Ronai and Ronai
AMERIKAI

Pokorni Zoli, a jófiú 2013. október 7. hétfő 6:44 Forrás: AN

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Pokorni Zoli, a jófiú

Budapest – Vannak hiedelmek a Fidesz nevű politikai képződménnyel kapcsolatban, még azok között is, akik egyáltalán nem kedvelik Orbán  Viktor pártját. Az a hiedelem járja például, hogy a Fideszben nem mindenki egyformán rossz. Vannak a rosszak, és vannak azok, akik náluk kevésbé vállalhatatlanok. Hogy a Varga Misi (csak így, Misi), mennyivel jobb, mint a Matolcsy. A Rogán Tóni (épp, hogy nem Toncsi, de ez a név egy másik, nőnemű celebnek van fenntartva) mennyivel szalonképesebb, mint Kövér László. Tessék megnézni őket, és tényleg!

A Pokorni Zoli pedig mindenkinél jobb ember a Fideszben. Mert jót akar a Zoli, csak nem hagyják. Meg nem is lehet neki ennél tovább menni, kitörnék a nyakát. Lám, az oktatás ügyében is mindig szembe ment a Hoffmann Rózsával. Nem nyíltan, de lehetett tudni, hogy nem tetszik neki, ami történik. Nagyokat nyelt a Zoli, és még nagyobbakat hallgatott.

Vissza kell menünk az időben. Pokorni nem ma lett jófiú, az volt már korábban is. A 2002-es választások előtt az a szóbeszéd járta a Fideszen belül, rendre azon viccelődtek az elvtársak a pártban, hogy azért kell megnyerniük a választásokat, mert különben Pokorni kivételével mindnyájan börtönbe kerülnek. Értsd: Orbán, Kövér, Áder és a többiek.

Nem került börtönbe közülük senki, pedig nem nyerték meg a választásokat, hanem elveszítették. De ott volt nekik legfőbb ügyészként Polt Péter, oszt jó napot! A nagy trió pedig ma az ország három legmagasabb közjogi méltósága.

A Pokorni Zoli meg azóta is játssza a jófiú szerepét. Ezt osztották ki rá, alakít hát rendületlenül. Közben meg nem csak a Fidesz alelnöke, hanem polgármester is a XII. kerültben. Utóbbi minőségében utolsó leheletéig védelmezte a törvénytelenül felállított turul-szobrot. Foggal, körömmel, de leginkább kapcsolatokkal.

És most a Normafát fogja elintézni. Kivágnak egy csomó fát, hogy jó legyen a tehetőseknek. Illés Zoltán környezetvédő pedig majd megint nem néz oda, mint ahogyan a Kossuth téri fák aljas és sunyi módon történt kivágásakor is milyen szépen elfordította a fejét.

A Pokorni Zoli most megint megmutatta, ezúttal a Fidesz kongresszuson. Érdekes mondatokat, szép és jó gondolatokat hallhatott tőle a Kövér és Orbán populizmusán szocializálódott közönség. A választások előtt hat-hét hónappal azonban ki kell jelenteni: a választási harcban sem engedhet meg magának senki a másikat a méltóságában megsértő szavakat, durvaságokat, “itt nincs buzizás, nincs zsidózás, nincs cigányozás, nincs szinglihordázás. Ahogyan Ferenc pápa megmondta, keresztény ember nem lehet antiszemita” – fejtette ki Pokorni Zoltán, hangsúlyozva: a Fidesz-KDNP-hez méltatlan kijelentéseket nem tehet senki.

Jól beszélt, szépet és igazat mondott a Pokorni Zoli. Meghallgatták, talán még meg is tapsolták a Fidesz kongresszusának a részvevői. Aztán meg buziznak, zsidóznak, cigányoznak tovább, mintha mi sem történt volna. Nem ők, személyesen, de mégis csak ők, mások mögé bújva. A wassalbertek, tarlóspisták, bayerzsoltok mögé álságos módon besorolva folytatják azt, amit abba sem hagytak.

Pokorni Zoli is folytatja a jófiúságot. Alelnöke lett a Fidesznek újból, még mindig polgármestere Budapest leggazdagabb kerületének. És ha majd egyszer valamikor, mégis jön majd egy másik kormány, akkor Pokorni Zoli megint jelentkezik majd.

Ha majd lesznek olyanok, akik azt gondolják, hogy ő jobb, mint a többiek a Fideszben, ne feledjük, hogy a Pokorni Zoli végső soron mindig mindent megszavazott a többiekkel együtt. Magyarország gyalázatos három éve nem csak Orbán, Kövér, Áder lelkén szárad, de a Pokorni Zoli is benne van, nyakig.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (45 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +70 ( 74 szavazatból)
Pokorni Zoli, a jófiú, 4.8 out of 5 based on 45 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Pokorni mindig is a jó fiú szerepében tetszelgett. Pláne amikor kitudódott legközelebbi felmenője III/III-as múltja…
    Akkor majdnem könnyeket hullatott.Krokodilkönnyeket!
    De legalább a felmenője előkészítette a várható végkimenetelre is.Azóta pláne jó fiú. Ide is, meg oda is játszik.
    Rá aztán tényleg nem lehet mondani hogy szó nélkül….Rá is érvényes a ne azt nézzék amit mondok.Példa rá a turul-szobor, meg most a Normafa átrendeződése.
    Közben ellentmondott rózsikanéninek néha, hogy mégse fehér,vagy fekete legyen a kép.Amit a kongresszuson mondott,azt meg nem is értem miért mondta…Hiszen az ország esze gyűlt össze, tele intelligens, kvalifikált hazafival (prostival). Innen nézve nem kellett volna mondania semmit.
    Már vesszőparipám lesz, de leírom. Előremenekül (esetleg) Ő is?
    Ne reménykedjen! Az Ő bűne ettől függetlenül ugyan olyan, mint a többi cimborájáé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (34 szavazatból)
  2. Gombnyomók gyülekezete és a hitvallásuk olyan, amivel a pártjuk vezetője figyelmeztetett mindenkit:
    -
    NE ARRA FIGYELJENEK, MIT MONDOK, HANEM ARRA, AMIT TESZEK!
    -
    Az ellenfelet pedig gondolkodás nélkül megölné, ha módja van rá…..a karaktergyilkolás és a gyanúsítások, vezetőszáron való kísérgetések ezt jelentik!
    -
    Narancsék nem adhatnak mást, csak mi lényegük – ilyenek mind, ami a fenti két mondással alá is van támasztva. Oszt jó napot!!!
    -
    Volt idő, amikor úgy gondoltam lehet még valami, Bencsik János, Szalma Botond,( Ángyán József már kiült) megmoccanásaiból – de azóta is ott nyomogatják a gombot a szövetségben együtt, mindennel egyetértve, szóval egykutyák!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  3. A szereposztás szerint Pokorni a jó rendőr. A Fidesz emberi arca. Aki más mint a többiek. Annyira más, amennyire a Fideszen belül lehet. Nézzük, mennyire más.
    – Amikor apja múltjának kiderülése után úgy érezte, hogy vissza kell vonulnia, megmondták neki, hogy nem kell, és ez szinte azonnal megnyugtatta a lelkiismeretét — maradt.
    – Amikor 2009-ben megszületett a MÁSODIK jogerős bírósági döntés a turulszobor lebontására, azt mondta, hogy amíg ő itt a polgármester, a turul marad. Ennyit számít az oly lelkiismeretes Pokorninak a törvény, a jogállamiság. Aktívan közreműködött a tönkretételében.
    – Amikor ütközött Hoffmann Rózsával, a szakmai lelkiismerete pont addig tartott, amíg Orbán póráza engedte. Aztán elhallgatott, és hagyta tönkretenni az oktatásügyet. Ennyit ér erkölcsi lényként,
    – A kerületében számos fontos útvonal felháborító állapotban van, mégsem lett évtizede óta felújítva. Viszont felesleglesen (valaki biztosan jól keresett vele, talán ő is) díszkőburkolatot kapott rengeteg járda, ezeken a legkisebb jegesedés is veszélyessé teszi a járást. Természetvédelmi területen enged
    házakat építeni, folyamatos a vészesen fogyó megmaradt zöldterület beépítése, a telkeket szinte faltól falig be lehet építeni, a megmaradt erdőterületen óriási szeméthalmok mindenfelé, a faállományt senki nem tartja karban. És most szét fogja verni a Normafát, a kerület egyik ékkövét.
    Ennyit ér polgármesterként.
    Egy elvtelen önérvényesítőgép. Jottányival sem jobb, mint a falkatársai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (39 szavazatból)
  4. Kíváncsi vagyok, hogy ki meri először kimondani a hatalmon levők közül, hogy beteg vezetőnek beteg a kormánya is. És beteg minden rendelete, törvénye. És beteggé teszi egész Magyarországot. Magyarország egy zárt osztályra hasonlít, ahol az ápoltak magukhoz ragadták a hatalmat. Itt nincsenek jófiúk. A bűn amit elkövetnek (lopás, csalás, hazugság, megfélemlítés, manipuláció stb) kollektív. Mindenki benne van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (42 szavazatból)
  5. Egyik kutya, másik eb. Bocsánatot kérek a kutyáktól, mert az ember legjobb barátja. Legtöbb pénz- és hataloméhes fideszes, mint a patkányok hagyják el a süllyedő hajót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  6. *
    Jelenlegi szerepében valóban Pokolnyi az ügyeletes jófiú…
    A színlap szerint, régebben aRogáns Tóni játszotta ezt a szerepet.
    *
    Reménykedjünk, már nem sokáig prolongálják ezt az undorító színjátékot !
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  7. Micsoda naiv baromság az, hogy egy veszélyes, gátlástalan bűnszövetkezetben valaki “jó” lenne…? Az az ország sem sokkal különb, amely ilyet gyáva jellemtelenségből vagy intellektuális silányságból, primitív antiszemitizmusból, rasszizmusból, osztályegoizmusból hatalmon tart.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  8. Pokorniról máshol már megírtam, hogy az ő olykori „kibeszélései” veszélyesebbek, mint a politbüró más tagjainak alpári megnyilvánulásai. A többiektől eltérő értelmiségi figurája azt üzenheti az ellenzék néhány tagjának, hogy a kormányzó garnitúra nem egységesen alkalmatlan, van esély az européer attitűd markánsabb megjelenésnek. Nos, a tegnapi szereplése az ATV Szabad szemmel műsorában kijózaníthatta a naiv reménykedőket.
    Pártja egyik legotrombább szélhámosságával, a bajai választási csalással kapcsolatban pontosan felmondta elvtársainak korábbi, a központban megfogalmazott mondatait. Ezek szerint a bíróság nem beszélt arról, hogy a FIDESZ csalt volna, tehát az ellenzék is lehet a hunyó, valamint a videó felvétellel igazolt manipuláció ellenpontjaként azt említette, hogy a szocialisták egyik városi vezetője VISZONT végig a szavazóhelyiség bejárata közelében tartózkodott. (!) Mintha szótlan jelenlététől az elkötelezett kormánypártiak máshová rajzolták volna az ikszet a fülkékben. A riporter „természetesen” ezúttal is ügyelt arra, hogy ne használja fel az ordítóan egyértelmű mellébeszéléseket vendége megszégyenítésére. A furfangosan rejtőzködni próbáló diktatúra újabb élharcosa távozhatott megkönnyebbülten az egyetlen ellenzéki(szerű) televízió stúdiójából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  9. Aki tiszta ember az inkább a tisztes szegénységben él, mint bármilyen hatalomban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. Rá ezt a szerepet osztották.Kell egy (szerintük) pozitív figura is,akivel lehet “bezzegelni”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. kivülálló
    Ebből az elképzelésből is látszik: mennyire hülyének nézik ezt a megvezetett lakosságot…..
    Valahol igazuk van, a létharmatosok, a 300 forintosok oldala elhiszi, úgy vannak narancsék, mint a csalfa asszony az emberével, mikor az rajta kapja a házibaráttal, most nekem hiszel vagy a szemednek?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. Tegnap, amikor a tévét kapcsolgatva családom az ATV-re került, kérdést kaptam, hogy kell-e nekem. Azt találtam mondani, kell a francnak, Pokornit már jobban utálom, mint a többit. Éppen a megjátszott jófiúsága miatt. Ha valóban lenne benne erkölcs, tartás, gerinc meg hasonló haszontalanságok, már rég nem lenne a Fideszben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  13. Nekem az egész egzisztenciám lett oda a jó fiú hozzáállása miatt. Tudnék mesélni és remélem lesz még Magyarországon lehetőség rá , hogy elmondjam amit tudok róla anélkül , hogy az egész családom létezése veszélybe forogna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. Én még jól emlékszem “a Zoli” egy másik mondatára is, ami a 2010-es választások előtt hangzott el, jelesül: Ha még egyszer valaki a közösből lop, közpénzekben kotorászik, legyen bár közülünk (Fidesz) való is, annak le fogjuk vágni a kezét.
    Kérdezem: nem úgy kellene lennie azóta, hogy a fél országház, a fél ország kezek nélkül rohangászik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  15. Tomi

    Ne azt figyeld amit mond, hanem amit cselekszik. Orbán kispályás hozzá képest.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Ja és Hoffmann Rózsa pedig Teréz anya a vele való viszonylatban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. KÖZTÁRSASÁG 11,43!
    .
    .
    Amit itt előadsz az erkölcsös szegénység szépségéről és a “bármiféle hatalom” galádságáról – már meg ne haragudj – de az minden oldalát tekintve a demagógia alpvetése. Első felében tündérmese, másrészt anarchista álom egy hatalommentes világról… Nem minden hatalom ördögtől való, csak a diktatúra. Egyszóval egy tökéletes zsákutca a nézeted, ami nem passzol a legszebb államformáról – a legidálisabb hatalom formáról – kapott nevedhez.
    .
    [ui.: Megérelek, ha rosszkedvedben írtad...]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  18. “A legnagyobb emberi bűn a gyávaság.” Ezt annakidején Pilátus is elkövette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. málnaszőr 2o13.1o.o7.15.o5
    Mit keres Ön ezen az oldalon, ha nem tudja,hogy a jó erkölcs nem eladó!?
    Egyébként zagyva filozófia amit kitalált! És nincs rossz kedvem! Igenis hiszem, hogy nem mindenki eladó!!!!!!!!!!!!!!! Hiszem, hogy az emberi érték mércéje nem a pénz és a hatalmi téboly.!Hiszem, hogy csak diktatúrákban virágzik az aljasság az állam támogatásával!!!!!Köszönöm, ne fáradjon a válasszal, valami mással próbáljon Nobel-díjat kapni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  20. Pokorni (Pákozdi) Zoliról csak azt felejtették el sokan, hogy 40 éves korában (mű)könnyek között jelentette be, hogy akkor tudta meg apja III./III.-as múltját. Ugyanolyan bűnös, sőt, bűnösebb, mint az említett 3 parasztgyerek, akiknek nem volt gyerekszobája. Neki volt, mert Pákozdi Jani papa jól keresett……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Ezek mind kadergyerekek. A radszervaltas kornyeken azert volt nagy pofajuk mert ott volt mogottuk a 3/3-as vagy parttitkar papa vagy a voroskatona nagyapa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Pokornit személyesen ismerem, bár már régen nem beszélgettünk egy sör mellett. Nehezen tudom elképzelni, hogy régi, szakszervezetis korában kialakult meggyőződését egyszerűen sutba dobta volna. Rózsika soha nem fog a pedagógusok közelébe férkőzni, a kicsinyke tekintélyének már a nyomai sincsenek meg. Pokorni jóval józanabb, higgadtabb oktatáspolitikus volt már kezdő korában is, mint a jelenlegiek közül bármelyik. Orbán bedarálta őt is, szerintem otthon a tükör alighanem rendszeres takarításra szorul. Kövérrel és a többi idiótával összevetni – felróható hibái ellenére – méltatlan dolog. Apja múltjáról nem tudhatott, ezért nem is róható fel neki, ráadásul már gyerekkora óta csak az anyja nevelte. Én nem is utálnám annyira a FIDESZ-t, ha a párt többi vezetője is csak ennyi kárt okozna a nemzetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  23. Üzenet a tanároknak, lazításképpen, ez nagyon nem vicces!)))
    -
    https://www.youtube.com/watch?v=clZumOAg-KQ&feature=player_embedded

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. nagyon tetszettek a cikk bevezető sorai, az első bekezdés is tökéletesen visszaadta az általános gondolkodást a maga jellemző verbalitásában. A szomorú az, hogy akik így beszélnek, azok ezt komolyan is gondolják – - illetve pontosítok, mivel nem hiszem, hogy ha valaki akár egy percet is gondolkodással tölt ebben a témában, megmaradna az idézett szövegeknél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. aki valaki

    Pontosan azért nagyobb a bűne, mert nem erre volt hivatott amivé vált.Kár , hogy erre ment rá az intelligenciája. Tulajdonképpen kár Pokorniért, de mit is sajnálom ő sem sajnált engem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Azért veszélyesebb Orbánnál, mert Orbánról ordít, hogy miféle. Ki lehet térni előle. Pokornit és már csak ájtatosnak nevezem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Van ember, aki rossznak született és az is maradt.
    És van ember, aki nem született rossznak, de azzá lett.
    Aki a múltjukat vizsgálja, kétféle embert lát.
    Aki a mai szavaikat és tetteiket vizsgálja, az nem lát különbséget köztük.
    Mindegy, hogyan lettek rosszak: most azok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos