Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vasárnap sem akarták megölni Orbánt 2013. október 2. szerda 6:11 Forrás: Nolblog

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Vasárnap sem akarták megölni Orbánt

Budapest – Ha van valami, amiért nem volt szerencsés ötlet vasárnap délután ledönteni Orbán Viktor hungarocellből készült szobrát, az az, hogy alkalmat adott a magát jobboldalinak nevező tábornak, valamint sok, magát baloldalinak gondolónak arra, hogy nemzethalált vizionáljanak.

Miközben nem történt semmi különös, a békés polgárok, akik ott voltak vasárnap délután a budapesti Clark Ádám téren, mindössze egy jó hangulatú performance-t láthattak. Nem forogtak vérben a szemek, nem akartak senkit felkötni, lelőni, Dunába lőni, mint ahogyan erre számos példa volt már korábban a másik oldalon.

Szimbolikus jelentőségű volt Orbán szobrának a ledöntése. A téren összegyűlt magyar emberek sem gondolták másként – beszélgettek, nevetgéltek, fotózták az eseményt.

Senki sem akart megölni senkit.

A magukat soha, sehol önállóan meg nem mérettető, hozzávetőlegesen fél tucat saját szavazóval rendelkező kereszténydemokraták most mégis gyilkosságról beszélnek, levágott fejről, vérről.

Apokalipszis jön, vörösterror minimum.

Volt persze erőszak, de nem most vasárnap, és nem a budapesti Clark Ádám téren. 2006 szeptemberében például, amikor a derék hazafiak felgyújtották a fél fővárost, az ország számos pontján Gyurcsány bábut égettek, és mindenféle, mondjuk így, nem szalonképes jelszavakat hadováltak. A nyugat.hu körmendi beszámolója csak egy a sok közül. Idéznénk belőle. (A teljes szöveg itt olvasható.) „Az egyik szocialista képviselőjelölt ablaka alatt Megdögletek kommunisták! hangorkánnal kívántak szép álmokat a tüntetők. A 300-as tömeg minden útba eső italmérésnél apadt valamennyit, mivel a magyarázat szerint ott lehetett követni a Hír Tv közvetítését. Valahonnan előkerült egy életnagyságú Gyurcsány-bábu is, amit hamarosan lángba borított a forradalom eszméje. A kedves gyerekdal morbid átiratára – miszerint Ég a Gyurcsány, ég! El ne aludjék! Néhány zsidóviccet is elsütöttek gyorsan a jelenlévők, többek között felemlegetve a hírhedt haláltábort is, ahol hasonló módon végezték a „nép ellenségei” (sic!).”

És akkor néhány jelszó, amit a nemzet legjobbjai Körmenden skandáltak: Gyurcsány Feri, baszd meg az anyád, baszd meg az anyád! Kötelet Gyurcsánynak! Kötelet az összes kommunistának! Gyurcsánynak kötelet! Kössük fel! Kössük fel”. Mocskos zsidók!” Ég a Gyurcsány, ég! El ne aludjék! Aki lángot látni akar, hozzon benzint még!
Ha valaki még mindig nem érti, miről van szó, akkor egy másik példa, már a közelebbi múltból. Bajnai Gordont tavaly decemberi oroszlányi látogatásán néhány, nyilván hazafias hevülettől feltüzelt honfitársunk kötéllel várta. Videó is készült a méltóságteljes megmozdulásról, nem holmi hazaáruló, idegenszívű sajtómunkás készítette, hanem a sokak által mérsékeltnek és konzervatívnak tartott Mandineren láthattuk.

Amikor pedig legutóbb Gyurcsány Ferencet leköpték és megütötték a rendőri vezetők tárgyalásán, a most oly kényes ízlésű hölgyek és urak közül senki sem háborodott fel. Senki sem vizionált nemzethalált, nem kiabált gyalázatot, szégyent, nem beszélt agresszióról. Mintha azt gondolnák, hogy Gyurcsánynak – és mindenkinek, aki nem a falkaforradalom szekerét tolja – ez jár. Jár nekik a koporsó, amit 2006-ban a hugyos forradalom idején szintén kivittek a Kossuth térre, a számtalan fenyegetés, a szétkiabált és összerondított nemzeti ünnep.

A magát jobboldalinak tettető közvéleménynél csak az ellenzék véleményformálói vizsgáztak rosszabbul. A mi nagyszerű demokratáink felköptek a levegőbe, és szépen aláálltak, vigyázva, hogy a csulából egyetlen csöpp se menjen veszendőbe.

Ennél azért valamivel többre számítottunk.

Vasárnap délután a Clark Ádám téren ugyanis nem történt más, minthogy ledöntötték egy zsarnok hungarocellből készült szobrát. Ugyanúgy, mint 1956-ban Sztálinét.

Jó, tudjuk, hogy Sztálin véreskezű diktátor volt, miközben

Orbán Viktor nem ölt meg senkit. Csupán emberek hitét, jövőjét hazudta el, lebontotta a jogállamot, a demokratikus intézményrendszereket. Nem ölt meg senkit, csak megalázott milliókat, ráadásul, más szerszámával verte a csalánt, amikor szembefordította a magyarokat a magyarokkal és a fél világgal.

Orbán tényleg sokkal kisebb zsarnok, mint Joszip Visszárionovics Dzsugasvili. De időnként, legalább szimbolikusan, a kis zsarnokok szobrát is le kell dönteni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (36 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +51 ( 57 szavazatból)
Vasárnap sem akarták megölni Orbánt, 4.8 out of 5 based on 36 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. A szobor-akció sikeresen hatástalanította a bajai választási csalás bíróság általi kimondásában rejlő kommunikációs lehetőséget, s alapjában fordította a közbeszédet Bajnai és társai, illetve az egész baloldal ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (20 szavazatból)
  2. EdCarping
    Akik a Gyurcsányt a Dunába skandálták, vagy azok akik tapsolnak ahhoz, hogy egy politikus minden gondolkodás nélkül megöli ellenfelét – azoknak ez a szobordöntés nem tetszett!))))
    -
    Áh, ez nem kettős mérce…..a volt miniszterelnöknek lehet kívánni a halálát a Parlamentben és lehet leköpni egy bírósági épületnél egy másikat!
    Szegény Magyarország….
    -
    Én sem hiszek a woodoo-ban, csak reménykedem, hogy többen vannak már a 3xbóvlis vekkeres ellen, mint azok, akik imádkoznak érte!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  3. EdCarping
    Gondolod hogy a bajai választás egyáltalán váltott volna ki bármiféle felháborodást a szobordöntés nélkül ?
    A 2010-es választási csalást ki nehezményezte? Ki kért új választást, a szavazókörök be nem zárása végett? Akkor is láncszavazások tömege történt, szóvá tette valaki?
    Nyugodtan el lehet vonatkoztatni a két ügy egymásra hatásától. Nincs közöttük összefüggés.
    Amikor úgy hozza az érdek lapítanak, amikor meg az az érdekük, fanyalognak.
    Ilyen a magyar ember.
    Ami a szobordöntést illeti…
    A jobb oldal megbotránkozott.Na és! Ugyanúgy a baloldal is.Még a résztvevő Bajnai is mosakodott! Igazán karakán egy “csávó”.
    Azért azt már sok év tapasztalata után tudhatjuk, hogy egy átlagembernek igenis szimbolikus volt ez a szobordöntés! Sokan örültek, hogy lám, Orbánt is le lehet dönteni abból a nagy magasságból, ahová helyezte magát.Az átlag szemében a zsarnokot, a diktátort döntötték le.
    Bárhogy ragozzuk ez a nagy magyar valóság.
    Orbán kártékonyabb mint egy ragályos kór. Azt lehet gyógyítani, de amit Orbán a fidesszel a háta mögött tett ezzel az országgal, az gyógyíthatatlan. Örökre kettéválasztotta az országot, meghonosította a gyűlölködést, és szétlopta az országot, hülyítve az embereket a Magyarország jobban teljesít szlogennel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  4. Ami kimaradt.
    Ha nem sértette a szép lelkét senkinek a Gyurcsányra szórt mocsok, meg a demokrácia szétverése,akkor most pofa az alagsorba nekik! Nincs, egyszerűen NINCS erkölcsi alapjuk semmire! Még egy Orbán szobor ledöntésének a kritikájára sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (47 szavazatból)
  5. Mivel “csakén” és “bumburdi” megszólított, kénytelen vagyok reagálni. Én nem minősítettem a szobordöntést, hanem azt vetettem fel, hogy a helyett, hogy a bírósági ítélettel megerősített választási csalásban rejlő kommunikációs lehetőséget egy összehangolt médiakampányban kihasználták volna, a szobor-akcióval maguk ellen fordították a közbeszédet és támadó pozícióból védekező pozícióba lavírozták magukat. Azaz nem jól ídőzítették az akciót. Ez tény, hiszen itt, az AN platformján is ez a fő téma, ami mellett eltörpül, hogy a FIDESZ ismét csalt a választásokon, s ezt végre egy bíró is ki merte mondani, ellentétben azzal a két választási bizottsággal, amelyik ezt a tényt elkendőzni igyekezett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  6. EdCarping
    Értettem én amit írsz. Mégis meg kell ismételnem, hogy egy választási csalás végett bárhogy verik a tamtamot, az ma már figyelemre sem méltó ügy. Pláne ha a fidesz követi el.
    Persze ha lenne egy talpraesett ellenzék, az más ügy lenne. De nincs ilyenünk! Más országban már tömegek vonulnának az utcákon, míg nálunk semmi nincs akár csalás, akár szobordöntésről van szó. Az utóbbi is azért érdekes az átlagnak, mert milyen NAGY tett volt.
    Egyébként én is egyetértek a felvetéseddel. Ez is egy magas labda volt.
    De ha cinikus akarok lenni, akkor csak annyit mondok, na és, a többit sem ütötték le!Naponta nem! Pedig kapták bőven a magas labdákat..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  7. EdCarping
    Ha valamiről a Fidesz nem akarja, hogy szó essen, akkor arról nem fog szó esni! Ez náluk egy nagyon bevált taktika, agyonhallgatni a kellemetlen dolgokat, pár nap és felejtődik, mert mindig van mááásiiik!
    -
    Az ellenzék szövegelése sokfelé nem jut el és, hogy mi történt Baján a múlt héten állítom, hogy az emberek nagy része nem is tudja!
    -
    Viszont a vekkeres 3xbóvlis szoborledöntése elég látványosra sikeredett, bele is betegedett, ez sokakhoz eljutott – pl. akik a nyomorukat neki köszönhetik, az a 4 milliónyi biztosan örül, hogy végre valakik kiütötték a cipőjéből, ha csak jelképesen is!
    -
    Nem tapsikolok az örömtől, hogy ilyenek történnek a hazánkban de be kell látnom, 2006. óta ezen dolgok mennek és győzelemhez is vezethettek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  8. Engem a legjobban érdekelne, látta e Orbán az egészet és mi ment végbe benne. Szerettem volna látni az arcát amikor végignézi az erről készült videót, és milyen állapotban van most ezek után. ha egyáltalán a teamje engedte, hogy tudomást szerezzen erről s engedte megnézni a videót.
    .
    Ha ezt látnám pontosan, akkor tudnék véleményt mondani érdemes volt e csinálni ezt az egész szobordöntést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  9. Nekem azért hiteltelen, mert annak a fényében, amit eddig csináltak, öncélú volt.
    Nem az egységet és a rendeződést, hanem saját karrierjük megalapozását akarják elérni! Megegyezni egy széles körű összefogásban NEM !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  10. Eagle! Biztos hogy látta Orbán”!, mert másképpen nem bicsaklott volna meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  11. @kitti

    .
    Ezt valószínűsítem , főleg, hogy időben elmenekült eltűnt a színről ahogyan szokta, nem tudván, hogy meddig fajul a dolog. Ezek szerint tudja, hogy a pici ügyek is gyorsan elmérgesednek és futótűzként terjednek, és valószínűleg mentette az irháját. Paranoid is de amellett tudja, hogy valós közutálatnak örvend, hiszen így van ez vala iskolás kora óta.
    .
    Hogy hova azt nem tudom de a másik cikkhez írtam, hogy nem lehet megállapítani, hol van az a bizonyos ágy, de nem nézett ki kórháznak.

    http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/megmutottek-orban-viktort/comment-page-1#comment-311282

    Általában a vérkivezető cső sem az ágy alatti bilibe vagy sámlira tett edénybe folyik, hanem speciális nyílon tasakba amit állványon tesznek az ágyhoz ugyanolyanon mint amire az infúziót teszik, hogy ellenőrizhessék a kifolyt vér mennyiségét állagát.. Szerintem is az egész hamis. Több részlet is van ami nem stimmel nem lehet biztosat mondani, hol készült a kép. Ahhoz a cikkhez írtam többet erről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  12. Gyöngyi Péter ezt írod: “Nekem azért hiteltelen, mert annak a fényében, amit eddig csináltak, öncélú volt. Nem az egységet és a rendeződést, hanem saját karrierjük megalapozását akarják elérni!”

    Az ég megáldjon, miféle karrier az, hogy majdan ezt az égigérő trágyadombot kell kitakarítaniuk???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  13. Fideszes polgármester labdát dobott az MSZP-s képviselőhöz:
    -
    http://www.stop.hu/kommentek/?forum_topics_id=473830&database_name=articles&database_id=1183319&forum_forbidden=0&subcategory=belfold&lstresults=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Az oroszlányi Jobbik kötéllel fogadta Bajnait.

    Az álarcos “köteles-magyar” azt ordítozza – személy szerint Bajnainak – hogy “készítettünk nyakravalót … jó szorosat”.

    Jó lett volna ebben az ügyben akárcsak feleakkora felhördülést hallani, mint amit a Szolidaritás szimbolikus akciója után tapasztalatunk.

    -Ki látta ezt a fényképet a közMÉDIÁ-ban?-

    http://fideszfigyelo.blog.hu/2013/10/01/akasztas_es_szobordontes

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Vicces és nagyon ott van:
    -
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131003_Jose_ne_hagyj_el#rss
    -
    aser:
    Nekik szabad és az övéiknek ez tetszik, csak a többiek legyenek úriemberek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Ők már talán elzavarnák:
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/10/02/zokogtak-az-iskolai-dolgozok-mikor-meglattak-uj-beruket/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos