeza.hu/futball/2013/09/28/ennyi_maradt_ceausescu_futballkalandja_utan/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  13. úgy tünik 3 pólusúvá vált a politikai erötér magyarországon. az orbán és orbánellenes két tiszta pólus között van egy vagy több nem tiszta vonal, ami papíron orbán ellenes, de bármilyen elvtelen kompromisszumra képes orbánnal kis nyereség érdekében és nyögve-nyelösen összefog az orbánellenesekkel, de lehet, hogy igazából azoktól fél jobban és ezért azokat nyírja jobban a színfalak mögött. gyurcsány nagyon jól teljesít az orbán elleni küzdelemben. emiatt keltett oly sok emberben reményt, ezért indult látványos növekedésnek a DK támogatottsága. de a sunyin, orbántól eltanult módon pávatáncoló, öt állandóan ellehetetleníteni akaró, ennek érdekében a fidesszel is összefogni képes álellenzékiekkel szemben kifejezetten rosszul teljesít gyurcsány. emiatt fennáll a veszély, hogy a benne megbízó tömegeket is elbizonytalanítja, ha az mszp-együtt-pm-et nem tudja értékükön kezelni. az ember úgy gondolná orbán a nehezebb, kellemetlenebb fél mégis az egyszerübbnek látszó, valójában jelentéktelen, söt legtöbbször tehetségtelenekböl álló emberek fognak ki rajta. október 23-án nem az fog történni, amit a radikális DK hívek várnának töle. gyurcsány nem lesz képes a fö problémára koncentrálni, mert az álellenzékiek mindenek elött gyurcsányt próbálják majd neutralizálni attól való félelmükben, hogy újra kinövi magát. a tét ma az, hogy égen-földön gyurcsány az egyetlen remény orbánnal szemben. és neki nem egy, hanem kettö egyre inább azonos kaliberü ellenféllel kell megküzdenie. ezekböl egy is sok. ha gyurcsány elbukik, akkor tényleg búcsút inthet magyarország a demokráciának, a szabadságnak néhány emberöltönyi idöre. egyenlöre úgy tünik, hogy gyurcsány csak az egyik ellenfelét ismerte fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. Ma volt:
    http://www.ustream.tv/channel/m%C3%9Aosz-belpolitikai-szakoszt%C3%A1ly

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Futottam vele.
    “Húzzunk bele, húzzunk bele!”, diktálta a tempót.
    Az utolsók között ért be a célba. Mint a pápai gyors.
    Kaiser-maraton, Budapest, 2002.október.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  16. Szuper jó dolog lehet, ha valaki gyorsan – és főleg jól – tud dönteni. Olyan dolgokban, ami csak saját életét befolyásolja még csak könnyebb, de ha sok más ember további sorsa is érintett, akkor már mérlegeli a döntése következményeit. Legalábbis a felelősen gondolkodó ember így teszi, mert ugye Orbán V. -ra ezt nem lehet ráfogni sem.
    Az, hogy döntési helyzetben ki mennyire “szorul be” a latolgatásba, amíg választ a lehetőségek közül, nagyon eltérő lehet. Ezért jó, ha néhány megbízható kívülálló a segítő véleményét elmondja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  17. És még mindig választásra készül. Meg 23.-ára a színpadra.. De minek?
    http://hvg.hu/itthon/20131014_Gyurcsany_Ha_nem_jutunk_be_a_Parlamentbe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Én bízok Gyurcsány Ferencben, hiszem, hogy hazafiként fog beszélni 23.-án.
    5 perc elég idő arra, hogy a Mesterházy-Bajnai párost meg a NER-t egy szuszra elküldje a búsba!
    Ha nem így lesz akkor nem lesz Orbánnak valódi ellenzéke és mi hosszú évekre búcsút mondhatunk a demokráciának, a köztársaságnak, az alkotmánynak. Egészen addig amíg a parlamenten kívül nem lesz olyan erő amely elsöpri a maffiaállamot. De az nagyon csúnya lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  19. Lényegében 2006 óta (Öszöd) fúrták a szocik – mondja itta felvételen Gyurcsány.
    Kérdésem: akkor kellett volna lemondania?

    Szerintem ennek így semmi értelme utólag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. Szirmai
    Talán ez is kellene, hogy bekövetkezzen – még legalább egy fideszes kormányzás, hogy tudjanak különbséget tenni az emberek.
    Amíg teljesen ki nem “élvezik” a Fidesz és a 3xbóvlis uralmát, addig úgy néz ki nem tudnak választani, mert egykutyáknak tartják mindet!
    Hát jöjjön az az ismétlés, hiszen az a tudás anyja!
    Ez az ország már sok-sok vihart átélt – és az itt élt emberek is, majd ezt is átvészelik és, ha nagyon besokallnának, akkor majd kimennek az utcára, amikor már valóban semmit nem veszíthetnek…..úgy néz ki, ez kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  21. Hajrá DK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  22. Fájdalmasan igaz minden sor.
    Az a röhej, hogy mi még hátra vagyunk. Tudniillik elkezdenek bennünket lelkiismereti terror alá venni a baloldalon, hogy miért nem megyünk leszavazni a demokratikus oldal jelöltjére.
    És hátra van még az a rettenetes egymásra mutogatás a 2014-es választási 1-8 után. Orbán mindezt persze proszcéniumpáholyból nézheti végig. Gratulálok minden nagy stratégának Szigetváritól Gyurcsányig! Utóbbit nem szívesen emlegetem egy lapon Szigetvárival, de amit ma olvastam tőle, attól kibuktam. Aszongya, hogy “ha a DK nem jut be a parlamentbe, vége a pályafutásának”. Amúgy ez meglehet, így lesz, de ennek nem az az antitézise, hogy márpedig be kell jutni. Hanem az, hogy “ha felvállaljuk a bojkottot, hamarosan a mostani kétezer helyett kétszázezer ember előtt tarthatjuk a demonstrációinkat”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  23. Magam előtt “látom”, (“hallom is”) ahogyan HÁZMESTER ATTILA és a KISDOBOS BAJNAI beszélgetnek.
    - Attikám, mit csináljunk Feri SMS-vel, tudod az összefogást nyilvánosan kiteregetett felhívásával?
    - Mi azt találtuk ki, hogy csapjunk a “sz§r”-ba, mutassuk meg neki bakker, ha ezt akarja, ez a nyomorult, na akkor hajrá EGYÜTT ÖSSZEFOGÁS smukkandorral, szemásklárival, fodor- és kuncegabival, és az összes létező selejttel…na ehhez mit szól majd a túlmozgásos, …muhaha…., ugye-ugye, túljárunk az eszén… jó vicc lesz…muhaha…smukkandor és szemásklári közé tesszük a fellépését…jó, mi?…ezt majdnem egyedül találtam ki….muhaha

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  24. ego.

    Lehet,hogy igazad lesz ,mint ahogy adminnak is, de az is lehet,hogy ez pont forditva fog elsülni. Én valahogy azt érzem ,hogy Gyurcsány még nem teritette ki a lapjait. Legalább is remélem, hogy van még valami a tarsolyában.
    Ha nincs,akkor nekünk annyi . vikmeki ( és nem vikimek)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  25. Magyarország jelenlegi miniszterelnökét nevezték már Pusztai Putyinnak, Pinokkiónak, kontárnak és diplomáciai analfabétának a kormányát, most a legújabb neve Szutyokmatyi.
    Elrettentő gyermekfilmet készítettek a demokrácia lerombolásával kapcsolatos tetteiről!
    Cohn-Bendit pedig azt találta mondani, hogy annak a hitvány árulója, amelynek a karrierjét köszönheti!
    Nos, nem tudom, hogy ez a történelmünkben még valamelyik vezetővel megtörtént-e?
    És a büszke, nemzeti, mély magyarokat mindez nem zavarja, mert jó az irány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  26. Szerintem az városi legenda ,hogy orbánt “valakik ” irányitják. Legfeljebb befolyásolják és kihasználják, De az tuti ,hogy az van amit ő talál ki illetve az ő akarata érvényesül., ez megmutatkozik a nyilvánvaló elmebaj látható következetességében is. Láttam ma a tévében ahogy ezen a “visegrádi négyek ” bohóckodáson szijjártó hogyan hajlong teljesen megrémült arckifejezéssel., meggörnyedve ,tőle kb 5 méterre.
    Még a legfelső kört is a kezében tartja és látszik ,hogy RETTEGNEK tőle.
    Az sem lehet ,hogy ha mind elmebeteg ,az egyformán az. Márpedig itt minden egy srófra jár. Ez a tahó teljesen a kezében tart mindent és mindenkit.
    Egyenlőre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  27. Amúgy “komolyra” fordítva az előbbi viccelődésemet, a DK “ARCA” Gyurcsány Ferenc, Vadai Ági, Molnár Csaba és Varjú Laci, nekem ebben a sorrendben…

    Valamikor egyetértettem abban, hogy Ferinek “sérült focistaként” (akinek amúgy a “bal” lábát, majdnem annyira “rúgták le” mint a “jobb” lábát) pihenőre kellene mennie.

    De most én is úgy látom, hogy gyorsabban “GYÓGYULNAK” a sérülések, mint az általában elvárható… Ez persze a saját immunrendszerének köszönhető, nem másnak…

    Admin IGAZSÁGA?
    Milyen ALTERNATÍVÁJA maradt Ferinek?
    Hogyan gondolkodnék?
    1/ Beállni egy olyan csapatba, ahol a “BAL” lábamat úgy összeroncsolják, hogy biztosan AMPUTÁLNI kell azonnal, a “jobb” lábamhoz lehet valamivel kegyesebb lesz a sors, de előbb-utóbb az is üszkösödni kezd – és már csak annyi erőm marad, hogy a megmaradt csapattársaimat küldöm a mezőnybe “némi” pozíciót szerezni – tudva, hogy ez a “szégyen” is bekerül majd a “töri könyvekbe”.
    2/ Felveszem a harcot, megpróbálom a “lehetetlent”, a csapatommal együtt úgy döntöttünk ha kell egyenes gerinccel, büszkén, feltartott fővel “halunk” meg együtt, és a TISZTESSÉGÜNKKEL a történelem részesei leszünk (nem erre vágytunk, tenni akartunk a HAZÁNK-ért, de mit lehet tenni ezzel a “k§rva” országgal, polgári demokrácia helyett DIKTÁTORT ÓHAJT…EZ VAN)…
    … engem Admin ezekre a gondolatokra “vezetett”…
    …ICIRI-PICIRI a KONVOJUNK…sajna be kell látni, MI megyünk a FORGALOMMAL SZEMBEN MAGYARORSZÁGON!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. jogászka: ” Mi megyünk a forgalommal szemben Magyarországon”.
    Ha jól emlékszem te most Izraelben élsz. Mert nem mindegy…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. Laci! Nem értek veled egyet!
    Először ez a nap egy nemzeti ünnep és azok akik hasonlóan gondolkodnak /nem egyformán/ miért ne ünnepelhetnének együtt.Másodszor és ez a fontosabb! Gyurcsánynak alkalma lesz megmérettetni a népszerűségét a választási riválisaival szemben. Remélem ez gondolkodóba fogja ejteni az MSZP és az E14-Pm vezetőit. Mondok egy példát: Azt hiszem két éve agy május 1.-én a DK ünnepsége illetve Gyurcsány beszéde Az MSZP helyszíne közelében, Mesterházi beszéde után kezdődött. a beszédre az emberek hosszú tömött sorokban vonultak át a DK helyszínére. /Fotóim vannak róla/ Most legalább nem kell vonulniuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  30. nagyon igaz minden gondolat.
    de képzeld el, hogy egy sárba taposott ország azt hallja az ellenzéki pártoktól: Gyurcsány lesz a hibás, ha a mögötte álló, amúgy nem csekély szavazótáborát irányítva nem csatlakozik a mesterségesen létrehozott e-14 és az mszp táborával… mai, klubrádiós nyilatkozásában Butka is ezt szajkózta, éppen az a Butka, akit Gyurcsány emelt ki a semmiből…
    amúgy hatalmas a tét: egy ország sorsa forog most kockán. ha nem sikerül a váltás, itt az öregek kihalnak a kormány ocsmány tákolmánya miatt, a normálisan gondolkodó középkorúak kivándorolnak, a fiatalok amíg tehetik, fejvesztve rohannak el, marad a zacc. és a szegénység.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. vikmeki: jogos, igazad van, TI mentek a forgalommal szemben Magyarországon, és az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mivel kb. 2 éve (de lehet már a születésem előtt jóval korábban???) Magyarország “kiszeretett belőlem” én is igyekszem “kiszeretni belőle”…a mostani állapotom (5 hónapja) “átmenet”…az “elszakadás” folyamata, … öncélúak a bejegyzéseim?…lehet…nem tagadom, amint úgy látjátok, nincs helyem itt…megértem…tényleg :-), harag nélkül…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. +++++++++++++++++++++++++++++++++ :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. jogászka. Nincs semmi baj, hidd el ezt minden él nélkül mondom.
    Csak nem mindegy ,hogy valakit közvetlenül vagy közvetve érint egy dolog.
    (Izrael meg nagyon szép hely , volt szerencsém bejárni Masszadától a Golanig.)
    Egyébként már ,hogy ne lenne itt a helyed, közöttünk ? Mi az ,hogy, nagyon is!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  34. orbán meg a haveri kör és a pereputtyuk a börtönnél is keményebb büntetést érdemelnek.
    semmi keresnivalójuk a civilizált világban, sem Európában
    mocskos csúti tahó,
    ezek azt hiszil, majd itt focialista-monarchia lesz, meg a dakotacsalád 1000 éves uralma
    primitívek, orbán is, meg a gyerekei is, a szavazóikkal együtt
    a határon túli idiótákról nem is beszélve,
    azok várják az árgyélus viktorkirályfit ,mint a messiást

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. ” A Demokratikus Koalíció mindezek alapján élesen szemben áll Orbán önkényuralmi rendszerével.
    Nincs kompromisszum. Nincs kiegyezés. Nincs, mert a szabadság, a demokrácia ellenségeivel nem
    kötünk egyezséget.
    Azért hoztuk létre a Demokratikus Koalíciót, hogy legyen egy tiszta hang a magyar politikában, hogy
    taktikázás helyett nyíltan beszéljünk. Ezt tesszük.”

    http://www.dk365.hu/kongresszus3/data/kong_3_kredo_web.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  36. Anno amikor GYF pártja kezdeményezte a választás bojkottját, egyedül maradt.
    Ma ha újra ezt kezdeményezné, elintéznék azzal, hogy savanyú a szőlő neki, mert nem vették be a mutyi pártok az összefogásba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  37. vikmeki, :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Én egyszer ismertem egy üzletembert.
    Golyófejű parasztgyerek volt különben.
    Elhívott egy bonyolult műszaki probléma megodásához.
    Előadtam neki a módozatokat meg a költségvonzatokat.
    Az ipse feszülten figyet , nem jegyzetelt.
    Mikor befejeztem , kereken 25 másodpercig gondolkozott , aztán határozottan és röviden döntött.
    Én ott álltam elhülve az íróasztala előtt !!! Egyszerűen lenyűgözött a villámgyors felismerési és döntési képessége.
    Háát…valahogy így kellene ezt csinálni jelen szituban is.
    -
    ( Jó üzlet volt , később is bizniszeltem vele. :):):)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  39. Nemrégen írtam, hogy szerintem Gyurcsány olvassa az AN-t csak azt nem tudom mit. A cikkeket vagy a Hszeket. És mire figyel?
    .
    Szerintem Gyurcsány rendelkezik a szükséges éleslátással, és nem lassú egy cseppet sem, egyszerűen nincs ritmusérzéke.
    .
    Régebben írtam, hogy Orbánt a megfelelő tempóval, ritmussal, – tempó rubato – lehet az őrületbe kergetni. Ez az amit az ő merev struktúrájú rendszere, pártja, beteg megrögzött, makacs akarnok elméje nem tud sem tolerálni, sem alkalmazkodni hozzá. Aki nem tud alkalmazkodni az elveszett. A túlélés titka nem az erő, hanem az alkalmazkodási képesség. Ez az ami Orbánból és rendszeréből hiányzik, itt lehet a szakadékba vinni.
    .
    Nos, ha Gyurcsánynak valóban van éleslátása, meg kellene látnia, hogy amíg tartja magát a nagyzenekari tempóhoz, sosem viszi semmire. Ha győzni akar, ha nem fél győzni, akkor neki kell diktálni a tempót.
    .
    Hogyan???
    .
    Első lépés, összezavarja a mostani tempót. Nem nagy ügy. Erre még egy csintalan rossz gyerek is képes. Aztán diktálni az ütemet, de sosem egyenletesen!!!!
    .
    Tempó rubato!!!!
    .
    Ez nem egyszerűen a tempó gyorsítása és lassítása, hanem kötetlenség, szabadság, szabad tempó, szabadság amely a Fidesz és Orbán számára követhetetlen, hiszen a Fideszen belül sincs szabadság, azon belül is merev struktúrájú despotikus elnyomás, rabság van.
    .
    Ugyan miért is kötné meg az önnön kezét Gyurcsány amikor annyi áldozatot hozott és időt szánt rá, hogy kiszabadítsa az MSZP kötelékeiből???? Akkor minek hozta létre a DK-t????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  40. jogászka
    Nem mi megyünk a forgalommal szemben hanem Magyarország a NER-el!
    A NER-nek szüksége van ellenzéki díszmajmokra a hátsó ülésen, akiknek közük nem lesz a kormányzáshoz. Azt várjuk Gyurcsány Ferenctől, hogy mondja ki: normális ember ebbe az autóba nem száll be! Mondja ki akkor is ha százszor többen vannak akik egyenlőre még élvezik az ámokfutást. Idővel úgyis egyre többen elgondolkoznak majd azon, hogy villognak a reflektorok és körülöttünk mindenki nyomja a dudát, le fog esni a húsz fillér az embereknél és rájönnek, hogy a sofőr elmebeteg. Ez be fog következni. Viszont nem mindegy, hogy mikor. Ezért lesz fontos 23.-a, lehetőség lesz egy ország előtt megnyomni a vészcsengőt, el kell kezdeni lehúzni az ablakokat, hogy lássa a sok barom, mi is a helyzet.
    Ha viszont beszáll hátra harmadiknak akkor előbb-utóbb csattanás lesz a vége, és azt hátul sem fogja túlélni senki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. ” idő neki többé nem lészen”
    Szeretem admin stilusat !!
    Jel. 10,6
    És megesküvék arra, a ki örökkön örökké él, a ki teremtette az eget és a benne valókat, és a földet és a benne valókat, és a tengert és a benne valókat, hogy idő többé nem lészen:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Vajon miért gondolja azt Gyurcsány, ha most nem kerül be a parlamentbe, akkor vége a politikai pályafutásának? Lenne négy nyugodt éve az építkezésre…Vagy ennyire nem bízik a követőiben, hogy négy év alatt elfelejtik, ha nem látják nap mint nap a parlamenti homokozóban a kislapáttal hadonászni? Az is lehet, hogy mi mindannyian tévedünk: erőnek erejével Hamlet szerepét akarjuk eljátszatni egy színésszel, akinek a képessége és tehetsége a harmadik sírásó szerepére korlátozódik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (13 szavazatból)
  43. Gondolom a cikket az érintett is olvassa, és lehet, hogy megfogadja az észrevételt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. Gyurcsány Ferenc nem akar semmi rosszat mondani az MSZP-re,pedig azzal tenne jót,ha elmondaná miért léptek ki és alakítottak egy tisztességesen működtetett pártot.Szerintem ezzel ugrana meg igazán a támogatottsága.mert 2010-ben azért nem szavazott sok ember,mert nem akart az MSZP-re szavazni.Botka szerint majd az MSZP-re szavaznak az emberek,mert a DK-t esélytelennek tartják és nem akarják,hogy elvesszen a szavazatuk,ebből megint az következik,hogy sokan nem mennek szavazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  45. bumburi!
    Az biztos is, hogy Gyurcsany az idei okt.23.-i szinpadon vizsgazni fog.
    Es ez a vizsga nem csak tavaszig lesz az utolso, hanem utana meg nagyon sokaig a potvizsgara sem lesz lehetoseg.
    Ugyanis marc.15.-e mar keso lesz, utana az ellenzek is legitimalja majd Orban-rendszeret…
    Observer!
    A lenyegre tapintott, mikor azt mondja: a rossz dontes is jobb, mint a nem dontes.
    Azaz Gyurcsanynak be kellene vallalnia annak “veszelyet”, hogy o maga inkabb eltunik a politikai sullyesztoben, de az orszag erdekeben mielobb megprobalja beinditani a bojkottot.
    Ugyanis latni kell: Orban gozerovel halad sajat ujhorthy-rendszerenek kiepiteseben es annak befejezeseben, ebben ot meggatolni most mar csak drasztikus modon lehet.
    Ennek legenyhebb valtozata: a tomegek felrazasa es a bekes-bojkott meghirdetese.
    Szirmai!
    Nem mi megyunk szembe a forgalommal, hanem a mai magyar hatalom megy szembe Europaval…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  46. telekis
    így van, erről írtam én is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    Eagle ! Nagyon klassz a kommented vezérfonala.
    .
    A hídon menetelő katonai alakulatot is csak akkor vezényli jól az őrmester, ha a az egyszerre lépést, a ritmikus masírozást szabad lépésre váltja, mert különben leszakad a híd…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. Érdekes! Amikor a reformokat akarta csinálni, akkor azt mondták, hogy elkapkodott, sok ez egyszerre, nem érti meg a nép és ehhez hasonló baromságokat. És valóban! Ez a (moderálva) nép nem is értette meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. Vezesse már le itt valaki, hogy a gyakorlatban, hogyan nézne ki egy bojkott véghezvitele, tudatában annak, hogy az egész társadalom csak egy szűk rétegét képviselő párt áll ki mellette, a többiek nem.Vezesse le azt is, hogy mi lesz az után, hogy a választást nélküle ugyanúgy megtartják, lesznek pártok a parlamentben, kivéve a DK. Ha arra vártok, hogy ez elintézi az Orbán-rendszert, az naivitás.Akkor lenne egyáltalán valami halvány értelme, ha az összes, ismétlem összes demokratikusnak mondott ellenzék kiáll mellette, mert másképp ez kósza álom.A DK szavazók nagy része nem azt akarja, hogy ne induljon a DK, hanem azt hogy bent legyenek a Parlamentben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  50. Én ismerem a pápai gyorsot, de ez a zseniális gondolattársítás soha nem jutott volna az eszembe! Lehet benne valami…
    Nekem eredetileg nem tetszett Gyurcsány, és az is megfordult a fejemben, hogy nem az MSZP-re szavazok miatta. De mivel nem tudtam volna pontosan megmondani, hogy mi a bajom vele (csak egy megérzés volt), mégis győzött bennem a racionalitás (?). Mondhatnám most, hogy lám, jók voltak a megérzéseim, nem lett jó miniszterelnök. De ez ennél azért bonyolultabb. És időközben tisztelni kezdtem (ha megszeretnem nem is sikerült). Mára eljutottam odáig, hogy az utolsó reménysugárnak látom. De egyre inkább aggódom is. És ez a cikk sem nyugtatott meg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos